Luboš Blaha: liberál Klus urobil Slovensku strašnú hanbu

Martin Klus by mal po dnešku chodiť po kanáloch. A spolu s ním celá vláda, ktorá ho odporučila - takto strápniť Slovensko.

 

1. V rozpočtovom výbore Európskeho parlamentu Klus nezískal jediný hlas, skoro všetci hlasovali proti jeho nominácii - jednoducho nemá kvalifikáciu.

2. Čo si myslel? Že si zanadáva na Putina a to z neho urobí audítora?

3. Český europoslanec Zdechovský sa chytá za hlavu, že toto ešte nezažil - ani jeden hlas! Píše o hanbe pre Slovensko.

4. Len pripomínam, že Zdechovský je pravičiar a rusofób, rovnako ako Klus.

5. Niet sa na čo vyhovoriť - Klus proste vyhral súťaž o najväčšieho lúzra roka. Len preto, že bol chamtivý.

6. Toto nie je o politikárčení, toto je o totálnej neschopnosti celej tejto vlády - vrátane Sulíka, ktorý Klusa vyprodukoval, Matoviča, ktorý si ho kúpil, aj Hegera, ktorý ho nominoval.

7. Spomeňte si, ako sme vyzývali Čaputovú, nech sa konečne ozve a uprace Hegera aj Klusa - a nič.

8. Toto ide aj na jej vrub. Táto vláda je jej plnou zodpovednosťou. Liberáli ukazujú, akí sú neschopní.

9. OĽaNO, Demokrati, SaS, PS aj Sme rodina. Všetci strápnili Slovensko - rozdávajú trafiky svojim nímandom po celom Slovensku a mysleli si, že môžu rozdávať 20-tisícove trafiky aj v zahraničí. Doklusali.

10. Takto to dopadne, keď tu vládnu plagiátori, eštebáci a predavači vodky. A audítorov by chceli robiť politológovia. Absurdistan.

Milá odvolaná vláda, milý Heger, milá Čaputová,

prosím, prestaňte už zahanbovať Slovensko a vypadnite na smetisko dejín. Z vášho diletantstva sa už smeje celý svet.

 
Norman

z webu:
V mene Slovenska, príčetnosti a zdravého rozumu vyzývam Martina Klusa, aby sa pred budúcotýždňovým hlasovaním v pléne Europarlamentu vzdal kandidatúry na EÚ audítora. Alebo nech ho vláda stiahne. Takéto fiasko tu ešte nebolo.

Ked už sám nemá hanbu, tak nech ju, prosím, nerobí aspoň celému Slovensku.
--
takže sa pýtam: stiahne vláda túto filcku? Teraz je už jasné, že tam neprejde - dokážu sa Slováci ukázať aspoň trocha ako chlapi a stiahnu ho? Alebo odstúpi sám? (čo by každý normálny človek spravil do minúty po tom hlasovaní na výbore).

Kastelán

Slovensku sa hanba nedá urobiť - Slovensko je jedna veľká hanba aj bez Klusa.
Ktorý štát na tomto svete by platil v štatnej inštitúcii parazita ako je Blaha za to, že píše nezmysly o zločincovi a chujovi Leninovi? Keď sme už pri tom.
Pre zvýšenie efektívnosti všetkých slovenských politológov ( vrátane Klusa a Blahu) by bolo potrebné koncentrovať ich do jedného kameňolomu. Nech majú možnosť intímne sa po večeroch po zmysluplnej celodennej práci porozprávať.

Norman

Práve som to dočítal. Je to výborná kniha, lepšia, ako som predpokladal.
Naozaj to nie je až tak o Leninovi, ale jej hodnota a zaujímavosť je v pozretí sa po témach tej "leninovej" doby a ich analógii s dnešnými. A v podstate sa ani moc nezmenilo.
.
Klus a tí ľudia, čo ho tam pchali, neurobili hanbu celému Slovensku, ale tej veľkej pro-USA bande na SLovensku, čo to tu kazí. A ja ani nemám rád slovo "hanba" - to skôr teda mocní v Bruseli verejne povedali, že túto pro-EU či pro-USA bandu nebudú len tak odmeňovať flekmi a trafikami, ako tie svine dúfali. To je symbolická ale závažná facka tým škodcom, znak ich oslabovania, čo je veľmi dobré. Už onedlho ich budeme môcť trestať, nie?

Kastelán

Treba mi dať daňovými poplatníkmi dobre platené miesto v SAV, a ja do dvoch rokov vyprodukujem "výbornú, lepšiu, ako predpokladáš" knihu o Adolfovi Hitlerovi.
Otázka je len to, načo je taká vec dobrá
Slovensko má oveľa, oveľa dôležitejšie veci, ktoré majú už dávno po dátume, a ktorými by bolo potrebné zaoberať sa, a nie nejaký zasratý Lenin, alebo predčasné voľby, či "zavraždenie" nejakého Lučanského.

