Tisícročné horúčavy a sucho

Nielen Európa, ale celá severná pologula trpí abnormálne vysokými teplotami skombinovanými s tragickým suchom.

 

 

Leto 2018 sa vyvíja naozaj hrozivo. V celom páse od Írska cez Škandináviu a Nemecko až po Balt zmizla zelená farba. Sever Európy sa tak stal novým pásmom sucha. Teploty ležia 3 až 6 stupňov nad priemernými ale najmä: od jara takmer nezapršalo.

Mnoho polí je už stratených. Rolníci nemajú z čoho kŕmiť dobytok, pristupujú k nútenemu vybíjaniu dobytka. Horúčava prekonáva rok 2003, ktorý bol považovaný za najteplejší za posledných 500 rokov. Zatiaľ nemáme hodnoty teploty za celý rok, ale stupeň sem alebo tam, tento rok má svoje hrozivé špecifikum - na území Nemecka vládne extrémne sucho. A má vládnuť naďalej, až do polovice septembra.

Následky sú doslovne nepredvídateľné. Vegetácia môže byť poškodená nielen tento rok, ale trvalo. Aj preto, že sa nejedná o prudkú výnimku, ale o problémy, ktoré sa od začiatku storočia opakujú takmer každý rok. Žaba v mlieku začala lapať po dychu.

Deveť z desiatich najteplejších rokov od začiatku merania teplot boli v tomto novom storočí. Extrémy sa zvyšujú, je to evidentné, je to explicitne merateľné. Už to nie sú nejaké hypotézy budúcnosti, už je to realita.

Na Slovensku bol miernejší júl a aj občas dobre zapršalo. Ale august má byť aj u nás tiež horúci a suchý. Aké budú dôsledky tohto procesu na konci leta, to si nik neodváži povedať. Staré meteorologické vzory a vzorce jednoducho nefungujú: planéta má doslovne zmenenú klímu. A klimatický systém sa stal všeobecne nestabilným. Ale dažde sa nedajú čakať.

Pomaly ale isto sa situácia stáva vážnou.

 

 

zdroje Frankfurter Algemeine Zeitung:

http://www.faz.net/aktuell/wissen/erde-klima/hitzewelle-und-trockenheit-...

http://www.faz.net/aktuell/wissen/erde-klima/extremwetter-das-klima-im-h...

0
Náhodný okoloidúci

Dlouhodobé letní sucho ve Švýcarsku vyvolalo silný nedostatek pitné vody, informuje televizní stanice SRF. V mnoha kantonech zásoby životodárné vláhy mizí a přírodní zdroje vysychají. V této souvislosti místní orgány vyhlásily přísný režim šetření, když zakázaly napouštění bazénů, mytí vozidel a zalévání květin, uvádí švýcarská televizní stanice.

https://cz.sputniknews.com/svet/201808057836025-svycarsko-sucho-voda-rezim/

Náhodný okoloidúci

Na stránke Preklady od lesa je uverejnený zaujímavý článok o manipulácii s počasím v Európe, kvôli presmerovaniu zrážok na iné miesta.

Tvorca "Prekladov" Ďurino je znechutený preberaním jeho prekladov a článkov inými osobami bez uvedenia zdroja, takže je otázka, dokedy budú "Preklady od lesa" dostupné.

Preto sem dám text článku:

http://prekladyodlesa.sk/zlodeji-dazda

Na nemeckom blogu geoarchitektur.blogspot.sk sa nachádza dokument, ktorý názorne vysvetľuje, ako kabala pomocou takzvaných chemtrails, teda chemických svinstiev vypúšťaných z dopravných a vojenských lietadiel, dokáže ukradnúť vzdušnú vlhkosť a preniesť ju do požadovaného cieľového regiónu. Celý dokument o kradnutí vody geoinžinieringu v podobe názornej prezentácie podloženej schémami a reálnymi fotografiami si môžete stiahnuť na odkaze pod článkom.

Veľmi zjednodušený postup, ako to robia

Nad zdrojovým územím rozprašujú nanočastice postupne v stále väčších výškach. Vytvorenými súvislými vrstvami postupne dvíhajú hranicu kondenzácie, vzduch nabitý vlhkosťou stúpa hore, až ho uchytí dýzové prúdenie vo veľkej výške, ktoré páni dokážu presmerovať požadovaným smerom a ktoré presunie vlhký vzduch do cieľovej oblasti, kde sa vyprší formou prívalových dažďov.

