Deratizácia? Média nepoznajú mieru, vyzývajú na vraždenie

Na úplne ľudské dno klesol karikaturista denníka Pravda Danglár (Jozef Gertli), ktorý nepriamo označil účastníkov demonštrácie za krysy, ktoré by mali byť deratizované.  Kto je tu extrémista a radikál? Kto šíri nenávisť a jasne vyzýva na vraždenie?!

danglár deratizácia

Danglár vyzýva v masmédiach na vyvraždenie skupiny obyvateľstva, respektíve celého národa. Pretože ten znak na obrázku nie je len symbolom jednej politickej strany (i keď to je samé osebe dôvod na žalobu), ale celého slovenského národa a Danglár vyzýva na genocídu.
Minimálne strana Naše Slovensko by toto mala žalovať.
A zaujímať o to by sa mali prokurátori aj samostatne, lebo to je ich zákonná povinnosť. Určite by behali ako fretky a skákali po plafón, ak by niekto publikoval takýto obrázok:
 
danglár deratizácia
 
Ak nebude Danglár potrestaný, poklesne úroveň spoločenského dialógu do suterénu a potom už bude všetko možné. Ak povolíme jednej svini vyzývať na vraždenie, zajtra budú ľudia naozaj vraždení.
Ak toto je politika vydavateľov Pravdy, firmy Perex na čele s Karlom Biermannom, tak musíme skonštatovať, že si pletú sami na seba bič.
 
Ema

Prečinu násilia proti skupine obyvateľov podľa § 359 ods. 1 Tr. zákona sa dopustí ten, kto sa skupine obyvateľov vyhráža smrťou, ťažkou ujmou na zdraví alebo inou ťažkou ujmou.

Je ale nejasné, prečo sliz pričlenil nechutnú vyhrážku dvom stereotypným postavičkám - profilu typ Levanta a obdrzlému ryšavému zmrdčaťu ako zo sionierskeho tábora. Ktovie, čo tým chcel povedať.

Sinuhe

ma tiež napadlo, že Danglár sa dopustil antisemitimizmu :-)

Norman

že sa dopustil svinstva a mal by isť na 5 rokov do basy (nehovoriac o fyzických modeloch)

Ako si spokojný s demonštráciou?

slaven1
Mne sa ešte nepodarilo prežuť čo dala "Pravda" na titulku v deň konania referenda.
Norman

Neviem, či si to sem dal práve náhodou, alebo si ten dnešný článok už nejako videl, ale práve dnes píše Pravda o tom, ako (aj) za tamten titulok dostala Pravda "čestný titul Humanista roka 2015".

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/359217-pravda-ziskala-ocenenie-hum...

To je kus hnusu.

Aman Againsttime

Nemyslím si, že by aplikácia §359 ods. 1TZ v tomto prípade prešla. Hrozba smrťou, ťažkou ujmou na zdraví alebo inou ťažkou ujmou musí byť predmetom alebo samotným cieľom konania páchateľa. Napr. ak by takáto hrozba bola prostriedkom vynútenia určitého správania, nemohlo by ísť o uvedený trestný čin. Vyhrážka tiež musí byť objektívne spôsobilá vyvolať obavu z vykonania toho, čím sa hrozí (či bola vyhrážka spôsobilá vyvolať obavu sa musí posudzovať so zreteľom na konkrétne okolnosti toho-ktorého prípadu).
V tomto prípade tu máme len karikatúru, ktorá síce znechutí, ale sotva vyvolá skutočnú obavu.

Norman

Respektíve neprávnicky.)
Si ty expert na karikatúry a na to, čo vyvolajú? To sudca rozhodne.
Podobne - ten paragraf bol len prvý návrh. Ak si informovaný, daj iné paragrafy. Je to predsa jasné, že je to útok a nactiutŕhanie voči Našemu Slovensku a je to urážka celého národa. To je zrazu maličkosť?

Okrem toho:
nie vždy je cieľ to, kam človek na začiatku namieri. Samotná cesta je cieľ. Zmrda treba naháňať, a ak sa nechytí do prvej siete, čo sa na neho hodí, chytí sa do inej.
A ak sa nechytí celkom, aspoň sa skurvene zapotí. A k tomu sa aspoň niečo naučíme. Tréning.
Nemyslíš? To je otázka mentálnej typológie.

