Udržiavajte oheň! Covid-19 v druhej etape

V väčšine civilizovaných krajín sa podarilo dokázať, že pandémia SARS-2 sa dá zvládnuť spoločenskou izoláciou, bez zastavenia reálnej ekonomickej výroby, len s obmedzením hromadných zjazdov a zábavných sedení.

Nuž, svet nie je sranda, nie vždy možno spolu juchachať, ale masmediálna kampaň o ekonomickej kríze je jasne prehnaná. Možno aj preto sa zdá, že po nájdení metódy, ako úspešne pandémiu v jednotlivých krajinách zdolať, teraz nastáva doba "otvárania" - akoby sa naozaj niekto bál, že sa to skončí predčasne. Nie, v tomto smere nemusia mať obavy - politici a mocní práve týmto "otváraním" spôsobia, že problémy a chaotické pomery spojené s pandémiou sa budú ťahať úplne zbytočne ešte ďalšie mesiace. A tie "ekonomické" nechajú ľuďom na krku ešte roky.

 

Zobrazenie základných belošských štátov (prepočítané na rovnakú velkosť):

USA a Británia situáciu evidentne stále nezvládajú, počet novo nakazených sa udržiava už vyše mesiaca na približne rovnakej úrovni. To je hrozivé, nepochopiteľné, ak by sa niečo také dialo v Číne, všade by písali o neľudskosti a neschopnosti "komunistického" režimu. Zato anglosaské režimy kašlú nielen na svojich obyvateľov, ale aj na svoju tvár pred svetom. Snažia sa tento svoj tragický neúspech kompenzovať mediálnymi útokmi práve na Čínu - tým to ale neprekryjú.

Rusko ukazuje symbolicky aj na tomto prípade, že jeho nezávislé postoje sú len deklaratívne, ale v podstate je veľmi podobné Západu a opakuje po ňom všetky jeho chyby, vrátane nezvládnutia pandémie. Počtom nakazených sa už vyrovnalo tým najhorším krajinám - čo doslovne s radosťou už rozmazávajú naše správy, priam si v tom škodoradostne bahnia. Akosi už neuvedú, že našťastie v Rusku (a vedlajšom Bielorusku a Ukrajine) je napriek vysokému počtu nakazených oveľa nižšia úmrtnosť, ako na Západe. Dôvod je buď vakcinácia (proti TBC) alebo genetický rozdiel v etniku - v každom prípade je ten faktor odolnosti v Rusku (a vo východnej Európe vôbec) veľký a nespochybniteľný. 

Ako dobrý príklad sú na grafe ukázané štáty strednej Európy - Nemecko, Rakúsko, Česko. Dosiahnutý dobrý stav sa darí udržiavať, i keď od začiatku mája sa "uvoľňovanie" aj tam začína prejavovať - namiesto doliečenia sa udržiava pandému na rovnakej úrovni.

Slovensko na grafe nie je, lebo je neporovnatelne úspešné a nákazu dokázalo tak dobre odfiltrovať, že ho s nezodpovednými krajinami vlastne nemá zmysel porovnávať.

 

A ešte krátka ukážka najväčších hriešnikov z juhu Európy. Aj tí dosiahli za cenu tvrdej a dlhodobej izolácie úspech a vývoj smeroval správnym smerom - až do toho začiatku mája, kedy sa zrejme aj u nich  začalo "uvoľňovanie". Dôsledky jasne vidno, zhoršenie trvajúce už vyše týždňa nie je náhoda.

Na rozdiel od neistoty spred dvoch mesiacov, teraz je to celé len hľadanie kompromisu. Európa je na ceste uzdravenia, ale naši spojenci či susedia - USA, Británia, Rusko - to zas u seba nezvládajú. Dúfam, že nás teraz neprídu opäť zo závisti okupovať - ako to robili pred sto rokmi.

0
Roland Edvardsen

K tomu Rusku včera uverejnil zaujímavý text Postoj: https://www.postoj.sk/54685/koronavirus-opaet-odhaluje-slabiny-ruskeho-r...
Nízka smrtnosť vzhľadom na počet nakazených je vraj spôsobená odlišnou klasifikáciou úmrtí.

