Kiska do Marakéša

Toto je Blahovo vyjadrenie (facebook)

---

Počul som, že do Marakéšu vraj môže vycestovať Kiska a zapríčiniť tak, aby Slovensko migračný kompakt podporilo.

Ak by to naozaj spravil, bola by to vlastizrada. A to nemyslím ako politický slogan, myslím to úplne vážne. V-l-a-s-t-i-z-r-a-d-a.

Nikto na Slovensku nemôže ignorovať ústavnú väčšinu v parlamente, ktorá odmietla kompakt.

Nikto nemôže ignorovať rozhodnutie legitímnej vlády.

Nikto nemôže ignorovať drvivo väčšinový názor Slovákov.

Ak by to Kiska spravil, už by musel v Maroku ostať. Pretože na Slovensku by sa tak akurát musel skrývať na americkej ambasáde pred rozzúreným národom.

Preboha, kedy už konečne pochopia všetci tí liberálni blázni, že demokracia má svoje pravidlá. Nie vždy výhra ich názor.

Nie, Slováci nechcú migračný kompakt. Rozhodlo sa. Taká je demokracia. Bodka.

Liberáli majú v sebe sklony fanatikov a totalitárov. Ak nie je po ich, nevedia to rešpektovať.

Sú horší než stredoveká inkvizícia. Najradšej by všetkých "neveriacich v liberalizmus“ upálili ako bosorky. A hlava-nehlava presadzovali svoje dogmy.

Stoja za nimi média, mimovládky, korporátne prachy aj veľmoci. Nestačí. Pretože jediní, kto za nimi nestojí, sú ľudia. Tí majú liberálov plné zuby.

Tak ľudí nedráždite, blázni. Ak chcete Kisku posielať do Maroka, tak nech sa tam ide rozvaliť na pláž, to vie najlepšie. Všetko ostatné bude vlastizrada. O tom ani nežartujte.

Kiska, tíško seď doma a poslúchaj.

Si krivák, pozemkový podvodník, daňový podvodník, arogantný papaláš... Ale to všetko je ešte stále level provinčného podvodníčka z Popradu, hochštaplera bez srdca, bez osobnosti a bez morálky.

Ľudia Tebou pohŕdajú, ale stále ešte vždy vedia mávnuť rukou - veď čo tam po nejakom pajácovi.

Ale tu sa už pohrávaš s tým najťažším zločinom - s reálnou vlastizradou. To je už úplne iný level. Úplne iná liga. Úplne iný šport. Tak bacha na to.

-----------

Hehe, musím sa smiať, ako pokročila politika. Tak to má byť. Tie portály, ktoré boli kedysi "extrémistické", už nestíhajú. Ani my nie :-)  

Blaha má pravdu - tu už je iný šport. Tu ide o život. 

My môžeme iba ľudí vyzvať, aby sa nebáli a pripojili sa. Nie je to moc filozofické, humanistické, ale aj v Bhagavedgite sa píše - "Niet vzniku bez zániku a všetko vzniknuté kráča nevyhnutne ku svojmu zániku - tak prečo váhať, bojovník?" 

Všetko, čo vzniklo, musí raz zaniknúť. Netreba s tým váhať - keď príde správna hodina. 

 
slaven1

Toľko k používaniu pojmu "(CD-)rom".

slaven1

Škandinávskymi štátmi podporovaná ideológia slniečkárstva robí z ich národa ľudí bez štítu, to vieme. Prejavilo sa to aj keď sa vybrala stará dievka, Nórka Mären (28), spolu so svojou kamarátkou, Dánkou Löuisöu (24), putovať po Maroku.

Minulý týžden ich v pohorí Atlas, neďaleko od Marakéša, našli bez hláv. Maročania si tento akt dokonca zosnímali na video.

Propaganda to automaticky hodila na zlú americko-britskú ISIS... Aj takéto metafory píše život.

Mären Ueland zdielala kedysi na svojom profile

Z komentov na nete: "she was brainless before she was headless".

Náhodný okoloidúci

https://www.hlavnespravy.sk/kiska-prijal-v-prezidentskom-palaci-kozu-poz...

Popis pod fotkou v článku hovorí za všetko, ale komentáre pod článkom sú tiež šťavnaté a výstižné.

afinabul
slaven1

No, PR operácia sa americkej TV Narkóza nepodarila, s Kisku spravili ešte väčšieho debila pred celým národom. Alebo to bol umyslel?

Reku, že stiahnem video z archívu lepšie ako sa podarilo Afinovi, ale informačný produkt "TV Noviny" z 29.11.2018 je nedostupný, stiahli ho z archívu.

Náhodný okoloidúci

Zrejme sa koza sťažovala, že ju spájajú s kiskou.

slaven1

Dlho som rozmýšľal, ako ho vystihnúť. Sedí, že "vtip" - jeho aktivita je na srandu. No keď sa bratá s jemu podobným Waltzmanom - často na konci jeho šaškovania tečú slzy. Kiska je "zlý vtip".

Boss "mafiánskeho" štátu

Zlý vtip svoju krajinu, pri plnom vedomí, nazval mafiánsky štát. Takto zo seba spravil jedného z jeho bossov. Označil sám seba za mafiána, defakto.

