Glváč neodstúpil

Podpredseda parlamentu Glváč neodstúpil a v slovenskej politickej kultúre zbabelosti sú všetci zhrození. Niekto prejavil odvahu bojovať a nedať sa zastrašiť hystériou - už to je pre huspeniny niečo nehorázne.

Štvanica a sudca lynč naberajú pod Tatrami naozaj hrozivé rozmery. Lenže lynč je ako oheň, ten si tiež nevyberá a skočí na všetko v blízkosti. Ak by mal odstupovať a robiť sebakritiku, ako v komunistickej Číne za Mao Ce Tunga, každý, kto s Kočnerom nejako komunikoval, musel by odstúpiť najprv sám Matovič, potom Sulík, Flašíková Beňová a mnohí iní. Musel by sa stiahnuť z politiky narkoman Truban, gorilák Beblavý a podvodník Kiska. Znova pripomeniem, že ak necháme uštvať Smerákov, veď ich aj tak nemáme radi, že, bude nasledovať alternatívna tlač - ako už aj začalo s Hlavnými správami, a neskôr tu bude už totalita horšia ako za Husáka, schopná rozdrviť kohokoľvek a okamžite.

Napriek tomu, že toto je jasné, na Slovensku sa zas nenájde všeobecná mužnosť, ktorá by vrešťanie paviánov Matoviča a Nicholsonovej principiálne a s nadhľadom odmietla. Všetky politické ksichty, ktoré sa vyjadrili, sú posrané. Azda okrem Fica,ktorý išiel jediný s Glváčom na brífing. Ak si Pellegrini myslí, že zbabelosť mu bude stále prinášať úspech, tak sa raz škaredo popáli. A nebude to ani dlho trvať. 

Toto nie je nejaká analýza stavu slovenskej spoločenskej kultúry, veď je to stará známa vec. Je to len vyjadrenie môjho estetického zhnusenia z toľkej slabosti, z toľkej verejnej huspeninovosti, ktorá zas preteká masmédiami. Aj keď tomu azda mnohí neveria, ale chlapi naozaj nikdy nemôžu ustupovať pred besnými hyenami, ani o krok. 

 

 
Náhodný okoloidúci

Obyčajná logika hovorí jasne - ak odstúpiť, tak buď všetci, ktorí si písali s Kočnerom, alebo nikto.
A ďalšia vec - podstatné je to, o čom si písali a čo riešili, a nie to, že si s ním písali.

Ľubov

Norman,máš pravdu,je to znechucujúce, že sa musíme neustále doslova brodiť v tomto rôsole.Znechutenie je úplne pochopiteľné,ale nemôžeme inak,narodili sme sa sem.
Čítal si včera rozhovor s L.Jaklom na IV? On je trocha extravagantný,ale to nevadí,dobre mu rozumieť.Je ako my. Na záverečnú otázku,ako to celé asi skončí,odpovedá takto:
" - Mňa sa na to radšej nepýtajte. Som skeptikom a moja odpoveď by mohla byť demotivujúca. A navyše: možno nie je najdôležitejšie to, ako to nakoniec dopadne. Možno je pre každého z nás dôležitejšie, ako využijeme čas do tej doby, či v pasívnom očakávaní, alebo či tomu budeme - hoci aj nakoniec márne - čeliť. Zmysel je v onom čelení, v našom konaní. K čomu to nakoniec bolo, nech raz zhodnotí niekto iný."

Niet čo dodať.

Roland Edvardsen

Maznáka smeráci asi nakoniec nejako upracú, len teraz Fico naozaj nezniesol vidieť, ako sa Matovič dušuje jeho skalpom. To by bolo príliš silné poníženie. Ale ktovie, možno je Glváč tiež naozaj také veľké zviera, ako sa hovorí, aj keď ten trubiroh na to veľmi nevyzerá.

Fico by inak mohol byť ešte rád, ak by to bola všetko "len" obyčajná zbabelosť u smerákov, čo vidíme. Ono to totiž bude skôr vyčúranosť a túžba po moci. Naozaj, celý tento shit s Kočnerom v skutočnosti časti Smeru vyhovuje, keďže si takto, Ficom istú dobu do neba vychválená, "nová generácia" Smeru (tandem Pellegrini-Sáková podporovaný bohvie ešte kým v pozadí) môže vyčistiť pozície po starej smeráckej garde pre svojich ľudí. Veď sa aj hovorí, že Gorilu si mali pustiť samotní smeráci, a konkrétnejšie iní hovoria, že smeráci, ktorí chcú odstaviť Fica a dosadiť na jeho miesto Pellegriniho, aby vznikol "nový čistý" Smer s koaličným potenciálom. Veru, ide príprava smeráckej kandidátky a cez Pellegriniho sa tam chcú viacerí predrať, tlačia na neho, takže uvoľnené miesto po Glváčovi môže potešiť (a vraj títo tú komunikáciu s Kočnerom podhodili Matovičovi). Veru, do volieb bude ešte veľmi horúco...obzvlášť v Smere.

Norman

Tu to ale nemožno opísať formou, či by FICO "zniesol vidieť", alebo nezniesol.
Tu ide o ten princíp, že aj keď samozrejme niekedy sa robia kompromisy aj ústupy, väčšinou TREBA bojovať a nenechať sa fackovať. Zvlášť nie bláznami a lúzou.
Proste z princípu, pre udržanie úrovne.

