Fico: Mazurek povedal, čo si myslia všetci

Došlo k udalosti, ktorá bude mať dopady. Fico sa vyjadril, že Mazurek vlastne povedal to, čo všetci.

 

“Predsedovi ĽSNS Kotlebovi môžeme však len ticho závidieť, ako mu hlupáci z denníkov SME, N, či tretí slniečkarsky sektor naháňajú percentá. Viackrát som upozorňoval, že orgány činné v trestnom konaní a súdy často rozhodujú pod tlakom médií a nie na základe skutočných dôkazov”, hovorí Fico, pričom si myslí, že rozhodnutie súdu v tomto prípade bolo skôr mediálne.

“Rešpektujem rozsudok Najvyššieho súdu proti poslancovi NR SR pánovi Mazurekovi, ale zaraďujem ho do kategórie mediálnych, po ktorom budú preferencie pána Kotlebu a jeho strany utešene rásť. Milan Mazurek povedal to, čo si myslí takmer celý národ. A ak popravíte niekoho za pravdu, urobíte z neho národného hrdinu.

Ak má byť rozsudok meradlom toho, čo je pri výrokoch na adresu o Rómoch trestným činom, to rovno môžu orgány činné v trestnom konaní vojsť do ktorejkoľvek krčmy na Slovensku a všetkých hostí vrátane ležiacich psov, pozatvárať."

 

Treba upozorniť: Fico sa nezastal Mazureka, nezastal sa ani možnosti riešenia problémov s osadníckymi antisociálmi - Fico sa postavil proti mediálnej štvanici, ktorá siaha už tak ďaleko, že ovplyvňuje aj Najvyšší súd. Presne tak, ako som tu včera písal.

Teraz budú niektoré ploštice pišťať, ale toto je v podstate to najlepšie, čo Fico mohol spraviť. Neustále sa ustupovať nedá, a tu nejde o nejakú "politiku", tu ide naozaj o život budúcich generácií. Nasledujúce voľby nemá zmysel hrať so starými kartami a s bezduchými kariéristami. Je čas na nový naratív, a to naratív pracujúcich vrstiev, aj naratív národnej jednoty a podobne.

Toto nemôže prehrať. Toto jediné má zmysel. Nie potraty, nie buzeranti či antibuzeranti, ale realita.

 

zdroj HS

 
Norman

podali najmenej dvaja ľudia
Chmelár (poznáme)
a
podpredseda mimoparlamentnej Občianskej konzervatívnej strany Juraj Petrovič (toho tiež poznáme, užitočný idiotík. A OKS tiež, strana Dostala, Osuského, Šebeja a Zajaca - plus sluha Petrovič)).
https://www.hlavnespravy.sk/chmelar-kvoli-podpore-mazureka-podava-na-fic...

Roland Edvardsen

Je to naozaj absurdné, čo sa deje. Chmelár veru neprekvapil - bol, je to a aj navždy bude nenapraviteľný slniečkár.

Híd tiež neprekvapil, ale čo Danko a jeho SNS? Tiež škoda slov.  Danko by sa mal v prvom rade zamyslieť, kto tu zdiskreditoval národovectvo (a to najmä mládeži) a najviac posilnil predsudok, že národovec = amorálny debil, čo nevie rozprávať - a to asi najviac po Slotovi, ak už niečo. 

Monča Beňová sa už tiež na FB dištancovala od výrokov predsedu jej strany. Očividne jej treba pripomenúť toto videjko: https://www.youtube.com/watch?v=baBEp38zHd8 Fico sa ani tak nemení, ale skôr vracia ku koreňom - v tomto. :-D

 

Norman

Chmelár ma osobne prekvapil. Večný je, ale skôr nerealistický debil (asi to chytá od svojich straníckych kolegov)
SNS naozaj prekvapila - lepšie povedaná, tí sú zalezení v talmudistickej riti naozaj festovne.

Ale iný postreh je, že dnes už reakcie dosť stíchli. Akoby sa média (zatiaľ) zľakli a nechceli Ficovi naháňať body. V každom prípade oni všetci majú tendenciu čakať a reagovať podľa mocných - a centrála asi ešte nereagovala.

Cigánska téma bola kedysi aj Ficova, to hej. Fakt by mu nezaškodilo, ak by bol chvílu Smer mimo vlády a Fico a podobní ľudia by sa pozreli na svet nezaujate. Pravda, najlepšie by bolo predsa len bez Fica, ale s nejakým novším a tvrdším človekom. Nájsť sa vždy niekto môže.

Roland Edvardsen

Fica už za tie roky asi poznáme celkom dobre a aj jeho limity. Tu je rozhovor s Martinákovou: https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/524981-fico-vobec-nejde-o-mazurek...

"Fico sa vyjadril aj k možnej spolupráci Smeru s ĽS NS. Skonštatoval, že Smer je jednoznačne protifašisticky orientovaná strana. „Ak niekto velebí Tisa ako prezidenta fašistického štátu, ak niekto velebí Slovenský štát, ktorý bol satelitom Nemecka, že to bolo všetko v poriadku, ak niekto popiera existenciu holokaustu, ak tu niekto ide hajlovať, ak tu niekto ide zavádzať kolektívnu vinu, toto sú ľudia, ktorí sú pre mňa absolútne neprijateľní na spoluprácu. A je mi jedno, či to hovorí Kotleba alebo ktorýkoľvek iný politik,“ podčiarkol Fico."