Cez túto jeseň sa ukázalo, že vie čo hovorí - je členom pozemkovej mafie. Zo záverov súdu vysvitlo, že sa zúčastnil krádeže tatranského pozemku:

Obžaloba zároveň predložila na porovnanie tri zmluvy – medzi spoločnosťou Agras, s. r. o, a Andrejom Kiskom, Agras, s. r. o., a Jánom Sirockým a zmluvu medzi Sirockým a Kiskom. Tie podľa obžaloby nesú rovnaký rukopis. V tejto súvislosti poukázala aj na pochybnosti pri vkladoch vlastníckych práv. Zároveň upozornila na pochybné podpisy dvoch zmlúv – medzi Sirockým a Agrasom a potom medzi Kiskom a Sirockým, ktoré nasledovali vo veľmi krátkom čase po sebe. Okrem toho podľa obžaloby Kiska nemohol vidieť pri kúpe pozemkov príslušný list vlastníctva predávajúceho, pretože ten ešte v tomto čase nemohol existovať.

Ostatne, takýto štát dlhých lakťov, to je štát, ktorý je mu mentálne blízky. Normálny štát riadiť nevie, viď nevymenovanie ústavných sudcov.

Čestný člen popredných cargo kultov

Je to blbeček. Hlúpy si myslia, že silu im dodá pridruženie ku cargo kultom:

- jeho firma so slobodomurárskym názvom, ktorá vyhodila na ulicu 2 bytovky ľudí, sa volala TGI Orient)
- obšmietal sa okolo Scientológov
- klaňal sa pri Múre nárekov

Zase 2 krásne nové mená

Niekoho schopnejšieho na zmenu by uvítal aj Washington - hlavný sponzor Kiskovej predvolebnej kampane. Volebný poradcovia ambasády nám už dokonca vybrali dve vhodné mená. Tak ako minule. Veď Kiskove dvojča v prezidentskej kampani 2014 bol "charakterný" Prochádzka.

A patrične tieto dve nové mená nabalili peniazmi. Tak ako minule. Cez jeseň 2018 nebolo ulice na Slovensku, na ktorú by sa nevyškierala Mistríkova lokajská hlava. Túto kampaň za niekoľko miliónov si samozrejme "úspešný vedec" zaplatil "ze svojeho" - tvrdia (ríšske) média.

Ak by Slováci nechceli ďalšieho očividného mimóna - poslušného sluhu (korporácií) - pripravená je aj menej očividná "Ivetka2". Ivetka2 je však nemastná, neslaná (čaptavá) aby vyriešili otázku "čo prospešného spravila pre Slovensko", rozhodli sa, že cez (ríšske) média na ňu nalepia "vyriešenie (nejakej) skládky v (nejakom) Pezinku, Gbely, Šale". Robia to však veľmi zle.

Záverom

Takto keď sa na to pozrieme, Ivan Seatovič bol dobrý prezident.

Íst do Marakéša podpisovať je hodné Zlého vtipu.

Uvidíme ako si bude viesť Pišta Harabin.

Náhodný okoloidúci

Je úplne logické, že planéta Zem sa otepľuje - súvisí to s tým, že čierna pribúda a biela ubúda. Fyzika je mrcha, fyziku neobabrete.

Roland Edvardsen

Ak by mal niekto dojem, že v poslednej dobe len všetko a všetkých kritizujem, tak chcem deklarovať, že Blahove príspevky jednoducho milujem - nemôžem si pomôcť :-). Áno, je jednoducho v tomto dobrý a kam sa na neho hrabú kotlebovci a iní z alternatívy. Ten chlap jednoducho vie písať, vie to efektívne predať, má dar. Navyše ponúka niečo, čo bude tu na Slovensko veľmi príťažlivé (kombinácia ľavičiarstva a národovectva). Nečudujem sa, že je dnes hviezdou: https://www.hlavnespravy.sk/mainstreamove-media-biju-na-poplach-lubos-bl...

Stále platí, že marxistov by som najradšej vyhadzoval z helikoptéry a že Blaha je tiež len jeden z politických zmrdov, ale dokonca tento môj ideologický postoj mi nemohol zabrániť napísať a pociťovať vyššie uvedené.

Norman

Blahu sme tu dali, keď ešte nebol v politike, roku 2012
http://nadhlad.com/content/ako-nas-oducaju-mysliet
(príznačná je tam negativistická reakcia Grigoriya)
Ináč je to jeden z mála prebraných článkov, čo som si (aj vrámci seba reklamy) od autora vypýtal povolenie - neskôr sa preberanie článkov beztak stiahlo na minimum.
Blaha je samozrejme bystrý, je humanisticky vzdelaný a je aj vyškolený globalistami frankfurtskej školy - ale buď jeho rodinné zázemie je príliš v klasickom marxizme, alebo proste vidí, že globalizmus sa rúti do záhuby, alebo proste chce robiť vlastný naratív, tak (mierne) otočil.
Nechcem ale rozoberať jeho osobne, ani jeho štýl, či je niečim zvláštny. A nechcem písať nič negatívne, ináč by som sem Blahov FB status nedal. Len chcem pripomenúť, že len opakuje to, čo sme my, disidenti (či tzv. akternatíva), hovorili už pred rokmi. Má ale tú výhodu, že je krytý poslaneckou imunitou, ale najmä to, že v očiach ľudí je poslanec stále autorita, takže to viac žerú.
Hovorím, neberiem Blahovi slovné majstrovstvo - ale kým kotlebovci sa roky a roky starali o presadenie určitých vecí na ulici, respektíve doslovne bojovali s anarchistickou bandou a inými príkoriami - tak vtedy sa Blaha v teple viezol na svojej humanistickej kolaborantskej kariére a učil sa vyjadrovať, písať. Vykotil už desiatku kníh, včera som práve zobral do ruky jeho Antiglobalistu a som sklamaný tou marxistickou trivialitou, čo sa tam pokúša oprášiť - a ostatné budú asi podobné konglomeráty, v čase copypaste naozaj nič neobvyklé. (prečo je marxizmus triviálny a nikam nevedúci, to by prekročilo rozsah tohto príspevku :). Tá kniha mi pripadá nečítavá a naozaj bez prínosu.

