Genderové kvóty

Iste ste zaznamenali rachot okolo tzv. Istanbulského dohovoru, ktorý má po právnej stránke zaručiť rovnprávnosť a ochranu žien. V súvislosti s ním údajne Európska komisia pripravuje záväzné nariadenie, vyžadujúce vyvážené (najmenej 40%) zastúpenie žien v rôznych povolaniach.

Do zoznamu profesií, ktoré majú byť prednostne obsadzované ženami, sú zahrnuté tieto:

baníčka - práca so zbíjačkou

drevorubačka - ťažba a manipulácia dreva

robotníčka na píle

cestárka - práca so zbíjačkou, výkopové práce ručným náradím, pokladanie asfaltového koberca

murárka

odpichovačka pri vysokej peci v železiarňach

smetiarka - práca na kuka-voze

robotníčka na morskej vrtnej plošine pri ťažbe ropy

Toto je len predbežný návrh, je vysoko pravdepodobné, že Európska komisia do zoznamu postupne zaradí aj ďalšie profesie.

Ľubov

sa vyjadruje velmi, velmi negatívne spisovateľ Gustáv Murín,dokonca tvrdí,že neexistuje žiadny faktický dôkaz o fungujúcom matriarcháte. Podla neho s chorým genderom začal Marx,a zveličil význam niektorých lokálnych spoločenstiev,kde sa presadili agresívne lesby.
Priznám sa,že sme ako pionierky čítali Engelsov Pôvod rodiny,čo nám dal taký starý komunista,červenali sme sa. Noo,však skúste tú knihu zohnat dnes.-).
Tu píše G.Murín na tému feminizmu :
https://gumurin.blog.pravda.sk/2018/10/08/amerika-na-razcesti-od-zleho-k...

Norman

https://gumurin.blog.pravda.sk/2019/11/29/november-1989-naschval-zakonsp...

Murín tam spomína na konci dosť otvorene verziu provokačnej vraždy Kuciaka, niečo, čo sme sem dali ako prví.
Teraz je to teda už salonfaehig verzia a je to jedna najpravdepodobnejšia. Konieckoncov sám Kočner - či už je vinný alebo nie - bol zapletený s tajnými službami a provokáciami. Jeho drzé kšefty boli preto také drzé, lebo ho kryli sily silnejšie, ako naša republika. Ti epotrebovali najprv Kuciakovu smrť, a neskôr potrebovali Kočnerovo odstránenie z obehu (nielen kvôli židomarkíze).
To len tak bokom, aby mal Murín aj nabudúce čo písať.

Ľubov

Píšu,že v najbližších dňoch bude Kočner odsúdený. Nemôžem si pomôcť,on mi pripomína Forresta Gumpa,presnejšie,jeho karikatúru.Ale to "moja mama mi hovorila,že život je ako bonboniera,nikdy nevieš,aký bonbon si vytiahneš",tak to mi na neho sedí presne.

Krytie už za veľa nestojí,mali by si to uvedomiť další,čo si myslia,že sa im nič nestane.

Norman

Respektíve potrestaný.

Celé je to o tom, že špeciálna POLITICKA prokuratúra , a to Ján Šanta a všadeprítomný americký agent Lipšic, zavreli Kočnera za "falšovanie" a stiahli ho z obehu. Už teraz je v base vyše roka, nie?
Je možné, že ak by vzdal zmenky, ak by včas zahlásil kapituláciu, nehodili by na neho ani Kuciaka, vražda by zostala nevyriešená a lepšie by sa neustále prevárala a prevárala z nej polievka pred voľbami. Ale ktovie, možno bolo odhalenie naplánované na neskoršie, tesnejšie pred voľbami, threema by išla až v januári - do boha, to by boli antismerácke preferencie.
Nejako to židia zas dokefovali. Toľko sa do nich investuje, a oni takto.
Je možné, že Kočner stál anglosionistov za Markízou veľké peniaze, o ktoré prišli pri jej nedávnom predaji. Že ich to stálo viac ako tých 70 milionov - ale prirodzene nechceli vydieračovi zaplatiť , no ... proste židia, just nedajú.