A to sa teraz bavíme čisto len o Ficovi. Čo takí ľudia ako Beňová, Ondruš a iní, ktorí sú na kotlebovcov totálne alergickí? A o tom, ako by sa začali vyťahovať Blahove predošlé proti-kotlebovské výroky ani nehovorím. Spojenie Smer a LSNS mi stále príde ako sci-fi. Ale minimálne za tú srandu (a samozrejme i kvičanie globalistických svíň) by to mohlo stáť. :-)

Norman

to hej, limity sú vždy dané našou minulosťou. to je tá karma, tie morfické polia. Prirodzene sa z nich osobne Fico už nedostane. Ale možno iná osoba v Smere. A najpravdepodobnejšie iná strana s jeho bývalými voličmi.

Ale aj ja hovorím, že teraz, po voľbách 2020, buď vláda nebude tak ľahko, a keď , tak určite bez ĽSNS.
Dalo by sa ešte uvažovať o tom, čo nazývajú tichá podpora, teda o menšinovej vláde. Ale to je už na Slovensko moc rafinované.

No ale vlastne nám to vychádza, že ĽSNS má väčšiu budúcnosť, ako Smer.

Roland Edvardsen

Fico je podľa istých kuloárnych informácii pomaly na odchode a jeho želaním je už len odísť dôstojne (t.j. s volebným víťazstvom a eventuálne so zostavením vlády a s nejakou tou funkciou, ktorú by mu Pellegrini následne vedel ponúknuť).

LSNS stále nie je stranou, ktorá by mala potenciál masívnejšie zjednocovať Slovákov, ako to bolo v prípade Smeru. Je mu ľúto, ale Kotleba nemá ani zbla z politického umu Róberta Fica a v strane nemá žiadne výnimočnejšie a inteligentnejšie osobnosti (jediný kto tam ako tak vyčnieva je Radačovský), zatiaľ čo Fico chápal, že úspešná strana nemôže stavať len na jednom vodcovi a potrebuje byť širšie rozkročená.

Ďalej, LSNS stále rieši kanalizačné a rozoštvávacké témy typu teologické dilemy zygôt, molekuly vo vakcínách či psychoanalýzu homo vychovávateľa. Sorry, ale toto naozaj nie sú problémy bežného Slováka. A je celkom hanbou, že kaviarensky typ ako Drucker si jasne vytýči ako jeden z problémov, ktoré by mala jeho strana riešiť, demografiu Slovenska, zvýšenie pôrodnosti, zatiaľ čo kotlebovci dookola riešia vyššie uvedené chobotiny.

Kotlebovci dookola hovoria o diktáte Bruselu, ale ja mám z nich dojem, že ak by mohli, tak by nás okamžite dostali pod papuču Vatikánu/stareckého čierno-fialového Talibanu, ktorý sa tu dlhodobo pokúša kdejakými ústavnými zákazmi pretláčať sekulárnej majorite povinný ideologický/teologický pohľad. Akurát namiesto povinnej burky to bude povinné donosenie zygoty a zákaz umelého oplodnenia a vedeckých výskumov (lebo toto je konečný cieľ, a záležitosti ako skracovanie lehôt pre interrupciu a pod. sú slippery slope). A títo ľudia majú ešte tú drzosť hovoriť tu o nejakej diskusii, verejnej diskusii...hanba.

A aj cigánsky problém, ktorý bol základom úspechu Kotlebu, v strane postupne ustúpil na úkor kanalizačných tém, nehovoriac o tom, že kotlebovci sú tiež neschopní prísť s adekvátnymi riešeniami (a tiež im neriešenie tohto problému de facto vyhovuje).

Takže LSNS je v mnohom pre mňa problematická a ani jej budúcnosť nevidím až tak ružovo, ako sa to dnes môže zdať. Kotleba sa už posledne triasol kvôli možnosti Harabinovej strany, ktorá by ho potencionálne oslabila. A toho čo ho sa bojí najviac je presne to, čo by sme chceli: príchod nejakého skutočného talentu na národnú scénu s potenciálom postaviť sa na čelo úspešnej širšej pro-národnej koalícii.

Norman

charakter strán sme tu už riešili a vyriešili mnohokrát. Čo sa ale môže zmeniť, to sú pomery a potreby. Nechcem obhajovať potenciál ktorejkoľvek strany, ale každá má svoje a ide o to, či to bude v budúcnosti treba alebo nie. Ono s tou "osobnosťou", čo by "zjednocovala" nie je až tak horúce - krajina potrebuje pokoj pomerov a istotu.
No áno, dnes stále prúdi z vládnuceho zahraničia ideológia, či lepšie móda, čo sa nosí a čo nie, čo sa hovorí, a čo nie. To sa môže zajtra zmeniť a určité prednosti napríklad Pellegriniho pred Ficom, či dokonca Kotlebom, budú úplne nepodstatné, ba stanú sa nevýhodami.

To, že Fico má svoje roky, hlavne je v centre už roky, je objektívna pravda a asi najdôležitejší faktor. Ale ak by toho nebolo, je jeho typ stredového politika stále to najperspektívnejšie na Slovensku.

