História sa po tridsiatich rokoch opakuje?

Včera bola jedna z posledných predvolebných debát v TV Markíza, dnes bude síce ešte posledná v RTVS, ale podstatné už bolo určite povedané.

Títo piati, vodcovia najviac preferovaných strán, stáli pred kamerami. Možno sú to jediné strany, čo sa do parlamentu dostanú. Nie je tam Sulík, nie je tam Danko, nie je tam Bugár, nie je tam Harabin. Je tam Pellegrini, Kiska, Matovič a Truban. A v strede s nimi Kotleba.

Debata bola zaujímavá, udržiavaná v norme. Dynamická. Vyšli najavo aj rozpory medzi opozíciou, ktorá chce prevziať moc. Pellegrini, očividne len čerstvo príchádzajúci z nemocnice, sa snažil a bodoval. Čo sa týka Kotlebu, tiež napriek zachrípnutosti, obstál viac ako dobre.

Ale nie detaily a herectvo sú pre vec podstatné. Oveľa zaujímavejšia je zarážajúca podobnosť, ktorou dnešná situácia pripomína situáciu spred tridsiatich rokov.

 

Podobnosť

Vtedy vládol v Československu unavený a  zodratý "socialistický" sytém. V ZSSR už päť rokov zúrila perestrojka a glasnosť a sovietsky režim končil. Životná úroveň bola stále neúmerne nízka v porovnaní so Západom. 

Dnes je na Slovensku už tri volebné obdobia pri moci  "sociálnodemokratická" strana. Režim v Bruseli, na ktorý sa doteraz tiež zameriavala, sa otriasa. Životná úroveň na Slovensku je stále neúmerne nízka v porovnaní so Západom.

Pred tridsiatimi rokmi chceli ľudia prozápadnú zmenu. Popravde, ovčania sa zaujímali hlavne o prachy, ktoré sa mali  so Západu dovaliť. Preto podporili revolučný prechod k vláde prozápadných bábok. Tie tu ale naopak väčšinu hospodárstva vytunelovali na Západ, dali sebe či svojim súkromníkom alebo zničili. Takmer nikto v roku 1989 si nevedel predstaviť, ako sa napriek nejakým nesporným pozitívam prevratu všetko, čo sa pokaziť dá, naozaj pokazilo.

Dnes je tiež stále dosť naivných, ktorí veria, že nejakým ďalším otvorením sa Západu sa predsa len dovalia nejaké veľké peniaze či iné bonity. Aspoň tie prachy pre nich. V čom by malo byť to ďalšie otvorenie, to  ani nevedia. Základne americkej armády? Všetko egál, hlavne aby im, im osobne zostal sen o ťažkých miliónoch. A splniť im to má podobná soldateska, ako kedysi - banda nezodpovedných hlupákov ako Matovič či Truban. A zas si dokonca ani tí, čo toto odmietajú, nevedia ani predstaviť, čo všetko sa dá naozaj ešte skurviť.

Tá analógia je výrazná. Aj vtedy bol režim objektívne v koncoch, aj teraz stratil iskru. Aj vtedy sa odvolával na sociálne veci, ale aj revolucionári mali plnú hubu sociálnosti a dobra pre ľudí - presne ako dnes. Aj vtedy nešlo o nič iné, len o geopolitické odovzdanie štátu, aj dnes ide o geopolitické predanie štátu - len teraz nielen pod finančnú nadvládu, ale v určitej miere priamo pod vojenskú kontrolu.

Nehovorím, že sa pre nás stane koniec sveta. Aj po roku 1989 to ľudia prežili, aj teraz to prežijú. Aj vtedy to  vlastne nešlo ináč, ľudia dostali to, čo zákonite museli, čo sami zapríčinili svojou ľahkomyseľnosťou, pažravosťou, amorálnosťou a nakoniec aj svojou hlúposťou, politickou a kultúrnou ignoranciou, sprostou naivitou. To je tu aj dnes vo výraznej miere a poučia sa zas len na tvrdých následkov svojej slabosti a nedostatku odvahy.

