Demonštrácia pred Hviezdoslavom

Bol som sa pozrieť, americké základne sú dosť vážna téma.

Ja som bol až prekvapený, že tam bolo toľko ľudí. Pri tej neorganizácii je to prekvapivé. Na druhej strane - prečo robia takéto narýchlo akcie? Ani hovoriaci zväčša neboli pripravení tam prehovoriť ,  Marček, ktorý tam jediný všetko "organizoval", ich doslovne vytiahol z davu. Zväčša sa snažili a vidno, že za roky už získali prax. Ale obsah bol stále rovnako nezáživný - len mierne okorenený aktuálnou témou.

Výborný prejav mal Uhrík, hlavne vyzval k jednote opozície. Ako všetci vieme - nič také sa nestane. Spomínal tam ktosi aj Smer a Hlas, že kde sú. Nuž, to by ich museli seriozne zavolať.

Je naozaj zaujímavé, robiť nepropagovanú akciu. Bolo pekne, teplo, dalo sa - ale aj tak v tom vidno takmer sabotáž. Preto tam aj prišli všetko ľudia, čo sa asi všetci osobne poznajú, minimálne z fejsbúku. Alebo z domova dôchodcov. No, to nie je ich vina, skôr tých mladších, čo sa o veci verejné nestarajú. 

Toľko moje osobné postrehy z akcie. Keď už som tam bol, tak napíšem. Čarnogurský si pochvaľoval, že už tam také stretnutia robí siedmy rok - to teda uteká, ale ja by som nepovedal, že je to výkon, skôr je to indikácia zlyhania takých akcií.

Nuž nič, hlavne, že sú všetci so sebou spokojní. 

Na budúci tyždeň, 22. januára, má byť v meste zasa také niečo, možno väčšie.

Poslanci majú vlastizradnú zmluvu odhlasovať  - zrejme v utorok 18 januára - tak bola výzva na demonštráciu na ten deň pred parlament. To by mohlo zavážiť. No, nie že by to mohlo zmeniť ich hlasovanie, ale aspoň dať najavo, čo to za zmluvu podpisujú.

Aby som nezabudol, volalo sa tam po tom, že vlastizradcov treba obesiť. A to sa stavím, že tam boli len umiernenejší ľudia. 

 
Nejaké ďalšie info na HS
 
Ema

k tomu zoznam poslancov, ktorí za ňu zahlasujú a Jaternicino meno vo funkcii prezidentky, ktorá už doteraz masívne prispela k vzniku a etablovaniu totalitného režimu ohrozujúceho samotnú existenciu Slovenska.
Ten nepotrvá večne - a potom nad nimi pleskne bič.

Dusanbe

- boli prítomní a hlasovali všetci vo vláde za ?

Ema

...Bezpečnostná rada SR. To sú títo:

Zoznam členov Bezpečnostnej rady SR
Eduard Heger
predseda vlády SR a Bezpečnostnej rady SR

Členovia rady
Igor Matovič
minister finacií SR a podpredseda Bezpečnostnej rady SR

Jaroslav Naď
minister obrany SR

Roman Mikulec
minister vnútra SR

Ivan Korčok
minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR

Štefan Holý
podpredseda vlády SR

Veronika Remišová
ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SRv

Ján Budaj
minister životného prostredia SR

Milan Krajniak
minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR

Potom zmluvu schválila vláda po zapracovaní drobných pripomienok typu "pošta" namiesto "Poštový úrad", ktoré vznikli zjavne pri preklade.

