Kotleba v Bratislave

Preto sa ho boja, lebo v parlamente ho neumlčia.

Autor: 
téma: 
Aman Againsttime

Pokiaľ ide o to stopnutie financií tomu pochybnému divadlu, páčilo by sa mi, ak by Kotleba alebo niekto z jeho ľudí boli schopní o niečo podrobnejšie ľuďom vysvetliť v čom presne je problém. Tu naozaj nejde o len o nejakú nahotu (nahota sama o sebe predsa nie je problém - i s erotikou sa dá pracovať vkusne, ak má človek talent a estetický cit), ale o celkové "choré" vyznenie ich tvorby (a to i vtedy, keď sú oblečení). Pozrel som si ukážky z ich tvorby na ich webovej stránke a súhlasím s tým, že ide naozaj o podvratný, nihilistický - či na rovinu povedané - židovský hnus (a to som - povedzme oproti niektorým nacionalistickým konzervám - pomerne otvorený i modernému umeniu. Mám napr. rád taliansky futurizmus či niektorých dekadentnejších spisovateľov ako je napr. Clive Barker - čiže od skostnateného puritána mám naozaj ďaleko). Pre tých, ktorí tento humus nevideli pripájam odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=XO7ZB31KimM

Treba ľuďom jasne vysvetliť, že cieľom je manipulácia s ľudskou mysľou - i na nevedomej úrovni. Podprahová indokrinácia mysle (ideálne detskej), aby bola čo najviac otvorená "diverzite" a "odlišnosti". Je to príprava na ich očakávaný postmoderný matrix, v ktorom majú vládnuť "tí iní" - a to za kontroly "vyvolených": http://tv.sme.sk/v/28605/hana-fabry-mensiny-by-mali-vytvarat-paralelny-m...

Norman

Čo sa týka menším, Fábry len tupo vyjadril to, čo je základom tejto politiky - frustrovať každú "menšinu", nahovoriť jej, ako je "frustrovaná" a "vykorisťovaná" a komandovať ju k rozbrojom a revolúciam. Je to metóda rozloženia.
Je to tá istá metóda, akú používali v marxizme - len marxizmus bol zameraný iba na jednu "menšinu" - robotníkov.( v podstate bol zameraný na hocikoho, lebo každému bolo možné nahovoriť, že je "vykorisťovaný" - veď kto už je spokojný so svojím ekonomickým postavením?
Tento prechod, od marxizmu k psychologickej škole frankfurtskej, možno ani nebol tak spôsobený modernými metódami, či vyššou vzdelanosťou más, ale jednoducho tým, že pôvodný marxizmus bol už zabratý moskovskou Ríšou. Bolo treba poskytnúť niečo nové.

Sumárum - to, čo ponúkajú tieto organizácie, je IDEOLOGIA FRUSTROVANYCH PAŽRAVCOV.

Samozrejme, že tieto osoby
1. nikdy nepochopia svoju hlúposť a omyl
2. nikdy neuznajú svoju morálnu skazenosť

Dialóg sa dá viesť jednotlivo, ale ako celok ich nik nepresvedčí. Oni proste budú naveky ukrivdení, "menšina", a v tom ich aj treba nechať.

Aman Againsttime

Mňa celkom pobavilo, že použila výraz matrix, keďže ide tiež o názov známeho holywoodskeho filmu, ktorý je jednou z perfektných ukážok neomarxistickej inverzie: všetci záporáci vo filme sú bieli muži - atraktívni, sofistikovaní, atletickí, inteligentní, zatiaľ čo hrdinovia predstavujú "tých iných" - diverzitnú bandu dredatých odroňov, na ježka ostrihaných mužatiek, psychopatov, bláznov a iných čudákov vedených poloaziatom K. Reavesom a tučným, škaredým černochom L. Fishburnom (chýbali tam už len také typické postavy americkej kinematografie ako homosexuál, ktorého majú všetci radi, indián, ktorému berú jeho pôdu a dievčatko, ktoré práve prežíva svoju prvú menštruáciu - až potom by to bolo dokonalé :) ).

A ešte k Fábry: najsmiešnejšie mi príde to, že ona a jej podobní tvrdia, že chcú bojovať proti predsudkom, pričom sami sú stelesneným tých úplne najhorších stereotypov o homosexuáloch (na krátko ostrihaná, škaredá, feministická lesba, ktorá potrebuje každému vešať na nos svoje sexuálne chute a terorizovať okolie, pretože sa v skutočnosti nikdy nevyrovnala sama so sebou a ventiluje sa tak, že svoj hnev a frustráciu presmerúva na väčšinovú spoločnosť). V konečnom dôsledku im robia medvediu službu (a to radšej ani nehovorím o ich podpore moslimských votrelcov. Naozaj, kopú hrob tým, ktorým nahovárajú, že sú ich reprezentáciou).

Norman

Áno, v tom filme sa zhliadli. Tomu sa povie umenie - presvedčiť otrokov, že bojujú za slobodu a že sú mimo matrix.

Čo sa týka Fábry a jeho (rovnosť, nie?, používam genderovo vyvážené zámeno) sexuality, je to presne tak nechutné, ako jeho problémy hrubého čreva, alebo čokoľvek iné. Ale bez srandy - Fábry je naozaj kontraproduktívna, ako už viackrát dokázala, a preto by jej mali dať viac priestoru v mediach.

Norman

Hej, on to vysvetluje polopaticky a realisticky. Prirodzene, pri vysvetlovaní takýchto vecí potrebuje len jednu vec:

byť morálne vysoko nad vecou a vyjadrovať sa tak, ako sa vyjadruje človek k lajnu, do ktorého nechtiac náhodou stúpil. 

Nemal by vysvetlovať, prečo je ten súbor amorálny a podradný (veď to v čase postmoderny nie je treba), nemal by vysvetlovať ani to, do akej hlbky je ten súbor amorálny - veď to azda každý vidí, nie? - a ak nevidí, je to jeho problém.

Jedíné, čo treba svetu vysvetliť, je to, že my sme tí ušľachtilí, ktorí tým ľuďom mienia vlastne pomôcť.

Nie, to nie je irónia, taký je svet.

Robíme to len pre ich dobro.

 

Ešte raz jednou vetu:

Nikdy nevysvetlovať a neospravedlňovať sa - vždy ďakovať (novinárom či komukoľvek) za pochvalu.

 

 

 

 

Náhodný okoloidúci
Neviem, či to bolo v príručke mladých svišťov alebo či to je staré včelie príslovie, ale jednoducho kdesi som čítal takúto múdrosť: Nikdy nič nevysvetľuj. Priatelia to nepotrebujú a nepriatelia ti aj tak neuveria. Občas síce treba niečo vysvetliť, ale myslím, že tak celkovo tá múdrosť platí.
Norman

bohužiaľ ja som v mladosti lovil skôr bobríky ako svište, a tak som na tieto pravdy musel prísť až neskôr. Ale bezpochyby je to tak.

Aman Againsttime

Ide o to, že som sa v súvislosti s touto kauzou často stretával s komentármi typu "kto je Kotleba, aby posudzoval, čo je umenie alebo čo je zlé na nahom ľudskom tele?" Myslím, že pri niektorých sú takéto reakcie podmienené i tým, že Kotleba ten problém vysvetľuje príliš jednoducho, ľuďovo ("chliev, kde sa nahí muži a ženy chytajú kade -tade a váľajú sa po sebe" :-) ).

Norman, práve tu ide o prípad, ktorý si už spomínal, t.j. prípad, kedy človek cíti či vie v čom je problém, ale nie je až také jednoduché to ostatným vysvetliť, čo je dané už samotnou oblasťou, ktorú riešime, t.j. problematikou umenia, kde bude vždy operovať i subjektívny pohľad (i ja som mal problém niektorým ľuďom, ktorí "nechápu, čo je na tom divadle zlé", vysvetliť, kde presne je problém, hoci ak niekto nevidí, že ide o "drogový trip" či výlet do chorého, schizofrénneho mozgu, tak musí byť, imho, už naozaj utlmený či ignorantský - nehovoriac o nehoráznych peniazoch, ktoré sa do tohto "chlievu" vrážajú/vrážali).

Áno, istej časti ľudí je jasné o čo tu ide - vieme ako isté živly zneužívajú umenie na "kultúrnu inverziu", ale to neznamená, že musíme rezignovať na jasné, zrozumiteľné a pravdivé vysvetlenia, pretože časť ľudí ich jednoducho naozaj potrebuje. Potrebujú poznať čistú pravdu, nie iba neúplné, polovičné vysvetlenia, ktoré ich nepresvedčia.

Norman

Aman, toto je typický príklad protikladu teoria a prax.

A.Za prvé, všeobecne - vysvetlenie a pochopenie vecí je absolútum, o ktorý sa usilujeme. To je oblasť "teórie". To je to, čo tu robíme medzi sebou, v tomto reaktore.

B.Potom je tu prax, kde hrá rolu ako to, čo sa hovorí, tak ten, ktorý prijíma. V praxi nieje podstatné, aby prijímateľ hľbkovo spoznal, ale aby reagoval správne. Nejedná sa o liečenie, ale o prvú pomoc.
A nakoniec ešte špecifický prípad "vysvetlovanie vlastných činov". A prípadne špecifický prípad "vysvetlovanie umenia".

---
Kotleba, respektíve politika či akákoľvek vec verejná, je PRAX. Plus vysvetluje vlastné činy a plus vysvetluje umenie.
Ergo: má to byť stručné. Vlastné činy sa nevysvetlujú, nereaguje sa na kritiku, kritika sa nechápe ale človek si pochvaluje to, že prítomní vnímajú pozitívne aspekty daného činu - a len tie pozitívne aspekty sa znova zopakujú, len o tých dotyčný znova hovorí. Za tretie - umenie sa , ab definitio, nedá vysvetliť - len sa apeluje na SAMOZREJMOSŤ daného názoru.

Toto nie je nejaká podrazácka rétorika, je to normálne pohľad vyššieho postoja voči nízkej tuposti.
Privilégium plného a hlbokého vysvetlenia majú vždy len tí, čo sú toho hodní, čo na to majú správne predpoklady. Ostatní naozaj nie.

Ty osobne všetko vysvetluješ do detailu a racionálne, lebo to robíš v princípe priateľskom prostredí (tu na webe). Ale tam vonku v reále takýmto spôsobom nerátaj s pochopením, a to dokonca ani u nejakých tvojich osobných priateľov.
(je to tým, že sa (pracovne) ešte pohybuješ v akademickom prostredí, to ťa rýchlo prejde, keď to nebudeš potrebovať )

Kotleba to robí pragmaticky, len jeho úroveň už je prinízka na to, čo
potrebuje, kde už je. On to ale určite dokáže posunúť. Nie je problém byť "znalecky" arogantný. "Ja viem, a vy chodte do ... kisky". To predsa dokáže každý idiot, ako vieme, máme mnoho prípadov (spomeňme ale náš obľúbený prípad, Havrana :) Ale to, že to robia aj idioti, ešte neznamená, že sa to v príslušných okolnostiach nemá robiť. V politike a umení je arogancia namieste. Respektíve: oni tú hru zaviedli, pravidlá nedokážeme zmeniť hneď, treba sa im prispôsobiť.

Buheh

Priatelia, uvedomte si, že jeho hlavnou intelektuálnou metódou je skratka.

Žijúc vo svete, kde sme opantaní klamstvami a zavádzaním je toto veľmi progresívny spôsob: načo rozplietať sofistikovanú pavučinu, ktorú profesionálni lotri uplietli špeciálne na to, aby nás do nej chytili, keď sa dá jednoducho rozťať mečom.

Pravda, nie je to veľmi intelektuálske a často ani úplne korektné. A často to ani nie je v súlade s jemnocitom dobre vychovanej spoločnosti. Ale veď presne preto sme mu so zadosťučinením dali hlas.

Norman

Problém je v tom, Buheh, že Kotleba tie niektoré nitky ešte príliš rozmotáva.
Aj keď to robí ľudovo, "neintelektuálne", stále sa do nich môže príliš zapliesť.
Dali sme mu hlas, ale môžeme tomu hnutiu dať ešte aj niekoľko dobrých rád - o tom niet pochýb. A ak nie tomu hnutiu, tak niektorému podobnému.

Aman Againsttime

Najnovší rozhovor s Bránikom o Kotlebovi: http://www.topky.sk/cl/1000863/1535201/Expert-predpovedal-vzostup-Kotleb....
Hej, ten chlapík naozaj chodí číťať prop :-)

Toto ma zaujalo:
"Pretože médiá si v čase nárastu jeho popularity nestihli všimnúť, že medzi jeho proklamovaným konzervativizmom a skutočným životným štýlom je obrovský rozpor. Ak by včas priniesli na svetlo sveta kompromitujúce informácie a fotografie preukazujúce jeho skutočnú tvár a súkromné excesy, Kotleba by vo verejnom živote skončil skôr, ako začal. Tieto materiály boli v tom čase dostupné iba istej skupine osôb, ktorá prostredníctvom nich ovplyvňovala jeho rozhodnutia a pomáhala účinne rozkladať vzťahy na extrémistickej scéne. Dnes sa stali takmer bezcennými a voľne kolujú medzi jeho bývalými súputníkmi. Predpokladám, že v krátkom čase preniknú aj do médií, či sociálnych sietí a Kotlebov konzervatívny volič sa nebude stíhať čudovať."

Hmm? No som celkom zvedavý o čo má ísť... :-)

Norman

Bránik je niekto, kto mal ku tejto nacionalistickej scéne bližšie, ako ktokoľvek z nás - áno, tým chcem povedať, že Bránik je typický nostalgický fašista (s negatívnym podtónom).
Z toho vyplýva, že ako tak pozná dianie , aj keď dnes už iba od svojich starých priateľov z Pospolitosti či už len z internetu. Ale nejaký základ má (na rozdiel od blaváckej kaviarne, napríklad).

Ale jeho znalosti populácie a politiky sú zrejme veľmi naivné :-)) Myslieť si, že by komukoľvek, kto prináša také témy, ako Kotleba, uškodili nejaké informácie z jeho "životného štýlu", je ťažko naivné. Kotleba predsa nekandiduje na post biskupa vrchnej církve katolíckej ... hm, vlastne aj tam by to bolo jedno:-)

Píšem to len preto, lebo je to ďalší dôkaz zaslepenosti tamtých sionistických kruhov. Stále, ešte stále si myslia, že majú do činenia s jedným človekom, ktorý je "populista", aby si "nakradol". Toto je ich frame uvažovania, viac nedokážu a tak ho aplikujú na všetko, aj na svojich oponentov, nepriatľov. Nechápu, že majú do činenia s objektívnou pravdou, ktorá tlačí do kúta ich vozíček ťažkých klamstiev.

A mimochodom, aký "konzervatívny volič"? (viď článok) Heh, hlboký omyl. Raz sú to extrémisti, raz konzervatívci :-)) Zrejme chodí na prop a urobil si mienku podľa teba, Aman :-))) Dobre si ho poplietol. Ty si zrejme aj archetyp tých "nových ľudí", ktorí prídu po Kotlebovi a ktorých sa Bránik tak bojí.
A - konieckoncov, bojí sa oprávnene. To jedno pochopil správne.

Dík moc za link a zábavu.

Radovan Bránik

Dobrý deň

nuž, dočítal som sa tu o sebe už všeličo a tak si vravím, že by vám možno k - nepochybne intelektuálne oveľa lepšie zvládnutému, než býva na scéne zvykom - obrazu môjmu mohlo dopomôcť niekoľko zrejme ešte nie známych faktov.

Zrejme vám nemusím vysvetľovať, že v prípade rozhovorov sú ich výsledky značne, niekedy zásadne ovplyvnené nielen tým, kto a čo odpovedá, ale aj tým, kto a ako sa pýta. Odpovede sú, či skôr mali by byť vždy aspoň mierne počítať s priemerným čitateľom periodika, ktoré sa pýta. Takže usudzovať čokoľvek z jedného, či viacerých rozhovorov o celku je prinajmenšom netaktné a zjavne aj mimo reality.