Norman

prirodzene, vždy je tu v hre aj tento problém hodnotenia.
Ale nižšia úmrtnosť sa netýka iba Ruska, ale siaha naozaj až do toho Nemecka, na tú východnú časť. Ako už bolo všade povedané, Nemecko je v tomto smere tiež posunuté oproti iným (západnejším) krajinám. Takže niečo na tej bio odolnosti môže byť.

Ešte tu môže faktor izolácie starobincov - zanedbanie tohto zohralo vážnu úlohu vo Švedsku, asi aj v Belgicku, Británii. Videli sme to aj u nás aj v Čechách, aj o Taliansku bolo počuť, ako je to významný faktor. Možno sú v tomto Rusi proste lepšie.

Ešte raz: Deformácia príčiny smrti môže hrať svoju rolu, zvlášť zo začiatku, hej, nie sme naivní, ale nie až takú.

sandro

Faktorov je vela. Rusko nema taku mieru dozitia ako zapad, takze nemaju prestarnute obyvatelstvo. Vobec sa nespomina, ale npr. fakt, ze zatialco vo vyspelej USA sa pohotovosti prehybaju pod naporom pacientov a ludia zomieraju cakajuc v sanitkach, v Rusku pribudaju Covid nemocnice ako huby po dazdi.
https://www.youtube.com/watch?v=YXQaFPhm_qg
https://www.youtube.com/watch?v=BnZHlcH1_uk

Samozrejme, v Rusku funguje silna propagadna, ale ak by tie cisla umrti boli naozaj hrozive, tak by sa o tom uz davno vedelo. Ten clanok z Postoja mi pride dost spekulativny.

Norman

som si ten "text" v Postoji pozrel podrobnejšie a teda musím povedať, mimo samú tématiku smrtnosti, že je to dobrý hnus.
Tak, ako ma prehnaný optimizmus voči Rusku núti občas reagovať, tieto protiruské pamflety naoazj vzbudzujú dojem, že proti Rusom stoja naozaj tie najodpornejšie podlé svine. Veď sa len pozrime.
Všetky klasické klišé - údajné zatajovanie, lekári vypadávajú z okien, nieto prostriedkov v nemocniciach , všetko skúpili oligarchovia .... všetky klišé a ohováračky, čo zazneli za posledné mesiace. Ani jedna taká veta nebola nikdy použitá napríklad voči USA.

A na konci fráza dobráka starajúceho sa o "ľud":
---
Dôsledky kokteilu zavádzania, neštandardných praktík či ekonomického úpadku si tak opäť odnesie najmä obyčajný ruský ľud.
---
Hnus, je to pre Postoj typický pokrytecký hnus. Vlastne až príliš jasný. Autor Lukáš Kekelák, študent. Aha.

Roland Edvardsen

Áno, Postoj je naozaj hnus - a to až taký, že v poslednej dobe začínam lajkovať aj príspevky takých progresivistických degenerátov ako Soltész alebo Hardoš. Je to najmä kvôli tomu, že práve Postoj začal najviac obhajovať Matoviča a pretláčať Lipšica, zatiaľ čo liberálny mainstream je teraz ten zdržanlivejší.
Som zvedavý, ako sa zase budú pohoršovať nad tým, že si niekto dovolil povedať pravdu o ministrovi zdravotníctva a nazvať ho tým čím je - fanatickým sektárskym magorom.

Norman

No takto - nebudem hovoriť všetky argumenty, indície či dokonca informácie - azda len jednu známu vec - Mativočov plán 10 miliónov na "nezávislú žurnalistiku".

Vyplýva mi z toho všetkého jeden záver:
Matovič zariadil rozsiahle a širokospektrálne podplácanie prestitútov.
Môže si to dovoliť. Dokáže to zorganizovať, na toto tých pár ľudí má. A hlavne vie, že média sú v tejto dobe základ - s tým prišiel do parlamentu, kde ho doniesol jeho malý špinavý reklamný pamflet rozdávaný do schránok. Pravdepodobne podchytil ksichty vo všetkých moťných mediálnych smeroch - veď ich zas pod Tatrami toľko nie je.

