Sviečkový cirkus

Dnes je výročie tzv. Sviečkovej demonštrácie. 

Práve som asi ako len jeden z tisíca, čo na to ešte má nervy, pozrel správy v RTVS. Vzdychali tam aj nad touto "demonštráciou", nad tým, že tam bezpečnosť priviezla 2, slovom dve "vodné delá". Hrôza hrôz. A Mikloško povedal pár slov o tom, že "sme bojovali".

Pre vysvetlenie, boli to obyčané hasičské stroje, ktoré mali na vrchu striekačku, určené v prvom rade na hasenie požiarov. Ináč sa vtedy nestalo nič zvláštne, aj tak lialo a ľudia sa po určitej tlačenici rozišli.

Hneď ako skončila táto patetická pripomienková reportáž, prešli správy na Francúzsko, kde milióny odborárov už pár týždňov doslovne bojujú proti zvýšeniu veku odchodu do dôchodku. Policajti v brnení, helmy, obušky a zbrane, požiare a zrejme stovky vodných diel.

A následne Izrael, takisto demonštrácie už týždeň, obrnené vozidlo striekalo prúdy vody na protestujúcich. Bežná prax.

Ak by to nebolo dosť, spomeňme si, že v apríli to bude 30. rokov, čo v USA policajné zložky vrazili do budovy cirkvi Davidiánov vo Waco, vhodili tam kontajnery slzného plynu, vznikol požiar a uhorelo tam 76 ľudí, vrátane 22 detí a 2 tehotných žien. Predtým, pri prvom pokuse, zastrelii 6 mužov, čiže dohromady 82 obetí. To ale zrejme nebola žiadna zbesilosť či zverskosť, v porovnaní so sviečkovou sračkou v Bratislave to nebolo nič, vo Waco to bola demokratické a humánne použite sily s dopadom 82 zhorených mŕtvol.

Toľko k podvečernej piatočnej pohode.

 
Truhlík

Nikto nevie cirkvám položiť otázku, prečo kolaborujú s režimom viac protikresťanským ako komunistický.

slaven1

Škoda, ktorú v našej krajine úradníci a politická elita servilná voči zahraničným mužom napáchali na našich deťoch je značná. Počas 2 rokov "liečenia plandémie" sa značne znížila vzdelanostná úroveň nasledujúcej generácie národa, keď deti a mládež nútili tzv. "vzdelávať sa na diaľku". Depresie, úmrtia a ťažké poškodenie zdravia od tzv. "vakcíny."

Takýto koment, lebo som si všimol, že niektoré obyvatelia sa vec snažia vytesniť z vedomia.

Truhlík

Toť som počul v autorádiu ako v Českom rozhlase tvrdili, že vedomosti sú dobehnuté. Priznali len psychické problémy. Ani to prvé nie je pravda. Doplatila na to celá jedna generácia.
V princípe rozmýšľam či sa niekto mal tak ako Husákove deti.

Norman

Upozornil by som na to, že výpadok z režimových škôl, kde deckám priamo vyplachujú mozgy, pri učení doma výrazne oslabol, takže výpadok dochádzky môže pre túto generáciu znamenať vlastne plus.
Pri covide by som sa zameral hlavne na zločiny pri povinnom testovaní a očkovaní. Ale bývalá aktivisti v tomto smere nejako upadli.

Truhlík

To asi áno. Len ešte horšiu úlohu robia sociálne siete. Tam je to bez akýchkoľvek hraníc. Tam im do hláv nabíjajú homosexualitu a kadečo. Či je to len hnusná doba ślobody úchylákov alebo nejako riadené neviem posúdiť.
Teraz je tam u nich hrdina nejaký Tate. Alebo nejaký slovenský raper, ktorého zabasli za kilo heroínu. Čiže z dažďa pod odkvap.
Proste keď z nich spravia nevzdelaných balvanov tak už nepotrebujú žiadne ideologické vymývanie mozgov. Navyše sexuálne dezorientovaných. Progresívne Slovensko ide hore. To je dôsledok.

Truhlík

ChatGPT
Ozaj to stojí za to pozrieť sa, čo robí umelá inteligencia na dnešnej úrovni. Ako to funguje. Ešte to ale nie je UI. Je to nejaký rečový bot s databázou všetkého písaného slova. Otázka je - Kedy sa Skynet zobudí ?
https://aeronet.news/redakci-aeronetu-se-podarilo-donutit-umelou-intelig...
Ja som sa opýtal čatugépété, odkiaľ má Irán uránové centrifúgy.
ChatGPT vie aj po česky. Stálo by to za to zabrániť aby vedel po slovensky.
Potom by ťažko mohli pracovať podobní zmrdi od Sereša.
https://www.hlavnespravy.sk/revolucia-v-demokratizacii-spolocnosti-nahra...

slaven1

je to riadené.