Akosi sa nedokážem vyhnúť úsmevu, keď to v ostatných týždňoch, a zďaleka nielen v nich, schytávam nielen od "vašich", ale aj od legendárnej a tu hojne menovanej Hany Fábry - nie je tomu tak dávno, čo som sa v blogoch s vervou pustil práve do ľudí z jej strany barikády. Tento výraz je síce veľmi skresľujúci, ale tak hojne ho užívate aj sami a teda si skúsme vypomôcť touto barličkou. Lebo keď tu niekto skúma moje staršie články na tému radikalizmu a extrémizmu, iste mu nemohlo uniknúť, že som sa s podobnou vervou v tom istom období venoval aj Romane Schlesinger a Petrovi Weisenbacherovi, čo mi rozhodne vzalo stoličku v bratislavskej kaviarni, ak som tam vôbec kedy nejakú mal. Nenarušuje to tak trošku váš jemne skreslený pohľad na moju údajnú zaujatosť? Hana Fábry aktuálne na facebooku kampaňuje proti mne s prakticky rovnakým argumentáriom, akým operujú niektorí tu diskutujúci a pokúša sa spochybniť moju dôveryhodnosť - nechýba tomu istý zvrhlý pôvab, že si tak výborne rozumiete. Že sa mýlite vy, aj ona, to v tejto súvislosti skutočne nie je podstatné.

Nepochybne si vyžaduje hustú dávku fantázie, keď ma ako žida a človeka z rodiny, ktorej väčšinu vyvraždili - podľa niektorých miestnych diskutérov vlastne neexistujúci - nacisti, považujú autori pyšných príspevkov za akéhosi dezorientovaného nostalgického fašistu, ktorý čerpá z propu a starých kamarátstiev s chlapcami z Pospolitosti. Ak by ste si dokázali občas zaplatiť predplatné Enka a Sme a .týždňa, dozvedeli by ste sa, že o scéne, ktorú aktuálne objavili cez Kotlebu slovenské médiá vyjadrujem oveľa komplexnejšie a uvedomujem si jej rozvrstvenie a nečakane - bez irónie - silný intelektuálny a rastový potenciál a aj naň upozorňujem. To, že sa sa to neobjavuje v každom mojom rozhovore neznamená, že si toho nie som vedomý a že s týmto fenoménom nepracujem a nebudem sa mu v budúcnosti venovať. Nie, že by som sa potreboval obhajovať pred ľudmi, ktorí na rozdiel odomňa neriskujú vystupovanie pod vlastným menom - nebola kedysi statočnosť a odvaha jednou zo vzývaných cností nordickej rasy? - iba uvádzam na pravú mieru niektoré drobné skreslenia, ktorých sa pri vašich zaujímavých dišputách občas na moju adresu dopúšťate.

Svojim spôsobom sa ale naozaj čudujem, že máte ku Kotlebovi pomerne málo výhrad a prakticky žiadnu zásadnú. On je totiž skutočne iba málo zásadovým a veľmi oportunistickým typom politika, myslím, že jeho schopnosť zrádzať priateľov a nedodržať slovo potvrdené podaním ruky je známa natoľko, že ju ľudia vášho formátu iste nedokázali prehliadnuť. Ak už nie jeho bisexualita, alebo sexuálne styky s maloletou, vrátane istých "nečakaných" následkov nevyrušuje, nuž potom iba ťažko možno rozumieť tomu, čo vám na tom liberalizme tak strašne prekáža: hádam nie len to, že na rozdiel od neho podobné sklony liberáli nepotrebujú nejako zvlášť ukrývať? Neprekáža vám ani, koľkokrát Kotleba zradil a zlikvidoval snahy o konsolidáciu pronárodných síl vo chvíľach, keď by to čakal už málokto? Nikdy vás nenapadlo, či skutočne konal slobodne, alebo jednoducho nemohol inak, lebo ho niekto držal za niečo, na čo si každý chlap dáva pekelný pozor?

Je to zvláštne. Upozorňujem prakticky neustále už niekoľko rokov, že Kotleba nepredstavuje zásadnejšie riziko, je vydieraný a vydierateľný a že problém je napravo od neho a oveľa komplexnejší, konieckoncov aj tu zverejňované príspevky sú toho jasným dôkazom - a vy sa mi posmievate, že vraj viem nič, alebo takmer nič, či len o niečo málo viac, než ona bájna bratislavská kaviareň.

Teraz ide asi už len o to, kto sa bude časom viac čudovať. Hoci tak možno na prvý a druhý pohľad nevyzerám, skúste si na chvíľu pripustiť, že veci možno nie vždy sú také, akými sa javia byť.

Norman

Áno, je to samozrejme tak, dialógy, rozhovory či články sú vždy kompromisom a nikdy neodrážajú komplet celú osobu, ani zďaleka. Preto čokoľvek hore nami napísané samozrejme nesmiete brať nejak osobne, nie je to hodnotenie Vás , je to len hodnotenie výsledkov Vašej práce.
Samozrejme, že musíte produkovať to, čo vaši potencionálni poslucháči sú schopní porozumieť a čo iní sú ochotní počuť. V tom je tá sranda. Pre nás sranda, pre vás (a nie len osobne Vás) skôr určitá spoločenská tragédia. Ak by to boli len vaše osobné názory, nemalo by to nejaký význam sa na tom smiať, ale vy ste mediálne to najexpertnejšie, čo majú. Tak uznáte:)

K tomu skratkovitému vyjadreniu o "nostalgickom fašistovi": samozrejme je to dvojznačné obvinenie:) Za prvé ale je v tom aj to, čo sám píšete - že nie ste člen blaváckej kaviarne. Za druhé je v tom aj to, že ste sa príliš pohybovali okolo týchto kruhov a videli možno aj veci, čo vás zaujali (taký malý štokholmský syndróm, alebo niečo podobné). Za tretie nie je podstatné, že, ako sa označujete, že "ste žid" - to je veľmi relatívne a je to len vaše vyhlásenie, zajtra možno židom nebudete. Takže sa na to nevyhovárajte, mnoho židov má fašistické sklony, heh. V dobrom aj zlom.

To, že ste začali upozorňovať, že Kotleba nie je hlavná historická sila historickej renesancie na Slovensku, to sme vám uznali (v tomto smere robíte svoju prácu dobre a nečítate web zbytočne, zaslúžite si svoje peniaze).

A konkrétne k tým "charakterovým" chybám Kotlebu (údajný sex s kýmsi, bisexualita či nedobrá etika) - nepresvedčil ste ma, ani najmenej, stále platí môj výsmech tejto vašej tendencii. Nehrajme sa na naivných a svätých, ani populácia Slovenska taká nie je. Bolo by hlboko naivné veriť takýmto "informáciám" - a čo alkohol, určite v mladosti pil, nehovorte, že nie. O tomto je pod úroveň sa baviť, to je slepá ulička, dobre vám radím.

To, že Kotleba nekoná slobodne, je dôležitejší aspekt. Nuž, získajte informácie o tom, ako ho sionisti manipulujú a prví ich zverejníme. Určite to nejako skúšajú. To je úroveň hodná vašeho postavenia, nie nejaká súlož s mladistvou či adolescentné rozbroje.

Ale nezaručujem Vám, že by vaši zamestnávatelia či jednoducho vaša strana nejako ocenili Vašu snahu týmto smerom. Rozumiete - poslovi zlých správ bude vždy dávaná vina - a to ste pre sionistov Vy.

Musíte či môžete sa skôr zamerať na zmierenie toho nezmyselného radikálneho postoja, ktorý zaujíma na Slovensku sionistická bútorovsko-samsonovsko-šebejovská sebranka (ja viem, všetkých som ich vymenovať nemohol). Tak, ako je pre Vás pod úroveň sa zahadzovať sa s Fábry a Weisenbacherom, tak je pod úroveň zahadzovať sa so samsonovcami. Samsonovci majú kontá na Západe, Vy nie.
Ja by som sa popravde vôbec nečudoval, keby ste sa nakoniec rozhodol správne. Veď aj vy vidíte, kam to smeruje.

Aman Againsttime

No hej, Bránik naozaj až taký expert nie je. Možno má o tzv. "extrémnej, resp. alternatívnej pravici" o trošku lepší obraz než zvyšok "kaviarne" - vďaka svojmu insiderstvu - ale to nič nemení na tom, že jeho pohľad je stále veľmi skreslený (viď ich propagácia naivných predstáv o nejakom "druhom holokauste" a neviem akej "hardcore diktatúre").

Chcem tým povedať, že problém tejto bandy je v tom, že ich informácie väčšinou pochádzajú z druhej (tretej, štvrtej, atď) ruky im podobných súdruhov. Zrovna nedávno som čítal jeden smiešny článok o fašizme od nejakého historika publikujúceho pre Denník N, ktorého obsah by sa dal zhrnúť do vety, že "našim" konečným cieľom je "fyzické vyhladenie nepohodlných". Tí ľudia si naozaj nedajú ani len minimum námahy, aby si preštudovali, čo naozaj píšu niektorí pravicoví intelektuáli a aké sú ich ciele či záujmy (to najradikálnejšie riešenie, ktoré sa v rámci tejto scény požaduje je zvyčajne pozastavenie imigrácie z krajín tretieho sveta a postupná repatriácia farebného obyvateľstva do krajín ich pôvodu - a ešte k tomu s možnosťou ich odškodnenia. Naozaj, čo je na tom také hrozné?). Alebo má napadá i prípad takého Mariána Magáta - ktorého Bránik rád zvykne spomínať ako príklad skutočného "hardcore nacistu". Veď ten človek žiadnu genocídu predsa neobhajuje - naopak, on predsa tvrdí, že ns nebol genocídny a jeho cieľom bolo zabezpečenie slobodného rozvoja každej rasy/národa v súlade s jej prirodzenosťou. :-)).

A áno, mňa fakt zaujíma, že čo také strašne liberálne mal Kotleba vyviesť, aby ma to "ako vraj konzervatívneho voliča" presvedčilo ho ďalej nepodporovať (Bránik si asi namýšľa, že máme vyššie nastavenú latku ako kresťanské konzervy z Ameriky, ktoré nemajú žiaden problém hlasovať za sexuchtivého alfa-samca Trumpa. Je to fakt naivka).

Radovan Bránik

kladiete otazku: (cieľom je) "...postupná repatriácia farebného obyvateľstva do krajín ich pôvodu - a ešte k tomu s možnosťou ich odškodnenia. Naozaj, čo je na tom také hrozné?"

nuz.. co vlastne. vlastne mozu byt radi vsetci, ktorych farba pokozky vam nevyhovuje, ze neskoncia rovno s gulkou v hlave, alebo v plyne. ze ich len vystahujete do krajin ich povodu a este k tomu odskodnite.

len mi k tomu napada niekolko drobnosti: KTO bude tym, kto rozhodne o spravnej farbe pokozky, na zaklade akych kriterii a co urobite s tymi, ktori sa odmietnu vystahovat z pre nich tak nepodstatneho dovodu, akym je farba pokozky niekam, kde sa necitia doma, lebo su doma uz davno tu?

vystahovat bude treba napriklad riaditela narodneho ustavu srdcovych a cievnych chorob, lebo je tmavsi, nez sa patri a krajinou jeho povodu nie je slovensko. sup s nim prec, kamsi daleko, lebo cim belsia pokozka, tym vacsia zaruka, ze dokaze dobre operovat.

kto a z coho zaplati nahrady a odskodnenia? kde na to vezmete peniaze? presnejsie - komu och vezmete? ci budete platit zo svojho? alebo, tak ako uz v historii neraz, z penazi, o ktorych ti so spravnou farbou pokozky rozhodli, ze nepatria tym tmavsim s dlhymi nosmi? alebo?

inak, celkom by ma zaujimalo, ake konkretne kriteria zvolite pri rozhodovani o tom, ktory odtien pokozky je uz tolerovatelny a ktory uz nie. albinov si nechate, aj ked budu pochadzat z afriky? a co tmavych, hoc naskrze slovanskeho povodu rucich junakov, tym poslete kam? ci budu smiet ostat? ako zistit, ktori sa este hodia a ktori uz nie? napada mi jedina moznost, geneticke testovanie.

a teraz je otazka, co ak nahodou v ramci tych testov zistite, ze ste kohosi lavobockom a vasou skutocnou krajinou povodu je, povedzme, madarsko? sup s vami do budapesti? pojdete tam? pojdete dobrovolne? nie? preco? a ked nie vy, preco ma ist niekto z tejto krajiny prec len preto, lebo o tom niekto, koho jedinou "zasluhou" je, ze sa zhodou okolnosti narodil slovenskej matke a slovenskemu otcovi rozhodol?

ono nackovia to mozno povodne tiez tak nemysleli, tiez najprv chceli ludi len tak trochu vyviezt a vyuzit na pracu v taboroch. akurat si to zrejme zle zratali a co im potom neborakom ostavalo ine, nez masovo vrazdit, ked uz nebolo koho okradnut o peniaze a majetok a teda nebolo z coho tych vyvezenych zivit?

premyslam nad mentalnym, ci skor emocnym svetom cloveka, ktory sa dokaze s plnou vaznostou pytat otazku "postupná repatriácia farebného obyvateľstva do krajín ich pôvodu - a ešte k tomu s možnosťou ich odškodnenia. Naozaj, čo je na tom také hrozné?"

naozaj.. co? ved je to vlastne fasa.

btw, vedeli ste o tom, ze genetickymi testami nemozno zistit, ci ste madar, alebo slovak? trochu problem, ci ani nie?

Norman

chcem Vás upozorniť, že reč bola o cudzincoch ktorí sú v Európe ilegálne a nemajú tu žiadne politické práva.
Ani právo na azyl!
Azyl je privilégium, výnimka, určite nie právo.
Takže načo ten demagogický výkrik. Riaditel ústavu srdcových chorôb tu zž tie práva má a nik mu ich neberie. (I keď on sám zobral svoje schopnosti svojmu národu - ale to je iná téma).

Takže na mieste je skôr premýšľať nad mentálnym svetom človeka, ktorý prekrucuje postoje iných. Naozaj treba ten Váš cirkus?

Radovan Bránik

citujem - opat - doslova, bez akehokolvek vytrhavania z kontextu:

"Tí ľudia si naozaj nedajú ani len minimum námahy, aby si preštudovali, čo naozaj píšu niektorí pravicoví intelektuáli a aké sú ich ciele či záujmy (to najradikálnejšie riešenie, ktoré sa v rámci tejto scény požaduje je zvyčajne pozastavenie imigrácie z krajín tretieho sveta a postupná repatriácia farebného obyvateľstva do krajín ich pôvodu - a ešte k tomu s možnosťou ich odškodnenia. Naozaj, čo je na tom také hrozné?)."

najdite mi tam prosim cokolvek, co by co i len naznacovalo, ze v skutocnosti bola rec len o ilegalnej imigracii, a nie o imigracii, ako takej. hoci len naznak postaci. najdete? nie. nic take tam nie je. v tej vete je jasne definovane, ze ide o pozastavenie imigracie, ako takej a postupnu repatriaciu farebneho obyvatelstva. kde a cim som prekrutil postoj inych? doslova a do pismena som citoval - a vy tam, snaziac sa zachranit situaciu, vkladate slova a vznamy, ktore vsak v povodnom texte absentuju. o rozlisovani medzi ilegalnou a legalnou imigraciou ani zmienka.

btw.. ak by aj islo o ilegalnych imigrantov - preco potom odskodnenie a za co? preco a za co maju byt odskodnovani (ilegalni) imigranti, ak im tu nik ziadnu skodu nesposobil?

reagoval som absolutne adekvatne na text tak, ako bol napisany. vy mu spatne dodavate iny vyznam a pritom sa uplne vyhybate jednoduchym odpovediam. pricom by ma naozaj zaujimalo, ako to chcete realizovat a kto to zaplati a z coho. hm?

Norman

To, že témou je už vyše roka vyše miilóna ilegálnych migrantov - to predsa nemožno poprieť.
Spoločenský diskurs je o imigrantoch, o súčasnej vlne imigrantov, v tej vete sa hovorí o zastavení imigrácie a o repatriácii tých, ktorí sem prišli doteraz, pretože o tom sa hovorí aj oficiálne, že väčšina z nich azyl a právo zostať ani podľa súčasnej legislatívy nedostane - problém na stole teda je, ako ich repatriovať - odviesť do ich krajín.

Za druhé Aman povedal, že to sú najradikálnejšie požiadavky alternatívnych či radilálnych smerov. Ale prirodzene nie je isté, čo sú tie najradikálnejšie požiadavky na webe, to je vec empírie, môžeme o tom podebatiť - ale všeobecne možno povedať, že naozaj ťažko niekde v súčasnosti nájdete požiadavky po odsune ľudí podľa rasy. Nájdete len miernejšie požiadavky - to je to, čo Aman tvrdil.

Ja žiadnu situáciu samozrejme nezachraňujem, len som odmietol ten cirkus, to podsúvanie. Ak vás zaujíma logika a odôvodnenie týchto názorov, nie je problém, aj bez hystérie ju poskytneme radi.