Postoj je vraj hlásna trúba KDH (ale kde je dnes KDHm že), ale je evidentné, že sa profiluje na radikálny fundamentalizmus. Nedávno tam vymenili šéfredaktora. Zdá sa, že sú pri peniazoch. Väčšinové obyvateľstvo prepadlo z mecha "zbohatneme v kapitalizme" do mecha "budeme sa mať zbožne vo fundamentálistickom konzervativizme".

Cítiť za tým smrad amerických evangelikánov, alebo ako sa všetci volajú. Sekta.
A za nimi americká armáda a "tajné" služby.
Takto priamočiaro a jednoznačne. Ako ten Japonec, čo bojoval v džungli aj 30 rokov po vojne, tak kým na kontinente Amerika a v USA sa už budú diať ktovie aké prevraty, tak títo poskoci tu budú do roztrhanie tela slúžiť svojej (zdochnutej) chymére.

Roland Edvardsen

Presne tak, je to jedna veľká neokonská (sionistická) sieť, kde hlavnými agentmi sú Krajniak s Lipšicom a propagandistickou trúbou Postoj, ktorý je de facto židokatolícke odštiepené krídlo Týždňa - matka je však vždy len jedna, tá americká. Oľano a KDH sú v mnohom prepojené subjekty, KDH však nevedelo pracovať s propagandou, mali nepresvedčivého predsedu, takže sa dostalo len Oľano. A pri ňom sa teraz cítia na koni, preto sú takí agresívni.

Btw, Postoj nedávno zdieľal aj sám Matovič, a to práve ich apologetiku ohľadne Lipšica, ktorého chcú dosadiť na GP. Tiež si kladiem otázku, kto tak dobre platí tento web, že si môžu dovoliť zamestnávať profesionálnych presstitútov.

Roland Edvardsen

Inak, keď už sme pri evanjelikáloch, tak áno, je známe, že ich využívajú aj americké tajné služby. Evanjelikáli sú tiež jedna z foriem novodobého amerického kolonializmu, najviac výrazné je to v latinskej Amerike. Sú to jedny z najhorlivejších podporovateľov nielen Ameriky a jej zločinov, ale i Izraela či sionizmu vo všeobecnosti.
A ten Krajči, minister zdravotníctva, k nim patrí. A asi aj ten Heger, čo sa dal zmagoriť sionistami rovno v USA.

Norman

Je zaujímavé, ako sa to znáša s vatikánskym katolicizmom.

Nuž, proste sú to všetko ľudia, ktorí vsadili na náboženstvo ako na najlepšiu moc - a je takmer jedno, aké. Samozrejme, aj to židovské, ale teraz už bude nastupovať aj podlízavosť voči islámu.
Ono ten fanatizmus, do ktorého smeruje Matovičova psychika, ten sa nebude dať už realizovať ničím iným, akom náboženstvom.
Nemám také informácie, ale som si istý, že mu súkromne ťažko zadrbáva aj týmto smerom.

Roland Edvardsen

Keď už si spomenul ten islam, tak ešte pripomienka: https://www.youtube.com/watch?v=Y7RR4r1ZSHw

Ako hovoríš, Matovič a spol. nakoniec skončia ako džihádisti. :-)

Náhodný okoloidúci

Tento text napísala Petra Demková. Pre tých, ktorí nevedia, o koho ide - bola asistentkou bývalej poslankyne Šimkovičovej.

https://zemavek.sk/preco-sa-uz-neda-verit-matovicovym-expertom/

Niečo o nosení rúšiek - teda že by sme sa ich čo najskôr mali zbaviť:

https://zemavek.sk/zahodte-ruska-vyzyva-uznavana-ceska-lekarka/

Dlhší text spred mesiaca, dôkladný rozbor rôznych štatistických ukazovateľov:

http://dfens-cz.com/pravda-o-ncov-19/
Pravda o nCOV-19: zfalšované statistiky, souboj epidemiologů s imunology, mediální hysterie

A tu je niečo o vitamíne D v súvislosti s koronou:

https://www.hlavnespravy.sk/vedci-uviedli-sposob-znizit-pocet-umrti-koro...