Prečo to robia

Staré ropné polia v Saudskej Arábii sú vyčerpané. Tieto polia možno prevádzkovať rentabilne už iba novými technológiami frakovania. Zrážková voda zvyšuje hladinu spodnej vody na Blízkom východe. Nahromadená spodná voda sa pod tlakom vháňa do spodných vrstiev ropných polí spolu s chemickými prísadami v podobe pary na rozdrvenie horniny, uvoľnenie kvapôčok ropy a ich vyplavenie.

Kto sa podieľa na realizácii

Lacné „nízkorozpočtové“ letecké spoločnosti, ktoré sú lacné preto, lebo poskytujú službu aj vtedy, keď letia bez cestujúcich. Letecké spoločnosti arabských petrodiktatúr, a v prípade potreby aj vojenské cisternové lietadlá.

Dôsledky

Náhle zmeny tlaku vzduchu. Zvyšujúce sa nebezpečenstvo zásahu bleskom zvýšením vodivosti atmosféry. Nezvyčajné sucho výpadkom zrážok. Prívalové dažde a obrovské krúpy. Extrémne tornáda, cyklóny, tajfúny. Každoročné rekordne vysoké záplavy. Vo zvolených regiónoch desaťročia trvajúce suchá – napríklad v Somálsku… Spravte si názor na tému, ktorá sa odohráva nad našimi hlavami takmer denne, ktorá však v duchu politickej korektnosti neexistuje…

Odkaz na dokument v slovenskom jazyku
http://prekladyodlesa.sk/wp-content/uploads/zlodeji-dazda.pdf

Ema

Jeden detail: Saudská Arábia nepoužíva technológiu frakovania, ale inú. Väčšina jej ropných ložísk má značku D - Depletted, a čo horšie, medzi nimi aj na viacerých miestach megalokality Ghawar. Saudi teraz ťažia časť ropy tak, že do déčkových zón pumpujú (morskú) vodu a vymývajú tak ešte zvyšky z hrnca. Je to nákladná a zložitá technológia, ktorá si vyžaduje vyššiu hladinu spodnej vody - a tá v Saudskej Arábii klesá a klesá. Až tak, že cca o 10 rokov, možno skôr, budú Saudi totálne bez vody. Už pred dvoma rokmi prudko zdvihli ceny vody pre domácnosti. Aj v tejto situácii majú tie prasatá dvojnásobnú spotrebu ako Európania. 265 litrov na jednu uterákovú blbú nenažranú gebulu. Čo je ale dôležité, Ghawar saturuje 8 % svetovej spotreby ropy, a tak majú globálni satanisti záujem nenechať Saudskú Arábiu vyschnúť - od ropy aj od vody. Čo všetko sú schopní urobiť... no, čokoľvek.

Geoinžniering nie je žiadny prepytujem hoax, ako radi nazývajú nemainstreamové správy jelitá zo smetiarne a smradľavých korporátnych mediálnych žúmp smetiarni podobných. Už pred dvoma rokmi Spojené arabské emiráty pumpovali do mrakov práškový halit, aby z nich vyžmýkali viac vody. To sú verejné, dohľadateľné informácie. Čo sa deje okrem toho a odvtedy, momentálne presne nevieme. Ale dozvieme sa.

Ak skutočne nejaké globalistické satanistické beštie spôsobili v Európe klimatický kolaps, aby "presunuli" vlahu inam, nebol to dobrý nápad. Prečo - o tom si povieme o pár mesiacov.

 

Mimochodom, ukážka tuposti amerických tzv. vedcov - tento mohutne dotovaný geoinžiniering je biologickou zbraňou

https://www.smithsonianmag.com/smart-news/proposed-test-stirs-debate-sol...

Text je z minulého roka.

Špekulujú jak Beta s onú skutočne v globálnom meradle.

 

Keď už sme pri chemikáliách, tu je správa o 20 (!) rokov starom zverstve zo Srbska

https://www.teraz.sk/zahranicie/vecernje-novosti-nato-pri-bombardovan/34...

Ráčil niekto za tie dve desaťročia Srbom vysvetliť, čo tam Američania nasrali na civilné obyvateľstvo za svinstvá? Nie, načo. Pre globálne elity sú to len krysy v laboratórnom výbehu.