Ale ĽSNS netreba posudzovať len podľa ich súčasných pohybov. Boh a zygoty sú len ich aktuálne nástroje, aj podľa mňa nie moc dobre vybrané a tupé - ale to nemusí byť ich podstata. "Boh a zygoty" sú naratív, ktorý podhadzuje často aj internet, aj podvodné stránky, aj popletené a neinteligentné stránky - akoby to bol zámer a aj LSNS sa do toho chytila. Ale to sa môže tiež zmeniť. A momentálne im to dáva možno najlepšie témy, čo dokážu. Hm, zajtra, zvlášť, ak skolabuje Smer, sa LSNS môže dať na sociálne témy - ak by to dokázali, prerazili by svoje ďalšie obmedzenie.
Toto platí všeobecne, ak to teda nedokáže LSNS, tak to čaká na iné hnutie - ale je to tu a nezanikne to.

Znížia sa vplyvy zo zahraničia. Americká éra končí. Vznikla objavením nového kontinentu, výbuchom expanzie, následným zničením Európy a nacucnutím všetkých možných mozgov - ale extenzia skončila a v kvalite anglosionistickí američania proste NIE sú dobrí. To sa prejaví aj na Slovensku - prestane byť deformované vzdialeným zaoceánskym klamom a bude sa musieť viac držať vlastného charakteru. Nie folklóru, ale reality.
Ergo - politici typu Pellegriniho majú menšiu budúcnosť, ako rôzni kotlebovci.

(ps. k Radačovskému - nie som informovaný nejako od zdroja, ale pokiaľ viem, Radačovský ĽSNS zradil a je s nimi na nože - asi mala pravdu Ľubov, že mu nemožno veriť )

Ľubov

bola som sklamaná,že neodstúpil spolu s Lichtnerom. A potom-ide o to,že keď sa to preháňa s "pokojom v hlase"(samozrejme,viď Čaputová),znie to zle,je to zle a je koniec dôvery. Preto by M.Radačovský mohol hovoriť hlasnejšie,to by som mu poradila.
Zas na druhej strane,tých,čo sú prirodzení a s hlasom nemanipulujú ( Salvini a Johnson) sú prví na rane a dav sa vytešuje z vlastnej prehry.

K tomu,čo píšeš,som zachytila info,že Trump potrebuje každý halier na múr s Mexikom.Takže nie je to také nemožné,že prídu o zdroj. Ale nad iným rozmýšlam:-)
Nenapíšeš niekedy pár slov o tých prioritách riadenia? Keď budeš mať čas. Mňa by veľmi zaujímal taký racionálny názor, mám ho samozrejme,ale je ako zvyčajne príliš subjektívny. Vnímam to ako obrovský valec,tlak na našu genocídu,všetko od ideológie,školstva ,politických strán vrátane politikov,médií,od mrzačenia našich duší po mrzačenie našich fyzických tiel,zdravotníctvo,jedlo,až po priamu likvidáciu.

Tento valec ide oproti nám a my stojíme a kričíme naň,že už všetko vieme. Budú volby! Toto nemôže mať efekt,ani mať nebude. Treba sa postaviť bokom a hádzať piesok. Tak máme väčšiu šancu . Alebo-pravdaže,zničiť valec naraz. Za cenu,že všetci umrieme,ale....niektorí zdochnú,tento citát si už žije vlastným životom a pekne sa uchytil.

Norman

to sa len zdá, že je to valec. A že ide len proti nám.
Skôr je to kotol. v ktorom sa zvyšuje tlak, ale v ktorom sme všetci. To nás všetkých "válcuje".

slaven1

Zábúdate na liberastov z Degresívneho Slovenska. Aj tí chcú "prebrať moc". Tuto vypustili nejaké dementné video vymodelované v štúdiu na špeciálne efekty. DEEP FAKE - tak sa to príznačne volá. Poučenie: nevidel som to celé.

Ale ak sa chcete ozaj uškrnúť, pozrite si video Mirka Brblavého staré 10 rokov (2009). Už tam ho ambasáda brandovala ako "nová tvár v politike". https://www.mojevideo.sk/video/302dd/30_pripadov_majora_zemana_truban.html

Mimochodom, Drucker nie je kaviarenský, ale viac korporátny hráč.

slaven1

Vtipný deepfake na Trubana, parafráza na majora Zemana "tak sa nám drogy dostali do republiky" https://www.mojevideo.sk/video/302dd/30_pripadov_majora_zemana_truban.html

Roland Edvardsen

Popísal som také bežné obsahové problémy strany Kotleba-LSNS, ktoré aj v budúcnosti budú spôsobovať silný odpor slovenskej spoločnosti voči tejto strane (a to som teraz úplne vynechal celé to ich šaškovanie okolo 1.SR, to je samostatná kapitola).

Áno, LSNS by sa mala viac zamerať na témy sociálnej spravodlivosti, vykorisťovania pracujúcich tried, pozdvihnutia materiálnej úrovne národa, aby nám toľko Slovákov neutekalo za hranice. Toto, a nie nejaké zygoty a LGBT (čo sú primárne problematiky pre lekárov/biológov, a dajme tomu aj tých katechétov, nie však pre politikov, nemala by sa z toho robiť primárna politická téma) by malo byť gró pro-národnej politiky.

