Stretnutie ĽSNS v Levoči a Sobranciach

Míting ĽSNS v Levoči na námestí bol prerušený davom prevažne cigáňov, ktorý sa tam zhromaždil. Dá sa pochopiť, že sa preto ku pódiu nemohli dostať sympatizanti ĽSNS a tak míting nemohol plniť svoj účel. Ale aj v takom prípade malo význam hovoriť k oponentom, a vôbec, dalo sa ešte im vzdorovať. Odpískať míting len tak, okamžite, nebolo dobré riešenie.

Dôvod? Hneď aj vidno - pri ďalšom míting ĽSNS v Sobranciach sa situácia samozrejme zopakovala. S jedlom rastie chuť. Rozdieľ bol len ten, že toto stretnutie bolo v budove a tá sa dala uzavrieť. Takže tentoraz míting ako tak prebehol.

Vidno zas, že ak ukážeš slabosť, južanská mentalita, akú majú aj títo osadníci, ťa roztrhá. Teraz ich bude strana PS/Spolu voziť na každý míting ĽSNS na východnom Slovensku, aby ho rozbili ako v Levoči.

Myslím, že tu nejde o osobnú statočnosť chlapov z ĽSNS, o tej nepochybujem. Situácia to bola nová, teraz je isté, že na políciu sa veru spoliehať nemožno a pri ďalších mítingoch si musia ochranu zaručiť len sami. Určite im netreba  v tomto radiť.

 

Napriek tomu je ale zarážajúce, koľko ľudí, sympatizantov ĽSNS,  na webe varovalo pred vyostrovaním situácie.  To je výsledok stáročia trvajúcej defétistickej výchovy slovenského národa.

Tak za prvé: situácia sa bude vyostrovať tak či tak. Situácia s cigáňmi (na východe), ale aj situácia s feťákmi (na západe). Ale osadníkov pribúda viac, ako kaviarenských feťákov, takže na východe to pôjde rýchlejšie z kopca. Taká chladná občianska vojna tam panuje už dávno.

Za druhé: sme v boji hodnôt a svetonázorov. Statočnosť a odboj nie je vecou len praxe, ale životného postoja. Treba stáť a nikdy si naklakať na kolená - to je princíp. Radšej skončiť v boji, ale nebyť otrokom - to hovorí nielen klasik z 19. storočia, ale to je overená praktická stratégia prežitia. 

ĽSNS zas raz dostala lekciu, lebo je to relatívne nová strana a jej ľudia sú povedzme stále neskúsení. Ale: trvá to dlho. Dokedy sa chcú učiť? Ak nezvládajú jednoduché situácie, ako budú zvládať tie zložité, kde treba aj strategicky rozmýšlať? Ak by som to vyjadril etnicky: ak nezvládajú cigáňov, ako chcú odolávať napríklad židom? Je to alegória, ale to je ich problém.

 

 

 

 

 

 
Náhodný okoloidúci

ĽSNS židom odoláva už teraz. Cigáni sú len proxy-armáda.

A hovoriť s oponentom má význam iba vtedy, ak oponent má záujem o debatu a má dostatočný IQ na to, aby pochopil, čo mu hovoríš. Debatovať s fanatickým sektárom je plytvanie časom a energiou.

Norman

ale o predvolebnom boji a propagande - tam má zmysel hovoriť aj s oponentom, ktorý nepočúva. Tu nejde o výučbu, ale o konflikt.

Ako odoláva ĽSNS židom som si ešte nevšimol - nijako sa v tomto smere neprejavuje. Nehovorím, že má isť hlavou proti prúdu, ale v tomto nemá žiaden prejav ale ani schopnosti.

Náhodný okoloidúci

Keď je oponent fanatik, v takom prípade prejav smeruje nie k nemu, ale k tomu, čo "rozhovor" sleduje.

No, odoláva tak, že zatiaľ sa ju nepodarilo odstaviť ani zakázať, je to niečo ako pasívny odpor s občasnými aktívnymi prvkami na hrane zákona.