Aman Againsttime

Každopádne, ak je cieľom niekoho naháňať, tak potom nemám čo dodať. :-)

Ale pokiaľ by si chcel naozaj dosiahnuť rozsudok vo svoj prospech, tak veľké nádeje si netreba robiť.

Ako urážka národa ti to neprejde. To by sme museli aplikovať § 423 TZ: Hanobenie národa, rasy a presvedčenia. Lenže v takom prípade jednoducho nie sú naplnené znaky skutkovej podstaty, pretože páchateľ verejne nehanobí skupinu osôb pre ich príslušnosť k národu.

Iné je, čo ty vnímaš, ako hanobenie národa, a ako to vníma Trestný zákon.

Ale nechcem zase vyznieť, že vás nejako odpisujem. Naopak, je super, že trénujete. Ja sa budem musieť ešte pozrieť do Trestného zákona a jeho výkladu - možno nájdem niečo zaujímavé. :-)

Norman

Nie celý národ, keď je tam klasicky daný celý národ?
A prečo sa vžívať až tak do výhovoriek páchatela? Čo tak hľadať dôvody, prečo je vinný?
Iné je, čo ty vnímaš ako hanobenie národa a iné je, ako sudca vníma - Zvedavec by ti o tom vedel hovoriť.
Prečo by nemal byť naháňaný rovnako, ako Stwora, A prečo to dopredu vzdávať? Som predošlý príspevok skončil s niečím, čo by sa dalo nazvať aj "bojový duch".
Ty študuješ právo? A takéto niečo ťa nenapadlo?

Ako myslíš - že náš odpisuješ, a dokonca zas?? Kedy si nás odpisoval? A koho vlastne? Čo o nás vlastne vieš ???

Ináč, Poláčkove zhodnotenie demonštrácie:
http://medzicas.sk/demonstracia-online/
Ty si sa ho minule (tiež) zastával, ale ten človek je naozaj lavírujúci alibista - to je ten nejjemnejší popis.
Citujem:
"Aký som mal z toho pocit? Zlý, veľmi zlý"
Je to chudák, buď je to zbabelec, alebo je to dvojitý hráč, podrazák - to je jasné. :-)

Aman Againsttime

Norman, nechápem prečo používaš taký rozčúlený tón. Kvôli tomu, že som ti napísal, že by ti to ako hanobenie národa s najväčšou pravdepodobnosťou neprešlo? A do výhovoriek páchateľa sa samozrejme treba vžiť. To je jedna z prvých vecí, nad ktorými treba uvažovať, keď idem podávať trestné oznámenie. Ty naozaj nevidíš to, že sa ti snažím v skutočnosti pomôcť? Že to myslím dobre? Poznáš ten pocit, keď chceš niekomu dobre a dotyčný to vníma ako útok? To tu totiž práve teraz zažívam. :-)

A nevŕtaj sa až tak v jednej vete. Samozrejme, že som ňou chcel povedať, aby si si nedomýšľal niečo, čo nie je pravda. Chcel som vám v skutočnosti vyjadriť podporu. Pochopiteľne, že neviem o vás absolútne nič. Vlastne ani nechápem, prečo mi kladieš takúto otázku? Myslíš si snáď, že by som o niečom mohol vedieť? :-)

No a Poláčka si si tu predsa sám pochválil (a ja som iba vyjadril súhlas s pochvalou). Mňa on neprekvapil - som si vedomý toho, že je to prosystémový (áno, príliš zbabelý) liberál (za predpokladu, že nie je, ako si to sám spomenul, dvojitý hráč).

Norman

Ja nie som rozčúlený, ale doba je rozčúlená. Okrem toho hovoríš o jednej tvojej vete, ktorú si dal - ale prečo ju mám vynechať, keď si ju napísal? S tebou je to ako s Buhehem - ja neútočím na teba, ale na slová, ktoré napíšeš. Uznám, že je to spoločensky neobyvyklé, a že to spôsobuje ťažkosti, ale tu sme na webe, brainstorming. Je to jeden, myslím legitímny, modus vivendi. Veď nie ste z cukru.

