Jóbove zvesti

Začína pribúdať určitý počet správ, ale nechcem, aby boli vnímané ako katastrofické.

Jób je mýtus kultúry, ktorá do jeho príbehu vrazila všetok svoj strach z toho, že sa svet stále dynamicky hýbe. A prináša aj takzvané zlo.

Jób je prejav triviálneho polomyslenia tzv. Starého zákona, ktoré nedokázalo pochopiť princíp cyklického dynamického diania.
Táto kultúra preto hľadela na zmeny so strachom, videla v nich prejav zlovoľného boha, ktorý čiste pre srandu vykynoží Jóbovi nielen majetok, dobytok, ale aj ženu a deti. Satan s Bohom sa bavia a Boh pre experiment  priam z plezíru robí zlo - ajhľa, židovskokresťanské náboženstvo. Ale nejde o to, že je Boh vykreslený len ako naivnejšia verzia Satana, podstatnejšie je to, že táto kultúra nedokáže dať ľuďom silu, vysvetlenie a nádej.

Aby to nevyznelo protiduchovne, musím hneď spomenúť aj náboženstvo takzvanej vedy, ktorá chorobu industrie, teda chorobného aktivizmu a prerábania fungujúceho natural sveta na asfaltový mestský neživý nepodarok, chce liečiť ďalším aktivizmom a ešte väčším prerábaním. Ako svojho času komunisti: "Dělejte více a lépe". Liečba alkoholizmu ešte väčšou dávkou alkoholu. Hasenie benzínom.

Keď som zaznamenal, že už aj hlavný šašo Organizácie spojených bláznov Guterres začal hlasne vykrikovať "The end is near" - bolo to myslené ako pozitívna a povzbudzujúca správa. Nie preto, že by ten podvodník teraz mohol azda zorganizovať nejaké zlepšenie, ale proste preto, že je blízko JEHO koniec. Jeho a jemu podobných.

 
Ema

Poznajú smrtiaci účinok geometrického radu.
Do Wuhanu dnes prišli armádni lekári s množstvom materiálu a Xi JinPing oznámil, že situácia je veľmi vážna.
Tá "nemocnica", čo západné korporátne mediálne splašky o nej toľko bľabocú, bude veľký poľný izolačný láger a už sa aj začal budovať ďalší.

Každopádne rok Kovového potkana priniesol našej planéte cenný darček. Desiatky miliónov holých opíc sa na 春节 nedali do pohybu, spaľujúc ako diví ropu a elektrinu a atmosféra zostala ušetrená od stoviek ton brutálneho svinstva z čínskej zábavnej pyrotechniky.

Len tak ďalej. Kiež by takto aspoň na chvíľu stíchla celá Zem. Všetkým by nám to prospelo.

Norman

Technika je dnes komplikovaná a pri určitom poklese civilizácie technika začne byť nefunkčná a nebude schopná vyťažiť, transportovať a spracovať ani tie zvyšky ropy, na ktoré sa ešte spoliehajú.
Bude zasa ticho, ako pred dvesto tristo rokmi.

mino

Tiež o politike, politikoch a "nových" politikoch v predvečer volieb:
http://www.honors.sk//admin/files/90.pdf
http://www.honors.sk/95/etika/les-ako-odraz-moralky-spolocnosti/

Vďaka a hold Dušanovi za jeho prácu, kde potvrdzuje to, čo máme zakódované v kolektívnej pamäti a intuitívne sme vedeli. Vďaka za rozsiahlu činnosť, vrátane trestného oznámenia na GP.
http://www.slsk.sk/