PEGIDA bola zakázaná

Už včera to oznámili, ale dnes je to fakt - zhromaždenie PEGIDA v Drážďanoch bolo zakázané.

Dôvod: polícia oznámila, že na stretnutí hrozia teroristické útoky, špeciál proti vedúcim osobnostiam tohto protestu.

Pohodlne zariadené: zakážeme vaše stretnutia, samozrejme, len a len pre vaše dobro, prípadne pre dobro komunity. Že ustupujeme teroru v pravom zmysle slova, že ustupujeme vyhrážkam - teda ak nejaké naozaj jestvujú - to nikoho netrápi. Žiadne osobnosti sa nevyjadrujú, že bola pošlapaná sloboda slova, nik z politikov neprotestuje, že v tejto dileme, či rešpektovať vyhrážky akýchsi anonymných islamstov alebo desaťtisícové davy, ktoré sa už 12 krát stretli na pochodoch, sa dala prednosť tým prvým. Zaujímalo by ma, prečo nerozpustili aj miliónové stretnutie v Paríži pred pár dňami - tam nehrozili teroristické útoky proti zhromaždeným? Nuž, hrozili, sama poliícia doteraz tvrdí, že situácia vo Francúzsku je v stave pohotovosti.

Samozrejme, nie sme malé deti. Neveríme ničím nepodloženým rozprávkam o zlých bubákoch v lese. Polícia len tupo slúži politickej despocii a stretnutia, ktoré mohli prerásť do naozaj opozičných udalostí, zakázala. Sloboda, demokracia. Ako sa hovorí vo vtipe: Ak by voľby k niečomu boli, už by ich zakázali, tak platí Ak by pochody k niečomu boli, už by ich zakázali. V Drážďanoch ich zakázali. A na Slovensku, mimochodom, idú "zakázať" či lepšie povedať zničiť referendum.

Keď prídu výpalníci do obchodu či reštaurácie, ktoré chcú prinútiť k poslušnosti a plateniu dávok, povedia im: buď budete platiť a robiť, čo rozkážeme my, alebo vám neručíme za žiadnu bezpečnosť. A presne to povedala polícia organizátorom PEGIDY. Otvorenejší nátlak a vyhrážanie nemôže byť. Keď príde na podstatné, stáva sa polícia priamy nástroj útlaku a despocie.

Pritom nemá zmysel rozoberať, čo presne PEGIDA je a nie je. Tlak by sa vytvoril na AKÚKOĽVEK novú, nezotročenú politickú silu. Rozdieľ je vždy iba v tom, ako sa novej politickej sile podarí vyhnúť pascám, do ktorých ak  zapadne, tak je možno ju označiť za radikálnu, fašistickú, nacistickú a podobne. PEGIDE sa to dosť dlho darilo, hlavne vďaka tomu, že okrem základnej požiadavky žiadne podrobnejšie politické ciele a metódy nemenovali, ba dokonca udržovali mimo média aj osoby organizátorov.

Aby systém situáciu politicky ako tak zahasil, bola v nedelu, deň pred plánovaným ale zrušeným pochodom, v politickej diskusii u Gunthera Jaucha v ARD jedna z organizátorov PEGIDY - Kathrin. Aby ju pritlačili ku stene, uviedli tam ukážky z rozhovorov s účastníkmi pochodov. Pri tom sa pýtam. čo je to za slobodu slova, keď sa ako argument ukazuje, čo niekto povie na ulici? Čo vlastne je ZAKÁZANÉ povedať (keď vynechám ten ich posratý špinavý holokaust, na ktorý každý kašle )? Čo je zakázané? Dobre, možno je "nepekné" nemať rád kolibríky, krokodíly či cudzincov - ale nie je to zakázané.

Kathrin to zvládala výborne a s nadhľadom. Keď jej opakovane strkali pod nos, že prečo proti islamu, keď v Drážďanoch žije len 0.4% moslimov, odpovedala, že ľudí oprávnene zaujíma osud dažďového pralesa, aj keď v Nemecku taký žiaden nie je.

