Predikovateľnosť spoločnosti nielen pri pandémii

Už takmer pred mesiacom som sem dal odhady vývoja pandémiie Covid-19, ktoré boli postavené na priebehu epidémie v Číne. Na základných informáciách o dĺžke infekcie/choroby  okolo 2-3 týždňoch, a na základe dovtedajšieho priebehu som urobil jednoduchý algoritmus. Ten ukazoval, že epidémia pri týchto podmienkach v priebehu mája klesne k nule a tým bude môcť byť považovaná za potlačenú (v danom regióne).

Sme v máji a môžeme porovnať vtedajší graf s dnešným.

Keďže Slovensko je malé a výnimočné nezasiahnuté, robil som to vtedy s Nemeckom – blízkou a relevantnou krajinou. Bolo to v tomto článku

http://www.nadhlad.com/content/priebeh-pandemie

 

Pripomeniem: Hrubou čiarou je počet denne zistených nových nakazených.

Prerušovaná čiara je počet aktívne infikovaných, potencionálnych šíriteľov a chorých.

Na grafe z apríla sú namerané dáta až do 13.4, zvyšok je vypočítaná aproximácia.

 

 

 

 

Na grafe z dneška sú namerané dáta do 5.5, (ďalší priebeh je tiež aproximácia)

 

Nemožno poprieť, že dnešná realita sa s odhadom spred mesiaca zhoduje takmer dokonale. Práve na dnešné dni bol výpočtom predpovedané okolo 1000 nových prípadov. To je splnené.

Pandémia sa naozaj dá potlačiť a dokázala to aj Východná a Stredná Európa. So Západom je to už horšie a ku trvalému klesaniu sa nedokážu dostať hlavne Británia a USA (malé špinavé príklady so zlým vedením, ako Belgicko či Švedsko, nestoja za spomínanie, to sú výnimky, ostrovčeky blbosti). Ale aj Británia a USA dúfajme dospejú časom k potlačeniu tejto pandémie – len im ten rozvoj bude trvať pár mesiacov dlhšie.

Varovanie:  kedže sa teraz pomery skúšobne uvoľňujú, prirodzene môže nastať  určitý reverz pri reinfekcii z vonku - ale metóda liečenia je už overená  a tak nové ohniská infekcie len predlžia trápenie, ale celkové vyzdravenie nezastavia.

 

Poučenie

Nedávam tu toto porovnanie len pre znovu pripomenutie nášho  optimizmu voči pandémii Covod-19. Nielen ako pripomenutie našej predpovede, že koncom mája by mohla byť pandémia prekonaná. Ani ho nedávam ako ukážku, ako presne dokázala práve moja analýza projektovať situáciu (i keď musím spomenúť, že vrátenie sa k algoritmom mi bolo čírou radosťou a overený výsledok ešte viac). Nejde mi ani v prvom rade  o to vyjadriť, ako je všeobecne matematika neochvejná sila na ceste poznania (znie to ako fráza, ale je to naozaj tak, milé deti).

To všetko sú teraz pre mňa len vedľajšie záležitosti.  Ja chcem v tejto situácii hlavne zdôrazniť. že ako je to tu pri pandémii predpovedateľné, ak máte zopár presných údajov, tak je vypočítateľná a predvídateľná celá spoločnosť. V akomkoľvek aspekte.

A nie je to nič zložité, treba sa len na vec pozrieť zo správnej strany a vedieť trocha analyticky abstrahovať. A ani nejaká umelá inteligencia nie je potrebná, ba ani počítač – to isté sa dá urobiť v podstate aj na papieri s ceruzkou – ak máte dostatočnú mohutnosť mysle. Áno, malo by sa to povedať verejnosti – všetci ste dopredu vypočítateľní.

Tento systém na to nepotrebuje sám vytvárať pandémie a iné neobyvklosti – ono sa vždy nejaká tá porucha vyskytne sama a aj bez výnimočných situácií má režim ten biomateriál štatisticky pod kontrolou a ak treba, formuje ho lacnými memetickými, kultúrnymi vplyvmi.

A systém vie, že ak aj mu nejaké percentá biomateriálu uniknú z jeho dosahu, z jeho várky,  isté je, že väčšina sa bude správať presne tak, ako káže matematický štatistický zákon. Zostane na pekáči.