Čo sa týka imigrácie ako takej - v globálnej kríze, vrátane enviromentálnej, ktorá nastáva, bude prakticky každá vyššia imigrácia nebezpečný nonsens.
Za druhé je isté, že rôzne spôsoby života spoločnosti sú nekompatibilné so schopnosťami a mentálnym profilom rôznych ľudských etník. Áno, toto je to, čo vy označujete ako "rasizmus" - my to voláme "rasová racionalita". Je to antropologická otázka - vy, povedzme, máte jeden názor, my máme iný - nerozsúdi nás hlasovanie, ale objektívna pravda, ktorá sa skôr či neskôr prejaví. (ona sa už prejavila v krajinách Afriky a južnej Ázie, prípadne Ameriky - ale vy to stále nechcete akceptovať a priznáte to, až keď sa prejaví vo vašom vlastnom meste. To už ale bude neskoro. Preto odmietame váš názor ako extrémne nebezpečný a nezodpovedný).

Tie posledné otázky - kto zaplatí odvoz imigrantov? Nuž, keď sa našli prostriedky na to, že ich sem ktosi dopravil minulý rok vyše milióna, tak sa azda nájdu prostriedky aj na odvoz. Bude to určite menej náročné, ako prostriedky na ich život v Európe. Kde chcete na to zobrať prostriedky?

Náhodný okoloidúci

Pán Bránik, prečo Vám tak strašne vadí to, že chceme, aby si európske národy zachovali svoju národnú a kultúrnu identitu? Prečo Vám vadí, keď chceme, aby si Slovensko zachovalo slovenskú identitu, Maďarsko maďarskú, Nemecko nemeckú?
Ste vari zástancom Kalergiho zvrhlého genocídneho plánu počítajúceho s likvidáciou európskych národov a ich nahradením počernými vykorenenými miešancami, "novými Európanmi"?
Položil som priamu otázku, čakám priamu jednoznačnú odpoveď.

A nie, Kalergiho genocídny plán nie je konšpiračná teória. Je to konšpiračná realita a uskutočňuje sa práve teraz, pred našimi očami.

Radovan Bránik

nebudem sa sporit o to, ci kalergiho genocidny plan existuje, existoval, funguje. ci nie. svet, a to iste uznate aj vy, v principe nema ako fungovat a byt riadeny nejakym planom kohokolvek. pred vykladom restauracie prave presli dve zeny a muz. pozreli sa na seba, zena sa usmiala. je to sucast nejakeho planu?

problem, ako ho vnimam ja je v inej rovine. a sice, kto a na zaklade akeho mandatu sa dokaze vyhlasit za nositela tej jedine spravnej predstavy slovenskej identity, ci nemeckej, alebo vlastne akejkolvek. moj syn sa zamiloval do rakusanky. kedysi. mohlo to skoncit aj tak, ze by sa raz mozno vzali a mali deti. znamena to, ze moj syn sa pokusil spachat genocidu na slovenskom narode v spolupraci so zradcom utociacim na identitu naroda rakuskeho, pre zmenu? alebo sa to jednoducho iba tak stalo a bola to cista a obycajna laska, ktora ich spojila? ci nad nimi niekde bdel kalerghi a madlil si spokojne ruky?

co je to slovenska identita? kto je jej vyhlasovatelom, presadzovatelom, majitelom myslienky, autorskych prav? a ked existuje, kde na to berie pravo a odvahu? nema nahodou uplne kazdy pravo milovat a nenavidiet nerespektujuc akekolvek scestne - lebo vymyslene - rozdiely v genoch, ked z vyskumov jednoznacne vidno, ze nic take, ako geneticky narod slovensky, ci nemecky neexistuje, ze prakticky kazdy obcan kontinentu je s kazdym inym pribuzny po stovky generacii dozadu. narod, ako ho popisujete vy je umelym konstruktom poslednych storoci, u niektorych narodov sotva desatroci. ludia tu ziju a miluju sa a mnozia nasobne dlhsie a davnejsie. primnoho sa tu tara o prirodzenosti, pritom sa za prirodzenost vydava umely, politicky konstrukt naroda, ktory v skutocnosti neexistuje.

co som mal povedat synovi? kasli na nu, nesmies ju lubit, lebo inak bude z teba zradca slovenskeho naroda? mas nejaku povinnost voci narodu a smies oplodnovat iba devy, ktore sa narodili na lavej strane dunaja. to je dobre. oplodnit nejaku z praveho brehu - ohavnost a zrada. tak nejako? mam svojich synov posielat s potencialnymi partnerkami na testy, ci su dostatocne pronarodne? a ak nie su, tak koniec?

cele je to pomylene. netreba kalerghiho planu, hoc by aj mozno existoval. svet si jednoducho funguje uplne mimo vasej kontroly a vas to desi, co je uplne prirodzene, ludia nemaju radi, ak nemaju iluziu kontroly nad sebou a svojim okolim. tak si vymyslaju. bud ako kalerghi, alebo ako vy. lebo nic take, ako slovensky narod - v genetickom podani - neexistuje. btw, vedeli ste, ze geneticky su si madari a slovaci bezkonkurencne najblizsie? priserna zrada predkov :)

Dabog

co je to zidovska identita? kto je jej vyhlasovatelom, presadzovatelom, majitelom myslienky, autorskych prav? a ked existuje, kde na to berie pravo a odvahu? nema nahodou uplne kazdy pravo milovat a nenavidiet nerespektujuc akekolvek scestne - lebo vymyslene - rozdiely v genoch, ked z vyskumov jednoznacne vidno, ze nic take, ako geneticky narod zidovsky neexistuje, ze prakticky kazdy obcan kontinentu je s kazdym inym pribuzny po stovky generacii dozadu. narod, ako ho popisujete vy je umelym konstruktom poslednych storoci, u niektorych narodov sotva desatroci. ludia tu ziju a miluju sa a mnozia nasobne dlhsie a davnejsie. primnoho sa tu tara o prirodzenosti, pritom sa za prirodzenost vydava umely, politicky konstrukt naroda, ktory v skutocnosti neexistuje.

Tak ako je to s tym vasim zidovstvom?

Branik uvedomujete si, ze ked do vasho dristu dosadite slovo zid, tak popierate pravo zidovskeho naroda na sebaurcenie, jeho pravo na Izrael a ste obycajny spinavy antisemita? Vy si chlape skaredo zahravate a z vasej kumulovanej funkcie agenta a ideologa nemusi zostat nic. Co pojdete robit, aby ste nechcipli od hladu? Ochranku do vlaku? Upozornujem vas v dobrom.

Radovan Bránik

nuz, mily dabog, musim vam prezradit jedno neuveritelne tajomstvo, nie nepodobne tym z protokolov sionskych mudrcov: kazdy clovek ma dvoch rodicov, nie jedneho. uplne vazne, a kalerghi s tym vo svojom diabolskom plane tajne kalkuloval. nuz a tak, ako som zidom, som aj slovakom, dokonca od roku 1629 byval moj predok juraj branik v bratislave a citil sa byt slovakom, zastupujuc tuto vtedy sa rodiacu a sebauvedomujucu sa entitu ako v mestskej rade, tak aj vo svojej praxi: bol notarom uhorskej kralovskej komory a na dovazok si privyrabal ako zaskok za chybajuceho kolegu v samorine. dokonca sa zucastnoval procesov s udajnymi bosorkami a zopar ich ako clen sudu odsudil. lebo vraj pocarovali krave a ta prestala davat mlieko a okrem toho obcovali s diablom na kriznych cestach a na svojich nocnych letoch krajinou si obcas museli odpocinut, lebo lietanie bolo velmi vycerpavajuce, nuz na kostolnej vezi v bieliciach mali obcas fajcpauzu. cielovym mestom bol pre ne vtedy hainburg, nedaleko presporka, tam skodili najviac. uplne vazne, aj toto mozno najst v protokoloch. a ano, zhruba vtedy si ludia zijuci v tejto lokalite opatrne zacali uvedomovat akusi vlastnu slovenskost a potom sa to nejako dialo, az podnes.

inak v tom hainburgu dnes zijem. a tak, ako nemam modlu zo zidovstva, nepadam na zadok ani zo svojej slovenskej identity a ano, je to celkom sikovne vymyslene, ze sa clovek moze indetifikovat s nejakou skupinou, s ktorou ho spajaju spolocne prejavy, jazyk a podobne. moze, nie musi. MOZE, NIE MUSI. to je dost podstatna vec.

vzdy ma rozosmeje, v akej predstave o temnych spojeniach zidov ziju ludia, ako vy. keby ste len tusili, kolko je medzi nemi rozbrojov a nesvarov, ako sa velmi dokazu nenavidiet, ako velmi si skodia a vobec, robia si navzajom presne to iste, co kazdy iny politicky narod. a tak, ako aj slovaci, ten politicky a kulturny konstrukt ostatnych storoci, si aj zidia zasluzia nejaky kus zeme, kde by mohli zit bez toho, aby sa ich niekto pokusal vyhladit len preto, ze veri na rozpravky. taketo je to jednoduche.

Dabog

Vratme sa k podstate.

Nadalej trvate na tomto svojom stanovisku?

"co je to zidovska identita? kto je jej vyhlasovatelom, presadzovatelom, majitelom myslienky, autorskych prav? a ked existuje, kde na to berie pravo a odvahu? nema nahodou uplne kazdy pravo milovat a nenavidiet nerespektujuc akekolvek scestne - lebo vymyslene - rozdiely v genoch, ked z vyskumov jednoznacne vidno, ze nic take, ako geneticky narod zidovsky neexistuje, ze prakticky kazdy obcan kontinentu je s kazdym inym pribuzny po stovky generacii dozadu. narod, ako ho popisujete vy je umelym konstruktom poslednych storoci, u niektorych narodov sotva desatroci. ludia tu ziju a miluju sa a mnozia nasobne dlhsie a davnejsie. primnoho sa tu tara o prirodzenosti, pritom sa za prirodzenost vydava umely, politicky konstrukt naroda, ktory v skutocnosti neexistuje."

Odpovedajte ANO/NIE a netarajte tu ako na mítingu NGO.

Dalej - naozaj trvate na tomto svojom "tajomstve, nie nepodobnom tym z protokolov sionskych mudrcov: kazdy clovek ma dvoch rodicov, nie jedneho."
Ano? V tom pripade vam vasi pani zabudli vysvetlit tajomstvo halachy: je jedno, kto je otec, podstatna je matka-zidovka. Na tomto principe stoji cely Izrael, najdemokratickejsi stat na Blizkom vychode a v celom kozme a nas velky vzor.

Branik, chodte hlasat toto vase tajomstvo a traktat "co je to zidovska identita? kto je jej vyhlasovatelom, presadzovatelom, majitelom myslienky, autorskych prav? a ked existuje, kde na to berie pravo a odvahu? nema nahodou uplne kazdy pravo milovat a nenavidiet nerespektujuc akekolvek scestne - lebo vymyslene - rozdiely v genoch, ked z vyskumov jednoznacne vidno, ze nic take, ako geneticky narod zidovsky neexistuje atd." do Izraela.

Dajte nam potom obratom vediet, ako s vami po zverejneni vasich skvelych nyzorov v najvacsej demokracii na Blizkom vychode nalozili. Ci vam zidia aj rozbili hlavu, alebo vam len rozkopali rit. Spravime to tu potom rovnako. Aby ste nemali pocit, ze vas na rozdiel od zidov, ktori su podla vasich vlastnych vyjadreni polovicou vasej identity, neberieme dost vazne.

Radovan Bránik

skuste napriklad prehladat tento dokument, ak uz mi velmi chcete dokazovat cosi o slovenskosti.

http://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_sprava/saba_psa/publikacie/...

alebo tento: http://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_sprava/saba_psa/publikacie/...

a to si predstavte, ze juraj v spisoch zmienovany bol synom juraja, ktoreho brat bol spravcom beckovskeho hradu, a z tejto vetvy rodiny pochadzal neskor aj jeden z priamych zakladatelov matice slovenskej. takze to budete mat so mnou trosku tazke, na temu naroda. budete sa musiet dajako vyrovnat s tym, ze svet je skutocne zlozitejsi a nie je riedeny ziadnym kalerghiho planom - moji predkovia sa pocas predchadzajucich staroci zenili a vydavali aj za madarov, rakusanov a najdu sa tam aj nejaki chorvati. uz starocia pred kalerghiho narodenim realizovali jeho diabolsky plan.. o, ake prefikane, nechutne a zidovske :)

Náhodný okoloidúci

Žiadna priama chlapská odpoveď, len sa krútite ako slizký červík, zahmlievate, relativizujete, odvádzate pozornosť iným smerom, spochybňujete fakty napriek tomu, že už dávno boli potvrdené a dokázané. Len aby ste nemuseli priznať farbu.

Identita? Napríklad JA mám slovenskú identitu, zdedil som ju po svojich predkoch, som s ňou spokojný a nenechám si ju vziať. Aj keď svoju DNA nemám otestovanú. Stačí mi zdokladovaných 8 generácií čisto slovenských priezvísk.
Ako sa miešanci vysporiadajú so svojou identitou, nemám dôvod riešiť, to je ich problém, ktorý im pripravili rodičia. Oni sami si musia nájsť riešenie.

A aby bolo jasné, niečo iné je, keď sa dvaja ľudia odlišného pôvodu dobrovoľne dajú dokopy (akú životnosť majú také vzťahy?), a čosi úplne iné je, keď sa nám sem niekto nasilu a proti našej vôli pokúša natlačiť tisíce nekompatibilných, neintegrovateľných a násilníckych nadržaných cudzincov smutne preslávených hromadným znásilňovaním a navyše popritom prebieha otvorená ťažká propaganda podporujúca miešanie rás.

Norman

Sú to ťažko nezodpovední a nedospelí ľudia.
A nikdy nie sú schopní skutočného dialógu. Vedia len dokola omieľať tie svoje dogmy a predsudky.

Radovan Bránik

musim povedat, ze som od vas cakal viac, nejaku zmysluplnu debatu a vysvetlenie, ci odpovede na konkretne otazky. z mnohych prispevkov tu to budilo dojem, ze maju vase nazory a postoje nejaku vnutornu konzistenciu a poznate odpovede aj na veci, na ktore druha strana zjavne nedokaze odpovedat. a namiesto toho sa mi dostane len zopar floskul a na ziadnu z konkretne polozenych otazok ziadna priama a konkretna odpoved. ale tak aspon som skusil.

viete, je to sranda. prisiel som viest dialog a stretol sa len s omielanim dogiem a predsudkov. stretavam sa s mnohymi ludmi, ktori sa nachadzaju na vasej strane spektra, alebo sa k nej blizia, ale hoci navonok nejavia zvycajne nadpriemerne znalosti, ci intelekt, dokazu, hoci casto svojsky, svoje postoje vyargumentovat a iba malokedy sa uchyluju k urazkam a zosmiesnovaniu. mozno je to tym, ze sa netvaria na elitu a maju dost odvahy posadit sa tvarou v tvar a nehanbia sa za svoju identitu a meno. inak si to vysvetlit neviem. na dialku a anonymne sa to ludom vypisuje prilahko.

tak si tu zite v tej svojej bubline vlastnej vyvolenosti a uzasnosti, zjavne si vystacite. trocha ma mrzi, ze som sa nedozvedel nic nove. ale tak - aspon som skusil.

Rosemary

Ale ved nahodny okoloiduci a aj Dabog Vam tu hodili take argumenty, logicke, pochopitelne, jednoduche a zrozumitelne. Co este chcete? preco sa teda nechytate? Ste to vy, co omielate stale dookola svoje umelo vykonstruovane nazory!
Fakt je, ze som sa tu naucila jednu rozum u fintu. Do sate si do svoj ich nazorov za europsku identity, alebo ktorykolvek narod slova Zid a Izrael a pojdete za svoj antisemitizmus do chladku, my vam vsetci veselo zamavame!
Uvedomujete si teda co hovorite? Co vy mate za sebou? Vy ste naozaj zrely a dospely chlap?
Zamyslite sa nad sebou, clovece! Intake umriete ako hlupak!

Rosemary

Ale ved nahodny okoloiduci a aj Dabog Vam tu hodili take argumenty, logicke, pochopitelne, jednoduche a zrozumitelne. Co este chcete? preco sa teda nechytate? Ste to vy, co omielate stale dookola svoje umelo vykonstruovane nazory!
Fakt je, ze som sa tu naucila jednu rozum u fintu. Do sate si do svoj ich nazorov za europsku identity, alebo ktorykolvek narod slova Zid a Izrael a pojdete za svoj antisemitizmus do chladku, my vam vsetci veselo zamavame!
Uvedomujete si teda co hovorite? Co vy mate za sebou? Vy ste naozaj zrely a dospely chlap?
Zamyslite sa nad sebou, clovece! Intake umriete ako hlupak!

