Vyvolená črieda

O tom, že sa útoky na náboženské skupiny, a špeciál na židov, množia, svedčí aj najnovší článok ľavicového aktivistu M. Havrana.

Tento hater sa síce rafinovane či zbabelo vyhýba osloviť židov otvorene, ale nazýva ich "vyvolenou čriedou". A každý vie, kto je "vyvolený".

Citujem:

Mám podozrenie, že vy o nič také neusilujete, vzdali ste sa, ako hovoril Nazaretský, presviedčania a láskavosti. Možno je to preto, že sa považujete za vyvolenú čriedu.

Tu si všimnite priame vyčlenenie - zdôrazňuje, že kresťania sa prirodzene držia slov Nazaretského (Krista), a tí, čo sa ho nedržia, teda židia, sú črieda. Prívlastok "vyvolený" používa jednoznačne iba jedna kongregácia - a to židia. Takže pre Michala Havrana sú židia črieda, necitlivá, neláskavá skupina, zverské stádo.

Ale to je len začiatok. Vo svoje nenávisti sa vyštudovaný teológ ešte len rozbieha:

Uverili ste, že si vás vybral Boh, aby konal skrze vás svoju vôľu? Myslíte si, že Hospodin o vás vie? Dajme tomu, že áno, že naozaj viete ako s ním hovoriť, aj keď od čias Auschwitzu existuje medzi teológmi istá pochybnosť o tom, čo vlastne Hospodin počúva okrem svojej tvorivej mysle.

Cynizmus tohto výsmechu je jasný a na dnešné pomery nebývalý: výsmech židovskej komunite zneužívajúc najväčšiu traumu moderného židovstva - Auschwitz, po polsky Osviečim. Ktorý neonacista má tu drzosť, robiť si z Jahveho výsmech na základe toho, že pripustil holokaust? Nik - iba pološialenec Michal Havran. Vysmievať sa miliónom obetí? To by ani Mordechaj Kapusta lepšie neurobil.

A nenávisť pokračuje:

Nie, zosmiešňujete kresťanstvo, robíte z neho sexuálnu úchylku, vaša voyerská zvedavosť, typická pre skautov pod spoločnými sprchami, nikoho nezachráni.
 
Tu evidentne naráža na staré klišé o tom, ako židia nenávidia kresťanstvo, ako židia kresťanstvo dehonestujú, ako ho ponižjujú svojou vlastnou sexuálnou deviáciou a nevyrovnanosťou (to, že Michal spomína práve "skautov pod spoločnými sprchami" je už len jeho osobnou fixáciou a preferenciou, títo nenávistníci projektujú na svojich oponentov svoje vlastné nechutné túžby, perverzity a skúsenosti).

Ale azda netreba opakovať všetky urážky lavicového extrémistu voči Abrahámovskému náboženstvu.

Aj tieto drobné ukážky svedčia, že sa dopustil štvania proti skupine obyvatelstva pre jej náboženské presvedčenie - a to konkrétne proti židom. Je naša prokuratúra stále bezzubá voči takýmto neofašistom? Nik sa neodhodlá k činu a nepodá trestné oznámenie? Netreba azda pripomenúť, že to mnohým prikazuje zákon a mohli by byť sami súdení za svoju nečinnosť?

Mene tekel ufarzin!

V preklade: raz vám to židia spočítajú! Minimálne zoberú strieborniaky tečúce z Monde diplomatique!

 

Odkaz na nenávistný článok.

 

baloo

1. "Problem - Reaction - Solution"
1.a. Ž. náb. obec teraz zareaguje a donúti vládu (resp. "systém") aby pritvrdila
1.b. EU (a uvidíme kto ešte) sa hlasito ozve a začne kritizovať - nie Havrana, ale celé Slovensko, t.j. vládu; pasuje to do načatého scenáru

2. Havran ten článok cielavedome - a nie emotívne, aj keď to tak znie - napísal:
2.a. lebo ľudia začínajú tušiť že niečo predsa nie je "košer" so židmi a takéto názory chcú počuť
2.b. na objednávku - viď bod 1

3. Havranovi sa nič nestane, keby niekto aj podal trestné ozn. nejako to už ututlajú, je moc šikovný káder na to, aby ho odpísali; resp. ak aj bude dáke haló, tak len preto, aby jeho "kalvária" jakožto hlásateľa Pravdy bola čo najviditelnejšia (pripomína princíp "ak niečo nevieš poraziť postav sa mu do čela").

