Podlá zmluva USA-Slovensko ešte raz

V masmédiach sa rozbehla kampaň za podporu pripravovaného otrockého paškvilu, zvaného zmluva medzi USA a Slovenskom. Preto ešte raz podstatné body, prečo by také niečo bola tragédia.

1. Medzinárodné ohrozenie mieru. Nie som žiaden pacifista, ale v kríze vzťahov medzi USA a Ruskom, v prehlbujúcom sa nedostatku surovín - v takomto čase je podpora jednej strany , americkej strany, ohrozenie svetového mieru. Z dôvodu narušeniu doterajšej akej takej rovnováhy hrozí väčší konflikt, ktorý môže poškodiť široký región celej Európy, ale aj sveta (Američania sa tešia, že nie ich, ale to nie je pravda, nové letiská na Slovensku znamenajú zvýšené riziká aj pre Washington a New york).

2. Ťažká hrozba pre Slovensko. Ako spomenutá vojenská, ničiaca hrozba, tak zmluva znamená aj okamžitú ťažkú škodu pre Slovensko v medzinárodných vzťahoch. Pridávať sa teraz takto na stranu agresorov, teraz, keď ich vnútorný rozklad indikuje ich rozpad, je ako pridávať sa na stranu Hitlera v januári 1945. To, čo sa chystá urobiť Heger, Naď, Čaputová a Matovič, to neurobil ani Tiso - a ten bol po vojne za vlastizradu obesený. Obesiť kohokoľvek ale už bude málo platné, keď sa teraz prejavíme nielen ako národ podrazákov, ale aj hlupákov.

3. Neustále problémy zo straty suverenity, z právnej zhovadilosti zmluvy - napríklad netrestateľnosť amerických vojakov a civilov a tie ďalšie body. Toto je až za tretie, ale je to tiež škandálne a neakceptovateľné. Ako sa Slovensko nebude môcť zbaviť americkej prítomnosti, o tom dáva dôkaz kauza plotu okolo americkej ambasády - američania absolútne odignorovali akúkoľvek snahu túto zbytočnú zhovadilosť odstrániť z centra hlavného mesta. Tam ukázali, ako nerešpektujú záujmy hostiteľskej zeme. Druhý príklad je "dočasná prítomnosť" vojsk Varšavkej zmuvy - o ktorom doteraz všetci liberáli a demokrati dennodenne kvákali - prečo sú teraz ticho, keď sa stávajú svedkom takého istého zločinu?

 

Ako zastaviť zmluvu?

Padla tu otázka, ako zastaviť zmluvu. V režime "zastupiteľskej demokracie" samozrejme nemôže ľud nijako ovplyvniť vládu, aby toto zastavila. Nijako zákonnými prostriedkami. Nemusím asi nikomu pripomínať základné fakty: moc v spoločnosti je daná majetkom korporácií, všetko ostatné, vrátane armády, masmédií a politiky, je podriadené ich moci. Politické strany sú bábkové divadlo, aby si detičky mohli vybrať, červeného alebo modrého gašparka, ktorý im bude ďalšie 4 roky veliť.

Tento režim nemá zabudované žiadne riadenie z ľudu, žiadnu spätnú väzbu, referendum je explicitne nefunkčné. Nemá ani reálne funkčné mechanizmy na vymáhanie dodatočnej spravodlivosti. Jestvujú iba mechanizmy pomsty, ktorý občas zafungujú.

Ergo: Američania si na Slovensku pestovali, podobne ako vo všetkých krajinách, síce malú skupinku, ale zato fanatikov amerického politického náboženstva. Títo sa teraz zmocnili ministerstva obrany. Je to vlastizrada, ale predpokladajú, že v debilizovanom národe sa nenájde dostatok obrannej sily. Táto proamerická skupinka je amatérska, politicky primitívna, hlúpa a nezodpovedná - ale podobná je aj veľká časť populácie, takže sa podpis zmluvy len ťažko zastaví.
Čo možno rozbehnúť, to je spomínaný proces dodatočnej spravodlivosti a pomsty. Ten situáciu aspoň neskôr vyrovná.
I keď najpravdepodobnejšie riešenie problému je to, že rúcajúce sa USA pod reálnym tlakom iných mocností (Rusko, Čína) samo rezignuje na tento šialený projekt letísk na Slovensku. Ale aj v takom prípade treba myslieť na to, že miestnych vlastizradcov a zločiny proti mieru treba radikálne potrestať. 

 

Motívy proameričanov


Pripomeňme si motívy tých, ktorí podporujú americké šialenstvá.

