Urážka žien

Dve správy o jednej udalosti:

 

https://www.hlavnespravy.sk/najkrajsia-spanielka-madrid-miss-universe-za...

 

https://slobodnyvyber.sk/nic-v-zlom-ale-vybrat-byvaleho-chlapa-ako-miss-...

 

Nemám chuť a žalúdok písať o tom siahodlhé komentáre, tak len stručne:

Tvrdiť, že chlap sa po odrezaní pinďúra, "vajec", dorobení silikónových ceckov a nadopovaní umelými ženskými hormónmi, aby sa mu zmenil hlas, zmení na plnohodnotnú ženu, je ťažkou urážkou všetkých duševne zdravých žien.

 

Na súťažiach tohto druhu by mali mať zakázanú účasť chirurgicky pozmenené osoby, aj keby išlo len o "kačací zobák" - silikón v perách

Roland Edvardsen

Jednoznačne by na tých súťažiach nemali byť ani len silikónom pozmenené ženy - treba pretláčať prirodzenosť v kráse - a už vôbec nie vykastrovaní a hormónami nadopovaní chlapi. Hoci transgenderi môžu mať odlišné mozgy a hormonálna terapia do istej miery ovplyvní ich biológiu smerom k vytúženému pohlavia, tak biologicky to sú stále muži s XY chromozómom, mužskou kostrou a pôvodne s mužskými reprodukčnými orgánmi (resp. ženy, ak ide o opačný prípad). 

Existencia binárnosti pohlaví totiž nestojí ani na množstve daných hormónov v tele, ani na vonkajších fyzických atribútoch, ktoré okamžite rozpoznáme a nie je dokonca postavená ani na samotných sexuálnych orgánoch. Základom binárosti je totiž separácia medzi dvomi sadami vlákien DNA a následne rozlíšenie, či stojíte na jednej alebo druhej strane. To je základný determinant, či ste mužom alebo ženou -  či môžete participovať v rámci ľudskej reprodukcie na strane muža alebo na strane ženy. 

 A transgenderizmus, resp. genderová dysfória musí byť tiež psychiatrickou vedou považovaná za duševnú poruchu a to kvôli veľkej komorbidite maladaptívneho správania u transgenderov  - napr. 41% transgenderov sa pokúsilo o samovraždu v porovnaní len s 5% bežnej populácie. Samozrejme argumentuje sa tým, že trpia zvýšením stresom kvôli transfóbnej spoločnosti a ak spoločnosť prestane byť taká transfóbna, tak ich stav sa zlepší. Fajn. Ale prečo ich potom toľko spácha samovraždu i po "transformácii"? Prečo stále u nich bude pretrvávať pohlavná dysfória i po "premene", ktorá ju mala ukončiť? Áno, určite tam svoju rolu zohráva aj odmietavý postoj majority, ale netreba si zakrývať oči pred tým, že gró problému je ich vlastný, mimoriadne radikálny, nesúlad medzi ich fyzickými atribútmi a vnútorným nastavením - stav kedy de facto nenávidia vlastné telo a jeho prirozené prejavy.

Problém tu totiž spočíva v tom, že táto transformácia veľakrát nesplní očakávanie transgendera. Existuje totiž o nej množstvo mylných predstáv. Napr. aj to o tom spomínanom hlase - transgenderom sa nezmení hlas ani po hormonálnej terapii a mnohí musia podstupovať hlasový tréning, aby zneli ako opačné pohlavie. Rovnako platí, že čím neskôr transgender podstúpi hormonálnu terapiu tým ťažšie bude pre neho prezetovať sa ako žena. To je napr. dôvod prečo Bruce Jenner pôsobí tak ukrutne divne  - a ten si dokonca ani neodfaklil "klobásu" a je stále na ženy (čiže je vlastne lesba? :-D), keďže ide o tzv. gynekofilného transgendera (niektorí psychiatri ako napr. Cantor a Blanchard rozlišujú 2 typy transgenderov  - androfilných a gynekofilných -  pričom oba typy majú odlišnú anamnézu, odlišné prejavy a vývoj. Kým androfilní sú v podstate niečo ako extrémne zženštilí homosexuáli, ktorých mozgy vykazujú podobnosť s mozgom žien, tak u gynekofilných pôjde možno len o nejaký druh fetišizmu - a aj to je dôvod prečo sú o dosť nechutnejší, prečo veľakrát pôsobia len ako obyčajný crossdresser a ani nepodstúpia terapiu). 

Roland Edvardsen

Nedávno sme sa tu bavili o definícii duševnej poruchy a uvedomil som si, že som zabudol spomenúť jedno veľmi dôležité, resp. často opakované, kritérium: vnútornú vyrovnanosť. Pokiaľ nejaká podmienka spôsobuje jedincovi stres, zlé pocity, bolesť, utrpenie, tak je to choroba. Rovnako i vtedy, ak mu táto podmienka znemožňuje normálne fungovať v spoločnosti. A genderová dysfória toto kritérium jednoducho spĺňa. Transgender trpí, lebo je uväznený v tele, ktoré nechce.
Samozrejme v prípade transgenderizmu je to nadväznosť na reakciu spoločnosti. Do akej miery tu zohrávajú svoj vplyv externé vplyvy (okolie, spoločnosť) a do akej je to ich vlastný vnútorný problém, odmietanie vlastného tela.

