Vrbětice - Češi opäť bez chrbtice

Vo Vrběticích v roku 2014 vybuchol sklad munície. O pár mesiacov sklad delostreleckej munície. V tieto dni vystúpil sám predseda vlády Babiš a označil za "pravdepodobných" páchateľov agentov Ruska.

Je ťažko o tom písať bez výsmechu, pretože, ako všetci už viete, podľa médií a vyšetrovateľov to majú to byť tí istí dvaja, čo mali spôsobiť otrávenie Škripala v Británii.


Vrbětice je malá dedina, kde bolo takpovediac stredisko súkromných predajcov zbraní. Vybuchli sklady Imex Group, ostravskej firmy, ktorej majitelia boli v roku 2010 súdení neúspešne za ilegálny vývoz zbraní. Je jasné, aká morálka panuje v tomto obore.

Jedno je isté: uplynulo už sedem rokov od incidentu a zverejnenie nastalo teraz. Z toho vyplývajú motívy, prečo túto aféru Česi pod komandom Ameriky vytiahli:

1. Celkové politické napätie ihľadom Donbasu. Nová Americká vláda pod vedením starecky mdlého Bidena chce dokázať svoju dynamiku a opak oproti formálne izolacionalistickej politike predošlého prezidenta Trumpa. Chce ukázať vôľu a schopnosti - je predpoklad, že nemá ani jedno. Provokácia ako Vrbětice patrí presne do profilu toho, čoho sú takíto Američania najlepšie schopní. Používajú na provokovanie cudzí štát, a tu sa im Češi zasa raz si podkladajú, ukazujú sa znova pred celým svetom ako pravé prostitútky. A potom sa čudujú, že ich nik neberie politicky vážne a že im to vracajú.

2. Nakupovanie vakcíny Sputnik V, ktorá ohrozuje finančné záujmy západných korporácií, a zmierňuje nepriateľský postoj voči Rusku. Aféra Vrbětice nákup Sputniku Čechmi zrejme zastavila.


3. Dostavba atómky Dukovany - má byť uzavretý tender, z ktorého hneď v deň zverejnenia podozrenie okolo Vrbětice bolo vylúčené Rusko


4. V súvislosti s prvým bodom - dostavba a spustenie plynovodu Nord Stream 2 - dovoz plynu z Ruska do Nemecka cez more, mimo Ukrainu a Poľsko. Toto je zrejme jeden z najjasnejších motívov americkej politiky voči Európe. Vyvolaný škandál v Česku by mal pomôcť strane, ktorá chce zúfalo zabrániť tomuto plynovodu byť používaný - aj keď je už dobudovaný a Nemci do neho investovali nemalé investície a hlavne s ním strategicky počítajú.

 

5. Prekrytie škandálu, že sa komando Bielorusov pokúsilo zorganizovať atentát na Lukašenka a jeho synov, s následným proamerickým prevratom v Bielorusku. Toto sa v posedných dňoch prevalilo a hodí sa prekryť to v médiách niečím iným.

 

Pohľad z druhej strany

Aké by boli motívy Ruska na sabotáž skladov zbraní? Veľmi malá, zbrane sa po Európe predávajú desaťročia bez reálnej kontroly, snažiť sa na tejto úrovni niečo odsabotovať je tak motivácia pre konkurenciu týchto zbraňových pašerákov-obchodníkov, nie pre veľmoc typu Rusko.

Sklady zbraní sú samozrejme objektom informačného záujmu každej spravodajskej služby, teda aj Ruskej. Možnosť, že s obchodníkmi zbraní nadväzujú kontakty aj agenti GRU je veľká - ale aj to má ďaleko od možnosti realizácie výbuchu. Opäť sa tu jedná o nedokázane, ale aj nerealistické obvinenie. Dvaja cudzinci prídu, oficiálne sa nejak dostanú do styku s vedením skladov a potom tam umiestnia výbušný systém. Ako? Osobne? V noci? Počas exkurzie?