Róbert Fico v mnohom ukázal cestu, ako sa to v podmienkach Slovenska má robiť. Nemusíte ho mať radi (ani ja z tohto človeka nepadám na zadok), ale túto skutočnosť nemožno poprieť. Treba sa inšpirovať.

Politici ako Pellegrini a Drucker chcú byť za každú cenu "chrumkavučkí", ale aj to bude len do času - pretože ešte padnú niekoľkokrát na hubu zoči voči globalistickým beštiám. "Apokalyptická štvorka" (Truban, Beblavý, Kiska, Hlina) sa veľmi jasne vyjadrila, že nenávidia kohokoľvek, kto sa čo i len obtrel o Smer a nebudú s ním spolupracovať. A ak nechcú stratiť svojich fanatických voličov, budú toto predsavzatie musieť dodržať.

A k Radačovskému: on je obdobný prípad ako Harabin, niekto kto sa primárne chce zviditeľňovať a na staré kolená ešte zažiť nejaké "dobrodružstvo". Moc sa mu veriť nedá (však právnik, sudca :-)), ale prejav z tých ľudí mal zatiaľ asi najlepší.

Norman

Ešte raz by som upozornil, že zygoty a lgbt podstrkáva do dikurzu nepriateľ (lgbt je určite téma globalistov, zygoty sú zástupná téma, ale tiež ju niekto do médií pchá znova a znova, a strany potom podliehajú tomuto naratívu vedenému do slepej uličky).

Čo sa týka menovaných, dá sa to hodnotiť aj z takého aspektu, že Fico patril k ľuďom, čo mali politický koncept (umiernené ľavičiarstvo, ba až stred), Pellegrini či Druker to majú len minimálne, a ľudia ako Radačovský, alebo aj Harabín, o tom nemajú ani zdania - oni sú tí, čo len takticky reagujú na čosi.

Radačovský sa do EU dostať nemal, nebude tam k ničomu. Spätne videné, LSNS spravila chybu, že nepodporila Harabína za prezidenta (ak by vyšlo, ten by tam plnil funkciu už len svojím vŕtaním ), a pri voľbách do EU zas opačne - mali dať iba svojich ľudí, nie externých exotov. Keď už, Radačovský mohol kandidovať do našeho parlamentu, tam by bol pod určitou kontrolou.
Ale to je už jedno, divadlo včerajška. Aby sme ale nezabudli, kurví to samozrejme výrazne aj SNS.

Ergo: stále sa volí len menšie zlo, na Slovensku je naozaj už nebezpečne dlho nedostatok serióznej ľudovej politickej sily.

Roland Edvardsen

Zygoty a lgbt sú rozhodne zaujímavé témy, či už z biologického, medicínskeho, psychologického, antropologického, historického či filozofického hľadiska, o ktorých sa naozaj dajú viesť veľmi plodné debaty a dá sa uplatniť celá škála rôznych pohľadov a prístupov. Len píšem, že by to určite nemalo byť nejaké gró, na ktorom sa má lámať politický chlieb a v skutočnosti to nie sú ani témy, ktoré sú pre slovenského voliča rozhodujúce.

Blaha má pravdu, že na 1.mieste sú témy tzv. "chlebové". Potom veľmi dôležité sú aj témy geopolitické. A z hľadiska demografických tém sú najpodstatnejšie pôrodnosť, dysgenika a imigrácia/emigrácia. Aborty a LGBT nemajú z praktického hľadiska také dopady na populáciu - a toľko pozornosti sa im venuje aj preto, lebo sú to témy, pri ktorých si cirkev potrebuje dokázať, že ešte niečo v spoločnosti znamená: na toto využíva aj politické strany.

Fico sa tiež nejako politicky vyvíjal. Ak sa dnes Pellegrini javí ako sociálny demokrat eurohujerského typu a Fico ako nejaký národný konzervatívec, tak treba pripomenúť, že tu býval aj Fico, ktorý hovoril o jadre, staval hrádze proti extrémizmu, chválil sa Istanbulským dohovorom, chodil si pripomínať tzv. rómsky holokaust, ba dokonca mal otvorenejší prístup k registrovaným partnerstvám.

Budem cynický: čo si Fico v strane vychoval, to aj má, lebo Pellegrini nie je nejaký stranícky nováčik, žiadna "nová generácia", ale človek, ktorý je tam už 20 rokov, je to Ficovo politické dieťa, ktoré bolo ním dlhodobo pretláčané. Fico si uvedomil, že po Kuciakovi už nebude premiérom, že už nebude tým "rešpektovaným európskym politikom stredu" (ktorým raz chcel byť a ktorým chce byť teraz Pellegrini, ktorý nie je v pozícii "nemám už čo stratiť" ako Fico, ktorému už je mnohé jedno). Fico jednoducho hrá teraz vabank s možnou ašpiráciou získať si kotlebovcov. Ako to skončí ešte uvidíme: ale ako píšem, je to vabank, a môže to celé dopadnúť pre Fica ešte veľmi zle. Ruku do ohňa za smerákov netreba dávať: ak budú mať pocit, že Fico je príliš toxický, raz dva ho hodia cez palubu (veď tí z Košíc to už aj chceli spraviť).