Vláda sú títo:

Eduard Heger
predseda vlády

Richard Sulík
podpredseda vlády a minister hospodárstva SR

Veronika Remišová
podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR

Štefan Holý
podpredseda vlády Slovenskej republiky

Igor Matovič
podpredseda vlády a minister financií SR

Andrej Doležal
minister dopravy a výstavby SR

Samuel Vlčan
minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Roman Mikulec
minister vnútra SR

Jaroslav Naď
minister obrany SR

Mária Kolíková
ministerka spravodlivosti SR

Ivan Korčok
minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR

Milan Krajniak
minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR

Ján Budaj
minister životného prostredia SR

Branislav Gröhling
minister školstva, vedy, výskumu a športu SR

Natália Milanová
ministerka kultúry SR

Vladimír Lengvarský
minister zdravotníctva SR

Ak by sa aj úplnou náhodou nič extrémne nestalo - ak by sem Američania nenavláčili útočné drony riadené z Hustonu, taktické jadrové hlavice a podobné, z pohľadu amerických filciek vo vláde a v korporátnych mediálnych splaškov plus Jaternica nepodstatné drobnosti - tak stokrát hanba chruňovi Budajovi. Dve americké letecké základne v tak malom štáte revom stíhačiek pri výcviku ukrajinských pilotov dojebú prírodu, že v lesoch nič živé nebude. Rovno ich môže Sulík povytínať a poslať do svojho obľúbeného Nemecka.

sandro

So sebazaprenim som si k tejto teme pozrel debatu Nada s Blanarom na markize. S teplym Kovacicom. Ja osobne neverim, ze tomu arogantnemu plesatemu hovadu nikto v blizkej buducnoti nerozbije drzku. Ta arogancia s ktorou vystupuje je nehorazna a napriklad aj ja som dost prchky clovek, dost velkeho fyzickeho fondu a v pripade letmeho stretu niekde v nakupaku by ma to stalo obrovsku davku sebaovladania. Poslat tam kultivovaneho Blanara bola chyba, na taketo teleso by skor platil Kalinak, ktoreho zase bola skoda nechat sa vystrielat so stupidnym Krupom. To je taka muzska obdoba Remisovej, tam by bol naopak Blanar idealny. Co Krupova veta to perla, on ma naucenych 10 fraz o tom ako si Fico myslel ze je nedotknutelny a uz nie je.
Videl som zostrih viacerych debat, Slovensko sa stava akymsi novym bolsevickym inkubatorom, kde zacina platit priama umera medzi mierou idiotizmu a mierou spolocenskeho vplyvu.

Norman

pozeral som iba Fico-Korčok na rtvs, aj to len so sebazaprením a naozaj si pripomínajuc dôležitosť kľudu a pokojného dýchania (ani azda nie kvôli priebehu debaty, ale proste kvôli téme samej). Mám dojem, že aj moderátor už nestíhal a radšej moc nešpekuloval.
Tu radi hodnotíme tieto "rhétorické schopnosti" politikov. Povedal by som tak, že Fico je dnes v tomto v najlepšej forme, v akej kedykoľvek bol. Ale "najlepšia forma" tiež neznamená, že je nejak ideálna, primeraná dobe. Ale - ako aj ty vlastne hovoríš - toto nemôže robiť zopár ľudí, stále dokola. Buď majú "dorast", alebo nech dopredu rátajú s tým, že ich to časom vyčerpá.

Ináč je "zaujímavé", že neurobili širšiu debatu, že nezavolali predstaviteľov Republiky, ale aj Hlas - a teda aj hockoho zo zvyšku koalície. Nie, jedine úplní US agenti Korčko, Naď, Krúpa sú ochotní nastavovať ksicht.

Dusanbe

obidvaja - Naď aj Krúpa z amerického inkubátora, kde si ich vybrali, vypiplali a vykŕmili pre svoje potreby.
Zase, čokoľvek môžeme vyčítať americkej politike - príprave budúcich kádrov na použitie vo svojich dŕžavách venujú maximálnu pozornosť a je vysoko profesionálna a dlhodobá.

