Tak kto teda zabil toho Kuciaka?

Vyšetrovanie Kuciakovej vraždy vraj prevzal nejaký medzinárodný tím, čo, ak by sme boli optimisti, by mohlo naznačovať približovanie sa vrahom, pretože tí prišli spoza oceánu.

Je totiž definitívne jasné, že na malom Slovensku niet sily, ktorá by objednala vraždu a zostala pritom neznáma. Na Slovensku sa všetko prekecne a prevalí, všetky plánováné vraždy mafie boli vždy neoficiálne jasné a poznala sa skupina páchatelov. Bolo to aj v prípade spolitizovanej vraždy Tupého. Prípad Valko je iný, tam je to buď náhodná alebo súkromná vražda.

Je definitívne jasné, že by nik nerobil taký zločin z motívu, aby umlčal novinárika. Za prvé tým práveže cirkus len spôsobil - a to bolo dopredu jasné, že to vyvolá nevídanú aktivitu. Za druhé Kuciak nemal určite žiadne informácie, ktoré nemal zároveň aspoň tucet iných subjektov na Slovensku - nikto nemal najmenší dôvod ho umlčovať kvôli nejakým informáciám. A takisto ani z pomsty, pretože Kuciak nikdy nič podstatné neuverejnil.

Predpokladám, že  v silách polície bolo preveriť všetky osobné a súkromné motívy. Preverili všetky osoby, ktoré by mohli vraždiť v afekte alebo z osobnej emócie, osobného primitívneho motívu. Dvojnásobná vražda sa udeje na Slovensku zriedka a je tu asi len málo osôb, čo by toho boli schopní, dokonca aj v návale hnevu.
 
Motív slovenskej či talianskej mafie sa ukázal slabý ako čaj. S tým bolo spojených zo začiatku najviac očakávaní, lebo verejnosť je naučaná na príbehy o talianskych mafiánoch vraždiacich všade a kedykoľvek. Z talianskej mafie zostala len skupinka eurodotačných sedliakov, zabudnutá v akejsi dedine na východnom Slovensku - predstava, že títo podnietili vraždu sa stala takou smiešnou, že ju aj média rýchlo prestali používať.
 
Tak teda znova: kto vraždil a aký mal potív, ak nie nik zo Slovenska?
 
Vo svete existuje sila, ktorá má možnosti aj motív takto vraždiť: zahraničné politické tajné služby (zdôrazňujem, zahraničné tajné služby, pretože slovenská SIS, ak aj by niekto mal motív ju zneužiť, sa tak sprofanovala svojou naivitou s únosom Kováča, že ju už nik na podobné veci nepoužije).
 
Motívom vraždy Kuciaka bolo vyvolať pobúrenie a farebnú revolúciu. To dokazuje najlepšie aktivita, ktorá sa po vražde naozaj rozpútala - na Slovensku sa naozaj uskutočnil pokus o revolúciu, o zmenu systému, o pád vlády, o rozbitie vládnucej koalície, o odstránenie vládnuceho muža. Na toto sa tento čin výborne hodil, ako to potvrdil aj sám opozičník Matovič. Na podobnú príležitosť a zámienku opozícia priam čakala, také niečo potrebovala.
 
Čomu sa vražda Kuciaka podobá? Čo sa týka určitého motívu, podobá sa na vraždu maltskej novinárky, prípad Daphne Galizia. Tá písala o afére Panama Papers, Kuciak písal o Panama Papers. Náhoda? Samozrejme, nie.
 
Vžime sa do uvažovania profesionálnych revolucionárov a socioinžinierov na jeseň minulého roka. Organizujú na Slovensku pochody "proti korupcii" a podobne, ale slovenská verejnosť ich oprávnene ignoruje. Štvú proti ministrom, operujú s prípadom Bašternák, ale to ľudí nezaujíma a ministri sa neboja.  Nadštátni manipulátorí robia určite aj iné horšie veci, ale efekt nikde. 
 