 Radačovský a Harabin sú v prvom rade showmani, žiadni idealisti s víziou, ale ľudia, ktorí sa snažia priživiť na nejakej vlne: je to proste istý druh osobnosti. Radačovský by bol lepší možno v SNS alebo v Smere, tam sa mi hodí viac ako k LSNS (aj vzhľadom na jeho pro-SNP postoj). V europarlamente veľa nespraví (detto Uhrík)  - a  vlastne ten celý europarlament je aj celkom preceňovaný (o mnohom najpodstatnejšom stále rozhodujú národné parlamenty). Súhlasím, že mali radšej kandidovať do NR SR. Europarlament mohli nechať Mazurekovi :-). 

 SNS dopadla pod vedením Danka zle. A to píšem ako niekto, kto ich aj celkom chcel voliť. Najhoršie je, že táto strana nemá žiadnych mladých, energických ľudí, ktorí by boli viditeľní. Smer má povedzme niekoho ako Blaha, nejaké tie mládežnícke kluby a tak, LSNS je samozrejme veľmi mladícka, ale SNS naozaj pripomína geriatrix: fakt buď len dôchodcovia, alebo rôzne nemastné neslané "kancelárske" pipiny (Matečná, Lubyová - čo vlastne aj tak boli nominantky, nie pôvodne straníčky). Klincom do rakvy je Dankov okatý primitivizmus a vlezloprdekovstvo, ktoré najviac vyniklo pri Izraelcoch. Naozaj si nespomínam na žiadneho slovenského politika, ktorý by sa až takto ponižujúco zhadzoval. Jediné pozitívum čo napíšem je, že Danko je predsa len lepší ako Slota - ale to si naozaj žiadne extra umenie nevyžaduje. 

 Ak by sa malo zajtra, resp. o pár dní, voliť, tak neviem komu by som to hodil. Je to naozaj neskutočná bieda, neskutočná zúfalosť z môjho pohľadu. 

Norman

Jadro bolo nepochopené a zámerne zneužité. Sú tri možnosti našej zahraničnej orientácie: 1. Amerika (americká EU), 2. samostatná Európa 3. Rusko
"jadro" znamená (alebo vtedy znamenalo) orientácia na samostatnú Európu. Tá sa zatiaľ nekoná a aj preto tento koncept zatiaľ nevychádza. Aj preto Smeru dochádzajú sily. Samozrejme, vychoval si tam aj magorov, napr Maďarič - proti nemu je Pellegrini ešte OK (zatiaľ). Ono to sú všetko ľudia, ktorí podporujú, kým máš silu, ale akonáhle si oslabený, tak utečú alebo ťa podrazia. Nuž, moderná doba.

Čo sa týka holokauzy a boja proti extrémistom, SNP a podobne - to má Fico najviac predsudkov a už sa ich nezbaví. On naozaj nikdy nebude spolupracovať s LSNS, to sa mýliš. Skôr by sa dalo povedať, že skúsi prebrať ich agendu - to by sa dalo podariť. Prebrať národnú agendu, civilizovanú a inteligentnú, tá leží na ulici ako moc - to môže spraviť Fico alebo niekto iný zo Smeru.

Europarlament nie je preceňovaný, každý vie, že je o hovne, ale z každého poslanc je nejaký profit, aj pobyt v Bruseli sa dá použiť rôzne, aj sa tí ľudia ostrielajú, naučia. Radačovský sa už nenaučí nič. Preto je rozdieľ, kto tam je. Mohol tam byť Beluský, alebo podobne.

SNS je na tom zle, vinný je Danko. Ministerkýň by som sa ale ujal - tie sú ešte najlepšie. To Gajdoš je magor.

To, že niet koho voliť, by som nedramatizoval, tak je to vždy. Demokracia = totalitná vláda korporácií. Jej súčasťou je aj znechutenie obyvatelov, aby boli bezmocní a pasívni.

Ľubov

Škoda,že sa to nedá,celkom by ma zaujímalo,ako rozmýšľajú voliči z druhej strany-voliči apokalyptickej štvorky TBKH.
(tento termín som pochytila niekde na debate a zdá sa mi veľmi vystižný.-))Či si vôbec uvedomujú,čo robia.Asi nie,stratili sebaobranné inštinkty,ostala iba nenávisť.
Keď je dilema takáto, aká je,volme aspoň osoby,ktoré sú stále čiastočne kompetentné. Majú určité návyky a prax. Preto budem voliť "starých".

Roland Edvardsen

To ako rozmýšľajú voliči týchto strán sa celkom ľahko dá zistiť: stačí zájsť napr. do diskusií na Sme alebo aj na Postoj (tam sa zgrupujú kdh-áci) - nejaká základná črta: fanatická nenávisť k Smeru a ku komukoľvek a čomukoľvek, čo sa on obtrelo vrátane jeho voličov. A samozrejme najviac nápomocný je Facebook (na FB je extra silné hlavne Progresívne Slovensko, dosť ho vedia využívať, podobne ako kotlebovci).