4. Havran kresťanskú slovnú zásobu iba ako prostriedok, ideologicky je niekde úplne inde.

Tiež Havran:
"Takzvaný východ nepredstavuje alternatívu, pretože neexistuje. Je to filmová zmes moldavských kuriev, bývalých sovietskych generálov, pokúšajúcich sa predať africkým dôstojníkom pokazené jadrové zbrane bez návodu a kšeftárov s obličkami afganských veteránov."
http://www.jetotak.sk/editorial/sme-zapad-vychod-neexistuje

Aj tu je dosť jednoznačný:
SME, PENTA a ďalej?
http://www.jetotak.sk/slovensko/sme-penta-a-dalej

Norman

Z linku:
"Prial by som si nové SME, verné svojim starým koreňom. Hľadajúce pravdu a nie ponúkajúce recept na pravdu! Otvorený priestor pre celo-spoločenskú diskusiu, ktorá tu tak veľmi chýba."

Áno, nadšený kolaborant, obdivovateľ SME, ľavičiak sa zišiel s pravičiakom.

Sme nebolo nikdy "priestor pre spoločenskú diskusiu" a jedinú diskusiu, ktorú chcú havranovci, je priestor pre nadžgávanie propagandy do hláv pubertálnej playstation mládeže. Jeho "priestor" najlepšie ukazuje prípad Páleš v tej ním vedenej relácii.

Ľubov

Aliancia za rodinu sa stala terčom tohto nenávistného článku.Možno vo februári už budeme mať celkom iné starosti,ale pokiaľ to bude ešte možné,referenda sa zúčastním a jednoznačne s celou rodinou.Norman,zaujalo ma to "Mene,mene,tekel". To málokto používa,len ozajstní fajnšmekri. Zmeraj,odváž.A naozaj,aspoň ľavou zadnou by sme si mali občas spomenúť,čo potom. Dušu vážili už starí egypťania ,tá dokonalá má byť ľahučká a biela.Takže opatrne!

baloo

sa v starej skýtštine píše "Menjetek el" - podľa súčasného skýtskeho dialektu tzv. panónštiny znamená "odídte" ;-) Podľa niektorých tam ale bolo napísané "Huzza Tokel" čili "ťahajte preč".

Ľubov

Nebudem sa hádať,opýtam sa na evanjelickej fare,potom budem múdrejšia.Je to nejaký tajomný nápis,problém preložiť ho mali aj súčasníci,babylonskí hádači. Možno pointa je naozaj "Odváž,zmeraj ,čo si dal a čo si dostal,a potom odpál!"

baloo

Netreba všetko brať vážne, "menjetek el" je po madárszki "odídte" ;-)

Norman

Pointa je hlavne tá -viď wikipédia - že sa nevie iste, čo ten akože nápis znamená. Až teraz som sa dozvedel, že to u-parsin má znamenť Peržanov - teda vlastne Iránčanov, Árijcov par excelance, ktorí prídu a vykopnú semitov z babylonskej stoky. To sa mi páči:)

Ale najlešia pointa príbehu je aj v inej, typickej situácii, ktorá sa v biblii opakuje viackrát:
Máme ríšu, bohatú mocnú, v ktorej sú akýsi židia len handra, závidiaca svojim pánom a hostitelom. A tu sa vraj král dostáva z dosť neistých dôvodov do rozpakov, "nik nevie" ako mu odpovedať. A príde "chytrý" žid, zrejme rovnako vediaci hovno, ale bohorovno mudrujúci , vysvetlujúci. Veď klamanie sa učia kupci a trhovníci od malička. V dôsledku toho a následných udalostí nakoniec židia odchádzajú, odnášajú si majetky (ktoré predtým nemali) a dotyčná Ríša sa rozpadá do chaosu a chudoby. Ale za to už vraj židia nemôžu, za to môže ich "jhvh", horiaci krík.