Čo sa týka detailov - ja to trestné oznámenie predsa teraz nedávam, toto je predsa iná roviny - ak to budem robiť, zavolám si odborníkov .-)

Prirodzene ti kladiem otázku, o čom hovoríš? Myslím, že trocha nepresne chápeš predmet, o ktorom hovoríš - my nie sme žiadna "odbojová skupina", takže o nás nemáš čo vedieť, nerobím si starosti. Preto my nemáme ani nejakú stratégiu ani taktiku, ktorá by mohla byť zlá - my sme informačný proces, ktorý je sám o sebe určitým cielom a určitým potencionálnym katalyzátorom.

Čo sa týka Poláčka - fakt sa len pýtam, čo si o tom myslíš, som mierne prekvapený :-) Ja na neho nemám nejaký uzavretý názor, ani to nie je možné, lebo on, ako každý, sa mení - a ani nejde o neho osobne, ale o lavírovanie a nerozhodnsoť a pohoršenosť, ktorá v spoločenskom diskurse vládne. A ide konkrétne o portál Medzičas.
Ale opakujem, len som sa ťa spýtal, keď si bol online a sleduješ tieto veci.

Ľubov

Dobré biele ráno. Berme to tak,všetci sme precitlivení.Ja ako bývalá spoločenská osoba,dnes som ako ten kôl v plote. Som sa Ti už sťažovala,Ty moja bútľavá vŕba,:-), že čo mi to robí s mojimi nervami,s pankreasom,s cievami,keď sa reálne musím stretnúť s nimi,bývalými priateľmi a počúvať ich . Objavila som istú metódu,inšpiroval si ma tou paródiou,ale aj starou metódou klin klinom,čo je principiálne homeopatia.Alebo "Ako sa baviť s idiotmi"

Takže opäť,včera,cukráreň,dve priateľky,čo sa poznajú 20 rokov. Reč:ja som ju varovala. nie,s tebou o kiskovi nie. Nedala si povedať,špina.Nechala som ju chvíľu na volnobeh,o našej morálnej povinnosti postarať sa o imigrantov.A potom sa prejavila moja diabolská povaha.-). Poznáme achilovky týchto farizejov,je to takmer vždy-chamtivosť.

- Počúvaj,to si počula,že na jedného migranta dostaneš od štátu 6 000 ? Máš barák ako zdravotné stredisko,ste tam s mužom sami,uvažuj! Vezmeš 5,a maš za rok melón. Oni sa ti pekne rozmnožia,decká veľa nezjedia,neskôr by mohli niečo robiť v záhrade,alebo ťa ovievať pri bazéne a prachy ti potečú. Pri tejto metóde,ked zo seba urobíte až takéhoto idiota,si však musíte dávať pozor,aby protistrana uverila. To je podmienka. Ešte som jej povedala,že Kiska je rozumný a určite v takýchto prípadoch sa bude požadovať aj písomný súhlas susedov. Veď bývate v takej peknej tichej ulici. A že hovorím pravdu,nech sa obráti ,ak má záujem na pani Záborskú. Ona jej to potvrdí.

Videla som,ako stvrdla.Dopila kávu,že musí ísť. Verím,že budem mať konečne pokoj.-).

Buheh

Normanovu radu vzala k srdcu :D

Ľubov

treba ich nechať v tom,že majú niekolkonásobnú intelektuálnu (a aj morálnu,ako inak) prevahu

Postupne sa budú stretávať len medzi "svojimi",lebo naozaj vážne sa s nimi baviť nemá zmysel.

lebleu

A zároveň sa ten ich krúžok, v ktorom sa stretávajú, bude postupne ďalej zmenšovať. Bo neviem, či to len mám náhodou šťastie, ale vo svojom okolí vidím samé zdravé názory na túto tému. No, skoro samé.. U mnohých samozrejme robia svoje masové dezinformačné prostriedky.

Norman

Presne tak - je dobre objaviť v sebe, citujem, "diabolskú povahu", každý naozaj máme túto os, nie je to nič amorálne, naopak, je to časť, bez ktorej nie je zdravá jednota organizmu.
Nie že by som bol v tomto nejaký dokonalý praktik - ale teória je jednozančná.

