Kiska bude vracať

Prezident Andrej Kiska požiadal o mimoriadne vystúpenie v RTVS 21. augusta. Informoval o tom hovorca prezidenta Roman Krpelan.

"Prezident Andrej Kiska v zmysle zákona požiadal o mimoriadne vystúpenie v RTVS 21. augusta 2018, v súvislosti s 50. výročím vpádu armád piatich krajín vojsk Varšavskej zmluvy 21. augusta 1968 do Československa a následnej okupácie našej krajiny," uviedol Krpelan.

 

 



Vyjadrenie RTVS:

RTVS vyhovela žiadosti toho človeka a zaradila 21. augusta do vysielania Mimoriadnu chvíľku poézie - Príhovor veľkého vodcu súdruha prezidenta Slovenskej republiky k výročiu augustových udalostí. Príhovor veľkého vodcu súdruha prezidenta Slovenskej republiky k výročiu augustových udalostí RTVS odvysiela 21. augusta o 19:50 na Jednotke v dĺžke trvania cca 5 minút (požadovaných 5 hodín sme naozaj nemohli tomuto národu spraviť).





Nám sa podarilo získať text plánovaného prejavu veľkého vodcu súdruha prezidenta Kisku, ktorý začína:

"Rusko vniklo v noci na 21. august na naše územie s regulérnymi vojakmi a použilo strelné zbrane. Od 5:45 strielame naspäť! Bomba za bombu. Kto opustí od zásad ľudských práv, nemôže nič iné čakať, len že aj my ich opustíme.  Budem tento boj, jedno proti komu, tak dlho viesť, až kým nebude bezpečnosť EU a ľudské práva černochov na nasťahovanie sa do Európy zaistené."

 

Námietky. že text sa viacerým zdá ako odniekaľ ukradnutý, krpatý hovorca odmietol. Povedal, že tento text, ako aj všetky ostatné, si veľký vodca súdruh prezident Kiska píše sám.

 

ps. Prvé neoficiálne nahrávky skúšok jeho reči:

Ľubov

hlásim sa ako dobrovolník,na prvých 120 sekúnd.

Roland Edvardsen

Prvých 120 sekúnd? Naložila si si teda riadne. Ale tak poriadny tréning občas treba, nech má človek výdrž. :-)

Norman

Tak im treba. Všetkým:-) Teraz všetci zistia, čo je to za chrochota.:)

Sinuhe

V roce 1968 pozvali cizí armádu, v roce 2018 pozvali cizího prezidenta - historie se opakuje

21.8.18
Česká republika:

Když moc uniká mezi prsty, je jistý typ lidí ochoten ke všemu.

V tragicko-komickém gestu tak letos opakují havloidi gesto tvrdého jádra komunistů z roku 1968 - žádají o pomoc ze zahraničí.

Českému lidu tak bude o roce 1968 přednášet slovenský prezident Kiska.

Zda bude projev prokládán reklamou na levné půjčky není jisté.

Ľubov

Krym- otázka je už len,kolkokrát ho spomenie. Môj odhad : 10 krát.

21.august je tragickým dňom,ale preto,že natrvalo poznačil naše vzťahy s rusmi. Je to škoda.

buko

Kiskove ideologicke okienko bude presne v sulade s kampanou
www.nerozumieme.sk
kde jej krstni otcovia Butora a Meseznikov v sulade s ich neocon instrukciami strojovo presne a vykalkulovane stvu proti Rusku.
Tomu Rusku s ktorym je radno byt zadobre, ktore nam aktualne nijako neskodi a ktoreho lacne a dostupne nerastne bohatstvo potrebujeme.
Zostava verit ze v tomto dovolenkovom case ludia uprednostia kupanie ci polievanie zahradky pred povinnym ideologickym blabolom tohto novodobeho politruka.
Ked uz sa (z papiera) rozrecni, mohol by Kiska utrusit aj par viet o tom, co si o auguste 68 myslel jeho tatko - bolsevicky zmrd - komunisticky pohlavar a normalizator na OV KSS v Poprade.

Sinuhe

sa fyziognómiou aj prejavom čoraz viac podobá na Miloša Jakeša.

mino

Pre mňa je toto čudo niečo medzi okresným tajomníkom a farárom.
Výraz, mimika, prejav - také čudo, podpriemerný farár+podpriemerný okresný tajomník.
Okresný tajomník a kádrovčík po tatovi.
Chceli by mať z neho kazateľa, ale čo keď nevypustí dve-tri vety z vlastnej hlavy, bez papiera.