Tento príbeh sa opakuje viackrát, s Egyptom za Abraháma či Jozefa, Mojžiša..., v Babylónii, v mnohých menších královstvách, v Persii a nakoniec aj s Rímom (len to už sa do biblie nedostalo - a nedostal sa tam ani ten istý príbeh s královstvami novoveku, Francúzskom, Nemeckom, Britániou, Ruskom .... ten s USA ešte ani nie je celkom na konci, len mu už veľa nechýba:).
Proste - epidémia, ..no, to možno nie, jednoducho infekcia.

Toto nie je obviňovanie židov - konieckoncov, nič také, ako žid nejestvuje. Existuje židovstvo, dnes v politickej forme zvanej sionizmus. Je to jedna z mnohých spoločenských teórií, táto explicitne parazitická, teda principiálne zvrátená, chorá. Niekto je tým infikovaný, niekto nie. Každý si môže vybrať. Každý sa narodí v nejakom náboženstve, ale keď dostane rozum, môže si vybrať.

Vidíme, že agenti sionizmu sú sprostí a vulgárni voči veriacim rôznych konfesií, voči katolíkom, pravoslávnym, moslimom ... nie je dôvod, aby sme židov obchádzali a rovnako nenapluli aj na nich. Zvlášť, keď si to zaslúžia najviac. Jetotak sa hrá s ohňom, má ho mať, ja som za každú zábavu. Len do toho, avantgardisti, avanti avanti:)

Pavlik Morozov

Objektívne povedané, od roku 1948 - vzniku štátu Izrael, nie je na svete kľud. Nie je to chyba "kibucnikov", zúfalcov čo hľadali vlasť, frustrovaných z krutých zážitkov kynoženia miliónov Źidov v Európe a neochoty prijať utečencov v USA (na to sa cudne zabúda). To že Hitler chcel v provom rade Židov vysťahovať, je historický fakt. Ako reagovali "milovníci semitov" v celom svete? Sionisti to zatĺkajú, ale nik ich nechcel, hoci reakcia antisemitu Hitlera bola predvídateľná! Egoizmus, slabo skrývaný antisemtizmus, to bol skutočný motív tejto neľudskej reakcie.
Politika štátu Izrael bola celý čas veľmi agresívna, na záujmy a práva Palestíncov nebrala vôbec ohľad. Štát bol financovaný sionistami USA a tak orientácia na vojenské riešenie bola ekonomicky možná. Reakcia Arabov bola "semitská", ako zo Starého zákona. Náboženská vojna! Podkurovaná sionistami a islamskými fanatikmi.
A v tejto situácii sa nájde Idiot, ktorý napriek oficiálnemu odmietnutiu antisemitizmu Vatikánom, napriek ospravedlneniu sa za krivdy, ktoré spáchali kresťania v minulosti, začne operovať Ježišom Nazaretským.
Komu to prospeje? Súhlasím s názorom, že predovšetkým sionistickým gaunerom, lebo práve títo presadzujú rovnicu antisionizmus=antisemitizmus. A tak kritika sionizmu a jeho porušovania ľudských práv sa môže začať likvidovať pod pláštikom boja s antisemitizmom, teda bojom za ľudské práva. Newspeak ako z Orwella!
Kto sú tí vyvolení? Nie sú to v skutočnosti Žida, v skutočnosti sú to malá banda nenažratých sionistov bankserov oligarchov, ktorá vďka vyžieraniu celého sveta ovládla finančný systém a následne médiá!

Pavlik Morozov

"V ezoterickej spoločnosti akou Slovensko je, predstavovala kritická teológia voči ideológiám zásadnú alternatívu."
A tohto trkvasa najala STV ako protiváhu inému farizejovi - Hríbovi? :-D Stavím pomerne veľkú čiastku na to, že tento mudrc nemáani poriadnu predstavu, čo je to teológia, o "kritickej teológii" nehovoriac

Norman

Lichtnera zo Slobodného vysielača, ani Rostasa a kopu ich ešte výkonnejších (relatívne anonymných) spolupracovníkov si do televízie nepustia.