To, že sa má jednať o tých istých dvoch nešťastníkov, čo boli v čase prípadu Škripal v Británii indikuje skôr iný scenár. Tým dvom agentom sa zrejme už dávnejšie prevalila identita a tajné služby Západu ich roky sledovali. Občas cestovali na Západ kvôli nejakým drobnostiam, možno aj umelým provokáciám. A je veľmi ľahko spustiť provokačnú akciu, ktorá prepukne tam, kde sa tieto osoby práve nachádzajú. Vyhodiť do vzduchu nie vojenské, ale súkromne skladisko zbraní. Vytvoriť zdanie o otrave bývalého agenta Skripala, ktorý sa rád podujme na túto hru (ako odmena riadny dôchodok niekde v USA, a najlepšie novú identitu aj pre svoju dcéru, ktorá kvôli tomu "náhodou" pricestuje z Ruska).

Použitie takto dvoch odkrytých druhotriednych agentíkov GRU na provokáciu je pravdepodobnejšie, ako predstava, že Rusko má dvoch Jamesov Bondov, ktorí práve tí istí páchajú najväčšie škandály posledného desaťročia. Cestujú otvorene po Európe a znechávajú za sebou jasnú spúšť - bez toho, aby sa akokoľvek kryli, používajúc tie isté pasy, tá istá dvojica. Áno, taký ľahkoverný postup je možný, ak idete na nepodstatnú služobku, na nejakú legálnu drobnosť - nevediac, že ste v hľadáčiku ináč zúfalých západných služieb, ktorí tak potrebujú vytvoriť nejaký veľký prípad. Tak trocha to pripomína českú komédiu "Štyri vraždy stačí, miláčku", o nevinnom naivkovi, za ktorým zhodou náhod zostávajú mŕtvoly, takže ho každý považuje za nájomného vraha až šéfa mafie. Také niečo sa nám Češi pokúšaju predať.

 

Veria tomu?

Na webe je všetko, aj tí, čo tomu veria, aj tí, čo odmietajú druhú škripalčinu. Je ale ťažko teraz odhadnúť počty, koľko je ktorých. Média mainstreamu samozrejme jednohlasne na strane "strany a vlády" - Američania dobrí, rusi zlí. Medzi ľudmi je to skôr naopak - ale už aj to, že niekto je ochotný veriť tomu, že Rusko sa nejako ťažko previnilo proti Česku, je odpudzujúce. Je pravda, že čím nepravdepodobnejší príbeh je, tým viac sa fanatik nabudzuje, aby prekonal svoje vlastné pochybnosti - ale je nepochybná aj miera naozaj antiruskej nenávisti, ktorá je v Čechoch pestovaná a dosť rozšírená.


Prípad Česko

Češi sú vôbec zaujímavý, ale nechutný prípad malého národa, ktorý preceňuje svoje kvality. Má fixnú predstavu, že mu väčšie národy krivdia a tak spôsobujú jeho nepodstatnosť - na jednej strane vraj Nemci, a potom na druhej zas Rusi. Schizofrénia českej historickej politiky je jasná.

Z tejto mocenskej bezmocnosti sa žiaľ vyvíja úpadok morálky a ochota predať sa na akúkoľvek špinavosť. Cirkus Vrbětice nie je prvý taký prípad. A Česi žiaľ ani nie sú jediný taký malý národ, ktorý sa choro nafukuje strácajúc tak morálku.

 

Záver

Ako vždy tieto nepríjemnosti pramenia vo Washingtone. Tam je krátko po voľbách a okrem iných problémov, aj situácia s rasizmom (zo strany černochov) sa nedarí zvládať, a tak sa Bidenova administratíva pokúša niečo ešte zahrať v zahraničí (kým sa ich maskot naposledy nezrúti zo schodov). Nehovorím, že vplyv USA na Európu a svet upadne prudko už zajtra, ale že tak či tak treba tvrdo tento vplyv odmietať a teraz už doslovne bojovať proti nemu. USA sú ochotné zničiť konkurenciu akokoľvek, a my, Európa, sme ich nenávidená konkurencia rovnako ako Rusko či Čína. To už nie je o tom, že USA nie sú dobrý priateľ - oni sú náš otvorený nepriateľ. Kým tam vládne korporátny finančný moloch chaldejských koreňov, dovtedy sú nebezpeční celému svetu. V USA je systém, ktorý sa tam rozbehol v posledných pár storočiach drancovania, aké kdekoľvek inde na svete nebolo možné a nemalo paralelu - a kým sa táto horúčka zas nezastaví, treba tých bláznov držať pod kontrolou.