 

Rozdiel

Ale aj keď je motívom článku podobnosť situácie, tak na záver musím pripomenúť, že situácia sa nikdy naozaj neopakuje dokonalo.

Predsa len sú dnes ľudia už skúsenejší. Predsa len sú dnes už vytvorené aspoň jadrá do určitej miery ľudových strán - niečo také pred tridsiatimi rokmi nebolo. Dnes už ľudia vedia, s akými bezcitnými a nehumánnymi korporáciami majú do činenia, dnes už o niečo lepšie vedia, aké satanistiské kulty abrahámovského pôvodu vládnu tam, kde Západ zhnil.

Nie je to bohviečo, je to stále v začiatkoch a globálne sily sú zdalo by sa nekonečné. A prichádzajú aj objektívne ekologické krízy (klíma, epidémie, nedostatky zdrojov). Nie je to teda bohviečo - ale štruktúry tu už sú.

Bez ohľadu na nejakú nedávnu minulosť to bude silnieť a vylepšovať svoju formu. Z rôznych dorastnecov a mäkkýšov sa stávajú chlapi. 

Niektorí nemajú podporu, pohybujú sa na kraji mocenského spektra. Niektorí sú tam hore ale istí a aj keď niekedy ani nie je isté, prečo a v čom to spočíva, sú stále tam. Na snímke vidno len dve ako-tak ľudové strany, Smer a ĽSNS. Možno sa do parlamentu dostanú aj iné, ale na to by som sa nespoliehal.

Okrem tých dvoch tam vidím tri pseudostrany, zamerané len na vytvorenie otrockého štátu. Jednu vedie skúpa nenažraná sviňa, druhú narkomanský hacknutý magor a tretiu objektívne neurotický blázon. Keby proti týmto trom stál ktokoľvek, aj mongoli alebo banda kanibalov, tak by som radšej volil ich, ako tých troch zradcov, agentov korporátneho anglosionizmu.

Takže, voľte.

Žiaľ, viac sa teraz spraviť nedá.

Ale voľbami to našťastie nekončí, to "Podme na nich" sa už z diskurzu nestratí a ja osobne ho rád tým chudákom naplním. Ja sa teším na dobu po voľbách. Aj preto, že teraz to bude iné, lepšie ako pred tridsiatimi rokmi. 

 

archív markízy

0
Roland Edvardsen

Včera som to tiež kukal a išiel večer písať k tomu článok, ktorý som plánoval sem hodiť dnes, po robote. No, predbehol si ma. :-)

Zatiaľ z tých predvolebných debát je táto najlepšia. Tak len stručné zhodnotenie jednotlivých lídrov aj so známkou.

1. Peter Pellegrini: 1-
Suverénne víťaz debaty - pohotový, priamy, rozvážny a tentoraz, v dobrom slova zmysle, už nie tak diplomatický, ako býva u neho zvykom. V Smere skrátka majú, tak ako v žiadnej inej ľudovejšej strane, reálne talenty. A kto videl Pellegriniho napr. v O 5 minút 12 s Remišovou, s ktorou vtedy vymietol podlahu, vie, že ak chce, vie byť veľmi dobrý. Nezabudol pripomenúť Matovičovi jeho daňové podvody, Kiskovi volanie po tísickach hnedoidov a Trubanove nechutné výroky o "lenivých robošoch". Dostal by aj čistú jednotku, ale v závere už bolo vidno, že mu dochádza dych a dal najavo istú rezignáciu: holt, bola to nefér presilovka, traja globalistickí supy na jedného smeráka. Róbert Fico a Peter Pellegrini sú dnes jedinými politickými osobnosťami, ktoré môžu byť premiérom. Nikto iný na to dnes NEMÁ (aj keď nejako by to robiť mohol). Keďže Fico v dôsledku Majdanu s Kuciakom, dnes nemôže, a ani nechce, byť premiérom, ostáva Pellegrini najvhodnejším človekom na najvyššiu exekutívnu funkciu.