Kastelán

Sú ľudia, ktorí berú všetko, čo počujú veľmi vážne, a dlho si to pamätajú. Ja som jeden z nich.
Akýsi Andrej Kiska pred niekoľkými rokmi tvrdil, že Slovensko je jedna úžasná krajina. Vraj "Good Idea Slovakia". A podoprel túto sprostosť tvrdením, že Slováci vraj prví na svete vyvinú lietajúce auto. Hneď som vedel, že žvásta nezmysly. Je zaujímavé, že dnes už o lietajúcom aute nikto nerozpráva. Slováci buď hovoria o slávnej minulosti, alebo o sľubnej budúcnosti.
To aby zabudli na mizernú prítomnosť.
Presne v období, keď Kiska blúznil o slovenskom lietajúcom drakovi, akýsi vizionár a prorok Pier Eliot Izaiáš Jeremiáš Tristan Rostas sa nechal počuť, že on založí "Publishing House" európskeho významu.
Neviete náhodou, v akom štádiu je tento projekt?
Najnovšie som počul, že Slováci budú mať v septembri nejaké voľby zásadného dejinného významu. Vraj je to prelomový bod, všetko sa zmení.
Som dobrý človek, a nikomu nechcem brať jeho ilúzie, ale mám svoj názor. Moje názory sú niečo, čo ma ešte nikdy nesklamalo. To, čo si ja myslím totiž nepochádza z nejakých zbožnych želaní alebo davovej psychózy (ako je to u väčšiny populácie), ale len z reálnych faktov.
Napríklad: krajina, v ktorej sa prominentný politik namiesto venovania pozornosti katastrofálnej situácii v štáte, hľadaniu reálnych riešení, zaoberá snahou rehabilitovať zločinca Lenina, alebo sa verejne hašterí s nejakou bezvýznamnou Čaputovou, Tódovou či Kovačičovou, je odsúdená na totálny kolaps.
Sledujte a pamätajte na moje slová.

horyslav

nie celkom súhlasím s vašim názorom v poslednom odseku. jednako je to opozičný politik, nemá nič spoločné s momentálnym smerovaním spločnosti, a nie je to ani ekonóm či finančník, ak máte na mysli hosppodársko-sociálny stav našej spoločnosti. na rozdiel od mnohých iných politikov, sa venuje len veciam ktorým rozumie. jeho profesné zameranie je filozof a politológ. a jeho kniha je faktografická, nie ideologická. (priznávam, nečítal som ju, ale čítal som vyjadrenia iných filozofov alebo politických analytikov.) tiež sa stotožňujem s názorom, že poznanie minulosti je dôležité pre poznanie prítomnosti, a poznanie prítomnosti je dôležité pre budovanie budúcnosti. (nie je to presný citát.) čo sa týka toho hašterenia, je veľmi potrebné. viete koľko ľudí je názorovo odkázaných len na pozeranie TV správ a čítanie bulvárnych denníkov? moja osobná skúsennosť z môjho okolia. preto treba aj takých ľudí ako je Blaha, Chmelár, Michelko, Baránek, ai, ktorý odkrývajú servírované klamstvá podsúvané v správach, alebo odhaľujú nerealizovateľné sľuby našich vládnych činiteľov. a nie je podstatné či s ich názormi vo všeobecnosti súhlasím, alebo nie.

Kastelán

Tomáš Baťa nebol politik, nemal žiadne platené funkcie v riadení štátu, mohol sa venovať výlučne svojmu biznisu, zarábať veľké peniaze. Nikto od neho neočakával, aby sa venoval plánovaniu budovania republiky. A predsa chcel urobiť pre svoj národ viac, ako priemerný človek.
Napísal knihu "Budujeme republiku pre štyridsať miliónov". Áno, ten mimoriadny človek mal víziu vybudovať supermoderný prosperujúci Československý štát s najmodernejším priemyslom aj poľnohospodárstvom. Štát s vybudovanou infraštruktúrou diaľnic naprieč celou krajinou, dokonca sieť prieplavov. Všetko reálne, prepracované do detailu. Keď Nemecko ohrozovalo Európu, prišiel s myšlienkou kúpiť obrovské územie v argentínskej Patagónii a presťahovať tam postupne celý český národ. Vedel hodnotiť udalosti a trendy a podľa toho plánovať aj konať.
Napríklad.
Ktorý slovenský politik má vôbec nejakú jasnú predstavu o tom, kam sa má Slovensko uberať, ako bude táto krajina fungovať o rok, dva alebo päť?
Ich taká vec vôbec nenápadne, ich mentálna výbava na také niečo nestačí. Národ, ktorý chce mať nejakú budúcnosť, musí produkovať mimoriadne, tvorivé osobnosti schopné myslieť a tvoriť ďaleko vyššie ako priemerný človek.
Univerzita bola kedysi na kopci, na ktorý bolo ťažké vyliezť, a tam aj mala zostať. Slovenskí chytráci, keď sa im zdalo, že univerzita je pre nich príliš vysoko, zniesli ju do údolia - bližšie k chamradi. Dnes je univerzita už takmer všade, s výnimkou snáď len v Hornej Maríkovej. Univerzity sa premenili na inštitúcie produkujúce priemerných, pripečených, bezcharakterných, nekompetentných hlupákov. Väčšina z nich by v súkromnom sektore neprežila ani prvý mesiac skúšobnej doby, a tak snom väčšiny absolventov "univerzít" je pracovať v štátnej službe alebo v ešte lepšie, pre nejakú mimovládku.Tí najlepší sú však už dávno v cudzine.
Aj my budujeme republiku, ale pre dva milióny - cigáňov.