Norman

Väčšina ľudí je tu absolútne apatická, a ešte je hrdá, že sa dokáže ovládnuť a starať sa len o svoje egoistické záujmy. A potom sa čudujú, keď ich situácia zahryzne do krku, alebo ich decká či vnukov.
To je napríklad jeden z problémov.
Tak ale naša hlavná otázka je to, či je Blaha nepotrebný, alebo naopak užitočný element. No ale vidím, čo US hlísty voči nemu vystrájajú, tak si myslím, že je užitočný. Kto je na slovenskej scéne na podobnej akčnej úrovni? Zoberme ľudí z Republiky. Tí pekne budujú stranu, ako takí mravenci - ale osobnosti majú kde? Tak nie že by museli mať - proste na Slovensku nie sú - ale prečo teda odmietnuť Blahu, ktorý je nielen teoretik, ale aj praktik (to sa asi poučil z toho Lenina).
Ale nepýtam sa preto, aby sme sa dohodli, len sa čudujem, prečo je na Slovensku každý tak predráždený na niekoho.

Norman

No, Blaha mal dobre platené miesto, aj ja by som ho bral, ale všetko mať nemožno. No, preháňam, v skutočnosti by som v SAV zdochol od nudy, a asi aj od hnusu.
Čo sa týka knihy o Hitlerovi - to by som nepísal, Magát napísal tú knihu o Hríboch a teraz má súd, už rok sedí v base, súdiť ho plánujú aspoň do leta a dostane povedzme 8 rokov. Má na krku obžalobu zo 44 trestných činov, zväčša ideologických. Človek nepochopí, čo si vlastne myslel. On nevedel, že tu vládnu židia? Neveril sám sebe?
A dnes po ňom ani pes neštekne. Nik, ani národné strany. Proste to prehnal, rozbehol sa proti stene a jebol do nej hlavou.
No to len tak bokom, nebudem mu venovať ani ja žiadnu glosu, prečo by som mal? Úplne zahodil svoj potenciál.
To Blaha je praktickejší.
To je vlastne tá dilema - že národovci nechcú byť rafinovaní aj popri tom, že budú naozaj tvrdí. Ale tá hlboká tradícia (o ktorej je tu reč, ktorej hlboké tajomstvá chceme my všetci objaviť, ba ovládnuť') - tá hovorí o nadľuďoch. Nie o ozembuchoch. O ozembuchoch hovorí režim a každý je blbec, kto mu uverí. Chce to naopak vyššie vedomie a vyššiu silu. V skratke "nadhľad". über sicht, über Land, über allen (požívam nemčinu na technické premýšlanie :)
.
Ale tak všetci máme nejaké slabosti. Ja som napríklad priveľký dobrák. Nemôžem sa toho zbaviť, vždy sa to vracia ako recidíva. Proste ťažké poškodenie, hanbím sa.

Kastelán

je Lenin rovnaký zločinec, ako Hitler. Obaja majú na svedomí približne rovnaký počet ľudských životov. KAŽDÁ obeť má rovnakú hodnotu, a nemáme právo na jednej strane velebiť niekoho len preto, že na obetiach jedného zločinca až tak veľmi nezáleží natoľko, ako na obetiach iného zločinca.

Tragédia Slovákov je v tom, že už stopäťdesiat (alebo už takmer dvesto?) rokov sa obsah a hĺbka ich chápania sveta v politickom zmysle takmer vôbec nezmenili: nič nové, nič aktuálne, nič tvorivé, len neustále vyplakávanie o potrebe vlastenectva, národovectva o záchrane naroda. Keď to bolo dobré a dôležité pre Štura, prečo by sme to menili?
Vlak dejín odfrčal do budúcnosti, ale my s valaškou v ruke, obutí do krpcov postávame na stanici, márne pozeráme do diaľky v očakávaní, že konečne príde ten správny, vysnívaný,vytúžený spoj. Všimol si niekto, že medzitým niekto ukradol koľajnice, že do tejto stanice už žiaden spoj nikdy nepríde?

Ema

Kam presne odfrčal ten vlak a kto sú pasažieri?

Koľajnice ukradli Heger s Naďom. Skončili v susednom Nacikove, kde idú Poliaci v rámci tichej anexie budovať železnicu s normálnym rozchodom.

Hm, valašky nieto. Ale keď sa budú tí z toho vlaku behom vracať späť na moju stanicu, počkám si na nich v guľometnom hniezde.

Kastelán

Vlak sa momentálne nachádza v stanici "Prosperujúca spoločnosť ".
Cestujúci sú zväčša Teutoni a Cimbrovia.
Na môj veľký žiaľ sa im tam po ceste napáchala aj rôzna chamraď.