2. Marián Kotleba: 2
Kotleba začal celkom dobre, dynamicky, ráznymi útokmi na globo trojku (s tým, že na Pellegriniho neútočil a vice versa - tento vzájomný "rešpekt" či šetrenie patrili k najzaujímavejším bodom včerajšej relácie a niečo podstatné nám to možno prezrádza). Jeho najväčšia devíza bude vždy ľudová autenticita, tej má viac než ktorýkoľvek iný politik, ktorý by sa chcel stavať do úlohy obrancu národa. Bohužiaľ, Kovavič zneužil presne to, o čom som už písal, že bude voči Kotlebovi tvrdo zneužívané: kriminálnu minulosť a /alebo hrubokrkosť viacerých jeho ľudí na kandidátke - to Kotlebu očividne vyviedlo z miery (čo ale čakal?). Kotleba sa neskôr tiež zbytočne zaplietol do témy DPH, kde myslím, že aj jeho voliči mohli byť zmätení. Ďalej, to s tou angličtinou bolo trochu trápne a hlavne zbytočné zo strany Kovačiča, ale ten tablet podľa mňa tiež Kotlebovi nepridal. Kotleba to dal tak medzi 2 a 3, ale s ohľadom na to, že pre svojich voličov pôsobil presvedčivo a nijako zvlášť si neuškodil, dal by som mu nakoniec 2.

3. Igor Matovič: 3
Matovič to tentoraz chcel dať na seriózneho politika. On už sa vidí v premiérskom kresle a začína hrať túto hru. Čo sa Matovičovi dá uznať je verbálna obratnosť, v tom je možno i najlepší z tej globo opozície. Beriem, že pre väčšinu svojich voličov bol asi presvedčivý, ale ani voliči iných opozičných strán mu túto novú "premiérsku" pózu podľa mňa veľmi neuveria - na to je Matovič príliš staré číslo. A aj ten jeho často spomínaný konzevativizmus je proste fejkový - stačí sa pozrieť na jeho kandidátku (Smatana, Budajova strana, ktorá má v programe RP a iní). Tá Matoviča ľudovosť nebude mať nikdy odér autentickosti, tak ako je tomu u strán ako LSNS, Smer, SNS a pod. A na premiéra on objektívne nemá: xkrát preukázal psychickú labilitu, ale aj ťažkú amorálnosť. Matovič má nakoniec potenciál plány globalistov pre tieto svoje slabosti zhatiť, a preto je možno aj najlepšie, ak z globo opozície prevezme trón práve on.

4. Michal Truban: 3-
Truban mi prišiel ako najnudnejší z celej päťky - prakticky nepovedal nič také zaujímavé, čo by mi nejako utkvelo v pamäti, mimo nerealistický, predražený program jeho strany, na čo upozornil Pellegrini. Vidno však na ňom, že sa dosť pripravuje na tieto diskusie, že bol predtým spŕdaný, tak na sebe popracoval. Napr. už nekokce a začal byť viac útočný, menej poddajný. Truban sa do istej miery do PS veľmi nehodí, resp. on je to menej slniečkové krídlo v rámci tej strany (tých úprimnejších slniečkárov reprezentuje Biháriová). Truban sa fakt mohol radšej držať toho jeho libertarianizmu, ak už teda chcel velice liezť do politiky, ale Štefunko evidentne vedel dať lukratívnu ponuku v danom čase. Tak či onak, na "potetovaného drsňáka" Trubana sa dá skôr dívať ako na pudingového a skrz naskrz falošného ne-muža Beblavého.

