Neustále skákanie do reči

Vonku je dosť zima a tak si utrieďujem veci. A sledujem po čase trocha ucelenejšie debaty v televízii. Najprv RTVS "O 5 minút 12", potom Markíza "Na telo".

Samozrejme, bolesti okolo našich prestitútov, zvlášť v TV masmédiách, sú staré známe. Teraz ale po škandáli s nepovolením účasti Blahu v debate minulý týždeň začína otvorená vojna s médiami. A za druhé, či priam za prvé, je jasne vidieť, že masmédiá dostali brífing a príkaz je dodrbávať Smer za každú cenu, pretože jeho preferencie sú čoraz vyššie. O tom, že absolútne nedovolia prítomnosť poslancov Republiky a iných opoziičných parlamentných aj neparlamentných strán, už ani nehovoriac. Je naozaj zázrak (a internet), že Republika má za týchto pomerov okolo 10%.

Za Smer bol v týchto debatách Robert Fico a Ladislav Kamenický, držali sa dobre, ale o nich konkrétne  osobne nejde. Podstatné je, že moderátori už absolútne stratili akékoľvek zábrany a účastníkovi za Smer skáču doslovne do každej vety. Do každej, po vyslovení pár slov im prejav doslovne cielene rozbíjajú. 

Odporúčam, aby si to už poslanci, ktorí reprezentujú aj nás, ľud, toto už nenechali ľúbiť.

Za prvé - dá sa dôrazne žiadať, aby moderátor nechal účastníka dohovoriť. Dôrazne si priestor vyžiadať a ak nebude dodržaný kľud a moderátor zas preruší diskutujúceho, ktorého verejnosť chce počuť, dôrazne sa ohradiť a nepovoliť.

Za druhé - moderátor nie je rovnocenný partner zvoleného politika, politik tam nie je pre moderátora ale moderátor je tam pre politika, a ak sa k nemu správa nefér, politik mu môže povedať, aby do toho neskákal a neprerušoval. Účastník debaty má explicitne dávať najavo, že je v danej debate dôležitejší, že moderátor je len pomocník, podávač, zametač, merač času.

Za tretie - tieto stretnutia majú byť debaty účastníkov a nie len akési výpovede, priam ako na polícii, pred vyšetrovacou komisiou. Toto nie sú predvolebné debaty, kde každému merajú čas - toto majú byť samostané debaty inteligentných ľudí. Moderátor je tam len poodobne pomocný človek, ako kameraman či osvetlovač.

Na toto by mali účastníci pamätať, pretože opozícia je neustále diskriminovaná. Naozaj už je čas, aby verejnoprávna televízia ale aj iné masmédia, ktoré sú všetky licencované, pracovali demokraticky a liberálne. Pre verejnosť.

To je všetko. K diskutujúcim z koalície - Remišová, Sulík - nie je treba nič dodať, tí sú našťastie stále rovnako neschopní a beznádejní. Každé ich vystúpenie pred kamerami je vlastne požehnanie pre opozíciu, teda pre normálnu populáciu Slovenska.

 

 

 

 

 
Truhlík

Veď toto robia už 30 rokov.
Keďže som ešte za komunistov videl diskusie v rakúskej TV - Club im zwei, tak som mal predstavu ako to má vyzerať.
Veľmi rýchlo som zistil, že u nás to tak nie je. Naj prv Bubílková a potom majsterka sveta v skákaní do reči Puškárová. Potom Linczényiová a Ghanamová. A potom som asi pred 10 rokmi úplne prestal sledovať TV.
Moderátori popierajú žurnalistické remeslo a robia brutálnu deštrukciu skákaním do reči. Ja na to nie som zvedavý a ani Mečiar ani Fico si nevedeli spraviť poriadok a na to doplatili. Nielen oni.
Slovenských novinárov nie je viac ako prstov na dvoch rukách.

Norman

ale sa to evidentne zosilnelo, ver mi, môj odborný posudok.
.
Tiež som sledoval debaty, Club Zwei - tam som kedysi dávno prekvapený zistil, že vlastne rozumiem po nemecky :-) (ba čo viac, vlastne po rakúsky (dnes už rakúštinu nemôžem ani počuť:)
.
Na Slovensku je kultúra verejného slova neexistujúca. Dokonca aj tie diskusie, kde majú všetci v podstate rovnaký politický názor (čo je dnes už veľmi časté výberom zúčastnených), teda aj tam je prejav tých ľudí mizerný až prašivý. Sú proste neschopní, napriek často dlhej praxi sú proste hlúpi a nemožní. Zväčša ani nemajú čo povedať a chodia sa tam len ukázať.
.
Ale hovorím - sú možnosti, ako tieto politické debaty vylepšiť. Treba pritlačiť.
Súhlasím, že ani Mečiar ani Fico nevedeli nie že ovládnuť, ale si spraviť aspoň svoj priestor v masmédiách. Média sú základný front tejto vojny.

slaven1

Spomíname si ešte na bájku, že Controllvírus je z netopiera? Že plandémia má "prirozený" zdroj? Nie? No tak treba pripomenúť.

https://www.nytimes.com/2023/02/26/us/politics/china-lab-leak-coronaviru...