Norman

No práve aj tomu je v knihe venovaná jedna kapitola, o morálke a terore boľševikov, a Blaha sa ich nezastáva, ale slušne vysvetľuje, v čom je vlastne problém tej morálky. O morálke toho, čo sa má robiť, a morálke toho, čo sa nemá robiť ... Sú to veci, ktoré ľudia aj vedia, ale na to sú knihy, aby si ich vyjasnili. (a možno som moc optimistický, a ľudia tie veci nevedia a mali by knihy čítať).
Ale mám jednu obavu: že tá kniha je stráviteľná len pre ľudí, ktorí o Leninovi a tej dobe už vedia svoje, ale že dnešní mileniáni by nepochopili, o čom vlastne hovorí.
Čo sa týka zločinnosti Lenina, Hitlera, Stalina, Churchila, Reagana ... všetci títo ľudia na seba vzali možnosť rozhodovať o životoch ľudí a nik z nich nie je nevinný. Ale rovnako sa nemienim ošívať pred ich vinou ako panna pred pohľadom na penis. Nie, tí ľudia sú v prvom rade priemet spoločnosti v danom čase. sú obraz zločinnosti spoločnosti - a o tej som si nikdy nerobil ilúzie. Preto sa nehanbím chápať dobu aj cez Lenina, nebojím sa prečítatať názory Hitlera, Curchila alebo Kissingera ... (západní politici ale skoro nič netvorili a nevysvetlovali (okrem fráz), len proste viedli vojny.
A psychologicky - je dobre vedieť, že aj tí najhorší "zločinci" vždy chceli len dobro a to pre čo najviac ľudí.
To je dobre naozaj vedieť. To myslím vážne, bez akejkoľvek irónie - všetko to boli "dobrí ľudia".

Norman

Aby sme si rozumeli, zhodnime sa na tom, že problém nielen Slovenska môžeme namodelovať ako konflikt skupiny pro-globalistov - versus tých, čo zdôrazňujú, že sa máme venovať našim lokálnym, národným zaujmom.
Toto je základny neutrálne vyjaderný model - "globalisti" versus "národniari" . Ako na šachovnici.
A plne ti dávam za pravdu, že "národné" sily zostali výrazne v starej forme. veď aj ja to tu čoraz častejšie kritizujem, volám to ten "folklorizmus" . A považujem to dokonca za zámernu subkultúru, ktorú tí, čo Slovensku vládli, natlačili Slovensku, aby ho pacifikovali, aby ho oslabili. Namiesto samostatného národa tak vytvorili národ spievajúcich slabochov.
To zákonite vytvára aj vrstvu pridávajúcu sa na stranu "globalistov" - pretože mládež nechce zatuchnuté domáce pomery, je u nich vytvorený priam fóbia voči veciam domácim. A tak máme na Slovensku takto hrozne rozdelenú spoločnosť (napr. v Maďarsku to tak zrejme nie je, vlastne NIKDE to tak nie je, dokonca aj zlí zlí Nemci majú povolenej viac REALNEJ národnej hrdosti, ako majú Slovaci (stále nám v masmediálnej oblasti vládnu cudzinci).
.
Aj preto sme založili aj tento portál, aby sme sledovali a prípadne pomohli tej krištalizácii, aby sa zahodilo toto hurá národovectvo.
Žiaľ, výsledok nie je bohvie čo, ako svedčí aj tvoja nespokojnosť.
Mám tu npísať, že Slováci sú predsa len príliš iracionálni. myslia si, že národ je hodnota sama o sebe. Nevedia, že národ je len hardver, kotlík, ale do neho treba dať softvér, guláš, ktorý vytvorí hodnoty, zdroje duchovna, sily. Nie - my máme svoj kotlík a to je naše národovectvo. Basta.
Ja pochybujem, že tu na Slovensku dobre interpretujeme čo len toho Štúra - jeho dielo aj tak nik naozaj nepozná, ani ja. V každom prípade to bol zrejme ostrejší chlapík, ako sa predostiera deitičkám, a dosť možno ho niekto zabil - už aj to determinuje nedozrelosť slovenskej mocenskej národnej kultúry. Zavraždení hrdinovia ako Jánošík, Štúr a Štefánik sú proste nahovno, to je nič, to je zlý mýtus. To sú traja ježišovia - tri ovce na oltári, plačme. To je to najhoršie, čo Slovensko mohlo dostať do kultúrnej výbavy, trojnásobné posilnenie skučania a vlastne tri nepodarené pokusy.
To je hrôza, skutočne. Toto treba prekonať, skutočne sa prestať stotožňovať s touto kultúrou prehry. Slováci nie sú národ sluhov, to sa týka len posledných dvoch storočí. Paradoxne sa dá povedať, že "národné obrodenie" tu prišlo ku slobodnému národu a urobilo z neho slúžkovskú handru polobuzerantských romantikov.
Dosť.