5. Andrej Kiska: 5
Je mi ľúto vážení, ale tento človek je dnes už naozaj len čistý joke, čistý tragikomik, ktorého sa dnes môže zastávať naozaj len tupač na úrovni privilegovaných cirkusantov (aka herci). Najlepšia bola jeho mimika v čase, keď sa k nemu vyjadroval Kotleba: hovorím, chorá hlava, a to sa následne prejavuje v tej jeho neprirodzenosti/afektovanosti. Naozaj, len nech mu dávajú médiá čo možno najviac priestoru: bude to mať pre neho kontraproduktívne účinky. Nevieme, ako to vystrelí, ak majú opoziční voliči aspoň trochu rozumu a charakteru, mali by túto kreatúru poslať k výsledku Siete spred minulých volieb. Hovorím, je to najslabší článok, jasný prepadák, a globalisti to už vedia, pričom z obavy, že by ich stiahol dole sa možno nakoniec aj oni pričinia o jeho úplný pád na dno.

Záver:
Tentoraz to bolo pozerateľné. Áno, vychádza to tak, že Smer a ĽSNS sú dnes najzmysluplnejšia alternatíva pre národne orientovaného človeka. Kto preferuje skúsenosti a pragmatizmus môže dať Smer, kto chce "čistejšiu", autentickejšie voľbu, má tu Kotlebu. Naopak, Danko v týchto posledných diskusiách tápal, a opäť robil chybu, ktorú Smer už nerobí - zbytočné útočenie na Kotlebu, dookola o tom istom (slová cestovné poukazy nemôžem už ani počuť). A kopírovaním Slotu odchodom z diskusie, dal pomyselnú bodku za svojim zúfalým prejavom - bez ohľadu na to, ako je Závodský desne iritujúci. A aj preto mám obavu, že SNS nakoniec ľudia, aj pod vplyvom dojmu z Danka z posledných debát, nakoniec zachraňovať nepôjdu. A ak SNS nebude mať percentá (a tie posledné prieskumy hovoria, že nemá), potom tá voľba bude prepadnutý hlas, ktorý mohol ísť radšej na posilnenie Smeru alebo LSNS.

Roland Edvardsen

https://zahranicni.ihned.cz/c1-66726560-slovenske-hnuti-olano-je-podle-p...

Ja už som Normanovi písal: ak prieskum zo 26. februára ukáže, že SNS je jednoducho mimo parlament, nastáva zmena plánu a voľba na istotu, aby neprepadol hlas. Takže odporúčam tiež to, čo pôvodne odporúčal Norman: voľba Smeru alebo LSNS. Harabina odmietam voliť, aj keby mal percentá - naozaj už z princípu, lebo to, čo tento štetináč stvára je jednoducho až príliš suterén. On je obdoba Matoviča, vyslovene rozvracač národných síl. Je to škoda, lebo niekto taký ako Roman Michelko už dávno mal v parlamente sedieť. Bohužiaľ, jeho politický cit sa ukázal byť nesprávnym.
Ja budem voliť Smer a krúžkovať Tomáša, Blahu, Melichera a mladého Kaliňáka - ale neradím, nájdite si svojho favorita, je tam celkom z čoho vyberať.
Obávam sa, že tu už ani nejde o pat, ale o to, aby škody boli čo možno najmenšie. Globalistom nikdy nič neuľahčujte.

Ľubov

Potrebujem poradiť,lebo som nerozhodná. Tiež som chcela SNS,po dnešných článkoch od Normana a Teba to vidím inak. Je mi to aj ľúto,mám k SNS emocionálny vzťah, dá sa to tak povedať. Ale toto je príliš vážna situácia,musím byť racionálna. A vidíš,teraz zas sa neviem rozhodnúť medzi Smerom a ĽS NS.No,nechám to už na sobotu,rozhodnem sa priamo tam, vo volebnej miestnosti. Nech mám šťastnú ruku a dobrí duchovia stoja pri mne.-)!!!