Ľubov

Nenávisť,to je jasné,ale prečo ? Aký majú dôvod,tak som to myslela.
Čo je za tým,lebo túžba po spravodlivosti to nebude. Ty tomu rozumieš? Vyzerá to na výsledok cielenej degenerácie.

ps .Okoloidúci,okolo nás kedy pôjdeš?

Náhodný okoloidúci

Tu som, sledujem všetko, čo sa tu deje a so všetkým súhlasím, ale mám niečo rozpracované a chcem to dokončiť, tak sa tu nezapájam.
Bol som dva týždne mimo Slovenska a úplne mimo internetu, tak aj dobieham zameškané.

Ľubov

Hlavné je,že si ok ,je po prázdninách a chlapci na motorkách sú doma.

Norman

Nenávisť tamtých chmuľov voči Smeru pramení len a len v tom, že systém kolabuje a oni proste potrebujú výhovorku, vinníka. Tak je na vine Fico, Smer.
Vlastne všetci, čo sa nedokážu vysporiadať s pravdou, že SYSTEM kolabuje, sršia vnútorným napätím a nenávisťou.

Nechcem pripomínať svoj vek a skúsenosti, ale musím pripomenúť doby, keď podobne išiel do riti svätý socializmus - vtedy to bola proti dnešnej dobe pohoda, naozaj, pretože každý prirodzene "systém" nenávidel. Nenávidel systém, nie Husáka či Štrougala, nie Brežneva - na tých prdov hore sa kašlalo, boli sme bez srandy dostatočne politicky vzdelaní, aby sme vedeli, že problém je v samom systéme. Dnes tieto "progresívne a slušné" teľce proste tento systém milujú - a tak sú v ťažkom vnútornom rozpore a trpia. A toto ich napätie sa prelieva ako nenávisť voči všetkým, čo im hovoria pravdu o ich modle.

Toto koncom socializmu NEBOLO. Aj vtedy samozrejme bolo dosť ľudí v rokoch, ktorí už nechceli zmeny a varovali pred revolúciami - ale mladí v tom mali jasno a nebol žiaden mentálny stres. Iba niektorí mladí jednotlivci boli blbci a mali tento rozpor. Dnes ho má ale neskutočne veľa mladých, lebo sionisti ich, slušne povedané, dobre ojebávajú Je to aj preto, lebo nejestvuje fungujúca alternatíva (Rusko to nie je) - ale neexistencia iného vzoru túto hlúposť a skostnatenosť mladých neospravedlňuje.

Mne to je jedno, nám viacerým tu je to už dosť jedno, ale ľudia ako ty, Roland, si to ešte odseriete.
Takže my starší dáme nohy na stôľ a vy budete po sebe strielať.
Už sa fakt neviem dočkať, len sa obávam, že sa netrafíte :-)

Ľubov

Ak zameníme výraz systém za jednoduchší pojem "peniaze",potom je to ešte jasnejšie.
Oni sa mali zrazu neskutočne dobre,za málo muziky veľa peňazí.Tam to začalo,tie rozličné fleky v médiách a pod.
Zrodili sa celebrity.Spomínam si,že herečka Diana Mórová raz v záchvate úprimnosti povedala,že nebyť tv seriálov,musí vykladať vagóny. Aj intrigovanie medzi touto predajnou a nenásytnou chamraďou sa podpísalo na tom,ako to dnes vyzerá.

A ešte jeden fenomén,iste o ňom vieš: objavila sa patologická nenávisť voči všetkému slovenskému,za národ ani za Boha,keď vidím slovenský znak,chce sa mi zvracať,atď.,atď.

Bola taká situácia,ona sa môže kedykolvek zopakovať.Bolo to v 50 tich rokoch,sionisti vtedy už mali rozobratý súkromný majetok,vedelo sa však,že ľudia majú ešte ...úspory. Tu na juhu(hovoril dedko,ako inak.-)) bolo pár rodín,čo pestovali za Slovenského štátu tabak,mali mimoriadne dobré výsledky..a peniaze skryté.
Večer nič a ráno ... zo sto tisíc pár korún.Veď niektorí to ani neuniesli.
Ak systém stojí na peniazoch,stojí na hnoji.
Napokon jediné,čo po nás ostane je láska.(to bol citát ,nápis na hrobe)

Norman

Tu našťastie platí to, čo si napísala:
ich hlavnou motiváciou sú peniaze a prepych, ktorý im systém nasľuboval. Peniaze a prepych, ktoré im, deťom chudobných sluhov a úradníkov z malomesta, nasľuboval a vykreslil vo všetkých filmoch, ako budú nááááádherne žiť. Aby ich presvedčil, že sú vybraní, dal im nové diplomy bakalára, aby aj to posledné blbé hovädo si naozaj myslelo, že má nejaké vzdelanie a že patrí k elite.

Nuž a pre týchto ľudí sa všetko domáce, teda slovenské, javí ako brzda. Preto tak veľmi nenávidia všetko slovenské, lebo sa boja, že ich zdržuje od toho prepychu, čo ich (tam niekde a v budúcnosti) čaká. Preto nenávidia aj ruské, lebo Rusko je druhý protipól - je síce prislabé na to, aby ich zlákalo, ale je dostatočné silné, aby sa ho báli ako brzdy ( kampaň, ktorú robí globalistická centrála preto ani nie je tak zameraná na škodenie samému Rusku, ale jej účelom je proste samotné štvanie, fanatizovanie a hypnóza svoloče tu, v Európe, aby nenávideli a báli sa).