Roland Edvardsen

Blaha písal, že vraj nad ním krútia hlavou až v ďalekej Číne. :-) Strašná ostuda je toto tupelo pre Slovensko.
A to sú niektorí schopní o ňom uvažovať ako o premiérovi. Neviem, mne to príde ako čisté science fiction. Ale to by mi pred niekoľkými rokmi prišla aj predstava takéhoto prezidenta. :-(

Náhodný okoloidúci

V porovnaní s Kiskou je Milouš Jakeš bystrý, inteligentný chlapec. A navyše vždy bol pomerne skromný, nikdy až tak nehrabal pre seba, aj keď mal príležitosť. A ku cti mu slúži, že sa neobracal kabáty podľa politického vetra.

Norman

bol celý čas človek v pozadí, hodili ho na verenosť len aby tam odtrpel prevrat namiesto Husáka.

To Kisku možno porovnať s Husákom, alebo, ako napísal Blaha: čo bol Bilak pre Rusov, to je Kiska pre Američanov.

Ľubov

je veľmi nepresné a povrchné. Kiska nemá alternatívu.-),je naozaj to absolútne najhoršie,čo tu kedy bolo.

Biľak šil obleky, Husák sedel v base ako buržoázny nacionalista. Kiska je Bútorova bábka.

Norman

Nie je vhodné porovnávať Kisku s Jakešom, lebo ako píše Okoloidúci, je Jakeš bystrejší a realsitickejší, ako sa zdal.

Za druhé nie je dobré porovnávať Kisku s Bilakom, lebo Bilak bol jednoduchší človek bez veľkej reálnej moci (symbol "socializmu" z neho urobili bratia Češi, aby mohli všetko zhodiť na nejakého explicitného Slováka, typická ich podlosť).

Ale s Husákom sa to prirovnanie hodí. Husák bol hlúpy reprezentant veľmoci v zahraničí, Sojuzu , a rovnako je aj Kiska hlúpy zástupca veľmoci v zahraničí, USA. Bravčové ksichty nevediace ani čítať. Maximálne možná zhoda.

Neviem, čo s tým Husákom máte, ale tu sa ODJAKŽIVA dialo a bude sa znova a znova pripomínať, že to bol bezcharakterný čurák. Pre blaho mladých a ďalších generácii nevynechám ani jednu príležitosť, aby som pred týmto typom šialenstva varoval. Dnešní anglosionisti sú síce riadne svine, možno aj väčšie - a ja na nich pľujem bezpochyby tak dlho a silne, ako málokto. Ale to neznamená, že nezačnem varovať aj pred Husákizmom, keď vidím, ako ľudí chytá šialenstvo, že vraj za posratého socializmu bolo dobre. Samozrejme, úmerná sociálna rovnosť a politika je potrebná vec, korporácie treba držať nakrátko - ale minulý reálny socializmus bola proste stoka - sorry, aj keď to bol tvoj život. Ak si bola so svojim životom vtedy spokojná, dobre, výborne, nik ti to neberie - ale Husák a mnohí jemu podobní boli tupé hovadá.

Ľubov

Tu nikto Husáka neadoruje...okrem toho,nemáme o ňom objektívne informácie.Ty si nebol ani na svete,ja decko,naše skúsenosti sú sprostredkované.Začnem o ňom čítať,čo iné môžem urobiť?

Čo je oveľa vážnejší problém,ako náš názor na G.Husáka (ktorý,ako píšeš,sa bude masívne meniť,tiež to tak vnímam) je,že Kiska má voličov. To je tá priepasť ,ktorá nás nebezpečne rozdeľuje naozaj.

Ja v ňom vidím čosi na dialkové ovládanie,ale stretávam osoby,ktorým sa zdá "náš najlepší".Husák bol nenávidený všeobecne,tam toto nebolo.

Norman

No neviem, či bol Husák nenávidený všeobecne, veď ešte aj teraz sa ho niektorí zastávate. Práveže to bol s Kiskom naozaj veľmi podobný príklad, malomeštiak snažiaci sa robiť zo seba akéhosi intelektuála a usadeného dobráka.

Ide o dôležitý princíp vymanenia sa z tej hojdačky komunizmus versus konzumizmus. Ľudia zistia, že jedno je zle, húfne sa tlačia do druhého. Potom im niekto otvorí dvierka a nahrnú sa tam. Po dlhšom čase ale zistia, že aj to druhé je zlé a ľudia sa začnú tlačiť naspäť do prvého - ktorého realitu už zabudli, či ani nezažili. A zas im teda niekto otvorí dvierka, a dav sa zas teší, že bude lepšie. Až kým si neuvedomí, v čom zas je... A tak to ide ako na kyvadle, sprava doľava a späť a dav striedavo plače a striedavo "robí" "revolúcie" (v úvodzovkách preto, že ich nerobí on a nie sú to naozajstné revolúcie). A neuvedomuje si, že je stále v tom istom sajrajte, že komunizmus aj konzumizmus sú to isté zriadenie, len natreté inou farbou, že je to len pár vymenených písmenok.