Ergo záver: dal som sem Blahov status nie pre to, že by som nejako uznával jeho schopnosti či odvahu, oceňoval jeho smerovanie, - nie, aj keď Blahova hviezda stúpa, oceňujem ho práve čoraz menej. Dal som to sem ale hlavne ako dôkaz, ako výrazne sa radikalizovala politika aj na úrovni oficiálnej politiky, parlamentu. Ono Blaha to netlačí alebo neťahá - politika ich všetkých strháva a všetkým bude akoby bez ich vôle obliekať iné kabáty. Tí, čo mali včera najviac rečí o radikalizme a extrémizme, budú zajtra najväčšie - nuž, zas len svine. Aby sme zostali pri Smere - taký Raši, Maďarič, Kažimír

Nuž, ale opakujem aj z článku - dnes sú už politici viac radikálni, ako alternatívne portály, nehovoriac o takých umiernených a bojazlivých, ako Zemavek, Slobodný vysielač alebo Hlavné Správy. Neviem, čoho sa stále boja - veď vidia, že už aj poslanci hovoria odvážnejšie.

Roland Edvardsen

Všimol som si, že HS zdieľa aj Glváč (to je ten smerák, čo je s Pellegrinim v tej údajne "konšpiračnej" V4). A Blaha sa už niekoľkokrát odvolal aj na HS - ale to neprekvapí. Veď napokon sám Fico sa otvorene vyjadril, že podporuje tzv. alternatívne médiá. Smeráci si asi myslia, že dnes už nepotrebujú vlastné médium, keď majú HS a Extra Plus. :-D To, že tieto média občas šijú aj do nich a sú pomerne dosť pro-kotlebovské (najmä HS) im asi už tak nevadí.

Pre mňa sú HS stále dosť bojazlivé. Vedia tvrdšie vŕtať len do bezpečnejších tém ako sú napr. tí spomínaní transgenderi, "gender ideológia", Barnevement a obdobné záležitosti. Ale márne by si sa dočkal napr. textu o rasových rozdieloch alebo nejakého hlbšieho ponorenia do cigánskej problematiky. To je škoda, mohli by pritvrdiť, keď už majú takú popularitu aj medzi mainstreamovými politikmi. :-)

Norman

Neviem, čo si myslia Smeráci, či potrebujú podporovať Extra plus aebo HS, ale som si istý, že Extra plus či HS by určite nejakú podporu prijali :-)
Smer si myslí, že sa nemusí starať o tlač - veru.

No, veď o tom je aj môj príspevok o Blahovi - o tom, že väčšina si vždy myslí, že sa to spraví akosi samo, že to ktosí spraví. A potom, ak a keď sa to naozaj nakoniec podarí, nonšalantne nastúpia a ešte tými, čo to rozbiehali a tlačili, ešte pohŕdajú (pretože sú tým bojom zašpinení).
Filozoficky dokážem nad tým zachovať nadhľad, som x krát hovoril, že to tak bolo, je a bude - ale keď k tomu zas dochádza, tak mi predsa len nedá si na moment nepovzdychnúť nad tým procesom.

HS takmer nie sú alternatívne médium, neviem, kto ich tam vlastne zaradil? :-)
Ale o to by nešlo, viac mi teraz behá myslou to, že teda možno už nastáva fázová zmena, ale nik nevie, čo vlastne chceme. Zas raz vyhrá ľud bez toho aby mal ľudí, ktorí vedia, čo treba. Každému z vás, čo si svoje ešte len chcete odžiť, by som odporúčal, aby ste sa pri zmenách angažovali čo najviac a čo najviac tomu dávali svoj smer. Nikdy to nenchávať náhode a sviniam - aj za cenu stretu, to radšej naozaj strielať.

Ľubov

Hej,blíži sa ich čas.Ako taký signál budú podľa mňa reči typu" my sme predsa stredoeurópania"..-))

Zatiaľ ešte stále niekolkí zaspaní hovoria čosi o našom západnom ukotvení.No my už vieme,že so západným ukotvením to momentálne škrípe.

Včera som spomenula nového brazílskeho prezidenta ako jednotku populizmu.No a čo? Juhoamerická mentalita je iná. Či to je populizmus,uvidí sa v nasledujúcich mesiacoch.Poznám aj výraz "brazílsky paradox".Čím viac na juh,tým viac bieleho obyvateľstva.Hovoria z nich mnohí ešte nemecky a možno ich bude oveľa viac.