Padli slová, ako na konci skrachovaného socializmu: "chuligáni". Tento totalitný systém si totiž rovnako ako každý iný predtým nechce priznať, že to normální slušní ľudia sú nespokojní, že sú proti nemu a tak nespokojencov označuje za chuligánov a podobne. Ale  umlčovaním nespokojných hlasov nič nezabrzdí, skôr naopak.

"Demokracia potrebuje trpezlivosť" - už chýbalo len dodať : "súdruhovia". Už len pár rokov, a naučite sa žiť po krk v sračkách a potom sa naučíte aj nežrať, ako kedysi v Sovietskom Zväze. To politici žiadajú znova od občanov, trpezlivosť, ovcovitosť. Nebúrte sa, nekritizujte, držte huby. To žiadajú tí starší politici - tí mladší sú ešte arogantnejší a s opzíciou sa vôbec srať nemienia. Kto si to vlastne dovoluje nabúravať ich čerstvú kariéru, čo vlastne chce, koľko bodov si to nadefinovali?

Ako keby nejakého politika malo byť niečo do toho, koľko bodov chcú občania dnes a koľko budú chcieť zajtra. No tak zajtra budeme chcieť viac, ako dnes, no a čo?

Mladší chruňo ceriaci od zlosti zuby. Jeho výrok "Ak ste kresťania, nechodte na demonštrácie, ale do kostola"

V debate došlo dokonca na to, že jeden z organizatórskeho tímu PEGIDY bol v minulosti trestne stíhaný. Na to slúži totalita, aby všetko o vás vedela a všetko zneužila. Očividne neplatí ochrana osobnosti, či súkromia, ani ľudské práva už nik nespomína, keď sa jedná o politických oponentov systému.

Starému chruňovi, pochádzajúcemu zo socialistickej DDR, sa nepáčilo hlavne volanie "Wir sind das Volk" ("My sme ľud") - pretože kedysi v roku 1989 proti socializmu bol oprávnený, teraz je zrazu nepatričný, je to vraj drzosť, ho použiť. V zmysle: terazky sme my pri moci, akákoľvek ďalšia zmena je nielen zbytočná, ale aj nemorálna, trestná.

Starý chruňo svoju nenávisť tiež vôbec neskrýval, ani slovami, ani výrazom.

Pani Kathrin z PEGIDY pôsobila viac ako výborne, chladne ale dôrazne a hlavne plynulo to tam na nich vysypala, až som mal dojem, že občas tých jej oponentov ide trafiť šlak.

Žiaľ, v politike neplatí ani pravda, ani výrečnosť - ale SILA. Ako je momentálne rozložené silové pole v Nemecku - to nevie asi nik, dá sa len tušiť. Isté ovšem je, že jestvuje postupnosť moci - najprv udržiavanie občanov v nevedomosti, potom prípadne kupovanie si občanov, ak to nejde, strašenie a zatváranie, a ak už ani to nezaberá, vytvorenie chaosu, vojny a stanné právo. Tak to vždy prebiehalo - dobrovoľne sa moci nevzdajú,  a sionistickí plutokrati už vôbec nie. Povedzme, že tí samí by sa aj dali relatívne ľahko odstrániť - ale sú schovaní za hromadami bielych idiotov, ktorí ich chránia vlastným telom ani nevediac, čo činia.

 

Poznámka: Neuvádzal som mená, pretože tie sú úplne neodstatné.

Link na záznam diskusie u Jaucha:

http://daserste.ndr.de/guentherjauch/Politik-trifft-auf-Protest-Pegida-b...

 

K téme: Krátka reakcia na zákaz Pegidy: Dr.Alfons Probstl

baloo

"jeden z organizatórskeho tímu PEGIDY bol v minulosti trestne stíhaný"
To bol aj Joschka Fisher, Hashim Thaci end meni mór. A takých je úplne habadej, proti ktorým prebiehalo vyšetrovanie ale soudruzi proces odsabotovali.