Ak ktokoľvek v Smere je taký blbý, že si myslí, že po odstránení starého vedenia ich nahradia noví ľudia a šou pôjde ďalej, tak je blázon. Smer je armáda, ktorá sa udrží dovtedy, kým bude zomknutá. Oni sa nemôžu rozpŕchnuť a utiecť, lebo ich po jednom dostihnú a zničia.

Pellegrini je dosť mazaný a dokáže pracovať s prestitútmi a podobne - ale je na tej ceste, ako napríklad Maďarič - oni budú od neho pýtať stále viac a viac, až ho zlomia a potom nechajú tak, prípadne ho ešte aj podupú.
Je to stále to isté. A doba tamtých globalistov a buzerantov proste končí, Amerika ak sama nepadne, tak prestane podporovať svojich európskych debilov, podobne ako zradila svojich Kurdov alebo svojich Líbyjcov a podobne.
Anglosionistickí poskoci tu raz zostanú nechránení - a ja len dúfam, že niektorí ukrivdení, a nie je ich málo, si na nich vybijú zlosť. Áno, doslovne, fyzicky. Vážne v to dúfam. Nie pre výsledok a nejakú budúcnosť, proste pre určitú spravodlivosť.

Roland Edvardsen

Ono je to pochopiteľné, že je teraz Fico vnímaný ako bremeno aj časťou smerákov a celkovo stará garda ako už príliš zhrdzavená...Ono tak či tak k zmenám a vývoju bude musieť dôjsť - alebo bude rozpad a zánik strany.
Maďarič bol naivný - a preto skončil ako totálny lúzer, špinavá handra Smečka, Nka a pod. U Pellegriniho si spočiatku človek mohol hovoriť, či je taký naivný alebo rafinovaný, ale čoraz viac sa ukazuje, že správna je druhá možnosť. Holt, vidno, že u Fica mal v tomto smere dobrú školu machiavelizmu.
Ale áno, apokalyptická štvorka Brblavý - Truban - Kiska - Hlina (+ trnavský blázon) si Pelleho do partie nezoberú, nech sa bude snažiť akokoľvek. To už naozaj asi zaberú skôr aj toho Kotlebu. :-) A nech už sa Smer bude hrať na neviem akú novotu a očistenie, tak nebude mu nakoniec ostávať nič iné než koketovať s "neslušnými". A ja byť Ficom, tak to Pellegrinimu celkom doprajem. Nech má po čom tak veľmi túži a nech si to "užije" - spoločne s Harabínom, Dankom a Kotlebom. :-D

Norman

ja budem opakovať, že k rozpadu dôjde vtedy, ak sa spodina strany rozhodne "využiť príležitosť" a zničí spojovací prvok. Príkladov z histórie je nekonečne, vždy to tak bolo, keď bol povl nenásytný. Je to ako otázka, či sa čln potopí, ak na dne otvoríme štupel. Vždy sa potopí.

Ale mne nejde o budúcnosť Smeru, nemyslím, že by budúcnosť Slovenska nejako zmenilo to, či sa strana rozpadne alebo zostane. Písal som to preto, že ma zaujíma, či sú Smerácki straníci stále tak hlúpi, že sami uveria v potrebu "očisty" a v to, že potom budú "štandardná strana". To ma zaujíma - BLBOST POPULACIE. Lebo tej sa treba báť najviac.
Hovorím tu o politickej blbosti, o psychologickej blbosti, a o vôlovej nedostatočnosti ešte aj tých ľudí, čo sa zúčastňujú mocenského-politického procesu.

Ešte musíme dodať, že áno, globalisti by boli schopní zobrať aj Kotlebu (zopakujem - práve oni si to paradoxne môžu najľahšie dovoliť), ešte viac by boli schopní, zobrať do koalície Harabína.

A keď sme teda pri tom, pri tých problémoch, "koho voliť", stále zostáva jasné, že - aby som to povedal na americkej úrovni - sú kotlebovci stále najväčší kôl v riti globalistov. Je mi v tomto čase úplne jedno, že z nich nejaký rozvoj nebude, že sa postupne skôr zatupievajú alebo akékoľvek iné ich negatíva - je to v tomto čase stále jediný nástroj na správnom mieste. A želám si, aby som ho mohol ešte zatĺcť hlbšie do toho hnusu, aby to toho anglosionistického molocha nech aj roztrhlo.

Takí sme my, intelektuáli, jemní naturalisti :-)
Stará škola, to vy asi už nepoznáte. Ale O TOMTO je svet, raz to aj vy pochopíte.

Roland Edvardsen

Pred voľbami sa Smer nerozpadne, ale po nich by sa už malo definitívne rozhodnúť kto bude na čele, nemôžu tam mať dvoch kohútov naraz ako teraz - to aj do budúcna, ukážka čo by sa robiť nemalo (deliť funkciu predsedu strany a predsedu vlády), aj SDKÚ na tomto do značnej miery pohorela. Fico sa bojí scenára, aký sa teraz odohral v Sas, ktoré si mohlo dovoliť čistky, keďže Galko, Blahová a Kiššová sú naozaj len hovná, po ktorých ani pes neštekne. A Pellegrini tiež nechce ísť do otvoreného konfliktu, keďže straty by mohli byť privysoké aj pre neho, tak jeho stratégia je, že si pozíciu predsedu v budúcnosti zase nejako vysedí, ako si vysedel premiéra a volebného lídra. Ale vonkajšie tlaky sú tlaky...