Norman

ale dogmy a predsudky sem dávate Vy - aj som Vám to ako prvý napísal.
Ale vy ste ako malé dieťa, ktorému keď učiteľ vytkne jeho chybu - obviní z nej učiteľa. Nie že by som teda ja bol Váš učiteľ - ale chceli ste sa niečo dozvedieť, nie?

Ako možno vidieť, my sme tu stále a dali sme vám priestor - to len vy neustále niekam utekáte a vyhýbate sa dialógu hneď po prvých vetách. Nemáte argumenty, nemáte odpovede, nemáte nič. Ale konieckoncov, vy ste len agent, nie teoretik.

Neskúsil ste absolútne nič, len ste nám povedal, že ste pátral po svojich predkoch a že podľa Vás je politika to isté, ako manželstvo vašeho syna. To je teda úroveň.

Ja osobne Vám ale nič nevyčítam - len odkážte vašim pánom, nech pošlú niekoho lepšieho, ak majú. Veď majú tie inštitúcie, programy vzdelávania, docentov a doktorov - a oni v určitom zmysle slova pošlú Vás. Bez urážky - chodte do Hainburgu.

Náhodný okoloidúci

Pán Bránik, mne je Vás ľúto. S Vaším zmiešaným pôvodom, o ktorý sa Vám postarali predkovia hádam ešte za monarchie, máte zrejme naozaj veľmi vážny problém s identitou a neviete sa niekam zaradiť a tak trollujete kade-tade a navážate sa do tých, ktorí svoju identitu majú a majú k nej kladný vzťah.

A o akých dogmách a predsudkoch píšete? Ak odmietam prisťahovalcov, nie sú za tým dogmy ani predsudky, ale sledujem, čo sa v Európe deje. Zažil som naživo kurdskú demonštráciu v Berlíne, zažil som neskutočne dotieravých černochov vo Francúzsku aj v Taliansku. Toto na Slovensku naozaj nepotrebujem a nechcem. A len idiot sa nepoučí na cudzích chybách.
Srbi dovolili Albáncom utekajúcim pred biedou z Albánska usadiť sa v Kosove - výsledok poznáme. Indiáni umožnili Angličanom a Španielom usadiť sa v terajšej Amerike - výsledok poznáme.

Ja naozaj úprimne prajem Arabom, Kurdom, Afričanom, Číňanom, Afgáncom, Vietnamcom šťastný a spokojný život, ALE U NICH DOMA, NIE TU! Človek je od prírody teritoriálny živočích a ja nemám ani najmenší dôvod uvoľňovať svoje teritórium niekomu inému. A nemôžem ani za to, že sa "nezmestia do kože" a že svoje krajiny vybývali. Ja som ich nenamnožil, nemám za nich žiadnu zodpovednosť.

Navážate sa do nás, že odmietame prijať prisťahovalcov a utečencov. Prečo sa nenavážate aj od tých, ktorí im u nich doma vyvolali vojny? Prečo nekritizujete USA, ktoré po celom svete vyzbrojujú teroristické bandy a všade vyvolávajú prevraty, vojny a rozkladajú spoločnosť? Lebo od nich beriete doláriky kryté zbraňami a vojenskými základňami po celom svete?

Veď aj naša vysoká rozvodovosť je výsledkom miešania sa zahraničia a mimovládiek do našich záležitostí. Slovensko nie je svojprávna a suverénna krajina, naše školstvo upadá pod vplyvom bruselského diktátu, z televízií vlastnených a ovládaných zahraničím sa na nás valí hnoj, mimovládky vyťahujú a dramatizujú nepodstatné veci a toto je tá pravá príčina, prečo je také ťažké až nemožné vychovávať deti a mládež k zodpovednosti.

Myslím, že my dvaja sa zhodneme iba v jednom - že sa nikdy nezhodneme. Viac na Vaše výmysly nejdem reagovať. Howgh!

prasiatko Mlsko

Náhodný okoloidúci - to čo ste napísali, je malé veľdielo slohu a ešte k tomu faktografické! Bravo!

nonula

Prisiel- veni
uvidel -vidi
...a bol v pici!
Mam nas tak rad priatelia-skoro ako seba sameho :)
ALE... viete si predsavit, ze NIKAM nepatrite?
Strasna predstava...
Predstava nekonecnej siroty nemajucu inaku moznost,
ako pendlovat medzi viac ako jednou moznostou...
Brano- "podakuj" sa svojej mame...

Ľubov

Nonula,dobre,že si sa objavil. Veď za dva dni je Valpurgina noc,mal by si trocha zamachrovať pred Bavorákmi a postaviť na plot májku,povieš,že to je naša tradícia.Čítala som,že sv.Walburga je bavorská svätica,dobre by im to padlo.

Ja som Yahwemu už skoro pred rokom hovorila tu na tomto mieste,že ich sila slabne,áno,svornosť sa stráca.Veľmi dobre chápem,prečo si chcel pohovoriť s Normanom,potrebuje podporu.Táto jemná esencia vlastenectva,áno,je to dar.My nikdy nebudeme pendlovať.

Radovan Bránik

niekto vam tu identitu berie? niekto vas ohrozuje? chysta sa vas nebodaj znasilnit nejaky zvrhly pocerny muzik, ci zenstina, ktorej sa nedokazete ubranit?

sranda. nemate otestovanu dna a staci vam zdokladovanych 8 generacii cisto slovenskych priezvisk. viac vam netreba. jednoducho fikcia, ci pravdepodobnost spravneho rasoveho povodu a ziaden dokaz a to sa nazyva slovenska identita. a liberalom sa rehocete za vyprazdnenost a nedostatok zmysluplneho obsahu.

ako ste sa o to vobec zasluzili? mate co i len kusok zasluh na tom, ze ste slovakom? skutocne vam k spokojnosti staci, ze sa s pomerne velkou pravdepodobnostou spojila spravna spermia so spravnym vajickom? viete, kolko roduvernych slovakov kradne, pacha zlociny, nici zivoty inym? ako je to mozne, ked sme taki vyvoleni?

predstavte si, ze na slovensku sa viac, ako polovica manzelskych zvazkov rozpadne a rozvedie. kto za tym bude? kalerghi? :) alebo, tipujem, sionisti. lebo ved kto uz iny. splietate tu o slovenskej identite a zivotnosti vztahov a pritom sa viac, ako polovica tych slovenskych neudrzi pokope.

ste zaujimava particka, ktora si honi ego na perfidnom webe, ktory takmer nik necita. a predstavujete si, ze je to preto, lebo masju zidia v rukach masmedia. ibaze to uz davno neplati. keby to ludi skutocne zaujimalo a zrali by vam to, tak si sem cestu najdu. ibaze ste - a chapem, ze to boli - vacsine ludi, vratane radikalov, hlboko v prdeli. hoviete si vo vlastnych fantaziach o tom, ze mate akusi rasovu a moralnu a intelektualnu prevahu a trapi vas, ze nik sa o vase myslienky nezaujima. kde ste ich publikovali? kde si ich mozno najst? internet vam predsa dava more moznosti a prakticky znemoznuje, aby sa sirili vase idei dalej. ale.. ako sa vravi.. nejako to nevychadza.

cim to asi tak bude?

Norman

Samozrejme že hordy počerných barbarov berú bielej Európe identitu. Pozrite sa, AKO vyzeralo napríklad Francúzsko kedysi, a ako vyzerá dnes. Samozrejme, že podliaci, hlupáci a agresívna spodina ide urobiť z Európy Kalkatu. A čo sa týka znásilňovania, vy ste posledný človek na svete, čo nepozná napríklad švédske štatistiky?

Ako sme sa o to zaslúžili? Vy , Bránik, máte tú drzosť spochybňovať zásluhy našich predkov za túto zem, za Slovensko ale aj Európu? Myslíte si, že táto zem patrí rovnako nám ako aj čiernym barbarom zo Somálska? Aj Váš byt či dom im patrí?? Aj vaše deti a vaše vnúčatá im patria?

A nechajte si vaše nechutné krčmové reči o spermii a vajíčku - nikto tu nemá náladu počúvať vaše oidipovské komplexy.

A nebudte vulgárni. Nedokážete sa ovládať, správate sa ako odpad. My na vaše urážky nebudeme reagovať, proste ste nevychovanec.
Kde ste napríklad zobral, že sú Slováci nejakí "vyvolení"? Zas si to pletiete so židmi. Veď vy naozaj, čo napíšete, to by sa dalo len pozmenením jedného slova plne označiť za ťažké protižidovské urážky. Tak veľmi nenávidíte svoju mater? Veď ona za to nemôže že ste takí, akí ste.

A čo sa týka toho, čo komu vychádza - nie my sme došli za Vami, ale Vy ste doliezol sem. Pretŕčate sa v televízii u Havrana a inde a pritom nemáte čo povedať. Niečo nevychádza? A pritom sa Vy vytešujete, ako ste dobre predpovedal úspech tzv. extrémistov, ako ste predpovedal, že neštandardné myšlienky a strany budú naberať na sile a dostanú sa do parlamentu. Je to maličkosť či neúspech? Len sa nebojte - ešte sa vás raz osud opýta, ako to komu vychádza. A bude to skoro, och, priveľmi skoro, Bránik.

A teraz už neotravujte. Robili sme si z Vás srandu predtým a Vy ste len potvrdil naživo svoju neschopnosť a bezcennosť. S čím ste sem vlastne prišli - okrem trolovania?

buko

vazeny odideny urazlivy bloger, matovicom odkopnuty kandidat, najnovsie aj samozvany odbornik na kotlebu (naozaj je obtiazne nejako vas zaradit a titulovat co vlastne ste)

vase primitivne pohrdave vyjadrovanie v ostatnom prispevku ("rehocete", splietate", "honi ego", "zrali by vam to", "hlboko v prdeli") bez nejake myslienky ci iskry napadu svedci o vasej smutnej existencii a o vase toporne snahy o envangelizaciu tu naozaj nikto nema zaujem.

preco radsej nepriznate ze vas weby ako tento inspiruju a zaujimaju a chodite sem pravidelne citat a dokonca ste to nevydrzal a musel ste aj reagovat.. ? :)

Velmi sa chcete hrat na nejakeho fundamentmi podkuteho pundita nad vecou co cita politiku a smerovanie spolocnosti, a pritom ani tu SaS ste pred volbami nevedel vobec precitat a predpovedat.
chodte sa radsej navazat do Weisenbacherovcov a im podobnym, to vam celkom slo a to je asi tak vasa mentalna liga

jednoducho - prosim nesmradte tu, zbohom - slovami vasej muzy Allbrightovej "get out! get out!" :)
https://www.youtube.com/watch?v=1FaPuBUY558

Aman Againsttime

Dobrosráč: kladiete otazku: (cieľom je) "...postupná repatriácia farebného obyvateľstva do krajín ich pôvodu - a ešte k tomu s možnosťou ich odškodnenia. Naozaj, čo je na tom také hrozné?" nuz.. co vlastne. vlastne mozu byt radi vsetci, ktorych farba pokozky vam nevyhovuje, ze neskoncia rovno s gulkou v hlave, alebo v plyne. ze ich len vystahujete do krajin ich povodu a este k tomu odskodnite.

 

Realista: Dobrosráč absolútne nepochopil pointu. To čo som chcel povedať bolo, že i tie najradikálnejšie hnutia odmietajú genocídu (reč bola samozrejme o intelektuálnych elitách, nie o nejakých holých hlavách z učilíšť). Cieľom je zabezpečiť humánny a pokojný transfer ľudských populácii s rešpektovaním ich základných „ľudských práv“ (právo na život, osobnú slobodu, bezpečnosť a pod.). Preto akékoľvek strašenie nejakým „druhým holokaustom“ je len tupá demagógia a hystéria.

 

Dobrosráč: kto a z coho zaplati nahrady a odskodnenia? kde na to vezmete peniaze? presnejsie - komu och vezmete? ci budete platit zo svojho? alebo, tak ako uz v historii neraz, z penazi, o ktorych ti so spravnou farbou pokozky rozhodli, ze nepatria tym tmavsim s dlhymi nosmi? alebo?

 

Realista: Nikdy nebolo ľahšie pohnúť s masami ľudí než v dnešných časoch. Ak by sa dnes Francúzsko rozhodlo zbaviť 9 miliónov nebielych, ktorí v ňom žijú, bez problémov by to dokázalo. Otázkou je iba politická vôľa. Nič viac. Reči ohľadne peňazí sú triviálne. Norman ti dal jasnú odpoveď. Kde sa zoberajú prachy na žitie tu?

 

Pochopiteľne, že na začiatku treba začať s tými, ktorí sú v Európe ilegálne a nekompromisne ich deportovať. A poslať s nimi preč aj ich rodiny. Ako druhí v poradí prichádzajú do úvahy tí, ktorí sú už síce naturalizovaní, avšak sú zapojení do kriminálnej aktivity akéhokoľvek druhu. Napr. by vyšlo lacnejšie, ak by Francúzi zaplatili Alžírčanom a Maročanom väzenie v ich krajine pôvodu, než ich väzniť vo Francúzsku. Navyše väčšina moslimov alžírskeho pôvodu žijúcich vo Francúzsku má zároveň i alžírske občianstvo. To znamená, že by ich Alžírsko nemohlo odmietnuť. Takýto postup by sa vlastne uplatnil u všetkých farebných s dvojitým občianstvom. Ak by ďalšie krajiny nespolupracovali, karty v rukách by malo Francúzsko. Myšlienka, že nejaký európsky štát si nemôže dovoliť zbaviť sa časti svojho obyvateľstva, obyvateľstva, ktoré je pre neho obrovským štátnym a ekonomickým bremenom, je jednoducho absurdná. Naopak, Francúzsko a iné západoeurópske štáty si nemôžu dovoliť týchto ľudí dlhodobo živiť. Navyše vždy tu budú i dôležitejšie veci než peniaze: ako napr. zaistenie budúcnosti pre rasu a národ.

 

Prvým krokom je urobiť jasné rozlíšenie medzi nebielymi občanmi a nebielymi cudzincami. A medzi cudzincami rozlíšiť legálnych a ilegálnych. Najprv sa treba vysporiadať s cudzincami. Začať treba s uzatvorením hraníc pre nebielych. Druhým krokom by mala byť deportácia ilegálov. Najúspornejším spôsobom, ako ich prinútiť odísť, bude odrezať ich od zamestnania a sociálnych výhod. Legálnym cudzincom, ktorí majú pracovné vízum nebude ich vízum obnovené a keď sa ich vízum skončí, bude zaistené, aby odišli do krajiny pôvodu.

Dôjde tiež k zrušeniu princípu práva územia, ktorý sa uplatňuje pri nadobúdaní štátneho občianstva, pričom sa v tejto oblasti zavedie i spätná účinnosť (retroaktivita). V belošských krajinách, kde sa uplatňuje ius soli sa od tohto princípu upustí a deti budú poslané spolu s matkami do krajiny pôvodu. Všetky tieto kroky budú pochopiteľne uskutočnené v súlade so základnými "ľudskými právami" na život, majetok a spravodlivý proces.


Dobrosráč: vystahovat bude treba napriklad riaditela narodneho ustavu srdcovych a cievnych chorob, lebo je tmavsi, nez sa patri a krajinou jeho povodu nie je slovensko. sup s nim prec, kamsi daleko, lebo cim belsia pokozka, tym vacsia zaruka, ze dokaze dobre operovat.

 

Realista: Spomínaný Ing. Mongi Msolly by sa naozaj nemusel ničoho obávať, keďže je jasné, že demografická hrozba pochádza od nebielych v plodnom veku. Tí nebieli, ktorí majú nad päťdesiat a u ktorých nehrozí, že by už splodili nejaké potomstvo, pričom zároveň sú i produktívnymi a bezúhonnými občanmi (ako náš pán Msolly) sa nemusia ničoho obávať. Budú môcť pracovať, ísť do dôchodku a žiť si svoje životy so všetkými výhodami, ktoré sú s ním spojené a plnou ochranou ich "ľudských práv". Btw, vzhľadom k tomu, že bieli majú v priemere vyššie IQ ako potmavší levantínci či čierni, tak je i pravdepodobnejšie, že bude medzi nimi (disproporčne) viac lepších lekárov. :-)

 

 

 

Dobrosráč: inak, celkom by ma zaujimalo, ake konkretne kriteria zvolite pri rozhodovani o tom, ktory odtien pokozky je uz tolerovatelny a ktory uz nie. albinov si nechate, aj ked budu pochadzat z afriky? a co tmavych, hoc naskrze slovanskeho povodu rucich junakov, tym poslete kam? ci budu smiet ostat? ako zistit, ktori sa este hodia a ktori uz nie? napada mi jedina moznost, geneticke testovanie.

