Pandémia Covid-19 sa skončila. Trvala dva roky

Podľa všetkých informácií je pandémia Covid-19 na konci, pretože mutácia omikron má výrazne odlišné vlastnosti. Bez toho, aby sme sledovali, aké má nožičky a kde má akú molekulu - v makrosvete sa prejavuje ináč, takže je to iný vírus, a teda aj iná infekcia. Covid-19 sa skončil.

Nech žije Covid-22 :)

Takže, aké sú závery?
V Číne trvala pandémia tri mesiace, na Západe dva roky. To je prvé, čo bije do očí a čo budem stále pripomínať.
Na druhej strane to neznamená len odhalenie slabosti súčasnej civilizácie belochov. Ľahostajnosť voči vírusu a postoj "nech nás nakazí, slabí zomrú a prežije to silné" je klasický darwinistický postoj divých severanov. Toto sa vždy osvedčilo. Hitler by bol spokojný.

Znižuje to síce priemerný vek života, hlavne súčasných mladých, ale no čo už, ich problém. 

Ale mimo toto všeobecné posúdenie, treba si uvedomiť niektoré konkrétnejšie veci, ktoré pandémia odhalila.

Za prvé, zlyhali inštitúcie, ktoré sa označujú ako veda. Nedokázali nájsť správnu metódu. Nedokázali nájsť efektívne očkovanie, ani doteraz nie, nie dostatočne. Nedokázali určiť správne lieky a postupy. Nehovorím, že to je niekoho vina - proste toto je úroveň ľudskej vedy v 21. storočí - nedostatočná, slabá.

Za druhé - zlyhala spoločnosť ako taká. Reakcia na Covid-19 bola vo veľkej miere popieranie reality. Jedni popierali priamo tým, že nezodpovedne zľahčovali čísla a ťažké dopady, druhí tým, že tvrdili, že pandémia bude ľahko a definitívne porazená vakcínou. Môžu si ruky podať. Oba tieto postoje sa ukázali ako blbosť, ako (pod)vedomá lož, obe sú založené na iracionálnej viere, že ľudstvo je pánom sveta. V skutočnosti bolo ľudstvo ušetrené horšieho len náhodou a pandémia vyprcháva podľa svojej vnútornej evolúcie, ako zrejme mnohé iné pandémie v minulosti. Spoločnosť nebola schopná pozrieť chladnokrvne na fakty a riadiť sa nimi. A nerobí to ani teraz.

Zobralo si ľudstvo poučenie?

Určite nie, očividne nepochopilo, že pri súčasných spôsoboch života je pandémia čohokoľvek kedykoľvek znova možná. Takisto nepochopilo, myslím verejne a oficiálne, že takéto veci sú v dôsledku ekologických hriechov, prečinov a zločinov. A to bez ohľadu na to, či vírus zmenil či vniesol na svetlo sveta človek nevedome, alebo úmyselne (laboratória, medzinárodná sabotáž a podobne).

Poučenie by znamenalo, že spoločnosť dokáže plne fungovať v separovaných bunkách, v malých spoločenstvách. Takmer úplne samostatných. Bez nutnosti zhromažďovať sa ako stáda opíc, či už v práci, v úradoch, v takzvaných školách, alebo pri tzv. zábave či kultúre. Bez nutnosti abormálneho každodenného presúvania sa v konzervách. K ničomu takému sa nedospelo, ani sa o tom nehovorí. Myšlienky podobným smerom sú v rozpore s oficiálnym utopickým konzumným optimizmom. Ľudstvu predsa nič nehrozí! A prípadne ľudstvo ochraňuje boh, a ten by to nedopustil!

Omikron
Čo prinesie omikron naozaj, samozrejme, nik dopredu nevie. Ale informácie sú čoraz viac také, že by to už konečne mohol byť ten variant, ktorý od začiatku spomíname aj my tu - slabý, ale rozšírený. Proste skutočný parazit, žiaden radikál (niečo ako Hlas SD).

Niekto ale môže mať a bude mať stále smolu. Vieme, že nás čaká prechod omikronu - čo bude ešte možno výrazná cunami. Tieto dva roky zomrelo zopár našich známych, že. Aj tu na stránke sa mnohí anticoviďáci odmlčali, a nevieme, ktorí sa na covid potkli naozaj fatálne a definitívne. Nik taký to potom samozrejme už nemôže prísť povedať.