Čo sa týka tamtých stretov, včera bola nedela a tá prináša častejšie strety s ľudmi iných názorov. Ja osobne, napriek vyostrenej spoločenskej situácii, pravdupovediac, necítim potrebu ich poučovať a necítim ani výčitky, že to nespravím. Nerobím to preto, lebo by to bolo pre nich veľmi nepríjemné - veď ma poznáte, a vidíte že aj tu takto na diaľku, som dosť nepríjemný - skromne vyjadrené. Takže, empirický postreh a priznanie, to nerobím, Skôr pre seba neskôr zvažujem, či nie je neetické, že im nepoviem otvorene svoje názory. Ale myslím, že je to dobrý skutok, prejav milosti :)
Ale necítim voči týmto ľuďom ani antipatie. Sú to informačné štruktúry, inštancie. Jeden je jasne premytý médiami, momentálne reaguje reflexívne, druhý má jasne obranné, vyplašené reakcie. Tretí si myslí svoje, vie, ako to je, len to nemá odvahu alebo rovnako ako ja, nechce to povedať - ale jasne to na ňom vidím. Už o nejaký čas im realita otvorí oči. Nemám právo zasahovať do kohokoľvek. Lepšie povedané - ani povinnosť.
Aj keď sa obávam, že aj tak som prejavil svoj diabolský chvost - opakujem, veď ma poznáte :)

Kolodej

:) Sa teším z teba :)
Ale si masochista či čo? Načo sa stretávaš s takými ľuďmi? Názorovú zhodu nájdeš tu a priateľ s podobnými názormi sa určite nájde :) Si ma rozveselila :)

Aman Againsttime

No dobre. Beriem, že je to tvoj modus vivendi :-). Z cukru samozrejme nie som (i keď priznávam, že som trochu emotívnejší typ – to len, aby si do budúcna vedel). Jednoducho ma trochu zamrzelo to nepochopenie. To sa stáva. Možno som mohol svoje vety formulovať lepšie – vždy sa dajú formulovať i lepšie.

Pokiaľ ide o to spomínané trestné oznámenie a iné detaily – ja som stále písal v hypotetických rovinách. Nie je to tak, že by som bol presvedčený, že ho naozaj plánujete podávať ( i keď do hláv vám samozrejme nemôžem vidieť).

A som rád, že si mi lepšie ozrejmil, čo konkrétne ste. Nebolo mi to totiž zo začiatku úplne jasné.

A teraz k Poláčkovi: Neviem ako dlho ho sleduješ, ale ja ho mám na radare už pomerne dlho. Je to typický sionista – zarytý obdivovateľ Židov a Izraela. A to je choroba, ktorá sa lieči len veľmi ťažko - ale to ty predsa veľmi dobre vieš. Typovo ho možno zaradiť k anti-islamským, anti-džihádistickým hnutiam/smerom, ktoré sú však kontrolované židmi. Ide tu o kontrolovanú opozíciu, ktorej cieľom je udržať biele záujmy v podriadenom stave oproti židovským (viď IvČRN, Defence league, a pod.). Samozrejme nejaký potenciál sa dá nájsť aj u nich. Poznám zopár ľudí, ktorí začínali ako neokonzervatívni, proti-islamskí sionisti a postupne sa prepracovali k viac či menej typickému „pro-white“ nacionalizmu. Avšak to chce predsa len nejaký osobnostný profil. Poláčka by v tomto prípade čakala veľmi dlhá cesta. :-) Nič extra si od neho nesľubujem, hoci človek môže mať vždy nádej, že?

Norman

Poláčka poznám (minimálne) od doby, keď drbal do Gašparoviča. Pre istotu zopakujem - Gašparovič bol chuj ešte pri Mečiarovi, zákerný, nabalovací samozrejme tiež, Ale vieme, aká vznikla kampaň, keď na staré kolená, už nepodstatný ale aj neschopný, sa javil ako vhodný ciel na kopanie do Fica. A Poláček bol špeciálne nechutný, až sa mu podarilo na seba upútať pozornosť, ako všetci vieme.

Neskôr som zachytil ale jeho "protiamerické" postoje, tak som myslel, že je v tomto predsa len trocha inde, ako zvyšok blogerov Sme. Ja dávam každému šancu podla relity, nie podľa škatuliek, to je racionálne.

Ale ako vidno, zrejme je to klasicky - zámerne platený podporovaný "alternatívny" portál, ten Medzičas. Dnes som sa tam pokúsil dať dva komentáre, a ani raz mi to neprešlo. Náhoda, technické problémy.