Je to ovšem otázka času. Slobvysielač funguje dva roky. Nehovorí NIČ - ale každý z jeho poslucháčov vie svoje. Dokonca ho ani netreba počúvať - hlavne, že je. Raz preniknú podobné veci aj do masmédii. Nejde o to, že aj RTVS má malú sledovanosť - ide o princíp. Keď to bude tam , každý bude vedieť, že už to prišlo (ako keď v stredu 22.11.1989 dali prvý raz do TV priamy prenos z demonštrácií - každý pochopil, že vrchnosť otočila kabát - ľud čaká len na to, buď na prejav slabosti, alebo rovno otočenia kabátu - potom je prudko revolučný, odvážny, ide do ulíc a "tvorí históriu", hech:)

Ľubov

No,trafená hus musí zagágať,húsky sú také.-) To súvisí s tým,čo mi dáva Nadhlad.Mám radosť,že ste. Že sme. Slobodný vysielač,áno,od prvej chvíle ich pozorujem. Čo mi dáva? Dosť v tomto ťažkom čase.Podobne,ako Nadhlad,vyskytuje sa aj pár chybičiek. Ale je to alternatíva. Keďže RTVS už skoro nikto nepozerá a napriek tomu mesačne platíme všetci cca 5 eur,otázka je to už aj etická. Ten príkaz na platby SV je zatiaľ dobrovolný. Nadhlad je zadarmo. Apropo,čo Ťa to vlastne stojí,Norman ? December je tu.

Ľubov

Ospravedlňujem sa Ti. Prepáč hlúpu otázku. Viem,že Ťa to stojí predovšetkým čas. A čas sú peniaze,tak nejako. Ešte by som sa chcela poďakovať za Tvoj vklad. Veď príde aj na mene tekel,tam sa to nestratí.

Norman

Ja som Slobodný vysielač nekritizoval. Keď som napísal, že nehovoria "nič", myslel som to tak, že ešte ani nič zvláštne či prevratné nepovedali, a už prevrátili Slovensko dosť naruby, už sa ich boja. To je umenie:) Ja občas tiež zafrflem na konkrétne veci, ale už len to, že to udržujú a budujú, je pri plnej vážnosti úctyhodné dielo. Spolu so ZemaVek posunuli povedomie na Slovensku najviac, neporovnateľne s akoukoľvek alternatívou.
My do vecí síce lepšie vidíme, bezpochyby, ale ráta sa skutočná práca, nie potenciál:)
Ďakovať nemusíš, mňa to nestojí ani ten čas, ide o to, že ten čas proste buď mám, alebo nemám - podobne ako iné zdroje. Je to všetko len taká hra, netreba to prežívať. Vy viacerí ste museli mať veľmi šťastný život, keď vás tak znechucujú či deprimujú sionisti a iná zgerba.
Možno to je tiež jeden z dôvodov, prečo sa ľudia faktickej politike tak málo venujú - pretože ich to tak hľboko deprimuje a frustruje. My, od malička frustrovaní, to znášame v pohode:)

Buheh

Ľud je prudko odvážny a revolučný, keď uverí, že teraz je to už naozaj. Keď sa hybateľovi zhora podarí spustiť v ľuďoch ten primitívny mechanizmus, keď stádovito vybehnú von a štrngajú kľúčmi, mávajú červenými kartičkami alebo rovno lynčujú – je celkom jedno koho, veď je to pudová a emocionálna záležitosť. Konečne je tu chvíľa, keď všetky tie frustrácie a krivdy budú pomstené, dobro a láska zvíťazia nad lžou a nenávisťou, či ako to písali v talmude, už si to presne nepamätám.