Svet je malý. Kam zamieria tí,ktorí sa prezliecť nestihnú?

Roland Edvardsen

HS sa mohli stať niečim na spôsob slovenského Breitbartu - umiernene konzervatívnym médiom (nakoniec by som aj zobral späť, že sa nevenujú nejakým kontroverzným témam. Každopádne umením je písať o kontroverziách umierneným spôsobom) zameraným silne proti-imigračne. Bohužiaľ, premrhali šancu. Chýbajú kvalitnejší autori (až na zopár výnimiek :-)), netriedi sa obsah (články o mimozemšťanoch až po životopisy svätých, skrátka čokoľvek. Načo? Prečo z toho robiť až taký guláš?) a vlastne aj celkový formát je nevyhovujúci (komentáre rýchlo zapadnú v mori prebratého spravodajstva). Tiež si kladiem otázku, čo ľudia stojaci za HS vlastne chcú, aké sú ich presné predstavy, koho chcú vlastne skryto podporiť (ak nepočítam Harabina, ktorého uprednostnili pred Kotlebom).

Roland Edvardsen

Ja som "Anti-globalistu" mal rozčítaného, ale veľmi ma to tiež nebavilo. Blaha nie je nejako originálny mysliteľ, len kopíruje (ako v podstate 99% všetkých ostatných). On tiež nasadol na istú vlnu spustenú v podstate už Trumpom, vlnu populizmu a nacionalizmu, hoci u neho, podobne ako u množstva iných, ide o "kóšer nacionalizmus". Jednoducho to treba napísať na rovinu: istá časť elít (vrátane i židovských, hoci ide stále v ich prípade o menšinu) si jednoducho uvedomila, že sa to s politikou otvorených hraníc a multikulturalizmu fakt prestrelilo a bude potrebné brzdiť, resp. že boj proti tomuto je dobrá téma na udržanie či získanie si voličských hlasov. Zároveň však musí nový európsky nacionalizmus fungovať v istých mantineloch (predovšetkým by nemal byť nejako prílišne antisemitský a nemal by odkazovať na fašizmus, resp. na rôzne tie medzivojnové hnutia). Blaha v podstate teraz pracuje aj na odlákaní nejakých tých nerozhodných od kotlebovcov, ktorí predstavujú autentické ľudové hnutie zo spodu (hoci s množstvom chýb, s množstvom primitivity). Len na rozdiel od väčšiny (ako je u nás napr. i Krajniak či Harabin, alebo v Maďarsku i Orbán ) tento "kóšer nacionalizmus" nebalí do kresťanstva, ale do ľavičiarstva, komunistickej nostalgie, ktorá je i na Slovensku stále silná.

Neviem či zrovna Kažimír alebo Maďarič (btw, ten hlasoval proti paktu, takže až také zlé to s ním nie je) budú najväčší extrémisti, ale Smer sa bude meniť po ich odchode, a najmä odchode Lajčáka (ktorý by sa znemožnil ešte viac, ak by nakoniec neodstúpil. Myslím, že už tú demisiu nezoberie späť). Samozrejme, že môže na ich miesto nastúpiť ešte niekto horší, ale myslím, že to bude skôr naopak. Uvidíme...

Ľubov

https://www.youtube.com/watch?v=9AsScRMCLt8 ako iste viete,brazílsky víťaz.

Je to iste tiež populistické,také blahovské,čo hovorí? Niekedy mi už tá všadeprítomná kritika" populistov" ide na nervy.

Ako inak povedať pravdu,aby to nebol populizmus?

Roland Edvardsen

Ak by som žil v Brazílii, tak by som ho volil, ale chlapík má od ideálu stále ďaleko. Jeho ekonomické politiky sú pomerne dosť neoliberálne a obavu vzbudzuje aj jeho prístup k environmentálnej ochrane, k prírode. Bolsonaro dosť evokuje typických "silne pravicových" a militaristických juhoamerických diktátorov minulosti (ako napr. Pinochet), ktorí zvykli byť pro-izraelskí a poslúžili dobre americkým záujmom. Na druhej strane jeho víťazstvo má potenciál opäť preniesť moc v krajine z rúk nebielej "underclass" smerom k belošskej strednej a vyššej triede. Ten človek má istý potenciál...mohol by byť v budúcnosti ideologicky pozitívne ovplyvnený. Ono Brazília vôbec nie je nepodstatná krajina. Mnohí si neuvedomujú, že reč je o krajine, kde žije cca 100 000 000 belochov (48% z 209 300 000 obyvateľov).

 

Brazília je veľmi zaujímavý experiment. Aj pri Bolsonarovi sa ukazujem že hoci sú belosi vo všeobecnosti viac liberálni, tak v multi-rasových spoločnostiach budú voliť podľa rasy, nie na základe ideológie:

 

Preklad portugalských rasových termínov: Branco= beloch, Pardo=rasový miešanec (pardo znamená doslovne "hnedý", hnedoid), Preto=černoch, Amarelo=Aziat, Indigena=pôvodný obyvateľ, Indián.

Väčšina bielych volila Bolsonarovu liberálnu stranu (taký je jej názov, hoci ide o konzervatívnu či pravicovú stranu). Nebieli zase volia robotnícku stranu, čiže ľavicu, marxizmus.