K tomu dodám, že to môže mať niečo spoločné s vekom. Taká moja špekulácia.
Mladí sa veľa pohybujú vonku na slnku, ľahko oblečení, krátke rukávy, dievčatá minisukne, vďaka čomu si ich mladé telo vytvorí určitú zásobu vitamínu D a počas zimy z nej ťaží. keď sa ku koncu zimy zásoba vitamínu D v tele zmenší, nastupuje chrípková epidémia.
Lenže starší ľudia sa vonku pohybujú oveľa menej, a to sú viac naobliekaní, takže majú v tele menej prírodného vitamínu D a to im zhoršuje priebeh infekcie.
Zaujímalo by ma, ako sú na tom koronou nakazené moslimky, ktoré stále chodia oplachtené a logicky preto trpia ťažkou avitaminózou.

Norman

K tej Demkovej:
Iba tí experti z toho inštitútu vytiahli ten model o tom, ako by vyzeral taliansky model na Slovensku. Od začiatku bolo povedané, že opatrenia sa robia preto, aby k tomu nedošlo.
Napríklad
"Ďalšie druhé Taliansko sme čakali po Veľkej noci, pretože nariadenie vlády polovica Slovenska ignorovala"
Nie je pravda, že to polovica Slovenska odignorovala. Môžeme sa baviť o tom, že to bolo prehnané, možno až zbytočné, a zle zrealizované (zápchy na cestách), ale zabránilo to splašenej migrácii a hromadnému onanovaniu okolo oblievačiek.Neodignorovala to polovica Slovenska.
"Celkovo mi tu niečo nesedí – tá zvláštna nespoľahlivosť testov"
To je úplne bežná vec pri všetkých medicínskych testoch, nehovoriac pri novom type vírusu.
"Takáto odchýlka je neprípustná! (Čo sa tu deje?)"
Tá teta je hysterka?

Všeobecne je v mediach viditeľná snaha spochybniť Krčméryho (viď články v Sme) a žiaľ, naša naivná "alternatíva" sa k tomu pridáva. A politizovanie tejto veci z dôvodu "lebo Matovič" je len ten istý primitivizmus, ako "lebo Fico".

2. O rúškach. Už somsa tu smial, že teraz, keď najhoršie prešlo, vylezú rôzni protirúškoví hrdinovia :-)
citujem:
"s každým výdechem odchází s vydechovaným vzduchem nejenom oxid uhličitý, ale i různé další zplodiny metabolismu. Odchází různé bakteriální nálože"
A títo hovoria o šírení strachu s Covidom. Takže každým výdychom odchádzajú z nás "BAKTERIALNE NALOZE". Je zázrak, že vôbec s tým svinstvom žijeme. Ale ak je to tak, tak sú rúška práve potrebné aj normálne, aby sme týmy "NALOZAMI" neohrozovali iných v dennodennom živote aj mimo pandémie :-)
Rúška mali aj výrazný psychologický aspekt, pozitívny, a teraz prirodzene sú postupne zbytočné. Ale bol to najmenej škodlivý, najlacnejší a pritom najefektívnejší nástroj proti pandémii. Bol a je a vždy bude.

3. K Defensovi:
Merania, práve v Čechách, indikujú, že nie je pravda predpoklad, že nakazených je násobne viac "ako sa tvrdí". Do styku s vírom zrejme prišlo naozaj len minimum ľudí.
To druhé, že ťažký priebeh je úmerný koncentrácii vdýchnutých vírov sa zdá byť pravdivý - aj preto sú rúška efektívne, lebo aj keď sa cez ne dostane percento vírov, je ich fakticky menej.

Výborný je argument, že v NewYorku a Taliansku "statistiku falešne zvyšujú miestne špecifiká". Jasné, všeobecne videné a milionové čísla sú "špecifiká".

4. Vitamín D
O vitamíne D sa hovorilo od začiatku, o opalovaní a tak. To je správny článok, čo aspoň nejako pomôže, možno :-) I keď oni varujú, že sa jedná o hladinu vitamínu D u ťažkých už chorých, tak bacha.

