Nad Kočnerom sa zatvorila voda

Jana Teleki

Máme to za sebou. Veľký politický proces, ktorý bol vyvrcholením projektu Slušné Slovensko sa prakticky skončil. Jeho poslednou obeťou bol dnes už len bývalý podnikateľ Marián Kočner. Celkom určite netušil, že si režim vyhliadne práve jeho a práve on sa stane bodkou za celým krvavým projektom.

Veľké divadlo politického procesu s Mariánom Kočnerom sa blíži ku koncu. Celé to stálo životy dvoch ľudí, ktorí boli obetovaní s jasným cieľom zmeny politických pomerov na Slovensku a následnou likvidáciou nepohodlných ľudí. Bolo to také striedanie generácií, kde tá stará odišla do politického klimaktéria (Fico), či priamo do dôchodku (Kaliňák). Voda sa zavrela aj nad nedávnou celebritou a pravidelnou hviezdou rôznych Smotánok, či slovenského bulváru – Mariánom Kočnerom. Nečakane dostal Čierneho Petra a mimoriadne krutým spôsobom bol odstránený z civilného života.

Samotná vražda spustila dlho plánovaný politický prevrat, v tom čase dirigovaný bývalým slovenským prezidentom. Obete boli vybraté veľmi starostlivo – mladí ľudia, údajne investigatívny novinár a jeho snúbenica, verne spolupracujúci s režimom. Asi netušili, že práve oni budú obetovaní, aby tu bolo „lepšie (slušné) Slovensko“. Verne kolaborovali s ich neskoršími vrahmi, ale za odmenu sa stali ikonou údajného boja proti „neslušnému Slovensku“ a možno aj proti „fašizmu“ a kto vie ešte proti čomu.

Celý proces bol síce starostlivo naplánovaný a „objednávateľ“ veľmi dôkladne vybratý, ale aj napriek tomu sa ukázalo, akú šlendriánsku prácu vykonala prokuratúra, zástupcovia poškodených a samozrejme aj predsedníčka senátu.

„Objavili“ sa aj dve zaujímavé postavičky – spolupracujúci zločinec a korunný svedok.

Ten prvý veľmi nemal na výber. Jeho „podnikanie“ mu vytvorilo pevný základ na trestné stíhanie a taký trest, že možno ten, čo teraz dostal, ako odmenu za spoluprácu je ešte priateľský. A tak sa dohodol. Nakoľko je pomerne dosť primitívny, tak svojim riadiacim dôstojníkom uveril a potom bol prekvapený, že namiesto ôsmych rokov je to 15. A jeho vyjednávací priestor asi včera definitívne skončil. Môže napísať knihu o procese, alebo o vražde, ale najskôr na to nebude mať čas, lebo čoskoro by aj on mal byť uprataný.

Korunný svedok sa do projektu dostal celkom nečakane. Existujú dve alternatívy – buď bol na odsúdeného Kočnera nasadený už dávno, alebo dostal „neodolateľnú ponuku“ a zapojili ho do celej akcie neskôr. To sa asi nikdy nedozvieme, aspoň nie v dohľadnej dobe. Musel však zo seba spraviť neskutočne nedôveryhodnú a podlú osobu a to sa asi nezaobišlo bez zaujímavej odmeny. Jeho život je však ešte viac ohrozený, ako ten Andruskóov. Ale to patrí k veci.

Predsedníčka senátu musí len dúfať, že sa nijakým spôsobom (čo i len nakrátko) nezmení režim.

Kočner a jeho obhajcovia nemali šancu. Ich argumenty nikto nebral do úvahy a boli proti nemu použité také dôkazy, že v civilizovanej krajine by zmenili celý proces na žart.

Spolupracujúci Andruskó svoju úlohu absolútne nezvládol. Počas procesu licitoval o výške svojho trestu, nepamätal si, čo povedal pred pár dňami, menil výpovede a vykreslil svoje podnikanie asi tak, že ten, kto mu uveril by si okamžite chcel otvoriť pizzeriu a „točiť státisíce EUR mesačne“. V skutočnosti to však bol večný dlžník a totálne nedôveryhodná osoba.

To všetko vôbec nevadilo. Nad Kočnerom sa voda zatvorila v momente, keď sa v CME rozhodli, že mu nezaplatia za zmenky. Kočner nepochopil skutočnú zmenu pomerov a ani si nezobral príklad zo sporu medzi CME a Českou republikou, ktorý kedysi silne pripomínal zmenkový proces zo Slovenska. Tam spravil vo svojich výpočtoch celkom zásadnú chybu. Ostatné už pevne súviselo.

Máme za sebou prvý proces, ktorý scenárom verne kopíroval slávne procesy komunistického režimu zo začiatku 50tych rokov. Tento proces bol výstrahou pre každého, kto sa dostane do rúk slovenskej justície, ktorá ho zomelie, ako drtička stavebného materiálu.

A ďalšie procesy budú nasledovať.

 
 
 
Jana Teleki
 
 
 
 
0
Norman

Snažím sa minimalizovať preberanie článkov zvonku, ale tentoraz to Teleki vystihla úplne presne a vhzľadom na dôležitosť spomínaného procesu a jeho charakteru ako precedensu pre zavedenie bezprávného štátu som to tu zaarchivoval.

Assarhaddon

Takže podľa autorky článku a administrátora tejto stránky je Marián Kočner nespravodlivo odsúdený čestný človek. Skrátka obeť režimu, signifikantný prípad kryštalizujúceho sa bezprávneho štátu.
Tak ak niekto považuje všetky dôkazy proti odsúdenému za vyfabulované, tak vtedy, ale LEN vtedy áno. Už chýbalo len toľko, aby slečna Teleki (kokso, veď má vznešené šľachtické priezvisko, nemôže nebyť Maďarka, ak už aj nie praneter Pála Telekiho...) načrtla svoj názor, že truľa a jeho snúbenicu odbachla naša tajná služba, alebo kváziprofesionálny nájomný vrah na objednávku tajnej služby, nie však Mariána K.
Už chýba len názor inak zhovorčivého Normana, ako to teda potom bolo. Nie, to tu on nenapíše, radšej bude o mne vypisovať..citujem že som "Ass sral hadom". Niekedy je ťažké uveriť, Normi, že si zrelý štyridsiatnik, lebo tie detské invektívy na ten vek nesedia.
P.S.
Pjakin a spol. nie sú sekta. Ale na vlastnú Tvoju škodu platí, že ak nemáš záujem sa učiť, pracuješ svojou nevedomosťou v prospech takých, čo chápu viac ako ty".