Toto je tá psychologická mechanika, čo dnes a posledných 30 rokov vládne.

Sú ľudia, čo sú viac zrastení z realitou, zo zemou v dobrom slova zmysle - a tí sú označovaní ako "nacionalisti". Tí sú opatrní a neveria na zázraky. Z uvedených a podobných dôvodov, proste neveria rozprávkam a fatamorgánam.
A potom sú tu oblbnuté nafetované decká, vek od 0 do 100, ten nerozhoduje, ktorí -dovolím si citovať Ing. Kisku -"chcú byť židmi". Tí kráčajú ako lumíci do priepasti.

V tom to celé je.

A dobre pripomínaš, že ako odmenu dostávajú len peniaze, ktoré, ak niečo usporia, zmenia ešte na papierové akcie - proste absolútna väčšina aj z nich, z táchto poslušných drábov a celebrít, nemajú NIČ. Dokonca aj nemovitý majetok je len kus papiera na katastri.

Toto je konflikt medzi normálnymi a bláznami. My sme normálni, v prejavoch je nás menšina, oni sú blázni a všade behajú ako tí popatlaní lumíci.

Nedávno tu ktosi dal akýsi vraj citát odtiaľto, azda dokonca môj, a môže byť, je to správna veta - áno , "no proste zdochnú". Mám ich plné zuby, je to proste biohmota, už ma špecificky nezaujímajú, z rôznych dôvodov už nie.

A porovnanie peňazí s hnojom je nesprávne - hnoj má oveľa väčšiu hodnotu, ako peniaze. Ale chápem, že si chcela použiť slušné slovo.

A ešte - Čo sa týka nápisov na hrobe - čo myslíš, čo klame viac, ako práve tieto nápisy? Nič, nič neklame viac, ako práve nápisy na hroboch.

Roland Edvardsen

Prípad Maďariča je dodnes pre mňa istá záhada, lebo to bol nielen človek, ktorý bol istú dobu Ficovi veľmi blízky, v podstate jeho pravá ruka, ale výrazne sa podieľal aj na konzervatívno-národnej orientácii Smeru a propagande. A teraz sa mu nadáva do kaviarenskych liberálov...škoda,no. Ale Maďarič si v očiach globalistov tiež až tak nepomohol. No dobre, má stĺpčeky v Sme, ale čo z toho, keď ho miestni komentujúci zvezú pod čiernu zem a Sme zároveň uverejňuje aj takéto stĺpčeky: https://komentare.sme.sk/c/22207665/absurdne-divadlo-v-hlavnych-ulohach-madaric-zala-a-kazimir.html Presne ako si písal, u nich je smerák "dobrý" len v čase, keď zrádza - potom si z neho urobia špinavú handu, ak ho rovno nevykopnú. 

Pellegriniho prípad je podľa mňa odlišný ako Maďaričov. To, že Pellegrini s funkciou nadobudol isté sebavedomie a chuť po väčšej moci a kontrole je dosť (ľudsky) prirodzené, tak nejako sa to dalo očakávať, že skôr či neskôr dôjde k treniciam s Ficom. Vždy to takto dopadáva, keď sa moc takto neprirodzene rozdelí medzi predsedom vlády a predsedom strany: pravá ruka nie vždy vie čo robí ľavá a naopak.

Inak z takého technicko-formálneho hľadiska je Pellegrini celkom ok premiér, jeho vláda je relatívne pokojná a bez väčších prúserov či káuz (humbuk robí len opozícia kvôli veciam z minulosti, z Ficovej vlády) a keď to skombinujeme s jeho sympatickým vzhľadom (nuž aj mojej mamine a babke sa páči, čo už narobíme s tými ženami? :-)), tak tie víťazstvá v prieskumoch o najdôveryhodnejšieho politika sú celkom pochopiteľné. Problém je však ideologický - t.j. že Pellegrini je eurohujer a pro-Nato tajtrlík. A ak pri Ficovi platilo, že lavíruje a podlieha globalistickým silám, tak pri Pellegrinim to platí pri najlepšom rovnako, ale skôr ešte 2x toľko. A čo je zlé je to, že v dôsledku dichotómie Fico vs. Pellegrini sa oba skôr od seba odťahujú, Fico tým, že pritvrdzuje politicky nekorektnú rétoriku a Pellegrini na to reaguje opačným smerom. Chlapci by sa mali pred voľbami už konečne nejako zladiť. :-)

Spolupráca k LSNS: hej, k tej po voľbách 2020 ešte nedôjde: holt, nie sú stále na to dostatočné podmienky. Nejde tu len o výraznú časť Smeru, ale aj postoj Dankovej SNS k LSNS, ktorý je miestami ešte tvrdší ako smeráci. A druhá strana mince sú reakcie a postoje samotnej LSNS. Veď napokon uznaj: Kotlebovci o Ficovu podporu nestoja a budúcu koalíciu odmietajú. Ja sám som si položil otázku: chcel by som fungovať v koalícii s niekým takým ako Kotleba? Dá sa na neho spoľahnúť? Bol by to seriózny partner? Nuž, na základe toho čo som doposiaľ videl mám obavu. 

