Slovensko končí s dobrými číslami

Vďaka rýchlemu a odhodlanému postupu sa Slovensko ubránilo prvému prívalu pandémie.

S tým je ale koniec, pretože Sulík práve dnes oznámil, že sú tri výnmky z uzavretých hraníc, z povinnosti byť po prekroční hraníc dva týždne v karanténe:

pendleri, tiráci a špecialisti.

Špecialistov bude iba zopár a výnimočne, tiráci (a podobní dopravci) sú povedzme zavretí v kabíne (i keď ani to nie je pravda), ale "pendleri" sem každý deň budú proste dovliekať smrteľný vírus. To je ako by vystrihol dieru na skafandri - môže ho celý zahodiť.

V televízii práve korporácie útočia všeobecne na prísne zákazy a trápia sa o "hospodárstve" a "ekonomike". Je evidentné, kto vyhral voľby - ekonomisti a tak pôjde všetka racionalita do koša. Prachy a pseudopeniaze na prvom mieste. V správach nezaznieva už teraz nič iné, iba opatrenia ohľadne posúvania špinavých peňazí. Slovensko sa práve vydalo Talianksou a Španielskou cestou. 

O týždeň je Veľká noc, povedomie disciplíny je uvoľnené, ľudia budú cestovať a schádzať sa. O necelý týždeň na to môžeme čakať prudký nárast pozitívne infikovaných a hlavne chorých, tentoraz aj mŕtvych. A keď to tak pôjde ešte dva týždne, tá banda všivavá, čo sa vyhlasuje na zamestnávateľov, bude môcť akurát tak zamestnávať mrtvoly z márnice, ktoré im bude armáda dávať do chladiacich boxov ich fabrík. Lebo márnice nebudú stačiť.

To je samozrejme negatívna prognóza, ale momentálne pre Slovensko najpravdepodobnejšia. Nová vláda nielen že je osobnostne slabá, ale podlieha preferenciám, ktoré sú škodlivé, v tomto prípade vražedné.  

 

 

 

 
Ema

Tu je video s doktorom Krčmérym z utorka
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/547229-krcmery-pendleri-su-casova...

Už vieme, kto o nás rozhoduje. Namiesto odborníka na epidémie Krčméryho odborník na odpad Sulík, ktorý dovolí hŕstke pendujúcich zmrdov držať v šachu 6 miliónov obyvateľov. My máme ZOSTAŤ DOMA (ako práve bliakajú v reklame v telke) a pendleri budú pendlovať cez hranice a prinášať nám nové dávky koronavírusu.

Bude tu zbytočne kopa mŕtvych. Nezabudnite na meno Sulík, keď vám na COVID-19 zomrú rodičia.

Náhodný okoloidúci

Aspoň to tvrdí staré včelie príslovie.
Už teraz si zrejme množstvo ľudí v duchu nadáva a nechápe, ako sa mohli nechať takto napáliť a voliť Matelka.
Čím viac Matelkovych zlyhaní, tým väčšia šanca na pád jeho vlády a čím skôr padne, tým menej škody stihne napáchať. Otázka je, či by túto neschopnú vládu nahradila schopnejšia vláda alebo ešte neschopnejšia, prípadne úradnícka menovaná pezinskou Bárbinou, keďže za daných okolností predčasné voľby nepripadajú do úvahy. A predčasné voľby znamenajú riziko vstupu liberastov z PS do parlamentu.
Matelkovi nahráva zákaz všetkých verejných zhromaždení na potlačenie odporu verejnosti už v zárodku.

Roland Edvardsen

O Jokerovi sa teraz vyjadrujú ako o narcistickom psychopatovi už aj v Smečku. Áno, vážne:

"Lenže ubolená duša narcistického psychopata, na ktorého zrazu všetci útočia vo štvrtok večer opäť dostala sólo pred kamerami – a začala sa mstiť."

https://komentare.sme.sk/c/22375455/poslite-matovica-do-kuta.html

Matovič nateraz pomáha najmä Smeru  - ten si ho doslova natiera na chleba. Matovič to má blbé v tom, že si za ten čas narobil príliš veľa nepriateľov na rôznych frontoch. Táto jeho nemastná-neslaná, konzervatívno-liberálna, vláda nesedí vlasteneckým kruhom, rovnako ako tým progresivistickým. Potom tu máme také situácie, kedy Michelko cituje Arpáda Soltésza a dáva mu za pravdu. A áno, ten degenerát o Oľano a Matovičovi naozaj píše čistú pravdu. 