A vtedy sa, v okróbri 2017, stane vražda investigatívnej novinárky na Malte. Začali sa tam prejavovať politické útoky voči polícii. A niekto z revolucionárov dostane tú myšlienku: ak by sa to stalo na Slovensku, aj tam by to oslabilo pozíciu ministra vnútra. A niekto rozhodne o akcii. 
 
A za pár mesiacov prídu špecialisti. Nebudem sa venovať detailom, nie sme v kriminálke, ale zásadné veci treba spomenúť. O vyhliadnutej obeti majú informácie z prvej ruky, poznajú jeho program. Odkiaľ to majú, kto im dal tie veci? Kto dal Kuciakovi bozk smrti na rozlúčku ako Judáš Kristovi v Olivietskej záhrade? Nuž, novinár Nicholson, nepochybne agent tajných služieb, bol jeden z najbližších spolupracovníkov Kuciaka. On ho dirigoval, hovoril mu, čo ma robiť. On vedel, kde Kuciak býva a aké má zvyky. Pán Nicholson odchádza natrvalo zo Slovenska pár týždňov pred vraždou. To už je priveľa súvislostí.
 
Vrahovia prišli a vykonali svoje dielo. Na rozdiel od prípadu Malta, kde páchatelia zanechali po sebe stopy a boli do mesiaca zatknutí, týchto na Slovensku nik nevidel a žiadne podstatné stopy zrejme nezostali. Vrah prišiel z vonku, dlho sa nezdržal a zas vypadol von.
 
Sú vyšetrovatelia na správnej stope? Nachádzajú už stopy po páchateloch v zahraničí? Kde je Nicholson a bol už vôbec vypočutý? Českej novinárke Holcovej po vražde polícia dala ochranu, nik sa nestará o Nicholsonovu ochranu? Ale mal by sa - je ešte vôbec živý, alebo on bude ďalši stratený, aby sa vyšetrovacia reťaz nadobro pretrhla?
 
Ak sa stane akýkoľvek zločin, vždy je prvá otázka motív a kto uteká. Motív mali farební revolucionári a na úteku je Nicholson.
 
 

 nicholson kuciak

 Vrah a jeho obeť? 
 
0
vrbovčan

z jedného veľmi zaujímavého komentáru. Je to o firme, ktorá okrem iného priznáva dotácie nadáciam Zastavme korupciu, Viajuris, Aliancia Fair Play.

"Nemenovaná firma, pôsobiaca v zahraničí dostala evidentne objednávku na outsourcing aktivít CIA na Slovensku. Firma má obrovské kšefty v USA, vrátane štátnej správy. Konkurenčná firma bola vyšachovaná evidentne preto, lebo nebola ochotná na podobnú spoluprácu v Rusku! Proste terno, komerčné aktivity ktoré sú skutočne obdivuhodné v USA s prepojením na štátnu správu. Žiadne primitívne aktivity smerom priamych dotácií od CIA, firma má sídlo na Slovensku a preto môže prepierať peniaze CIA na Slovensku bez problémov. Tak isto môže svoje aktivity vykonávať cez klasický outsourcing bez toho, aby ich tento zákon postihol. Aby to nestačilo, s ohľadom na predmet podnikania firmy, táto má prakticky neobmedzený prístup k počítačom, na ktorých je nainštalovaný ich software!"

Náhodný okoloidúci

Nie som žiadny linuxový guru, len obyčajný klikač, ale aj tak som s Linuxom spokojný, "okná" nechcem, nepotrebujem, aby sa mi niekto na diaľku hrabal v počítači, a nepotrebujem ani antivírus, a už vôbec nie od zahraničného agenta Esetu. A keby som aj náhodou niekedy v budúcnosti bol donútený používa "okná", infekciu by riešil Kaspersky.

Ozaj, prečo sa tie prachy, ktoré "naša" vláda tlačí do gágora Bilovi Gejcovi, nepoužijú radšej na zaplatenie vývojárov, ktorí by vytvorili všetky potrebné programy a aplikácie pre Linux? Teda tie, ktoré ešte nie sú vytvorené, ale úrady ich potrebujú.
Určite by to štát vyšlo lacnejšie ako každú chvíľu nakupovať tisíce licencií pre "okná".