 

Realista: Ďalšia pekná ukážka priam až primitívnej demagógie. Všimnite si, ako sa Dobrosráč vyhýba výrazu rasa a namiesto toho sa snaží podsúvať, že tu ide len o „nejakú farbu pokožky“. Nie dobrosráč, rasa nie je len o „farbe pokožky“ a nie je to „len sociálny konštrukt“, ako by si nás rád presvedčil. No a pokiaľ ide o otázku „kto je biely?“, tak jednoduchou a pragmatickou odpoveďou je, že beloch je potomok vetvy kaukazoidnej rasy, ktorá obýva územie Európy (hranice Európy poznáme) od poslednej doby ľadovej. Genetické testovanie nie je potrebné. Slovami Davida Lanea: „Ak vyzerá ako beloch a je na našej strane, potom je beloch“. :-)

 

Dobrosráč: a teraz je otazka, co ak nahodou v ramci tych testov zistite, ze ste kohosi lavobockom a vasou skutocnou krajinou povodu je, povedzme, madarsko? sup s vami do budapesti? pojdete tam? pojdete dobrovolne? nie? preco? a ked nie vy, preco ma ist niekto z tejto krajiny prec len preto, lebo o tom niekto, koho jedinou "zasluhou" je, ze sa zhodou okolnosti narodil slovenskej matke a slovenskemu otcovi rozhodol?

 

Realista: Všimnite si ako Dobrosráč preskakuje od jednej témy k druhej a rafinovane zamieňa národ a rasu. Maďari a Slováci sú blízki príbuzní a pokiaľ nejaký Maďar chce prijať slovenskú identitu a kultúru za svoju, nevidím v tom väčší problém vzhľadom k silnej (genetickej) príbuznosti celého stredoeurópskeho regiónu. O niečo problematickejšie by to mohli byť v prípade miešancov medzi Slovákmi a vzdialenejšími vetvami európskej rodiny (nordickejší sever, mediteránnejší juh), avšak ani tam by som z toho nerobil priveľkú vedu a spravil ústupok. Takýchto miešancov zase až tak veľa nebude. Navyše treba zohľadňovať nielen rasové/etnické hľadiská, ale i eugenické. Inteligentný, zdravý, atraktívny miešanec môže genofond národa obohatiť. Osobne preferujem pred krvným purizmom eugenické šľachtenie a viac ako rasa, ktorou sme, ma fascinuje to, akou rasou by sme sa mohli stať.

 

 

Dobrosráč: premyslam nad mentalnym, ci skor emocnym svetom cloveka, ktory sa dokaze s plnou vaznostou pytat otazku "postupná repatriácia farebného obyvateľstva do krajín ich pôvodu - a ešte k tomu s možnosťou ich odškodnenia. Naozaj, čo je na tom také hrozné?"

 

Realista: Ja zase premýšľam nad tým, prečo sú tí naši "slovenskí"dobrosráči tak argumentačne slabí ako tento náš hochštapler. Dobrosráč sa tu v podstate zamýšľa nad tým, či je etnická čistka morálna. Môžeme s tým žiť? Môžeme sa s ňou vyrovnať? Ide o špecifický morálny problém a moja odpoveď naň je nasledujúca:

Za prvé, ľudia sú nútení sa presúvať neustále kvôli ekonomickým dôvodom. Ten, kto chce fungovať na trhu práce, sa musí často presúvať tam, kde je práca. Alebo niekto získa nejakú prácu a zároveň druhý zamestnanec bude musieť byť presunutý zamestnávateľom niekam inam. Rovnako i ten, kto príde o robotu sa bude musieť presunúť tam kde je robota. Prípadne, keď životné náklady v nejakej oblasti stúpnu, častokrát kvôli špekuláciám na trhu, mnohí ľudia, ktorých príjmy sú nedostatočné, sú donútení presunúť sa do lacnejších štvrtí či miest.

To bolo len zopár príkladov demonštrujúcich, že kvôli ekonomickým dôvodom sa dennodenne presúvajú milióny ľudí. Napriek tomu sa nezdá, že by Európania kvôli tomu nemohli kľudne spávať. Pokiaľ nemáme problém s odsunmi ľudí pre ekonomické účely, potom sotva možno mať morálny problém s odsunom pre vyšší cieľ, ktorým je vytvorenie lepšieho, neglobalizovaného sveta, v ktorom má každý národ svoju domovinu.

 

A pokiaľ ide o hlbší morálny rozmer danej problematiky, tak jednoduchou odpoveďou na otázku, či "môžem žiť s etnickou čistkou" je, že moja rasa bez nej jednoducho nemôže prežiť. To nás privádza k zásadnej morálnej otázke: Môže byť etnická čistka správna vec? Môže byť morálna?

Vzhľadom k tomu, že v súčasnom systéme je európska vetva kaukozoidnej rasy vystavená postupnej genocíde predstavuje etnická čistka z jej strany jednoducho záležitosť sebaobrany. A sebaobrana môže morálne ospravedlniť i zabitie ďalších ľudí.

 

Predstavte si, že ste napadnutý nezmieriteľným nepriateľom, ktorý vás chce zabiť. Máte však po ruku zbraň s jedinou guľkou a vašou jedinou záchranou v danej chvíli je útočníka zabiť. V takomto prípade je jednoducho zabitie oprávnené ako jednoduchá sebaobrana.

Teraz si predstavte scenár, v ktorom útočník nie je chladnokrvný zabijak, ale niekto koho kapacity sú obmedzené. Môže byť napr. šialený. Alebo môže byť hrozne rozčúlený. Môže byť i zmanipulovaný k tomu, aby vás napadol v domnení, že koná v sebeobrane. Prípadne to bude vojak, ktorý koná na niečí rozkaz. Možno dotyčný koná i pod nátlakom. Každopádne vo všetkých prípadoch platí, že ak ide o záležitosť zabiť alebo byť zabitý, potom zabitie druhej strany je morálne ospravedlniteľné ako vec sebaobrany.

 

Teraz si predstavte si, že by išlo o útočníka, ktorý používa nevinných ako ľudský štít. Dokonca i v takejto situácii je potrebné položiť si otázku, či môže niekto niesť morálnu vinu za zabitie ľudského štítu, len preto, aby si zachránil svoj vlastný?

 

Nakoniec si namiesto scenára zahŕňajúceho dvoch jednotlivcov, predstavte dva národy bojujúce na život a na smrť. V takej situácii môže byť morálne ospravedlniteľné použiť i smrtiaciu silu, ak by bola záchranou pred vyhynutím

Našťastie, takéto brutálne opatrenia sú ospravedlniteľné len v krajných prípadoch a nie je potrebné sa k nim uchyľovať, keď máme k dispozícii hummánejšie a miernejšie prostriedky, ktoré som už spomenul vyššie.

Pointa však bola v tom demonštrovať, že európske národy majú právo na očistu. Majú právo sa brániť a musia sa brániť, ak chcú z dlhodobého hľadiska prežiť.

 

Dobrosráč: btw, vedeli ste o tom, ze genetickymi testami nemozno zistit, ci ste madar, alebo slovak? trochu problem, ci ani nie?

 

Realista: Naozaj, Dobrosráč? V auguste v roku 2008 tím okolo Johna Novembera v štúdií Genes mirror geography within Europe ( http://www.nature.com/nature/journal/v456/n7218/abs/nature07331.html) predviedol, ako presne sa dá s pomocou genetického základu určiť pôvod. Bádatelia preskúmali genetický materiál 1 387 Európanov a zistili, že: genotyp a geografický pôvod spolu korelujú tak úzko, že je možné povedať, z ktorej krajiny skúmaná osoba pochádza, príp. k akej populácii alebo aj etnickej skupine prislúcha. Vo Švajčiarsku takto mohli byť od seba rozlíšené tri hlavné skupiny jazykov! Novembre sa dokonca domnieva, že čoskoro bude možné pôvod jednotlivých Európanov určiť "často presne na niekoľko sto kilometrov". (!)

Norman

Vidím, že si v skvelej forme.
To je dobre, dúfam, že čoskoro bude nejaká zábava, aby sa to uplatnilo.

Samozrejme, dobrosráč Bránik nie je na úrovni odpovedať, ale na Slovensku vlastne nie je nik, kto by mohol k tématike protiargumentovať na tejto úrovni.

Aman Againsttime

Dík, Norman. Škoda, že som tu nemohol byť práve vtedy, keď sa náš dobrosráč tak pekne znemožňoval. Ale tak uvidíme...trochu dúfam, že ho prilákam.Napokon Dobrosráč sa tu velice napínal, že sa ešte vráti a všetkých nás tu "zomelie". Ale ako vidíme "skutek utek".

Norman

nechce nám tu robiť sparingpartnera. Tkí ľudia berú všetko "účelovo", nejaká principiálna diskusia, čo len vysvetlenie názorov, to ich nezaujíma. Nikoho z nich. A kto z nich o týchto veciach vôbec niečo vie? Nejaký ich plesnivý historik? Nejaký postmodernistický iracionalista a blázon? Koho tam vlastne ešte v tom ich tábore majú? Feťákov a izraelských zabijákov?

Aman Againsttime

Je to tak. S týmito ľuďmi je ťažké diskutovať kvôli ich nedostatočným vedomostiam: nielen o ľudskej biodiverzite a zásadných rozdieloch, ktoré z nej plynú a ktoré treba rešpektovať, ale predovšetkým preto, že o nás vlastne nič nevedia. Neustále sa nám snažia podsúvať niečo, čo netvrdíme ani nepresadzujeme.
Ďalším problémom je to, že sa zameriavajú výlučne na tie najjednoduchšie typy (čo je samozrejme i taktika). Ono je veľmi jednoduché predstaviť Magátov článok, nájsť tam nejaké diery a potom demonštrovať intelektuálnu prevahu (nič proti Magátovi - je to v zásade fajn chlap - ale musí sa ešte naučiť pracovať s faktami a oddeľovať zrno od pliev, lebo inak môže byť v konečnom dôsledku jeho aktivita skôr kontraproduktívna - a to platí i pre mnohých ďalších).

Norman

Áno, podstata veci je v tom, že nie je priestor na diskusiu. Akonáhle by ju dali, respektíve akonáhle bude, bude to aj koniec ich ideologickému monopolu.

Na prejavoch okrajovej scény hľadajú nielen intelektuálne slabosti, ale hlavne veci, ktoré pôsobia na strednú vrstvo negatívne, vyvolávajú strach z "extrémimzu" a podobne.
Odhadujem to ale tak, že okrem širších vrstiev, ktoré sa s realizmom už stotožňujú, pribúda čoraz viac aj ľudí okolo politiky, ktorý s realistickými názormi začínajú sa zaoberať a možno by si ich osvojili, keby ich mali akosi ucelené a vysvetlené. Na úrovní súčasnej doby, oni pojmy minulého storočia proste nedokážu chápať.
V takomto zmysle je mimo nielen Magát, tu spomínaný Škrobár(z Pospolitosti) a podobní, ale aj Kotleba s Uhríkom. Ono keď raz niekto nastúpi do kolaje, už sa z nej ťažko dostáva. Okrem toho, treba sa vyvíjať po všetkých smeroch, určite nevyvíjať tlak len v tom jednom.

Aman Againsttime

Neviem, či si toto video už videl (ja som ho 1x videl až dnes): https://www.youtube.com/watch?v=IDW8O5Bso4E
Ja mám Magáta v zásade rád, ale nemôžem si pomôcť: takéto typy skrátka nemôžu reprezentovať "hnutie". Aj ja mám rád úprimnosť, ale umenie je predať radikálne myšlienky spôsobom, ktorý bude prijateľný a zrozumiteľný masám, pričom nemusí ísť hneď ani o nejakú silnú uhľadenosť - viď prípad Trumpa v USA - ale človek by mal ovládať umenie "mlčať v pravej chvíli" a vedieť isté veci skôr naznačiť, než povedať priamo, resp. vedieť, čo si môže dovoliť (ak by som sa napr. chcel verejne angažovať v politike, tak by som osobne zvolil inú rétoriku než Magát). Nie som si istý, či teraz dosť dobre vyjadrujem to, čo mám presne na mysli (predpokladám, že ma ako zvyčajne pochopíš). Skrátka ľuďom ako je Magát chýba skutočný talent (nechcem napísať i inteligencia, aby to nevyznelo dehonestujúco...hups, už som to vlastne napísal :-)) veci podať tým správnym či vhodným spôsobom.

Norman

Samozrejme, že ťa chápem a máš pravdu. Už nie je doba na takýto prístup.
Video vstupy robia síce dnes skoro všetci od boku a kecajú tam blbosti, kľudne napíšem ako príklad z politikov Kolára, ale Magát je predsa len príliš ... triviálny. Je to Kotleba pred 15 rokmi, alebo ho možno prirovnať ku Hlinovi či Matovičovi, čo sa týka jeho politickej prostoduchosti.
Okrem toho táto jeho ľudovosť nepomáha, nejako príliš nezaberá, takže nemá cenu ani pre neho.

Ja tie videá nepozerám, na toto som hodil zrak - tieto ich žabomyšie konflikty sú naozaj mimo môj záujem.

Satan Šofér

"S týmito ľuďmi je ťažké diskutovať kvôli ich nedostatočným vedomostiam ..."

Je zábavné čítať postsionistickú pavedu použitú na riešenie imigrácie. :
http://singularityhub.com/2010/06/14/can-dna-prove-your-nationality/
http://eprints.lancs.ac.uk/68321/1/Suspect_Technologies.pdf

Máš tam odkazy na horu literatúry, spochybňujúcej tento projekt z vedeckého hľadiska, nie politického.

Čo chceš dokazovať Ty "vedec"? Definuj najprv "Slováka", nech sa pobavím. A potom môžeme diskutovať o štatistických metódach, ktoré sú použiteľné na testovanie hypotézy, že je možné odhaliť "Slovenský gén". :-D

Aman Againsttime

Nie si ty náhodou dobre známy troll Jahve Kadeš? Podobnosť v prejave je priam zarážajúca! :-D Ten sa tiež "špecializoval" na genetiku a rád tu hádzal odkazy na anglické weby.
Ja som sem hodil odkaz na štúdiu, ktorá preukazuje koreláciu medzi génmi a územím,takže akosi mi uniká, prečo nereaguješ priamo na ňu, ale hádžeš tu info o odlišnom projekte. Viac ešte tu: http://scienceblogs.com/notrocketscience/2008/09/01/european-genes-mirro...
Pochopiteľne, že národ, etnikum a rasa sú 3 odlišné záležitosti, hoci posledné 2 sa občas zvyknú stotožňovať. Národ sa už skôr približuje k tomu, čo sa zvykne nazývať sociálny konštrukt, hoci treba rozlišovať medzi etnickými národmi (Slováci, Francúzi, Nemci...) a politickými (dnešní Američania, Rusi, Švajčiari...). Myslím, že je pochopiteľné, že v rámci nejakého geograficky ohraničeného priestoru si bude jeho obyvateľstvo v priemere geneticky podobnejšie, hoci je tiež jasné, že hranice sú rozmazané.

Aman Againsttime

Ešte som chcel len na vysvetlenie dodať, prečo som napísal dnešní, resp. súčasní Američania Americký národ bol totiž pôvodne definovaný v etnickom zmysle ako národ bielych anglosaských (nordických) protestantov. Pôvodne medzi seba nechceli prijať ani len bielych írskych katolíkov, tobôž nie vzdialenejšie entity.

Norman

Prirodzene, to je náš známy Jahve Kadeš, alias Palko Morozov, či aké mal nicky. Ťažko mne definovať jeho pozíciu, či je na našej strane, do akej miery a čo mu vadí. Jeho jeden spôsob "diskusie", ku ktorému sa uchyľuje keď je nejak naštvaný - bezmyšlienkovité hádzanie liniek v podstate mimo tému - ovšem zabraňuje vnímať dialog s ním ako hodnotný experiment, ako ten želaný dialóg.
Aj u neho mám dojem, že má tendenciu s nami súhlasiť - špeciál v odmietaní sionistickej plutokracie - len nevie vyartikulovať, čo presne sa mu nepozdáva. Mal by si to ujasniť.

Satan Šofér

genetička v Grécku robila podobné pokusy a štatisticky ich vyhodnotila. Odbavovanie sa nickoch je príznak toho, že chýbajú argumenty a preto sa útočí na autora názoru. Skúmala genotyp 12 podobných mudrlantov ako Ty a došla k záveru, že je to spoľahlivý príznak "Slováka".

Aman Againsttime

Nemyslím si, že má k nám názorovo blízko. V zásadných otázkach (rasa, eugenika) sa absolútne nezhodneme. To, čo tu predvádza je iba iritujúce a nemá to ďaleko od Grigoryiho a obdobných pošahaných individuií. Keď už nič iné, tak týpci ako Gríša či svarga boli aspoň (ideologicky) viac-menej na "našej strane". Tento troll je však ťažký pomýlenec.