 

Ema

https://twitter.com/i/status/1025152591066476545

46-dňová predpoveď z 2. augusta 2018. Čistá hrôza. Ako poznamenal Kachelmann, zostáva veriť, že produkt využívaný na predpovede už viac nie je spoľahlivý.

Kde je Merkelbaba? Už vyše týždňa nevedno, kde sa tá stará špina nachádza.

 

Kataklyzmy ako je táto, ktorá viac a viac požiera Európu, dávajú vždy do pohybu masy a vedú k sociálnym prevratom. Teraz ale prichádza, čo tu ešte nikdy nebolo - nikdy doteraz nebolo na planéte také kvantum holých opíc s energeticky extrémne náročným prepytujem lajfstajlom.

Jozef Novak

Choď, tvoja viera ťa uzdravila... Je dobré uveriť hocičomu, hlavne aby to s katolicizmom nemalo nič spoločné. A teraz ale o trošku vážnejšie: čo sa stalo s ozónovou dierou? Už ju niečím zaplátali? Nejak o nej neni nič počuť. Aj keď trošku s humorom som sem vstúpil, cením si tu vážne diskúsie. To na inej stránke sa ohladne témy okolo globálneho oteplovania omnoho divokejšie zosekali. Dôvodom bolo tvrdenie autora článku, že ku globálnemu oteplovaniu nedochádza len na planéte Zem, ale na všetkých planétach Slnečnej sústavy. A v diskusii pod tým článkom sa potom spustila obrovská mela.

Norman

a čo má táto téma s katolicizmom? Ani zo srandy nič.
Pretože viera vládne už len medzi tzv. "popieračmi zmeny klímy". Tí stále veria na záźrak. Ale katastrofické horúčavy a sucho v Európe nie je viera, to už nie sú ani predpovede, to už je realita. A prejavuje sa naozaj 15 rokov.

Ľudia sa hádajú nie o to, či je to naozaj zlé. ale už iba o príčiny. A niektorí o to, či sa dá alebo nedá ešte niečo závažné urobiť.
Ale dobrá správa je - už sa ani o to nebudú dlho hádať.
Onedlho sa budú hádať už len o vodu a o jedlo.

Emanuel

Trošku Ťa podpichol, aj ja mám rovnaký pocit ako on. Že všetko dobré len katolíci nie. Akoby oni to sucho spôsobili. Dosť však humoru .Chýba mi však analýza. Čo je na príčine, kde je problém. Čo to spósobuje ? Človek ? A čím ? Toto som nikde nezachytil a chýbajú k tomu kvalitné analýzy a rovnako riešenia situácie.

anonym

Ďakujem Emanuel za reakciu na môj konfrontačný príspevok. I za to odhalenie: "král je nahý!", to ako sa snaží uniknúť nepríjemnému faktu že to čomu verí je takisto len viera v pravdomluvnosť prorokov globálneho oteplovania, protiotázkou: "...čo to má spoločné s Katolicizmom...?". Až po tvojom príspevku som si konečne všimol, ako sa šikovne vyhol otázke: "...kam zmizla donedávna tak oblúbená ozónová diera...?". Buďto narástla až do nemeratelných rozmerov, alebo v tom lepšom prípade ju astronómovia zaštopkali ako deravú fusaklu. Čo to má spoločné s Katolicizmom? Má aj nemá, záleží na tom ako sa nato pozeráme: či je "flaša" z polovici plná, alebo prázdna. Či sa na "vedecké" štúdie globálneho oteplovania dívame očami ich veriaceho stáda, alebo kriticky. Lebo aj táto viera má svojich kacírov, ktorí ich misionársku činnosť spochybňujú, popierajú, vyvracajú, či dokonca zosmiešňujú. Dovolte mi, aby som aj ja vyslovil aspoň svoje pochybnosti.

Norman

nemôžem odpovedať na všetko. Ozónova diera nezmizla, zvyšok nájdeš na webe. Ja som o ozónovej diere nehovoril, nie som na ňu expert. To je otázka ako kam zmizla stará Blašková.