"Žiaľ, v politike neplatí ani pravda, ani výrečnosť - ale SILA."
No nevým... keď to hovorí v telke v hlavnom vysielacom čase - je to určitá sila. Výrečnosť platí - je to prvotriedny nástroj na oblbovanie ľudí (napr. Pod Lampou + všetky predvolebné diskusie).
Verím tomu, že tieto princípy sú úplne jasné aj pre organizátorov PEGIDY. Demonštrovať je jedna, prebojovať sa do telky druhá vec - ale obe vedú k tej tretej, ktorá už nie je taká viditeľná: vytvorenie jednoty národa.

qedstar

tj. nenapadnú vás priamo, ale okliešťujú vám cesty až nakoniec nemáte inú možnosť než sa nechať zatlačiť do kúta. Najhoršia možná varianta porážky je práve táto. Nie je žiadny otvorený boj ale len rozpučenie v rohu, nikto o tom nevie etc. lebo ľudia nemajú utláčacie skilly, preto to nevedia ani rozoznať že niekoho iného alebo ich utláčajú, preto sa vás nikto nezastane. Iba demonštrácia "zrazu" nie je, "niečo" sa stalo a už to nejde. Vizuálne predstavené to pripomína "kettling" - techniku kukláčov pri koridorovaní alebo priamo crushovaní demonštrácií..

Náhodný okoloidúci

Ešte keby tak obyvatelia Drážďan predložili OSN alebo nezávislému medzinárodnému súdu žalobu za vybombardovanie mesta vo februári 1945 so státisícmi uztajovaných obetí... To by bolo "veselo"...
Budú na to mať gu.. ...ráž?
http://nassmer.blogspot.sk/2011/03/otevreny-dopis-starostovi-drazdan.html

Náhodný okoloidúci

Opakovanie - matka múdrosti...
Kto by mal mať lepší prehľad o všetkom, čo tu kedy bolo zverejnené, ako Ty? :D

Norman

ale hlavne treba dokazovať, aký sme dobrí - možno, že sme ten verejný dopis zverejnili ešte skôr, ako ho poslala. Ba skôr, ako ho napísala, he.

Aj tak to moc nepomohlo.

Vojna je proste svinstvo, aj keď sa končí, ba práve vtedy. Veď nielen Spojenci vraždili civilov, ako napríklad tých 200 000 v Drážďanoch - v tom čase aj hitlerovci podobne vyvraždili na Kľaku asi 200 ľudi.
Hm... skoro rovnaké číslo. Rozdiel sú iba tri nuly. Boli to svine, tí fašisti.

baloo

citát od čierneho ekonóma, filozófa a sociológa Thomasa Sowella:

"If you have always believed that everyone should play by the same rules and judged by the same standards, that would have gotten you labeled a radical 60 years ago, a liberal 30 years ago and a racist today."

"What "multiculturalism" boils down to is that you can praise any culture in the world except Western culture - and you cannot blame any culture in the world except Western culture."

"I have never understood why it is "greed" to want to keep the money you've earned, but not greed to want to take somebody else's money."

Sinuhe

tú debatu zvládla veľmi dobre a miestami skvele využila aj veľmi úsporné, zdržanlivé ale výrečné prostriedky nonverbálnej komunikácie :-)

Náhodný okoloidúci

Aj napriek tomu, že mám namontovaný bezpečnostný systém,
kamerový systém, som pripojený na pult centrálnej ochrany, vykradli
ma. Rozhodol som sa radikálne zmeniť prístup: 1.Pred desiatimi dňami
som vypol v mojom dome bezpečnostné kamery .2.Odmontoval som
poplachový systém a vypovedal zmluvu s miestnou políciou a tým som
dobre usporil. 3.Vystúpil som zo združenia ostražitých obyvateľov
ulice. 4.Postavil som na svojom dvore pakistanskú zástavu a na stenu
domu dal zástavu nového Islamského štátu. Odvtedy stráži polícia môj
dom nepretržite. Nikdy som sa necítil bezpečnejšie...