K prebratiu agendy Ficom: bohužiaľ základný problém je v tom, že Fico s týmto začína príliš neskoro. Strana sa nedá refromovať zo dňa na deň, aj Orbán formoval svoj Fidesz celé roky. A Fico začal robiť zo seba "alt-rightera" v čase, keď nikdy nebol slabší (vrátane postavenia v jeho samotnej strane, kde vôbec neplatí, že všetci sú za Fica, ako to non-stop kváka pes Blaha ). Proste najhoršie možné načasovanie - a ešte k tomu je to aj tak dôsledok Ficovho zahnania do úzkych. Ak by bol Fico pri moci ako pred Kuciakom, takúto politiku by nikdy nerazil. A aj z tohto dôvodu si udržiavam  skepsu v tom, že sa Ficovi niečo relevantné podarí. Rád sa však nechám prekvapiť. 

K SNS: tie baby zase až tak nesledujem, ale prídu mi nevýrazné, nič extra dobré nepresadili. Gajdoš je taký typický komunistický aparátčik. Dosť smiešna postavička...ale  Morozov by s našim hodnotením veľmi nesúhlasil: vraj lepšieho ministra obrany sme ešte nemali, hmm? 

Ja som nechcel dramatizovať. Niekoho voliť nakoniec budem, len dnes ešte neviem koho, chcem bojovať proti tomu znechuteniu, lebo to je tiež jeden z nástrojov, ktorý sa používa proti nám. 

Norman

So všetkým, čo si napísal, Roland, v podstate súhlasím, len niečo dodám ku kotlebovcom:

oni zabrali jednu perspektívnu niku v tom politickom životnom priestore, a dôležitú. Aj preto majú budúcnosť. Ale aj zodpovednosť. Lebo ich najväčší problém nie je ich bývalé pochodovanie v uniformách, ani snaha oprášiť Tisa a jeho štát - také niečo je síce záťaž, ale deje sa to aj inde a revizionizmus je dnes už bežná vec. problém kotlebovcov je v tom, že skočili na ideológiu anglosionistov a úplne nepochopiteľne, bezdôvodne a neprakticky začali bušiť spolu s nimi do Smeru, SNS a podobne. Opakujem - revizionistická ľudácka minulosť by sa dala ospravedlniť, ale toto ich pubertálne zaradenie do role večných opozičníkov ich zabíja a je to ich základná chyba!

Ich rola a jasné poslanie by malo by zjednocovanie scény a tolerancia voči čo len trocha bližším stranám.

Nuž, ale toto zatiaľ nepochopili a tak doslovne PREDRBALI dôveru, čo do nich ľudia vkladajú. A pokračujú v tom - ako ukazuje aj ten link na ich reakciu na Fica.

Je naozaj otázne, nakoľko je to ich blbosť, alebo je to naozaj "ruka žida", aby som to napísal na rovinu. V tomto sa nebojím ani druhej verzie - respektíve je to ruka zmrda, ktorá využíva ich hlúposť. Hlúposť ich velenia.
Naozaj, niektorým z nich asi ide len o zábavu, a konieckoncov pozícia poslancov a podobne aj tak vysoko prekračuje ich ambície. Ale o to viac je ich uzavretosť, ich odmietanie aspoň teoretickej kooperácie s inými stranami, "lebo Fico", "lebo Danko", proste TRESTUHODNA.

To naozaj nejde o ich nejakú politickú inteligenciu, o ich schopnosť pôsobiť či mať skúsenosti , či dokonca výzor či metódy - veď kto to má? Ale ide tu slušne povedané do fiči o DOBRU VOLU!
A oni ju nemajú a správajú sa vyslovene NEZODPOVEDNE.

Prvých 10% ich volilo, lebo kotlebovci boli vtedy slepí trubirohovia, nereagujúci na hrozby a ponuky. Vtedy to bolo dobré.
Druhých 10% ich ale bude voliť LEN vtedy, ak prestanú byť trubirohovia, lebo už pôsobia ako zbabelci, ktorí nielen že nedokážu, ale sa aj boja sa s niekým porozprávať. A tak to aj je, BOJA SA. Boja sa kooperácie.

Kým sa neotvoria, sú zbytoční. Kým sa nepokúsia spojiť so SNS ľuďmi, aj keby im Danko stokrát nadával do fašistov a prinášal každý mesiac antisemitský zákon, tak sú tam ... zbytoční. A nech by v Smere mali sto Rašiov a iných ha rabínov, aj tak je povinnosť každej ľudovej strany, teda aj ĽSNS, s tou stranou SNS kooperovať.

Opakujem, izolácia im priniesla hlasy a body v minulosti. Teraz ale je už dlhšie čas normálnosti, čím viac sa dostanú kamkoľvek a budú viesť dialóg, akýkoľvek, tým lepšie. A je jedno, či im budú nadávať do fašistov a podobne. Na to kašlať, na to sa nemusia predsa urážať :)

Náhodný okoloidúci

Stereotypy o rómskej kriminalite najviac podporuje rómska kriminalita.

Ale to slniečkári nedokážu a ani nemôžu priznať, prišli by o agendu.