Provokatér a buzerant Matovič

Tak bola včera v parlamente zas zábava. Ako viete, Matovič doniesol Dankovi letenku do Grécka, ale ešte predtým ho údajne v rozprave urážal, čo ostatne robí často.

Na rozdiel od vojen, kde je menej jasné, kto začal, ale isté je len to, kto prehral, v parlamente je to naopak:  je isté, že provokáciu začal Matovič, ktorý cielene prikročil počas prestávky na hlasovanie ku sediacemu Dankovi (viď video).

Matovič je evidentne psychiatrický pacient a je hlúpe, že demokracia takého človeka nedokáže dostať z parlamentu. Pritom to relatívne s ľahkým srdcom spravila s nacionalistom Mazurekom. Ale korporátna totalita má proste rada parlament čo najviac zložený z bláznov, chrapúňov a primitívov.

 

Všimnite si, ako sa Kotleba oprávnene smeje na vzniklom cirkuse. Títo šaškovia idú ľudovú stranu kritizovať ohľadne akéhosi radikalizmu a násilia? Toto je proste zas nové dno, ktoré globalistické strany dosiahli. Ja sa na tom smejem spolu s ním.

A je to ďalšia ukážka, ako ľahko dôjde "na nože". Občianska vojna ani na Slovensku nie je niečo nepravdepodobné. Konieckoncov, vraždenie ozbrojených bánd na jeseň 1944 dokazuje, že aj Slováci sa dajú ľahko zviesť k násilnostiam a vraždám. To je síce už dávno, ale všetko k tomu smeruje zas.

 

Video do archívu, aby sme to mali pokope:

 

 
 
zdroj Pravda
Roland Edvardsen

Som pozeral včera časť z tej opozičnej frašky (a aj sračky) okolo odvolávania premiéra. Veru, naozaj demokracia má vážny problém, ak umožňuje, aby si nejaký špinavý buzerant ventiloval svoje psychické ochorenie (určite minimálne narcistická porucha osobnosti so sociopatickými tendenciami - ľudovo povedané totálny zmrd) priamo na pôde parlamentu.

Ak už chceme hovoriť o politickom extrémizme, ktorý ohrozuje parlamentnú demokraciu a právny štát, tak nie nejaký Kotleba, ale práve Matovič je jeho najlepším stelesnením.

Občianska vojna je reálna možnosť v každej politicky rozdelenej spoločnosti na dva nezmieriteľné tábory - stačí postupne prilievať do ohňa. A radikalizmus a násilie sú jednoznačne prepojené aj s Matovičom. Veď stačí si spomenúť ako Matovičove opičky surovo zmastili aktivistku Krempažskú. A ktovie koho ešte. Matovičova agresia a primitivizmus sú ideovým tvorcom takýchto násilných reakcií spodiny.

Ľubov

Hej,je to parafráza na názov románu.
Vždy som to tak nejako podvedome vnímala,že je to on. Tu u nás Hlavný.A dnes, v podstate v sviatočný večer, som natrafila na tento článok,kde je všetko zosumarizované.Ďakujem autorovi a dávam ďalej
https://blog.infovojna.sk/pavol-demes-revolucionar-a-siva-eminencia/

ps.Teraz je už jasnejšie,prečo tandem Demeš -Lajčák má také silné postavenie a nejaká demisia hore dole.
Do času.

Roland Edvardsen

Pozerám, že kotleby aj naďalej ostávajú globalistickými podržtaškami: https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlasklub&ID=...

Obávam sa, že Danko mal tentoraz dobrú pointu, keď nedávno povedal, že hlas odovzdaný kotlebovcom bude stratený.

Naozaj, aký je vlastne rozdiel medzi LSNS a SMER-odina, okrem tisovského operetného teátra prvých menovaných (ktoré v skutočnosti globalistom vyhovuje, chcú, aby pri ňom ostali, keďže treba nejakého viditeľného strašiaka antisemitizmu a fašizmu). Obe dve podvodné, pro-globalistické strany hrajúce sa na pro-národnú alternatívu.

Norman

ale aj tak je to zasa raz podivné jednanie kotlebovcov, to je fakt.
Možno by mali nezávislé médiá sa spýtať LSNS, prečo sa takto verejne zhadzujú spoluprácou s anglosionistami, a špeciál s idiotom Matovičom, špecial za podporu mediálnej štvanice globalistov. To sa fakt nehanbia sami pred sebou?

