Putovanie

Norman
Ľubov

Norman,tento odkaz som vybrala,takpovediac Tebe na telo.-),jednak preto,lebo vieme,že sa zaoberáš prekladmi,či už ako hobby,alebo práca,to je napokon jedno.

https://www.youtube.com/watch?v=wCSyAdqLeD4 Toto je populárny pohľad na preklady sumerských hlinených tabuliek,je to dlhé,snáď si pri tom trocha oddýchnu aj iní.Každopádne,je to šikovnejšie,ako čítať celého Sitchina. Skôr,ako niekto začne krútiť nosom nad Sitchinom,len pirpomínam,že sumerštine sa venoval celý život,napokon,mal na to aj pôvod.

Norman

No, ako hovoríš ... je to taký Sitchin ... ale odvar ... slabunký odvar. (nie že by teda sitchin bol niečo moc ... ale predsa ...)
Pravda, niečo sa stalo, buď prišli anunaki, alebo prekonal homo sapiens nepravdepodobnú evolúciu, alebo vyženil na starobylých euroázijských typoch nové vlastnosti. Hm.... tá najracionálnejšia verzia nemusí byť pravdivá. V každom prípade sme tu zástanci všetkých troch hypotéz.

Ľubov

chvalabohu. Ty si to fakt počúval.-)? Z tých možných informácií ,ktoré máme zrazu vďaka internetu k ruke mne (ozaj,odkial je internet,keď už nevieme presne definovať,odkial je človek,vieme aspoň toto ?) Mne najviac sedí tá prvá verzia,anu.
Ale ako hovoríš,sú aj iné možnosti. Len preboha nech to nie je tá entropia.

Norman

na preskáčku sa to dá počuť za pol hodinku, alebo tak nejak . Preklady tamtých vecí sú zaujímavé, aj z hladiska biblických originálov - ale ten čech bol dosť povrchný (a teda aj naozaj riadne nudný, aj ten moderátor tuším zaspal ).

Test prebehol len parciálne správne ... všetko sa to kazí ... :-) za socíku behali tie stránky lepšia a ľahšie, ak si dobre pamätám :-)

Norman

sú nejaké technické problémy
Ty žiadne nemáš?

Ľubov

všetko ok.

autor

dík :)

Náhodný okoloidúci

Zavčasu ráno nebol Nadhľad dostupný, objavilo sa len nejaké chybové hlásenie v ostrovnej kreolčine.
Teraz už ide všetko ako treba.

autor

Dík, zaujímavé. Ja mám stále problém so svojim Norman účtom, ale aspoň to beži takto. Zajtra sa na to pozrieme.

Ľubov

sa asi aj mne stalo.Odmietalo mi to heslo,bola som púpavová potom.-(.

Veď keby si mal naďalej problémy, s nickom, nezaťažuj sa tým,hlavne že píšeš.

ps. Ale všetko môže byť samozrejme inak. Si dosť nápadný. Špicli sú všade.

Norman

a žiaľ horšie . Ale nie je to sabotáž, je to "len" entropia.