Jedna vec je čoraz jasnejšia. Určité skupiny ľudí ovládajú a používajú psychologické nástroje na ovládanie más. Tieto technológie sú čoraz dokonalejšie a čoraz dokonalejší je aj ich efekt. Masa je tak dokonale zmanipulovaná, že už nerozozná čiernu od bielej. Za týchto okolností zmena nie je možná – zmena bude možná, a bude aj okamžite realizovateľná, až keď nejaká iná skupina ľudí vynájde a prakticky zvládne nejakú účinnú obrannú technológiu. Zatiaľ nevidím ani náznaky, hoci Číňania s Rusmi sa dohodli, že niečo také budú vyvíjať – ale do týchto chvíľ sme všetci odkázaní iba na samoštúdium, samoliečbu, samoprecitanie (bez makcenov a dlznov).

Norman

Súhlasím ... až presne do bodu:"Za týchto okolností zmena nie je možná ".
To je asi podobné tvrdenie, ako že nastal koniec dejín. To sa nikdy nestane:)

A čo sa týka toho, že "sme všetci odkázaní na samoštúdium, samoliečbu a samoprecitanie" - to je povedané na základe čoho? :) Já ti neviem, tvrdenie, že sme všetci odkázaní na samo... to ľudia nebudú súhlasiť:)

Ľubov

Ale veď Ty sám často konštatuješ,že nám chýba imunita,základné pudovo sebazáchranné inštinkty.V tomto Buheh hovorí jasne,sme v tom sami.Okrem iného som presvedčená,že prežijú len tí najsilnejší jedinci.Program zombifikácie sa nezastavil na hraniciach Ukrajiny,vnímame ho,uvedomujeme si ho všade,v tomto priestore našich európskych priateľov.Dobre sa P.Čalovka pýta,kde ,do čoho sa investovalo tých 50 miliárd .Majdan?Máme vôbec predstavu,ako ďaleko sa voni dostali v technológiách ovládania mysle?Preto by som zmienku o samoliečbe vôbec nepodceňovala.

Norman

V kontexte "zmena nie je možná" to o "samoliečení" nevyznieva tak, že si sám pomôžem, ale vyznieva ako staranie sa len o seba, ignorovanie a odmietanie vonkajších spoločenských zmien.

Ja neberiem nikomu to, aby sa staral o to, čo ho baví, napríklad zbieral známky, pestoval kvetinky, sedel v jaskyni ako jogín, staval lokomotívy ... čokoľvek, - ale nech sa to nepropaguje ako cesta pre všetkých, pre spoločnosť, pre prekonanie problémov a explicitného zla.

Skôr taký prejav je indikáciu toho, čo spomínaš - jedovatý mém, spacifikovanie a spasívnenie populácie, presvedčiť ich o tom, že sa nemôžu brániť, že nič nedokážu, že sú slabí ... ako keď zmija hľadí na morča ... lenže nie všetci sú morčatá, existujú jazvece a mungá, a poradia si, a aj to morča, ak nie je sprosté a pasívne a ochromené strachom, kľudne ujde.

O týždeň bude zas demo vedené bandou štyroch. Možno je to jedno, čo robia, možno je jedno, či budú mať svojich ľudí pred kamerami, možno to nie je jedno, či budú nejakí ľudia aj proti nim viditeľní. Pomôže samoprecitanie doma pred televízorm?

Takže záleží na tom, ako to Buheh myslel - ale keďže ho už poznáme... :( Pýtaš sa, či máme predstavu o technológiach mysli. Máme - a práve preto súhlasím, v inom zmysle slova, že by som "zmienky o samoliečbe nopodceňoval". Nie je dobré to podceňovať, sú to stále tie isté ich otrávené veci.

Buheh

som to tak, ako som to napísal: keby niekto začal na masy používať antisérum, tak by sa moc manipulácie mohla stratiť, resp. výrazne oslabiť. Bolo by jednoduchšie byť prebudený. Ale dnes si jednotlivec svoju cestu k zmúdreniu a odhaleniu týchto súvislostí musí každý prešlapať samostatne. A keďže prebudených je stále výrazná menšina, tá veľká zmena sa zatiaľ nedeje. To nie je žiadny porazenecký postoj, ako mi to zvykneš podsúvať. Ja som aj v týchto veciach optimista, ale to neznamená, že sám seba budem klamať, ak sa mi nejaká informácia nehodí do krámu.