Kočner bol naozaj čudný celé tie roky sme sa čudovali, že ho štát neklofne. Ale uspokojil som sa s tým, že je to sionista, čo aj naozaj je. Takí sú chránení. Kočnera nechránil nejaký Trnka, ani nejaký Glváč, ktorého nik ani poriadne nepozná, o nejakej druhotriednej lokálnek nitrianskej rodine ani nehovoriac - Kočnera chránilo to, čo aj teraz Naďa - samotná anglosionistická zgerba.
A tam ide o iné peniaze - viď ten bezcenný americký šrot, čo tu bude lietať za drahé peniaze.

Kšeftovanie s jedovatými hadmi je nebezpečné, robiť s nimi orgie už duplom. Slansky, Masaryk, samotný Gottwald, alebo manželia Rosenbergerovci na druhej strane, Kennedy ... vždy je nutné niekoho zabiť, prípadne aj odsúdiť. A to len tak z prevej várky pamäte, samozrejme že cestu "demokracie" lemujú stohy mrtvol, aj vlastných kolaborantov.

vrbovčan

zriadila Dzurindova vláda. Už vtedy bola kritizovaná Harabinom a Mečiarom, že je to príprava na špeciálny prístup k politickým kauzám. Teda kauzám politikov. Pre ich zakrývanie. Mečiar vtedy povedal, že takýto justičný úrad založil aj Hitler.
Prokuratúra zatiaľ nemá priamy dôkaz na objednávku vraždy. Keby som si chcel trochu domýšľať, povedal by som, že ak chcete na niekoho hodiť vraždu, nájdete si okrem neho niekoho, koho tiež obviníte. Následne sa s ním pri vyšetrovaní dohodnete o vine a treste, či ako sa ten úkon volá, že sa prizná a dosvedčí vinu svojho domnelého spolupáchateľa. Za to mu bude odpustený trest a domnelý spolupáchateľ bude neprávom odsúdený za vraždu. Aj takto by sa dalo vysvetliť svedecstvo Zoltána Andruška.
Tiež mi nie je jasné, prečo Kočnerovi nezabavili telefón hneď pri zatýkaní.
A ešte jedna úvaha novinárky Jany Teleki. Vraj rozsudok nad Kuciakom nebol Kočnerom vyslovený jeho vyhrážkami, ale jeho vetou "P. Kuciak, ja zistím, kto Vás kŕmi informáciami."

slaven1

Vrbovčan, článok som hodil do archívu tu.

vrbovčan

na tvoj komentár v archíve. Lebo veď tu to má sledovanosť. Písal si, že si nenašiel ten Kočnerov výrok v jeho prejave na jeho tlačovke. Ja som to nekontroloval, tak neviem. Ale dobre že si na to upozornil. Nepoznám príbeh Teleki, neverím jej bezhranične, len ju nejaký čas sledujem. Ona sa venuje hlavne Kočnerovým kauzám. Poctivo chodí na pojednávania a podľa jej článkov má dôvernejšie informácie. Až mi je to podozrivé. Ale ona je zásadne anti - systémová novinárka a jej informačný portál Hlavný denník vyzerá byť nezávislý.

slaven1

Nie je dôležité kde výrok odznel a či vôbec. Leto to nie je na tejto archivácii podstatné. Dôležité je, že aj niekto druhý si všimol, že rozsah informácie, ktorou Kuciak disponoval mala spravodajský charakter. Prístup aj za brány, za ktoré nemá bežný žumpalista / novinár prístup (bankové akože "tajomstvo") + taký rozsah by zhromaždiť a vyhodnotiť trvalo týždne, tj koordinovanú prácu viacerých ľudí. Kucial bol iba finálny článok, ktorý podpisoval. Biely kôň.

..ejha.. práve som si spomenul na onanovanie okolo článkov podpísaných Kuciakom, ktoré prebiehalo tak rok dozadu v Petržalke na Stredoeurópskej univerzite Paneurópskej vysokej škole na Fakulte žumpalistiky. Tam hneď vo vstupnej hale hlavného vchodu boli na stenách vytlačené všetky údajne Kuciakove články. Panely mali dokopy po obvode zo 50 metrov. Plno papiera. Vyzeralo to ako keby si prišiel do chrámu nejakej sekty. Dekanka tej fakulty je.. chvíľka napätia.. sorošovská trójska kobyla Radičová.