Ľubov

Pretoze Kocner je buduci prezident Slovenskej republiky. No zasni a smej sa,este mas chvilu casu.

Norman

Málo to tu čítaš, ináč by si sa nepýtal, ako to bolo. Od začiatku práve tu píšeme, od samého začiatku, že to bola sakrálna vražda - azda sa práve zopár našich myšlienok dostalo aj ku Teleki a iným, v tejto téme takmer určite sa ich podarilo rozšíriť do priestoru. Ale napadlo to aj iných, lebo veci sú jasne indikované práve tak, ako my hovoríme.
Preto sa mi nechce to zopakovať. Al pre teba:
Politické akcie potrebujú rozbušku a po vražde novinárky na malte niekoho napadlo, že by sa také niečo mohlo stať aj u nás. Pre tajné služby to naozaj nie je žiaden extrém ani neobvyklé.
Kočner pracoval pre rôzne prozápadné skupiny, ale jeho posledným hriechom bol pokus dostať od chaldejcov 70 milionov Eur za zmenky, na ktoré si robil nárok za služby v roku 1998 a potom. Zrejme preto bola spáchaná vražda tak, aby sa ťahala k Szuszovej a Kočnerovi. Kočner by musel byť naozaj idiot, aby ju nechal takto spáchať.
Dôkazy proti Kočnerovi sú práve chabé. Ale hovorím - nik sa tu nemieni zastávať proamerického agenta, ktorý vyhorel - ale je to ako keď sa komunisti začali vvraždiť, prípad Slanský a podobne - a potom to prešlo aj na celkom nevinných ľudí. Tak to bude ja teraz.

Neviem, kedy si bol Ass sra hadom, to bolo asi dávno, nepamätám, ale to ťa tak urazilo? Daj link, aby bolo jasné v kontexte. A nie som štyridsiatnik.

Čo sa týka Pjakina, je mi ťa ľúto. Neurážaj a neotravuj ma tým ruským bulom.

Assarhaddon

Narážal som na Tvoju prvú vetu v reakcii na Ľubov s názvom "Ja hovorím":
http://www.nadhlad.com/comment/36622#comment-36622

Neurážam sa, dávno to nebolo. Iba mi to prišlo nemiestne - nepatričné, Teba nedôstojné. Tvoja vec, viem, že ty si nerád uznáš čokoľvek, hoci aj prkotinu voči sebe.

Norman

a potom sa čuduješ, že ho ľudia neberú vážne.

Assarhaddon

Tvoj problém je, že iba svoj pohľad vidíš ako jediný správny.
Pjakin je pre Teba bulo, lebo Ťa osvietila Tvoja múdrosť, učiť sa nechceš, lebo Ty už všetko asi vieš. Ja mám vyšinutý nick, lebo tam nie je Mohamed, Kareem či Mustafa, možno Jožo, Irena alebo Tadeáš. Nemáš argumenty tak vyťahuješ detinské sprostosti.

Norman

ja alebo my tu niečo podávame, nemám už chuť presviedčať každého, kto nerozumie a nechce rozumieť.
Pjakin je podľa môjho názoru len jeden z mnohých bulov, nič zaujímavé. Suchopárny hochštapler. A teraz čo, zmeň ty názor, nie ja.
Nick si si vybral ty sám, samozrejme že je nenormálny. Tak sem nepleť Mustafu a prestaň škemrať.

Argumenty na čo? Na to, že máš svoje modly, napríklad toho Pjakina? To je presne sektárska myslenie, som ti tu napísal minule celú prednášku o tvojich "proroctvách". Ale škoda času zadrbávať s ľuďmi, ako si ty.

Roland Edvardsen

Vidím, že tí kobisti si stále nedajú pokoj. Oni sú akosi zaťažení na tento web a akoby ich štvalo, že sa im tu nedarí misionáriť, lebo vidia, že je tu istá, ich prevyšujúca, kvalita. Mne je tých ľudí úprimne ľúto: oni chudáci sa cítia byť súčasťou niečoho veľkého, čo akože zmení svet, zatiaľ čo realita je taká, že "Veľký Moloch" (ak vôbec o nich vie a nejako sa zaujíma - lebo to je skôr nepravdepodobné :-D) musí ísť do popuku z týchto šaškoidných (prevažne) dedkov a babiek s romantickými predstavami o komunizme, z ich zaprdenej bezvýznamnosti. Joj, presne takúto opozíciu by som si želal mať, ak by som bol globo moloch.

stano24

Roland, mám skúsenosti, že na tejto stránke sa dá slušne diskutovať o hocijakej téme, bez nejakých invektív alebo zosmiešňovania. Úprimne, som zarazený z toho čo si teraz predviedol, lebo to má veľmi ďaleko od vecného dialógu a argumentovania. Takýmto postojom k iným diskutérom si možno nielenže klesol pod úroveň tých ktorých zosmiešňuješ, ale myslím že najmä znižuješ kredit diskusií na tejto stránke... asi tak...

vrbovčan

sa tu zmenila po voľbách. Na diskutujúcich sa tu začal vyťahovať bič.

Roland Edvardsen

Nedávno tu v diskusiách roznášala verbálny sajrajt jedna narušená baba, ktorá nebola vyhodená ani po opakovanom napadnutí ostatných diskutérov. Ja mám zase skôr dojem, že tento web sa stal príliš tolerantným. Kto to rozsúdi?

vrbovčan

To nebolo o tebe Roland

Roland Edvardsen

Ja som s kobistami čo to nadebatoval, ani nie tak tu, ale inde. A áno, je to naozaj niečo ako sekta - diskutovať s nimi nie je až tak nerozdielne od diskusie s jehovistom. Ja dobre viem o tom, ako sledujú tento web a mám svoje dôvody, prečo na nich reagujem tak, ako reagujem, ktoré však nechcem teraz rozvádzať. Vecné dialógy a argumentovanie som tu dlhodobo pretláčal práve ja, ale pri niektorých už bohužiaľ musí platiť, že čas dialógu pominul.

Ľubov

Asi ste už o tom počuli,chcela by som nejaké presnejšie informácie,vzg.ru píše o stovkách zranených.
https://translate.google.com/translate?hl=sk&sl=ru&u=https://vz.ru/&prev...

Prepáčte,neviem,kde to mám dať ,tak to dávam pod debatu o atmosfére.