A ešte maličkosť - dav cigánov sa v Levoči nezhromaždil, ale bol tam zhromaždený. To je trošku rozdiel :)

Norman

bol zhromaždený - a o to viac to mali brať ako výzvu.
No, našťastie Kiska ako cigánsky barón tiež pokazil, čo mohol, takže to ich víťazstvo moc nepropagujú. Ale ak by to kotlebovci tak rýchlo nezbalili, mohlo byť viac pozitívneho rozruchu.

Čo sa týka zakázania alebo iných podrazov - LSNS je na tom trocha ako Daňo-Vasky. Dlho sa nič nedeje, ale majú kopu slabých miest a málo schopnosti odolať. Ale to nie je ich vina, ale mali by sme aj na to pam§tať.

Slovensko už potrebuje "iný diskurz", aby sme to vyjadrili frikulínskou frázou :) LSNS má svojich a ak bude takto korytnačka ležať na chrbte a trepať nožičkami vo vzduchu, môže mať LSNS aj 20, aj 30 percent. Ale - budú to zas len voliči Smeru, SNS a podobne. To je taký kanibalizmus, to je horšie, ako sa hádať a sporiť.

Chcelo by to stranu, ktorá s národnou tématikou zamieri trocha vyššie, na strednú triedu. Vlastne to tak malo byť vždy.
Ja nechcem kritizovať nejaké schopnosti či rozhodnutia - doterajší vývin bol určený hlavne silným odporom systému. Ale aj tak treba práve sa nespokojiť s tým priestorom, do ktorého systém zatlačil ľudové národné sily. ale chcieť viac.

Náhodný okoloidúci

V blogu na HS je uvedený zaujímavý príspevok k dianiu v Levoči a autor zrejme vie, čo píše:

"Cela akcia v Levoci prebehla v zasade podla podobneho scenara, ako akcia Trubana v Kosiciach. Kontakt Zaluda s ciganmi zabezpecovala agentura, ktora pre jeho stranu pracuje. Kontaktnymi osobami boli uzernici, ktori v osadach nebyvaju, ale poziciavaju peniaze ciganom z osad a na mesacnej baze si chodia vyberat dlh s urokom ( v termine vyplacania davok). Uzernici (podla info, co mam boli styria) dostali preddavok za zorganizovanie a dovoz ciganov do Levoce. Cigani dostali transparenty (tie im davali vacsinou az na mieste) a sami si mali pripravit igelitove tasky a vrecka naplnene exkrementami, niektori mali aj kamene, ktorymi mali zautocit na ucastnikov predvolebneho stretnutia. Policajti o celej akcii vedeli a dostali informacie, ze nemaju zasahovat - napriek tomu, ze akcia bola ohlasena a nie je mozne, zatial co akcia organizovana uzernikmi ohlasena nebola. Policajti pochopitelne maju tiez kontakt na ciganskych uzernikov. Ocakaval sa utok ciganov a nasledna reakcia poriadkovej sluzby LSNS, ktora sa vsak spolahla na policajtov - postup policie je zrejme uz dnes znamy - obavali sa konfliktu a po dohode s organizatormi sa cela akcia zrusila. Cielom mal byt nasledny utok poriadkovej sluzby na ciganov a agentura pripravila rozsiahly tim, ktory mal vsetko nahravat a nasledne posunut cez jedneho poslanca EU (to neviem zistit, ktory to mal byt) a zverejnit. Po zisteni, ze ucast ciganov bola dostatocna - uzernici boli vyplateni a vsetko skoncilo.
Samotny Zalud po oficialnej linii nemal s tym nic spolocne - podobne, ako aj Truban v KE."

https://blog.hlavnespravy.sk/16625/po-vcerajsej-levoci-uz-asi-vsetci-poc...

Inými slovami ĽSNS nesadla na lep, pokus o vyprovokovanie násilností nevyšiel.

