Čapicami??? Tak sa nečudujte, že si z vás robia srandu

Tak prebehol dnes protest v Rimavskej Sobote. Vraj protest s čapicami, s tými idú "na vládu". Tak nech sa nečudujú.

Ešte aj Vasky radšej kedysi hovoril o roxorových tyčiach, dnes Smer hlboko klesol a hovorí o bití čapicami - a tak aj jeho "protest" v Rimavskej Sobote dopadol. Nebol som tam, ale práve hovorím o vplyve na bežného človeka, čo sa o takom "proteste" dozvie, a čo to v ňom vyvolá? Nuž, nič moc, málo ľudí, do prázdna, žiadna nová myšlienka, žiadna sila.

A čo to vyvolá v priaznivcovi súčasného globalistického režimu, v psychopatovi matovičoidnom? Nuž, taký sa z podobných akcií len smeje.

Ďalší podobný "protest" bol o druhej pred sídlom Čaputy. Tam som sa viezol okolo - tak úbohý malý počet prítomných je naozaj hanba Slovenska. Alebo na zaplakanie. A vyzývali tam, aby sa ľudia (zas) zišli 17. novembra. Aby vraj "ukázali vláde". Čo jej chcú ukázať? Svoje uplakané ksichty? 

Nuž, zdá sa, že večný "boj" proti rúškovým plienkam našej alternatíve a opozícii  už celkom rozvaril  mozog. "Boj čapicami" a "ukazovanie" - to je pre malé debilné postihnuté deti - určite nie pre národ, určite nie pre mužov. 

Čapicami môžu naháňať strach svojím sopliakom "ťažko chorým z nádchy", určite nie medzinárodným vrahom a ich lokálnym psychopatickým kolaborantom. Tento slovenský "folklór" je už ozaj nechutný. 

Možno odhadnúť, že situácia so zdražovaním a následkami predbehne nielen koalíciu, ale aj opozíciu a ľudia budú zas ponechaní len na seba. Režim začína sľubovať zvýženie platov štátnym zamestnancom - čím si mieni kúpiť hlavne policajtov a vojakov - a keď sa ľud teda konečne rozhýbe, bez vedenia organizovaného politickými stranami - narazí na hamranoidovských psychopatov a skončí to divoko. Pravda, ak sa tento ľud vôbec niekedy pohne.

Ale to je situácia na Slovensku, inde sú na tom, čo sa politickej prozreteľnosti a vnútornej sily národa týka,  pravdepodobne o dosť lepšie. Predsa len, určitý druh národnej slobody majú všade oveľa dlhšie, ako majú ľudia pod Tatrami. A konieckoncov je aj ťažko povedať, či o terajšej nadvláde Bratislavy je vôbec možno hovoriť ako o slobodnom Slovensku. Stále je ta vládna Blava skôr taká replikovaná Praha, či presnejšie, kolónia Newyorku.

 

 

 

 
Roland Edvardsen

Tieto "čapicové" a anti-vax akcie sú čisté zúfalstvo (a len naháňanie lacného PR pre istých politikov), nič viac. Treba si naliať čistého vína - nič sa nimi nezmení. Jednak by tam muselo prísť viac, ale omnoho omnoho, viac ľudí, čísla typu 50 000 a tak - a dnešná slabá a popletená opozícia nevie unavenú a znechutenú spoločnosť takto zmobilizovať, to je nereálne. A za druhé, s vysokou pravdepodobnosťou by ani obrovské počty protestujúcich nič nezmenili. Napokon predčasné voľby a reálny pád vlády nevyvolali ani sorosoidné protesty kuciakofilov - a to bola za nimi vtedy iná mašinéria, vrátane korporátnych médií. Vláda skončí a predčasné voľby budú len vtedy, keď to sami budú chcieť. Ale nemajú dnes dôvod to chcieť, pretože sa právom boja toho, čo by sa im mohlo stať po tomto - takže to radšej budú naťahovať.

A druhá rovina je tá, že tieto akcie teraz pekne dávajú možnosť vládnej čvarge zvaľovať zlé čísla ohľadne covidu na opozíciu. A v tom je aj časť pravdy. Svojim blbým prístupom k tejto téme si ficovci a iní opozičníci sami omotali slučku okolo krku. Nuž, komu niet rady, tomu niet...

Norman

Presne tak, protesty sú vhodné len ako doplnok, ak sa niečo mení a tlačí v mocenskom jadre - a protesty to len akosi zvonka podporujú, či symbolizujú. Alebo teda protesty hovoria nahlas niečo, čo nik nechce počuť - ale to určite nie sú hysterické reakcie o tom, ako sú znepokojení či posraní z toho, že jestvuje covid či nejaké očkovanie

Ďalšia rovina je ale aj to, že na Slovensku evidentne z alternatívy či socdem opozície a z tých ku k nim príslušných voličov už asi viac nemožno vytlačiť, čiže na rade je stále tá druhá "väčšina", ktorá sa krúti ako zapichnutý had len aby si nemusela priznať, že za prvé naskočila na otrávené "lebo fico", že volila zmrdov z SDKU, potom zmrdov zo SIS a napokon primitívov z OĽANO (prípadne niektorú inú zhnitú variantu tohto). Pokiaľ sa tento malomestský kaviarensky šunt nepreberie, nenájde v sebe zvyšky nejakého svedomia, tak tu niet čo meniť, niet kde inde zobrať nové sily. Smer spoločnosti určujú jeho stredné vrstvy - a ak sú tie tak zapredané zahraničiu a tak bezcharakterné, ako to vyzerá teraz na Slovensku, tak z tohto nikdy, respektíve nie tak skoro, nič nebude.