Aj tu na webe boli paranoické reči ohľadne Zemavek, aj Slobvysielača - poznáš to, vždy sa tá myšlienka vyskytne, ale v týcho prípadoch som bol vždy proti takým konšpiráciam. Proste môj subjektvny názor. Tento Medzičas je prvý, povedal by som jasný prípad.

Nie som ale expert na alternatívnu ani na sionistickú flóru, nesledujem to až tak a nebavi ma to, posudzovať ľudí a ich prechmaty. Ani sa nehanbím, ak niekoho nejako špatne odhadnem. Dál som sem to s Dubasovou, ale neviem, spomína sa tam slovo "krysa", sám si niekedy neberiem servítky u provokačných výrazov - ide o to, že sú rôzne mitívy provokovania.

Tak som rád, že si mi dal info, lebo fakt som ho nepoznal ako takého vyznavača Izraela. V tom prípade je to fakt všetko jasné.

Aman Againsttime

Poláčka sledujem od roku 2013. Spomínam si na niektoré jeho facebookové komentáre v diskusiách, kde sa vyhrážal, že bude mazať príspevky kritizujúce Izrael. Ako som už písal, Poláček je napojený na ľudí okolo IvČRN. Viem, že má medzi priateľmi jej vedúceho - Martina Konvičku (ale aj iných ľudí z tejto fronty). My sme o týchto anti-islamských iniciatívách a skupinách, ktoré dostávajú pomerne veľký priestor v mainstreame, pomerne bohato diskutovali v skupine Evropa (ešte predtým, než som ťa tam pridal). Oni sú silne pro-židovskí (pro-izraelskí) a multikulturalistickí – vieme, že ide o kontrolovanú opozíciu (a dokonca, ak sa nemýlim, i sám Adam Bartoš sa o nich takto vyjadril). Pokiaľ migranti nevyznávajú islam, tak im vôbec nevadia. V IvČRN tiež pôsobí niekoľko Židov a židovských miešancov (napr. Beatrice Radosa: http://radosa.blog.idnes.cz/).

Pokiaľ ide o Zem a Vek, tak si ho rád prečítam (hlavne kvôli Huďovým článkom), ale Rostasovi absolútne nedôverujem. Nemôžem dôverovať Židovi (ktorý je navyše s veľkou pravdepodobnosťou slobodomurár). Čítal si inak posledné číslo? Nevedel som, či sa mám smiať alebo plakať pri článku istého Vladimíra Memfera o „hnedom more“, kde si podáva o.i. aj moju obľúbenú kapelu Death in June. :-)

Bohužiaľ, musím opäť zdôrazniť, ako mi na Slovensku chýba osobnosť nášho razenia. Charizmatický a idealistický intelektuál, ktorý by poznal pravdu o rase, o židoch, o NS Nemecku, o kresťanstve, o eugenike, a pod., a ktorému by sa podarilo dostať do mainstreamu. Potrebujeme slovenskú verziu Toma Sunica – ako soľ.

Norman

Manipulatívne sily tie skupiny ani nezakladajú, skôr "len" podporujú tie, ktoré su v nejakom zmysle na sionistickej strane. Ostatné zaniknú. Dokonca prítomnosť židov v nich nie je cielená - ja by som povedal, že Jewyorčania v nich ani židov nechcú, pretože je to potencionálne nápadné, ale lokálni židia vycítia, kde sú easy money a napchajú sa tam, priam kontraproduktívne:)
Ovšem dôvod do smiechu nie je, pretože prachy a ochrana je na ich strane - tým si môžu dokonca dovoliť radikálnejšie populistické prejavy, a už sa to vezie.

Rostas je levantínec, viac neviem, ale podozríva mi bola paradoxne tá antikampaň, ktorá nakoniec skončila tým, že jeho knihy sa aj tak predávali ďalej a predávajú veselo. Verím tomu, že taký Hardoš svoju averziu myslel vážne, ale kníhkupectvo Panta Rhei je predsa v systém, a že by to napriek odporu predávali čiste pre peniaze je dosť naivná predstava (koľko z neho majú zisku?) Samozrejme, je tu aj implicitná možná tichá podpora našincov ... ale predsa dosť nepravdepodobná.