Je to teraz taká dilema, lebo človek si na jednej strane želá, aby Matovič zlyhal a zlyhával. Na druhej strane má opodstatnený strach, že takéto zlyhania by mohli mať devastačné účinky na Slovensko. 

Ale podľa mňa sa to nateraz nejako udrží, nerozpadne sa to hneď na začiatku. Matovič má veľkú výhodu v tom, že ich má v parlamente veľa, má tam ústavnú väčšinu. A zatiaľ sa ten jeho klub chce správať ako košiar oviec. A áno, predčasné voľby by nateraz znamenali aj to, že by sa PS dostalo do parlamentu. Nabudúce už nebudú takí blbí a nepôjdu do volieb ako koalícia (ktorá potrebuje 7%).  

 

 

 

Ivan Kochman

Kým toto čo je teraz neprišlo, používalo sa v policajnom povolaní množstvo techník na vymámenie pravdy. Jedna z nich je o dobrom a zlom policajtovi, teda o psychologickom nátlaku. Túto techniku si osvojili vo filmovom priemysle ale v obrátenej forme teda, kladný hrdina bojuje a ochraňuje to čo je odsúdené Bohom a záporný hrdina má síce správne slová i dôvody ale je k tomu pridaná zloba i krutosť aby to dosiahlo u publika odsúdenie.( A tak sa to dostalo cez mediálnych poradcov do politiky. V predvolebných debatách ala múdry finančník a naivný idealista, znehodnotia dané sľuby ako spomínaný Sulík a Kolár už povolebných debatách.) Nuž ale toto začalo od čias keď prišli utečenci a začalo v tomto duchu divadlo, Fico a Matovič. I prišlo rozdelenie Európy v divadle za kvóty a proti kvótam a posunulo sa teraz do formy rúška a karanténne uzavretie hraníc. Takže je podstatný ten slávny koronavírus? Nie! Je podstatné chytiť sa do zlorečenia voči niekomu? Nie! Pomôže niekomu sa schovať tak isto ako sa učil schovať za skrytú identitu? Nie!

Norman

Vieš, ako to je?
Na jednom hrisku hrajú hokej. Majú svoje pravidlá, puk, ľad a bránky a všetko ostatné.

Potom tam príde niekto a povie:
Zle to hráte, lebo sa to má hrať s loptou, na tráve, bránky a hrisko väčšie a viac hráčov. A aj sa to volá ináč, lebo napísané je Fotbal ti bude dávať zábavu každého dňa Pána poobede. A nebudeš palice brávať na hrisko, ale nohami zametať. A ofsajd nebude na červenej čiare, darmo sa nad tým trápite, pechoríte a naháňate, tá čiara je zbytočná. A nebudete deliť na tri časti, ale na dve rovné polovice rozdelite, aj časové aj priestorové, lebo tak konal Mojžiš aj jeho semeno.

Ak máš ešte najaké otázky, spýtaj sa ma.

Ivan Kochman

A načo? Ja už viem prečo som bol sem zavolaný ale vieš to aj ty?-)

Norman

Ak niekto chce niekoho niekam zavolať, jasne mu to povie.
Ak to ľudia nevedia, nie je chyba v nich, ale v tom, ktorý ich nevie jednoducho jasne osloviť. Alebo si ten debil robí naschvál z ľudí srandu? To od neho nie je pekné, asi je to skôr nejaký démon, čo ich zvádza.

Ľubov

Myslím si o tom,že je to tak pol na pol. Rozdelenie spoločnosti, stále to platí, liberasti len na čas stíchli.Boja sa momentálne o svoje životy. Na vz.ru píšu,že vírus celkom umlčal aktivity lbgti.A aj ochrancovia pedofilov na Sme momentálne sú ako myšky,no my sme nezabudli. Nie je to možné.
Bude sa treba jednoznačne rozhodnúť,ideš teda s démonmi,alebo s ľuďmi. Je presne ten čas,zlí budú ešte horší,dobrí ešte lepší. Niektorí sú na hrane. Dosť sa čudujem,ale na tej hrane vidím mnohých slovenských politikov,dokonca aj tú trúbu Čaputovú.No nesmú váhať dlho.
Dnes je napr.75 .výročie oslobodenia Bratislavy Sov.armádou. Všimla som si,ako niektorí z nás blahorečia počin čecháčkovského starostu Prahy 6-odstránenie sochy maršala Koneva a pri tej príležitosti sa pýtajú,"dokedy bude nad Bratislavou vztýčený ten ruský penis"(myslí sa samozrejme Slavín).
K tomu len tolko, duše mŕtvych sa nesmú urážať. Od januára sa nepredstaviteľne zrýchľuje karma.
A iba zopakujem slová klasika: Niektorí zdochnú,ale niektorí pôjdu do raja.