Brazília je dokonalá ukážka toho, že rasa naozaj nie je "sociálny konštrukt", ako to tvrdia rôzni tí ľavičiarski idioti, ale naopak spoločnosť (a tým pádom i politika) je rasový konštrukt. 

 

 

 

Ľubov

Dík za super odpoveď,pre toto sem chodím.-).

Ja čo viem,tak branco sa držia radšej bokom,teda nedelné prechádzky po námestí v zmiešanom prostredí sa nekonajú . A to hovorím o menšom meste,do 100 000 ob.
Všade chodia autom. Ale hej,politicky sú dosť romantickí,aspoň čo viem od príbuzných.Učiteľ je ale pán,patrí do strednej triedy.Súčasťou rodiny sú častokrát černošslé,loajálne slúžky.
Naozaj trocha starodávny svet.

Ešte by som sa chcela opýtať,teraz v súvislosti s Ukrajinou,či niečo nevieš o Olegovi Carevovi. Myslím,že o ňom ešte budeme počuť.Inak,včera ma viezol šofér autobusu so silným ukr.prízvukom. Všetko v poriadku.

Norman

dobre na nej vidno aj to, ako sa rasy od seba prirodzene separujú, aj vplyvom klimatických pásiem.

Náhodný okoloidúci

Vajčák stiahol demisiu. Bola to jeho vlastná vôľa, alebo sa "niekto" zľakol toho, že by sa ministrom stal Fico a tak Vajčák dostal príkaz?

Ľubov

Možno to nie je až také komplikované.Ja mu prajem,nech tam sedí,na tej ministerskej stoličke.
Prekročili symbolickú hranicu,naši politici,nezaslúžia si nás viac.

Náhodný okoloidúci

... alebo ak už teda má škodiť, tak nech je aspoň pod dozorom verejnosti.

Ľubov

Mám obavy,že škodca je eliminovaný naozaj len dočasne.

Kto je ten tajomný kandidát Smeru na prezidenta SR ? Či sme už naozaj prekliati,Slováci?
http://mordechajkapusta.blogspot.com/2018/12/cierna-dusa-miroslava-lajca...

Ak je to tak,potom aký je rozdiel medzi jednaním voličov AKK a jednaním(a myslením)Fica-sú v rovnakej hypnóze.
Mám pár kníh o Teslovi,vraciam sa k nim ako k lieku.Láskavý Tesla povedal o ľuďoch,že sú to elektromagnetické deti Matky Zeme. Možno tam je pointa,kto je ešte človek.

Náhodný okoloidúci

Jednotlivci v SMERe sú pre mňa voliteľní, SMER ako celok nie, práve kvôli škodnej typu Lajčák, Zala, Beňová.

Norman

ešte horší, napríklad Raši a ktovie kto.
Ale sú tam aj niektorí pozitívni.
A Zala, Beňová, Lajčák, Maďarič ... určitý očistný proces tam je, aj keď pomalý.

Ja hlavne strany neposudzujem len podľa ich politikov, ale podľa ľudí, čo sú za nimi, voličov. Smer, teda respektíve jeho voliči, sú napriek besnej antikampani "ficovolič" jedna z najzdravších zložiek slovenskej spoločnosti.

V princípe by sa tieto rôzne patriotické a ľudové hnutia na Slovensku mohli dohodnúť - bránia im v tom práve len "osobné" spory. Kotleba má imidž radikálneho fašistu, Fico si zas pestuje imidž antifašistu, SNS by mohla pracovať s oboma, keď môže aj s Maďarmi, kľudne by mohli kooperovať aj mestskí liberáli, ak by im nevelila skupinka polopubertiakov (chcel som napísať poloidiotov) na ich čele.

Preto je v tejto tzv. "demokracii" dobre, aby sa ľudia vymieňali - lebo títo bežní "demokratickí" politici sú kreténi a pre svoje osobné zadubenosti celkom ochromia štát. Sú schopní sa pohádať každý s každým a potom držať ako pubertiačka pohádaná s inou pubertiačkou.

Ľubov

Voliči svojou nízkou účasťou tiež volia,konečne by si to mali uvedomiť. Napr.taká Nitra...štyria z desiatich,a z tých štyroch už polovica zombifikovamých mladých. Pche...

Ale to zdravé ožije,stále tomu verím. Zatial platí to "normanovské" PF spred 5 tich rokov.Žiadny strach,žiadne nádeje!

ps.Volič-i ilustračné video
https://blog.infovojna.sk/hattas-primator-nitry/

Roland Edvardsen

Smer najmä dokázal zaujať skutočne rôzne vrstvy spoločnosti, nie je to len strana dôchodcov, ako zvyknú tvrdiť jeho oponenti. Ale predsa len gró ich voličskej základne tvorí to, čo by som označil ako pracujúcu chudobu, nižšia robotnícka trieda.
Inak nedávno som čítal, že SNS by v súčasnosti volili skôr ženy ako muži, najmä teda staršie ženy, matky (pri Slotovi dominovali výraznejšie muži, ale u Danka nastal obrat. Myslím, že rozumiem prečo je tomu tak :-)) a LSNS je zase strana mladých (a určite aj nahnevaných) mužov.