Americké hnojomety najnovšie Controllvírus hádžu na Čínu. V oblasti urban-legendz je to však posun.

https://www.ladikvetvicka.cz/single-post/pohadka-o-poka%C5%BEenem-netopy...
https://archive.is/wip/VrDBH

--
+ hľadáme "Kurgiňan - Suď vremeni"

Norman

od začiatku sa (neoficiálne) spomínala aj varianta, že unikol z labáku ba bol vypustený zámerne z labáku.
Stačí pohladať aj tu na portáli.
V tomto smere najpravdepodobnejšia verzia je, že tento či podobný vírus unikol aj predtým, Niektorí hajzli, vidiac a odhadujúc, že nie je až tak fatálny, ale že môže spôsobiť ťažkú paniku a určitý kolaps štátov, ho zámerne vypustili v Čine, proti Čine.
Všetko ostatné u nás bolo potom o debiloch, ktorí padli do vlastnej jamy, a o "bežnom" zneužívaní problémov na zdieranie ľudí, na obohacovanie svíň. Ale to už mimo pôvodných strojcov vírusu, to už nekoordinovane, proste reálny chaos. A čínsky zámer im vďaka poriadku a disciplíne súčasných číňanov tiež nevyšiel.
Tak to hodnotím ja.

slaven1

Ešte k padajúcim akciám bánk. V USA a ich kolóniách. Takto zhruba rok dozadu bol ukončený „medicínsko-vedecky“ aparteid, ktorý na Slovensku začal prechádzať do ostrej fázy zhruba mesiac pred voľbami v 2020 (V Číne išiel od začiatku jesene 2019).

Samozrejme o vedu ani o zdravie nešlo. „VEDA“ (ODVOLÁVANIE SA NA PSEUDO-RACIONALITU) A „ZDRAVIE“ (PSEUDO-BEZPEČNOSŤ) SA POUŽILA AKO VÝHOVORKA NA ZAVÁDZANIE FAŠIZMU NA MEDICÍNSKOM ZÁKLADE.

Pripomeňme že aj ten posledný na tomto území – 1939 až 1945 – tiež používal „hygienu“, v tejto dobe preudo-eugenickú, rasovú (tiež sa apelovalo na „pseudo-racionalitu“).

https://de.wikipedia.org/wiki/Nationalsozialistische_Rassenhygiene

„Židům byla prakticky okamžitě zakázána práce ve státní službě, byl jim zakázán vstup do kaváren, restaurací a ze dne na den se z nich staly osoby druhé kategorie s omezenými právy.“

https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=799387

Režim elektro-bankového koncentráku sa vďaka proti-vôli obyvateľstva zaviesť počas „medicínsko-vedeckého“ aparteiu nepodarilo a tomu dalo definitívnu ranu Rusko 24.2.

Norman

v tomto nemáš pravdu, ani v hygiene, ani v opatreniach, ktoré robila Čína. Čína sa vďaka nim vyhla naozaj zlej pandémii, s milionmi a milionmi obeti, vyhli sa kolapsu krajiny. Nemusel to byť optimálny spôsob, ale jediný istý. Čina nepatrí do USA bloku, ale napriek tomu správne zvolila seriozne opatrenia voči viróze, ktorú ak niekto stvoril zámerne, tak USA práve na použitie voči Číne.

slaven1

O vírús nešlo ani v Číne. Čínske klany využili vírus ako zámienku na kádrové zmeny. Konkrétne sa mlátili komsomolci (centrum Wuhan), ktorí sú orientovaný na vonkajšie sily (USA) s pronárodnými silami v Pekingu. Viď Covid-sars-1 tuším z 2010. Niekedy niekto napíše knihu o tom kto aké musel opusti posty kôli "zero covid policy".

Norman

To, ako kto využil coronavírus a udalosti okolo neho, to je druhá vec. Opakujem, samozrejme sa na vírusovú agendu vrhli na Západe farmaco (a iné)firmy, že nemocnice zneužívali tie covid lôžka a podobne, a verím, že v Číne to mohlo viesť k boju nejakých frakcií. Do vnútorných čínskych pomeroch odtiaľto nevidno, možno len veriť či neveriť, čo kto napíše. Ja sa len zastávam Číny, že zero covid policy má u nich racio, že je v súlade s predošlými smrteľnejšími (hroziacimi) epidémiami, ktoré sa im vďaka tomuto prístupu zero covid policiy podarilo zastaviť.
.
Myslím, že by sa tu covidová alternatíva mala venovať pomerom na Západe, napríklad teda nehoráznemu obohateniu Pfeizeru a zločinom von der Leinovej - ale zrazu akoby to všetko vyprchalo, tí veľkí bojovníci proti rúškam prakticky nič nerobia, sú dnes kde? Práve preto varujem, aby ľudia z nezávislých hnutí neboli blbí a nedali sa na proamerickú vlnu kritiky voči Číne ešte aj za tieto covidové veci. Na Západe si naháňajte tie rôzne svine aj za váš výklad covidu, na ten máte právo, aj za prehnané opatrenia, na SK za hromadné testovanie (!!! - kto kde to dnes vyťahuje? nik? kto podáva žaloby? prečo nie? ja to robiť nebudem, neviem a nemám prostriedky, to musia robiť strany, hnutia, ale hromadné testovanie je stále výborná téma aj proti Matovičovi, ale aj proti Naďovi, ktorý bol druhý pachateľ toho zločinu )
.
Ergo: svet smeruje k úpadku a špine, preto je teraz naozaj ešte viac vhodné byť za poriadok a čistotu. Vrátane tej medicínskej.

Norman

Vo štvrtok ma Jojke Na Hrane Dibíkova - Fico a Kollár. Toto pokračuje na webe joj24.sk, teda nie priamo v JOJ TV. Výnimočne som si to otvoril, čo tam bude. V jeden moment sa tam Fico ohradil:
"Veď mi neskáčte stále do reči" a vzápätí napodobil takmer fistulový kotkodákavý hlas Dibákovej "Hatat, hatata, hatata" - tak nejako. Dibakovú skoro drblo, škoda že to nespravil priemo v prenode TV.
Nedá sa to opísať, píšem si to tu do svojho archívu, aby som si na to spomenul.
Zaznamenám do archívu, bohužial nemám link, buď nie je, alebo to (teraz) neviem nájsť.