Pri pohľade zvonka to vyzerá tak, že z veľkej gundže skrúcajúcich sa a snaživo trpiacich ľudí sa každú chvílu vytrhávajú jednotlivci a kráčajú k záchrane mimo toto Danteho stádo, ale potom, pri väčšej alebo menšej vzdialenosti, zas prepadnú akémusi vnútornému šialenstvu a buď s výkrikom nadšenia alebo so skeptickou únavou sa do mentálneho pekla vracajú.

Nedokážu oklamať kauzalitu a svoje parametre, ktoré ich trajektóriu v potenciálovom priestore štatisticky predurčujú. Až na výnimky.

Netreba sa ale trápiť s touto celkovou situáciou. Aj keď to jednotlivci zvnútra nedokážu, každý režim je ako celok tiež len memetická pandémia, ktorá po čase sama seba zožerie. A ak je to pridlho a únavné, dá sa pridať do ohňa, možno nasypať  trocha katalyzátora alebo trocha legujúce prísady a ... výsledok, ak to niekto naozaj chce a má na to zdroje, je potom už podľa celkom inej krivky.

 

 

0
mirage

ako take, moze len vitat, ze svedsko a bielorusko sa podujalo na tento pristup - ak ten pristup je v '' sulade'' s mentalitou obyvatelstva a to je s tymto pristupom uzrozumene - budu k dispozicii informacie aj z opacnej strany

svedsko ma 10 mio. obyvatelov, 23 tis. infikovanych a 3 tis. ex., tj 13%-na miera fatalnosti pripadov

zaujimave su ale nie iba cisla, ale aj dalsie info za nimi - dalsie info o nakazenych
23 tis. nie je vela a dalo by sa to analyzovat podla
veku,
- chorobopis a zdravot. stav ludi
miesta nakazy alebo pravdepodobneho miesta,
-sposobu zivata - byva sam, v rod. dome, v bytovke, gette, zamestanie maly velky kolektiv
od koho to chytili ( od pribuzneho, sirieho suseda, kolegov, v mhd, zdrav. pracovnikov, social pracovnikov...)
- pavuk ci sa obete poznali, mohli stretnut...
- zvyklosti, podla etnicity

a potom sa mozu robit zavery a porovnanie jednotl. statov
ak sa neurobi aspon pri jednom mensom-strednom state takato analyza, tak nech idu do r*ti s informovanim o pandemii
na emotivne story vsetkehu druhu bez racionalnej info nie v takomto case nikto zvedavy

slovensko ma menej ex oproti swe, ale koho sme zachranili a za aku cenu?, ludi co aj tak do roku odidu na ine choroby?
chytaju to aj mladsi, co je to za ludi, staraju sa o svoje zdravie aspon primerane svojmu veku? aby sme tu z vacsej casti nefnukali nad ludmi, ktorym to je samym jedno co im moze hrozit

ak ma infekcia u vacsiny lahky priebeh, tak tie cisla nejako neohuruju

Norman

myslíš ako experiment, nejakých pacientov-štáty liečiť, a iné nechať, nech vieme, ako vyzerá neliečený pacient?
No veď dobre, to sa spravilo, a niele vo Švédsku - aj Briti a Američania váhali, Taliani, Spanieli a Francúzi asi ani inak nevedeli.
Výsledky su JEDNOZNAČNĚ
Švédsko má asi 4 krát horšie výsledky, ako vedlajšie škandinávske štáty. A to malo ešte šťastie, lebo ho okolité štáty vlastne izolovali.

Ako by to mali zmeniť sledovania, kde a ako sa kto nakazil? To len zahováraš.

Už som tu hovoril, že jestvuje aj iná možnosť, v Afrike sa k nej niekde možno dopracujú, bohvie - všetci infikovaní, slabé odumrie, priemerný vek maximal 65, potom zdochýnanie na zápal plúc - u prakticky kazdeho, virus je virus, neodrbe ho ani celebrita. Ak by sa náhodou nepotvrdila trvalá imunita - a tá vôbec vôbec nie je istá, ani poriadna vakcína ... blbá perspektíva na dôchodok. Ale aspoň by bolo viac pre nás mladých :-)
Ale veď načo majú žiť ľudia dlhšie, že, 65 je dosť, pche.