Buheh

Tak nejako vyzerá logické uvažovanie.

Tí na ulici používajú inú "logiku":

1. Kuciaka niekto zabil. Určite to bol niekto od vlády.
2. Vláda musí odstúpiť.
3. Potom sa môže začať vyšetrovať, ale musíme to byť my, kto bude vyšetrovať.

Ruský zástupca v OSN nedávno pekne odpovedal na frašku ohľadne agenta Škrípala a použil tam úryvok z knižky Alica v krajine zázrakov, aby ilustroval ako vyzerá "vyšetrovanie" v podaní takýchto ľudí:

Biely králik vyskočil zo stoličky ani strela.
– Ak dovolíte, Vaša Výsosť, – povedal, – ešte sú tu usvedčujúce dôkazy. Práve sa našiel tento papier.
– Čo je na ňom? – spýtala sa Kráľovná.
– Ešte som si ho neprezrel, – povedal Biely králik, – ale podľa všetkého je to list nejakého obvineného ... no, niekomu ..
– Ako ináč! – povedal Kráľ. – Iba že by bol písaný nikomu, a to sa, ako viete, nerobieva.
– Aká je adresa? – spýtal sa ktorýsi porotca.
– Nijaká, – povedal Biely králik. – Navrchu nie je nič napísané.
– Je to napísané rukopisom obvineného? – spýtal sa iný porotca.
– Nie, nie je, – odpovedal Biely králik. – A to je na tom najpodivuhodnejšie.
(Porota bola z toho už celkom zmätená.)
– Tak teda napodobnil cudzí rukopis, – povedal Kráľ.
(Tváre porotcov sa opäť vyjasnili.)
– Prosím, Vaša Výsosť, – ozval sa Dolník, – ja som to nepísal a nikto mi to nedokáže. Na konci nie je nijaký podpis.
– Tým horšie, – povedal Kráľ. – To znamená, že si mal za lubom niečo nečestné, inak by si sa bol podpísal ako každý poriadny človek.
Ozval sa všeobecný potlesk: bola to prvá múdra myšlienka, ktorú Kráľ v ten deň vyslovil.
– To je veľmi dôležitý usvedčujúci dôkaz, – povedal Kráľ a mädlil si ruky. – Nuž a teraz nech porota rozhodne, či je vinný alebo nie, – vyriekol v ten deň hádam už dvadsiaty raz.
– Kdeže! Kdeže! – povedala Kráľovná. – Najprv nech vynesú rozsudok, potom budeme zisťovať, či je vinný alebo nie!

Jaro

Pekne ste to zosumarizovali. Zaujímavé bolo a je ako sa po čine začalo v rôznych médiách postupne zahmlievať s cieľom najskôr ukázať, že vraždu vykonali klasickí mafiáni, potom nejakí amatéri. Najskôr, že to bola typická mafiánska vražda, potom po pár týždňoch nie veľmi úspešného majdanu, že vraj bola použitá prerobená plynová pištoľ a iné "informácie" - je to smiešne.

Náhodný okoloidúci

Nám "konšpirátorom" je jasné, že to nebola kriminálna, ale politická vražda a mala byť spúšťačom slovenskej verzie majdanu. To by ale znamenalo, že ju spáchal niekto z tajnej služby (nemyslím slovenskú SIS) a nastrčil množstvo falošných stôp a zdanlivej amatérčiny (prerobená plynová pištoľ atď.) a preto sa dá predpokladať, že táto vyšetrovacia verzia je zakázaná, lebo by to vrhlo zlé svetlo na našich západných "partňorov" a preto sa povinne stále dokola točí verzia o talianskych mafiánoch. Aby sa zabránilo odhaleniu pravdy.

vrbovčan

Kiklop

Pekna haluz ta tvoja uvaha mozno by si mal zmenit profesiu a dat sa k tajnym lebo zjavne mas prehlad ako funguju

Náhodný okoloidúci

Predpokladám, že rýpeš do mňa.
Vieš, mne stačí sledovať čo sa deje. A kvikot presstitútok v súvislosti s Holcovou znamená, že vyšetrovanie sa začalo uberať správnym smerom.