Výmeny vedenia na čele Rakúska, Čiech a Francúzska

Dochádza k výmenám vedenia niektorých  európskych štátov. Ide o 2 + 1 prípady.

Dnes odstúpil Kurz v Rakúsku - ktorému sa zrejme pomstili globalistické sily, pretože odmietal prijímať afgánskych hrdlorezov. Dobrá správa je, že Kurz sa určite z politiky nestratí a azda sa vráti - a s ním príde aj zákon.

Druhý prípad je Česko, kde dnes Babiš asi stratil premiérstvo a aj keď je všetkého schopnýý, s týmito stranami vládu nevytvorí. Babiš dokonca mieni odísť z politiky - čo y som mu a aj veril. Dobrá správa ale je, že pre nás, Slovensko,  bude následný úpadok a chaos v Čechách poučením a prínosom. Veď nemusíme len my byť postihnutí matovičizmom.

Tretí prípad je Francúzsko. Tam nedošlo ku zmene dnes, ale budú mať voľby v apríli 2022 - čo sa môže zdať ďaleko, ale čas letí a je to tu cobydup (ach, tie čechizmy:). A k čomu tam dôjde? Dobrú správu dnes uverejnil DenníkN, že LePenová tam nie je tá "najhoršia" voľba, ale vyrástli tam tvrdšie a rafinovanejšie možnosti. Niekoľko. O post prezidenta sa chce uchádzať železničiar marxista a člen Novej antikapitalistickej strany Anasse Kazib, Éric Drouet a Jacline Mouraudová z Hnutia žltých viest alebo François Asselineau, ktorý volá po odchode krajiny z EÚ. Člen stredopravých Republikánov Michel Barnier, ktorého viac poznali v Bruseli a v Londýne ako v Paríži - po referende o odchode Británie z EÚ pôsobil ako hlavný vyjednávač Únie.

Ale na scéne sa najmä zjavil  Éric Zemmour, chlap, ktorý získal popularitu pravidelnou reláciou na kanáli CNews (najsledovanejšia stanica vo Francúzsku). Napísal knihu Le Suicide français. Brojí proti prisťahovalectvu Afričanov a muslimov. Hovorí otvorene o tzv. "teórii nahradenia" - téme, ktorej sa LePenová vyhýbala. Nedávno napríklad vyzval na zákaz cudzích mien, ako je Mohammed, Kevin alebo Jordan. Podľa neho by si ľudia mali viac voliť francúzske mená. V roku 2016 napríklad vtedajšej ministerke spravodlivosti Rachide Datiovej vyčítal, že dala svojej dcére meno Zohra, a označil to za „hanebné“. Uviedol, že v prípade zvolenia obnoví zákon z roku 1803, ktorý umožňoval dávať deťom len mená z kresťanského kalendára svätých. Zákon zrušili v roku 1993.

Jestvuje názor, že LePenová v súboji s Macronom nemôže vyhrať - lebo je to ako unás, všetky média spustia krik o fašizme a nacizme, a tak teľce volia "menšie zlo", v ich príoade Macrona.  V súboji  Macron versus Zemmour také niečo nebude fungovať a francúzi môžu vyhodiť mladého globalistu Macrona a nahradiť ho 62 ročným nepolitikom Zemmourom. To je model, ktorého sa globalisti momentálne údajne najviac boja.

V preferenciách dosiahol Zemmour 17 percent, LePenová klesla z 23% na 15%. Macron sa drží okolo 24%. Podľa prieskumov, Ak by sa do druhého kola dostal s Macronom Zemmour, prezident by svoj post obhájil s 55% hlasov, pričom Zemmour by v druhom kole získal o desať percent menej - ale je to stále lepšie, ako prognózy takého duela s LePenovou.

Pravda, treba upozorniť, že nacionálnu rétoriku preberajú v poslednom čase čoraz viac dobrodruhovia, ba až falošní alternatívci. Možno je Zemmour len podhodená návnada, ktorá má neutralizovať či rozbiť prívržencov LePenovej Národného združenia. Zemmour je zo židovskej rodiny alžírskych prisťahovaľcov.

 

zemmour 

Plagáty so Zemmourom. 

 

Ema

Čo sa už také zmení, keď budú Lajly dávať svojim synom mená Jean či Alain.

sandro

Rozdiel medzi suverennymi statmi a guberniou SR a jeho porobenymi obyvatelmi je presne v tom, ze aj ten najvacsi slnieckar v suverennom state je vacsi nacionalista ako kovany nacionalista na Slovensku. Toto tu nedavno v diskusii zaznelo a utkvelo mi to v pamati. Je to pravda.
Dokumentoval by som to peknou pesnickou z rokov 90tych:) https://www.youtube.com/watch?v=_DGkpufFUH0 . Treba si to vypocit do konca. Landa je dnes uplne respektovanym clenom ceskej society, dokonca sa ucastni roznych talk show a nikdy sa nemusel 100x ohadzat o zem za svoju tvorbu. Oni netrpia takou autocenzurou ako my, hlasi sa k nemu mnozstvo legiend Ceskej hudobnej aj hereckej sfery. Staci, ze povedal nieco ako mladost pochabost a dalej sa to nejak velmi neriesi. U nas by bol takyto clovek vyslovene kriminalizovany a pri kazdom pokuse o ucast vo verejnom zivote by medialny stroj vygeneroval tonu nenavisti.
Preto sa ja osobne vobec nebojim, ze by napriklad v Cesku mohlo dojst k tomu co u nas - k totalnej demontazi samotneho statu vo vsetkych jeho pilieroch.

