Dušek o situácii

Dušek je, v porovnaní s inými ľuďmi, čo rozprávajú o duchovných a podobných veciach, nadpriemerne úprimný a nepreháňa to s iracionalitou  a extrémami. Je to skúsený rozprávač, vníma publikum a pozná ľudí tak, aby ich vedel upútať, vie s nimi komunikovať, zvlášť naživo. to sú desaťročia dennodennej praxe, v tom je majster - ale to je jeho pozitívna vlastnosť, má skúsenosti, myslí to dobre.

Aj tu porozprával o epidémii: správne to položil na tom, že atmosféra strachu je očividne už pre mnohých neznesiteľná. To je pravda.

Ale sám Dušek sedí kde? Ako sám povedal, na chate, na záhrade, na vzduchu, na slniečku, v podstate v bezpečnej izolícii. Nesedí v žiadnom v centre nejakého mesta, ale z bezpečia radí ľuďom, ktorí zväčša nemajú ten komfort ochrany, aby si to tak nebrali a neboli nervózni. Niečo ako Antoineta hovoriaca ľuďom, že ak nemajú chleba, majú jesť koláče. :)

Ku koncu sa takmer rozplače. A hovorí o tom, že aj keby to mal byť náš posledný mesiac života, treba sa usmievať, a že sme nesmrteľní. No, žiaľ, to je jasná ukážka k nemu neprimeraného strachu, ktorý skrýva za vieru. Hlboko duchovný človek, za akého sa vydáva, si nerobí starosti o svoju osobnú nesmrteľnosť.

 

 

 

 

 

Autor: 
téma: 
Tona Nagua

To si dobre vystihol, má niekoľkoročnú prax ako rozprávač. Priznám sa, že ho nejak nemusím počúvať a radiť ľuďom z pohodlia a bezpečia mi pripadá divné. Zarába dá sa tak povedať na Miguelovi Ruizovi, svet je gombička, prečo nie je aj pre nás? Miguel Ruiz povedal:
" Rozprávač príbehu má nad tebou moc, pokiaľ dôveruješ príbehu, čo ti rozpráva. Len čo jeho príbeh podporíš svojou dôverou, začína byť jedno, či je príbeh pravdivý alebo nie. Veríš mu; si nahratý. Buď vôľa tvoja." Koľko ľudí verí v Dušeka?

Prečítala som si od Ruiza jednu knihu a to tú kde sa jednalo o jeho smrť a návrat späť. Radšej ako počúvať preklady od Dušeka.
Pozrieť sa smrti do očí má veľký význam a vychýli to človeka z jeho osi. Už neverí báchorkám. A vidíš zhypnotizovaných ľudí. Som kresťan, som vyvolený žid, nie ja som vyvolený moslim ...

Dnes nabehla výplatná páska, ani neviem koľko ľudia dnes zarábajú. Mnohí žijú od výplaty do výplaty. To Dušek nepozná. Cez 800- 1000 býva moje číslo v čistom. Aké platy sú dnes na Slovensku? Človek by mal mať slušný plat, lebo práve z nízkych platov vychádza všeličo. Že vraj aj dnes v Bratislave odchytili nejakého s nožom. Ľudia robia kraviny. Už aj natáčali policajtov v akcii, že ... Mali mu ruky zlámať.

Dnes je v kalendári meno Ivan, tak ak je niekto Ivan, ešte to stíham a prajem teda Ivanom všetko najlepšie.