1. Základný motív je ten najprimitívnejší - peniaze a bohatstvo. Je založený na mýte toho, ako je Amerika bohatá krajina, je to americký sen. Proameričania hlúpo veria, že kolónia USA, ktorou sa Slovensko stáva, bude rovnako bohatá, ako ich základná krajina. To je absolútny nezmysel, USA všetky svoje kolónie vyčerpávajú a robia z nich chudobné zvyšky - viď celá Latinská Amerika. Západná Európa, ak sa niekomu ešte stále zdá ako nejaký lepší prípad, čo je teda omyl, ale no dobre - tá svoj aký taký blahobyt dosiahla napriek americkému vplyvu, určite nie kvôli nemu.

 

2. Poriadok a sloboda. Niektorí si doslovne hlúpo myslia, že kooperácia s Amerikou znamená poriadok a najmä tú oslavovanú až nábožensky zbožňovanú "slobodu". To je tiež hlúposť - u všetkých svojich kolaborantov USA podporujú despotické režimy, lebo tie im zaisťujú lepšiu poslušnosť, ako demokracia. Slobodu majú USA tak maximálne pre seba (jedna strana s dvoma menami), ich kolaboranti sú ale totalitné režimy akéhokoľvek rázu - od Pinocheta, cez Franka až po gréckych generálov, Saudské královsto (ak už nebudem spomínať teokratický Izrael), despotický Pakistan. Ak si myslíte, že v Európe, napríklad v Nemecku, je nejaká skutočná politická sloboda, tak sa mýlite. Motivácia proamerickej kolaborácie je preto buď hlúposť, alebo snaha byť drábom v tomto režime - oba prípady hodné opovrhnutia a trestu.

 

3. Niektorí proameričania trpia paranojou a myslia si, že ich americké zbrane ochránia od konfliktov a vojny. Ako bolo už aj hore povedané, to je najväčší omyl. Práve naopak - všade, kde prišla US armáda prepukli skôr či neskôr ostré boje, vojny. Korea, Vietnam, Blízky východ, Afganistan. História jednoznačne ukazuje, že US armáda mier netvorí, naopak ho ničí.

 

To je všetko. U mňa sú všetci podporovatelia tejto zmluvy, ale vlastne už všetci proameričania, ktorí sa proti nej neozvú, len špinaví militaristi najhoršieho druhu.

Všetci politici, ktorí v tomto doteraz držia zavretú hubu. Ale aj všetci takzvaní bežní ľudia. Toto je už hrana, kde nie je možnosť na kompromis a toleranciu zla.

 

 

 

0
Idril

Dakujem Norman, ze nenachas tuto podlost zo strany Nada a Korcoka zapadnut prachom.
Reakcia ministra Naďa na 35 zásadných pripomienok generálnej prokuratúry (Žilinku), ze nemajú odborný právny charakter prekracuje vsetky medze primitivnej arogancie !
Ak mozem, rad by som doplnil este jeden bod (priklad Nemecka), co nam v pripade schvalenie obrannej dohody hrozi:
- kedze Americania svoje bojove drony casto riadia zo zakladne Ramstein, prichadzaju od roku 2019 za utocne operacie s civilnymi obetami v Jemene (link) prve zaloby. Nie vsak na USA, ale prave na Nemecko, nakolko operacie boli riadene z nemeckeho uzemia a nie z USA. Takyto pravny paradox moze v pripade americkych zakladni onedlho hrozit aj nam.

link:
https://www.tagesspiegel.de/politik/verhandlung-am-oberverwaltungsgerich...

Moja poklona patri samozrejme najmä Doc. Chmelarovi, lebo bez neho by boli pravdepodobne ticho aj GP ci expremier Fico.

Norman

Ale pri tej príležitosti, aby nedošlo k omylu, pripomeniem aj sám sebe:

Netreba si robiť žiadne predstavy, že tu niečo pohneme. Píšem sem tieto texty takpovediac z dôvodov psychohygieny - i keď to môže byť chápané hlavne ako psychohygiena spoločnosti :-)
Áno, vďaka patrí hlavne Chmelárovi, ktorý sa do toho pustil na úrovni a má aj patričné nástroje a postavenie.

Chmelárovi patrí vďaka vlastne aj za to, že vo voľbách znova dokázal, že s intelektuálnosťou (a s jej metódami) sa na politickej scéne nič nedosiahne, žiadnu stranu to reálne neoživí. To je veľmi dôležité pripomenutie, za veľkú cenu, ktorú tomu venoval - ale upokojuje, že to vyskúšal, je to poučenie.
Ja som konieckoncov tiež pred pandémiou rok dva čo to testoval, ako niektorí vedia - ale výsledok je pre slovenský svet negatívny :). Neprešiel testom. Veru nie. A teraz, počas covid chaosu, keď sa "porazení a ponížení" zaujímajú v prvom rade o rúšku na nose a nepodstatnú injekciu z chladničky, akoby neboli väčšie problémy - cesta toho sveta je už celkom jasne odporne hlúpa. Eee.