 

0
sandro

U nas v praci mame interne zriadeny taky spolocny kanal cez telegram. Je to skupina kolegov, roznych kontraktorov atd. Pozname sa roky. Takmer vsetci antirusky otrientovani. A teraz ani tuk a to som cakal kanodadu. Jednoducho je toho uz asi moc, tato idiotska navnada zatial nezabrala, zrejme to uz je naozaj prepalene. Dufam.
Polodebil Simecka uz nabada z Bruselu na spoluucast vyhostenim Ruskych diplomatov zo SR. Ani sme nemuseli dlho cakat. Ono to este naberie grady samozrejme.

Ľubov

Ani mu nevenuj pozornosť,škoda času. Čo sa týka kolegov,teraz budú držať huby všetci,vidím to aj na instagrame,zrazu všetky hviezdy varia,varia a tvária sa,že sa nič nedeje.

Uvažujem,prečo Česi dostali pokyn vytiahnuť Vrbětice práve teraz. Spojitosť s Lukašenkom ?
Výnimocne som si po dlhom čase prečítala Vlka,k rusofilom rozhodne nepatrí,ale je možné,že má informácie ,ktoré my nemáme( myslím alternatíva)
https://vlkovobloguje.wordpress.com/
Čakám už iba,ako sa zachová Čaputa a spol.,či ich život omrzel,alebo majú v sebe nejaké sebazáchovné neuróny .

Luko

... bude vo vyjadreniach jasno, až sa vymáčkne Nemecko.

Luko

... starý výbuch a nechali ho vybuchnúť znova, lebo sa to Čechom z "nejakého" dôvodu práve v tomto čase hodí. My nie sme o nič lepší, lebo sme Rusov a ich Sputnik riadne pred svetom pošpinili, a to tiež z "nejakého" dôvodu a práve v tomto čase.
Aj keď upadajúci, ale stále ešte obrovský vplyv Ameriky je nepopierateľný. Predstavte si, že rukami uchopíte nejaký predmet a za vami sa ozve - Okamžite to pustite, tento predmet je majetkom a pod kontrolou vlády Spojených ...! Asi to bez dlhého rozmýšľania najprv pustíte a potom sa obzriete. Ak si predstavíte tú istú situáciu, len s koncovkou - ... a pod kontrolou vlády Slovenska! - tak by ste sa asi najprv otočili a s podvihnutým obočím sa pozreli, komuže to za vami hrabe. To je príklad v malom, ale funguje to podobne aj vo veľkom.
A obávam sa, že ten blázon v horúčke (ako píšeš) bude mať možno na smrteľnej posteli s posledným výdychom už zakalený zrak, tí pripravení už budú s úľavou posielať kondolencie a my mu tu aj tak pár rôčkov budeme ešte želať a spievať "veľa šťastia, zdravia, strýko Sam". Všelijakých Šimečkovcov, Naďovcov, a podobných retardov je tu dosť.

Ema

...že sa pokus o vraždu Lukašenkovcov s následným štátnym prevratom za pomoci vojsk NATO namašírovaných na hraniciach Bieloruska prevalí. Že ruské a bieloruské tajné služby zmrdov chytia a rozpletú to celé.
Jedným z dôležitých bodov pri organizovaní zverstva chystaného na Bielorusov bola Česká republika a jej tajné služby.
Tak preto ten celý vresk. Tak odrazu.

Náhodný okoloidúci

Poliaci majú neu/spo/kojené imperiálne ambície, robia si nárok na veľkú časť Litvy, Bieloruska, Ukrajiny (Halič, možno aj viac), na Kaliningrad, na Spiš, na Oravu, z Čiech a Slezska by ešte radi ukrojili, predpokladám, že aj Tatry by chceli mať celé. Preto sa tak tisnú amíkom do zadku, lebo si myslia, že pod ich ochrannými krídlami budú môcť beztrestne obsadiť cudzie územie.

Dusanbe

zvolal nejakú Radu obrany - možno prihodia aj výbuch v Novákoch, podľa mňa sa tam tí dvaja s Novičokom pravdepodobne obšmietali...
Je to "highly likely".
Alebo budú vyhosťovať ruských diplomatov len tak ?

lebleu

Zo solidarnośći.