Roland Edvardsen

Debil či démon, ktorý sa s niekým škaredo zahráva? :-) Joj, pekne si mu napísal. Len aby si ho nedomotal. :-)
Panebože, kde produkujú týchto bláznov? A prečo ich musí byť tak veľa?

Náhodný okoloidúci

Neuveriteľné, čo všetko dokážu ľudia sami sebe vsugerovať. Napríklad pokladať seba samého za vyvoleného, pozvaného, nadradeného, a to čisto len na základe nejakých bájok z púšte.

mirage

si vnuknutie sem nieco napisat?
pred cca 2 tyzdnami som bol v retazci si nieco kupit na jedlo, vosiel som medzi regale a videl som ako z regalu doslova vyletelo 1kg balenie mleteho cukru, ale velmi spektakularnym sposobom, nieco ako skok do vody s 8 obratkami a vsetko prebehlo tak 2x zrychlene, aj pad, (normalne gravitacne zrychlenie ma clovek uz v oku).
vyskocilo z vysky tak 40 cm a dopadlo od regalu 30-35cm
tak ma to zaskocilo, ze som ten balik obisiel ani ho nezdvihol, takze chlap co vosiel kratko nato do ulicky z opacnej strany sa na mna prekvapene dival.
najskor som myslel, ze to nejaky pracovnik, co doklada Tovar, z druhej strany regalu postrcil, ale videl som, ze regal je v strede prehradeny plechovou stenou.
tak 20 baleni bolo poukladanych na stojato a 4-5 este na nich nalezato, aby sa zmestili do priecinku, a jeden takyto lezaty odtial vyletel
ak mal balik d(x)>s(z)>v(y), tak dlzkou bol zasunuty do regalu a v smere osi x odtial teda vyletel, hned urobil 3 obratky okolo osi x, hned nato 2-3 obratky okolo osi y (stale este v lezatej horizontalnej polohe), po tomto sa otocil z horizontalnej polohy do vertikalnej, zacal padat kolmo k zemi, pocas padu urobil 2-3 obratky okolo osi dlzky teraz ale reprezentovanej osou y

potom som mal sled myslienok takyto: to bolo ako polterg, bohvie ci tieto story o pg prezentuju iba krestania, alebo aj ine nabozenstva napr. budhisti, no ale na tuto story by bolo dobre sa spytat, ak uz vobec niekoho, tak knaza

slaven1

Z článočku na BusinessInsider:

The UK plans to issue coronavirus 'immunity passports' so people can leave the lockdown early The UK plans to roll out "immunity passports" to allow people who have contracted COVID-19 to leave the lockdown early.

UK Health Secretary Matt Hancock said the certificates would be issued to people who have built up immunity to the coronavirus so they can return to "normal life."

Citizens would need to test positive in an antibody test before being issued with the certificates.

Gerard Krause, the epidemiologist leading the project, told the magazine that people who are immune "could be given a type of vaccination card that, for example, allows them to be exempted" from "restrictions on their work."

A preklad pre vyštudovanú bábkoherečku Remišovú:

Spojené kráľovstvo plánuje vydať „imunitné pasy“ koronavírusu, aby ľudia mohli čo najskôr opustiť karanténu (domáce väzenie). Británia plánuje zaviesť „imunitné pasy“, aby umožnili ľuďom, ktorí prekonali COVID-19, opustiť [domáce väzenie] skôr.

Britská ministerka zdravotníctva Matt Hancock uviedla, že osvedčenia sa budú vydávať ľuďom, ktorí si vybudovali imunitu voči koronavírusu, aby sa mohli vrátiť do „normálneho života“.

Pred vydaním pasu by občania mali mať v tele testom preukázané protilátky.

Gerard Krause, epidemiológ a vedúci projektu, povedal časopisu, že ľuďom, ktorí sú imúnni, by mohli dostať druh očkovacej karty, ktorý im umožňuje byť vyňatý z „pracovných obmedzení“.