Náhodný okoloidúci

Kedysi som čítaval leva-net, boli na ňom zavesené zaujímavé postrehy a myšlienky, ale stačilo čítať ich diskusie a bolo jasné, že pjakinovci sú sekta a kryptoislamisti. Stačilo, aby niekto spochybnil "slovansko-árijské vedy", čo je zjavný propagandistický výcuc určený na kompromitáciu slovanstva a zlátanina všetkého možného aj nemožného, a už musel čeliť útokom, že je zradca, sionista a čo ja viem čo ešte.
Čím samozrejme nechcem tvrdiť, že oficiálna verzia histórie je pravdivá, ale "SAV" nie sú cesta k pravde.

Ľubov

tak sme sa o to prirodzene zaujímali. To je normálne. Neskôr,ako hovoríš,nezakrývaný a hlavne nepochopitelný obdiv k Mohamedovi ma tiež prebral.-).

Napriek tomu ich akceptujem,aj keď nepodporujem. Stále k nim chodím čítať niektoré preklady.
Z alternatívnych webov mne najviac vyhovuje Nadhľad,práve preto,že tu "musím" trochu kontrolovať svoju záľubu pre všetko,čo nazývame mágiou. Inde je to také volnejšie,či už AE news,Tadesco,alebo aj PP P.Hájka.IV je na hrane.

Každé budúce ráno môže všetko zmeniť. Preto je lepšie byť pripravený.

Náhodný okoloidúci

Nepatrí sa citovať sám seba, ale urobím výnimku - už dosť dlho tvrdím, že každá významná politická udalosť má dve verzie - oficiálnu a pravdivú.

Tebe ne sú podozrivé všetky tie pletky okolo Kočnera a Kuciaka? Najprv sa s ním verejne poháda a potom ho dá zabiť? Nevylučujem ani túto možnosť, ale to by Kočner musel byť naozaj BLBÝ, keby ho dal zabiť.
A čo masívne pretláčanie falošnej talianskej stopy všetkými dostupnými prostriedkami? Čo riadené a umelo organizované protesty proti vražde "Janka a Marienky" v zahraničí? Koľkí z protestujúcich vôbec vedel, že nejaké Slovensko existuje? A čo Nicholson, ktorý preventívne zmizol do slniečkovej Kanady?

Celé toto až príliš smrdí zahraničnými zákulisnými záujmami.

O Jane Teleki:
https://www.databazeknih.cz/zivotopis/jana-teleki-86658
http://www.necenzurovane.net/stacho/osrman10.html

Alex

Problémom Svedkov Pjakinových je, že si neuvedomujú, že vo vzťahu Pjakin–svedkovia je Pjakin ten, kto vie a chápe viac a oni sú tí, ktorí pracujú pre záujmy toho, kto vie a chápe viac.

Alebo si, Assarhaddon, naozaj myslíš, že pracuješ pre seba a svoje záujmy, keď zobeš z ruky človeku, ktorý dokáže tvrdiť:

"Jediné, co je třeba ještě doplnit, a jde o takovou malou preambuli k událostem z roku 1968, o kterých budeme mluvit, je to, že vstup vojsk Varšavské smlouvy jen o pár hodin předběhl vstup vojsk NATO do Československa. A když Američané vtrhli do Československa, tak už padli do tankové pasti sovětské armády a byli nuceni dát zpátečku."

Assarhaddon

1. Obrazne povedané - je normálne, že "učiteľ vie na začiatku vyučovania predmetu viac ako žiaci". Pjakin mnoho krát ľudí vyzýval, aby mu neverili preto, že on to povedal, nech si fakty overujú a učia sa z tých hrubých kníh napísaných vnútorným prediktorom ZSSR. Nikdy nešlo o 1 konkrétneho človeka, na neho sa len mnohí odvolávajú, keďže je najkomunikatívnejší z bývalého kolektívu autorov do júna r. 2018.
Teraz k Tvojej otázke. Garantom hraníc a existencie III. Československej republiky, vzniklej po II. svetovej vojne bol ZSSR. To čo povedal by vedel on sám najlepšie vysvetliť, ale vzhľadom na ďalšie aktivity vojsk NATO (99´ bombardovanie Juhoslávie, 2011 nelegálna vzdušná invázia do Líbye, 2013 - vyvolanie konfliktu s vládou v Damašku skrz armádu zástupných užitočných idiotov pozvážaných ilegálne do Sýrie (a la Islamský štát). Takže, síce nepoznám historické pozadie toho čo Pjakin spomenul k r. 1968, poznajúc morálku a správanie NATO je to vysoko pravdepodobné. Sic.. kto by bol veril, že napr. anglosaský plán operácie "Nemysliteľné" nebol sovietsky hoax, ale pravda - svedectvo dych vyrážajúcej špinavosti GB. A keďže to, čo v tebou citovanom výroku od Pjakina zapadá do správania sa vedenia krajín NATO, považujem to za možné. Koniec koncov, ty spochybňuješ, ty daj dôkazy, že nehovoril pravdu.

mailer

.

Norman

táto stránka môže byť známa len medzi intelektuálmi, a teda tých 5% populácie nie je nebezpečných :-)
Ja takisto nestojím za námahu. A okrem toho sa nedopúšťam ničoho nezákonného, ale ani len nejak špecifikovateľného a uchopiteľného. Ver mi, mám desťročia praxe v tom byť nevideľný.
Okrem toho mi môžu vylízať prdel.
A ako by ma vlastne na Madagaskare našli? :)

Netreba to hlavne preháňať s tou predstavou, že sme dôležití. V skutočnosti nás to monštrum vôbec nevidí. Veď čo už by moloch mal z niečoho, ako sme my? Kto by to ocenil, ak by to zničil? Hm, rozmýšlam, ako by ma verejne diskreditovali, napríklad, heh.
Ale nepochybne sme v poradovníku. Kotleba, Rostas, Vasky - nie že by boli horší, teda lepší, ale sú prví na rade. My až potom :)

A ešte: ľudí, ako sme my, budú onedlho slniečkari skurvene potrebovať. Takže neboj. Ak by sme to porovnali s pádom socíku, sme teraz tak v roku 1987 - režim ešte zdanlivo pevne stojí, ale už beží prestavba a uvoľnenie myšlienok. Do toho epidémia a reálna kríza - žarty bokom, "onedlho" sa budú ľudia zabíjať na uliciach, na nejaké internetové portále si už nik ani nespomenie.

Assarhaddon

Ja že som písal invektívy na Normana? Je bieda, ak dospelý človek nerozozná výčitky od invektív? Kde tu padla jediná urážka, či vulgarizmus?
Škodí Ti dlhé vysedávanie za PC! Mal by si viesť produktívny život. Ja som ho provokoval? Škoda reči, to by boli fakt úboho slabé "provokácie".