Roland Edvardsen

Mne je to tiež veľmi ľúto, lebo Slovensko by malo mať centristickú ľudovo-konzervatívnu stranu v parlamente (popri konzervatívnej ľavici, ktorú predstavuje Smer a viac radikálnej, resp. od stredu vzdialenej, ĽSNS) - a za normálnych podmienok (podmienok prirodzeného vývoja, ktorý je brzdený globo-korporátnou suitou) by takáto strana, resp. jej typ politiky mohol byť v našich končinách aj dominantný.

Ja som dúfal, že ľudia budú pragmatickejší, ale ono naozaj platí, že rozhodujú emócie: preto národovci nevedia prekusnúť Danka, preto opoziční voliči teraz idú nasledovať populistického exrémistu Matoviča, preto Kotleba rastie na úkor iných národných strán. Samozrejme, ako som už spomínal, veľmi sa hnevám na Harabina. Aj jeho by som možno nakoniec volil, ale jeho rozoštvávacká kampaň, kde neustále útočí na Danka, Fica a Pellegriniho a pomáha si úplne trápnymi klamstvami, je jednoducho pre mňa príliš nechutná. On po prehratých prezidentských voľbách normálne osprostel a zbláznil sa - bez preháňania. Vlasť neodporúčam, napriek tomu, že Michelka mám rád a tá pekná mladá žena, čo vystupovala v Ta3 urobila aj na mňa dojem. Veľká škoda, že títo ľudia sadli na lep Harabinovi.

Norman

SNS už raz nebola v parlamente, vo voľbách 2002 bola rozštiepená a aj vďaka tomu sa už vtedy nedostala k moci nejaká koalícia Smer, SNS, HZDS ...
Vtedy bolo globalisti okolo Dzurindu doslovne šokovaní, že im národ dal ešte raz mandát - ale po krátkom váhaní sa ešte intenzívnejšie vrhli na vyrabovanie zvyšku štátnych podnikov. Ak by SNS neurobila túto chybu, ak by sa neštiepila, bolo by všetko oveľa lepšie.

Ale ešte aj toto rabovanie sa cez Gorilu, ktorá Dzurindovcov, Malchárkovcov a podobne usvedčuje ... sa hodilo na krk Ficovi. Niečo absurdné, ako sa dokáže na Slovensku klamať verejná mienka.

vrbovčan

prebieha kotleba efekt. Keď všetky strany sa vo VUC voľbách do BBSK postavili za Luntera. Tak teraz z dôvodu pádu PS-Spolu pod 7% a Kiskovej telenovely sa ich voliči orientujú na Matoviča. Resp. nemajú na koho iného.
PS: dnes večer očakávam video. Posledné bolo natáčané u Kisku. Toto bude kde?

Luko

Asi budem za povestné "lietadlo" medzi vami "bláznami", ale mne sa zdá, že zahodiť celú SNS do koša len kvôli Dankovi je špatné. Isto je plná naozajstných patriotov, ktorí to myslia so Slovenskom dobre a že si dnes Danko (ako jej "majiteľ") uzurpuje právo na trón ešte neznamená, že to tak musí byť trvale. A hlavne, že čo povie Danko, tak to vždy hovorí len a len po schválení záverov celorepublikového zjazdu SNS :-)
Ja mám SNS za pronárodnú stranu a keďže každej jednej takej by bolo škoda, hodím im to. Ja by som ich v parlamente rád znova videl vedľa Smeru a ĽSNS. A že mi možno prepadne hlas? Možno nie! Ja to risknem.

Ľubov

Dúfajme. Máš moje symfónie za chuť riskovať.-)

Dusanbe

takže tiež dúfam, že tieto hlasy neprepadnú.

Posledné "prieskumy" slúžia práve na to - ovplyvniť a zmanipulovať presne takýmto spôsobom.
Danko je aký je - ale dlhodobá zosmiešňovacia kampaň vedená tzv. nezávislými médiami proti jeho osobe a celej SNS, len potvrdzuje správnosť tejto voľby.

Opísaná diplomovka, či nejaké mimo poradia udelené symbolické povýšenie záložáka - to sú v dnešnej politickej realite umelo nafúknuté banality v porovnaní s tým, čo sa derie k moci z druhej strany.