Takže uzatváram ako vždy optimisticky - pandemické pomery sa azda už skončili, môžeme sa ako ľudstvo znova venovať klimatickým hrozbám, nedostatku lacných energií, prípadne zhubnému ideologickému kreténizmu konzumného kasínového kapitalizmu (fenomén KKKK), či dokonca genetickej degenerácii ľudstva.
No, to bol len vtip, samozrejme, je jasné, že skôr, ako sa bude ľudstvo naozaj vedome venovať týmto svojim osudovým problémom, to sa bude môj pes venovať diskrétnej matematike.
A to dokonca ani žiadneho psa nemám.

 

0
sandro

konkretne k predikcii ohladne buducej situacie v EU, ked sa virus rozsiril vo WuHane a ako postupne tieto dni vyplavalo na povrch v snemovni reprezentantov, rozsiril sa naozaj z labaku. Pamatam si doteraz clanok od teba ohladne toho, ako nebudeme schopni situaciu efektivne vyriesit. Je jedno teraz preco a kvoli comu, ale proste sme to naozaj nedokazali a ukazalo sa, ze tu na Nadhlade nie sme naozaj uplne padnuti na hlavu(nenapadne som sa vclenil do kolektivu). Inak virus som tiez prekonal nedavno, ja osobne som s tym nemal ziaden problem. Tak Sputnik, ivermectin, vitaminy alebo proste imunita zafungovali. Kazdopadne, bol som pripraveny :)

Dusanbe

Bodaj by to bolo naozaj tak.
Možno je potrebné k tomu ešte dodať, že farmaloby potrebuje ešte minúť čo najviac starých vakcín, ktoré ale zrejme na Omikron moc nezaberajú.
Tak v médiách sledujeme vypäté úsilie vakcinačných prorokov, intenzívne nadháňajúcich občanov na rýchle zaštepenie, či už prvé, alebo tretie.
Hĺadajú, kde a do koho, by to ešte chytro mohli pichnúť , už sú dobré aj malé deti...
Plus je tu z ich strany snaha, vychovať a hlavne prinútiť verejnosť k návyku pravidelného, podľa možností, čo najčastejšieho očkovania - niečo ako mesačný paušál za telefón či internet, alebo ako ročný "prenájom" textového editora.
Potrebujú Kovid udržať čo najdlhšie "pri živote".
Na druhej strane sa ozýva čoraz viac hlasov skutočných odborníkov, že takto sa ďalej postupovať nemôže, že je to nevedecké a dokonca priam škodlivé.
Zrejme nie sú zaangažovaní v očkovacom biznise.
Tak uvidíme, ako sa to vyvinie.
Pokusy naučiť nášho kocúra diskrétnu matematiku zatiaľ neboli dotiahnuté do konca, ale tiež im dávam väčšiu nádej, ako tomu, že ľudstvo dostane rozum.
Veď dobre vieme a vidíme, "kto tomu velí".
Aj lokálne, a pravdaže aj globálne.
Táto loď narazí a to škaredo. Nájazd na plytčinu by bola ešte tá lepšia alternatíva.

raghav

Zdôrazňovanie dôležitosti anonymných prírodných zákonov má svoje miesto, nepochybne jedno z najvyšších a nadhlad má v tomto smere veľké zásluhy, ale jadro tejto pandémie bolo od začiatku v oblasti skutočnej konšpirácie. Od aktívneho vytvorenia a rozšírenia patogénu, cez aktívne potláčanie účinnej prevencie a liečby, ktorá bola nájdená dostatočne rýchlo viacerými skupinami doktorov, až po distribúciu patogénu vo forme 'vakcíny', ktorá svoje ovocie ešte len prinesie v najbližších rokoch, toto všetko spolu s tlakom na tzv. covidpassy je skutočným obsahom, ktorý treba pomenovať oveľa adresnejšie, aby sme na dianie boli schopní reagovať. Všeobecná ľudská slabosť teraz nemôže byť v centre kritiky.

Na inšpiráciu:
https://akw.sk/covid-19/vakcina-proti-sars-cov-2-ako-biologicka-zbran-ko...
https://howbadismybatch.com/
https://odbornakomisia.sk/videa/video-pandemia-skonci-ked-sa-digitalna-m...

Norman

Aktívne vytvorenie a rozšírenie vírusu - je treba sa aj tomu venovať. V laboratóriach sa stále experimentuje, a je predstaviteľné aj to, že covid bol vypustený ako zbraň, ako sabotáž. Ale určite nie je triviálne to nejak podoprieť dôkazmi.

Norman

striedmy pohlad slušného zaočkovaného Rakúšana - výnimočne sú Rakúšania ešte viac trafení, ako u nás.
https://www.postoj.sk/96888/ako-za-par-dni-urobili-zo-zodpovedneho-ockov...
No ... výnimočne ... im sa to stáva dosť často.