Náhodný okoloidúci

Určite to nie je náhoda, že na súčasnej situácii (vírus, lockdowny, presun z reality do virtuálu) sa najviac nabalili firmy a korporácie s celosvetovým dosahom, ale sídliace na západ od Atlantiku - fejsbúk, gúgeľ, amazon. Starý svet ako keby nebol schopný odtrhnúť sa od USA, mentálne sa osamostatniť.
Týmto chcem len potvrdiť to, čo je uvedené v článku - že za každou špinavosťou, ktorá sa vo svete udeje, treba preventívne vidieť krvavé paprče USA a anglosionistov.

slaven1

Českí lokaji udreli po českých vlastencoch. Protičeská propaganda - ČRo - udalosť prikryla slovami akože predĺženie boja proti separatistom na Donbase čiže verzia príbehu ukrajinskej chunty a ich kurátorov z Washingtonu.

Okupanti v ČR likvidujú ľudí schopných dať im ozbrojený odpor v prípade zatiahnutia strednej Európy do vojny proti Rusku, budúcich partizánov. Zachrániť kádre okupantov v ČR to nezachráni, Spojené štáty americké sa rozpájajú (lebo zhnili).

Okupačné kádre odzbrojujú mužov schopných brániť svoju vlasť proti teroristom v uliciach ČR. Teroristov presne po vzore čečensko-kurdských bojoviek v uliciach mesta Liège v Belgicku, príklad Z MINULÉHO TÝŽDŇA.

Pripomeniem, že Česko v nedeľu formálne obvinilo Rusko zo štátneho-terorizmu (vid článok pod ktorým je tento koment), čo by bol v časoch bezinternetových dostatočný casus-belly.

Čuč-károm sa skoro podarilo spraviť z českého premiéra G. Principa roku 2021. Babiš sa zľakol a zatiahol brzdy.

Tak ako pokračuje padať ekonomika USA, tak pokračuje aj dovoz americkej vojenskej techniky sem do strednej Európy. Poľský minister obrany, miestny Naď, oznámil, že do krajiny prileteli americké stíhačiky F-15 a F-16.  

Na záver pripomeňme ako okupačná moc na Slovensku šikanovala Slovenských (domo)brancov 2 roky dozadu. Okupanti nechcú aby sa muži v Česku a Slovensku vedeli postarať o svoje rodiny, viď. napr. zrušená vojenská služba.

Vylievať hnev americkej chudoby na protestoch BLM už na jeseň stačit nebude. Americká elita potrebuje vojnu. Pripravuje ju v strednej Európe. Tu. U nás doma.

ilusion

Aj niektorí Indiáni bojovali za Američanov a potom dostali svoju odmenu. My k tomu máme tiež dobre nakročené. Kto môže, nech si prečíta úvod ku knihe Karla Maya Winetou. Zatiaľ nás drží to, že tu sú stále Rusi, tak nás chcú využiť proti nim. Keď vydrbú Rusov, pôjdeme aj my.

sandro

Cesi idu vyhostovat dalej. Tak uvidime s cim pridu nasi lokaji, ale teda to, ze v Cesku su na tom personalne tiez takto katastrofalne som nevedel. Rusi sa sice tvaria, ze to maju na haku, ale nemaju. Cesko ma pre Rusko dlhodobo strategicky vyznam co sa presadzovania v strednej Europe tyka. Vidiet to aj v ich tlaci, o Slovensku je problem najst pocas roka jednu veticku, o situacii Cesku sa pise velmi casto, aj ked to vobec nesuvisi s Ruskom.
Vsimol som si dnes aj dalsiu vec, zase robia rovnake chyby ako v minulosti. Zase sa snazia dokazovat celemu svetu, ze Navalnyj ma vsetko co potrebuje a preto ho museli skumat 4 doktori. Recidivistu. Rusi musia s tymto skoncit a prestat sa starat o to, co si o nich kto mysli. Proste chce drzat hladovku? V poriadku. Chce zomriet? Tak nech to spravia ala stelesnenie demokracie, bloody lady Margareth Thatcher s Bobby Sandsom a jeho skupinou a nechaju ho zomriet(no ale my vieme, ze on ma svoj zivot velmi rad). Bude mat nehodu a potkne sa v cele? Ziaden problem, nech ho nechaju zmiznut a obesit a nasledne nech pride pred kamery nejaka guma a sucho oznami, ze sa po nehode zasamovrazdil. Aky s tymto moze mat ktokolvek problem??