Satan Šofér

Článok http://scienceblogs.com/notrocketscience/2008/09/01/european-genes-mirro... na štatisticky úbohej vzorke tvrdí, že geneticky preukázateľné príbuzenské vzťahy je možné lokalizovať v 90% prípadoch s presnosťou na 700 km. Nič nehovorí o národnosti ani rase.

Články ktoré som uviedol, sú na rozdiel toho Tvojho k veci a prezentujú (neúspešný a vedeckou komunitou odmietnutý) pokus použiť genetiku na riešenie problémov spojených s imigráciou.

Miesto bydliska a štátna príslušnosť nehovoria nič o národnosti a rase. Ibrahim Majga, veľký rozsievač semena na Slovensku je asi podľa Teba Slovák ako repa. Pri vyslovene smiešnej a nereprezentatívnej veľkosti analyzovaného súboru by pri troche smoly s testovanými jedincami mohli títo „vedci“ prísť záveru že
1. Slováci pochádzajú z Afriky;
2. Alebo Ibrahim Majga je typický Slovák a všetci čo nie sme geneticky odlišní sme odsúdení na vyhostenie.

Opakovane sa Ťa pýtam, ako chceš definovať Slováka, lebo to je základ. Ako chceš zabezpečiť náhodný výber vzorky (aby si náhodou nevybral potomkov Ibrahima Majgu) a aká je podľa Teba potrebná veľkosť vzorky na to, aby si mohol KVALIFIKOVANE testovať svoju hypotézu, že národnosť (nie bydlisko) je možné určiť za pomoci analýzy DNA. To že Slováci a Maďari sú si veľmi podobní (pozri si graf, prakticky splývajú) nie je náhoda, ale pekný dôkaz hlúposti Tvojej hypotézy. Naštuduj si trochu históriu a pozri si korene Slovákov a Maďarov a ich neskoršie vzájomné spolužitie a možno (pri úrovni a arogancii Tvojich drístov pochybujem) aké sprostosti tu hlásaš!

Manželka sa profesionálne venovala genetike a veľmi sa na sprostostiach, čo píšeš pobavila. Vysvetlila mi a na Internete aj ukázala stránky genetických „podnikateľov“, čo od nasprostastých klientov vyťahujú obrovské peniaze na preukázanie vyslovených bludov alebo trivialít.

Ja som veľkú časť práce venoval aplikovanej matematickej štatistike. A pochopiteľne aj v oblasti genetiky. Čo si v živote dokázal Ty, koľko súborov si spracoval, kde si študoval genetiku, kde si pracoval, že si dovolíš mňa nazvať trolom?

Mimochodom je ti jasný význam slova "mirror"?

Aman Againsttime

Kde som prosím pekne tvrdil, že bydlisko alebo štátna príslušnosť hovoria niečo o národnosti či rase? Prestaň zavádzať. A môj článok sa predsa k národnosti vyjadroval. Bol o korelácii medzi genetikou a geografickými celkami (štátnym územím) v Európe. Výber vzorky by pri takomto výskume mal byť pochopiteľne podľa národnosti/etnickej identifikácie a nie iba podľa štátneho občianstva. Vybrali by sa tí ľudia zo Slovenska, ktorí si i uvádzajú slovenskú národnosť. Je snáď jasné, že niekto ako Maiga by asi sotva mohol byť vybraný do výskumnej vzorky za Slovensko.

Naozaj ma nezaujíma, čomu si sa venoval (kto to tu overí?) a prestaň tu furt zdôrazňovať aký si strašne dobrý a čo všetko si študoval a máš za sebou (niekoho mi tým pripomínaš. Znalí samozrejme vedia koho :)). Nikoho si tu tým neohúril a ani neohúriš.

Priznávam, že genetiku som neštudoval (môj obor je spoločenskovedný), takže určite nemienim tvrdiť, že som nejaký odborník. Reagoval som iba na Bránika a jeho tvrdenie a keďže rád čítam články o genetike, tak ma okamžite napadla táto štúdia. Pochopiteľne, že by som rád uvítal nejaké komentáre k uvedenej štúdii od niekoho viac znalého, ale nemám dojem, že by si ním bol zrovna ty - i vzhľadom k tomu ako si tu posledne dostal na frak od Normana pre svoje talmudistické manipulácie (práve pokiaľ ide o oblasť genetiky).

A budem ťa nazývam trollom, pretože ním objektívne si. Chodíš sem rýpať a provokovať, nehovoriac o tom aký chaotický a nekonzistentný je tvoj prejav. Častá zmena nickov len potvrdzuje zlý dojem. Si nežiaduci element.

Satan Šofér

"V auguste v roku 2008 tím okolo Johna Novembera v štúdií Genes mirror geography within Europe ( http://www.nature.com/nature/journal/v456/n7218/abs/nature07331.html) predviedol, ako presne sa dá s pomocou genetického základu určiť pôvod. Bádatelia preskúmali genetický materiál 1 387 Európanov a zistili, že: genotyp a geografický pôvod spolu korelujú tak úzko, že je možné povedať, z ktorej krajiny skúmaná osoba pochádza, príp. k akej populácii alebo aj etnickej skupine prislúcha. Vo Švajčiarsku takto mohli byť od seba rozlíšené tri hlavné skupiny jazykov! Novembre sa dokonca domnieva, že čoskoro bude možné pôvod jednotlivých Európanov určiť "často presne na niekoľko sto kilometrov". (!)"
1. Nič nepredviedol a už vonkoncom nie pôvod. Je to štúdia, ktorá tvrdí (a nič nedokazuje, lebo nespĺňa elementráne vedecké kritériá na dôkaz) úplnú trivialitu, že 90% obyvateľov krajiny má príbuzných v okruhu 700(!) km a už na vzdialenosť 150 km má genetika rovnakú hodnotu, ako hodenie mincou (50%). Uvedom si rozmery Slovenska!
2. "príp. k akej populácii alebo aj etnickej skupine prislúcha." - a toto bolo čo za tvrdenie? Bydlisko a etnická skupina ... :-D V krajinách ako Belgia a Francia s ich zložením obyvateľstva
3. "Vo Švajčiarsku takto mohli byť od seba rozlíšené tri hlavné skupiny jazykov!" - a to bolo čo? Vo Švajčiarsku s jeho kantonmi na to nepotrebuješ genetiku!
4. Pôvod je čo? Snáď bydlisko? :-D

Všetky tieto tvrdenia si písal v kontexte diskusie o imigrácii a rasizme. Teraz otáčaš a píšeš o "korelácii medzi genetikou a geografickými celkami". Opakujem, ten článok veľmi nezáväzne píše o odzrkadľovaní a nie o použiteľnosti genetiky, pričom na základe veľmi pochybne vybranej a malej vzorky.

Satan Šofér

Kultúra diskusie - kto má iný názor je nežiadúci element. Diletant v genetike sa začne vyjadrovať k veľmi citlivej problematike aplikovania genetiky a keď nevie argumentovať vecne, označí súpera za trolla a nežiadúci element. :-D Ja Ti na oplátku radím, aby si si naštudoval ZÁKLADY genetiky, matematickej štatistiky a konrétne testovania hypotéz. Lebo táraš tak neznesiteľne, že som sa nezdržal a ostrejšie som regoval na veľkohubé písačky "S týmito ľuďmi je ťažké diskutovať kvôli ich nedostatočným vedomostiam: nielen o ľudskej biodiverzite a zásadných rozdieloch, ktoré z nej plynú ... "
A Ty diskutuješ? Navrhuješ zakázať, odstrániť oponenta z diskusie, označíš za trolla, provokatéra. :-D

Aman Againsttime

Jahve, ty si absolútne nepochopil, čo ti Norman napísal. Ty nie si nežiaduci element pre iný názor, ale pre svoj vrcholne arogantný, nesympatický a agresívny prejav. Pôsobíš vyslovene odporným dojmom - a to ti teraz píšem ako dobrú radu, aby si pochopil ako ťa ostatní vnímajú. Si obdobný prípad ako Bránik alebo Grigoryi. Nedá sa s vami normálne komunikovať a to je práve váš hlavný problém.
A nevytrhávaj moju vetu z kontextu. Ja som sa jasne vyjadroval k ľudom ako Bránik a obdobným judeo-globalistom, ktorí pretláčajú ideu, že rasa je len sociálny konštrukt, že by sme mali prestať rozlišovať skupiny a "vidieť iba jednotlivca". Ja sa nehrám na odborníka - jasne som napísal, že uvítam, ak mi niekto slušne a normálne napíše, v čom je tá štúdiá dobrá alebo zlá a ako laikovi mi vysvetlí, čo presne tvrdí. Rád sa nechám poučiť od múdrejších - nie však od hlúpych trollov (áno, to čo tu predvádzaš je veľmi hlúpe) tvojho formátu.

Norman

To, že si troll, Šofér, je jednoznačné.
Nemá zmysel sa baviť s ľudmi ako ty, čo nemajú nervy po kope alebo majú nejakú hlbšiu psychickú úchyľku. Ľudia ako ty sa musia naučiť slušnosti, aj keby ste mali pred tým skučať. Dovtedy nemá zmysel s tebou diskutovať.

Satan Šofér

Ten Tvoj príspevok bol veľmi slušný a zdržanlivý. :-D To je ako príspevok do diskusie? :-D

Náhodný okoloidúci

Samozrejme, že DNA Slovákov a Maďarov je podobná, a je to spôsobené tým, že jazyk sa môžeš naučiť, ale DNA ZDEDÍŠ. Je to výsledok maďarizačnej politiky, za takmer úplnú stratu pôvodného maďarského ugrofínskeho genofondu môžu samotní maďarskí politici, vodcovia a ideológovia.

Satan Šofér

"Samozrejme, že DNA Slovákov a Maďarov je podobná, a je to spôsobené tým, že jazyk sa môžeš naučiť, ale DNA ZDEDÍŠ. Je to výsledok maďarizačnej politiky, za takmer úplnú stratu pôvodného maďarského ugrofínskeho genofondu môžu samotní maďarskí politici, vodcovia a ideológovia."

Norman

Prečo by mal niekto vyvracať tvrdenia nejakého článku a prečo by si ty mal hodnotiť, či to spravil alebo nie? Pretože si sa živil štatistikou a odmietli tvoje vývody ako vadné? Kvôli tomu tu otravuješ ľudí, lebo ani tu, ani tu nemáš žiadnu autoritu?
Pozdravuj manželku aj s jej genetikou. To bol od teba zatiaľ najjeblejší argument, aký som od teba čítal.

Náhodný okoloidúci

Neriešim, či niečo potvrdzujem alebo vyvraciam. Mne ide o fakty. A faktom je, že obyvatelia Maďarska s maďarskou identitou sa hlásia k odkazu starých Maďarov z 9. storočia, s ktorými však po genetickej stránke nemajú nič spoločné, alebo takmer nič. Zanedbateľný podiel genofondu. Skrátka ich predkovia boli donútení prevziať cudziu identitu a k nej vychovávali a svoje deti.

lecce

v tom clanku na scienceblogs sa akurat uvadzaju ako priklad slovaci a na genetickej mape europy ich j. novembre presunul do stredneho talianska.
tak to sme asi najvacsia rarita na tej mape

je to zaujimave..
ale vzorka 1200 je mozno optimalna pre zistovanie preferencii ale na geneticke testy je mala

Norman

vzorka okolo 1000 je matematicky dostatočná na vyhodnotenie , z hlavy to nedám, ale taká je pravdepodobnostná matematika - ale za predpokladu, že sú vzorky vyberané náhodne.
Problém je v tom predpoklade náhodnosti. Úplna náhodnosť sa dosahuje ťažko a pri týchto testoch, ale aj pri telefonických zavolaniach pre preferencie a podobne, je v skutočnosti vzorka nie dostatočne náhodná. Nemožno sa spolahnúť, nemožno veriť jej náhodnosti.
Tak to vidím ja.

lecce

ak by studia mala prilohu s udajmi o ludoch zo vzorky - pohlavie, vek, obec narodenia

iste sem chodili taliani - obchodnici, remeselnici, slachta, zeny tu chodili do sluzby

ale aby slovakov presunul do talianska, to kolko % talianskych genov nasli vo vzorke..

Aman Againsttime

Treba si ešte raz dôkladne prečítať článok. Spomína sa v ňom, že k uvedenej odchýlke došlo preto, že za Slovensko mali len 1 človeka:

"There were a few exceptions to the genetic map’s accuracy, with a few countries appearing in odd positions. Slovakia, for example, turns up in the middle of Italy rather than next to the Czech Republic where it belongs. Russia too is further west than its actual position and appears to be hugging Poland (which I find ironically unsettling in the light of recent political events). But Novembre says that both exceptions are probably due to small sample sizes – “Russia” in this case was only represented by six people, and just one poor individual was waving the flag for Slovakia."

Aman Againsttime

Zabudol som sa ešte vo svojom texte bližšie vyjadriť k nebielym občanom, ktorí nie sú problémoví a zároveň sú v plodnom veku. Tam by bolo fajn zaviesť program finančných stimulov, aby sa odsťahovali do krajiny pôvodu (prípadne do susednej krajiny v ich regióne, event. kultúrne či rasovo im blízkej krajiny). Napr. by sa poskytlo 10 000 eur každému, kto podpíše dohodu o re-emigrácii a o tom, že sa už nikdy nevráti do príslušnej bielej krajiny. Samozrejme, že by to bolo kombinované i s dohodami uzavretými s vládami ich domovských krajín, event. vládami v kultúrne blízkych krajinách, ktorým by sme tiež poskytli nejaké finančné stimuly, aby boli ochotné prijať takýchto ľudí.
Áno, nebol by to lacný špás, avšak ponechať si tu miliónové hordy nebielych by v konečnom dôsledku vyšlo drahšie. Ako som už písal: existujú i dôležitejšie veci ako peniaze. Rasové a genetické zdravie musí byť na 1.mieste.

balu

napísal a kopu času a energie a času si musel zainvestovať do tohoto... veď to je samostatný článok, nie príspevok do diskusie. Klobúk dolu Aman!

V rámci Európy by som nerobil žiadne selekcie, európania aj doteraz dokázali žiť tak, že každý má svoju krajinu a v podstate sa miešali iba prirodzene. Ak sa niekto zaľúbi zrovna vo Francúzsku... To bolo odjakživa, tisíce rokov a sme tu, stále odlíšiteľne, každý na svojom mieste.
Úplne iná vec je sílená migrácia, ktorá prirodzeným javom nie je ako vieme a ako to už musia aj dobrosráči priznať. Je to účelová a umelá vec, za historicky extrémne krátky čas sem natlačiť čo najviac odlišných etník, ktoré sú mentalitou nekompatibilné s európanmi (čo je samo osebe pestrá paleta) a dokonca sú dobývačne a agresívnbe naladené voči nám. Kto tvrdí že nie úmyselne klame a tým spácha trestný spolupáchateľstva na genocíde, ktorá sa nezamlčuje. Historicky sa aj severoafričania začali do Francúzska sťahovať až niekedy v 50-60 rokoch XX. st. - kwa, to je ani nie pol storočia a s prvými generáciami ani nie je problém. Určitá migrácia vždy bola ale za dlhý čas a nie tak masovo. Turci si nad nami zohrievali rite 150 rokov a geneticky nenechali žiadnu stopu, rovnako krížiaci nechali minimálnu stopu na Blízkom východe - resp. nechali stopu iba v oblastiach kde kultúra bola kompatibilná (Sýria). Ani cigáni sa s bielymi nejako extra nemiešajú, po 500 rokoch by to už malo byť vidno a neni. A kelti sa s rímanmi či anglosasmi a germánmi vedeli zmiešať.