Dusanbe

Norman

aj originál, obsahuje viaceré ďalšie grafy
(dám sem link, keby ten blog na postoji nejak zmizol)
https://wtfhappenedin1971.com/

V roku 1971, respektíve tak približne, sa samé o sebe nestalo nič, len praskla ilúzia, ktorú sa snažili udržať povojnoví víťazi. Udržiavalli ju svojou vojnovou korisťou v širokom zmysle slova, ale začiatkom 70 tych rokov, očividne, sa jej museli vzdať. Vydržala im teda cirka 25 rokov.
Je príznačné, že vtedy ľudstvo dosiahlo maximum aj v letoch do kozmu, odvtedy to celé upadá. Už s naším odstupom času vidno, ale s väčším časom to bude ešte viac viditeľné, že tieto roky (okolo 1970) možno považovať za ten známey "vrchol" vo viacerých oblastiach, ktorý expanzívna civilizácia dosiahla. Odvtedy "životná úroveň" v mnohom zmysle slova v podstate nerastie, stagnuje, či upadá. Pád "socialistického bloku" začal tiež vtedy a je prejavom tohto vynúteného zahadzovania obludných klamstiev - na Východe to teda prebehlo, ale Západ ešte stále hnije a drží sa svojich klamstiev, ale čím dlhšie to robí, tým horšie bude zrútenie.

Výrazná invencia, akou je mikroelektronika a internet, sú historicky významné a prelomové, ale nemôžu prelomiť prvý termodynamický zákon: energia nevzniká! Ani druhý termodynamický zákon: poriadok nevzniká sám od seba, ale len na úkor chaosu inde. Jediný zdroj poriadku v našom širokom okolí je slnko, a kým sa k jeho využitiu dopracujeme, tak táto naša v pravom zmysle slova fosílna civilizácia vyhorí (prípadne zlomovo kolapsovo zdochne). Fosílna aj v zmysle že je primitívna, "zastaralá" , hlúpa. Ľudstvo je hlúpe - to je alfa a omega jeho fatálneho problému.

Norman

Zemmour pochopitelně má i četné kritiky, krom jiného také mezi vlasteneckým disentem. Jedním z nejprominentnějších je Alain Soral, který pokládá otázky, jež se přímo vnucují: Proč je Zemmourovi „dovoleno“ říkat nahlas v médiích to, co říká? Jean-Marie Le Pen svého času za podobná vyjádření těžce platil a žádné výsadní výjimky jako Zemmourovi se mu nedostávalo. Dostává se snad Zemmourovi takovéto volnosti, protože – vědomky či nikoliv – slouží zájmům globální oligarchie, která by ráda viděla Francii oslabenou, ochromenou a krvácející z mnoha vnitřního konfliktu, tj. etnonáboženské občanské války, již Zemmour v podstatě prosazuje?

Osobně mě však tato soralovská kritika příliš nepřesvědčuje, jelikož nebere v potaz různé frakce uvnitř francouzské i globální oligarchie. Vždyť Donald Trump mohl dojít až do Bílého domu právě díky využití těchto zlomových linií. Vládl s oporou ultrasionistického křídla, jemuž zajistil řadu vstřícných kroků směrem k Izraeli. Na Ameriku pak zbyly spíše jen drobty v podobě výrazného omezení nelegální imigrace i dovozu uprchlíků.

Zemmour v podobně nelítostném francouzském prostředí přežívá i díky podpoře původně židovského (není mi známo, do jaké míry se časem smísili s góji) klanu Dassaultů, majitelů listu Figaro nebo segmentu francouzského zbrojního průmyslu a Vincenta Bollorého, francouzského miliardáře, průmyslníka a vlastníka CNews. Nelze s jistotou říci, zda je motivací jejich podpory pravicové přesvědčení, nebo hlad po sledovanosti/čtenosti.

celý článok
https://deliandiver.org/2021/10/fenomen-zemmour.html

Z nadhľadu pripomínam, že samozrejme je najlepšie použiť klasicky sily nepriateľa proti jemu samému. Toto nie je hra s dvoma stranami, ale viacerými. Napriek tomu je zdravý aj postoj Sorela, ktorý varuje pred zapadnutím do ľahkých pascí a do bahna typickej chaldejskej krátkozrakej politiky.