Náhodný okoloidúci

Nechcem byť protivný, ale musím.
Členovia SNS mohli v priamom prenose alebo presnejšie na vlastnej koži pocítiť strmý pád preferencií SNS, ale neboli schopní identifikovať príčinu a niečo s tým urobiť, kým bola šanca na záchranu. Takže dá sa povedať, že si svoj osud zaslúžia.
Najviditeľnejší je vždy predseda strany a Danko sa "zviditeľnil" až-až. Okrem iného aj tým, ako nechutne išiel po krku Kotlebovcom.

vrbovčan

je jediná vec, ktorú mu vyčítam. Kotleba predsa v hlavných témach - letiská, mimovládky, antiliberalizmus, kresťanstvo, vlastenecstvo, homoagenda je zajedno s SNS.

Roland Edvardsen

Ani ja nechcem byť protivný, ale musím sa Danka a SNS zastať. Členovia SNS vedia dobre identifikovať príčinu pádu preferencií - pravidelné brutálne hejtovanie a nafukovanie káuz typu výložky, ktoré sú celkom smiešne v porovnaní s niečim ako kiska. Si predstav, aké by mal preferencie žaluď, ak by bol tak hejtovaný ako Danko.
SNS mala niekedy okolo r. 2017 preferencie okolo 14% a Danko už sníval o tom, ako bude premiérom a ako tu napodobní Orbánov systém. Tomu globalisti museli zabrániť a poslúžil nakoniec k tomu aj Kotleba.

Danko nemusel toľko útočiť na kotlebovcov, s tým súhlasím, že to bola chyba (inak tento prístup v podstate podelil po Slotovi, ak už sme pri tom: https://www.youtube.com/watch?v=Ch0MzFgmeKQ&fbclid=IwAR3WtF3mFCdsFKkcOpQ...), že mu to veľmi nepomohlo, skôr naopak. Druhá strana mince je však aj taká, že Danko a SNS nie sú až takí zlí, ako ich dnes chce vykresľovať nielen mainstream, ale aj mnohé pro-kotlebovské weby, ktoré fakt hoaxujú a dezinterpretujú Danka a SNS.

V reáli SNS presadila a dokáže presadiť viac z pro-národnej a konzervatívnej agendy, než LSNS. Čo také by dokázala presadiť ĽSNS, čo SNS nie? SNS mala výrazný podiel pri zastavení Marakéšu i Istanbulu, stopla propagáciu pedofílie, budovala vzťahy s Ruskom a pod., v mnohom dokázala popohnať Smer smerom ku konzervatívnejšej agende. Veci ako americké stíhačky či výroky o islame, Danko už vysvetľoval - a podľa mňa dostatočne. Danko je pragmatik a realista, nebude podsúvať ľudom nereálne tézy o opustení EU a NATO, ako Kotleba.

A predovšetkým, Danko je lepší ako Slota. Veľký mýtus, ktorí niektorí chcú živiť je, že SNS bola na tom za Slotu lepšie ako za Danka. Nie, naopak: tie škandály a kauzy boli objektívne horšie, ako to čo sme zažili za Danka. Len ľudia proste majú krátku pamäť, sústredia sa na prítomnosť a následne si radi idealizujú minulosť. Ak bude raz Danko močiť verejne z balkónu, nadávať policajtkám do píč, mať hebefilné aféry, chodiť permanentne najebaný do parlamentu, diskusií a pod. a predovšetkým tak strašne kradnúť ako Slota, potom sa to možno vyrovná. Danko tú stranu v mnohom skultivoval, v rámci nejakých možností, a minimálne predznačil, ako by sa približne mala robiť kultivovaná ľudová politika na Slovensku (vrátane ukončenia zbytočných proti-maďarských vášní).

vrbovčan

ako sa médiá obuli do Danka, že to je zámer, lebo je to najslabší článok koalície a tak sa podarí ju rozbiť zvnútra. Takže všetky tie útoky som bral ako útoky účelové.
Ešte raz chcem vyzdvihnúť ľudí za Dankom. Zelník, Paška, Hrnko, Antošová, Smolíková, Bernaťák to sú všetko kvalitní ľudia. A Danko im robil stenu a nedovolil na nikoho z nich útočiť. O Paškovi som sníval ako o prezidentovi. Pre úplnosť SNS som nikdy nevolil.