Ovšem nemá zmysel hovoriť o dôvere či nedôvere - Zem a Vek do určitej miery prináša "zaujímavé témy" do main streamu - zatial je to prijatelné. Časopis samotný moc nečítam - bez snobskej arogancie, čo už by sa tam našinec dozvedel o politike, nájdem tam vždy niečo, ale objektívne to nestíham teda ani "nekontrolujem".
Toto prinášanie "zaujímavých tém" do mainstreamu môže byť ale aj zbytočná, neefektívna a falošná cesta. Nik nevie, kadial vedie najlepší spôsob, dá sa len sledovať, kadal sa to hýbe.

Mňa v poslednom čísle odpudivo teda negatívne zaujal článok "verím v čistý kristovský kód", nie je to o kresťanstve, ale, použujúc široký pojem, o "mystike", a v týchto veciach ... nuž ... spoznám pornografiu, keď ju vidím.
Najviac ma naopak zaujmú veci od Mariána Benka, tam tá "pornografia" nie je, ale to je len subjektívny názor.
Som prelistoval Junove číslo, ten "hnedý mor" som ani nenašiel ... no, to je jedno, znova to listovať kvôli tomu nebudem:-)

Aha, ten Tom Sunica. Ja si myslím, že to je rovnaký problém, Tu predsa nechýba človek, ale jeho čitatelia, tu chýbajú klienti. Veď tak nejako vznikol aj Zemavek, aby ich vypestoval. Neviem si predstaviť, aký profil by mal mať dotyčný, aby zároveň hovoril to, čo treba riešiť a čo by ťa zaujalo, a zároveň aj oslovoval masy. Alebo to myslíš tak, že tu chýba intelektuál, ktorý by zaujal ľudí, ako ty? Já neviem, ja tvrdím, že situácia aj filozofia je jasná, netreba žiadne objavy, všetko už je, len prijímatelia nie sú, tí upadajú :-) Ďalší suchopárny a kostrbatý filozof, čo aj nacionalista ? Veď len vo Francúzsku takých majú plný kamión :-)

Charizma je pekná vec, ale je relatívna. Prasaťom sa páči iná charizma, ako orlom. Akú by ju mal mať ten Slovenský nový Šťúr? Masovú, hromadnú?

Aman Againsttime

Vieš, problém týchto skupín z môjho pohľadu spočíva v tom, že pracujú (či už vedome alebo nevedome) na zvedený pravicového (ja viem, že ty tieto škatuľky moc nemusíš, ale kvôli akej-takej orientácií ich občas použiť musím) disentu zlým smerom a tým bránia tomu, aby sa vytvorilo skutočne úprimné široké národné hnutie, ktoré by bolo schopné ohroziť židovskú koalíciu. Ide o rozptýlenie.

Rostas je druh anti-sionistického ľavičiarskeho žida, taká slovenská verzia Noama Chomského – zase až tak protiprúdu nejde, ako sa to snažia popísať jeho odporcovia (alebo „odporcovia“?). V konečnom dôsledku sú však jeho postoje pre nás kontraproduktívne. Nemyslím si, že je v našom záujme zánik Izraela a prílev 6 miliónov Izraelčanov do Európy. A radšej ani nebudem rozoberať ako mi jeho úvodníky v ZV už začínajú liezť hore krkom – pomaly niet takého, kde by nebolo spomenuté slovo Ježiš... :-)

Ohľadne tej anti-kampane: áno, i mne to prišlo podozrivé. Ale okolo Rostasa je popravde množstvo vecí podozrivých: inklinácia k anarchizmu, jeho cestovanie (kde na to berie prachy?), pôvodné zamestnanie v Markíze, priestor v rádiách, atď. Myslím, že je celkom jasný...

Podľa mňa ZV má istý potenciál – v tom, že by mohol byť akousi prestupnou stanicou pre istú časť ľudí, ktorí by sa časom mohli dopracovať ku skutočnej alternatíve nášho typu. Ja sám som tiež pôvodne začínal ako „konšpirátor“ (a priznám sa, že spomínam s úsmevom na to, akým nezmyslom som niekedy dokázal uveriť – nuž, každý bol raz dieťaťom :-) ) a chvíľu trvalo, kým som sa dopracoval k mojim terajším pohľadom.