Ci pana, toto je učebnicový New World Order. Ešte mali dodať, že vakcíny bude vyrábať Billova Gatesova nadácia Planned Parenthood ;-)

Norman

Už to bolo všade spomínané. V originále Contagion, po Slovensky Nákaza.
https://www.csfd.cz/film/273515-nakaza/prehled/
Som ten film už videl, ale v časoch, keď to nebolo zaujímavé.
Dnes som našiel dobrú náladu si to znovapozrieť
V podstate je to technický opis podobnej nákazy, ako vládne dnes, robené v roku 2011 podla predošlých nákaz (SARS a podobne). A psychologicky je to vlastne dosť mierne. Nejaké tie rabovačky a tak, ale z dnešného pohľadu kľudné.
Končí to jasným varovaním, ako zasahovaním tam, kam nepatríme, a žraním toho, čo nemáme, si spôsobíme záhubu. Teda čiastočne, lebo vo filme jedna doktorka s riskovaním života nájde vakcínu. V realite ju zatiaľ nenašli, ani na Ebolu či Aids, pretože vedci sú dnes už len úradníci. Na 99% bez iskry, bez inteligencie, súčasná kríza nie je zlyhanie opatrení a spoločnosti, ale aj a najmä vedy. A ak aj nájdu niečo, je to proste neskoro.

Film vrelo odporúčam, je poučný . Na tom csfd,cz má 66%, len 66%, čo tiež svedčí o tom, ako je ľudstvo tupé. Ale ani nečudo, keď žerie netopierie sračky a vnútornosti z prasaťa, čo žerie vlastné sračky. Ospravedlňujem sa za pravdu, ale už je každý po večeri.

mirage

na youtube?

ja som si spomenul na knihu kmen andromeda od crichtona

Norman

je virus z kozmu, čiže pre ľudí moc odťažité, Je to stará kniha, ešte moc divoká - a Crichton bol vôbec skôr béčkový spisovateľ.

Čo sa týka linku na Nákazu, Tu sa to dá stiahnuť aj zadarmo
https://datoid.cz/a2m9Ek/nakaza-cz-avi

mirage

ci z kozmu alebo z hornych vrstiev atmosfery
mne sa prva tretina -polovica velmi pozdavala, a aj som v zanri scifi zamrzol v 70 rokoch, 70/80, novsie knihy sa mi uz nepacili, fantasy nemozem ani citit

pod pseudonymom john lange napisal dobru knihu dvojice, mne niekedy becko sadne viac ako a

Norman

kedysi to vyšlo v časopis Elektrón ako komiks, na pokračovanie, niekde na zadnej strane. Vtedy to bolo super:)
Ja už tiež neviem naisto, odkiaľ bol virus, možno teda z atmosféry, z družice, ale celé to bola taká kovbojka
Ja nič proti Crichtonovi, ale napríklad jeho kniha bola dlhá a otravná(Pray)... a vôbec jeho dielo je dosť taký dobrodružný bulvár:)

Čo sa týka scifi vôbec, súhlasim plne s tebou, a s pletením s fantasy to už celkom zahltili a zabili. Scifi by mal byť samostatný vážny obor literatúry a ani náhodou ani ako bočný či príbuzný žáner tam nepliesť nejaké rozprávky.
Samozrejme, americké kovbojky ako Enetrprise sú tiež hrôza.

Teraz sa ukazuje, že pravdu mali ti dystopické scifi, hech.

Dusanbe

aj ja, padlo to v nejakej mimozemskej sonde kdesi v Afrike a všetci kapali ako muchy, až na nejakého alkoholika, čo sa nadmerne ládoval, tuším, acylpirínom, takže mal "strašne prekyslený" organizmus, čo ten vírus neznášal.
Alebo tak, nejako.
Dnes, keď sme "prekyslený" všetci, by to napadlo asi len jogínov a vegánov...

Inak sme čítavali Stanislava Lema, Strugackých, Clarka, Asimova - také klasiky.

Široko-ďaleko najlepšia SCI-FI bola pre mňa Vesmírna odysea - aj sfilmovaná.

Vyrastali sme v spoločenskom a kultúrnom prostredí, kde budúcnosť ľudstva bola vždy prirodzene svetlá, pokroková a humánna.