Jeozef, nenechaj sa vyprovokovať trolmi. Tie teploty vonku a hlavne po celej Európe, to je pre teba viera? To nie je realita?
Jozef, tvoje pochybnosti vysloviť môžeš, ako vidíš, nik Ti ich nevyčíta, nieto aby ťa spaloval ako katolíci kacírov. Načo, spáli ťa sama príroda. A ak nie teba, tak tvoje deti, alebo tvojich vnukov. No, samozrejme, že ich nespáli naozaj, zaživa, ako sa spalovali kacírov. Ale ich mrtvoly spáli, po tom, ako zomrú od hladu či smädu alebo pri bitke o vodu. Nebude ich mať kto pochovať.
Samozrejme, to je len taký predpoklad, dúfam že sa nehneváš, že som ho vyslovil. To je stále len predpoklad katastrofické sucho v Nemecku je už realitou.
Príjemný deň Ti želám :-)

Jozef Novak

Nerád spamujem, tam malo byť moje meno, namiesto anonyma.

Norman

čo tam po vode, to je len taká viera, že človek potrebuje vodu.
A načo polia a potraviny, hlavné je veriť na pánaboha a všetkých svatých.
Tí to vytrhnú.

A vôbec, keď budú ľudia od nadšenia hore pi... bradou, povieme, že je na vine Fico. Alebo fašisti.

Je 9. augusta (2018). Do konca mesiaca chýba stále 22 dní. Uvidíme.

Ľubov

na Nitrawe už polhodinu leje,juchuchu

Náhodný okoloidúci

Aj severozápad SK sa dočkal dažda :)

Náhodný okoloidúci

Aj medzi Afričanmi sa nájdu ľudia schopní pohnúť rozumom a urobiť niečo pre zlepšenie života u seba doma bez potreby vyciciavať Európu. Jedným z nich bol prezident republiky Burkina Faso (bývalá Horná Volta), Thomas Sankara. Nebolo mu dopriate dlho žiť, zomrel na známu chorobu čestných a poctivých afrických vodcov - bol zavraždený vo veku 37 rokov, do vraždy boli zapletené - ako inak - vlády Francúzska a USA.
Bez ohľadu na to, že bol ideovo zameraný marxistickým smerom, zanechal za sebou úctyhodné dielo v podobe "veľkého zeleného múra", ktorým chcel zastaviť šírenie Sahary.

https://www.biosferaklub.info/velky-zeleny-mur/

https://cs.wikipedia.org/wiki/Thomas_Sankara

Norman

K tomuto "marxistickému zameraniu" musím pripomenúť, že ideológie či formy spoločnosti sú rôzne vhodné podľa úrovne etnika. Pre africké populácie sa zdá byť marxizmus asi najvhodnejší. Podobne pre Južnú Ameriku. Tak nejako.
Nie je to vhodný režim pre Európu, a asi ani pre Rusko či Severnú Ameriku.

Ale marxizmov je samozrejme veľa, pomaly má každý svoj, svoju predstavu.
A za druhé, akýkoľvek režim je lepší, ako byť otrokom medzinárodného anglosionizmu.

No, aj z toho dôvodu by sa mali marxisti aj neomerxisti (tzv. slniečkári) posielať do Afriky, aby tam zrealizovali svoje predstavy. Až keď sa im to podarí, môžu sa vrátiť domov do Európy , ha.

Roland Edvardsen

Nebieli sú viac kolektivistickí ako Európania, takže marxizmus naozaj bude pre nich prirodzenejší. Rôzni tí libertariáni či klasickí liberáli sú extrémne naivní, ak si myslia, že nebiele rasy budú masovo akceptovať ich ideológiu. Nie, všade kam sa hromadne dohrnú budú podporovať veľkú vládu, silný "welfare state" a praktikovať politiku identity,  kolektivizmus, nepotizmus, etnický separatizmus a pod. (to platí aj pre inteligentných východných Aziatov). Treba jasne uviesť, že u nich sa často bude marxizmus miešať so silným nacionalizmom a proti-belošským a anti-koloniálnym sentimentom.

Popravde, nebielym krajinám sa viac darilo v systéme kapitalistickej demokracie, kde bieli tvorili vládnucu elitu, zatiaľ čo nebieli sa museli prispôsobovať belošským štandardom správania, ako to bolo svojho času v JAR. Pochopiteľne pokus vynucovať belošské štandardy u čiernych a hnedých je objektívne forma utláčania, takže dokážem pochopiť, prečo sa nakoniec nebieli voči bielym pánom vzbúrili. 

