Psychotický narkoman

Z narkomanov sa stávajú buď rýchlo trosky, alebo postupne psychopati. Bohatí narkomani si dokážu pomocou ďalšej chémie udržiavať akú-takú rovnováhu, ale ich mentálne jadro je prakticky vždy poškodené a osobnosť upadá. 

Drogy a hacknútý  mozog: To je ako opravovať hodinky kladivom. Naozaj to tu neberiem ako predvolebnú informáciu - ale Truban je mentálne naozaj "postihnutý". On síce behá ten ironman, ale napriek tomu zrejme trpí neschopnosťou sústrediť sa, nedostatkom motivácie pri prekážkach. Fyzická aktivita týmto ľuďom poskytuje akúsi nahrážku za tieto problémy, nie je prejavom ich mentálneho zdravia.

Autor: 
téma: 
Sinuhe

Kiskovho esetického, pardon, etického hackera ... taký youtruban.

Ľubov

ze sa uz coskoro chysta dalsie remake Planety opic....prave teraz, vsakze..zelezo treba kut za horuca.

https://www.moviezone.cz/clanek/39822-nova-planeta-opic-se-zacne-tocit-l...

Ak sa nemylim,je to uz siedma verzia od roku 1968.Niekomu sa predstava totalnej genocidy bielej rasy velmi pozdava.

Náhodný okoloidúci
Posledná veta v článku na tom odkaze to zaklincovala: bude vlastně zase fajn podívat se, jak to vypadá na planetě, kde to opičáci vyhráli
Norman

nevidel by som to tak negatívne.
Zvlášť ten prvý film, ale aj kniha, sú skôr nositeľmi myšlienky, že ak si debili nedáme pozor, tak to preválcujú "opice". Vtedy , v 1968 plusminus boli tieto myšlienky ešte v takejto nepriamej forme takto akceptovateľné. Je to minimálne o tom, ž eľudstvo nie je zaručene víťaz, posledná vývojová forma, ale aj o tom, že môže dôjsť k úpadku a vyhrajú upadnuté čierne chlpaté debilné kreatúry.

Samozrejme, úspešnej knihy a filmu sa sa chytila komercia a natočila zopár remakov, v nedávnej minulosti potom niekoľko "o Cézarovi", teda ako došlo k tomu preklopeniu (a tiež ten prvý, ako sa pod vplyvom lieku zrodí v opici vyššie vedomie, nebol celkom bezcenný a márny, plus je tam motív, že ľudstvo upadlo pod vplyvom pandémie --- ajhľa ajhľa, koľká predikcia). Ale tieto už nie sú s negatívnym postojom voči rôznym "opiciam", naopak, sú "rasovo vývážené" a zopár ľudí je na strane opíc, kdežto klasickí ich oponenti sú despoti vojaci a ožrani - tieto filmy sú už príkladom sebabičovania, opakom pôvodnej myšlienky, príkladom preklopenia aj toho pozitívneho na zhnité.

Samotný prvý film o astronautoch, ktorý pristanú na planéte opíc, a ako sa nakoniec ukáže, je to Zem - to takto znova sfilmované nebolo. Ale nepochybujem, že nový film bude len anarchistický slniečkársky hnus.