Náhodný okoloidúci

WHO údajne nedávno vyradila transgenderizmus zo zoznamu duševných chorôb. Ak je to pravda, je jasné, že je to čisto politické rozhodnutie. A samozrejme, súhlasím aj s názorom, že pohlavie je dané prítomnosťou/neprítomnosťou pohlavných chromozómov - XX = žena, XY = muž. Všetko ostatné sú poruchy a prirodzene sa vyskytujúce úchylky.

Roland Edvardsen

Áno, je to o chromozómoch. Pochopiteľne rodia sa aj jedinci s rôznym stupňom hermafroditizmu - ale to je jednoducho anomália, porucha, nič viac.

Zaujímavé, že WHO ešte v r. 2016 potvrdila, že transgenderizmus je duševná porucha - a o 2 roky tu máme takýto obrat. Ono oficiálny dôvod deklasifikácie je, že to vraj má zredukovať stigmatizáciu takýchto osôb a pomôcť ich lepšej spoločenskej akceptácii. Nuž, toto sú naozaj naivné predstavy a dosť stupídne argumenty. Bežní ľudia ich nebudú vnímať o nič lepšie len preto, že nejaká organizácia ich z čisto z tohto dôvodu uznala za zdravých. A nepomôže to ani samotným transgenderom, ak budú klamať samých seba - rovnako ako by nepomohla schizofrenikom alebo depresívcom predstava, že sú úplne zdraví. Samozrejme ľudia za takéto choroby nemôžu a treba sa k nim chovať ohľaduplne a s úctou, ale rovnako je voči nim nepoctivé, keď sú takto klamaní a zneužívaní.

Ako svet sa naozaj kvôli tomuto nezrúti, keďže je to taká zanedbateľná menšina (veď transgenderov je v populácii len 0,1 až 0,3% - aj taká nízka frekvencia výskytu o niečom vypovedá. Ja pracujem a žijem v BA a homosexuálov stretávam pomerne bežne, ale v živote som nestretol žiadneho transgendera - teda aspoň o tom neviem. Možno je to s nimi podobné ako s "lesbami" a v skutočnosti neexistujú. :-)), ale skôr ide o tú vágnosť a politickú ovplyvniteľnosť psychiatrickej vedy - to je problém.

Náhodný okoloidúci

Samozrejme, výhra transky v súťaži MISS predstavuje vážnu urážku aj pre mňa a určite aj pre iných mužov.
Ako muža ma uráža, že kadejaké nátlakové skupiny a úchylní podvraťáci mi preoperovaného chlapa chcú podstrčiť miesto ozajstnej ženy.

Ľubov

Frontálny útok na všetko,čo je normálne,krásne, ľudské ale predávkovali to. Sú to kreténi.Na ilustráciu pridávam foto modelky z kedysi prestížneho ženského časopisu Vogue.
https://www.instagram.com/p/BkXLMcrFMcu/?hl=sk&taken-by=madamedebrashaw

bývali sme schopné dva týždne jesť len jogurty,aby sme si zohnali aspoň jedno číslo.-))),(bolo to drahé)haha,dnes ....však uznajte

Myslím,že alternatíva tak,ako získava prevahu v informačnej vojne,sa objaví aj v tejto oblasti,módnej fotografie.Perveznosti sa predsa normálnym ľuďpm hnusia

Jozef Novak

Čo môže splodiť to, čo samo osebe už v poriadku nie je? Chyba je tá, že sa mnohí nepozastavujú nad súťažami "miss krásy", až kým sa medzi súťažiace votrie nejaký úchyl. No mne, nechcem sa nijak dotknúť nikoho, pripadajú tieto súťaže ako konské handle, ako predvádzanie sa na stredovekom trhu s otrokyňami. Kto s tým nápadom prišiel ako prvý a ako sa to mohlo presadiť v Európe ako naša pôvodná samozrejmosť? Podla čoho sa vyberajú víťazi tejto súťaže? Kto ich vyberá? Porota? Na základe čoho? No mňa To akosi neprakvapilo. Jednoducho povedané: "...dielo je už dokonané...".

Roland Edvardsen

Nejaký koment na najväčší letný globalistický obrad aka Pohoda nebude? Som sa skoro došťaľ od smiechu, keď som počul túto kravu (preto to hádžem pod text s názvom "Urážka žien": https://www.youtube.com/watch?v=XJxF-9ctark

Teraz ma už len zaujíma čo na to povie náš kapitán. :-D

Ľubov

Je to smutné,keď človek takto stratí akúkolvek dôstojnosť. To ona kvôli tomu novému autu všetko robí (na HS to bolo),vraj potrebuje,lebo už má veľmi staré.