Ale je pravda, že chalani by mohli v kampani konečne začať hovoriť napríklad o ekonomike a úniku mozgov. To spadá do národného aj sociálneho piliera z ich programu. Na stretnutí v našom meste o tom hovorili, u nás sa nemusia zaoberať osadníckou kriminalitou.

vrbovčan

"Utiekli", "dôležitá vec v boji dobra so zlom", "chceli prísť v presile", a už staré známe "preberieme moc" a "ak prehráme, urobíme v uliciach revolúciu". To sú militaristické výroky Kisku a stupňujú sa. Lebo keď má niekto prázdno v hlave a nedokáže sa vyjadrovať k serióznym témam distingovane, tak téma fyzickej konfrontácie mu príde iba vhod. Na to má inteligenčnú úroveň každý blb. Nemusí sa potiť pri odpovediach na seriózne témy. Neverím, že to robí zámerne. Ale verím tomu, že ten idiot si neuvedomuje, že svojim konaním podnecuje rasové nepokoje. Za tým si stojím, Norman. A Ty nemôžeš viniť Kotlebu, že uteká z boja. Viď. predošlý okoloidúceho komentár. Verím tomu, že sa vzhľadom k nevydarenému majdanu a možno nevydarených volieb, chystá medzinárodný tlak na Slovensko cez Čapútku k neústavným krokom aj v prípade zostavenia nadpolovičnej povolebnej koalície.

Norman

Rasové nepokoje tu budú či sú tak či tak.

Pozri, to, čo tvrdím ja a skutočná "alterntíva" už roky je:
"Vážení,
myslíte si, že bude dobre a vyhnete sa tomu či onomu zlu, ale nie je to tak. Systém sa len hrá na to, že je ok, ale v realite má vážne vnútorné pnutia a tie skôr či neskôr hnusne rupnú. "

Nie je to len prinášanie negatív a čiernych správ - zároveň sa aj hovorí, kde je podstata problémov, aby sa mohli riešiť skôr, než naozaj vybuchnú. Problémy treba ukázať, aby ich systém nemohol kryť.

Jedným z motívov mítingov LSNS na Východe je aj pripomenúť cigánsku situáciu. Preto je propagačne určite chyba, keď sa prejavia ako neschopní si poradiť s jednou bandou na námestí, a vzdajú to až takýmto spôsobom. A treba si vedieť priznať chybu, aj z ich strany. Ten míting priniesol opak toho, čo mal priniesť.

Upokojovanie sa tým, že LSNS vie byť rozumná, je len umelé. A takisto strach z toho, že "budeme obvinení z toho či onoho" je zbytočný - nesystémová strana bude vždy obvinená z fašizmu, ešte aj židovské organizácie mimo systém sú obviňované z fašizmu, aj rôzni naivisti a humanisti sú obviňovaní z fašizmu.

Čo sa týka Čaputovej - myslím si svoje, ona môže tak robiť neústavné kroky u seba na záhrade. Ale ak aj, tak ona by ich urobila tak či tak, úplne bez ohľadu na to, či sa v Levoči niekto pohádal, pobil, alebo či tam chodili všetci po hlave. Ich motívom sú letiská a prípadne iné strategické komodity. Ak ťa bude chcieť hyena zožrať, zožerie ťa tak či tak, nech sa na ňu budeš akokoľvek usmievať a nedáš sa s ňou do sporu. Jediné, čo ti pomôže, je sila, neústupčivosť, nezdolnosť.
A to si treba trénovať. Na to sú nám dobré (nie eurofondy, ale) spory. Aby sme sa všetci naučili, ako na nich.

stano24

Tiež si myslím, že zbytočne sa bude spoločnosť hádať o politikoch a politických stranách, keď im systém (pravidlá fungovania spoločnosti) umožňuje konať proti záujmom väčšiny ľudu. Treba sa sústrediť na nedostatky pravidiel, analyzovať ich, navrhovať nové riešenia, diskutovať o nich, a potom voliť tých, čo sa stanú nositeľmi zmien systému...
http://www.demokracianahlas.sk/

Norman

"Kontakt Zaluda s ciganmi zabezpecovala agentura, ktora pre jeho stranu pracuje"
"Samotny Zalud po oficialnej linii nemal s tym nic spolocne"

Trocha si v tejto drobnosti odporuje. Ale samozrejme, že Žaluď a žaludi s tým mali do činenia a bolo to organizované. Ja ale tvrdím, že sa mala viac nechať vyjadriť táto ich organizácia a mizéria toho davu cigáňov.
Že LSNS mala pokrčovať v mítingu a nechať tam cigáňov, aby zostuďovali Žaluďov a progresívcov.

Ale to sa nestalo. Škoda príležitoeti. A že nejde len o jedno rozhodnutie, ale pripadá mi to také dosť typické pre LSNS.