Norman

Mal veľké plány ako zo svojej krajiny vypestuje veľmoc. Ale keď prišli Nemci s realitou, ako píšeš, súhlasil, že presťahuje Čechov do Patagónie, kde z nich budú chudobní indiáni.

Truhlík

Plán na presťahovanie Slovákov na Ohňovú zem. O takom som počul za komunistov. Zrejme to bol hoax. Alebo nejaký klon Baťovho plánu ?
Baťa napríklad chcel pripojiť Moravu k Slovenskej republike. Slovenská republika aj vzniesla územné požiadavky voči Tretej ríši ohľadne Slovácka. Doplatil na to akurát nejaký Úprka. Po vojne ho verejne obesili.

Norman

ja som tú knihu čítal. Je vo voľnom populárne naúčnom tóne, teda čítava. A nie je to ani tak o Leninovi osobne, ako o dobe a o vtedajších dilemách ľavičiariv, sociálnej demokracie, ale možno povedať spoločnosti vôbec.
Ale nie je tam ani nič "prevratné", proste vyjadril, čo je pozitívne a v čom sa dnešná ľavica musí od Lenina dištancovať (byrokracia, násilie ...). Najväčší efekt tej knihy sú vlastne práve alergické reakcie na ňu.
.
Ak by to nenazval Lenin, ale povedzme Dilemy ľavičiarov leninovskej doby, bol by bližšie téme - ale to by zas nevzbudil takú pozornosť a nik by to nekupoval. A výhoda Blahu oproti ostatným teoretikom je v tom, že má očividne prirodzený talent na marketing a vzbudzovanie pozornosti. I keď vlastne už napísal viacero kníh, a po väčšine už ani pes neštekne, takže aj on sa očividne postupne učí, čí skôr znižuje svoje štandardy, hech.

slaven1

Takýto provokačný titulok. A kde? Nikde. Nie, počkať! V Japonsku.

https://www.youtube.com/watch?v=q_dzK9ykGyc
[Japan’s $64BN Gamble on Levitating Bullet Trains Explained]

Kde, aby zlodeji v ŽSR investovali do infraštruktúry. Píšeme o tom aj na nadhľade (kuk históriu komentov). Rozpadajúcu sa železničnú infraštruktúru si všimli aj v ČR.

https://www.hlavnespravy.sk/naozaj-chceme-zit-v-rozbitej-krajine/3095330...

Známi rušňovodič hovoril, že v Žiline alebo Banskej Bystrici sú tak krivé koľajnice, že tam musia vlaky spomaliť na 35km/h. Oprava v nedohľadne. Trate na Slovensku lemujú 10tky rozpadnutých vlakových staníc. V krajine chýba rýchlostná železnica medzi 2 najväčšími mestami...

Jo, a ďalší príbeh je toto:

https://www.kompot.sk/eshop/muzi/panske-tricka/panske-tricko-dialnica/

slaven1

Sledujeme čo sa deje tak okrajovo v Izraely? Takto z diaľky situácia nadobúda podobu akejsi agónie: ...medicínsky fašizmus ala tretia ríša - bez "vakcinácie pokusným roztokom" nelez na ulicu. Nestabilná vláda. Návrat Milikowskeho do čela vlády, sympatizovania s fašistickým režimom na okrajine (ideoví súkmeňovci), pravidelné bombardovanie susedov (letisko v Sýrii), vtrhnutie do Al Aksa.. Návrať niektorých ehm.. zo "zeme zasnúbenej" do Košíc...

Čo, zhnil Izrael?

https://t.me/s/presstv/63141

Norman

je priamo spojený s udalosťami na Ukrajine. Oboje sú prejav zhnitia Izraela, toho lokálneho v Palestíne, aj toho globálneho vnútri USA.
Ich golem USA prestal fungovať, fučí paru a jeho telo praská. Posadol ho amok a ak vybuchne, môže byť, že ľudstvo prakticky skončí (pri takýchto fatálnych témach ale myslite, ako výborne sa darí prírode v černobyľskej oblasti).