Tak toto si hádam ani ten holokauz nezaslúži. Padli za vlasť.No tak jej dajte konečne nejaké prachy, slušní.

Norman

aby to nerobila, aby na verejné hodinky nenávisti nechodila. Ale nedala si povedať. teraz je už neskoro.
Ten stret, do ktorého kráčame, nebude bezbolestný, pre nikoho. Buď my, alebo oni. Táto babizňa je najmenej tá, čo si zasluhuje vôbec nejaký súcit. Ako napísal Dante: "Zanechajte všetky nádeje". Dá sa to chápať "Zanechajte všetok súcit vy, ktorí vstupujete do pekla"
(trocha patetické, ale tak to je.)

Ľubov

Ten citát nie je patetický,skôr pragmatický.
Tak sme v pekle.Čo nezhorí ,vstane z popola. To je jediné riešenie ,a trocha už patetické je. Máme lepšie?

Predpokladám,že táto osoba chce byť poslankyňou v NR,mohla by byť konkurenciou R.Stankemu,takže ju zrejme stiahnu z obehu. Len či sa bude dať....

Norman

žiaľ, to, že sa prítomnosť ľahko zmení v peklo, o tom sa môžeme presvedčiť často.

Čo sa týka tejto osoby, tak oná nemá žiadne plány. Cirkus Pohoda bol plánovaný nejaký čas a číslo Kiska-Kuciak tam bolo zaradené - rozumný človek by to dnes zrušil, ale nik spomedzi nich na to nemal odvahu. Za odmenu dostali "holokauz".

Vieš, Ľuba, táto doba nemá žiadne zábrany a nikoho nešetrí. Jeden príklad podobnej pani, čo išlakam azda nemala (do tých televíznych súdnych procesov)  (netreba rozumieť, treba na seba nechať pôsobiť "mašen drát caun" - (maschen draht Zaun - drôtenný plot)). Hlavne výslovnosť toho "caun" je neobvykle dôrazná aj pre nemecké publikum a pripomína mi "holoKAUZ".  Kto u nás zloží podobnú pesničku? :-) 

Ten moderátor a spevák, Raab, je nechutné hovado, ale od tej pani si vypýtal povolenie a brala to s humorom, azda z toho tiež aj niečo mala, takže ten prípad v nemecku skončil dobre a nevinne. Výsmech Holo-KAUZu na Slovensku by tak neskončil :-)

 

Pozdrav z Telgártu.

Ľudia smrätí ak vycestujete do letných krajín buďte hľavne tholerantní a nikdy nespochybňuje židovské holokauzy, holokapusty, hologrepy a najmä nikdy nie židovský hodokvas pretože Židia sú hrdí na zabíjanie ich palestínskych bratov.
Ani ho radšej neschvalujte pretože priemyselne vyvražďovať pôvodné obyvateľstvo všade po svete, či už v Amerike alebo hocikde inde, majú židia už patentované a vzťahujú sa na tho ich autorské práva.

Takže pozor na copyright.

Tho platí samozrejme len v zaostalých krajinách, tretieho sveta, kde sa ešte stále uznávajú nejaké rasistické vlastnícke práva, pfuj takýto stredoveký prežitok.

My thu v afroslovenskej progresívnej liberálnej demokritickej spoločnosti samozrejme nič thaké zvrhlé a neliberálne ako sú nejaké práva jedinca neuznávame, pretože thu vládne nekonečný mier, tholerancia, bratstvo, pravda, láska a navyššie smräté poznanie.
Thak nám v tom smrätý Jáhve a Láhve pomáhaj.

Ó smrätý Aladíns Láhve, osmrť nás lampa tvoja,
thak ako my osmrcujeme svojich blížnych kičibabeľov.
A naveď nás na Slniečko v smrätý vpal. Pokrop naše telá nezlomným dezodorantom Oldzpajs Mejdynjuej a vyveď nás z púšte časov minulých. Jhámen.

Ľubov

vo svojom múdrom prejave si zabudol,ako poňať ešte jeden pojem,a to holo-pupkárov Tento fenomén tu stále je. Dôkaz: https://www.youtube.com/watch?v=O18IzWC5_7U

Toto je Boží dar,títo naši chlapi...uznajte

rosa

a poplietla to s niecim inym. Je tragedia, ze sa na Slovensku taketo plytke nic hovoriace individua predvadzaju pred mladou generaciou.
Po 5 minutovom dialogu s touto odfarbenou blondinkou by som ju nepostavila do zelovocu predavat. Mohla by robit iba v sklade.
To je tragedia. Aka matka taka katka....hm...

Norman

je toho plný fb :-)
To je úplný vrchol Pohody a vystúpenia Kisky.
Hodil som to aj sem.

rosa

to mi pripomina zase nejaky slogan z Lidlu na zlavu.