Norman

ja tiež súhlasím, že Danko je lepší. len rozmýšľam, v čom sú kotlebovci horší, než títo dvaja?
A nejde len o vystupovanie. SNS za Slotu bola naozaj nástroj na peniaze, a za Danka sa to moc nevylepšilo.

A nejde len o Danka. Aj ostatní v SNS sú dosť nefunkční. A tie rekreačné preukazy a podobné veci - to je fakt populizmus.

Náhodný okoloidúci

Porovnaj, ako idú presstitúti po krku Dankovi a ako Kotlebovi. Z Danka sa "len" vysmievajú, ale Kotlebu idú zožrať + kopec trestných oznámení.
Ešte jedna vec - tak ako chodili Dzurinda a spol na západ žalovať na Mečiara alebo ako teraz Šimečka v Bruseli žaluje na národné strany, tak chodí Danko do Moskvy žalovať na Kotlebu. Konkurenčný boj.

Luko

Najprv poviem, že členom SNS nie som, ale chtiac-nechtiac som sa teraz akoby dostal do role jej advokáta. Skôr nechtiac.
S jej obnovením v r. 1990 (Móric, Prokeš, Černák - asi bez výhrad klobúk dole) by sme mohli byť spokojní. Potom prišla nešťastná éra štiepenia národniarov (Slota, Malíková - Belousovová) a odvtedy strana lavíruje medzi parlamentnou opozíciou a koaličným partnerom vlády (okrem r. 2012 - 2016, kedy nebola ani v parlamente). Jej vedenie sa "potáca" v nekoncepčnosti, niekedy mám chvíľami dojem, že dokonca len v obyčajnom improvizovaní.
Napriek tomu nejako neviem stráviť, že celá SNS je na odpis. Podľa mňa nie je a dúfam, že sa skonsoliduje tak, aby bola vidno aj jej základňa, aby sa jej členovia tiež dokázali prezentovať aj verejne (nemyslím, že priamo v TV, ale na komunálnej úrovni), teda že na odpis ani nebude. Dnes vidíme z celej strany len Danka (no..., to som nepočul, hej?) a Pašku (klobúk dole dnes a tiež včera, keď robil vynikajúcu prácu v parlamente EU - mohol tam makať dodnes, keby sa tam nechcel zašiť aj Danko, ale pre oboch spolu nebolo dosť hlasov).
Dnes je pred voľbami a všetko nasvedčuje tomu, že ten dnes najsalbší článok aktuálnych národniarov chce "ktosi" umlčať, zničiť a zadupať pod zem. Nabudúce to možno bude Smer, pretože ten "ktosi" už dnes verí a veľmi s tým kalkuluje, že v budúcej opozícii oslabí a v ďalších voľbách to už s ním zohraje taktiež do vytratenia. Samozrejme, že samotná ĽSNS to sama neustojí a pôjde dolu vodou aj tá bez toho, že by "ktosi" musel pohnúť prstom.
A ako môj prof. matematiky vždy na konci nejakého dvoj-troj tabuľového dôkazu napísal "Č.B.T.D." = čo bolo treba dokázať.
Je to síce len ničím nepodložené želanie, ale bol by som rád, aby to v sobotu SNS ustála. Tak im to určite hodím a kiež by im ten môj hlas pomohol dostať sa nad 5%.

lebleu

Pôjdeme asi riadne z kopca.
Ozaj, bývajú ešte skúšky sirén?