Prebiehalo budovanie religiózneho kultu. Kultu "Veľkého Yana".

vrbovčan

že to Kočner vyslovil a že teda Kuciaka odstránil subjekt, ktorý ho kŕmil informáciami. V tom prípade upriamujem pozornosť na ešte jeden výrok. Kuciakov. Vyslovený na prezentácii jeho práce na Panama papers na zhromaždení (nie je jasný účel a obsadenie) Nadácie otvorenej spoločnosti. Oni to video nazvali "Storytelling Ján Kuciak". Kuciak vo svojej naivite vysvetľuje, ako sa stretával s Pavlou Holcovou sám v "jej" byte. Samozrejme že slovo "jej" dávam do úvodzoviek. Dôvod že prečo sám vysvetľuje tým, že vraj Pavla povedala, že u novinárov je o tie údaje veľký záujem a ona ich chce poskytnúť hlavne jemu. A preto sa rozhodla, že k tomu pustí len jeho. Ak toto nie sú dve informácie, že Holcová konala v utajení, tak potom neviem čo.
Tu je ten Kuciakov výrok:

https://youtu.be/3BAVafHeyOU?t=427

Norman

Myslím, že Kuciakov osud nebol daný žiadnym náhodným výrokom Kočnera.
Aj z videa vidno, že zámerne už predtým zaťahovali Kuciaka do panama papers (to bolo známe od začiatku, že mu tie panama papers dala Holzová. Je možná varianta, že by vraha Kuciaka hľadali v zahraničí, vrah nebol podstatný, pre nich bolo podstatné, aby mohla byť obvinená sloveská vláda a pomery sa tu vykreslili ako Chicagu pred vojnou, teda pod palcom mafie. Z toho pohľadu by zosnovateľom vyhovovalo, aby sa vražda nevyriešila, aby možných motívov bolo čo najviac a aby sa dalo donekonečena špekulovať a obviňovať Fica, Smer a celé Slovensko.

Bolo to prirodzene dlhodobejšie plánováne, minimálne pol roka pred februárom 2018. Myslím, že tak dlho, až presiaklo aj ku Nicholsonovi, že sa má stať niečo zlé nejakému novinárovi na Slovensku, takže tento doslovne v panike zdrhol. Doslovne zdrhol.

Čo sa týka Kočnera, ten buď o veci nevedel, alebo to robil s tým, že zahraničný zadávateľ ho absolútne kryje. Kočner bol po vražde podivne kľudný, nebál sa ani, že mu to pošpiní profil. Na vyšetrenie išiel a frajerke posielal email, že mu policajti poklonkovali a podobne. Kočnerova sebaistota v jeho postavení môže byť daná buď absolútnou nevinnosťou, ale vedomím, že nech spravil čokoľvek, robil to pre silné tajné služby, ktoré sú nad slovenskou políciou. V žiadnom prípade si nemohol byť istý, že by ho ktorýkoľvek slovenský politik či prokurátor, sudca, nejaký človek typu Trnka, z takéhoto niečoho dostal, ak by sa to nejako začalo prevalovať.

Ešte si treba všimnúť, že Kočner skolaboval, keď ho zatkli s tým obvinením za zmenky. Vtedy pochopil, že ho odpísali.

Mimochodom, ako som už spomínal pred časom, je možné, že mu veľké peniaze slúbili po roku 1998 po afére Markíza za to, čo tam urobil vtedy. Ale je možné, že mu tie ťažké milióny niekto odkýval aj v týchto rokoch s tým, že im pomôže v naozaj špinavej veci.
Preto, po zatknutí pochopil, že ho nezatýkajú len pre zmenky, ale že na neho hodia aj Kuciaka.
Odmena od anglosionistov a američanov pre svojich kolaborantov - treba si spomenúť ako skončil Husajn, ktorý sa pýtal američanov, či môže zaútočiť na Kuvajt. Tí mu to odsúhlasili - aby vzápätí, ako to spravil, na neho skočili, vraj aké je zviera (a zohrali okrem iného dovadlo o tom, ako jeho vojaci vyhadzovali nevinné dieťatká z inkubátorov v Kuvajte ...). Kočner je rovanký pattern - kým im slúžil, bol nedotknuteľný, akonáhle z nejakého dôvodu doslúžil, nielen že použili ich vlastné svinstvá, ale ešte na neho hodili aj fiktívne.
(nezastávam sa naozaj ani Husajna ani Kočnera, obaja sú vinní hlavne preto, lebo robili zločiny pre anglosionistov).