Kastelán

Globalizmus a národovectvo ako koncepty politickej súťaže rôznych prúdov myslenia v spoločnosti sa vôbec nemusia vzájomne vylučovať, byť v protiklade jedného voči druhému.
Reálne, musia sa vzájomne dopĺňať. V záujme racionálneho a pragmatického. Áno, teba zachovať svojskosť, kultúrnu integritu a originalitu jednotlivých rás a etník.
Globalizmus je však realita, a nikto na tom nemôže nič zmeniť - a nikto rozumný naozaj ani nechce.
Niet jedinej krajiny na tejto planéte, ktorá by sa prakticky mohla hospodársky uzavrieť, izolovať sa od zvyšku sveta. Žiadne politické sily v akejkoľvek z väčších krajín tohoto sveta ani teoreticky nemajú autarkiu definovanú ako cieľ svojho úsilia. Ani Čína, ani Rusko.
Jediná krajina, ktorú sa ja pamätám, a ktorá sa o také nie o pokúsila, bolo Albánsko. Nepochybujem o tom, že si aj ty pamätáš, ako to napokon dopadlo.
Aj Švajčiarsko a Singapur sú napríklad plne integrované do globálneho systému, a vôbec to nie je na škodu ich hospodárskeho a spoločenského rozvoja. Sú to krajiny so svojskou tradíciou, pritom dynamické a prosperujúce. Prosperita je zvlášť dôležitá, a v zásade jediné skutočné kritérium zdravia národa.
Rozumní ľudia, rasy a národy vedia rozoznať nevyhnutnosť a realitu, pritom racionálne a pragmaticky využivaju príležitosti.

Žiaľ na Slovensku je veľmi malo ľudí, ktorí to takto vidia. Idú z extrémneho vlastenectva do totálneho globalizmus. Nemáme elitu, mňa kto prichádzať s tvorivými, originálnymi, novými ideami. Našimi slovenskými.

Jedna idea:
Štát musí podporiť dlhodobý projekt systematickej a cieľavedome výchovy novej slovenskej elity. Treba, aby v každom okresnom meste na Slovensku bolo zriadené jedno štátne internátne VÝBEROVÉ chlapčenské gymnázium s cieľom vychovať nového slovenského človeka, ktorý pomôže v budúcnosti vybudovať nové, moderné, racionálne a pragmatické Slovensko.
Gymnázium musí vychovať mentálnu, fyzickú, intelektuálnu a morálnu elitu.
Mnoho sme zameškali, a preto náprava zaberie veľa času.

Povedz mi, koľko ľudí na Slovensku by takúto vec pochopilo a podporilo.
Telocvik, matematika, jazyky, dejiny, filozofia. Ideologické podstata: STOICIZMUS.

Norman

Ako vždy, musíme si dávať pozor na termíny, aby sme nehovorili každý o inom.
Ty definuješ "globalizmus" ako ten proces technickej a ekonomickej intergrácie. Ale "globalizmus" je v politických a (to nie len nezávislých) textoch termín, ktorý znamená snahu o dominanciu, až svetovládu . Globálne centrá chcú dostať pod kontrolu "periférie", to je reálna tendencia, vždy bola a aj v súčasnosti je výsostne aktuálna (dominancia USA nad zvyškom sveta, pričom vyčíta Rusku, Číne, indii ... že sa nechcú dať a že chcú mať svoje oblasti vplyvu a dominance).
To je "globalizácia" v jej širšom zmysle. O tej je reč, to je ten problém (skrytý za inak pozitívnou bežnou globalizáciu. Príklad: čo je zlé na fregatách prichádzajúcich z Európy do Ameriky, veď nám, indiánom, prinášajú veľa dobrách nových vecí, prosperitu ...) )
.
"Prosperita je zvlášť dôležitá, a v zásade jediné skutočné kritérium zdravia národa."
S tým nesúhlasím. Principiálne nie.
A "prosperita" ani nie je presne merateľná veličina, aj keď sa to ekonomisti snažia tvrdiť. Porovnávať prosperitu dvoch národov je dosť často jednoznačné, ale rovnako často je to neisté.
.
Tá myšlienka so školou:
To je ťažko posúdiť, či je to dostatočne efektívny spôsob zmeny.
"Povedz mi, koľko ľudí na Slovensku by takúto vec pochopilo a podporilo."
To si ty Grigoriy? Ten sa vždy tak pýtal a odsudzoval ľudí Slovenska za nepochopenie.

Kastelán

Ani si nevieš predstaviť, ako mi polichotilo to, že si myslíš, že to napísal Grigoriy. Skutočne. To je to najlepšie, čo ste tu kedy mali. A zo závisti ste ho vyštvali. Nevyzerali ste pri ňom dobre, a to vám najviac vadilo. To, akú, zámienku ste si na to našli, to len svedčí o vašej morálnej úrovni. Vypisovali ste o ňom sprostosti hlavne vtedy, keď ste zaistili, aby sa nemohol brániť. Ten vás všetkých vedel najlepšie vytočiť, vytancovať - hneď ste tu mali stovku príspevkov v jedinej diskusií. Vedel stimulovať vaše myslenie, zobudiť vás zo spánku.
Väčšina vašich bývalých skalných odtiaľto odišla práve kvôli tomu. Aj ty pochvíľou nariekaš, že tvoj projekt sa nevydaril, že niekedy prejdú aj týždne, a nikto ti tu nič nenapíše, že nikto nemá záujem. Teda okrem "slaven1" - to je tvoj hlavný sparingpartner.
Nevieš znášať pravdu, nepoznáš sám seba, dokážeš diskutovať len s prosťáčikmi. Zobuď sa, už ti naozaj zostáva len málo času.
Citujem Grigoriya: Najväčší hriech, ktorého sa jeden môže v živote dopustiť, je zanedbanie svojej duše.