K tomu charizmatickému intelektuálovi: asi to skôr bude viac o tom, že na Slovensku mi chýba človek, ktorý by oslovil ľudí ako ja. Pochopiteľne, že by sa mi tiež páčilo, ak by vedel zaujať širšie masy, ale myslím, že vzhľadom k dnešným podmienkam by sme mohli byť spokojní i s tým, ak by sa mu podarilo pritiahnuť aspoň relevantný počet intelektuálne založených ľudí.

A pokiaľ ide o tých Francúzov, tak ja by som zase až tak nad nimi nos neohrňoval. Keby nebolo autorov ako Faye alebo Benoist, tak by som si tu možno s tebou dnes nepísal. :-)

Norman

Zväčša pracujú tie skupinky nevedome. Veď pracujú podla nejakých vzorov, o ktorých si neuvedomujú, ako vznikli a čo vlastne znamenajú. Tém je veľa (sion, nacisti, medicína, religia, psychika ....) niektoré úznávajú, niektoré nie. Ľahko sa dajú ovplyvniť, zvlášť, keď prídu do hry reálne peniaze a dotyční alternatívci stoja pred dilemou - zachováme pokoj a kolaboráciu a doterajšie zisky, alebo ideme všetko riskovať? To potom takmer vždy skonči kolaboráciou.
Ale človek si ani nemusí byť vedomý, že kolaboruje a komu slúži. Pravidelne si tú otázku dávam, čomu reálne slúžia moje činy.
Záver: Rostas určite nie je riešenie - konieckoncov, ani na to azda nemá ambície. Ale ako slúži na robenie dymu im, tak slúži na robenie dymu nám:)

Som pozrel to video so Suničom. Hm ... on má tu charizmu? Tak to je fajn, to mám potom aj ja :)
Ale vážne - hej, charizma jestvuje, ale najčastejšie spočíva v spoločných záujmoch. Ĺudí oslovíš, keď dávaš odpoveď práve na ich otázky. Vtedy a len vtedy. A to vlastne nemôžeš určovať, ich otázky, ich problémy, sú určené vopred.

Aman Againsttime

Súhlasím, že vo väčšine prípadov budú pracovať tieto skupiny nevedome, ale tiež vieme, že priťahujú kadejakých podvracačov (nie nevyhnutne iba židovských) a iných propagandistov poschovávaných kade-tade (obzvlášť, ak dosiahnu nejaký úspech).

S tým robením dymu si to inak vystihol pekne. :-)

K tej charizme: Sunic nemusel byť najlepším príkladom. Pre mňa má skôr charizmu ako autor. Slovo charizma je dosť vágne a subjektívne, asi som ho ani nemal používať. :-)

Norman

Je dobre, že funguje aj bez nejakej klasickej mediálnej charizmy. Ale to je beztak len moja humorná reakcia na dve minútky videa.
Ale nemôžeš ho dávať ako príklad - tu ho jednoducho nepoznáme, ani jeho príbeh.

A čo sa týka podvracania:
Ja nemám rád negativistov a večných beznádejcov a kritikov a pesimistov. Ale v tomto prípade platí, že sa ľahko rozvracia, keď je stavba z blata. Ćiže je predčasné si robiť starosti s rozvrátením, keď žiadna poriadna stavba vlastne ani nestojí, keď je dokonca aj málo materiálu.
TO je náš hlavný problém.
Budovať z blata - to naozaj nemá význam.

Buheh

nejako zužuje.

nonula

Zvedomene podvedomie nereaguje, nakolko zmyzol pojem konfliktu.Zahrnna vsetky modality.Reakcia je akciou nevedomia voci inemu nevedomiu, na urovni vedomia- to je uprimny Konflikt nasho casopriestoru-dialog dvoch individualit. Vsetko ostatne je tiez interakcia...Tolko ku konstruktivnemu nihilizmu.
Pragmatizmus?- moznosti dialogu sa vycerpali a laska k svojmu potomstvu prevazila akukolvek osobnu obet.