V tom je princíp vymanenia sa z toho otroctva, že človek musí byť schopný spoznať iný rozmer, kolmý na obidva predošlé, aby sa dostal z tej plochej pasce. Kým ten iný rozmer nepozná, kýve sa stále po tej istej dráhe.

Norman

Chmelár tiež spravil prácu aj za nás, tak do archívu:

Po prejave Andreja Kisku sa mi v prvom momente chcelo zvolať: A na toto eldorádo fráz ste, bratia Česi, tak túžobne čakali? Toto ste potrebovali počuť? Ale odpustime si sarkazmus a poďme k veci.

Ťažko povedať, prečo sa český prezident Miloš Zeman odmietol vyjadriť k 50. výročiu invázie vojsk Varšavskej zmluvy do Československa. Možno má pocit, že sa pietna spomienka na obete okupácie zvrhla na šovinistické útoky voči Rusku. Možno má pocit, že sa v tých povrchných hodnoteniach stráca pointa. Neviem. Viem však, že bol vždy svojský, rovnako ako jeho predchodca. Ale robiť z neho zbabelca a zo slovenského prezidenta Andreja Kisku hrdinu je ďaleko za hranicou dobrého vkusu a objektívnej pravdy. Miloš Zeman odsúdil inváziu v čase, keď odvaha nebola lacná. Pre svoj nesúhlas so sovietskou okupáciou bol v roku 1970 vylúčený z komunistickej strany, do ktorej vstúpil pod vplyvom dubčekovských ideálov počas Česko-slovenskej jari roku 1968. Niekoľko rokov bol bez práce a trvalého príjmu, trikrát bol za svoje politické názory počas normalizácie vyhodený z práce a celé toto obdobie prežil so cťou a slobodnejšie ako 90 percent obyvateľov štátu. Pamätám sa, ako elektrizujúco na mňa ako čerstvého maturanta zapôsobil jeho článok Prognostika a prestavba, ktorý vyšiel v auguste 1989 v Technickom magazíne. Tento odvážny text sa prepisoval a v kópiách tajne koloval po celej republike. Dodnes si pamätám jeho záverečné vety: „Není nic antisocialistického na kritice neschopnosti nekontrolovatelné moci. A naopak, není nic socialistického na tom, tuto neschopnost tolerovat nebo dokonce podporovat.“

A čo robil v tom čase dnešný vraj „tieňový český prezident“ Andrej Kiska? V roku 1983, keď už bolo každému jasné, akú povahu má normalizačný režim, si ako syn nomenklarúrneho komunistu podal prihlášku do KSČ. Ako bolo vtedy zvykom, musel vyjadriť súhlas s „internacionálnou pomocou“ ZSSR v auguste 1968. Neskôr sa stal šéfom podnikovej organizácie SZM (pre mladšie ročníky: mládežnickej organizácie komunistov). A dnes tento pán v tradične bezobsažnom a frázovitom prejave vraví, že je našou povinnosťou chrániť našu slobodu, na to vraj potrebujeme spojencov s rovnakými hodnotami a takých spojencov vraj máme v Severoatlantickej aliancii. Požiada učiteľov a rodičov, aby vysvetľovali, o čo išlo počas okupácie, no ani slovom sa nezmieni, o čo išlo počas Česko-slovenskej jari.

Lenže Andrej Kiska rovnako ako počas normalizácie ani dnes nechápe pointu doby. Počas uplynulého storočia nás vždy zradili, napadli a okupovali naši najväčší spojenci. Sovietska okupácia z roku 1968 odhalila skutočný stav suverenity našej vlasti rovnako ako nacistická okupácia z roku 1944. Západní spojenci, s ktorými sme mali silnejšie spojenecké zmluvy ako dnes v NATO, nás v Mníchove na jeseň 1938 zradili a podhodili Hitlerovi bez mihnutia oka. Celý ten „demokratický svet“, ku ktorému sme po krvavom auguste 1968 vystierali ruky, sa na nás úplne vykašľal jednak pre vlastné geopolitické záujmy, jednak pre fakt, že Západ si jednoducho neželal, aby sa reformy Česko-slovenskej jari podarili a aby Dubčekovo vedenie dokázalo vytvoriť humánnejší, spravodlivejší a demokratickejší systém, ako poskytoval liberálny kapitalizmus. Tým najväčším a najdôležitejším odkazom Česko-slovenskej jari, ktorý konjunkturalisti ako Andrej Kiska nikdy nemôžu pochopiť, je poznanie, že musíme zostať vo svojich rozhodnutiach slobodní a nezávislí od akejkoľvek veľmoci. V hlavnom politickom dokumente reformátorov, v Akčnom programe KSČ z 10. apríla 1968 dubčekovci deklarovali, že si vyhradzujú právo formulovať vlastné stanoviská k základným otázkam svetovej politiky, že chcú žiť v mieri, spolupracovať a rozvíjať dobré vzťahy so všetkými národmi. Máte pocit, že tohto odkazu, týchto ideálov sa držia tí, ktorí tak ťažko zakrývajú fakt, že najväčšou motiváciou ich pripomínania nevinných obetí okupácie je nenávisť k Rusku?