Ináč tvoja úvaha, že "že to môže mať niečo spoločné s vekom" - hej, už si to všimli, že starí ľudia sú rizikovejší :-) No dobre, robím si srandu.

Ja som, úplne vážne a znelo to presvedčivo, seriózne, narazil na informáciu, že ťažký priebeh a úmrtia nie sú spôsobené priamo zápalom a infekciami, ale vlastne určitou prehnanou imunitnou reakciou plúc a dýchacieho aparátu. Prehnaná a rozhádzaná "imunita" - to je to, čo ľudstvo zabíja aj pri väčšine iných problémov. Nie "posilňovať imunitu" je cesta - tým sa práve rozboje a rozhádže.

Upozornil by som aj na to, že teraz časom sa zlepšuje aj ošetrovanie chorých v nemocniciach, predsa len zbierajú nejaké skúsenosti. Preto počet prípadov mrtvych bude zákonite klesať. Dá sa povedať, že mnoho, naozaj mnoho z mrtvych v Taliansku ale aj inde, mali na svedomí metódy "liečenia". Možno aj v Belgicku s tými najhoršími číslami. Krajiny s "vysokou úrovňou nemocníc" zrejme kauzálne najviac ľudí zabili. Z nevedomosti, ale to hovoria čísla.

Náhodný okoloidúci

Nemôžeme porovnávať štatistiky jednotlivých štátov, keď nie je dôsledne zjednotená metodika zberu a vyhodnotenia údajov.
Niekto môže zomrieť na infarkt alebo na mozgovú porážku, v tele má vírus, ale pitva neodhalí ani najmenšie stopy poškodenia pľúcnych ani iných tkanív vírusom. Tak kam ho zaradiť?
Už aj v samotnom Taliansku sa začínajú objavovať pochybnosti o oficiálnych údajoch, dokonca zo strany ľudí v rizikovom veku.

Tu je to pekne zhrnuté, a ešte aj samotný autor Gustáv Murín (vyštudovaný biológ) je v rizikovom veku.
https://gumurin.blog.pravda.sk/2020/05/11/pandemia-virusovych-klamstiev/

O existencii vírusu nepochybujem, ale celé je to príliš spolitizované. každý by si na korone chcel prihrať polievočku - Amíci proti Číne, aby vynulovali dlh a geopoliticky ju odstavili, farmafirmy by sa chceli zahojiť na vakcíne a preto spochybňujú všetky ostatné metódy liečby, vlády chcú zbierať údaje o pohybe občanov, zahraničné obchodné reťazce sa nabalili na úkor zatvorených malých obchodov, banky masívne pretláčajú bezhotovostné platby, a ak je to aj celé podfuk, žiadna vláda to nemôže priznať, lebo by čelila žalobám a vzburám.

Norman

Metodika je v nejakej miere v princípe zjednotená. Kto povedal, že nie je dostatočne zjednotená? To by sa nedali porovnávať ani školské známky, proste nič, ak by sa porovnávalo iba "dôsledne" zjednotené. Proste sa porovná, čo je, s určitou tolerancou.

To, aká je tá melodika, už bolo popísané aj v novinách. Veď zas tí lekári nie sú až takí blbci, ani takí mafiáni. Ba povedal by som, že dôvod smrti je dosť medzinárodne rozšírená metodika. To sú proste len mýty, ako označujú za úmrtie covid niekoho, koho zrazí auto a podobne.

Murín je spisovateľ, hladač škandálov, záhadológ, žije z extrémov a tajomna - čítal som to už, je to neseriózne. Murín nie je žiadna autorita, naozaj nie, čoraz menšia.

Súhlasím, že je to spolitizované - ale nie až tak priebeh pandémie, ale "ekonomické škody" a podobné veci okolo. Spolitizované mi pripadajú reakcie "alternatívy", hlavne tej prvoplánovej. Pritom si stačí spomenúť - vlády a mocní nešírili paniku, ale naopak, snažili sa problém odmietať, epidémiu podceňovať. Začali robiť nepríjemné a nepopulárne kroky až potom, keď už mali doma živelnú hystériu (Čechy, Slovensko a niektoré iné vlády, ktoré úspešne a včas zareagovali, sú skôr výnimka).