Na druhej strane keď sme so synátorom chodili na Kramáre k detskej lekárke, ona mala veľmi milú a šikovnú černošskú sestričku - no čo môžem mať proti nej? Táto jedna holka etnické zloženie Slovenska nezmení a keď takíto prispôsobiví šikovní černosi tu chcú zostať ja som za. Oni naozaj len obohacujú krajinu, ako Sv. Štefan vravel anno a to sú etnogeneticky zanedbateľné inputy. My to tu tiež obchádzame, ale v podstate vieme dobre ako by Normanov projekt dopadol. Vyvraždili by sa medzi sebou, na to je milión príkladov z Afriky aj Blízkeho východu, bol by hladomor lebo by sa premnožili a môžeš ich dotovať koľko chceš aj tak by čakali od západu že ich bude krmiť. Najznámejší pokus o vysťahovanie bývalých otrokov na umelo vytvorený štát poznáme - tá "stará" Libéria -, kým USA ich dotovali bol akotak poriadok ale potom hneď vojna za vojnou, mocipán za mocipánom. Takže ak nejaký černoch alebo arab môže byť reálne prínosom pre našu spoločnosť ja by som im to umožnil. Nie bremeno, ale prínos. Netreba sa báť, nebude to také kvantum. Ale tú sestričku ktorá tu už za x rokov "odchovala" niekoľko tisíc malých slováčikov by som nerád posielal späť do džungle, ona je už mentálne a kultúrne "naša". Pracuje, platí dane, bojuje za živobytie ako každý občan Slovenska a určite nebude mať 7 Sorosom dotovaných detí. (To je ináč problém aj s cigánmi: tí normálni sa snažia žiť ako "bieli" a preto sa aj množia rovnakým tempom a menej detí vedia vychovať k "európskemu životnému štýlu" kým ten sociálny balast sa množí; samotná cigánska kultúra sa nerovná kriminalite, čo je v tom dobré, nech pestujú.)

Kompatibilné etniká sa vždy aj miešali, viď slováci/maďari/chorváti/poliaci/nemci a pod. Nebolo nič výnimočné, že si maďarský šuhaj zobral za ženu slovenku z Liptova, ba ani jazyk nebol problém. Sám mám taký rodokmeň v ktorom mám maďarov, kumánov, slovákov, nemcov... len čo viem. Ale to je v princípe stále tá istá skupina.

Buheh

A ak áno, tak koho áno a koho nie?

To v danom spoločenskom systéme nemá riešenie, a už vôbec nie humánne či spravodlivé. A tu sa musím vrátiť k mojim viacerým príspevkom, kde píšem o moci, ktorá má ostať u ľudí a nie byť pochovaná v urne.

Keby na každej ulici a v každej obci ľudia sami rozhodovali koho tam chcú, koho potrebujú a koho nie, tak ako o tom rozhodujú v prípade ich vlastného domu, tak by sa problém imigrantov a neprispôsobivcov dal veľmi rýchlo, spravodlivo a jednoducho vyriešiť.

Ja za našu ulicu hovorím, že tu momentálne nikoho ďalšieho nepotrebujeme. Je nás tu dosť, vychádzame spolu dobre. A divili by ste sa, to tu máme aj černocha a jeho pekné hnedé detičky, aziatku a chlpatého bezdomovca neidentifikovateľnej farby, pôvodu a zápachu.

Norman

Keby na každej ulici a v každej obci ľudia sami rozhodovali koho tam chcú, koho potrebujú a koho nie, tak ako o tom rozhodujú v prípade ich vlastného domu, tak by sa problém imigrantov a neprispôsobivcov dal veľmi rýchlo, spravodlivo a jednoducho vyriešiť.


Áno? A ako ináč by ho vyriešili, ak nie zas len vyhnaním? Ulica nerieši svoju politiku o nič ľudskejšie, ako štáty, skôr naopak. Už si počul niečo o sudcovi lynčovi? Ale neber to tak, že s tebou nesúhlasím - práve naopak, na ulici sú naozaj zväčša ešte zdravé inštinkty.

 

Pravda, uvádzaš ten príklad vašej dokonalej slniečkárskej multikulty ulice. Problém je v tom, že ľudia nechcú vidieť zlo, kým nevstupi až na ich ulicu, až do ich domu. Potom je už ale väčšinou neskoro.

 

 

 

 

Buheh

No samozrejme že vyhnaním! Alebo lepšie povedané, ani by sem nevkročili tí, ktorých tu nikto nechce. Keby sa úradníci najprv pýtali ľudí, kto na svojej ulici potrebuje nových Libérijčanov, Alžírčanov, Afgáncov alebo Nemcov, kto by za svojho suseda privítal jadrového fyzika, negramotného oplodňovača kôz alebo kalašnikového aláhuakbar demokrata, podľa toho by mohol na Slovensko prísť zodpovedajúci počet ľudí z danej krajiny. To by bolo demokratické riešenie v zmysle slova demokracia – vláda ľudu. A áno, bolo by to diskriminačné, lebo ľudia by možno uprednostnili napríklad Nigérijčanov pred Nemcami, lebo veď vieš, Hitler, Holokaust a tak. Ale hlas ľudu, hlas boží a kto by to chcel spochybňovať, nemôže sa považovať za demokrata.

Sudca lynč nie je zase celkom zlý vynález. Myslím si, že sa zámerne démonizuje. Keby sme tento starobylý inštitút zaviedli, možno by pomohol spravodlivo vyriešiť viaceré svinstvá, ktoré sa v minulosti nazbierali (keď sa môžeme vrátiť o štvrť storočia a zrušiť amnestie, prečo by sme sa aj so susedmi a s drevenou šibenicou nemohli pozrieť aj na privatizácie a iné veselé pestvá, no nie?). A nepochybne, aj počet invázistov, ktorí by azda mali chuť na našu ulicu prísť napriek nášmu nesúhlasu, by sa rapídne zmenšil.

Jasne že srandujem, veď ani šibenicu teraz doma nemám, a už vôbec nie drevenú.

Naša ulica nie je multikulti. Ten černoch je tu už 40 rokov, je to slušný sused a prispôsobil sa. To nemení nič na tom, že ďalších cudzincov si tu už neželám a chcem, aby naša ulica ostala slovenská. Na tom nie je nič rasistické, ani neetické, ani nelogické.

Norman

Nuž, na iné pestvá by ste sa nemohli pozrieť, pretože chceš rozhodovať iba o vlastnej ulici. A čo sa týka invázistov - no tak by sa usadilli vo vedlajšej ulici - a tam by si ty nemohol nič robiť, lebo veď oni a len oni by si rozhodovali, kto na tej ulici bude.

Jestvujú teórie, ktoré vceľku správne vychádzajú z predpokladu, že v starej drevnej spoločnosti bol život lepší. Odzrkadlujú to napríklad všetky mýty o starom stratenom raji a opakované pastorálne selanky a podobne.
Niektorí preto usudzujú, že to bolo pre tú jednoduchosť, keďže samostatnú spoločnosť tvorilo vtedy len pár stoviek ľudí. No hej, to veci zaručene zjednodušuje a sprehľadnuje. Lenže také uvažovanie ignoruje kopu iných faktorov, a to najmä ten, že tieto spoločenstvá boli samostatné a od seba výrazne izolované. Vtedy bolo totiž dostatok priestoru na to, aby sa stretli málokedy a keď, aby sa v pripade problémov zas od seba vzdialili. To je podstata vteajšieho šťastia.
To v dnešnom svete, naplnenom biomasou na každom metri štvorcovom, proste nie je možné. Nemôžeš mať spokojnú ulicu, keď nie je hospodárky úplne nezávislá a najmä, keď hneď za ňou je ďalšia, a za ňou ďalších sto, a vlastne zas a zas po celej Zemi (okrem púšti a ľadovcov).

Neviem, kde si zobral túto zavádzajúcu myšlienku , ale už roky ti opakujem, že je to v dnešnom svete len bezcenná utópia. Samozrejme, ako riešenie by bolo napríklad aj to, aby každá rodina mala doma taký zázračný strom, ktorý by jej všetko dal, a plot, ktorý by ju dokonale chránil pred inými rodínami. To je určite tiež pravda, a tiež rovnaká utópia.

No ale neber si to osobne, podobne sa do utópie začína utiekať aj ujo spasitel Rostas a niektorí iní. A v podstate, samozrejme, je ceľkom možné, že sa tie vaše utópie naplnia. Keď vymrie tak 98% ľudstva.

Buheh

vidím, že si vôbec nepochopil, ako to myslím. Samozrejme, že ulica by bola súčasťou obce, kraja, štátu. Samozrejme, že by museli fungovať pravidlá, ktoré by jednotlivé hierarchické stupne prepájali. Veď to je vlastne pointa, vymyslieť svet, ktotrý by fungoval ako celok, a zároveň aby moc ostala v rukách ľudí a nie degenerovanej totalitnej centrály.

Pokiaľ ide o reálnosť toho, čo nazývaš utópia: samozrejme, že to nie je reálne. Žiadny alternatívny spoločenský systém nie je reálny v tom zmysle, že teraz je tu to, čo tu je, a z toho sa môže vyvinúť len niečo, čo bude prirodzeným výsledkom historických okolností. Svet sa gúľa dolu jarkom a jeho dráhu zmeniť, to je takmer nereálne: len veľmi zriedka dostane nejaký šťastlivec príležitosť vložiť do toho jarku kamienok, ktorý dráhu gúľajúceho sa sveta trochu vychýli.

Ale utópie sú dvojaké: nezmyselné, ktoré by nemohli fungovať, a potom tie, ktoré by fungovať mohli.

To o čom hovorím ja, je samozrejme jedno veľké KEBY a som si toho vedomý. Ale na druhej strane, treba uvažovať aj o tom, ako by mal fungovať svet, aby bol lepší. Keď tieto myšlienky budú pripravené, jedného dňa možno pod ich dojmom niekto na správnom mieste vloží do toho jarku kamienok a gúľajúci sa svet predsa len trochu zmení dráhu.

Norman

Samozrejme, že ulica by bola súčasťou obce, kraja, štátu.

Aha, raz je, raz nie je .... Raz deleguješ moc, raz nedeleguješ  ... to sa naozaj nedá pochopiť,

 

Ale ešte ti poviem:

Útopie sú utópie nie preto, že sa aktuálne nedajú dosiahnuť, ale preto, že sa NIKDY nedajú dosiahnuť, že by nefungovali, že sú samé so sebou v rozpore.

A útópie nie sú nejaké povzbudzujúce snívania a ideály, ale nebezpečné omyly. Od utópie  o tom, že všetci ľudia sú konieckoncov dobrí, až po útópie socialistické a slniečkarske. 

Buheh

pochopiť, keby si chcel. Keby si naozaj porozmýšľal nad tým, čo som napísal. Moc má ostať u ľudí v ulici (rode/klane/kmeni) a hlavný princíp fungovania spoločnosti ako celku, až po celoplanetárnu úroveň, o ktorom hovorím, je ten, že delegovať sa majú len veci, ktoré nižšia štruktúrna jednotka sama nemôže robiť zmysluplne. A delegovať sa môžu iba tak, že platí bod číslo jedna: rozhodnúť vždy musí nižšia štruktúrna jednotka a konečné rozhodnutie vždy musia urobiť ľudia na každej ulici sami a svojich delegátov mať pod osobnou kontrolou.

Ale máš pravdu v tom, že utópie sú len utópie. Zle som to napísal. Tak dobre: odlišujme teda utópie od realistických scenárov. Ja tvrdím, že môj scenár môže fungovať za predpokladu dostatočne dobre zadefinovaných pravidiel hry, dostatočnej technickej/IT úrovne civilizácie a fungujúceho multilaterálneho odstrašujúceho vojenského usporiadania sveta.

Viem, nie je to málo podmienok a je možné, že sa tieto podmienky nikdy nepodarí splniť. Nebudem opakovať čo som písal v predošlom príspevku – hovorím len o modeli, ako by mohla spoločnosť fungovať bez korupcie, zotročovania a genocíd.

Keby si si zvykol na myšlienku naozajstnej demokracie, a nielen tej urnovej korporátne sionistickej, začal by si tak ako ja postupne vidieť tisíce jednotlivostí, ako toto všetko okolo nás je pokrivené a choré práve a len preto, lebo tento základný princíp demokracie nefunguje. Žijeme v totalite, v otroctve, ktoré vôbec nie je nevyhnutné, a väčšina si to ani nevšimla. Alebo cítia že veci nie sú v poriadku, ale nevidia chyby tam, kde skutočne sú.

Norman

práve preto, aby si to nebral ako všeobecnú kritiku, hore som napísal konkrétne tvoj odstavec "o ulici", na ktorý reagujem.

Ale ak vážne chceš môj názor k celému, tak sa ťa pýtam:
-čo si konkrétne predstavuješ pod "delegovať sa majú len veci, ktoré nižšia štruktúrna jednotka sama nemôže robiť zmysluplne", respektíve, čím sa to líši od toho, čo je všeobecne deklarované už mnoho storočí? Čo dokonca bolo deklarované aj v socializme.
To sú len také všeobecné deklarácie. Vláda ľudu. Vláda ulici. Hura.

Ale hovorím, ja nejako nemienim dokazovať, v čom sa mýliš. Len keď napíšeš "ako by mohla spoločnosť fungovať bez korupcie, zotročovania a genocíd", tak varovať pred ničím nepodloženými utópiami. Na základe čoho chceš tvrdiť, že nejaká kmeňová spoločnosť by fungovala !bez korupcie, bez genocíd".

A na záver ešte tá "naozajstná demokracia". No jasné, systém je dobrý, len ľudia robia chyby.
Kedysi sa hovorilo podobne - keby tu bol naozajstný socializmus, všetko by bolo fajn. A ešte predtým: keby tu bola naozajstná vláda ľudu, to by bolo. A keby to vedel Stalin. A keby sa Ježiš Kristus vrátil a spravil zázrak ...
To nie je výsmech - to je presný popis tvojho prístupu..

Buheh

svet tak ako funguje dnes, to nie je bohviečo. Rozhodne by sa dal zlepšiť. Nikdy nebude dokonalý, ale mohol by fungovať lepšie, keby sa odstránili evidentné chyby.

Jednou z nich, tou hlavnou, je parazit, svetovládna tzv. elita, ktorá na zvyšku sveta parazituje a zotročuje ho. Musí to tak byť vždy? Ak áno, tak potom nemá zmysel čokoľvek riešiť. Ale ja si myslím, že ten parazit sa dá zničiť.

Znie to utopicky, hm, to áno. Ale čo keby ten parazit predsa náhodou jedného dňa zdochol? Bude tu svet, ktorý bude potrebovať nové pravidlá. A je namieste nad nimi rozmýšľať.

Ja tu v podstate hovorím len o jednom veľmi konkrétnom probléme, konkrétnej chybe v systéme. To je odovzdávanie moci mafii, tzv., prepytujem, elite, ktorá si s ňou dnes, potom, ako jej ju vhodíme do urny, robí čo chce. To je veľmi konkrétny mechanizmus, ktorý by právnici vedeli raz-dva v ústave prepísať.

A samozrejme, všetko má svoje úskalia. Ale opýtam sa inak: vieš si predstaviť ešte horší právny stav, ako dnešný, keď sú pravidlá hry napísané v tisíckach nezrozumiteľných textov, ktoré nikto nepozná všetky a nikto ich poriadne ani nedodržiava? (A spravidla, čím vyššie v štruktúre, tým menej si nimi láme hlavu...)

Toto je anarchia. Nie to, o čom hovorím ja, ale práve toto tu a teraz. Nie je anarchiou, keď si ľudia zlynčujú na ulici svojho zmrda sami. Skutočná anarchia je, keď tí zmrdi sedia na kľúčových miestach a šafária s krajinou, s prírodou, s osudmi ľudí, ako im ich sociopatické a psychopatické ego práve pošepne.

Norman

Nuž, pojmy majú svoje definície, anarchia je anarchia.

Ale ak sa máme vyjadrovať volne:
povedali ruky nohy, že nepotrebujú hlavu, parazita. Aj tak má epileptické záchvaty a zožerie polovicu energie, a pritom sa vôbec nehýbe.

V tom to je, že nie som anarchista a varujem pred tým, podobne ako varujem inokedy pred socialistickými utópiami. Ale to neznamená, že čakám, že mi každý uverí. beriem to ako svoju morálnu povinnosť.

Pritom ešte raz zopakujem, vážne, že podobný kmeňový model, o akom hovoríš nielen ty, by naozaj fungoval, na tejto zemi a pri týchto pomeroch - ak by ľudí bolo maximálne nejakých sto miliónov. Racionálnych nešibnutých ľudí. Vlastne je to ten stav, v akom ľudstvo fungovalo dva tri milióny rokov. To nie sú moje objavy, jestvuje určitá myšlienková škola a tú si zachytil zrejme aj ty s tým kmeňovo ulicovým ideálom - len nie úplne.
V tejto tlačenici taká anarchia nemôže byť, nemôže fungovať. V tejto tlačenici vznikajú synergetické tendencie kauzálne, nijako sa ich nemožno zbaviť. Mozog má v tomto stave epilepsiu - ale cesta nie je zbaviť sa parazita, mozgu. (naposledy taký experiment robili v Rusku a obávam sa, že následky sú doteraz ťažké)

Buheh

sa práveže parazita nezbavili, veď to bol práve parazit sám, kto tú revolúciu organizoval.