Inak často spomínaš Rašiho ako jedného z najhorších...môžeš mi trochu osviežiť pamäť, prečo je tomu tak? Lebo ak ide o nejakú anti-fašistickú či anti-kotlebovskú rétoriku, tak v tom určite Raši nie je v Smere nejako výnimočný. Takmer každý známy smerák sa niekedy takto vyjadril. Mám tu snáď hádzať isté výroky Blahu (ten bol svojho času možno aj najväčší anti-fašista v Smere)? Ak už je u Rašiho niečo zaujímavé, tak jeho schopnosť získať v strane lukratívny flek, na ktorý objektívne veľmi nemá (viď napr. jeho terajšia pozícia podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu). Niekto by možno namietol, že to nie je prípad len Rašiho...no, v Smere sa jednoducho nájdu po formálnej stránke schopnejší ľudia než je on.

Podľa mňa v zmrdstve u smerákov je na prvom mieste Zala. To je človek, ktorý sa veľmi priamo postavil proti Smeru, vyslovene intriguje a spája sa otvorene s nepriateľmi (viď jeho stĺpčeky v Denníku N, kde rád kritizuje nacionalizmus, populizmus - a áno, aj Smeru). Potom tu bol ešte vykopnutý Martvoň, ten má tiež dosť "potkaniu" povahu, ale názorovo, ideologicky nie je až taký zlý (posledne mal aj nejaké statusy proti islamu a migrantom. A tiež sa mu páčilo to video o "slovenských osobnostiach", asi najmä kvôli jeho kamarátovi Hlinovi :-). Ale najnebezpečnejší z tých najhorších je asi fakt Lajčák vzhľadom na jeho post, jeho celkové postavenie a právomoci.

Norman

Raši. Samozrejme, všetci sa vyjadrovali akosi "antifašisticky" a podporovali súčasný režim. Napriek tomu si dovolím tento osobný odhad o Rašim. Je založený na tu neopísateľných dôvodoch, aj psychologických, osobných.

Blaha je formálne väčší "antifašista" - ale v miere zmrdárentva je práve medzi nimi rozdiel.

Čo sa týka Rašiho fleka - áno, aj to je jedn z dôkazov. Ale vyznievaš, ako by si to obdivoval. Skôr by sa malo dodať - Smer nie je určite strana s najviac percenuálnym obsahom takých zmrdov - ale sú jedna z jej chýb.

Zala je už dávno mimo Smer. hej, patrí ku klasickým "sionistom", ale dosť takým pasívnym a nebol v prvej lige - i keď poslanectvo v Bruseli nie je žiaden neúspech. Ergo, ani povahou ani činmi mi typy ako zala nepripadajú ako najhorší.
Možno to vidieť tak, že sa k Smeru pridal a len mu škodil, ale možno vidno aj druhú stránku - Fico Zalu využil a potom sa ho zbavil či dal mu (len) to EU poslanectvo. Naozaj ťažko povedať, kto tu vyhral a kto koho odrbal.

Lajčák nebol členom Smeru, tam je to celé "manželstvo z rozumu". Myslím, že pri pohľade späť Fico neurobil dobre, že sa s ním zahadzoval - skoro nič mu nepriniesol. Aj iné ministerstvá mali Ficovi ľudia a ustáli to. Ak by zahraničie robil niekto normálny, aj politika SR by sa vyvýjala lepšie, aj Fico by si prišiel viac na svoje, na zahraničnú politiku.

V každom prípade teraz, keď sa bude EU politik ahýbať, je Lajčák už naozaj balvan prekážajúci. Tie dve stoličky, na ktorých sedí, sa začínajú od seba vzďalovať.

Roland Edvardsen

Ja som len chcel, aby si uviedol konkrétne dôvody, prečo máš takýto osobný odhad na Rašiho. Ja na Rašiho nejaký extra silný názor nemám, nesledoval som ho veľmi, neprišiel mi nijako zaujímavý alebo niečim pozoruhodný. Zaregistroval som samozrejme nejakú tú kritiku na neho ako primátora KE, rovnako ako kritické hlasy, potom čo sa stal podpredsedom pre investície a info, keďže toto nie je veľmi jeho obor či parketa, nie je na toto dostatočne kompetentný.

Neviem na základe čoho usudzuješ, že obdivujem, ak niekto nekompetentný získava lukratívne fleky? Veď som to práveže kritizoval.

Mne nepríde Raši taký iritujúci ako Zala a Beňová. A možno máš pravdu, že môže byť práve v tomto i horší - myslím to, že je to skrytý had, nie hlučná opica, ako v prípade tých druhých menovaných.