Ináč ten tvoj záver je tiež výborný. Jasné, chorí sú si sami vinní. No, vieš o tom, že to dosť chytalo mladých športovcov? Z nejakého neznámeho dôvodu, asi namáhanie plúc, alebo čo... fakt sa nevie, ale sú také prípady, viac ako normál. No športovci, môžu si za to sami, nemali toľko behať.

Čo sa týka súladu rozhodovania o zdraví obyvateľstva s "mentalitou obyvateľstva" - o tom mi rozprávaj :-) Akú má mentalitu Bielorus, odlišnú od Ukrajinca a Rusa? Alebo je asi v súlade s mentalitou Svédov aj to, aby si tam nechali navláčiť negrov a nechali sa znásilnovať. Nie, vláda má právo na rozhodovanie, ale zabíjať vlastné obyvateľstvo naozaj nie je v "súlade s mentalitou" s nikým z nich :-)

Náhodný okoloidúci

Viete, aký je rozdiel medzi koronavírusom a vakcínou proti koronavírusu?

Koronavírus neobsahuje hliník ani ortuť.

Ľubov

Teraz je také hluché obdobie,ticho pred búrkou,alebo čo.... čakáš niečo od stretnutia Trumpa ,Putina a Si Tin Pchinga v nedeĺu? Ja do toho vkladám určité nádeje,asi som nepoučiteĺná... predstavujem si,že buchnú po stole a očkovanie s hliníkom bude trestný čin.Svätá prostota.
Pokial však skutočne ide o nové prerozdelenie vplyvu,tak sa čosi hovorí,že Rusi na celú EU už kašlú.Ani sa im nečudujem,oni mi prídu takí šťastnejší a viac sami sebou,keď sú v tesnom zväzku s Iránom a možno aj s tým problémovým Tureckom.

Náhodný okoloidúci

V normálnom duševne zdravom svete by sféra vplyvu USA končila na ich hraniciach. Prípadne na hraniciach výsostných vôd. To isté platí pre Čínu. Toho by som sa rád dožil.

Vidím to takto:
Amíci sú schopní "riadiť svet" iba tak, že všetkých ľudí preopičia na malých Amíkov.
Číňania sú schopní "riadiť svet" iba tak, že všetkých ľudí preopičia na malých Číňanov.
Len Rusi sú schopní riadiť svet tak, že každý zostane sám sebou.

Norman

ten posledný odstavec o tom, ako Rusi nemenia zvyšok sveta a že vedia riadiť?

Náhodný okoloidúci

Ja viem, že som sa vyjadril trošku preexponovane :) taká malá provokácia :D

Ale pozri sa na to z tejto stránky: všade, kde siahne paprča anglosionistu, sa z bežného človeka stáva tupý konzument. V krajinách pod vplyvom Ruska k tomu nedošlo a ak, tak len v obmedzenej miere a práve pod vplyvom toho, že aj samotní Rusi boli a čiastočne ešte sú pod vplyvom anglosionizmu, ale snažia sa od neho oslobodiť.

USA všade vo svete ničia miestne hospodárstvo všetkými dostupnými prostriedkami, aby ho nahradili svojimi firmami alebo svojím dovozom. Rusi toto nerobia a nikdy ani nerobili.
A napríklad aj v časoch Sajúzu nerušimogo ruština nebola oficiálny štátny jazyk, ale slúžila ako spoločný dorozumievací jazyk národov ZSSR. Zatiaľ čo USA vyháňali Indiánov do koncentračných táborov eufemisticky nazvaných "rezervácie" alebo ich deti brali na "prevýchovu", ZSSR podporoval rôzne etnické skupiny na svojom území, tie si zachovali svoj jazyk, identitu kultúru. Porovnaj koľko indiánskych národov prežili na území USAa koľko domorodých národov žije na území bývalého ZSSR alebo súčasného Ruska.

Norman

veď vieme, ako to je, škoda slov.