Mňe vadí to, že alternatíva sa vrhá na verzie bez motívov,bez logiky. Podvod? Aký a v akom zámere? A čo konkrétne byť vlastne podvod? Počty mrtvych? Ak sú počty sfalšované, tak niekde práve smerom dole, aby ich bolo menej.
Áno, je umelá hystéria - ale ekonomická. Štáty rozdávajú peniaze ako zúrivé a alternatíva sa baví o tom, že boli ich papule znásilnené rúškami a že chcú ísť k moru v lete. Sú tí ľudia naozaj stále takí slepí??
Ak aj je pandémia rôznymi kruhmi povedzme umelo vyvolávaná a nafukovaná - kto ju viac udržuje pri živote ako ľudia, čo sú proti disciplíne a udržaniu izolačných opatrení? Teraz chcú práve naši známi,ako DenníkN a podobne, zas otvárať hranice - a infekcia sa zas bude šíriť a ďalej bude treba tento predsa len výnimočný stav. Tam by som videl už zámer, to áno - len ma prekvapuje, že mnohá alternatíva im na to skočila a pomáha im. To nevidia, na koho strane sa ocitli?

Náhodný okoloidúci

Čítal som viacero správ, podľa ktorých sa kolaps zdravotníctva v severnom Taliansku nijako nelíši od kolapsu, ktorý tam viackrát zažili počas bežnej chrípky. A tiež my nevieme, či do štatistiky obetí vírusu započítavajú len nakazených alebo paušálne hocikoho podozrivého aj bez testov. Aj o tom sa už vo viacerých článkoch písalo.

Ešte čo sa týka katastrofických scenárov, s tými prichádzali politici nie iba na začiatku krízy, ale aj dávno po zavedení opatrení - karantény, rúšok, zatvorenia hraníc. To nebolo preventívne strašenie, čo by sa stalo, keby sme neprijali opatrenia. To boli vážne myslené predpovede v čase, keď opatrenia už dávno bežali naplno. Mali sme tu mať pol milióna nakazených - kde sú? Pred nejakými dvoma či troma týždňami Matelko tvrdil, že po Slovensku sa pohybuje 3 - 4 000 nezachytených nakazených. Včera tvrdil, že máme 2500 nezachytených nakazených. Ale v štatistike pribudlo len niekoľko jednotlivcov, nie 500 - 1500 chorých.
Ľudia dobre vidia, že katastrofické scenáre sa nenapĺňajú, preto začínajú byť skeptickí a znechutení.

Nočník N nečítam, aby som mu nezvyšoval čítanosť :D Ale týmto N-kovým pisárikom a SMEtisku asi vadí hlavne to, že kvôli vírusu nemajú možnosť pretláčať úchylnú liberálnu agendu. Všetko prekryl vírus, zatiaľ čo ich obľúbené genderové úchylnosti a propagácia multikulti boli vytlačené úplne mimo.
Alternatíva má zasa pocit, že prijímané opatrenia a vyhlásenia politikov až príliš nápadne pripomínajú Orwella a Huxleya a ich 1984 a Prekrásny nový svet. Preto tá nervozita na strane alternatívy.

Pripočítaj k tomu Billa Gejca a jeho činnosť a vyhlásenia za posledné roky. Na jednej strane reční o preľudnení a potrebe znížiť počet obyvateľov Zeme, na druhej strane ich ide zachraňovať vakcínou? Buď je to oxymoron alebo má vakcinácia mať iný cieľ ako ochranu ľudí pred vírusom.

Čiže pochybnosti ľudí nie sú až také iracionálne a neodložené ako by sa mohlo zdať. Až príliš často sa za kvetnatými rečami skrývali a skrývajú špinavosti.

iris

Niet co dodat

Norman

Ty tvrdíš, že epidémia je seriózna, a on, že je to nepodstatný chrípkový vírus a podvod. Ak s ním teda môžeš súhlasiť?

iris

.