Takže pravda je taká, že sme tu na webe teraz momentálne prakticky celkom politicky bezmocní, aj ekonomicky bezmocní a spoločnosť, na rozdiel od situácie spred pár rokov, je znova nezrelá, nepripravená, uzavretá. Tak to je.
Ale v pohode - lebo my sme zrelí a vieme, ako to je, ako na to :-)

Tieto texty tu boli a sú pre mňa hlavne určitá tréningová hra, konceptuálna rozcvička a externá meditácia. Keď som vo forme.
Prinajlepšom to ale môžeme vidieť tak, že jadro piesku je už do perlorodky vložené, a tá je teraz zavretá, ale proces už beží - dnes už piesok nahadzovať netreba, stačí sledovať a užívať si to. Ono to rastie a "perlorodka" praskne. A nie raz, znova a znova.
Predsa nebudeme odchádzať pred týmto finále :-D
Takže dík za pozornosť.

Roland Edvardsen

Chmelár je jeden z mála konzistentných ľudí. V mnohom sa s ním nezhodnem, ale dokážem ho rešpektovať ako úprimného ľavičiara. Len škoda jeho konfliktnejšej povahy a nepragmatizmu - mohol sedieť už v parlamente. Fico o tom hovorí len preto, lebo je v teraz opozícii a zrovna sa mu to hodí. Netreba zabúdať, že s touto zmluvou začali smeráci, ktorí to zanechali teraz ochotným matovičovcom (a netreba zabúdať ako sa práve za Ficovho premiérovania posilňovala misia v Afganistane, dovážali sa sem americké vrtuľníky i väzni z Guantanáma - čo bolo zbytočná nadpráca, ktorú v tom čase kritizovala dokonca aj vtedajšia protificovská, a zväčša globalistická, opozícia. To len zase ukazuje, že takpovediac všetky strany inak hovoria a konajú v opozícii a inak vo vláde). A hlavou krútim hlavne nad tým blbým nápadom zabrániť tomuto referendom. Však len zbieranie 350 000 podpisov by trvalo mesiace, a potom ďalšie mesiace kým by sa o tom rozhodlo...Však dovtedy to predsa raz dva schvália.
Ten Žilinka prekvapil, a popravde stále neviem čo presne si mám o ňom myslieť. Predsa len vraj vyšiel z KDH-prostredia, takže už to vo mne vzbudzuje nedôveru. Ale tak ktovie s kým spolupracuje teraz? :-)

Norman

Ak povedzme predčasné voľby mali nádej v referende, respektíve tá kampaň mala zmysel ako téma vo verejnom diskurze, referendum o základniach za súčasných 50% kvót nemá nádej. A ako udržanie témy je to tiež málo, je to pochybná nič neprinášajúca vec. Je to naozaj len aktivita pre aktivitu, pre zdôrazňovanie svojej pozície, teda strany Smer.
Ako sme tu už napísali, jediný zmysel by malo NUTNOST potvrdenia základien otázkou v referende "Ste za americké letecké základne na Slovensku?". Ale k referendu s takto formulovanou otázkou nikdy nedôjde (pretože by samozrejme tiež nedopadlo pre nich pozitívne).
Takže opakujem: v tejto veci je akékoľvek hovorenie o referende zbytočné.

K minulosti - Fico bol a je, samozrejme, ako každý, kompromisák. Ale čo bolo v minulosti nemusí byť teraz. Ono aj po nástupe k moci 2006 stiahol našich vojakov z Iraku, čo nebolo samozrejmé a dosť možné je to jeden z najzákladnejších dôvodov pre globalistov, že ho ani za boha nechceli a nechcú akceptovať. Čiže - je jedno, že má niekto radikálnejšie názory pod tlakom udalostí, podstatné je to, že ich také naozaj má.
Žiaľ, Smer samozrejme za sebou ťahá svoju vyvarenú alibistickú a umiernenú minulosť, vrátane toho, čo je v Hlase, ťahá svoju nekompatibilitu s ľudovými stranami (s tzv. fašistami :) - ergo, je to slabé.

Mimochodom, práve som povedal žene, že títo všetci majú stále plnú hubu "fašistov" smerom na Republiku (a Kotlebu), ale že raz prídu skutočná fašisti a potom sa nebudú stačiť čudovať. Chcem sa s touto myšlienkou podeliť - raz sa možno dočkajú. Možno, neviem, či to príde, ale ako možnosť to je, teda ak áno - tak sa naozaj neprestanú čudovať.