Ale v republike proste nemáme nezávislé média, všetky sa na protiglobalistické postoje len hrajú, podobne ako to robia politické strany. Ani by som ich nekritizoval, ale keď sa namiesto postoja LSNS dočítam všetky hovadiny, vrátane tohto úspechu umelej či transplantovanej maternice
https://www.hlavnespravy.sk/prahe-sa-narodilo-dieta-transplantovanej-mat...
tak je mi jasné, že budú písať o akejkoľvek pičovine, len nie o podstatných veciach.
A to nie je vtip.

Roland Edvardsen

Pád vlády by už veľa nezmenil, ani tie voľby by veľmi nepriblížil, ale ide predsa o princíp. Ak by sa kotlebovci zdržali hlasovania, alebo ešte lepšie neprišli do nrsr, tak nepoviem ani ň. Ale oni sa Matovičovho cirkusu zúčastnili a podporili jeho trápny návrh, obzvlášť v kontexte, že na pád vlády jednoducho buzerant naozaj nepredostrel adekvátne dôvody, ale dosť stupídne - proste išlo len o to, aby bol zúfalý Matovič s rozpadnutým klubom zase v médiách a aby naháňal pred voľbami preferencie. Akokoľvek podporovať tohto primitíva je vážna chyba. Kotlebovci sa zase pridali na zlú stranu, ide o ďalší čierny bod do zoznamu (a že sa tam tých čiernych zápisov za tie takmer 4 roky nazbieralo...).

K HS a im podobným: áno, táto ich posadnutosť maternicami, spermiami, vajíčkami a pod. tiež už presiahla únosnú mieru. Je to dogmatická choroba.

Norman

To hlasovanie sa proste nedá pochopiť ale aj keď bolo dosť jasné, že neprejde a aj keď málokto z populácie takéto a vôbec hlasovania nejak sleduje či vôbec eviduje, aj tak to svedčí o stále prežívajúcej deformite v radoch ĽSNS vedenia. O neuvedomení si toho rozdielu v politických stranách, o neregistrovaní tej škály - proste o čiernobielom videní.
Čiernobiele videnie je sprostosť nie pre nejakú morálku, ale proste preto, že je to debilný prístup k realite. Poviem to tak inteligentne, aby tomu aj oni porozumeli: s tým môžu ísť do piče. A dokonca aj pri ich čiernobielom videní, teda nerozlišovaní medzi Smerom a globalistami, aj tak je nelogické že hlasovali ZA globalistov.
Ja si stále myslím, že ľudová strana má na 20% hlasov a myslím, že by to všetkým pomohlo - ale obávam sa, že si to najbližší polrok premrhajú.

Čo sa týka nezávislých médií - kočneriáda zrejme spravila svoje a to sa prejaví držaním huby. Zas tu treba spomenúť históriu, dokonca takú, čo som ani ja nezažil, ako po Husákovej normalizácii všetky médiá si sami nasadili náhubky, samocenzúru. To teraz v štvanici zvanej kočneriáda nastáva aj v slovenskej mediálnej alternatíve, si trúfam povedať. Ako sme už skonštatovali, míľnik je ďalej žmýkaný a Kuciakova mrtvola dáva globalistom svoje posledné šťavy.

Ergo: Kotlebovci si nedajú nič povedať, nič ich nezaujíma a "alternatívne" portále vlastne to isté. Vyskúšali sme oboje, dá sa porovnať, je to rovnaká slepota. Na Slovensku by to trvalo ešte roky, kým by tí ľudia dospeli, občas sa toho už až štítim - ale procesy v Európe našťastie aj na nešťastie nebudú na toto kocúrkovo čakať.