Tieto veci nie sú sranda, sú to jedovaté zmije.

slaven1

Holcová, Holcová.. nie je to tá "strážna suka démonkracie" čo najnovšie robí kurátorku (dohľad) na celým priebehom vyšetrovanie Kuciakovho prípadu pre "Organized Crime & Corruption Reporting Project"?

Tá, čo jej teraz prihrali 70TB dát zozbieraných v spise "Veľkého Yana". To je objem, ktorý na USB kľúči nevynešieš. To je za trezor hard-diskov. Ak to stiahli z policajného serveru, tak 70TB prevádzku si všimneš. Vynesenie spisu sa muselo odohrať zo súhlasom predstaviteľov polície s prístupom k dátam.

Za trezor harddiskov

Inak klobúk dolu pred množstvom zhromaždených údajov. Myslím si, že keby mali naši policajti priestor na pokojnú prácu, tak by minimálne našli vykonávateľa vraždy. Stále im do toho lezú "naši" voči-zahraničnému-riadeniu-servilní politici, rôzne skotlendiardy, efbíaje, a ďalšia chamrať...

Kočner to nespravil. Ten je ukážka toho ako sú niektorí prokurátori, sudcovia, vyšetrovatelia, novinári za kariéru ochotní predať pravdu

https://www.occrp.org/en/62-press-releases/11170-police-files-in-kuciak-...

slaven1

Ilustračný obrázok pre tvoj článok, Okoloidúci.

"Genderová" utópia progresívcov - ilustračný obrázok

Ilustračný obrázok od magora, ktorý lopalu iba kreslil.

Náhodný okoloidúci

Ten zebra je žrebec, kobyla, alebo non-binárna transka?

slaven1

Zebra je v tomto prípade hlavne "čierno-biela" tzv, "progresívny mačko-pes" :D Autor "diela" naráža skôr na anglosaský "riasizmus".

Transvestita je imitácia ženy, tzv. "fejková žena". Je to muž, ktorý má vo svojich chromozómoch napísané jasné muž. Tieto kruté žarty je veľmi ľahké "sociálno-inžinierovať" v Amerike, pretože miestne deti (neskôr tupí rodičia) majú veľmi slabé vzdelanie. Chcel by som vidieť ako vyzerá učebnica z biológie - koľko sa tam venuje binarite chromozómov.

https://englishrussia.com/2019/12/02/how-a-book-of-a-soviet-schoolboy-lo...

Norman

Zebra je z afriky - mohlo by ísť o to, že zebra je zviera nevyužiteľné , na rozdiel od koňa či osla. Zebra to proste nemá v génoch. Tak, ako ti je zebra na hovno, tak aj negroid je úplne nahovno. (To nie ja, to je ten jasný rasizmus toho obrázku. Ja som ho nevytvoril, že, ja s m len súhlasím).

ps. traja chlapi kecajú a baba maká - tomu sa povie genderovo vyrovnaná pedstava.

Náhodný okoloidúci

Myslíš, že čierno-bielo, prípadne bielo-čierno pruhované zebra mohol vzniknúť krížením bieleho cis-koňa s čiernym LGBTIGFTREWSCVBNMIKI koňom alebo krížením čiernej kobyly s fluidnou trans bielou kobylou na začiatku transformačnej terapie?

A ešte mi napadlo. Odkiaľ vôbec vieme, že tyčinky v kvete sú samčie a piestiky samičie? Veď tyčinka je podľa gramatiky ženského rodu a piestik mužského. A čo ak sa nejaká tyčinka cíti naozaj byť samičou? Aký spôsob rodovej transformácie by si v takomto prípade odporúčal? Ufiknúť peľnice a implantovať silikónovú bliznu?

Norman

že trojuholník nebude trojuholník, ale kolečko - lebo tak sa bude cítiť.