Ale v jednej jedinej veci si akýmsi rozmarom Prozreteľnosti trafil "terč do čierneho". Každý máme totemové zviera, aj keď väčšina Európanov to nevie, neverí a popiera, pokladá severoamerických Indiánov za primitívov, keď to majú ako súčasť svojej viery. Trafil si, moje totemové zviera je prasa. Aj keď mi je jasné, že tak dobromyseľne si to zas nemienil...
Nepoznáme sa, i napriek tomu si sa pokúšal čo - to naznačovať na môj charakter. Odvážny mladý muž, za to rešpekt.
P.S.
Keď je niekto súdený za objednanú vraždu, nejestvujú iné farby, iba biela (nevinný) a čierna (vinný!). Takže, keď tam bolo v texte naznačené, že bol nespravodlivo odsúdený (priam monstrproces!)
, tak z toho mi vyplynulo, že podľa nich je ešte nebodaj nevinný (= čestný človek).

Norman

to sú kecy.
Ak niekto nedal podnet na vraždu, neznamená to, že je čestný.
A ak obete režimu sú (aj) pološpinavci a špinavci, neznamená to, že režim je v poriadku.

Toto všetko bolo riešené už celé dva roky. Ale doteraz sú ľudia, čo spia a nevnímajú.

Ľubov

Je to ako obohrata platna,aky mal motiv?
Ako suvisi vrazda dvoch ludi s Kocnerovymi zmenkami? Stale predsa plati,ze chcel peniaze od CME https://sk.wikipedia.org/wiki/Central_European_Media_Enterprises ,alebo nie?

Nikto z nas netvrdi,ze je to neviniatko,ale postavte ho vedla Miklosa. Potom to bude vyzerat inak,napokon,ludova mienka,tu dolu,to tak vidi uz dnes.
Kolko v lastne dostal? 25 rokov ,ma 57 a z basy by mal vyjst v roku 2045.Smiesna predstava.
V jednej serialovej casti Simpsonovcov sa mihne mapa strednej Europy,rok 2024, a po Slovensku tam uz nie je ani stopa.
Co my len vieme?(((. Nevieme ani len to,komu vlastne visime na snurke od gati. Ja si(ale nie som odbornik) myslim,ze zatial je to stale snurka od gati CME.
Dokedy? Mozno do septembra.

Assarhaddon

1. Norman zmienil svoje presvedčenie, že cca okolo r. 2022 (= onedlho) sa budú ľudia zabíjať na uliciach. Nie je to tak nezmyselné ako by sa mohlo zdať. Eurozóna si koleduje o brutálny mix inflácie devalváciou meny a občianskych nepokojov hlavne v juhoeurópskych štátoch eurozóny.
2. Lubov vidí odsúdeného Mariána K. ako nádejného budúceho prezidenta SR. Prečo by nás to malo prekvapovať, či dokonca šokovať? Nasledovnú myšlienku napíšem tak, aby to urobilo radosť Normanovmu vnímaniu sveta (a ctený MAILER na to asi zareaguje, že sa do Normana navážam, alebo púšťam "z huby invektíva"...): "V našej sekte (rozumej vraj Pjakinovej!), veríme, že ľudská hlúposť je mierkou maximálnej možnej miery Božieho dopustenia, takže naozaj je možné, že Kočnera si v tomto chlieve Augiášovom luza zvolí za p-rezidenta."
3. Mňa fascinuje, ako je Norman schopný mať aj pravdu aj sa mýliť. Jadrom toho je obsah bodov 1 a 2. Je zle a bude horšie, to nevidí len slepý. Ale bolo to predpovedané.
V Rusku sa šíriaca koncepcia sociálnej bezpečnosti o zverejnení náuky o riadení zložitých sociálnych supersystémov len napĺňa proroctvo o tom, že na prelome tisícročí z Ruska vzíde nová nádej pre ľudstvo a jeho duchovné napredovanie. Stalo sa, a Pjakin - na ktorom osobne nezáleží je len jedným nástrojom živého Boha, tak ako ktorýkoľvek iný človek.
A nech Vás čitatelia nemýli, že tak inteligentní a rozhľadení postarší ľudia ako napr. Norman sa k tomuto stavajú negatívne a podozrievavo (napr. sú sekta,..."Čo sa týka Pjakina, je mi ťa ľúto. Neurážaj a neotravuj ma tým ruským bulom."),veď bolo prorokované, že ešte dlhší čas ale uplynie od uvedomenia si po zrealizovanie nových myšlienok v každodennom živote.

Ľudia dnes zväčša myslia, že Tvoria dejiny výlučne svojou slobodnou vôľou a opovrhujú starými prorokmi a proroctvami.
Ľubov tu napísala, že na smiech alebo žasnutie mám už iba chvíľku. Lenže, ak majú proroctvá pravdu, všetci máme už len chvíľku...
Tak zatiaľ.

Ľubov

Ty ani nepripúšťaš možnosť,že nie je vrah...(ja tú možnosť pripúšťam,som teda hlúpa v možnom Božom dopustení?) Opakujem,už posledný krát,aký mal motív? Zavraždiť dvoch ľudí a tým ukončiť aj svoj život....naozaj,prepáč, myslíš si,že Kočner je idiot ?

KOB označuje ,pokial som dobre pochopila, intuciu a svedomie ako základné znaky človeka.

Assarhaddon

Áno, dobre si pochopila.
Prečo? Tebe intuícia napovedá, že Kočner vraždu neobjednal.? Našťastie ja nemám v popise práce vypátrať pravdu. O tú strach nemám. Vieš, že pravda má jednu takú vlastnosť - po čase sa vždy zas a znova vynorí ako Mesiac spoza oblakov. Ja som tú kauzu nemal prečo sledovať detailne. A nikde som netvrdil, že je vrah. On je objednávateľ. Nie, nie je idiot, len priveľká sebaistota mu zatemnila rozum. Uveril dozaista nesprávnym ľuďom.
Koniec koncov, polož si otázku, prečo sa jeho "osud" nestal mne, alebo Tebe? Asi preto, že kto s čím narába, s tým aj schádza, však?!
Rovnako Kajetán Kičura. Keby toto bol právny štát, tak ho obvinia z vlastizrady a má doživotie. To, že sa tak nestane, je najčistejším dôkazom, že toto nie že právny štát nie je, na to tu nikdy ani nebola politická vôľa.