Povedať "nesadol som im na lep" sa dá vždy, keď sa niekto vyhne kríze - ale utekaním sa vojna nevyhráva. A nie je tu reč o násilí, na čo sa vyhovárali ako prvé - násilie až tak nehrozilo, to nebolo podstatné. Blbé bolo, že cigáňov tam prišlo násobne viac, ako priaznivcov - míting by vyznel dosť nepodarene, toho sa Mazurek zlakol. Mohli ho teda trebárs aj zrušiť - ale nemali sa vyhovárať na násilie a políciu. A ak ich tlačila polícia, naozaj tlačila, tak mali to zdôrazniť. Nebolo to rozumné rozhodnutie.

vrbovčan

je celkom trefné prirovnanie. Smer je na rázcestí, či bude stranou ľudovou, v pozitívnom zmysle slova populistickou a bude chodiť do súbojov s podvodníkmi a za cenu volebného výsledku sa tam riadne zašpiní, alebo nebude chodiť do súbojov a zostane stranou s ako tak čistým štítom. A v tieni prečká so svojim voličským jadrom až sa prehrmí katastrofa, ľudia precitnú a prelietaví voliči sa vrátia. Na túto otázku vie odpoveď zrejme len Fico. Uvidí sa, ako dopadnú voľby a či sa Fico po nich nestiahne. Lebo veď ešte to tam stále riadi on. Pelegriny je len vyslanec postavený do prvej línie. Možno je rozhodnuté už teraz, len treba predstierať ťah na víťazstvo. Lebo tak sa patrí. Priznám sa, že by som ich aj chápal, lebo takto sa nechať otĺkať nie je nič príjemné. A s vedomím perspektívy ďalších štyroch rokov ísť do jamy levovej sa dá prirovnať k masochizmu v zmysle stratiť svoju dôstojnosť u svojich voličov.
Už som sa niekoľko krát zamyslel, či slobodné voľby sú naozaj to najlepšie pre správu spoločnosti. Lebo ich účelom je súťaž s cieľom o vygenerovanie najlepších osobností. Dnešný stav má byť výsledok?

mnkr

chamradi sa ustupovat nema

Murkoslav

Po vojne je každý generálom. Ono sa to ľahko kritizuje spoza klávesnice. Po akcii. Ale čo som videl videá z toho zrušeného mítingu, tak to vyzeralo dosť nebezpečne. Prihovoriť sa dá len k niekomu, kto za prvé počúva a za druhé dokáže to vypočuté ako tak pochopiť. Dav bol značne rozbujarený. Polícia zlyhala a odišla preč. ( Hanba zapredancom ! ) Za to by mal niekto zodpovedný dostať minimálne krátenie mzdy na 3 mesiace. Minimálne !

ĽSNS urobila podľa mňa dobré rozhodnutie, keď vyhlásili že to rušia. Nič lepšie sa asi v tej vypätej situácii nedalo robiť. Ak by Mazurek odvolal míting za prítomnosti polície, tak to by bola zbabelosť. Ale vedúci policajt sa mu škodoradostne škeril do ksichtu keď Mazurek chcel aby tam polícia bola prítomná. S tým úlisným úsmevom ten fízel povedal, že tam polícia nemusí byť..blabla... ĽSNS ho nahrali na kameru ako to hovoril. Trochu mu potom skysol úsmev na tom zapredanom ksichte. Keď mu oznámili, že si ho natočili.

Slabosť nepriateľovi samozrejne netreba prejavovať. Ale ak by ĽSNS v mítingu pokračovala, tak by si spravila len škodu. Možno by aj utrpeli zranenia, či dokonca smrť. Mazurek bude lepší pre nás, ak bude živý a zdravý. Kiskova proxy armáda nemala čo stratiť. Ich rozum nemyslí na dôsledky činov, nemyslí na to čo sa môže stať o týžďeň, o mesiac. Pričom ĽSNS mohla stratiť dosť, ak by pre jeden nešťastný míting zničili roky práce desiatok ľudí. Preto je dobré, že nesadli na lep liberastom. Treba len vymyslieť taktiku, ako sa nedostať do podobnej situácie na mítingoch v iných mestách.

Norman

No ktovie, kedy by bol lepší.