Roland Edvardsen

Niekedy sa zamýšľam, či toto nekritické favorizovanie Ruska u časti alternatívy je najmä preto, lebo je to vnímané ako proti-systémové, ako deklaratívne vyhranenie sa voči anglosionizmu a tak sa ľudia toho chytajú ako symbolu odporu, alebo naozaj väčšina týchto ľudí úprimne verí, že život v Rusku a pod Rusmi by bol pre nich výraznejšie lepší ako to čo máme teraz. Len také zamyslenie.

vrbovčan

sa zamýšľam aj ja Roland.
Náš handicap je v tom, že sme malý národ a vždy, keď sme úzkych, sme odkázaní sa oprieť o nejaký veľký národ. Máme to zakódované v historickej pamäti. Od Avarov, Maďarov, Rakúšanov, Čechov, Rusov, USA. Nechávame si dehonestovať našich štátnikov od Svätopluka až po Fica, aby sme sa nemali ku komu obracať v ťažkých chvíľach. Aby sme ako bludné ovce putovali púšťou bez vodcu.
Lenin pri toľkých zločinoch, ktoré vykonal na začiatku sovietskeho režimu, ešte stále má miesto na hlavnom námestí ruského národa. Napoleon sochu kdesi na pobreží Francúzka atď.
Včera som si pozrel film o českom kolaborantovi Emanuelovi Moravcovi. Ten film sa vymyká globalistickému prostrediu, ktoré panuje v českom mediálnom prostredí. Dôkazom je, že autorom námetu je syn soc. dem. neoportunistického a pomaly už prenasledovaného poslanca Jandáka.
Dnes deklarovali naši traja najvyšší ústavní predstavitelia akúsi deklaráciu o zahranično-politickom smerovaní. O ktorej obsahu nikto nič nevie. Oni len ústne deklarovali, že po rokoch nesúladu medzi prezidentom, premierom a predsedom parlamentu konečne sú všetci aktuálni traja v súlade. Bodka.
Myslím, že pomaly môžme túto vládu charakterizivať ako kolaborantskú. Dokonca si myslím, že minister Naď je vlastne šedou eminenciou.

Roland Edvardsen

Obdobnú deklaráciu mali traja najvyšší aj minulý rok. Všetky vlády boli kolaborantské...táto je teda o čosi pro-americkejšia než tá predošlá, to áno, podobá sa v tomto viac na dzurindovcov.

Mňa teraz viac zaujali a znepokojujú tie nedávne správy o bratoch Pčolinských, ktorí zrejme fungovali ako akási paralelná SIS a zbierali kompro-materiály (na Pellegriniho a asi aj iných, nielen smerákov). Zdá sa, že Krajniak (napojený na Izraelcov, to treba pripomínať) si tu vybudoval sieť paralelnej tajnej služby, aj za pomoci takých ako Danielito, že.

Napokon obdobne fungoval a funguje aj Matovič. Ten tiež zbieral kompro-materiály na rôznych ľudí (Prochádzka, Drucker, smeráci, asi aj Kiska...) a ktovie či tiež niečo nedostal aj od Kočnera. Veď Matovič sám je v podstate niečo ako Kočner, bez akéhokoľvek preháňania, len o niečo pomätenejší. :-) A ktovie či ten Sulík a Remišová nedržia tak hubu a krok a nechávajú zo seba robiť handry aj preto, že Matelko niečo na nich drží v šuflíku. Samozrejme, len špekulácia, ale takto Matovič operuje, ako vydieračský gauner alebo podhadzovateľ diskreditačnej špiny.

Ľubov

Na koho nič nemajú,musí von,alebo stojí s percentami. Preto si myslím,že momentálne nič nemajú iba na Kotlebu. Ak by mu porástli percentá,tak ho indokrinujú.
Niet v tomto systéme riešenie. Je to dosť strelené,k čomu som dospela,ber to akože som rojko,nie realista.-(.
Riešenie je návrat cti. Česť ako najvyššia hodnota.

Roland Edvardsen

Kotleba veru nie je svätý, ani v tých sexuálnych záležitostiach, na ktoré ľudia akosi kladú neprimeraný dôraz (a potom sa čuduj, že je toľko politikov/mužov tak ľahko vydierateľných).
Ja viem, že môj realistický prístup nebude mnohým pochuti, niekedy si pripadám ako posol zlých správ, ktorý ničí ľuďom nádeje. Ale nie je to tak - naivizmus a nezdravé ružové okuliare naopak povedú k depresiám a sklamaniam. Preto si treba osvojiť tento realistický prístup - aj pre duševné zdravie.

Náhodný okoloidúci

Súhlasím, nerobme si ilúzie. Aj Rusi sú kolonialisti. Ale ten priepastný rozdiel v mentalite amerického, čínskeho, moslimského a ruského kolonialistu nevidí iba zaslepený. Ako ruského tým myslím naozaj ruského, nie ruskojazyčného nosáčika.