Norman

ale máš odvahu a drzosť odsudzovať, ako Kočnera, tak ešte viac toho Kičuru, o ktorého prípade nik nič nevie naisto - len čo napísali sračkomety.
Čo povieš, keď sa dostaneš ty do basy? Že si to zaslúžiš? Aj tebe a tvojim blízkym sa to môže stať, nerob si ilúzie.

Ľubov

Vražda spustila majdan. Objednávateľ musel zmanažovať tisíc vecí,aby "vražda nebola zbytočná" (cit. Hríba na festivale Pohoda) Áno,odznaky,zvukárov,aparatúru,rečníkov,dopravu,médiá.
All for Jan zaplavilo celú instagramovú sieť,oživiť mladých potkanov zo Slušného Slovenska...atď. A teraz si neviem predstaviť,že pri tolkých investíciách si "objednávateľ Kočner" vyberie na vykonanie činu ťuťmákov z vedlajšej dediny. Plus do toho namočí bývalú frajerku. Nie,nemôžem.

A samotný majdan? Oslabil CME? .-)) Nie,v žiadnom prípade. Priviedol k moci tých,čo rozpredajú posledné zvyšky plynu,energetiky a vody. Dobrú noc, drahé Slovensko.

Norman

uzavretie prípadu Kuciak znamená okrem iného aj to, že sa nebude viac hľadať prípadný iný-skutočný objednávateľ.

Na základnú kriminalistickú otázku cui bono hypotéza Kočner nedáva odpoveď. Články v Aktualitách škodili len relatívne, bolo jasné, že ak nejaký novinár zomrie/zmizne, jeho články budú násobne čítanejšie a sledované.

Nie je nič primitívnejšie, než odfakliť človeka A, ktorý je v určitom verejnom konflikte z B - a zhodiť to na B. Veď B sa určite viackrát vyjadril, že nemá rád toho A. Toto celé je naozaj na úrovni prípadu Slánsky (et comp.), kde, budem explicitný, sa židoboľševické svine vraždili medzi sebou súdnymi procesmi. A aj v dôsledku toho celý národ na 40 rokov bol zovretý do klietky.

Otázka do pléna - je niekde prístupný záznam tých posledných vystúpení Szuszovej a Kočnera?

Norman

Viera v proroctvá je ta najhoršia hlúposť. Je to výkvet dogmatizmu - tej najhoršej choroby mysle.
Nečudo, že je spojená s Pjakinovými prívržencami.

Assarhaddon

Ale máš samozrejme posvätné právo na názor Norman. Nik Ti to neberie. Verím starým prorokom, sympatizujem s KOB, nie s konkrétnym človekom (Pjakinom). Ty veríš, že Kočner nemá nič spoločné s vraždou dvoch chudákov pred dvoma rokmi. Aj ja aj ty sa môžme teoreticky mýliť. Ale aby sme stále ako rád píšeš "nekecali" neznášaš kecy.. zachovám sa ako čestný človek (neskromne sa za takého pokladám).
Podľa Nostradama v júli 2021 príde ku katastrofickému výbuchu sopky na európskom kontinente. Bude to údajne svetodejinná udalosť, zmení to podnebie na kontinente. Ak spomínaný čas uplynie a nestane sa tak, tak uznám, že si mal pravdu a ja som dogmatik s chorou mysľou - prípad s najhoršou hlúposťou.
S V. Pjakinom to nijako nesúvisí. Dosť pochybujem, že on sa vôbec kedy zaujímal o nejakých prorokov z dávnych storočí...
Ešte k Tvojej otázke: "Čo povieš, keď sa dostaneš ty do basy? Že si to zaslúžiš?"
Áno, živo si to viem predstaviť. Ak sa prijme zákon o povinnom očkovaní proti COVID 19, rozhodne nepobežím dať sa očkovať. Hoci ma podozrievaš, že som dogmatický hlupák, ako veriacemu mi je ľudské telo posvätné. Nikdy by som ho nešpinil tetovaním, alebo niečím, o čom nemôžem mať istotu čo obsahuje. Takže, ako občan si viem predstaviť, že za to by som raz skončil vo väzení a čo poviem potom? Že z pohľadu štátnej moci je to pochopiteľné. Stať sa to totiž môže stať len v našej fašizujúcej davo-elitárskej spoločnosti. Možno už o pár mesiacov, či o rok - dva. Ale časom zistíš, že sme obidvaja na rovnakej lodi...

Norman

Aby som to tu využil na všeobecnú svetonázorovú osvetu.

Sú veci, ktoré povedzme platia v akomkoľvek systéme. Alebo v našom systéme. Hovorí sa tomu ontológia a dá sa na ne prísť abstrakciou.
Z týchto základných zákonov sa dajú vyvodzovať, ako funguje realita. Nie je v tom nikde viera, je to systém.

Väčšinou ľudia nedokážu zanalyzovať a pochopiť, prečo si myslia to, čo si myslia, väčšinou veci riešia podvedome - a výsledok potom volajú intuícia, alebo viera, alebo nejako podobne. Je to neistý spôsob uvažovania, takpovediac spoľahnutie sa na svoje "brucho" (oni skôr povedia "srdce"), preto si títo ľudia vo svojich "vierach" aj tak výrazne odporujú. Ale immerhin je podvedomie pre mnohých, možno až väčšinu, lepší spôsob existencie - pretože podvedomie je oveľa väčšie, silnejšie, ako ich vedomie. Je lepšie mať sluhu, ktorý sa nedá vždy kontrolovať, ako nemať nič a všetko robiť sám.
Pre tieto veci mám pochopenie.

Potom existujú "predpovede", čiže na základe zákonov výpočet predpokladanej budúcnosti. To ale práve nie sú proroctvá.
Proroctvá sú extra kategória, pri ktorej nielenže sa odmieta pokus o overovanie podvedomých fantázií. U proroctva je to ešte horšie, tam sa popiera komplexnosť existencie a tvrdí sa, že v tomto svete a špeciál spoločnosti je niečo dopredu nastavené a určené (často ani nevedno čím a kým). Proroctvá (v tomto zmysle) už svojím princípom popierajú zákony kauzality.
A to je najhoršie, kam môže ľudská myseľ klesnúť.

Ber to len ako určité varovanie, neviem, prečo sa ty držíš "proroctiev", ja to ale vidím len ako infekciou vírom - ľudia zväčša nemôžu za to, akú infekciu dostanú a infekcia ani nie je priamo dôkazom ich mentálnej neschopnosti. proste s tým prídu do kontaktu a uhniezdi sa to v nich. Dá sa z toho dostať, aj samoliečením, prejde to často aj samé, netreba z toho robiť tragédiu ani vedu. Takže nehovorím, že si hlupák, len si proste infikovaný.