Roland Edvardsen

Na základe dlhodobého pozorovania by som konštatoval, že kotlebovci vlastne ani nechcú byť v nejakej vláde. Im to viac vyhovuje takto - v opozícii a bez zodpovednosti. Vo vláde by omnoho viac vynikli ich nedostatky, ich celková neschopnosť, čo by sa následne mohlo odraziť aj v preferenciách. Takto v bezpečí opozície môžu skôr rásť a udržiavať si imidž martýra, ktorý je sám proti všetkým. Ale tých 20%, tak na to dnes nemajú, max. tak do 15%, ale vo februári budú mať menej - môj odhad (nepíšte mi potom, že som sa mýlil, ak náhodu bude inak). Oni majú nejaké svoje angažované silné jadro, dosť aktívne na webe a okolo toho daných sympatizantov, ale ten zvyšok, tá majorita, ich má dosť v zuboch (rozprávam sa s ľuďmi, viem. Moja mama by ich napríklad nikdy nevolila. Ani stará mama. A to sú vlastenecky založení ľudia, normálni Slováci. Prečo asi?). Z nich nikdy nebude nejaká širšia strana na spôsob Smeru, už dnes sa v podstate vyprofilovali ako akési radikálnejšie KDH (a ešte podobne ako reálne KDH aj oni radi prisluhujú globalistickým silám). Osobne je to podľa mňa neatraktívna politika, čo robia, nie som ich cieľovka.

Norman

To, že nechcú byť vo vláde je legitímna politika. Je prirodzené, že viacero strán v podstate nechce byť vo vláde a nemá na to ani ľudí - objektívne im vyhovuje miesto v opozícii, miesto parlamentného kritika. To nie je nič až tak nenormálne.
Je to podobné, ako väčšina ľudí kritizuje politiku a politikov, ale nikdy by do politiky nešli, ani do neoficiálnej politiky.

Čo sa týka voliteľnosti - áno, ako strana majú imidž, ktorý im urobili aj média a ten mnohých odstrašuje. Ale objektívne tu jestvuje jedro ich voličov a voličov tém, ktoré nemá nik iný, iba kotlebovci. Stranu ľudia voliť nebudú, aletémy majú voliteľnosť aj viac, ako 20%, vlastne nadpolovičnú.
Pokiaľ vieme, zmení či zmenil sa zákon a ĽSNS-kotleba sa bude musieť premenovať. Vlastne by im to malo aj vyhovovať - ich skalní ich poznajú a zbavia sa tak skôr zlej minulosti - potom ich budú voliť aj ľudia, čo by kotlebovcov ako takých nikdy nevolili. Môžu sa volať aj Ľudová strana, alebo aj ľubovolne inak. Je to pravdepodobnejšia verzia, ako viera v zázračné osvietenie SHO či iných "opozičníkov".

Ideálny by bol aj odchod Kotlebu do zákulisia, v politike sa to často robí. Urobil by to sám, bez nátlaku globalistov, proste by tým pomohol veci. Mohol by predsedu robiť ktokoľvek, časy hranie sa na "vodcu" naozaj nie sú a on skutočný vodca nikdy nebol a nebude. Napríklad Grausová by to mohla robiť, bez irónie. No ale to by sme už asi chceli od nich veľa.

Nie si ich cieľovka, lebo ty sa už zrejme príliš pohybuješ medzi triedou rôznych tých progresívcov a si s mestskou kaviarňou a snobárňou spojený svojím sociálnym statusom - a ľudia vždy volia podľa svojej "triednej príslušnosti" (trocha politickej ekónómie 19. storočia :). Ja predpovedám, že sa rôzne pomery zmenia, zhoršia a ľudia budú ešte radi, že budú môcť voliť surovú stranu. Môže nastať lokálny vojnový konflikt, ropná kríza, Rusko prestane dodávať ropu, aj Saudi, môže nastať ekologická kríza a dopad na nedostatok potravin a iné základné veci, určitá rasová vojna v Západnej Európe ... To potom sa ľudia nebudú rozhodovať podľa atraktívnosti.
Druhou možnosťou je Smer, ale tam je možnosť na pozitívnu zmenu ešte menej pravdepodobný, globalistov poslúcha reálne ešte viac, a ak sa niečo mení, tak je ťahaný do absurdného neo-neo-marxizmu alias Blaha.

Kotlebovci nevedia nerobia dobrú politiku. Ale už ich existencia a viditeľnosť je stále pozitívna vec, stále prispievajú vývoju ako určitý katalyzátor. Stále sú menšie zlo. Práve zvyšné strany sú drbnuté, ich politici príliš sprostí a samozrejme mega zapredaní. Kotlebovci sú hrozivo neflexibilní a až hrozivo nereagujúci - ale stále je to najlepší balvan, čo možno hodiť do stroja.