Dobrú noc.

Norman

No, hlavne, že sa ti stále dobre darí:)

Kastelán

Napíš, čo si myslíš o Slovenských Stoických Gymnáziách.

Norman

ak by si sa ma spýtal:
Mám ťažké miliony na spustenie projektu siete gymnázií so "stoickou" výchovou, tak ti poviem, že ak máš takú predstavu, tak to sprav.
Ale takto by sme sa bavili o niečom, čo iba ty vieš, čo si pod tým presne predstavuješ. Mnoho vecí by (povedzme) pomohli, ale nič také nebude.

Norman

Vždy som sa tu zastával hostí, žiadneho som nepovažoval a nepovažujem za "prosťáčika". Slaven má možno dosť rozporné názory, ale vidíš, ako sa tu dokáže zrealizovať. Že tu hostia nie sú navždy? Nikde nikto nie je večne, každý príde a po čase odíde. Mnohí malí utopické nádeje a plány, za to ja nemôžem - ale kde sú dnes? Sú v nejakých iných projektoch? Niektorí možno sú, väčšina určite nie. Vyliečili sa a odišli :)
.
Čo sa týka samotného portálu:
Tento projekt sa vydaril, urobil svoje.
Ale všetko má svoju životnosť, zmenilo sa vonkajšie prostredie, doba. Ak by sa to bralo podľa efektivity, teda porovnanie vstupov a výstupov, je tento projekt jeden z najúspešnejších. Obsahuje kopu inovatívnych vzorov, informácií. Určite teda nevzdychám nad projektom, on bol do veľkej miery aj testovací prostriedok a odhalil mnoho.
Ak hovorím o niečom ako utlmenom, hovorím hlavne o novej situácii v spoločnosti. A to tiež nie v tom zmysle, že je na tom zle, ale o tom, že už ju normálnym dialógom možno len málo ovplyvniť a začína teda byť menej nádejná, menej zábavná, ba až nudná.

Ba presne povedané - bežná politika či spoločnosť je príliš málo, je to len vonkajší obal okolo svetonázoru a filozofie, ktoré sú mojím hlavným objektom záujmu. Politika ba aj história, spoločnosť či ekonomika - to sú naozaj veci až druhotné. A ja už sa dávno venujem hlavne tomu, čo považujem za dôležité, nie lacnému cirkusu.

Kastelán

Niekedy pred pätnástimi rokmi ti niekto povedal presne to, čo ty teraz hovoríš. Dobre si pamätám, ako agresívne si sa na neho ociambril, ako si ho zdrbal. Nazval si ho hnusným "defétistom". Prsné tak si to vo svojej bohorovnej agresívnej povýšenosti povedal. Vyjadril si sa, že ten druhý sa zbabelo vzdáva. Prečo sa ty teraz zbabelo vzdávaš, a ešte aj robíš z núdze cnosť?
Môžeš si teraz čestne pripustiť, že si na tie agresívne reči nemal právo, že ten iný ti len povedal už vtedy, aky je reálny potenciál tohto národa?. Uráža ťa skutočnosť, že niekto proste do toho všetkého vidí oveľa lepšie a hlbšie ako ty? Prečo ťa také niečo vôbec rozčulovalo?
Keď sa niekedy budeš chcieť skutočne vydať na cestu hľadania, začni každodennou rannou kontempláciou o tom, aká dôležitá je obyčajná ľudská skromnosť. Trvá to roky, kým sa to človeku stane prirodzenosťou, ale v konečnom rátaní to stojí zato, lebo bez toho, aby si človek uvedomil, že je nikto, každé "duchovné" hľadanie je len sebaklam a blúznenie.

