Carnegie Moscow Center

Dnes uverejnila Pravda rozhovor s "ruským analytikom", Alexejom Makarkinom. O tom, ako je vakcína Sputnik V zbraň Moskvy.

Makarkin je na Pravde častejšie citovaný. V čase webu nie je problém zistiť, že je to analytik Carnegie Moscow cCnter a to, čo toto centrum vlastne robí. Tu napríklad vidno, koľko článkov generuje, umožňujúc tak prozápadným čitateľom vedieť, aký majú mať na rôzne udalosti "svoj názor".

Je to len jeden príklad, ako má Amerika skúpených Rusov priamo v Moskve, aby generovali prozápadný naratív pre média, pre politikov a podobné elementy. A podobné, aj keď menšie, majú aj v Bratislave.

Existencia centier, generujúcich nepriateľský mýtus, je jedna časť mince. Druhá strana problému je tá, že pre druhú stranu, pre záujmy Slovákov, nik podobnú službu neposkytuje. 

Politické strany sú plné pragmatikov a plutokratov, ale nie skúsených ideológov. Výnimkou by sa azda mohol zdať Blaha zo Smeru, ale aj ten je zameraný podivne úzko na marxizmus - obávam sa, že týmto radikálnym divadlom len zakrýva svoju neschopnosť dať svojej strane nejaký reálny stredo-ľavý program. Ešte horšie je to na "pravicovej" strane spektra - tam boli pokusy generovať nejakú teóriu o tom, ako kapitalizmus prinesie na Slovensko blahobyt, aj tak vždy veľmi detinské a primitívne smiešne.

A národným silám na Slovensku už naozaj nič a nik podobný servis neposkytuje. Môžeme parafrázovať klasika: "a čo mladé hrubé bolo a čo staré nevládalo".

A tak je slovenský národ bez vlastného politického národného naratívu. Skúšať čerpať z histórie je nielen vec vlastne stále ostrakizovaná, ale navyše aj tak veľmi, ale naozaj veľmi riziková - zaváraniny v pivnici boli kedysi možno fajn, dnes sú ale už nebezpečne plesnivé.

Amerika za svoje politické inštitúty po svete platí. Vie, že sú to veľmi efektívne investované peniaze. Naopak, na Slovensku už Slováci počuli, že majú investovať do "vedy a výskumu", alebo do "umenia", ale ešte nepochopili, že základ je pochopenie vlastného miesta na geopolitickej mape a nájdenie vlastnej sily. To sa na ulici ani v knižnici nedá nájsť, to si musíme sami vytvoriť.

 

 
Dusanbe

si len pri zbežnom prehľade pozrieš koľko je kade-tade vo svete SMI - sredstva masovoj informacii, pre neznalých :-) takých Makarkinov, tak človeku až zle príde.
Najväčším nepriateľom a zradcom Ruského národa sú práve takéto prostitútky v službách a na výplatnej listine vrahov Ruska.
Nie že by na ruskom politickom živote nebolo čo kritizovať a zlepšovať, ale títo ľudia aktívne pracujú na oslabení, rozvrátení a deštrukcii Ruska a na jeho podriadení záujmom západnej oligarchie.

Asi si to Rusi zaslúžia, keď produkujú a nechávajú priestor takému množstvu škodnej.
A my na Slovensku - sme na tom rovnako.