Náhodný okoloidúci

To je vec nedostatočného až úplne chýbajúceho informačného pokrytia sveta ruskými televíziami. Ruskými, nie iba ruskojazyčnými. USA majú spravodajský (takmer) monopol a riadne ho využívajú až zneužívajú.
Ale celkovo Rusi doplácajú na to, na čo aj my, a to sú myšlienkové pochody typu "čo na to povedia iní".

Ľubov

Aj keď Hollywood už tiež nie je. Rusi propagandu vo filmoch síce nepodcenili,mali to pod kontrolou,my sme však podcenili propagandu na opačnej strane. Možno sme tomu naozaj verili,že Američania sú tak trochu nadľudia a Rusi zaostalí mužíci.
Boli sme sprostí a preto sme takto dopadli.

S odstupom času pozerám teraz staré filmy,na nové sa aj tak nedá. Konečne to chápem,kto je kto..-)
Nech len Rusi ostanú takí,akí sú. Chvalabohu. Teraz,keď poblúznenie západom,tieto lacné farebné obrázky stratili nad nami moc,mali by sme byť ako oni? Oh,no.
Nech len rozdiely ostanú,Sandro.-)

Dusanbe

s vnútrožilovou výživou si náš hladovkár necháva podávať od lekárov !
Ale hladovku si Navaľnyj inak pochvaľuje - vraj je to oveľa lepšie ako Novičok.
Fraška pre mentálne inak obdarených.

Náhodný okoloidúci

Dostojevského text z roku 1876, napriek tomu stále aktuálny.

http://www.chelemendik.sk/Fiodor_Michajlovic_Dostojevskij_Prorocke_slova...

Norman

Je to napísané v čase Balkánskych vojen a pod vplyvom týchto vojen. Nehovorí o Európe, ale o Balkáne - Bulharsku, Srbsku, Rumunsku a pod vplyvom vtedajšieho angažovania Ruska proti Turecku. To je všetko.
Každá veľmoc vždy hovorí o oslobodzovaní, ale ide o jednoduchú prirodzenú mocenskú snahu rozširovať svoj vplyv. O nič viac a o nič menej.
Dostojevský rieši problém, ako naložiť s Balkánom, keď ho Rusko dobyje. Bolo ťažko radiť a ani sa to naozaj nepodarilo, ako vieme z histórie.
Za povšimnutie stojí skôr to, ako Dostojevský v texte neustále odlišuje "Slovanov" a "Rusko". To niečo vypovedá. Za česť mu slúži, že volá po umiernenosti Ruska.

Tento text opakovane dávajú po webe, ale asi ho nik nečíta, lebo nie je jasné, v čom by mal byť poučný pre nás a pre dnešok. Pri všetkej úcte.

Truhlík

Rusov vždy prevalcoval ten, kto bol brutálny a nie umiernený.

Truhlík

Babiš 2014 a dnes o Vrbeticích.
Mňa nejak ten Babiš nikdy nezaujímal ale je to to tajtrlík.
https://www.youtube.com/watch?v=g7nWtDatX_0

Náhodný okoloidúci

Máša Zacharovová sa viditeľne zabáva na babráctve "češskich vlastej" vo veci výbuchov vo Vrběticiach.
Je to po rusky, dajú sa zapnúť automaticky generované ruské titulky.

https://www.youtube.com/watch?v=m4r87enIO5Y

ilusion

Pri výbuchu zomreli dvaja ľudia. Zomreli tvrdo. Die hard. To je taký film.

ilusion

A zase nám pomáhajú. Skvelý pocit, že vlastne ani nemusím nič robiť a nepriateľ sa ničí sám. Títo experti tvrdia, že je to ako v tej pesničke Kunratice malá ves, kde pes ukradol babe kundu rovno spomedzi nôh a baba to ani nezbadala, ani tomu nedokázala zabrániť. Títo naši experti teraz plačú a tvrdia, že naši bratia v NATO si nedokážu ubrániť muničný sklad pred ruskými špiónmi. A nedokázali tomu zabrániť ani oni, ani MIčka, ani CIE. Sami si likvidujú dôveryhodnosť NATO :) Baba křičí naříká, že pes s kundou utíká.