Roland Edvardsen

Ja ti neviem...takmer u každého kolonizátora by sme našli more desivých zločinov. K tým najbrutálnejším patrili asi Mongoli, Asýrčania, Arabi a Aztékovia. Z moderných dejín a medzi bielymi by viedli asi Briti, ale to je dané aj tým, že toho ovládli najviac, tak sa aj toho zlého viac nazbieralo.

mino

Tento fenomén ťažko popísať, no existuje. Po II.sv. Sme pripadli víťazom, nik nám nič nezobral no naočkovali nám svoj vírus, po 89-om sme kolóniou v pravom slova zmysle aj s koloniálnym vírusom. Pri Rusoch sme sa mohli rozvíjať koľko sme chceli, len sme im museli patriť. V novej dobe okrem toho,že im musíme patriť nesmieme sa rozvíjať, prišli sme o zdroje. Pri Rusoch ešte aj ľudské zdroje dosiahli nebývalý rozvoj.
Podľa definície vojny:Procesy na ovládnutie cudzích spoločenských, ľudských a prírodných zdrojov (približne) sa Rusi v histórii vždy správali inak a otázkou je do akej miery sú infikovaní celosvetovým týchktorýchnesmiememenovať vírusom, aby sa začali správať rovnako.
Viete, že u Rusov, Slovanov neostával otrok otrokom do konca života? Odpracoval si svoje a podľa spôsobených škôd (otroci bývali vyslovene vojnoví zajatci, dôsledok vojny) a svojich znalostí a prínosu dostával slobodu. Ak si ho vybrala miestna deva, dostával slobodu spolu s ich spoločným životom.
Otrok t,j. Slovan je už produktom “slobodného obchodu” a je záhadná téma a tabuizovaná. Čo-to naznačil Kučera na SV. Budapešť a Praha boli centrá obchodu s slovanskými otrokmi. Budapešť na južný prevažne Arabský, moslimský trh a Praha pre západný. Týchktorýchnesmiememenovať obchodníci s otrokmi zopakovali svoje znalosti aj v Novom svete, ba skryte dlho fungoval aj u nás. Pozrite si tabuľu na BA Bibiána, ak tam ešte je. Preto sú aj naši klasici v nemilosti, lebo poniektorí písali o bielom mäse, obchodníkoch a jeho zdrojoch pre svoje bordely.
Tiež jantárová obchodná cesta je vedľajším zastieracím nezmyslom, ako aj určitý účel našej reťaze rozsiahlych hradísk a hradov zhodou okolností práve na obhchodných cestách v dosť pravidelnom intervale.
Trepem piate cez deviate, ale súvisí to spolu.

Ľubov

Vysokí a silní varjagovia.boli žiadaný tovar počas existencie Chazarskej ríše ,veď chazari ich predávali ako teplé rožky. Asi tam mieriš.Po zániku Chazárie,chazarov- týchto turkoidov,ktorí konvertovali na judaizmus , ostalo obrovské množstvo na území dnešnej Ukrajiny,a v priebehu storočí sa indokrinovali do ruského národa. Tá časť,čo išla ďalej na západ sú aškenázi.Dosť informácií nájdeš na IV,chceš link? Noro robil relácie s Prof.Šafinom,bolo to poučné. Ktovie,ako je to dnes medzi nimi. Šafin vtedy povedal takú zvláštnu vec,že chazari rusov nenávia a budú nenávidieť navždy,ale niektorí z nich ich milujú ako samých seba.

mino

veľmi dobre fungujúci doteraz, na rovnakých základoch. Iba tovar, peniaze a spôsoby sa menia.
Rozbíjať, vytrhávať jednotlivosti a vyrábať clonu, kamufláž je ich spôsob prežitia.
Posledná veta je myslím odkaz na Krista, pretože ak bol ICH Mesiášom tak sú v riti. Podľa ich vlastných zdrojov a prameňov. Poslední budú prvými a všetko skryté a skrývané bude zjavné... Boja sa.
Ešte stále však majú šancu so sebou zobrať do pekla celý svet...

iris

.

Náhodný okoloidúci

Mmyslím, že si pochopil, ako som to myslel. Rusi skrátka majú iný "civilizačný kód" ako Amíci alebo Číňania.