Voľba kotlebovcov bola riadnym kôlom v riti globalistov v r. 2016. Teraz ich to už tak bolieť nebude, aj keby mali rovno 15%, hoci príjemné to veru pre nich nebude, to je jasné (globalistický moloch bol však žiaľbohu posilnený krvou Kuciaka, vďaka ktorej dokázal oslabiť vládne strany, tým to je pre neho vyvážené). Ono či už to človek toho 29. februára hodí LSNS, Smeru alebo SNS, event. Harabina, ak bude mať preferencie (lebo ak už, treba to hodiť niekomu, kto má dostatočnú šancu sa tam dostať), až tak veľmi nezaváži, lebo vo všetkých prípadoch pôjde o buď priamu, alebo nepriamu podporu vzniku koalície, v ktorej bude Smer. Po voľbách sa buď sformuje podobná vláda, akú máme teraz (čo teda tiež nie je nejaká extra výhra, ale to už sme opäť pri slovenskej realite, slovenskom štandarde) alebo to teda prevezme široká koalícia s dominanciou žaluďov a PS. Tretí variant v podobe "zmiešanej" koalície, v ktorej bude Smer i žaludi je najmenej pravdepodobný (aspoň teraz sa to tak javí, ale nemožno vylúčiť nič).

A hlavne som chcel, tie kecy o tom, že ide najdôležitejšie voľby sú mimo. Nie, tieto voľby nie sú o nič menej podstatné alebo nepodstatné ako tie v r. 2016. A zmenia asi tiež toľko v rámci systému, koľko zmenili tie v r. 2016. Ja sa teda určite budem chytať za hlavu, keď sa psychopat Kiska alebo tandem Palmička/5 gramov bieleho stanú premiérom, lebo to bude obyčajná hanba, ale žiadne vyplakávačky si to nezaslúži, to v žiadnom prípade (možno to naopak len urýchli isté pozitívne procesy...). Nie, naozaj platí staré známe, že voľby nič nezmenia.

vrbovčan

podľa mňa horko ťažko 5. Ešte pár týždňov dozadu mal 5 a niečo. Potom si začal priplácať. Podľa mňa sa to tak robí. Najprv sa zistia skutočné preferencie, a ak sú malé, pripláca sa na pár týždňov na vyššie a čaká sa na efekt pridania sa nerozhodných k väčšiemu stádu a ak taký efekt príde, potom sa nepripláca. Teraz klesol z 12 na 9, takže asi Fokusu menej pripláca.

Roland Edvardsen

Bodaj by to bolo tak, ako píšeš. Ale skôr to teraz vyzerá, že progresívci idú dole (aj po fiasku holohlavého koktáka s rôznymi ponožkami v diskusiách) v prospech Kisku. Akože mi príde totálne vedľa, že takáto strana (PS) v tak konzervatívnej krajine ako Slovensko môže mať viac ako 6-7%. Kiska bude mať nakoniec dosť slušný výsledok, odhadujem. Američania mu dobre poradili, aby to príliš nesilil v takých tých kultúrnych témach (LGBT, potraty a pod.) a snažil sa to nejako uhrať na liberálov i konzervatívcov (ako to svojho času úspešne vedel uhrať aj Matovič).

vrbovčan

ako PS, Spolu, Kiska, KDH zrazu pred dvomi týždňami pribrali na tlačovku Sulíka, Matoviča, Kollára? Hoci pred tým odmietali pred a po volebnú spoluprácu s nimi? Čo to znamená? Že preferencia sa nevyvíjajú tak, ako predpokladali. Zrejme Kiska sľuboval, že oni len začali robiť kampaň a budú mať viac a nevyšlo.

Roland Edvardsen

To nemusí znamenať nič významné. Dokonca aj pri vysokých preferenciách PS a žaľudov budú potrebovať SaS, Oľano a asi aj Sme-rodina. Takto im to +- vychádza dlhodobo v tých prieskumoch (veľká koalícia PS, žaludi, Oľano, SaS, KDH a, pre nich nie až tak vyhovujúce, Sme-rodina). KDH môže mať problém sa dostať do parlamentu kvôli tomu paktu s PS a aj iným veciam. Inak je fajn, že je PS také zásadové, pokiaľ ide o tie LGBT témy. Na tomto tí debilkovia môžu pohorieť. Toto spojenie židokatolíkov a neo-marxistov je úplne neprirodzené - vidno, že ich spája len nenávisť (voči dnešnej vláde) a túžba po moci. Stačí, že im Fico podhodí RP a začnú sa hrýzď medzi sebou ako besné psy.

vrbovčan

jednodzačne odmietol Matoviča. Ten mu to potom spočítal. Zobrali ho teraz napriek tomu, že vedia, že ich tam bude rozbíjať. Lebo potrebujú jeho poslanecké hlasy.