Norman

to je ten proces. V poriadku.
Len netreba zabúdať, analytici by nemali zabúdať, že stav dnes nie je ten, aký bol pred dvoma mesiacmi.
To je ako s tornádom - keď prejde, naivný človek by si mohol myslieť, že je zbytočné schovávať sa dočasne do krytu. Zvlášť, keď zhodou okolností náš domček stále stojí a v tomto tornáde neutrpel mnoho škôd.

Norman

Ty si vždy prichídzal s tými racionálnymi skeptikmi - čo si sa od nich nauťil?
Keď sa povie, že je tu v krajine 2500 nakazených, je to možno prehnané - ale otestovaním pár tisíc to nemôžeš vyvrátiť. To číslo, ako aj tie odhady toho ústavu, sú matematická nevyhnutnosť AK by sa neurobili opatrenia.

Čo sa týka Talianska - vážne pochybujem, že by mali to, čo tam mali teraz, mali aj iné roky.
A vôbec si musíte naozaj vybrať verziu - je vírus umelý alebo nie, je možno pre nás jedno, ale vyčínal tam v Taliansku už minulý rok, alebo nevyčínal vôbec. Keď niečo neznášam, tak je to inkonzistencia názorov.

Občas si treba pozrieť, čo píšu na Sme, aby si vedel, čo vlastne ich páni presadzujú.

Čo sa týka Bila Gatesa - to je ten tajný špión, ktroý skrýva svoje zámery tak, že sa celosvetovo angažuje okolo vakcín a tak. Veľmi rafinované, asi aby bol nenápadný. Ale k veci - to, že táto planéta zdochýňa pod preťažením, je už jasne vidno všade. Jediná reálna metóda je zníženie počtu ľudstva a zmena jeho životného štýlu. K tomu dôjde buď kontrolovane a ako tak jemne, alebo sa to stane katastroficky. Ale pochybujem, že by to niekto seriózny chcel dosiahnuť vážnou pandémiou, nehovoriac vakcínou, ktorá by ľudí zabila. To, že je zem preľudnená nevylučuje angažovanosť v nejakých humanitárnych vakcínach.

Pochybnosti sú na mieste, vždy, ale neviem, kde vidíš u mocných nejaké kvetnaté reči. Ja to vidím tak, že pandémia a súčasné procesy ich systémom dosť otriasla - aj keď oni sa samozrejme budú snažiť z toho niečo využiť, kým sa dav baví o hlúpostiach.

mailer

.

Norman

Boli ste dva mesiace zalezení, možno viac ako zvyšok európy, a teraz vyliezate a niektorí machrujete.

Ako malé deti, ktoré pred búrkou zalezú a keď prejde, tak vyliezajú a tvrdia, že sa nebolo treba schovávať, veď sú vlastne celkom suchí.

iris

.

iris

.

iris

.

mirage

ci to video ide
dnes zapadalo pomaly slnko, ked som mal pocit, ze sa na mna z oblohy nieco diva

tvar pareidolia
https://www.metacafe.com/watch/12071908/parei/

mirage
mirage

cas fotiek na videu je 20:35,
neskor si hovorim, ze som mohol urobit par zaberov 10 min. neskor, aby bolo vidiet ako sa obraz rozplyval, ale asi som uz nemal volne miesto v pamati. Neskor som vsak s prekvapenim zistil, ze som urobil jedno foto uz skor, 20:28, kde som si ziadny obraz povodne nevsimol, ale aj tam uz bol

- jedna tvar sa zmenila na druhu

https://ulozto.net/file/Gg6qMR78e1gr/2230-jpg

iris

.

Ľubov

Pekné a pravdivé. (Pozrela som si preklad).

slaven1

Vetvička:

Průměrný věk mužů zemřelých v ČR "v souvislosti s COVIDem": 76,1 roků. Průměrný věk žen zemřelých v ČR "v souvislosti s COVIDem": 81,4 roků  Průměrný věk v ČR zemřelých mužů za 1-9/2019: 72,8 roků. Průměrný věk zemřelých žen za 1-9/2019: 79,7 roků.