Roland Edvardsen

Referendum je len spôsob propagandy pre Smer, nič viac. Oni musia chápať, že to nemá šancu prejsť.
Tam bolo obdobie, keď Fica išiel brať na milosť aj mainstream - vtedy, keď básnil o jadre (popri boju proti "fašizmu" kotlebovcov). Vtedy aj Šimečka písal o tom ako je Fico lepší ako Sulík, lebo nie je euroskeptik. To boli tie časy, kedy veru aj mne prišiel Sulík "pronárodnejší" ako Fico. Je to bizár, ako sa to všetko mení. Všetci títo politici totiž menia názory ako ponožky, škoda slov. V tomto smere, napriek množstvu iných chýb, sú aspoň takí ako Kotleba či Mazurek autentickejší, konzistentnejší. Niežeby aj tam nedochádzalo k zmenám postojov, ale nie o 180 stupňov jak u väčšiny týchto oportunistických typov, ktoré išli do politiky primárne pre svoje osobné ambície, nie nejakú ideológiu či ideologický zápas (viď teda Mečiar, Fico, Pellegrini, Prochádzka a podobné "kariérne" typy....). Aj keď konkrétne Fico asi už nebude môcť do budúcna veľmi otočiť a opäť sa hrať na eurohujera a stredového politika, predpokladám - aspoň teda ak nebude vo vláde.

Norman

Spôsosb propagandy, ten môže byť sám o sebe OK, a všeobecne môže nabúravať zlé status qou. Teda môže máť viac výhod ako nevýhod.
Ale - v tomto prípade je tých nevýhod viac ako výhod. Vedomá zmysluplná a ako tak samostatná zahraničná politika je naozaj akoby mimo horizont práce ktorejkoľvek politickej strany na Slovensku.

Fico začal stiahnutím jednotky z Iraku, takže už v tom čase, keď prišiel do vlády (2006) to s ním nebolo až tak zlé.
Termín "európske jadro" zas mohol byť dobrý koncept, v zmysle že štáty V4 nadobudnú viac moci, a koniec koncov aj v postavení strednej Euŕopy, vrátane Nemecka a Rakúska, na určitú protiváhu celkom šialeným Atlanticistom (GB, Fra, Benelux). Žiaľ, to sa nestalo, Nemecko zlyhalo, Merkelica bola prekotená, boli poslaní negroidi 2015 a celé to išlo inam. Ale ... stále je to možnosť, ak nie jediná.
Takž eby som nepovedal, že zmenil Fico o 180 stupňov.
Ale so skepsou súhlasím.

Čo sa týka motivácie politikov - práveže služobne starší politici, ako Fico, môžu mať ambície viac mimo akési primitívne nahrabanie. Exemplárny prípad primitívneho hraboša-egoistu je Sulík, Kollár, Kiska (aj keď egoismus nemusí spočívať iba v peniazoch, patrí tam aj "spoločenský úspech". Obávam sa preto, že primitívne egoistické ciele v tmto širšom slova zmysle prevládnu aj u tých nových ľudových ľudí (spomínaný Mazurek, Kotleba, ale možno aj Uhrík a tí ostatní tam (česť výnimkám)).

Takže vlastne zhrnuté: sociálna demokracuia je aspoň akákoľvek stabilná ideológia, ktorá v týchto časoch má čoraz viac zmysel. Tzv. národovci žiaden politický program nevytvorili, ani po rokoch (nehovorím, že je to len tak - ale proste parketa, na ktorú nastúpili, je ťažká. Presnejšie - ľahko sa na ňu naskakovalo, ale ukázalo sa, že je to (prinajmenšom pre nich) slepá ulička, proste na to naozaj nemajú.) Bol to príliš neseriózny pokus, z ktorého sa teraz ťažko dostávajú.
Okrem toho je na Slovensku v politike naozaj nie že len populistov, ale priamo absolútnych politických svíň-podvodníkov, ktorí pre svoj prospech vytvorili falošnú opozíciu. Myslím hlavne Sme rodina a Oľano. Títo vniesli na Slovenskú scénu chaos - čo nie je pre NIKOHO dobré. Mnoho nespokojných voličov dalo hlasy im - a to je hrozná strata, to je - no, tragédia. Od čias SDKU masového rozbitia ekonomiky a odovzdania do rúk cudzine sú Sme rodina a Oľano najväčšia politická tragédia na Slovensku.
No stáva sa, Slovákom jebol pod rukami granát. Alebo menej krvavo - (o)lajno padlo do ventilátoru.