Roland Edvardsen

Bláznivého Matoviča už odmietli toľkokrát...A nakoniec ho budú potrebovať. Ako hovorím, základné rozdelenie je dlhodobo stále: Smer, SNS vs. PS, žaludi, Oľano, SaS, KDH (tzv. "demokratická opozícia), LSNS stojaca akoby pomimo vo svojej anti-systémovej polohe a Sme-rodina skôr inklinujúca k opozícii (ale u nej je najmenej isté ku komu by sa nakoniec pridala). Ale bohvie, ako to nakoniec vystrelí. Naozaj, tentoraz nemienim nič sebavedomo odhadovať, celé to môže nakoniec dopadnúť inak. Jediné čo sa dnes dá povedať je, že Bugár pôjde už konečne na politické hnojisko, pokiaľ sa mu teda nepodarí spojenie so zvyškom Maďarov. Ale ak už by som musel, tak tu je zopár mojich odhadov (v ktorých sa samozrejme môžem nakoniec mýliť): predpokladám, že PS sa ukáže ako nafúknutá bublina (a SaS bude mať naopak o čosi viac než ukazujú dnešné prieskumy) a naopak žaludi porastú. A Smer bude mať asi o niečo menej, než mu teraz ukazujú prieskumy (niečo mu asi zoberie Drucker, Chmelár, ale aj Harabin, hoci možno niečo získa z SNS. Na Pellegriniho Danko teraz toľko útočí aj preto, lebo vie, že voliči SNS sú dosť prelietaví práve k Smeru), SNS sa dostane, ale bude to tesný výsledok, Oľano sa asi tiež dostane, KDH nie. To sú zatiaľ moje predbežné tipy.

vrbovčan

že smer má 25. Stále. Prieskumy sa neustále falšujú. Pamätáš Sieť. Tuším 16. Tesne pred voľbami. Vo voľbách 6? Oni si dávajú robiť prieskumy pre seba. A podľa toho sú nervózni. Sleduj Matoviča čo stvára. Lebo jeho prieskum mu merá 5 alebo koľko. Tento proces, čo sa deje, je dobrý na to, že strany sa očistia. Viď SAS, Matovičovci, Smer tiež a vlastne u všetkých sa škatule hýbu. Poslanci teraz prebiehajú, lebo spory vo vnútri strán sa vyhrocujú, lebo teraz sa robia kandidátky. Nakoniec Glváča možno má na svedomí niekto zo Smeru, lebo nedokázali mu to inak povedať. Oni na seba všeličo vedia a vydierajú sa.

Roland Edvardsen

Je možné, že Smer má v skutočnosti viac než ukazujú prieskumy, že tu funguje efekt skrytého voliča. Ľudia, ktorí volia Smer sa v porovnaní s voličmi iných strán k tomu nebudú tak priznávať vzhľadom na mediálnu démonizáciu, a obzvlášť to môže platiť po Kuciakovi. Na druhej strane ja vychádzam aj z minulosti: pred voľbami z r. 2016 mával Smer v prieskumoch okolo 35% a vo voľbách nakoniec dostal 28,3%, čo je celkom výrazný rozdiel. Smer upadá aj z úplne jednoduchého dôvodu, že na scénu prišli noví hráči.

To s tým Matovičom si dobre spomenul. Je možné, že interné prieskumy mu ukazujú ešte horšie čísla než tie oficiálne, a preto v poslednej dobe tak špekuluje: kresťanská platforma, maďarská platforma, pozývanie liberálov Galka a Kiššovej, koketovanie s kotlebovcami...Vidno, že ten šialenec je už celkom zúfalý a snaží sa naškriabať, kde sa len dá.

Glváča (ktorého inak Fico vraj nemá veľmi v láske) naozaj môže mať niekto zo Smeru, niekto, kto chce, aby sa uvoľnilo miesto podpredsedu (ako o možných nových podpredsedoch Smeru sa hovorí o Erikovi Tomášovi, ale aj Blahovi). Smer je kolos, v ktorom sa vytvárali rôzne skupinky (paškovci, kaliňákovci, potom Pellegriniho V4, v ktorej bol mimochodom aj Glváč a pod.). Je možné, že sa tam všelijako vydierajú a vedia na seba kadečo. Vraj expert na toto bol Kaliňák, ktorý si zbieral kompro materiály na svojich kolegov. Možno by to vysvetľovalo, prečo Fico nemal problém takmer okamžite pustiť k vode takú Zmajkovičovú alebo Zvolenskú, zatiaľ čo Kaliňáka pomerne dlho silou mocou držal napriek o dosť väčším prúserom.

vrbovčan

máš pravdu. To som nechápal. Asi Procházka masívne ingeroval, aby dali dolu všetky opozičné a odradili voličov od nich a priklonili sa Sieti. Tým pádom museli preferencie kdesi dvihnúť. Smeru a Sieti. Relevantných agentúr sú na Slovensku dve, tri. Neviem, čo sa stalo s tou Haulíkovou MVK. Tí teda merali zásadne podľa želania zadáveteľa. A neviem, čo je s Baránkovou Polis. Nepraštil s tým? V tom prípade zostal už len Fokus. To je monopol. Tie ostatné sa objavia len pred voľbami. To hádam nie je treba komentovať. Tam v 2016 nesedelo skoro nič. OĽaNO, SAS a ĽSNS boli podhodnotené, Sieť, KDH a Smer nadhodnotené. No katastrofa. Pamätáš na rozhovor Matoviča s Procházkom pred prezidentskými voľbami? Fokus nazývali "Kiskov Fokus". Katastrofa. To by sa malo nejak reguľovať. Ich zákazníci sú politické strany a nie voliči. Čiže voči voličom nie sú nijak zodpovední za kvalitu ich produktu.