Norman

že si to myslel tak, ako si to napísal:
"Za týchto okolností zmena nie je možná "

Nazvi si to teda ako chceš, ja na teba nechcem útočiť, ale tieto postoje do vas nadupali a to máš pravdu - očividne by sa musel stať nejaký zázrak, antisérum, aby to vyšlo von. Takže vlastne aj v tomto s tebou súhlasím.

K tomuto ma napadá jedna príhoda, možno som ju už aj spomínal. Mal som známeho a jeho dospievajúci syn mal dosť nadváhu. Prvé obete počítačovej doby. To nie je moc dobré a tak okrem iného kupili vtedy také nejaké to elektrické masírovanie na chudnutie. A jedného dňa chlapík príde z práce domov a mladý leží na gauči, napojený na prístrojček, ale okolo seba čokoládové tyčinky, banány a ja neviem čo.
"Čo robíš?"
"Chudnem".
Asi tak, taká neškodná veselá príhoda, ako nám ju rozprával:)
A asi tak vyzerá aj to samoliečenie väčšiny populácie.

To sú len výhovorky.

Norman

ak sa ja nemýlim, bolo to "len" 5 miliárd.
Som si istý, že väčšina skončila zas v USA, len z konta štátu na súkromných kontách. Na Ukrajinu im stačilo pár (desiatok) miliónov - viacej do skákajúcej chudoby nemuseli dať, holywoodske filmy sú fakticky zadarmo.

Ľubov

Jasne ,5. Viem,čo ma zmýlilo. Myslela som na tých 55 miliardárov na Slovensku,ako ich spomínal v článku P.Janco.
Samoliečba,ja zas na celkom iné myslím.Po istom období,keď som si povedala,že sa nedá veriť už nikomu a ničomu(viď slovák Laco),táto totálna skepsa tiež nie je riešenie ,ani cesta.Samoliečitelsky začnem opäť opatrne niekomu dôverovať. Aspoň jednému lekárovi,aspoň jednému učiteľovi,možno dokonca aj jednému predavačovi.Toto nemyslím vonkoncom ironicky.Predstava,že dôverujem nejakému novinárovi sa mi zatial nejaví reálna. Možno príde ten deň.

Norman

to sú beztak hausnumerá, povedala ich sama Nulandova Nudelmanová, ale to sú len prachy, ktoré banda za nejakou pani Nudlovou z východnej Európy odrbala americký rozpočet. Američania SÚ blbci.

Čo sa týka slováka Laca, musím znova pripomenúť, že dnes si nažíva spokojne v Newyorku, čo je asi pre jazzmena to najlepšie, takže asi tak ku kolobehu vecí:)

Keď hovoríš o tej dôvere či skôr teda nedôvere ... ja by som povedal, že to je častý prípad rozhádzania komunikácie. Ako keď magnetická búrka zničí príjem rádia. Pozri, nie som žiaden liečiteľ, ani psychológ, a aj keď píšeš, že so mnou súhlasíš, aj tak mi neuveríš - ale skús jednoducho vynechať ľudí a zameraj sa na prírodu a také veci.

Zaujímavé, teba presviedčam vlastne o úplne inej veci, ako Buheheho. Alebo je to vlastne tá istá vec? Alebo každému jeho časť?
Dnes som pozrel a uvidel toto
http://www.seberizeni.cz/meditace-rizena-alanem-wattsem/
Je to s titulkami. Neber to vážne, oni to sami tí rozprávači neberú vážne, neviem, čo všetko tam Watts porozprával , ale je to o zvuku, takže azda stačí počúvať.
Načo treba dôverovať ľuďom?

micha

Nevím nač ani proč, ale já lidem důvěřuji. Aspoň teda některým.:-)

Norman

To máš to šťastie.
Možno by bola teda správnejšia otázka, či sa dá ľuďom aj naozaj nedôverovať.
Asi to bude ako so vzduchom. Netreba mu veriť a ešte horšie je mu neveriť, ale dýchať musí každý. Najlešie zhlboka.