Norman

Mal by si naopak ty uznať, že výčitky voči tebe boli pravdivé. Vzdychal si nad prevahou sionizmu a nezmyselnosťou brániť sa, podobne si urážal Slovensko za neschopné kamkoľvek sa vyvíjať. Na jednej strane je dobré, že si to pamätáš - pretože to aj bola vážna výčitka, s ktorou sa ako vidím nedokážeš doteraz vyrovnať.
Nechápeš, že dnes je to zas o inom. Pred 15 rokmi sa ľudia dali zobudiť, a bolo dobre ich budiť - aj keď ich človek nemohol všetkých tých prebudených vidieť a zrátať. Vtedy boli varovaní pred situáciou, ktorá práve teraz prišla. Teraz to už práve vidia všetci, že situácia nemohla ísť donekčna tým spôsobom a končí v kolapse a vojne.
Voči Slovákom si bol urážlivý, ako maďarón Szalay, pretože nik ani inde na webe nechcel uznať tvoje postoje. Ja hovorím ale naopak o chybách a slabostiach nie Slovákov (alebo ľudí tu v okolí), ale chybách kultúry, ktorá ich práva zotročuje. O tom, že nielen "globalizmus" je škodná, ale aj "národniarstvo" obsahuje mnoho prehnitých princípov, až zámerných otročín. Pred rokmi bolo v poriadku viesť dialog s každým, čo mal alternatívne postoje, nezávislé postoje, a zároveň im aj dať priestor a čas, tu aj v realite, ako sa budú vyvíjať. Mnohí mali iné hodnoty a iné zdroje inšpirácie, len ich vymenujme: kresťanstvo, katolíctvo, iní konkrétne Slovenský štát či priamo Tisa, iní Rusko, potom štúrovstvo, niektorí prírodné slovanstvo, iní na patrónku Pannu Máriu, prípadne ten tanečný a malovaný folklór, niektorí prírodné germánske tradície, iní zas politický revizionizmus germánskej renesancie, tých, čo zdôrazňovali dôležitosť chaldejskej sily v pozadí, iní zas marxizmus a vôbec krivdu nižších tried... Nielen my tu sme im dali dosť priestoru, dostali ich úmerne aj v reálnej spoločnosti a politike - a ukázalo sa, čo obstálo lepšie a čo nie. O tom teraz hovorím, že niektoré tieto smery ukázali svoju slabosť. A že špeciál na politicky nevyzrelom Slovensku si ľudia mýlia boj o moc s akýmsi pestovaním maličkej záhradky lokálnej pseudo kultúry. A hovorím to, že je načase s tým prestať.
I keď opakujem: hovorili sme tu celý čas, tak ako aj inde iní, o pozadí za kulisami. Ale teraz sú tie kulisy už do veľkej miery padnuté. Ešte síce stále zostalo viacero vecí skryté, ale ľudia majú dosť čo robiť už s tým, čo teraz vidia, so súčasnou situáciou. Širšia verejnosť nie je na hlbšie tajomstvá teraz zrovna otvorená, skôr sa každý zatvára do seba, ale niektorí zas naopak práve teraz zahadzujú svoje predošlé koncepty a hľadajú ešte hlbšiu pravdu.

Nechcem sa s tebou zas hádať na osobnej vlne. Toto tu uvádzam ako zopakovanie môjho postoja k týmto veciam. My tiež nie sme mladší a hospodárstvo na Slovensku smeruje do čiernej diery, je dokonca možné, že o pol roka nás zmetie nukleárna vojna, nebudeme jestvovať večne A preto si treba už teraz uvedomiť, že Nadhľad svoje dielo vykonal, svoje mémy predsa už dávno rozšíril rôznymi kanálmi do sveta. Vydržia ... nevydržia ... to už sa nedá kontrolovať, strážiť a spočítavať. Keď ešte položartom napíšem staré známe Hotovo, nie je to rezignácia, ale naopak prejav spokojnosti, ba až triumfu.
Toto často ľudia nedokážu rozoznať.

Kastelán

že našou slabosťou je nadmiera dobra. Možno však ide len o to, že niekto nás natoľko fascinuje, že mu nevieme odolať.

Ema

No tak vitajte a nechajte sa fascinovať.

Kastelán

ktorých všetci nosíme v sebe, nás neustále presviedčajú, že motívom nášho konania je dobro - najviac však vtedy, keď sme najhorší. Démoni udržujú svedomie čisté.

Norman

mi neuveríš, ale hore som napísal to o dobrých zámeroch všetkých historických zločincov, a až teraz som sa dostal k tomuto.
To sa teda dosť zhodneme.

slaven1

Nevyšlo.

Kastelán

Myslím, že to, čo som večne na rôznych miestach len naznačoval, mal by som teraz konečne povedať otvorene: Slováci sú jeden zaostalý a prekliaty národ, idúci z jednej mizérie do ďalšej, až nakoniec skončia v obrovskej katastrofe. Píšem to z lásky.
Je v prirodzenosti každého národa aj jednotlivca to, že nechce počuť pravdu, že si nachádza všakovaké nezmyselné vysvetlenia krutej reality, vytvára mýty sebaklamu, vyhovára sa, a hlavne hľadá spojencov, ktorí sú ochotní spojiť sa s ním v jeho blude a ilúzií. V slepej nenávisti je hotový upáliť každého, kto vynesie na svetlo sveta krutú pravdu.

Samozrejme, povedané by bolo potrebné aj dokázať. Ale, ako dokážeš hluchému, čo je krása symfónie? Ešte ťažšie tomu, kto si neuroticky pchá voskové zátky do uší.