Roland Edvardsen

Polis aj MVK stále fungujú. Za najspoľahlivejšiu sa zvykne považovať Focus. Naopak AKO mi príde pochybná. Ale ono to je naozaj jedno, v r. 2016 asi dosť zaúradoval aj fenomén rozhodnutia na poslednú chvíľu pre nerozhodnutých.
Prochádzka možno naozaj mal také vysoké preferencie, ale tým, že nevylúčil poriadne Smer, tak asi mu odišli "pravicoví" voliči nakoniec k čitateľnejšej SaS (ktorej prieskumy ukazovali okolo 5%, aby nakoniec mala 12%, neuveriteľné). A v r. 2016 asi niektorí smerácki voliči uprednostnili nakoniec SNS, ktorej najmä TA3 robila dosť reklamu (to bol príklad napr. mojej mamy, ktorá zvykla voliť Smer, ale v r. 2016 to dala SNS...nuž, vtedy ešte Danko pôsobil akosi normálnejšie, serióznejšie). Hovorím, tie prieskumy sú záludná vec, pri niektorých stranách ukazujú celkom pravdivostné hodnoty, inde to môže v reáli vystreliť celkom inak, lebo rôzne strany majú rôzne citlivých voličov. Plus samozrejme vždy karty zamiešajú aj rôzne nové strany, ako napr. Sme-rodina v r. 2016 a teraz asi aj Vlasť a iné.

Xoc

Nadhľad som objavil len dnes, ale svoj názov už so cťou obhájil. Kvalitka, gratulujem.

Veľa zaujímavého a poučného čítania, ale aj veľa dohadov, hypotéz špekulácii, a niektoré aj nedoargumentované
či nekonzistentné.

Napríklad "stále jasné" riešenie, problému "koho voliť" okamžite stmavne v skutočnom svetle Nadhľadu:

"... človek ovláda viac svoje okolie, ako sám seba... Hodnotový sytém zdegeneroval ...
... nie je tvoriaci, je naopak ničiaci. Miznú nenahradteľné zdroje Zeme ... a to aj ľudský.
... plutokracia zámerne šíri morálnu slabosť, zbabelosť a toleranciu zla.
... používa sústavu mýtov, masmediálné siete, politickú totalitu, revolúcie a vojny."

Tak ako?

Kotlebu objavili a negatívnou reklamou spropagovali liberálne masmédiá, lebo ho potrebovali do tandemu s liberálmi. Ich riadili štruktúrne a predvídateľných kotlebovcov bezštruktúrne, väčšinou provokáciami.

1. Kotlebu stačilo odfotiť v uniforme a svetle fakiel, pridať logo a mali nálepku, ktorej porozumejú aj škôlkári v Alabame.

2. Kotleba zo seba sám urobil karikatúru hurápatriota a bez ohľadu na jeho reálnu, nie mediálnu osobu, či jej vývoj, čo liberálom stačilo aby pre svojich mali mobilizačné strašidlo a "podčloveka", ktorým možno dehumanizovať všetkých čo sa k nemu hlásia alebo len súhlasia. Liberálne detičky malo "ZLO" z ktorého si môžu robiť srandu, ale ktorého sa treba báť ak sa žiada. Patrioti, čo to neprekukli a nechali sa zatiahnuť do hry liberálov mali martýra, protest, a vodcu, ktorého sa liberáli "naozaj boja".

3. Konzervatívni konformisti mali konkurenciu a rozkol, Liberáli mobilizovali stádočko proti "hrozbe" fašizmu ktorý je na smiech a ako bonus pronárodné hlasy umlčané v bezzubej ĽSNS, ktorú môžu súdy kedykoľvek zrušiť, čo už aj s veľkým humbukom naskúšali, aby náhodou niekto nebol šokovaný či nefrflal, keď ich zrušia naozaj. Zatiaľ nemajú dôvod lebo ĽSNS je politicky impotentná a v izolácii (funguje nálepka podľudí)

4. Kotleba kopal do SMERU - presne to potrebovali, v tejto zásadnej disciplíne mohol súťažiť s liberálnym nepriateľom a v praxi nielen súťažil ale zažiaril ako šampión.

PRÁVE TU sa Kotleba zapísal do dejín Slovenska, Práve tu splnil historickú úlohu, otočil koleso dejín, vyoral brázdu, naplnil túžby, zhodnotil investície a hlavne nebetyčnú nechápavosť na (či za?) hrane národnej zrady.

Najväčší úspech:

1. miesto v kopaní do Fica za vykopnutíe úžerníka Kisku do prezidenského paláca vybojoval Marián pre Slovensko úžerníka v Paláci. K smiechu dojatý Kiska nikdy nevynechal žiadnu príležitosť poďakovať za tento výkon Mariánovi verejným ogrciavaním a pľuvancami.

Dodnes nie je jasné, či už Marián ukončil kariéru alebo ešte drží formu a nemá dosť rozumu, aby chápal čo je skutočná a čo fiktívna a akútna hrozba pre Slovensko, kto je skutočný súper a kto užitočná rekvizita pre liberálnu mafiu.