A s Pjakinom si dal proroctvá do súvislosti ty. Samozrejme, takých proroctiev aj pjakinov je mnoho.

---
Ergo - ja sa samozrejme môžem zmýliť, lepšie povedané hlavne nemusím mať dosť presné informácie, ale v princípe uvažujem logicky a racionálne. Neverím niečomu len preto, že je to nepísané.
Ja ani neriešim samotnú vraždu Kuciaka, ale riešim súdny proces a politiku okolo toho. Nech už Kuciakovi odjebal z hlavy jeho tupý slniečkarsky mozog ktokoľvek, isté je, že táto vražda výborne pasuje do scénara globalistov.

Čo sa týka tých, čo sú trestaní a nakoľko si to zaslúžia - napodiv ani tie lepšie veci z kresťanstva - napríklad poučenie, že nemáš kričať "ukrižuj" len preto, lebo tak robí dav - teda napodiv ani tieto lepšie veci nie sú v kultúre dostatočne funkčné (preto ja zväčša nekritizujem kresťanstvo ako také, ale "len" to, že je odumreté, vyschnuté, a na to, aby znova ožilo, by asi potrebovalo novú prácu a život nejakého Galilejčana - ale to je už o inom).

vrbovčan

Tu je od Jany Teleki celkom dobre zhrnutý osud J. Kuciaka a úloha Aktualít ako užitočného idiota.

Aktuality sa na nejakú udalosť pripravovali ešte od roku 2016. Bárdy sám o akejsi veľkej veci hovoril pre Plus7dní. Ten článok už tam ale nie je dohľadateľný. Teleki píše, že v januári 2017 dostali Aktuality úlohu od CIA spracovať Kočnera. Oni zverejňovali informácie aj o ľuďoch, ktorí sú inak bezúhonní, ale kúpili od Kočnera byt. Kočnerov hlavný biznis bola totiž developerská činnosť. Je možné, že títo ľudia sa sťažovali Kočnerovi, že sú kriminalizovaní a médiami prezentovaní ako Kočnerove biele kone. Je možné, že Kočner znervóznel. Do akej mieri to bol zámer, nie je známe.
Vkladám tu najzaujímaveší text s týmito informáciami z Telekinho článku.

„O aktivitách redakcie Aktuality, pred vraždou novinára Jána Kuciaka verejnosť nevedela, opis práce Jána Kuciaka, bezprostredne po jeho zavraždení síce vyrážal dych, najmä po tom ako ho jeho kolegovia začali mystifikovať a pripravili pre verejnosť legendu o schopnostiach Jána Kuciaka, podobnú rozprávke o všestrannom géniovi Járovi Cimrmanovi. Po posúdení objektivity jeho záverov a úsudkov a pravdivosti jeho textov, bol obraz jeho práce na hony vzdialený prezentovanej legende.

Bezprostredne po jeho vražde bol Ján Kuciak prezentovaný ako bojovník proti korupcii a spolupracovník Českého centra investigatívnej žurnalistiky, respektíve blízky spolupracovník zakladateľky centra – investigatívnej novinárky Pavly Holcovej.

Hoci je táto nezisková organizácia najmä v slovenskej verejnosti prezentovaná vo všeobecnosti ako autorita medzinárodného významu, v realite sa o jednu z mnohých neziskových organizácií, s niekoľkými aktivistami, ktorí sa údajne pokúšajú očistiť spoločnosť. Prezentovaný záujem o očistu spoločnosti sa diametrálne odlišuje od aktivít, ktoré realizuje a hodnôt spoločnosti, ktoré prezentuje.

Partneri

Aktivity Centra investigatívnej žurnalistiky sú predovšetkým zamerané na zbieranie dát a informácií o osobách, ktoré sa nejakým spôsobom vzopreli voči americkým záujmom v Českej republike a na Slovensku, škandalizáciu politikov, či vyvolávanie nepokojov spoločnosti.

Spomínaná nezisková organizácia podobne ako mnohé, tzv. Inštitúty, na verejnosti prezentované prirodzené autority, je iba zanedbateľný priestor s niekoľkými „údajnými aktivistami“, systematicky páchajúcimi organizovanú trestnú činnosť, porušujúcimi základné ľudské a ústavou garantované práva občanov zakotvené v európskej legislatíve, s cieľom nielen šikanovať a kriminalizovať nepohodlných občanov, ale najmä vnášať do spoločnosti atmosféru strachu a rozvracať štát.

Viac ako pozoruhodnou je aj okolnosť, že nielen zavraždený Ján Kuciak, ale aj investigatívna novinárka Daphne Caruano Galizio z Malty a novinárka Marinovová z Bulharska spolupracovali s Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

Bárdy totiž pred súdom vysvetlil, že redakcia si vytypovala a rozhodla sa riešiť vybrané osoby, u ktorých bol predpoklad, že by ich podnikanie mohlo byť „ neštandardné“ a zaradila medzi záujmové osoby a intenzívne zbierala a zhromažďovala nielen o týchto osobách informácie, ale aj o všetkých osobách, ktoré s nimi spolupracovali, boli v priateľskom, či obchodnom styku, prípadne v minulosti so záujmovými osobami prišli do styku. Údajne sa venovali týmto osobám preto, lebo polícia a štátne inštitúcie pri vybavovaní ich vecí zlyhávali.

Ján Kuciak sa venoval bielym koňom, ktorých mal Marián Kočner používať pri svojich biznisoch, snažil sa ich konfrontovať a týmto spôsobom odhaľovať činnosť, ktorej sa Marián Kočner venoval. ”

Bárdy zároveň na súde prezentoval, že sa rozhodli nahrádzať brachiálne zložky štátu, prípadoch kde zlyhávali a v podstate robili ich prácu. Prevzali na seba úlohy polície, prokuratúry a súdov. Akým spôsobom vlastne proces so záujmovou osobou prebiehal, popísal Bárdy vo vyjadrení k otázke, či vedeli ľudia, ktorí sú predmetom záujmu redakcie o pripravovaných textoch.“

https://www.eurorespekt.sk/sefredaktor-bardy-pred-sudom-popisal-sofistik...