Napr. aj taká Venezuela bola dlho normatívne belošská krajina, kde vládla biela elita. Keďže mestici a černosi tvorili väčšinu populácie, tak sa pod vládou miestnych "bielych supremacistov" cítili utláčaní a marginalizovaní napriek tomu, že pod vládou bielych boli na tom z materiálneho hľadiska lepšie, ako keby si vládli sami - viď rapídny ekonomický kolabs pod vládou Cháveza a Maduru.

Dnes je opozícia voči chavizmu rasovo belošská (podobne ako na Kube oponovala Fidelovi najmä miestna biela elita a tá aj najviac z krajiny emigrovala, čo sa nesporne negatívne muselo odraziť na celkovom stave krajiny). 

V týchto latinoamerických a aj afrických krajinách tiež došlo k množstvu etnických čistiek zo strany marxistov, ktorí na to využívali rovno miestnych kriminálnikov mestického, resp. afrického pôvodu. Nechýbali tu samozrejme únosy, znásiňovanie, mučenie, vraždy belochov či rôzne teroristické útoky. 

Pochopiteľne, rozumiem, že mnohí budu oceňovať anti-globalistické a anti-americké stanovisko takého Cháveza a iných obdobných lídrov a je to dostatočne fér. Ale netreba ani prehliadať tento rasový konflikt, ktorý umožnil Chávezovi, Mandelovi, Castrovi a iným dostať sa k moci. Tiež to demonštruje k akému politickému systému budú smerovať krajiny, ktoré si importujú príliš veľa nebielych - zväčša to bude islamská teokracia alebo komunizmus. 

Norman

"... nebielym krajinám sa viac darilo v systéme kapitalistickej demokracie, kde bieli tvorili vládnucu elitu"
Samozrejme, že ak vládnu v krajine bieli, je to pre ňu lepšie.
Ak sú však bieli len za morom, krajina je riadenie zdiaľky, čiernymi zástupcami, je to už len odcudzenie a úpadok.
A v pripade, že bieli v systéme nie sú, teda prípad, o ktorom hovorím, je najlepši pre tieto prostejšie etniká systém, ktorý je jednoduchší, má zadefinovanú povinnú prácu, prísnejšiu kontrolu každého občana ... teda marxizmus.

Neviem, či by to naši "ľavičiari" a slnieškári v Afrike vytrhli a neviem, či je praktické o tom hovoriť, ale ja by som ich do tej Afriky poslal. Samozrejme, nie za trest, ale teda aby tým nebožiatkam pomohli :)
Irónia, len tu už prestáva humor.

S tými poslednými tvojimi odstavcami súhlasím - áno, často je to v prvom rade rasový konflikt, ba skoro vždy je to na prvom mieste rasový konflikt. Ten je len skrytý napríklad do marxistickje mytológie. Ale treba aj pripomenúť, že tzv. bieli na Kube, Venezuele, a vôbec Južnej Amerike či inde často NIE SÚ skutoční bieli, ale sú to sionisti, semiti, židia. Ak by naozaj v Treťom svete vládli bieli, neboli by hnedoidi nespokojní.

A ešte technickú poznámku: poulácie Latinskej Ameriky, Afriky a aj južnej Ázie v princípe nie sú schopní a nemajú cieľ udržiať vyspelú spoločnosť technického typu, ako ju dnes poznáme - preto po ich revolúciach musia ich "hospodárske výsledky padnúť ". Ale v podstate je to prepadnutie sa do jednoduchšej spoločnosti pre ľudí lepšie, ako otročenie na otrokárov. Ak majú aspoň nejakú domácu úroveň a sú s ňou spokojní - napríklad v Latinskej Amerike. To neplati o černochoch, ktorí sa nevedia ovládať a každú svoju krajinu zatiaľ priviedli do hladomoru a vzájomného vyvražďovania sa.

Náhodný okoloidúci

Je jedno, či je príbeh skutočný alebo vymyslený, metóda funguje a predstavuje účinné riešenie.

https://www.youtube.com/watch?v=W2oOaA2aqZQ

Norman

Už to tu bolo,.
Je to metóda sebaobetovania sa, aby si škodci mohli ďalej užívať.
Moc s tým nesúhlasím.

Som za metódu ničenia škodcov. Najlepšie prírodnú - nájsť iný druh, čo škodcov zožerie. Odobrať škodcom zdroje, odkryť ich diery, aby na vzduchu a slnku vyschli. Zahnať ich do malých ohraničených biotopov.

Hm, ekológia je pekná veda, bioetika má pekné a účinné metódy :-D