5. Z Kotlebu ľahko urobili fašistu (chlapec sa vymakal sám) a z davu liberálov s toxickou genocídnou fašistickou agendou urobili antifašistov. (vymakaní fašisti, nenávisťou a stupiditou stáda ďaleko pred kotlebovcami, len to o sebe nevedia)

5. Tak to robia všade, aj na Ukrajine mali hurápatriotov, nemuseli byť všetci blbí, stačlo si vybrať len vygumovanú spodinu, ešte trochu pregumovať precvičiť a už mali bandy schopné v mene národa a v službách liberálnych pučostov vraždiť vlastných. Koľko naivných pomýlencov by zrekrutovali na Slovensku aj vďaka ĽSNS?

7. Kde sa berie istota, že kotlebovci nie sú kolík v slovenskej ale ich riti a že to nie sú oni čo majú kladivo?

Norman

Negatívny aspekt kotlebovcov sme tu už viackrát mali tiež. A čakali sme, že sa niekto poučí a urobí kultivovanú národnú či skôr antisytémovú stranu. Zatiaľ sa nepodarilo.

Kotlebovci nie sú použiteľní proti Slovákom a ani nie sú tak použiteľní, ako skupinky na divokej Ukraine. Istota? Proste Slovensko. Určitá znalosť pravicových či tzv. fašistických hnutí - ich povesť je prehnaná a aj v Kyjeve nestrielali ani tak oni, ale zahraniční žoldnieri. Na Ukrajine sa naozaj vyskytuje dosť militantná spodina, je to tamojšia tradícia, ale ani tam nemá moc a ani nebola príčina toho, kto sa dam dostal k moci - prebehol tam palácový prevrat, za hurhaj na námestí Majdan sa len skryl.

Skôr je otázne, či kotlebovci vôbec dokážu byť niekomu nepríjemní, teda či sú naozaj ten kolík - ale kto má lepšiu nádej? Smer je momentálne skôr strácajúci dynamiku, a to nielen percentami, ale podstatou. Naopak ĽSNS má stale určitý skrytý potenciál, prinajmenšom potenciál veci v pozitívnom zmysle komplikovať, aj keby ani nechceli. Aj keď ten názor, že vedome-nevedome pomáhali globalistom, zvlášť voči Smeru, je fakt, na druhej strane nie je ani nič neobvyklé, že sa podobný element, ako ĽSNS, vymkne z rúk tých, čo ho (zatiaľ, občas) manipulujú. Takže to je tá šanca.

Ale je to stále len voľba menšieho zla. Stále prejav znechutenia, ktoré je voči ostatným stranám väčšie. Nie je to predpoveď nejakého víťazstva. Len proste lepšia voľba, ako celkom nevoliť. Je to len rada pre určitých ľudí, aby mohli v budúcnosti ako tak dobre spať.

Prirodzene, to je len jeden názor. Ak by nám niekto vysvetlil, aké pozitívne perspektívy má v predstavách Smer, alebo nejaká iná strana, radi sa započúvame. Všetci máme radi ilúzie.

Roland Edvardsen

Pri Smere a SNS minimálne vieš ako budú vládnuť, čo sa dá očakávať. Tie strany už boli odskúšané a ak sa opäť dostanú k moci nebude to (asi) oveľa horšie (ale asi ani nejako extra lepšie), ako čo už predviedli. LSNS pre samú seba možno aj robí dobre, keď sa neženie do vlády - tam by mala väčšiu zodpovednosť a bola by ešte pod silnejším tlakom a drobnohľadom. A navyše by tým prišla o punc anti-systémovosti a martýrstva, ktoré stoja za jej popularitou. Na druhej strane jej tým aj hrozí, že jej utečie vlak, ako utiekol postupne SaS i Oľano, ktoré boli nahradené inými stranami, ako tzv. opoziční lídri.

Podľa mňa je to dnes už dosť jedno, čo človek hodí do tej urny. Neviem, prečo tak bazíruješ na tom, že treba hodiť LSNS? LSNS patrí teraz k tým stranám, ktoré majú miesto v parlamente relatívne isté a ak chce človek po voľbách nejakú viac pro-národnu vládu, tak dáva zmysel napríklad podporiť SNS, ako stranu, ktorej hrozí, že vypadne z parlamentu, ale ktorá má koaličný potenciál, bez ohľadu na to, že Danko je ukrutný debo. A ešte treba počkať, ako sa to vyvinie s Harabinom (zatiaľ to nejako zvlášť nádejne nevyzerá). Pri LSNS netreba mať žiadne väčšie očakávania, nie je dôvod z nich akokoľvek padať na zadok a chváliť ich (Za čo? Za zygotky? Za anti-vax agendu a iné blbosti? Za odpudivého Mazureka? Za hlasovania s globalistami proti Smeru? Za podraz v prezidentských voľbách? Za kdejaké hlúpe provokácie typu 1488? Nuž, za tie 4 roky ukázali toho dosť, aby mal človek odôvodnenú pochybnosť, že oni nie sú tá správna cesta a rozhodol sa to nakoniec hodiť inej strane). Buď sa táto strana postupne zmení na niečo ako SNS a pôjde so Smerom, alebo sa zmení na slovenskú obdobu Jobbiku a pôjde s globalistickou opozíciou, event. bude nakoniec nahradená inou stranou. To sú 3 možnosti jej vývoja.