Lekár, ktorý nikdy nemusel stretnúť, počuť ani vidieť svojho pacienta môže zo vzoriek jeho krvi, moču alebo stolice veľa vyčítať o jeho stave. O slovenskom pacientovi sa dnes jeden najľahšie dozvie práve analýzou jeho exkrementov, obrazne povedané. Exkrementami v tomto prípade sú Slováci, ktorých sa mnohí naučili zhovievavo a taktne eufemisticky nazývať "alternatívou".
Dobrý a objektívny pozorovateľ vidí, že to, čo sa dnes stavia do pozície alternatívy, je jedna pozbieraná množina samozvaných guru-niktošov, čudies, pomýlencov, lúzerov,narcisov, duševne chorých úbožiakov.
Všetkých ich tu na tomto mieste nie je v mojich silách vymenovať, ale pre dobrú ilustráciu aspoň niekoľko vzoriek: Tibor Eliot Ezekiel Izaiáš Narcis Tristan Rostas, akademický maliar inkarnácia Ľudovíta Štúra Viliam Horňáček, prvý slovenský mysliteľ Ján Baránek, inkarnácia Juraja Jánošíka Rudolf Huliak, hneď po Rostasovi druhý narcis na Slovensku Norbert Lichtner, najafektovanejšia herečka v strednej Európe Judita Laššáková, zakladateľ "televízie" Slovan, očividne duševne vyšinutý Peter Kotlár a jeho chorobne ctižiadostivostivé, pretŕčaním sa posadnuté čudo Martina Šimkovičová a prírodou potrestané čudo s menom Danny Bombic-Kollár t.č. v "Londone-England".
To je len náhodne vybraná vzorka.

Čokoľvek by som teraz pridal na vysvetlenie o Rostasovi, bolo by len nosením smetí na Luník IX.
Každý vidí očividné.
Ale vyberiem tu náhodne aspoň jeden exkrement na ilustráciu, aby som nebol obvinený, že žvástam bez patričných argumentov a dôkazov. Konkrétne duo Kotlár - Šimkovičová z "televízie" Slovan.
(Odporúčam zároveň pre záujemcov, aby si ako súčasť štúdia úrovne slovenskej alternatívy aspoň raz otvorili aplikáciu Telegram, vyhľadali "Televíziu Slovan". Námatkovo trebárs vysielanie zo dňa 23.3.2023.
Pozvú si do redakcie nejakého človeka, ale nemajú ani toľko ľudského taktu, aby sa mu venovali.Namiesto toho vytáčajú telefónne čísla a debatujú s nejakými nimandami o sprostostiach. Chudák hosť tam sús ignorovaný čaká , dúfajúc, že sa naňho tiež ujde nejaký čas. Keby mal v sebe aspoň štipku hrdosti a dôstojnosti po piatich minútach tohto poníženia a urážania, by im odtiaľ bol odišiel. To je to isté, akoby ženich počas svadobnej večere odišiel s kamarátmi uhrať sa s motorkami. A to nebolo nejako výnimočne prvýkrát, čo Kotlár so Šimkovičovou niekoho takto urazili a ponížili. Hlúpy sellák a selláčka jednoducho nechápu. Môžeš sa s veľkým úsilím, proti svojej prirodzenosti naučiť mnohej pretvárke, ale takt a vkus nikdy.
Šimkovičová si pozve nejakého chudáka do "štúdia" , a potom ho jednoducho ignoruje. Len akoby mimochodom mu položí nejakú otázku, a vzápätí už čumí do dvoch otvorených telefónov a sleduje, čo všetky tie najapné a priblblé správy, ktoré jej na messenger, Facebook alebo Telegram poslali jej tlsté, potetované obdivovateľky s neukončeným základným vzdelaním posielajú. Tie správy majú asi takúto úroveň: Maťka si skvelá, veľmi ti to svedčí, aký šampón používaš? Všetko najlepšie k tvojim meninakám, uži si dovolenočku, vnuk. Šimkovičová je vo vytržení, totálne ignoruje svoje okolie, zabudla, že je vo vysielaní. Pozrite sa na tie jej akrylové pazúry. Raz som narátal, že počas osemdesiatich minút si 138-krát prstami zašla do vlasov a odhodila si ich spred očí. 138-krát!!!!! A to ešte treba vziať do úvahy, že bola v zábere len asi sedemdesiat percent mnou pozorovaného času. Proste chorobne prtŕčavé čudo.
Miesto toho, aby, keby si pred vysielaním zaviazala neposlušné vlasy do uzla? Raz si dokonca, akože zo žartu, doslova nalepila zlatú hviezdu na čelo. Proste supernarcis!!!
Kotlar obyčajne žvásta také sprostosti, že jeden intelektuál sa hanbí aj zaňho, lebo on sám jednoducho hanbu nemá. Jeden príklad: Kotlár mal jedno zo svojich bežných extempore, kde svoje nevzdelané poslucháčky ohuroval duchovnými múdrosťami, a tvrdil že kniha Genesis Starého Zákona sa začína slovami: "Na počiatku bolo Slovo, a Slovo bolo u Boha.. ."
Chudák, má to celé popletené, tak sa začína evanjelium podľa Jána.
Upozornil som ho na to v príspevku pod reláciou. Uhádli by ste, čo urobil slovenský mudrc a duchovný učiteľ? Vymazal môj príspevok.
Kotlár - Šimkovičová tandem sa chvastaju, že majú sledovanosť 600 000. Pritom nedokážu od poslucháčov vyžobrať ani úbohú tisícovku, aby, zaplatili svoje náklady. Hlupák si namýšľa, že každý, kto zo zvedavosti klikne na jeho stránku, je jeho priaznivec a obdivovateľ narcisky Šimkovičovej. Kotlár, ako som už ilustroval, sa vo svojej bohorovnosti naozaj nevyhne žiadnej téme. Minule (14.3.2023) tam mal nejakého Tarabubu, a zaplietol sa do diskusie, kde snažiac sa ohúriť obecenstvo svojou múdrosťou, začal niečo spelietať o "petrodolaroch" - úplne sa strapniac, vôbec nerozumejuc, čo to ten petrodolár je. Slovenská alternatíva , slovenský insitný intelektualizmus.
To, čo som tu naznačil, nie je v žiadnom prípade niečo výnimočné alebo ojedinelé, skôr typické pre Slovákov a ich fekálnu alternatívu.
Rostas raz mal jedno zo svojich klasických extempore na ohúrenie jeho tlstých, potetovaných nedovzdelaných fanyniek, a vyrukoval s oznámením , že on zažil "profilaktický" šok; chcel povedať "anafylaktický" . Potom slovenskému publiku recitoval otčenáš v aramejčine!!!!! Nikto si to ani nevšimol. Inokedy sa pretŕčal svojou angličtinou. Rozumiete? Slovákom rozprával po anglicky. Hanba a trapas na celé Považie!! Vymyslel si nové slovo. Pojem neľudia preložil ako "unpeople"!!!!!