Roland Edvardsen

Nemôžeš presne vedieť medzi kým všetkým sa pohybujem, ale upresním, že som mal na mysli takú tú robotnícku triedu na Slovensku, "obyčajných ľudí", ako sa hovorí. Ja som sa medzi robotníkmi pohyboval, aj pracovne a aj pochádzam z robotníckej triedy, rodiny. A robotnícka trieda tiež nie je nejaký názorový monolit a nájdeš medzi ňou voličov všetkých strán a prívržencov rôznych ideológií či presvedčení (aj keď v priemere zvykne byť politicky menej korektná alebo "uhladená", to áno). Ak už, tak táto trieda býva viac za sociálnosť, viac za takú, povedzme "ľavicovejšiu", politiku v ekonomickej oblasti: toto ju určite zaujíma viac než nejaké spermie vo vajíčku a obdobné "problémy", a preto má aj Blaha pravdu vo význame sociálneho populizmu a starostlivosti o túto triedu. Veď napokon týmto veciam dobre rozumel aj Hitler, ktorý ak chcel odkloniť robotnícku triedu od podpory komunistov a socdemákov (k čomu táto trieda prirodzene inklinovala) musel začať robiť tiež silný pro-sociálny populizmus.

Možno sa to takto online javí, že som nejaký kaviarensky snob z Blavy, ale pravda je taká, že typický bratislavský snob z kaviarne je názorovo môj protiklad - skôr než naopak (a má, ako som už písal, odlišné rodinné zázemie a podporuje odlišné politické strany). Ja sa v mnohom stále radím k nižšej strednej triede a robotníckej vrstve, tam mám korene a prepojenie (napriek môjmu vzdelaniu).

Norman

Práve preto je dobre, že sa tu navzájom osobne nepoznáme, pretože tieto veci neberieme osobne.
Takže za prvé, nejde mi o staré delenie na "robotníkov", pretože to je už minulosť. "Roľníkov" je dnes okolo 3%, "robotníkov" skutočných tak 5 až 10%, to sú už nepodstatnosti, zvyšok sedí v kanceláriach, aj keď sú námedzne platení, je to iné. Dnes na Slovensku je reálny triedny rozdiel iný, je to rozdiel medzi štýlom života a odmeňovania na jednej strane vo veľkých mestách, a na druhej strane v naozaj malomestách či dedinách.
Život v Bratislavskom kurníku, hlavne ten pracovný, prináša denne strety s globalistami (slniečkármi , progresívcami ... ) ktorí neustále šíria svoju propagandu. A ak človek nechce mať problémy, robí kompromisy. Ja tiež žijem v Blave, ale mám to ľahšie, lebo už ani náhodou nemusím robiť žiadnu karieru či inak často kooperovať s tým miestnym malomestkým snobárstvom. Ale väčšina ľudí to má ťažšie, sú pod ťažký tlakom tejto nepreháňam totality.
Neber to preto ani náhodou ako nejakú výtku, proste tu prinášaš občas ich názory a je dobre, že to tu zaznie. Lebo oni sem už neprídu, vôbec sa po webe vlastne už skoro nikde nediskutuje, ľudia sa už navzájom aj tam vyhýbajú, každý toho má už až po krk.

Ľubov

To je dobre,že ste to spomenuli. V triedach nastal neskutočný chaos,stačilo 30 rokov.
Len taká momentka z bežného života,ako cielene si vyberáme staršie predavačky,lebo je tam predpoklad,že majú učňovky-u mladých hrozí,že sú to absolventky nejakej vš, a tým pádom úplne nekompetentné.
Deformácia školstva holt priniesla svoje ovocie.

Keď spomínaš ten kurník,sranda,zistila som,radšej neskoro ako nikdy.-),že som mala robiť v polnohospodárstve.
Prišla som na to náhodou,keď som sa istý čas musela starať o dedkove sliepky.Veď to le nádhera,relax aj meditácia.-). Bez ľudí,medzi sliepkami je všetko zase v poriadku,svet sa tam nezmenil.
https://www.youtube.com/watch?v=jG295C1i8KU Berte to trocha ako žart,trocha ako dobrý nápad..-)
Vrátiť sa k zemi.