Stretnutie s holywoodskými SCI-FI predstavami zdegenerovanej, násilníckej a rozpadnutej spoločnosti, bol menší šok. Myslel som si, točia všetko, čo sa dá predať a na čom sa dá zarobiť - ale, ono to má v tejto kultúre naozaj hlbšiu podstatu.

Norman

s tým posledným odstavcom súhlasim absolútne.

A Vesmírna Odysea je skutočne aj myšlienkou aj spracovaním, aj filmovým, naozaj jedno optimum. Clark bol totiž nielen technik, ale aj vzdelaný mystik.

( čo sa týka Andromedy, padlo to práve že v USA - a už som pozrel aj na web - bol to úplne cudzí organizmus z vesmíru, a preto žral aj gumu a nedokázali ho udržať. Našťastie neprežil v kyselom prostredí (acylpirin) alebo v zásaditom.

Ale podstatné tak je to prázdne mesto, sem tam nejaká mrtvola. Kto by si to nepamätal. Ako dnes (mám pridať smile? )
Ale bol to teda kozmický element, ľahko sa ho zabavili :-)

slaven1

Pražská verejná správa využila zákaz zhromažďovania aby sa vyhli protestom a odstránila sochu maršála Koneva. Navrhujem presunúť sochu na Slovensko, do Bratislavy alebo Košíc. Niekam na Pražskú ulicu.

Pražská špína se vypořádala s maršálem, který Prahu uchránil před osudem Varšavy

 

Ľubov

Včera si pripomenuli 75.výročie oslobodenia Bratislavy v Moskve slávnostným ohňostrojom
https://www.youtube.com/watch?v=m1YGaFYp_No nerozumiem ,čo to znamená.Niečo sa pečie? pripomenulo mi to jednu indíciu zo seriálu Simpsonovci,kde na mape v roku 2024 je detail Slovenska,ktoré je rozdelené zhruba v strede na západnú a východnú časť.
Ešte poznámka,že včera na Slavíne boli všetci,od Matoviča po Pellegriniho,Čaputovú nespomenuli.Ku Konevovi sa mi zdá ruská reakcia zdržanlivá,odpoveď asi príde neskôr.
Ale ten ohňostroj kvoli Bratislave ma zaskočil.

Norman

To robia zrejme s každým mestom: Budapešť a tak.

slaven1

Hlavné mesto... ukazuje ako má vyzerať deň oslavy oslobodenia.

Táto veta je písaná pre budúcnosť: 25 miliónov padnutých na strane ZSSR v procese oslobodzovania nemeckého národa od zhubnej ideológie, ktoré na neho uvalilo svetové "zákulisie" je silná "krvavá obeta" (viď kniha Kto financoval Hitlera od James Pool).

https://www.globalresearch.ca/history-of-world-war-ii-nazi-germany-was-f...

vrbovčan

Zaujímavé čítanie. Najmä komentáre. Ľudia na IZP (Inštitút zdravotnej politiky) sú prístupní kritike a poctivo odpovedajú na komentáre ľudí, čo sa vyznajú, a kritizujú ich poslednú analýzu kvôli priepastným rozdielom v ich predpovedi (predikcii) a skutočných výsledkoch testov. IZP tvrdí, že testy nájdu len malé percento infikovaných a drvivá väčšina chodí po svete bez absolútnych príznakov a chorobu nevedomky prechodia.
Niektorí ľudia im tam tvrdia, že šíria poplašné správy a na základe tých správ firmy prijímajú zásadné rozhodnutia poškodzujúce ich ekonomiku.
Tak potom čím je tak nebezpečná? Sa pýtam ja.
Komu sa chce, nech si prečíta.

https://www.facebook.com/izp.mzsr/posts/1553386418173661

A tu je tá ich posledná predikcia.

https://izp.sk/wp-content/uploads/2020/04/CRN_IZP_29-3-2020_final4.pdf

mirage

od tejto rusky som nevidel. v skratke udajne vystudovala epidemiologiu v 90. v moskve ale zije v ita a robi sprievodkynu, ma priatelku na ambulancii 1.pomoci, ktora spade pod dve nemocnice atalanta, siena,
ambulancia mala navstevu inspekciu virusologa, 1:50, 5:00, s ktorym sa tato rozpravala, virus je uz iny ako ten v cine, diagnozu stanovuje patolog, na zaklade vyterov?4:00, 9:00 ktore sa pouzivaju pri bakteriach

https://www.youtube.com/watch?v=K10dDbfvvpM