Norman

peniaze na výchovu proamerických teliat - tie investujú už hneď od prevratiu 1989. Nie sú v tom dobrí - ale za taký dlhý čas a za také peniaze si samozrejme kúpia dosť hajzlov. Svíň takého razenia, o akých hovoríme, tu majú (len) pár desiatok. A aj tí sa im postupne unavujú a cúvajú von. Ale majú množstvo fanatických neužitočných idiotov, ktorí ešte stále a napriek všetkému proste slintajú pri predstave dolárového bohatstva, americkej fatamorgány (typ členovia SaS).

Kedysi komunisti tiež mali rozpracovanú výchovu svojich elít, v tom nebol ich problém. Dnes Putin buď nemá peniaze, alebo to Rusom naozaj nejde, alebo sú zapojení slovenskí prorusi naozaj neschopní (osobne vidím najdôležitejší bod ten posledný - u nás sú prorusi buď rôzni folklórni dedkovia, prípadne aj skorumpovaní, a/alebo neschopní naivisti, čo snívajú o Putinovi na bielom koni so zázračným mečom). Problém je ale proste aj to, že na generácie v dnešnej dobe platí hlavne primitívny "materializmus", teda tá predstava "bohatsva" - krtorá je dnes na americkej strane, a naopak chýba na ruskej. Americké bohatstvo pre Európu a v Európe je ale naozaj len fatamorgána, špinavý podvod.

Norman

Je jedno, či slony jebú, alebo sa bijú - vždy trpí tráva.

Citát Fica z relácie Do kríža :)
https://www.youtube.com/watch?v=ke9lEFBdGXY
(zostrihané iba jeho prejavy, človek ušetrí čas a nervy)

buko

ano u neho ta arogancia doslova ako aura presakuje cez tu mastnu plesatu hlavu.
Je ako z tych americkych college filmov ten synacik bohateho tatka ktoremu sa vzdy vsetko prepecie a ktory sikanuje so svojim gangom vagabundov celu skolu a po kazdej lotrovine co sa mu prepecie skusa este nieco horsie.
Vieme ako tie filmy dopadnu - nie dobre pre taketo typy.

kali

Ale to sú len filmy, realita je iná, tvrdá a krutá. V skutočnosti sa tento vlastizradca odprace mimo dosah národa niekde do zahraničia, najskôr do tých USA. Ako útecha nám môže slúžiť to, že Rusi plánujú založiť základne vo Venezuele a na Kube https://www.youtube.com/watch?v=gZ_7xpIHNAw takže možno nejakú formu vendety zažije. Ale to by bol ten lepší prípad, horšie bude, keď tento národ na týchto zradcov zabudne,

Norman

Hlavne na veľkých zradcov.
Ale Naď je taká malá ryba, že jeho by udalosti mohli drbnúť hlavou o betónovú stenu (moja obľúbená metafora).

Kde je Lajčák? Ten ešte trafiku dostal. Korčok? To už bude horšie. Naď? Iba ak nejakú neistú pozíciu, neďaleko v Európe.

Ako vážny faktor tu môže byť predpoklad, že kopa dnes proamerických svíň sa v dôsledku zmeny polarizácie sveta zmenia na protimerické svine.
V románe Hanibal boli obete vydané napospas sviniam a tie ich doslovne zožrali.

buko

Naďa v Hrubej Borši pozna kazdy. Neviem ci rata s tym ze slovaci mu vsetko odpustia alebo s tym ze sa odtialto aj s celou rodinou vystahuje

Norman

ale on ráta s tým, že oni vyhrajú.
Haha.
Samozrejme ráta aj s miestom niekde v NATO, kde už sa pred časom pohyboval. On tomu Behemotovi proste verí, zapredal mu dušu.

Demonštrácie pred domami týchto pampalášov boli dobrý ťah a treba v nich pokračovať. Vôbec netreba toľko, ako oni robili pred Bonapartem, stačia pred každým 2-3 krát, potom tak raz za pol roka ... Každý jeden má na krku niečo, čo je podľa nášho právneho názoru ťažký trestný čin. A právo na názor a jeho zverejnenie ešte máme.