Keďže vás všetkých veľmi dobre poznám, viem, že nepoviete nič k faktom, ktoré som tu v skratke opísal, že začnete rozprávať, že som to všetko povedal len z pomsty za to, že ma odvšadial vyhodili, musím ešte dodať , že najskôr som ja povedal pravdu, a až potom ma vyhodili.

Mohol som nič nepovedať, lichotiť, pritakávať, a všetci by ma chválili, ináč ako mladý pánko by mi nikto nepovedal.

Deväťdesiat percent slovenskej alternatívy je o tomto: Ó bože, my úbohí Slováci, my dobrí holubičí Slováčikovia, my by sme ani muche neublížili, a všetci nam len škodia, všetci cudzáci nás len vykorisťujú - my vykorisťujeme len svojho blížneho.
V Serengeti každá chorá antilopa pritiahne k sebe všetky zdravé leopardy, gepardy, hyeny aj levice, aby sa jej zahryzli do krku a zožrali ju. Tak funguje svet. Zobuďte sa Slováci a nikto vám nebude môcť hrýzť do krku a zožierať vaše vnútornosti.

Norman

Vzhľadom na to, že neurážaš úplne menovite nikoho z prítomných, nechávam to tu, aj keď je to zas neakceptovateľné urážanie ľudí, čo si to nezaslúžia.
Zbytočne sa vzrušuješ nad blbosťami. Kritizuješ ľudí, ktorí to nemajú ľahké, a alternatíve (ak vôbec niečo také čo len trocha homogénne jestvuje) prisudzuješ aj to, čo nie je iba jej problém.
Podobné platí pre Slovákov ako celok:
"Slováci sú jeden zaostalý a prekliaty národ, idúci z jednej mizérie do ďalšej, až nakoniec skončia v obrovskej katastrofe."
To je riadne za čiarou. Slováci sú možno politicky neskúsení a exotickí, ale nie sú prekliati a osud majú podobný, aký tu osud určil aj ich susedom. Každý má nejaké svoje problémy.

Norman

Som to roky nepozeral.
"Námatkovo trebárs vysielanie zo dňa 23.3.2023."
Z toho dňa tam nie je žiadne vysielanie s hosťom (iba "Slovo navyše" od Kotlára). Asi ťa vyhodili celého aj s realáciou (tak to chápem, že si tam bol ty).

ps. naozaj, keď sa po webe hádajú rôzni metafyzici či šarlatáni, (vysielanie 21.3.2023, hosť Poláček, ku koncu ) tak to nemá s "alternatívou" prakticky nič. Ale ani nič, na čom by sa človek mal rozčulovať, naopak (úprime ma to pobavilo :) Ale môžem každého ubezpečiť, že takí šarlatani a márni špekulanti sú samozrejme doslovne nasypaní nielen na Slovensku, ale vo všetkých národoch a etnikách vo svete.

Kastelán

Urobil som chybu - mal som napísať 21.3., ale napísal som 23.3.