Sydney 2018

Netušil som, že no-go zóny (chránené a rešpektvané  štátnou políciou!!!) sú aj v Sydney:

 
Náhodný okoloidúci

Niečo podobné z Austrálie sme tu už mali, pred dvoma rokmi, takmer presne na deň.

http://nadhlad.com/obraz/multikulturalizmus-je-totalita

Pre zaujímavosť, tá Lauren nie je oveľa staršia od Lívie. Aj keď, neviem, koľko rokov má Lívia. Takže sú približne rovnako staré. Teda vlastne približne rovnako mladé :)

https://en.wikipedia.org/wiki/Lauren_Southern

Roland Edvardsen

Ja mám taký dojem, že chlapci z Kulturblogu a LSNS z Livie aj chcú spraviť  niečo ako slovenskú verziu Lauren Southern alebo Lany Lokteff (hehe, všetko blondýnky s menami na L - to nebude náhoda :-)). Tento štýl chodenia s mikrofónom medzi slniečkárov a pýtania sa, s tým sa dostala do povedomia práve Kanaďanka Lauren. 

Som teraz pozeral tú dlhšie avizovanú debatu s antifaši aktivistom Marekom

 

a mám z toho rozpačité dojmy...Jednak príliš dlhé, ešte som to ani nestihol dopozerať do konca :-). Jednak preberané témy: zase potraty, LGBTI, feminizmus...

Na jednej straná áno, je správne takéto debaty uskutočňovať, ak už pre nič iné, tak čisto pre férovosť prístupu, kedy sa dá priestor rôznym stranám a ideologickým náhľadom - a nech si ľudia či spoločnosť potom vyberú. Na druhej strane, nie som si istý koľko ľudí takéto debaty presvedčia, koľkí zmenia na vec názor. Ľudia sa nakoniec zase len pridajú na stranu toho, kto prezentuje to, v čo už veria. Livia je inteligentné a vnímavé dievča a jej náhľad môže byť v mnohom pravdivejší ako jej oponentov, ale ten mladý liberál mal v tejto konkrétnej debate proste navrch, bolo vidno, že je "nadupanejší", hlavne dokázal prebrať opraty v diskusii grilovaním Livie otázkami ako na výsluchu (ale on tiež bagatelizuje a ignoruje niektoré dobre pozorovateľné negatíva - napr. moderných feministiek). A to je vlastne aj problém týchto debát: že nevyhrá častokrát ten, kto môže mať realistickejší náhľad na vec, ale ten, kto je jednoducho pripravenejší, ovláda lepšie argumentačné triky a v rýchlosti mu to viac páli. Livia tomu týpkovi niekoľkokrát priam nahrala na smeč...uf

 

 

Norman

Aj ty hovoríš - to nik (celé) nepozerá.
Myslím, že deliť na víťaza a porazeného - to nemá zmysel - to sa potvrdilo aj pri debatách politikov - divák má dojem, že jeho oblúbenec bol proste lepší. Trocha zaváži dojem, výzor, dikcia a tak, úplne málo už argumenty.
Ale podobné debaty majú aj tak zmysel - proste sa strany predvedú. V prípade národovcov a "extrémistov" to má zmysel už len proste tým, že diváci vidia, že dotyčný nemá rohy a chvost. Proste že vie hovoriť inteligentne, slušne, ale energicky a tak.
Ja som to celé nedopozeral, ten rozhovor v rádiu, ale pripadala mi tam výborná. Určite to nie je maličkosť to tam celé hodiny life dávať, to chce aj výdrž. Inteligencia je aj vecou výdrže :-)

Ale samozrejme, nik nemusí byť borec, stačí vedieť svoje a nebyť blbec. Mať pevné nervy. Mať sebaistotu.
Väčší problém sú tie témy. Nespokojní ľudia skočili na lep a začali svoju energiu a čas mínať na LGBTI, potraty a podobné apolitickké nepodstatnosti.
Téma by malo byť:
kolonizácia Slovenska, strácanie samostatnosti, totalita cudzích korporácií, bezpečnosť pred bandami cudzincov alebo domácich, energetická a potravinová samostatnosť ...