A řizena demolice celosvětove ekonomiky pokračuje. Jen Chorvati si dovolili tajně připustit, že kral je nahy a otevřeli hranice bez přiblblych podminek.

Norman

Vetvička je fajn ostravský humorista, ale toto nem jeho parketa.

Po tisíci raz opakujem,nie pre Salvena, tam som to vzdal, ale opakujem, že opatrenia neboli kvôli stavu, aký prebehol, ale kvôli stavu, aký BY nastal, ak by opatrenia neboli. Masová choroba trvajúca pár týždňpv, veľká úmrtnosť aj prípadne trvalé plúcne následka - aj u mladých, ako nepochybne Slaven je.

Ale hlavne - tvrdenie, že toto riadili mocenské elity je chybné a vadné aj preto, lebo koronavíris, nech už vznikol a začal sa šíriť akokoľvek, ukázal NESCHOPNOST svetových mocenských elít.

Ešte raz prehľad o názore na svetovú moc:
1. oficiálny, že mocní sú dobrí a všetko riadia tak, ako majú a pre všeobecné dobro
2. Konšpiračný, že mocní sú hajzli, ale všetko ovládajú a robia to riadene a cielene ( teoria dostatočnovo napravlenia prediktora a podobné, to tvrdia Slaven, Pjakin a podobní )
3. Racionálna a pravdivý pohľad: mocný sú nielen zmrdi (ako väčšina ľudstva) ale sú navyše aj neschopní a blbí a nič naozaj neovládajú (ako väčšina ľudstva) . To tvrdí elita, a okrem iných aj ja a tu moji priatelia :)

Neviem, či si človek naozaj môže vybrať, ako to chce vidieť, ale v každom prípade má každý človek jeden z týchto názorov. Prvé dva sú samozrejme mylné.

mino

Po revolúcii som si vytvoril súkromný bonmotík, doteraz mi platí a pasuje na väčšinu diania naokolo: Ak ide o peniaze nič sa nedeje náhodne. Ak ide o veľké peniaze tak už absolútne nič nie je náhodné.

Už som "vo veku", po revolúcii ešte žili rodičia a známi, čo zažili ešte R-U. Zažili spústu zmien, mien a prevratov.
Ja som bol mladý a hlúpy, veľmi som žral Nežnú. Jedna z uvedených (zažila na vlastnej koži znárodnenie) to komentovala: "Keď sa títo noví dostali k moci." A to bol pre mňa šok, žiadna radosť, žiadne zadosťučinenie. Títo ľudia už vtedy presne vedeli kam to smeruje a kde to skončí. Už to zažili.

Norman

Len doplním či zopakujem - čo sa týka Covidu - jedno je samotná choroba, a druhé je šialenstvo, ktoré LEN TERAZ naozaj začína. Urobia z toho, že malá časť ľudí sedeli mesiac dva doma a nechodili po dovolenkách, po nákupoch - z toho urobia "ekonomickú krízu" storočia.
Ale hlúpa alternatíva, ktorá tvrdí, že opatrenia boli zbytočné a škodlivé, im v tomto "krízovom klamstve" len pomáha. Pomáha im v nafukovaní toho klamstva, aké hrozné ekonomické škoda vraj nastali.

Čo sa týka "revolúcii a prevratov" - práve som sem písal, že táto povrchná "politika" a "zmeny systému" sú ako žehlenie si kučeravých vlasov, aby boli rovné - podarí sa to dočasne, ale jadro produkuje stále nové a zase skrútené vlasy. Preto zvrhnutie tlstých komunistických debilov, respektíve ich dobrovoľný odchod, to bola dobrá vec. Ale z hovna bič neupletieš a tak to tu aj pokračovalo. Všetci z nás sme to zažili a spomíname si aj na niektoré konkrétne okamžiky, ktoré nás poučili, že nie, ani náhodou sa nestal zázrak.
Treba rozbiť tie krivé zrkadlá, pokiaľ možno všetky a ukázať ľuďom pravdu o nich samých. Treba ... nuž, nič netreba, ale to tí babráci potrebujú, to nezaškodí.