Ľubov

ale odložili to,niekedy na september,možno,potom,neskôr...
Norber Lichtner sa v rannej IV pýtal Jany Teleki na názor,prečo sa tak stalo....podľa nej sa celý prípad bude musieť otvoriť znovu,pretože obžaloba je podložená nedostatočne .
Neboli vypočutí svedkovia obhajoby a to je také zásadné pochybenie,že pri Kočnerovom odvolaní by slovenská justícia,ale aj Slovensko ako štát utrpelo medzinárodnú hanbu.
Čo bude v takom prípade so sudkyňou samotnou,som nepochopila,ale spomínali akýsi paragraf,čo by ju prípadne mohol zachrániť,ak by konala protiústavne,a to ten,že konala v nevedomosti,že je proste sprostá.
V tejto situácii sa treba spýtať ale aj to,načo máme pani Kolíkovú, žaluďovú ministerku spravodlivosti,pokial v súdnictve pracujú takto nekomtetentné osoby, aké závery z toho urobí?
Zrejme sa spolieha na ten istý paragraf.
Toľko stručne zhrnuté novinky v prípade Marián Kočner dnes doobeda.

Norman

Očividne má "senát" problém. Nepovedal by som, že je tu problém "nekompetentnosti" danej sudkyne, iba ak v tom, že to celé podcenili. Naozaj nejestvujú seriózne dôkazy na Zsuzsovú a Kočnera, celé podložené len Andruškom - zločincom a vrahom a agentami Tothom, Kriakom .... to celé tak smrdí, že je to zrelé ešte na medzinárodný škandál.
Niekto zabil Kuciak a boli to zrejme Marček a Szabo, na podnet Andruška - ako sa sami priznali (Szabo priznal len pasívnu pomoc). Ale všetko ďalšie je pochybné ako vnútornou konzistenciou, tak aj dôkazmi.
Nemyslím, že by tá sudkyna bola nejako osobne mimo normu tunajších sudcov, ale Lipšica by za túto naozaj spackanú a dodrbanú prácu mali americkí sionisti osobne zadrbať plácačkou na muchy (ako Valka).

Naozaj nechutné divadlo.

Mimochodom, sudkyna je tá istá, čo robí aj Kotlebu - zrejme sa špecializuje na takéto špeciálne politické kauzy. Je to taká blondýna, rovné stredné vlasy, okuliare, ťažko zdiaľky odhadnúť (stredný) vek, čo sa v prípade dámy ani narobí. Proste ďalšia poslušná opička. Ale tento prípad môže byť proste nad jej sily, tlaky sú privelké, tu píšu, že je možno hovoriť o vydieraní. http://www.prehladsprav.sk/kto-vydiera-sudkynu-sabovu-v-kauze-kocner/5513

Tu je mimochodom zvukový záznam obhajobných rečí Kočnera, aspoň časť.
https://www.eurorespekt.sk/marian-kocner-v-zaverecnej-reci-nielenze-rozb...

Je to vyššia hra, niektorí už ležia pod drnom, takže no fun pre zúčastnených. Toto neskončí ani rozsudkom. Je to ako bomba, ktorá ak raz buchne, bude to ako dnes v Libanone.
V každom prípade je proces ukážkou žrania sa anglosionistických beštií medzi sebou.

sandro

Vdaka za ten link na rec Kocnera. To je neuveritelna amatercina prokuratury. Oni proste vsadili na to, ze realnu situaciu zo sudu navnima mozno 200-300 ludi. Ostatni su uz davno mediami nastaveni - vrahom je Kocner. Ani sa nesnazili zabezpecit dokazy aspon pro-forma. Mimochodom, Martin Dano bol v pociatkoch procesu zrejme uvazneny prave kvoli tomu aby nemohol davat von informacie, ktore by svedcili v prospech Kocnera. Bol jednym z dvoch dovernikov, ktorych si Kocner mohol vybrat. Ta druha je uz upratana. Podla vsetkeho bude treba upratat aj Kocnera(ale inak- fyzicky), nakolko toto Lipsicovi & comp vobec nevyslo.

Norman

Tí dvaja dôverníci, to bolo len jedno svedectvo Totha, a to v prípade zmeniek ("tá druhá" bola Zuzana Piusi, to je slniečkárka). Na súd o Kuciakovi sa dalo dostať relativne hocikomu, aj keď je to v Pezinku, je to dosť velká sála, nejaká verejnosť sa tam vždy zmestila.

Ale v podstate máš plnú pravdu, že Daňo a Vasky boli umlčaní práve kvôli tomuto súdu. Daňo mal predsa len sledovanosť, Teleki alebo iní ju majú asi nižšiu. A Daňo akosi nepoznal hranice, keď sa dostal do švungu, že, takže by určite používal materiál z toho súdu. Aj ja som tu spomínal, že toto je možno pravým motívom, prečo ich dali do basy, aby ich umlčali počas toho súdu (a Dano je naozaj ticho, Vasky neposlúchol a skončil opäť v base - nuž slobodná spoločnosť, akí sme všetci happy, že to tu máme, nech je pozdravená svatá holokauza).

Jestvujú tie medzinárodné súdy a aj keď nepochybujem, že aj tam sú prevážne poslušní talmudisti, predsa len by fakty tohto prípadu Kočner/Kuciak vzbudili pozornosť, ak by sa na ne ktokoľvek pozrel čo len ďalekohľadom. Každý právnik, ktorému nedajú do vrecka pár sto tisíc, povie, že Kočnerovi to nedokázali ani náhodou. A tak asi rozmýšlajú, či predsa len nevzbudí menej povyku, ak Kočnera z tohto oslobodia hneď doma a skončí to tak, nepôjde to do sveta. Na Slovensku sa nik nebude v takom prípade čudovať - tie priblblé pubertálne ovce, čo pred pár rokmi blačali o hľadaní vraha a o slušnom Slovensku, do ulíc už nepôjdu a v podstate neurobia nič - ak im žid nevloži do hlavy šém, ani sa nepohnú.

Norman

Vyjadrenie právnikov:
"Je to výnimočné a takéto niečo sa im ešte nestalo"

To o prokurátoroch a advokátoch, ktorých sa spýtala, tvrdí Monika Todová, nasadená novinárka. Témou je odloženie vyhlásenia rozsudku - bez toho, aby sa kauza vrátila do fázy dokazovania.
( podcast https://dennikn.sk/1993286/pravnici-tvrdia-ze-zrusenie-rozsudku-v-kauze-... )

Ešte raz - relatívne bežne sa stáva, že sa procesy po záverečnej reči obvinených vrátia do fázy dokazovania, ale takéto odloženie je vec neobvyklá.
Napodiv prokurátor aj obhajcovia nad vecou nevyjadrili nejaké prekvapenie či nesúhlas.