Lajčák je zmrd, ale nejako ma už prestal zaujímať. To, že zotrval je veľmi zlé - ale v prvom rade a predovšetkým pre neho samotného. Jeho reputácia je kompletne zničená (odmietajú ho patrioti i globalisti, pre obe skupiny stratil tvár) a bude sa od teraz už len trápiť. Aj by som chcel napísať, že mi ho je ľuto - ale nie je, ani trochu. :-)

Norman

Berme to ako všeobecný príklad, nie že sa bavíme o Rašim, lebo to mi za to nestojí.
Ergo - ak niečo konkrétne, tak jeho postoje voči alternatíve, zákony o potláčaní. V tom som zachytil už nejak pred pol rokom jeho nemaskovanú snahu o preválcovanie tejto opozície. To je ťažko vystihnúť, ale proste vidíš a počuješ, že ten človek je úprimný fanatik a zaprísahalý stúpenec súčasného status quo a že sa sadisticky vyžíva v prenasledovaní kotlebovcov, ale naároda ako takého, možno povedať.
Pozri, Blaha je taký teoretik v tomto, je to niečo iné. Potom je Krajniak, ktorý svojú tvrdú tvár našiel akože v Izraeli, je to vedomý proizraelista - ale nie je tam taká tá úprimná zúrivosť a taký výsmech opozície tejto národoveckej.
Raši pôsobí povedzme bystro a šikovne, ale nepovažujem ho za vhodný typ pre slovenskú politiku, ani pre Smer konkrétne. Dal som ho ako symbol nových karieristov, aj po poučení typu Maďarič - ľudia, čo zajtra môžu byť v Progresívnom Slovensku, ani okom nemihnú.

Ešte k tým dvom:
Flašíkova je prípad, protekčné tela, rodičia a manžel ju urobili ... tieto zjavy sú zlo, ale samy nevykotia a nie sú zdrojom nejakej aktivity.
Zala - ja neviem, to je už minulosť, nie je v Smere, je už preč aj z politiky, z verejného života vôbec. Môžme hodnotiť jeho bývalé činy, možno neviem, čo všetko porobil, možno bol dôležitý, ale teraz mi pripadá ako už nezaujímavý (môžem sa mýliť, to je len môj empirický aktuálny postoj). Dokonca aj ako typ - takýto typický zapeklitý akože intelektuálny sionista, ľavičiar ... neviem, už mi tieto typy nepripadajú vhodné (teda nebezpečné) pre dnešnú dobu. Niečo ako Šebej - magor a jedovatý plaz, ale čo nakoniec z neho zostalo. Dnes mu zostáva len vidieť, ako sa nielen jeho dielo definitívne rúca, ale aj to, že celý život venoval prehrávajúcej prakokotine (aby som sa znížil na ich úroveň, to je predsa ich výraz)

Ľubov

Mám len technickú otázku-vždy,keď prídem sem,na Nadhľad,objaví sa mi v hornej lište červený výstražný trojuholník a nápis,tiež červený"Nezabezpečeno" .Výkričník je v trojuholníku.

Aj iní to tak máte? Ď.

Norman

K tomu varovaniu. To je len pre to, že nadhlad systém nepoužíva tie kódovania, pre prenos medzi tebou a serverom - to znamená, že čo sem napíšeš, aby si ľudia verejne prečítali, môže niekto na ceste zachytiť a si prečítať. .-)
Ale vážnejšie: to je (potencionálne) nebezpečenstvo tam, kde posielaš číslo kreditnej karty a iné dáta, heslá a tak, ktoré majú byť tajné, samozrejme. Uvidíme cez vianoce, možno to skúsime technicky vylepšiť aj tu, lebo už je to tu také wabi-sabi - teda zabehanéa funkčné, ale mierne popraskané.

Ľubov

Dík,veď by som ani neotravovala,ale blížia sa tie revolučné časy,tak preto som sa verejne spýtala.
Iste nie som sama taká konzervatívna (tak hovorím svojej pc negramotnosti.-)).

Náhodný okoloidúci

Raši na mňa pôsobí tak trochu reptiliánsky. Aj keď na reptiliánov, tak ako ich chápu "ezoterici" neverím.

Roland Edvardsen

Trochu áno, ale inak na ňom nie je nič extra zvláštne.

Roland Edvardsen

Predpokladám, že si zachytil na poslednom sneme Smeru, že Fico chce tiež bojovať proti anonymite na webe (na druhej strane, keď človek číta aký hejt alebo výmysly dokážu niektorí vypotiť na Smer a smerákov na weboch ako Sme, tak sa im ani nečuduje).
Ja len, že akosi mi ten Raši veľmi z línie nevybáča, proste u mňa emócie nevzbudzuje, či už negatívne alebo pozitívne. Keď už, tak skôr Kažimír bol vždy podozrivý. Vraví sa, že mu dosť vadili Ficove poznámky na adresu Sorosa, vraj Ficovi dával ultimáta...Nuž, nečudujem sa, že akonáhle zacítil možnosť, tak uteká. Ale Kažimír zase ako tak "vedel", minimálne to bol určite lepší minister financií než Mikloš.

Norman

je, medzi nami, predsa typický peňažný potkan. Ale niekto tie financie robiť musí, heh, (to je irónia)
Samozrejme, že zmýšlaním nie je Smerák, ani politik. On bol od začiatku na debatách u Hríba a podobne sa podlizoval globalistom. Kažimír je jasný, ale je to úradník, čo s ním. (samozrejme, aj financie sú dôležité, ale aj tam nie je žiaden revolucionár, blázon, lebo tí sú najhorší).

Pozri, ty si to s Rašim nezaregistroval, veď dobre, preto pred ním ľudí varujem :-) A síce sa to nedá všetko rozpísať, nestojí to za to, ale nie sú to "emócie" - sú to racionálne dôvody. Aj racionálne psychologické dôvody.
Ale hovorím, on je len príklad, ako keď sa varuje pred poľadovicou, a aj to sa týka hlavne Smerákov, možno Košičanov.