Norman

pýtal sa tu návštevník, že prečo ĽSNS. Tak som vám dpovedal.
Je možno zvoliť len z toho, čo je. Volím nástroj. Nevolím najlepšieho či najkrajšieho, ale pýtam sa, kto tam možno najviac pohne vecami.

SNS je strana, ktorá kľudne môže z parlamentu vypadnúť. Harabín je beznádejný a nepatrí tam. Smer už ukázal svoje limity, a zlyhal viac, ako kotlebovci. Nie pretože Kočner a spol, ale preto, ako viedol a vedie boj. Kotlebovcov neodporúčam za zásluhy, ale pre to, čo možno spôsobia. Áno, pri Smere a SNS viam, čo do nich možno čakať - ale práve preto ich voliť nebudem.
Jedna vec je kritika a hovorenie o možnostiach, ktoré LSNS mala, ale nenaplnila, a druhá vec je kaviarensky odpor, čo voči nim prejavuješ.
Podobne je to s ich radikálnosťou. Je zákonité, že každá strana zahníva a tak človek kritizuje príznaky straty vodiacej nite. Ale keď už tak postupujú do mainstreamu, tak to má aj pozitívne aspekty.

Ďalšia vec je, že tu sa nehrá len boj s globalistami. Je zbytočné strácať čas sledovaním boja červených s modrými. Doba chce svoje, to sa musí niekde prejaviť. Treba proste vypúšťať luft čím skôr, tak, ako som bol za to, aby sa Neakceptovateľní dostali do parlamentu, tak som za to, aby Neakceptovateľní tam mali toľko percent, aby to tam zahltili prinajmenšom do patu.
Všetko ostatné je je menej zaujímavé.

vrbovčan

video montáže tajnej kamery v kancelárii Dobroslava Trnku. Nuž ak to je len video montáže, a nie rozhovoru Trnku s konkrétnym politikom, tak to nie je informácia pre čitateľov, ale púhe vydieranie. Ktoré sa zrejme nejaký čas už deje a dospelo do fázy dokázania, že to video existuje. Že to vyšlo na Holcovej webe, to len potvrdzuje. Holcová pracuje pre mimovládku "Clověk v tísni". SOrošovej nátlakovej skupiny. Revolúcia neskončila. Pokračuje.

Norman

Zacitujem z tohto článku:
"vyjadrenie môjho estetického zhnusenia z toľkej slabosti, z toľkej verejnej huspeninovosti, ktorá zas preteká masmédiami".
A teraz je to teda ešte horšie, ako pred pár dňami vyzeralo.

Ako vidno, slabosťou je Smer prerastený a nič nevydrží. Toto je taká primitívna dementná hra, že sa na nej môže radovať len psychopat Matovič.

Ja chápem, že Smer si uvoľnil ruky a môže teraz tiež kočnerovať, útočiť na Sulíka a Matoviča za kontakty s Kočnerom. Ale to za to nestálo, keď už neodstúpil Glváč hneď. Samozrejme, dá sa očakávať, že by pri následnom hlasovaní o dôvere Glváča podrazil MostHid - ale tak im to treba nechať, nech oni majú zasrané ruky, ten spôsob je lepší, ako táto nerozhodnosť.

Ale Fico proste už iný nebude, iba nerozhodný. A Pellegrini, ten sa s buzerantským nadšením po voľbách vrhne do náručia sorosoidov, bruselákov a celého toho teplého zlepenca.
Táto etapa skončila. Je naozaj čas na zmenu, ale inú zmenu, než zvyšky globalistov dúfajú. Ja dúfam v katarziu - a ak by som napísal viac, naozaj by ma mohli zavrieť za propagandu násilia, takže to nemôžem napísať.
Voľbami sa to samozrejme nezmení - ale ak chcete zažiť naozaj zemetrasenie, chodte voliť a voľte tých najhorších. Nie ste blbí, aby ste nevedeli, koho.

vrbovčan

Dnes o tom píše Rafaj. Cieľom mediálneho honu na voliča je jeho rezignácia. A čo keď je to len, popri inom, popri tom inom prvoplánovom, využitie situácie na očistenie Smeru. Nepoznám pozadie Glváča, ale nejaká kritika sa na neho šušká aj z vnútra. Ako krajského predsedu ho nectí rezignácia Smeru na komunálne a regionálne voľby.

Norman

neviem, ako to myslíš s tou rezignáciou, ale pre istotu, aby nedošlo k omylu - písanie o slabosti Smeru nie je rezignácia. Konieckoncov očista vedenia Smeru môže systému len pomôcť a je prirodzená.
Len to svedčí o slabosti lokálneho systému .
Ale pod tlakom sa rodia diamanty. Vo štvrtok sa opäť ukázal v relácii Na hrane výborne Tomáš, a Blaha ide tiež stále ako britva.
Je len škoda, že tu nie je viac ostrých ľudí v ľudových hnutiach. Neviem, na čo čakajú, na pozvánku? Doba bude beztak dosť "ľudová", takže netreba váhať a priložiť ruku, aby som to povedal po rusky: "just do it".

Rafaja som čítal, neopisuje ten psychomotivačný postoj tak trocha od nás? :-)

Čo sa týka Glváča - ten je uzavretý. Sám si vybral, o svoje miesto treba bojovať, on ale ukázal, že to nevie a nechce. Tu síce nám nešlo o neho, ale o princíp, ale zas od pudingových karieristov naozaj nejaký principiálny postoj zrejme nemožno čakať.

