Dosť bolo toho volebného kocúrkova

Predvolebná kampaň skončila. Vraj bola rekordne drahá. V každom prípade bolo nechutné, ako sa zo strán zameraných na podnikateľov stávali ovečky starajúce sa o chudobu, o zdravie, o kurupciu, o súdnictvo.

Politici sú dnes naozaj bezcenné handry slúžiace ako pandrláci pre tých najblbších. Skutočná moc sa odohráva v pozadí a navonok vystupujú len nepodstatné hry. A povahou ale aj schopnosťami sú tieto osoby len druhoradí šaškovi.

Pod tlakom dvojročného pokusu o farebnú revolúciu na Slovensku sme sa aj tu venovali tomu cirkusu viac, ako si zaslúži. Niekedy bolo treba priblížiť pravdu, niekedy sa zdalo nutné povedať čosi dobré o tej či inej politickej strane. Niekedy sa človek musel podeliť s dojmami z nejakej vlastnej skúsenosti.

Dosť bolo.

O dva dni sú voľby a potom sme všetci zas formálne bez moci. Vhodíme papierik a to má byť demokraci a sloboda. Ako spieval Kryl : Nasrať!

Človek občas zájde do divadla či pozrie nejaký film. Zväčša je to triviálny odpad - nuž ale keď lepšie nie je, dá sa aj to. Podobne je to aj s lokálnou politickou scénou - človek sa na nej začne zabávať, hrabať sa v nej, dokonca jednej strane drží palce - a pozabudne, že je to len treťotriedna zle zahraná hra s ešte horšími hercami. To sa týka ako politikov, ich stranníkov, mediálnych prestitútov, ale aj alternatívnych aktivistov. Týka sa to tých pri moci, ale aj tých nezávislých. Všetko sú to ľudia s nízkou úrovňou empatie, s nízkymi morálnymi motívmi, s triviálnou psychológiou. 

Treba sa vrátiť k podstate, odísť od konkrétnych deformít späť ku všeobecným pravdám. Hrať s podvodníkmi a morálnymi nulami tú ich hru je pod úroveň, je to úbohé a človeka to sťahuje nadol. A je mi to aj proste odporné, každý deň sa z toho musí človek mentálne očistiť. Nestojí to za to, my z tej politickej biedy nepotrebujeme ťažiť, predávať svoju dušu.

Preto sa po voľbách skúsime vrátiť k nejakej vyššej matematike. Niekam do virtuálnych hôr, už sa mi tu dole zle dýcha. Aj tak je jasné, že tá falošná hlúpa politická hra nakoniec ani na Slovensku neskončí inak, ako ešte nechutnejšou prestreľkou.
 
Píšem to zámerne ešte pred poznaním výsledkov volieb, pretože to platí bez ohľadu na ne. Aj my sme urobili, čo sa dalo - ale už desaťročia je jasné, že tento národ nie je zvyknutý dostatočne efektívne reagovať na písané slovo. Takže ten masmediálny cirkus naozaj netreba brať príliš vážne. 
 
 
Ľubov

aby sme si hľadali nový zmysel života.

Tiež tak myslím,,a iná možnosť ani nie je.
( Trochu sa už pripravujem na nedeľu).

ps. Ešte ku chrípke.Je to drobnosť,vezmite si vlastné perá.

Norman

že nový "zmysel života", to určite nie, ten sa nemení a je dááávno nájdený:) Hovorím len tu o tomto nepodstatnom portáli, ktorý sa venoval politikom. Pod vplyvom volieb sa človek nechá zatiahnuť do "boja", a to vlastne nielen tu, ale aj v realite ....
Treba sa vrátiť k odstupu a nabrať reálne sily. Zvlášť, keď sa hrnú aj tie iné zmeny (pandémia, ekológia) - ktoré ale naozaj nie sú len hrozba, ale aj veľká príležitosť.

Treba ísť odvoliť a potom sledovať, v prípade potreby aj zasiahnuť.
Ale kto je kto na Slovensku je už dostatočne známe a najmä po voľbách už to bude ozaj zbytočné. A je už načase aj prestať brať čo len trocha vážne tých globalistických hlupákov.

mirage

stavkove kanc. ocakavaju, ze na 90% vyhra volby olano, smeru davaju 16%-nu sancu