Keď ešte časť našich novinárov, intelektuálov a politikov nebola taká hysterická, Miloš Zeman sa o potupnej invázii vojsk Varšavskej zmluvy vyjadril, že to bola predovšetkým zrada elít. Dajme si preto pozor a buďme ostražití, lebo každá doba má svojich biľakov, jakešov a indrov, ktorí sú ochotní za misu šošovice zradiť svoju vlasť.

afinabul
Norman

že to ten blbec nahral vopred, bolo jasné.
že ale v ten deň nešiel nikam položiť kvety, ale bol už na dvolenke v Španielsku, to je už výrazný kreténizmus.
že ale mu do huby niekto vložil vetu "Dnes sa Vám prihováram zo Sliaču", to už si zasluhuje cenu za debilitu pre toho, čo mu píše prejavy, ale aj pre samotného Kisku.
http://debata.pravda.sk/debata/481380-buenos-dias-zo-sliaca/

Roland Edvardsen

Je to fakt komédia s touto atrapou prezidenta. On sa ani len nesnaží predstierať nejaký záujem, všetko úplne na háku (pretože toto nie je prvýkrát, čo sa takto prejavil). Pre neho je to naozaj všetko len o nejakom zápise v životopise, niečo ako zbieranie známok alebo trofejí - a o to je ešte ten človek odpornejší.

Stále sa musím smiať na tom jeho zdôvodnení, že dôvod, prečo chce skončiť ako prezident je nedostatok času s jeho zlatokopkou a deckami. Takže formálna funkcia pre politických dôchodcov mu neposkytuje dostatok času, ale aktívnu stranícku politiku, a možno aj vládnu, by už chcel robiť? On vôbec premýšľa nad tým, čo vypustí z huby? Ja viem, blbá otázka. :-)

Ale len nech do tej straníckej politiky ide, len nech si "slniečka" tohto neschopného a lenivého nímanda pestujú aj naďalej. Ich hanba, naša výhra.

buko

tymto svojim planovanym "publicity stunt" Kiska slapol vedla.
Nik nerozobera obsah jeho prejavu (beztak su to iba floskule a frazy) ale to ze to bolo zo zaznamu, jeho dovolenku a rozobera sa aj jeho minulost a minulost jeho tatka - normalizatora.

Ak chce nieco dolezite "hlava statu" svojim obcanom zverit - urobi tak nazivo v priamom prenose. Robilo sa to tak uz od cias antiky a dalej sa tak pokracovalo odkedy vymysleli radio a TV.
Len Kiska by to chcel zreformovat - do dejin vstupi ako Prvy Facebookovy Prezident, ktoremu prejavy aj celkove spravanie diktovali poradcovia a PR agentury.

Kiska si robi zle meno a aj ten prezidentsky kandidat co tvrdi ze chce byt druhy Kiska si to tymto kazi, lebo nemam pocit ze by ludia tuzili po Kiskovi 2.0
A co sa tyka jeho aktivneho vstupu do politiky, cela jeho aura vyfuci ako para v hrnci pri prvej trocha ostrejsej televiznej debate.

Roland Edvardsen

Nemáš pocit, že by ľudia chceli 2. kisku, lebo asi nie si dostatočne obklopený spodinou. Ja mám však obavu, aby sa podľudia opäť nemobilizovali v prospech toho "sójového" Mistríka podobne ako sa mobilizovali v prípade kisky, ak sa ocitne v 2.kole s niekým ako Harabin.

Kiska na stranícku politiku absolútne nemá. Bude z toho zúfalá fraška a utrpenie v priamom prenose podobne ako v prípade labilnej a neschopnej Radičovej.

Norman

on je už hlavne lenivý, a politiku nebude robiť ani náhodou. A nik ju nebude robiť za neho. Kiska v politike takmer isto skončí.

Aby sa nezabudlo, treba ho dať na súd za niektoré jeho politické kroky. Je to v podstate dobrý fackovací panák.