Zopakujem: to nie je žiadna metafyzika či tragická osudovosť, proste bolo Slovensko príliš dlho nesamostatné a tak tu sú samí čechomili, rusofili, maďaróni, židofili, samozrejme dnes najviac amerikofilov, osolenené vatikáncami, ale naopak príliš málo germanofilov (tí nie sú žiadni spasitelia, ale je to dobrá protiváha tých ostatných jedov). A samotná slovenská identita je pomýlená, slabá, "holupičia" - a okrem toho aj táto zmrzačená "identita" bola až doteraz udupávana do blata ako údajný zlý primitivizmus.

Takže je to na tých degenerátoch a naozaj dezolátoch z dnešných kaviarní a z úradov, aby konečne tie svine zo seba niečo vytlačili.
No ale slová nepomôžu, aj ak by sa dostali priamo k nim. Od januára sa ale vezie ťažká inflácia (zvyšovanie cien, potraviny, bývanie, stavebný materiál a hlavne ENERGIA, že), to ich riadne preberie. To sa v Bratislave naozaj začne protestovať - tentoraz sa naozaj budú konfrontovať kurvy s prostitútkami, voda plná sračiek vystúpi do hornejších poschodí a naozajstné potkany začnú zrazu naozaj kvičať. Kasínový kapitalistický podvod skončí rovnako, ako komunistický a všetky iné podvody pred nimi.

Ceterum censeo, že tentoraz žiaden samet, tentoraz krv.

Roland Edvardsen

Boli tu aj nejaké prieskumy (napr. od Pew), ktoré ukázali, že z V4 sú Slováci najmenej národne sebavedomí. Vidieť, že nám chýba niečo čo majú vo väčšom Poliaci, Maďari i Češi. A navyše špeciál na Slovensku sú korporátne médiá extra jedovaté a aktivistické. Naozaj je to na hlbšie zamyslenie, prečo je tu spoločnosť tak deformovaná a všeobecne politická kultúra (a to sa týka jak dnešnej koalície, tak i opozície) tak odporne nízka.

No, na nejaké prebratie kaviarensko - malomestského šuntu moc neverím. Aspoň teda nie na skoré prebratie. Tie akoby sa definovali v opozícii voči tým prúdom, ktoré reprezentujú voličov populistických, ľavicových a nacionálnych strán. Psychopat Matovič ich už do istej miery schladil, ale stále majú dosť obdobných globalistických alternatív namiesto neho (aj keď konkrétne Matovičovi sa podarilo kradnúť voličov z rozmanitejších košiarov). Na druhej strane z nejakého návratu Fica s Dankom veru na zadok padať tiež nemôžem. Alternatíva voči terajšej vládnej čvarge tiež nie je dobrým riešením pre Slovensko, či už je to Fico, Pellegrini, kotlebovci/uhríkovci a iní. Pre mňa bola studená sprcha tá všeobecná primitivita a bezohľadný oportunizmus okolo covidu terajšej opozície. To bolo príliš veľké bŕŕŕ pre mňa. Takže ako volič sa dnes necítim byť reprezentovaný nikým.

Norman

Nepredpovedám ani ja, že sa nejako rýchlo preberú, len to, že je to na nich, oni sa musia teraz zmeniť. Skepsa voči Ficovi, nehovoriac o rôznych dankoidoch, či tzv. národniarov, tú sme tu už vyjadrili často - veď som povedal, že od nich už nemožno čakať viac, či radšej nech nik už moc nečaká. Ale ani nech ich moc nekritizujú, keď ich protiklad, tá druhá, malomestská xenofilná spodina, je taká totálne idiotská po celé tie roky.
Veru, zopakujme, na ľahkú zmenu "kaviarne" neveríme - ale bude nevyhnutné, aby tie rôzne tupé svine buď pochopili, akí sú škodliví zločinci a utiekli, alebo aby boli defenestrovaní.
Ak sa niekomu zdá, že preboha len to nie, že to už tu bolo - tak má pravdu, nie je to nič nové pod slnkom, takto sa to krúti a niet inej cesty, takto to pôjde. Konieckoncov, oni vypustili džina z lampy.

To, že mnohí ľudia sa podobne ako ty necítia nikým reprezentovaní, je logické, pri tomto blbom ťažkopádnom systéme politických strán (partajokracia). Kým sa nejaká strana vytvorí či preformuje, to je pridlhý ťažký proces - a aj tak nakoniec všetky konvergujú ku ťažkému šedému populizmu. Veď hlavne preto je toľko nevoličov. Ale aj to je súčasť režimu, ľudí buď oblbuje, alebo, ak to nejde, tak ich aspoň odsúva, znechucuje.
Len pripomeňme, že voľby sú len malá súčasť hry. Je to ako meniť farbu či materiál na streche babylonskej veže - má to nejaký význam, v niektorom čase, ale babylonskej veži zdá sa teraz hrozí zrútenie pod váhou vlastnej komplexity - štýl na streche je teraz už takmer nepodstatný.

A čo sa týka prístupu ku covidu: tu by som videl aj dôsledok ťažkej základnej a všeobecnej nevzdelanosti populácie v oblasti racionality a skutočnej úcty voči prírodným zákonom. Môžu za to všetky tie farmako firmy, lekárske aj vedecké inštitúcie, ale hlavne celá tá gundža profesionálnych idiokratov (radšej nebudem menovať konkrétnejšie zamestnania, ale je to niekde od ekonómov cez farárov až po umelcov :)