Odloženie na 3. septembra ponúka dojem, že sa stretol v konfikte ciel monstprocesa, a nejaké základné či závažné právne námietky. Treba zopakovať, že dôkazy končia pri Andruškóvi a preskok Zsuzsová Kočner je už vec neistá - naopak, zahalená v tme tajných služieb a dosť možno pravých objednávatelov provokačnej dvojvraždy.
K tej možnosti ešte lieta priestorom súdu myšlienka, že je skutočne smutné, že príbuzní obete majú za právnych poradcov ľudí odôvodnene podozrievaných verejnosťou z určitej účasti na zločine, že si podávajú ruky s tými, ktorí na nich v určitom zmysle majú krv ich detí. Ak aj je to len hypotéza a prenesený politický zmysel, ale aj tak je od rodičov obetí nechutné a odporné, že si vybrali práve takýchto ľudí. Pamiatku svojich detí tým definitívne opluli.

Norman

Z podcastu
"niekto v senáte zlyhal"
"predsa mali mať jasno vo veci"

Súdružke Todovej je vso jasno, za čem bukvy - Súdruh Stalin z Jewyorku povedal "zastreliť!", tak treba Kočnera zastreliť. Ináč bude senát dodrbaný.
Tódová, neprávnička, si boľšvicky uzurpuje právo vyhrážať sa senátu, "je zrejmé, že v senáte niečo nefunguje".

"Niekto menežersky to nezvládol".
"Neviem, či (členovia senátu) to pojednávanie vôbec sledovali"

"Myslím si, že súd potrebuje nového predsedu " (zastupujúci predseda je Roman Púchovský, o ktorom si Tódová "nemyslí nič dobré").
To je proste implicitné vyhrážanie sa zúčastneným sudcom, zúčastneným osobám.

Kedže je tam predsedkyňa (Sabová) a dvaja členovia, rozhodnutie vždy padne, lebo stačí väčšinové hlasovanie 2:1. Boli obaja členovia za nevinu?

https://dennikn.sk/1993286/pravnici-tvrdia-ze-zrusenie-rozsudku-v-kauze-...

Ľubov

Z rôznych dôvodov som sa podrobnejšie pozrela na bio Josefa Urválka,onen neslávny symbol monsterprocesov,keď sa tie dve svorky navzájom ničili.

Dosť poučné. Citát J. Urválka 1968

„ Co tedy, proboha, po mně chcete, abych udělal? Vy si myslíte, že si mám sáhnout na život? Ne, nemohu a nebudu skákat z petřínské věže, to není možné. Kdybych to, pane redaktore, udělal, vzal bych na sebe celou vinu, potvrdil bych svou vinu a já ji necítím, tu má někdo jiný. V tom je rozpornost celé situace tehdejších let i dneška. “
Samovraždu spáchal o desať rokov neskôr. Povedzme,neoficiálne....
https://www.youtube.com/watch?v=nSWkYvohLw4

Ľubov

Áno,opluli. A to je ešte smutnejšie,ako ich smrť.

Najskôr,v tých prvých hodinách a dňoch,slúžili na rozbesnenie davu. Videla som,ako mama Kušnírovej vyšla na javisko upravená visážistkou aj kaderníčkou. Už to neveštilo nič dobré. Potom ju vozili ako jalovicu po jarmokoch,aby vytlačila slzu pred demonštratmi. Potom ju zobrali na večeru a s určitosťou zaplatili hotel a šoféra domov. Nepochybujem,že to bolo presne takto. Takto ju korumpovali.

Niekedy si myslím, že to,čo sa deje,je biblický boj satana proti človeku.

Norman

Kušnírová, ako sa všeobecne vie, sa špeciál angažovala. Je to určitou evidentnou jedovatou a bezcitnou povahou.
Pani Kuciaková - to je skutočné nešťastie, tá úbohá žena je celkom skolabovaná. Kuciak starší, ako sám verejne povedal, bol volič Smeru, myslel si zrejme o aktivitách syna svoje, preto aj po čine mesiac nevyšiel na verejnosť - ale nakoniec ho dokopali do verejných vystúpení - sa na demonštrácii pred rokom priam ospravedlňoval davu, že sa tie prvé mesiace nemohol zapojiť do verejných vystúpení. Pre Kuciakovcov je každé zviditeľnovanie sa zrejme nešťastie, je to ich zlý osud, a platí to ako pre otca a brata obete, ale aj pre obeť najviac - tomu prinieslo sa angažovanie v masmédiach to najhoršie. Netušil, aké zmije ho tam nalákali.

S tým satanom to nie je až také horúce, ale niečo na tom je - ako by sme to povedali racionálne:
dnes sa nedej nič neobvyklé, čo by sa nedialo aj v minulosti takmer neustále. Ale nie je to boj nejakého satana s človekom, to je nepresnosť - človek má proste v sebe veľkú šachtu, ktorá siaha až do "nekonečna" (matematická abstrakcia:) a z tej šachty neustále stúpajú sily "zla" (nie naozajstné, ale neživé konštrukty - plyny, víry a vírusy, podvedomé podprogramy - neživé, ale parciálne fungujúce informačné formy). Ergo: človek/ľudstvo bojuje iba samé so sebou. A niektorí v tom prehrali a stali sa z nich doslovne také malé chodiace sopky zla.
Kľudne aj tento problém ľudstva možno nazvať ekologický - je to problém odpadu, ktorý produkuje - ale teraz hovoríme o vnútornom odpade.

Ale je to svinstvo, ktoré sa dá vyliečiť , a dokonca aj neliečené si časom spôsobuje vlastnú záhubu, takže parciálne zas vymizne. Ale u iných to začne znova, kým bude ľudstvo v tomto štádiu evolúcie, tak je to proste jeho slabosť. Konštrukčná vada :)

Ľubov

Áno, tieto vývojové chyby je možné vidieť aj pred tisíckami rokov,to nie je nejaká špecialita dneška. Že to zrazu vnímame globálne,to je vďaka internetu.

Spomínam si na článok s Ludvíkom Součkom ,na otázku,ako získava svoje encyklopedické vedomosti,s úsmevom ukázal asi na tri krabice od topánok,kde mal usporiadané výstrižky z novín podľa abecedy. To bol jeho Google.
Bolo by dobré znovu si prečítať jeho prvotinu Tušenie tieňa, po 35 tich rokoch,ako budeme tie informácie vnímať dnes.
Zdanlivo som odbočila, chcem tým povedať ( na Součkovom príklade),že poznanie nestojí a nepadá na internete. Musíme hľadať pravdu neustále,veď je to prirodzené. Zmanipulovať rodičov zabitých detí cez rôzne benefity nemá slovenský "rukopis" Je to silná indícia,že tá ruka nie je od nás. Potom ale ani objednávateľ.