Otázka je - budú po voľbách Smerákov aj zatvárať? Neviem, a kedže nepoznám osobne žiadnych ich funkcionárov, je mi to jedno. Čím ich viac budú kriminalizovať, tým viac sa zdravé jadro bude brániť a udierať späť. "No pasaran" píše Blaha, nie? Hm, to je síce z doby, keď falanga do Madridu prešla ako nôž do masla, teda nie moc správne heslo, ale asi si to pamätá z detstva. :-)

vrbovčan

je ešte skoro na také myšlienky. Skoro aj napriek včerajšej informácii, že sa chystajú kriminalizovať Kočnerovho advokáta. To je už vážny krok smerom k totalite. Komorou advokátov. S mediálnou podporou, lepšie povedané pod hrozbou potenciálneho mediálneho lynču, Denníkom N. To by znamenalo, že prípad objednávky vraždy nie je až tak jednoznačný? Objavujú sa čím viac úvahy o ešte vyššom objednávateľovi. Teda okrem Haščáka. Ale to len bokom.
Náznaky trendu k totalite, totalite riadenej cez média, ešte stále nezakladajú nutnosť prikloniť sa vo voľbách k radikalizácii politickej scény. V zmysle Rafajovho článku, o to im ide. Radikalizovať spoločnosť. Ich radikalizáciou, vyvolať radikalizáciu na druhej strane.
Do volieb je ešte času dosť. Ešte sa toho udeje veľa. Nechcem privolávať čerta. Tiež sa vyťahujú rôzne úvahy, že okolo zmeniek ako takých, všetkých, sa deje príliš veľa úmrtí, aj vrážd aj samovrážd. Počnúc od Duckého, cez Valka, Langoša, Majchráka, možno aj Rýpal atď. Proste usvedčením a odsúdením Kočnera v spoločnosti zostanú pochybnosti. Nekľud v spoločnosti bude pokračovať aj po voľbách a bude destabilizovať aj budúcu vládu.
Máš pravdu, že Glváča si mal Smer poriešiť vo vnútri strany, cez vnútrostranícke mechanizmy. Áno. Veľká strana je zárukou správneho výberu ľudí do reprezentatívnych funkcií. Už tam sa stala chyba. Pri tvorení kandidátky. To ide na vrub Fica.

Norman

s tým nesúhlasím, nikdy si nevyberieš dokonalých ľudí. Smer tam má aj horšie typy, napríklad ešte Raši, a konieckoncov Beňová aj s Flašíkom bola s Kočnerom jedna ruka.
Útok na Paru je jednoznačná totalita horšia ako komunistická - ale už ani neprekvapuje. Mediálny lynč sa valí.

Čo sa týka skoro či neskoro na nejaké myšlienky - politika nie je o vstupe do strany či niekam kandidovať - politika je každodenná záležitosť a lezie za každým z nás až domov. Treba jednať vtedy, keď je príležitosť, potreba, okno, bifurkácia. Potom je už zbytočne.
A politika ani nie sú voľby. Je každý deň.

Čo sa týka ich cieľov - nie, oni nechcú radikalizovať scénu, naopak, toho sa najviac boja. Ja vcelku oceňujem Rafajovu snahu či prácu, ale u mňa je väčšia autorita Samo Chalúpka.

vrbovčan

V tom prípade sa prevrat podaril. Ale nám voličom má ísť o pozitívne programy. Nie likvidácia ich nositeľa. Či už toho, alebo onoho tábora. Znie to strašne naivne?

Norman

Prevraty sa daria, ale už nie je ani jasné, aký vlastne, a je isté, že vždy bude zas iný prevrat. Táto minca ani nemá dve strany, ale mnoho. Takže určite sa nič nepodarilo nikomu. Teda prevrat sa určite nepodaril.

Takisto by som nás nevolal "my voliči". Voľby sú len jedna z hier, trocha rozkývajú čln, preto hovorím, že je lepšie tam ísť - ale my nie sme voliči, sme oveľa viac. Je dobre chodiť aj do obchodu nakúpiť, je dobre chodiť do lesa ... ale to nás tiež nevytrhne. Určite je rozdiel, čo nakúpime, ale v tom podstatnom sa nedá spoliehať len na ponuku. Skôr naozaj na to, od koho ju dostávame.

K tomu najvážnejšiemu:
Znie Chalúpka veľmi naivne? Ak berieme klasiku, prečo len časť? A nie je absolútna väčšina klasiky, a to samozrejme nielen slovenskej, to isté, čo Samo Chalúpka? Mám ja interpretovať, o čom hovorí Ilias alebo Mahabharáta? A miliony iných skúseností, zachytených či už perom alebo aj filmom. Priniesol aj ten najviac uznávaný ideál na zem mier, alebo meč? Áno, je tu aj odpustenie - ale odpustenie sa môžeš dopustiť len voči zločincovi, ktorí leží bezmocne na zemi vo svojej vlastnej krvi. Odpúsťať zlu, ktoré sa v plnej moci chystá zabíjať, je sám o sebe zločin.

mirage

do zatvoriek, tak nieco na utechu

vladimirskij central (aka rusky leopoldov)
https://www.youtube.com/watch?v=NkPxiPhyFJQ