Roland Edvardsen

Hej, paradoxne tá 18- ročná Livia v tej debate bola lepšia než zvykne byť sám Kotleba v debatách, a než by bol zvyšok LSNS. A určite lepšia Livia (aj vizuálne) ako nejaký hulákajúci Mazurek, ktorého, pre mňa nepochopiteľne, všade pchajú, všade sa akosi votrie.

Dostal som sa teraz nejako k 2. polovici videa, rozoberajú tam aj multikulturalizmus, moslimov...Ten anti-fašista si pomáha klasikou "nemožno hádzať všetkých do jedného vreca", "väčšina moslimov nie je". A potom na ňu vytiahol tých vagabundov, čo si Kotleba dal na kandidátku ako je napr. Medvecký. Hovorím, toto budú teraz na nich vkuse vyťahovať: pochybnú minulosť niektorých z nich. Neviem, či tá asociácia s LSNS Liviu skôr nepodkopáva, než by jej pomáhala. A ona je celkovo taká ešte umiernená. Asi by sa viac hodila do inej strany...

Tie debaty sú naozaj náročná vec. Sám sa nejaké také zažil, mám predstavu aké to je. A tiež som si myslel, že som bol dobre pripravený, ale nakoniec po debate som si uvedomil, že som argumentoval zle a mohol vyznieť zle, že ma v danej chvíli nenapadli lepšie odpovede. Ono spätne, kedy máme čas si premyslieť odpovede, sa nám ľahko hovorí, kto mal čo povedať. Ale v tej rýchlosti nájsť tie správne slová...to je práve to umenie.

Norman

no veď hovorím, to sa nedá posudzovať podľa optimálnej predstavy, to je výkonový šport. Ale určite sa dá praxou získať rutina, forma. Zas taká veda to nie je.
Ale hlavne sa z toho nestriela. Asi to bude súčasným školstvom, kde sa viac vedú takéto debaty a potom sa to "posudzuje". Ale v škole sa posudzuje logika argumentácie a podobne. Po tisíci krát sa musím odvolať na klasika Le Bona ale určite aj na iných - v realite nerozhoduje logika výpovede, ale psychologický dopad. A ten je skôr "umelecký" faktor, je to vec viac podvedomia, ako nejakej racionálnej mysle.

Livia je uhladená, relatívne výrečná, má dostatočne ucelený svetonázor, je vo veku cielovej skupiny. Ako píšeš, je v komunikácii určite nad úrovňou väčšiny či všetkých z čela ĽSNS. Ale jej by nebolo lepšie mimo LSNS kultúru - ona JE LSNS kultúra, ona je práveže lepšie vyjadrenie toho, čo od LSNS chcú ich voliči a sympatizanti.
Ešte by som zvlášť dodal, čo som pozabudol - Lívia má očividne odvahu. To je faktor, ktorý tu opakovane spomínam, a ktorý hrá významnú rolu. Ľudia potrebujú tých s odvahou. Ale odvaha nie je kričanie, naopak.

Pravda, Livia je trocha aj ten moderný "gretka" faktor - na mladé dievča sa nedá tak nadávať a obviňovať ju, tak je preferované, tolerované. Je to úpadok tejto doby, že sa už tak bojí (bielych) mužov, že všetci alibisti dávajú prednosť dievčatám. Vlastne sa na tom zviezla aj Čaputa. Proste sa tie rôzne výberové komisie, ale aj verejnosť, bojí chlapov a aj pod vplyvom gender halucinácií alibisticky volia "mladé nevinné ženy" - tie vraj "nič nepokazia". Je to fatálny nebezpečný omyl zdegenerovanej spoločnosti.