Z Nemecka bude Jamajka. Dočasne.

Nemecké voľby skončili a všetci vieme, ako. 

Hm, alebo vlastne nevieme.

Nik nevie.

 

 volby nemecko 2017

 

 Únia, teda CDU/CSU aj SPD majú prakticky najhoršie výsledky, s výrazným poklesom. Tretia najsilnejšia strana je AfD. Aj keď nám sa to zo Slovenska možno nezdá, ale v nemeckých médiach vládne viac ako prekvapivá frustrácia z toho, že AfD naozaj vtiahlo do parlamentu a to s takýmto výsledkom. Holt, všetko je relatívne - nám sa to nezdá vela, ale oni, sionmédia,  vedia lepšie, ako na tom vlastne sú.
 
Vládna koalícia nebude viac tá terajšia, teda spojenie CDU/CSU s SPD, ale zrejme to bude trojkombinácia zvaná podla straníckych farieb Jamaika  : CDU/CSU, FDP a Zelení(Grüne). Veľmi príhodný názov, Jamaijka (čierno, žlto zelená vlajka).
 
Nemecko je vraj rozdelené na dva tábory. Wir schaffen das podľa mňa neplatí - pretože aj keby TO Nemci zvládli u seba, teda nejako uhrávali vnutropolitickú situáciu, roztrhne sa Taliansko, alebo Španielsko, Francúzsko, budú pokračovať oslabenia vo V4.  Alebo Rakúsko, ktoré má voľby o tri týždne, ale v podstate pri akejkoľvek koalícii sa môže prudko začať točiť.
 
Plyn sa z nádoby teda nijako nevypustil, takže prídu nárazy, možno aj nejaký väčší výbuch. Ale nebude to zajtra, teda pravdepodobne nie. Treba si oddýchnuť, natiahnuť nohy, pripraviť si ciele svojho konania v prípade, že bude náhodou nejaký chaos. Ale netreba si dávať nejaké veľké ciele, nie sme žiadni sicarios, teda väčšina z nás nie, teda zatiaľ nie. Treba sa len kľudne poobzerať po svojom meste, po lokálnych politických ksichtoch.
 
 
mirage

20 po 12-tej

zaujimava pomala prednaska z viedne - k prezentacii knihy
posledni europania

rakusko ma cca este 10 rokov casu a potom bude process pravdepodobne nezvratny
a ak si svoj problem nebude vediet vyriesit, nezoberu ho ani do v4 (33:50)

https://www.youtube.com/watch?v=tGib3KJ5Plw

Norman

Výborná inteligentná, vecná prednáška o stave spoločnosti. Niečo, čo na Slovensku, ale ani v Čechách nevidno, podobný stupeň racionalizmu nepredpokladám ani v Poľsku, a bez emócii ani v Maďarsku. Pritom je za ním FPÖ, strana ktorá s v Rakúsku už najmenej 20 rokov vcelku slušne presadzuje. A to pod jeho vlastným menom a titulom. Je to ukážka, že v Rakúsku (ale aj v Nemecku) je táto alternatívna spoločnosť na oveľa vyššej úrovni, ako vo východnej V4.

Čo sa týka jeho predstavy o sťahovaní na východ, do Varšavy a podobne, to malo nahnať poslucháčom asi viac strachu, ako predstava islamizácie. Tadiaľ cesta, samozrejme, nevedie, ale, ako sám jasne povedal, v odsúdení Merkelky a v deislamizácii - akýmkoľvek spôsobom.

Možno by to stálo za preklad, ale to je len kvapka - v skutočnosti potrebuje Slovensko aspoň nejakých ľudí, ktorý by tieto a podobné myšlienky aplikované na naše pomery generovali a šírili. Bohužiaľ, takých ľudí tu niet, doslovne ani pár jedincov. Ani náznak medzi tými, čo majú príležitosť. A zvyšok mlčí a otročí.

Ľubov

Nikdy si si ešte nepoložil otázku,že práve za týmto účelom(mlčať a otročiť)sme boli vytvorení?
No a tí,čo nechcú,čo sa bránia,napr.my, sme iba kusy s poruchou.
Napadlo ma to tiež iba nedávno.To preto,že ja,človek s priemernou. inteligenciou,s veľmi priemerným spirituálnym potenciálom má pomerne veľa informácií-vyrovnáva sa mi s nimi dosť ťažko.

Videli sme deti v tričkách Zomri.Autori tej stránky sa len nedávno nechali počuť,že deti a rakovina sú hranicou,ktorú n i k d y neprekročia.Načo sa rozčulovať,s akého dôvodu byť zhrozený? Oni sú v norme,my sme tí,čo sú iní.
https://www.youtube.com/watch?v=z31gzqUnXZY Ešte kratučká ukážka z filmu Lucy,recenzie sú veľmi kritické. Dobre,mne aj tak ide len o ten záver,vizuálna scéna,kde Lucy,žena,ktorej sa aktivovala 100% mysle, sa stretáva s našou údajnou pramatkou Luciou .

Norman

Som si položil, ako mnohí, už kopu podobných otázok.
Ale odpoveď je v podstate jednoznačná. Aj keď ich je vlastne viac.

1.Nič nie je vytvorené za účelom - všetko jestvuje podľa dôvodu. Účel, cieľ, ak nejaký je, je vždy iba časť dôvodu, príčiny. Naše bytie je založené na dobrých a skvelých príčinách.
2.Prirodzene, že my - ktokoľvek - sme výnimka. Samotná Zem je výnimka. My bieli sme výnimka. My kľudní sme výnimka. My dýchajúci sme výnimka. Vždy sme nejaká menšina, množstvo a zvyšok nie je vôbec dôležitý. Normu, teda normálnosť, nechápem ako väčšinu, normálne je to najlepšie, čo je momentálne možné.
3.Ľudstvo nebolo vytvorené na otročenie a jeho osud nie je otročenie. Konieckoncov, komu by sme otročili, kto by z ľudského pechorenia mohol mať prospech? :) To je len zas ľudské preceňovanie svojej dôležitosti - nie, nik nepotrebuje ľudstvo ani ako otrokov. To je len terminológia mechanického 19. storočia, doby otrokov (ktorá samozrejme stále trvá, ale je to len zbytočná a možno aj dočasná autoimunitná choroba, také niečo).

Len pre istotu dodám, že z týchto univerzálnych právd nevyplýva, že jestvuje možnosť či že by sme sa mali snažiť, aby bolo celé ľudstvo nejako zachránené, či ako to nazvať, zbavené utrpenia. To nejde. Nikdy nemožno zachrániť všetkých.

K tomu filmu Lucy.
mal zlé kritiky, pretože práve slubný až výborný námet zle spracoval, pokazil zbytočnou nízkou akčnosťou, strielačkami a podobným lacným mechanickým pechorením. Pritom, ako daná myslím výborná ukážka zo záveru ukazuje, je cesta ľahká a akoby sme ju naozaj kedysi už všetci videli - ináč by nás podobné veci tak nezaujali, že?

mirage