A je to aj v tom, že naozaj nie je prvoradé v týchto veciach spoločenských, ale aj iných, hodnotiť ľudí v prvom rade podľa "schopností" či "štýlu", ale hlavne podľa smerovania a charakteru. Ono je ľahko byť arogantný a odťažitý, robiť dojem človeka vyššej klasy - nič proti tomu, to by mali robiť všetci, prečo nie, som za. :-)

Roland Edvardsen

Kažimír bol skôr nenápadný, opäť taká postavička, ktorá nebude vzbudzovať silné emócie (aj keď ten jeho graf cien plynu je legendárny). To dekadent Počiatek bol iná káva. :-) Ale ten mal zase istú charizmu či "štýl", ale pre ľavičiarsky Smer pôsobil takýto zbohatlícky zhýralec a "finančný žralok" ako päsť na oko. Veď nakoniec Ficovi neostalo nič iné než sa ho zbaviť.

Košičania, Východniari...nechcem nikoho uraziť, ale naozaj to tak vyzerá, že tá najhoršia politická zberba sa rekrutuje práve z východného Slovenska. Predsudky voči Východniarom majú iste nejaký pravdivostný základ.

Ľubov

Rozdelí sa Smer konečne?
Osoby,ktoré spomínate,sú nevoliteľné.A Lajčák si veseloi úraduje ako nejaký orientálny sahibe.Ktovie,či Fico aspoň tuší o náladách tu dolu.
Včera bol u Soukupa na Tv Barandov,nevidela som to.
Na celej situácii je najťažšie to,že je to posledný profesionálny slovenský politik . Musí sa rozhodnúť.Pre národ,alebo pre nich.

Norman

hej, aj Fico sa musí rozhodnúť - ale určite to nie je postavené len na ňom. Tá budúcnosť. Musí asi prísť nový Fico.
Od neho to nemôžu čakať ani jeho priaznivci. To sa z jeho pozície už by robilo ťažko. On má svojich voličov a nevie, nik nevie, čo by tí voliči zniesli. My si myslíme, že by zniesli viac národné a patriotické postoje - či je to ale naozaj tak... on to asi už riskovať nebude.

Roland Edvardsen

Rozdelenie Smeru si práveže želajú jeho nepriatelia, podnecujú ho. Nie, veď aj terajšia opozícia ukazuje, že trieštenie je veľmi zlá cesta. Smeru stačí len vypudiť ešte zopár problematických jedincov a vytvoriť lepšiu koalíciu než bola táto s Hídom.

Norman

Patriotizmus je pri tom istá karta, ktorá leží na ulicu a pre každú politickú strana by to bolo eldorádo.
To je isté.
Ba dokonca jediná téma, naratív - všetko ostatné už ľudí prestalo baviť.

Hej, delenie by pre Smer bola katastrofa. Každé odpadávanie je zlý proces, asi preto Fico očividne nechce vytvárať utečencov, asi aby nevznikal zlý vzor. Preto neurobil efektívny koniec so Zalom, Maďaričom a tak, aj keď odišli... vždy tak nenápadne, akoby ani nie.

Náhodný okoloidúci

Moji rodičia Barrantov chytajú, ja nie. Keď som bol včera u nich, tak frflali, že Fico tam nebol, aj keď bol dlho dopredu ohlásený.

Ľubov

Mám len jedno vysvetlenie,keďže je také ticho okolo toho po bombastickej reklame.
Mr. Vajčák to Ficovi zatrhol.-(.

ps .Pretože my sme teraz americkí poskoci.A to je smutná,najsmutnejšia realita .Vianoce 2018.

Norman

Čo to je? Kto to pozerá?
Fico by si mal vybaviť vstupy v domácich televíziach, aspoň v tej verejnoprávnej - načo chodiť do nejakej českej. nie? Tam nech chodia utečenci, ako Vašáryčka, Gál a podobní.

Ľubov

Tí chodia do štátnej ČT ,tam im podstrojujú.Na Barrandov chodí Orban,Zeman a teraz vo štvrtok bol avizovaný Fico.

Naozaj to prešlo mlčaním,jeho neúčasť. Je TV Barrandov nezávislá? Pravdaže,nedokážeme si niečo také predstaviť. Zachytila som,že Soukupa podporuje čínsky kapitál. Viac neviem.

Norman

akože mal tam byť a neprišiel?

Ľubov

Veď o tom hovoríme s Okoloidúcim . Ech,Norman.-) .

Aj mal prísť,aj sľúbili v TV Barrandov,že príde a on jednoducho neprišiel. A všetci sme ostali sklamaní,veru.

Ako ten Domino Dominka.

ps.V mojom ponímaní sveta je to však vážna vec. Fico má momentálne dovolené šprihnúť čo-to na Kisku,čo-to na novinárov,ale to je asi všetko.

Norman

on toho vôbec dosť len tak pokecal, ale skutky chýbali. Skutky boli keď tak zachránenie Gabčíkova, boj s Enelom atómky a nejaké podobné, to mu treba uznať. Ale v tejto politickej politike mal vždy oveľa vačšie reči, ako skutky.

To jeho známe "Máličko hryzkaj" akoby nehovoril svojmu psovi, ale sám sebe.
Ale pritom je to ešte mladý chlap, ešte stále by mohol buchnúť päsťou do stola. :)