Ľubov

Naozaj by som to chcela vedieť,nemám sa kde inde spýtať. Dík

Aman Againsttime

Tom Sunic je jedným z mojich obľúbených autorov. Je to bývalý diplomat a univerzitný profesor chorvátskeho pôvodu. Hodím sem jeho prednášku: https://www.youtube.com/watch?v=66V7PlLzZsw
Preložil som zopár článkov od neho i pre prop. Treba si iba zadať jeho meno do vyhľadávača a študovať. :-)

lebleu

Cez to presvedčenie by to náhodou nešlo? Alebo to sa v praxi zatiaľ aplikuje iba pri "tých správnych" presvedčeniach?

Aman Againsttime

Presvedčením sa má v tomto prípade na mysli náboženské vyznanie alebo stav bez vyznania. Objektom (čiže právom chráneným záujmom) je pri tomto trestnom čine i ochrana vyznania v zmysle vzťahu osoby k určitému náboženstvu alebo chápanou sveta podávaného určitou cirkvou.

lebleu

tak to je akože fakt zakázané hanobiť napríklad agnostikov alebo islam?

Aman Againsttime

Presne tak. Nesmieš hanobiť (samozrejme verejne) skupinu agnostikov len preto, že sú to agnostici.

Norman

je predsa tiež vyznanie.
V každom prípade je zakázané niekoho hanobiť za národnosť. A šíriť nenávisť za politické presvedčenie.

Norman

To ich budeme teraz tolerovať? Čo tak ich nakopať do riti? Už dávno vieme, že je to dvojtvárne, tak prečo im neprivrieť prsty do dverí?

Pharmy

dnes som si pozrel dve politické relácie na TA3 a STV s kompletne kóšer osadenstvom a veľmi ma potešilo to ich bedákanie a nariekanie ohľadom pochodu "extrémistov". Najlepšia bola Žitňanská, tá sa zajakávala viac ako obvykle a v jej tvári bolo vidieť strach a zdesenie, ako keby sa na ňu chystal pogrom.. Veci sa pohli správnym smerom :)

Norman

Presne tak, ich vlastné kňučanie tomu dáva tú správnu dohru, a Havran, Žitňanská a všetci tí vyplakávači týchto dvoch dní si ani neuvedomujú, ako to správne okoreňujú a završujú svoju prehru týchto dní. Prehru, ktorá predznamenáva určitý budúci vývoj.

Je to to, čo hovorím dávno - ľudia, ako my, čo sa o týchto veciach chcú na webe verejne rozprávať, sú dobráci, ktorí aj tamtým systemákom chceli pomôcť. Ale spoločnosť má vlastnú mechaniku a vlastné milióny ľudí, ktoré majú svoje vektory a tie sa nikdy nestratia.
Sionisti nie sú rafinovaní, je to zbierka miešancov plná neurotikov a v mnohých ohľadoch skostnatených hlupákov. Okrem toho žijú vo svojom svete a nevnímajú vonkajšok, ergo SÚ aj nevediaci, nepoznajúci realitu.

Teraz si stále ešte úprimne myslia, že proti ním su nejaké "nevzdelané" vrstvy, nejaká spoločensky bezmocná trieda. Usudzujú tak mylne preto, lebo ich zazrú iba na ulici. Aj v tom sa ale fatálne mylia a niekedy zajtra budú zas prekvapení. A nepomôže im, ani keď im to tu stokrát napíšeme :-) A ak by toto zobrali vážne, aj tak by neboli schopní pochopiť reálne spoločesnké procesy.

Buheh

znamenie, že im niekto stúpil na otlak, je toto bedákanie, tak typické pre ich kmeň. Od dávnych čias, keď som toto pochopil, je to pre mňa ako rajská hudba.

Vlastne ani nie hudba, lebo ja si pritom vypínam zvuk, aby som nemusel počúvať tie lepkavé .čoviny, čo kóšerníci (čiže tých cca 70 ľudí, ktorí jediní majú právo sa na Slovensku vyjadrovať k politike a citlivým veciam) srstia. Úplne stačí sa iba sem-tam pozrieť na tie ich xichty a človek vie, koľká bije. Najlepší sú tak po dvoch hodinách, to sú už celkom skvasení. Veď si to len skúste, tváriť sa dve hodiny smrteľne vážne a pritom talmudizovať v pohrebnom tóne. Sú to ťažko zarobené peniaze a navyše to mnohí ľudia, ako tak vidím podľa Vašich príspevkov, ani nedocenia.