Prirovnal si svetovládnu moc k mozgu tejto planéty. Fakt si myslíš, že hentá parazitická svoloč podvodníkov túto planétu riadi zmysluplným spôsobom? Ja mám pocit, že ju riadi asi do takej miery ako pijavica svojho hostiteľa. Aj tá do určitej miery ovplyvňuje jeho správanie: napadnutý jedinec sa ošíva a chce sa jej rôznymi spôsobmi zbaviť, a ona zas robí všetko preto, aby sa mu to nepodarilo.

Niekto povie, že je to zákonité, že je úplne prirodzený evolučný proces, keď sa spoločnosť hierarchicky rozvrství na otrokárov a ovládaných. A s tým stopercentne súhlasím. V histórii sa to tak vždy a všade stalo.

Ale je tu ešte možnosť, že od určitého momentu nastúpi iný evolučný proces, a síce kooperačný. Keď civilizácia prekročí určitú hranicu, primitívne predátorské pudy môžu byť prekonané všeobecne zdieľaným princípom altruistickej spolupráce. Za určitých podmienok, dúfam v to.

Je možné sa mi vysmiať. A ja si vôbec nie som istý, že moja nádej je oprávnená. Ale je to jediná šanca pre budúcnosť – v opačnom prípade môžeme akúkoľvek snahu zabaliť, lebo keby sme aj jedného predátora zahubili, zákonite nastúpi ďalší. Potom už niet žiadneho optimistického scenára a ostáva len nevyhnutná trajektória socializmus – kapitalizmus – kanibalizmus – fekalizmus.

Ale kým je nádej, tak chcem veriť. A náznaky, že je možné, aby spoločenstvo ľudí fungovalo dlhodobo a prosperujúco na úrovni rodiny, komunity, regiónu i krajiny tu sú. Keď spomeniem Island, Švajčiarsko, Švedsko pred inváziou, hneď mi na hlavu vysypete veľa pravdivých argumentov, prečo sú tieto krajiny špecifické. Áno, ale tie náznaky tam vidím. Len náznaky, aby bolo jasné.

S tými pojmami máš pravdu, ja som ten pojem anarchia v tom mojom prirovnaní trošku zneužil. I keď dalo by sa tiež okolo toho talmudizovať, ale v podstate beriem, že anarchia, čiže bezvládie je stav, kde nie je žiadna vláda. Teda akýkoľvek teror už je forma vlády. Ale je ani nevolám po anarchii, len o nových pravidlách pre tzv. demokraciu.

Aký je v princípe rozdiel sto miliónov a 8 miliárd? No áno, rozdiel môže byť ten, že 8 miliárd je už natoľko katastrofické premnoženie, že jediným možným scenárom je už iba kolaps. Ja ale hovorím o teoretickom modeli fungovania spoločnosti.

A veď ja veľmi dobre viem, že za daného stavu sveta prísť s podobnou agendou je úplne od veci. Ale opakujem, ja ani nehovorím o nejakom momentálne realizovateľnom projekte, ale iba o modeli, ktorý by mal opravenú konštrukčnú chybu.

Norman

parazita sa nezbavili, ale moc nad ľudmi dala parazitovi práve tá utópia, že sa dokážu parazita nadobro zbaviť. Nebyť tej utópie, žiaden parazit by ich nemohol tak ovládnuť.

Neprirovnal som svetovládnu moc k mozgu planéty - ale synergetiku spoločnosti k mozgu spoločnosti. Až na nej sú potom nalepení rôzni paraziti. Urezávať parazita Je nebezpečné, ako vidíš, ani my sa nezhodneme, kde je ešte mozog a kde už parazit.

Prečo hovoríš teraz o synergii, keď si predtým hovoril o zbavenia sa "parazita" a prechodu na anarchiu? Vždy niečo iné? Lebo to je rozdiel, vieš? A nehovor mi, prosím ťa zas, že ťa nechápem. Lebo je to na smiech :-)

Aký je rozdiel 100 milionov versusu 8000 milionov? No skurvený :-) Teda ak je Zem stále tá istá, taká ta naša. Kolaps hrozí tiež, ale hľavne je zaručená TLACENICA. A tlačenica - to je ŠTÁT. Tlačenica potrebuje mozog, ináč sa hneď pozabíjajú, ináč hneď zdochnú od hladu.

Ale nezhodneme sa. Odrezanie hlavy nie je odstránenie konštrukčnej vady :-)

Odstránenie technickej vady znamená tieto možnosti
1. zväčšiť Zem (aj v prenesenom zmysle - zvýšiť výnos)
2. znižiť počet ľudí
3. zmeniť človeka

Jedna alebo viac z týchto možností. Žiadne iné nie sú.
Ľudstvo zatiaľ len nafukovalo Zem ( technickými inováciami).Ale už to asi nebude možné. Druhý parameter stále zhoršovalo. A tretiemu sa tiež nevenovalo.

V skutočnosti ľudstvo hubí parazit nie pre to, že vysáva , ale preto, že orientuje ľudstvo na bod 1 a zámerne zanedbáva body 2 a 3.

To je návod na odstránenie konštrukčnej vady (v myslení).

Buheh

Nespomínal som žiadnu synergiu. Ale vlastne je to jedno. Pokiaľ nezdieľaš moju víziu, tak sa mi nechce Ťa nasilu presviedčať, že toto a hento som nepovedal a takto a takto som to nemyslel. A vlastne, táto téma je momentálne naozaj mimo misu. V Európe máme milióny ľudožrútov a my tu riešime teoretický problém, čo by mohlo alebo nemohlo byť, keby bolo keby. Ono to vlastne začalo tými debatami o socializme a kapitalizme, ale to dnes sú už tiež veci mimo misu, keďže ani jedno z toho už neexistuje.

Tuším pôjdem von, dnes má byť krásne a teplúčko.

Norman

To súhlasím, som napísal už večer.
Ale nie sú to "teoretické problémy", sú to žiaľ reálne problémy. A začalo to utečencami - na článok o socializme a kapitalizmo som nereagoval.
Určite bude pekne, a teplo.

Ľubov

To je pekne povedané.:) Konštrukčne máme dosť chýb,nikde sa to muselo zašprajcovať.
Ani sa nečudujem,že je tak nesmierne ťažké opísať súčasnosť.Keď niekedy rozmýšľam nad tým všetkým,čo prežívame,ani sa nenamáham myslieť v slovách,lepšie sa mi nad tým uvažuje v obrazoch.
Predstavujem si to ako takú nesmierne starú,nemotornú a hlavne obrovskú pyramídu,ktorá sa pomaly otáča o 180 st.Naopak.Plášť je poškodený a sype sa dolu ako prvý,ale ten čas,keď vrchol pyramídy sa ako kančí rypák zarazí do zeme je proste neodvratný .Ale ani základňa nedopadne dobre,rovnako sa mení na trosky ,zmiešaná s prachom elít tvorí jedno bahno.
Tak takto končí vertikálna hierarchia,neslávne.Buheh,zrejme ako nóvum si predstavuješ niečo v zmysle horizontálnej hierarchie-spolupráce,idealistický sen v 3D.Sny sú dôležité.

Buheh

ako 4D až 5D sen o čomsi podobnom ako bolo Švajčiarsko zo 60. rokov, kde každá dedina je čímsi takmer ako samostatným štátikom, kde každý občan má doma pušku a čerstvé zdravé mliečko a kde niet žiadnych votrelcov, ktorí by túto idylku rozvracali alebo pozvracali. A viem, že to je iba sen. ale aj to si myslím, že naša chorá súčasnosť by sa mohla ním inšpirovať na svoj prospech.

Zaujímavá predstava s tou pyramídou. Je lákavé si predstavovať, že ako prvá sa zaborí do zeme práve špička s tým vševidiacim okom. Aj to je síce iba sen, ale aj ten je inšpiratívny.

Norman

Ale tú sestričku ktorá tu už za x rokov "odchovala" niekoľko tisíc malých slováčikov by som nerád posielal späť do džungle, ona je už mentálne a kultúrne "naša".


Prosím ťa, o AKEJ SESTRICKE to hovoríš? 

Ešte sme nikoho nikdy nikam neposlali, ešte sa nikde ani nepovedalo, ani sa povedať nesmie, že CIERNY KRAL JE NAHA OPICA, a ty, Balu, ako správny slovenský holubičí národ, si robíš starosti s tým, aby sa akejsi virtuálnej neexistujúcej matke Tereze nestúpilo na otlak.

Kurva, Atilla by ťa vyhnal z típí a z valalu bez kona.

Samozrejme nemyslím len teba, ale naozaj:  ako sa hovorí, z pudlíkov už nik vlka nespraví.

balu

ale keď som fas a provokujem...

No môj pohľad je viac "občiansky" ako "eugenický". Tá babänka je prínosom pre Slovensko a v tvojej slniečkárskej Libérii ju zahlušia lebo je tiež holubičia nátura. A vo zvyšku mojej státe som párkrát spomenul, že síce prirodzené miešanie medzi európanmi vždy bolo, ale z technických príčin menej medzi vzdialenejšími oblasťami a viac medzi susednými oblasťami, určitá, svojim volumenom etnogeneticky vždy zanedbateľná imigrácia z Ázie, Afriky tiež vždy bola, rovnako ako sa pár európanov prirodzene dostalo do Afriky či Ázie. Títo ľudia sa svojmu okoliu prispôsobili a pre svoju komunitu boli prínosom, preto ich komunita aj akceptovala. To je prípad tej sestričky.

Úplne iné je, keď sem umelo dovážajú nepotrebných a nenávistných kriminálnikov, ktorí - a to je jasné od začiatku len je ťažká herézia len vysloviť - ani nikdy v budúcnosti nebudú žiadnym prínosom. To sú známe fakty, netreba ich opakovať. V určitom zmysle je problém s tempom migrácie a množstvom migrantov. Aj keby boli priateľsky naladení a prácechtiví by ich Európa nedokázala absorbovať. A keď ani nie sú... Ja s tvojou Libériou súhlasím, ba považujem za výbornú ideu, ktorú treba propagovať, hlavne lebo je liberálno-argumentačne nepriestrelný. Len by som ľudí trochu na inej báze selektoval. Výsledok by bol prakticky rovnaký, ale sestrička napr. by zostala ako aj ten pán chirurg z Tunisu či odkiaľ. Oni našu "etnickú čistotu" neohrozujú.

Norman

tak nebudem používať humorné pojmy.

Tak ešte raz : o AKEJ SESTRICKE hovoríš?

To keď ráno ideš na ulicu, tak sa vždy bojíš, či niekde náhodou na teba nepadne meteorit? lebo je tú ta možnosť. A hlavne AUTO by si NIKDY nemal štartovať - veď čo ak zabiješ setričku, matku malých detí, ktorá pomohla tisícom iných, ha? Čo POTOM (tak sa volá aj jedna výborná poviedka od Guy De Maupasanta, "Čo potom?" Je vlastne o téme a je možno x krát obsažnejšia, než zobrané Nietzscheho spiisy). Vieš koľko nevinných ľudí zavraždí denne automobilizmus?

Ćo sa týka "... v tvojej slniečkárskej Libérii ju zahlušia..." - aj teraz sa v Afrike navzájom vraždia. nechceš ma obviniť z nového holokaustu? Si uvedom, ako veľmi si tým nasiaknutý, ako sa sanžíš byť tým najlepším z možného. Ty, ako príklad, samozrejme si to neber osobne.

Nie je žiadna moja Libéria. O táboroch na Lýbijskom území sme hovorili už pred rokom, dvoma, dokonca už aj Sulík, aj Lajčák tú myšlienku z webu zachytili a opakovali, aj na Malte EU stretnutie o tom hovorilo ... tak opatrne, všeliak, ale v podstate každý vidí, že to je jediné riešenie.

Čo sa týka selekcie - ja navrhujem len jedno: držať sa zákona.
Nemôžem za to, že podľa súčasnej tupej právnickej filozofie je zákon čokoľvek, čo odhlasuje nazbieraná banda debilov. Ja som to nevymyslel, ja za to nemôžem - ale keď už to anglosionisti zaviedlia násilne presadili, dá sa tento skurvený mizerný sytém použiť, aj proti nim.

Jánosz

Táto osoba už další komentár nepotrebuje.

Aman Againsttime

Trošku som si prešiel jeho blogy na "smetisku" a pri niektorých ma normálne chytal smiech (napr. http://branik.blog.sme.sk/c/348327/Temne-tajomstva-neonacistov.html). Ten človek sa chce tváriť ako "ťažký expert", ale pritom je to normálny bulvárny šarlatán (pán "psychoanalytik"). A vlastne i úplný nevzdelanec a ignorant (áno, za antisemitizmus môže tupá závisť hlúpych gójov - proste klasika. A že kto tu má potom "jednoduché videnie sveta"?). A chcel by som zdôrazniť ešte jednu vec, ktorú som si už dávno všimol: títo ľudia v skutočnosti nemajú žiaden prehľad, nevedia prakticky nič zo sociobiológie, evolučnej psychológie či z histórie ideí. Vskutku, sú to skutoční lúzri.

A ešte jedna podstatná poznámka: čo presne sme podľa nich "my"? Keď totiž títo "experti" píšu o tzv. náckoch, tak sa zvyčajne vyjadrujú k pomerne úzkej skupine holohlavých chlapcov (subkultúry typu ultras, hooligans, a pod.) - hoci, keď sa im to hodí, tak ihneď preskočia i na intelektuálne väčšie kalibre (spomínaný Haider). Znova opakujem, títo ľudia majú v skutočnosti veľmi slabý prehľad o "scéne", uniká im jej ohromná diverzita, pričom ich vlastné predsudky im bránia v tom, aby jej skutočne porozumeli. A keď sa nad tým zamyslím, tak je to vlastne veľmi fajn . :-)

Norman

Odpoveď na tvoju najvážnejšiu a najpodstatnejšiu otázku je, že my nejestvujeme.
Nemôžu nás nijako spracovať v tom ich modeli sveta. Preto o nás mlčia a, samozrejme, nedávajú nám nijaký masmediálny priestor.

Len internet to začal mierne naštrbovať.

Čo sa týka Bránikovej psychoanalýzy, myslím, že by si zaslúžil sám skutočného odborníka. Skutočne zábavné.
Len k Haiderovi - samozrejme, dotyčný reportér prilepený pár rokov ku hnutiu prišiel s daným svojím coming outom až po smrti, keď už sa Haider nemohol brániť. Nevzbudilo to ani vtedy žiadnu veľkú pozornosť, lebo bolo jasné, že je to účelová provokácia a očierňovanie. Samozrejme, každý druhý bar v Rakúsku možno označiť za "homosexuálny" a v´daka neomarxizmu sú organizovaní homosexuáli všade. Jediná asi pravdivá veta z daného článku je:
"He (Haider) died just days after his party had more than doubled its share of the vote in Austria’s general election and speculation swirled that he would once again figure in Austrian national politics"

Zabili ho niekoľko dní po tom, čo zaznamenal ďalší politický úspech, po tom, ako sa jeho strana znova dostávala k výraznej politickej moci. Nejaký šlojmo sa neovládol a v určitej panike rozhýbal mossadovské štruktúry.

To nie je nostalgia či robenie martýra - ide o to ukázať sionistické súčasné praktiky aj tu v Európe a ich stupeň zločinnosti. Aby sme si pripomenuli, že nejde o nejakú kaviarenskú kultúrnu potyčku, ale o konfrontáciu s najšpinavejšími vrahmi. A toto obvinenie sa týka aj všetkých ich blaváckych kolaborantov, bez výnimky.

Aman Againsttime

Nie som na neho odborník, ale tieto klebety o jeho "dvojitom živote" sa mali objavovať v médiách už pred jeho smrťou, pričom po jeho smrti sa náhle objavil nejaký týpek, ktorý o sebe tvrdil, že bol jeho milencom (aké typické...). Každopádne všetko ostalo iba v rovine babských klebiet a žiaden relevantný dôkaz v podobe dajme -tomu videa, SMS-ky či fotografie nemáme. A ani prítomnosť v "gay klube" predsa nič neznamená (odkedy do "gay klubov" chodia iba homosexuáli? Fico bol tiež odfotený v "gay klube" a nikto z neho homosexuála nerobil - i keď to i preto, že tam mal byť so svojou údajnou milenkou (trochu odbočím, tu na Slovensku vlastne nikto ani nerieši, že má nejaký verejný činiteľ bokovku - s týmto rešpektom súkromia sú ľudia v Európe úplne niekde inde než v puritánskej, pokryteckej Amerike).
A v konečnom dôsledku i v prípade Haidera platí: Who cares? Nie je náhodou výdobytkom ich milovaného liberalizmu právo na súkromie? Či už vymyslené alebo skutočné Haiderove sexuálne preferencie nijako neznižujú jeho prínos na politickom poli.
Tu však ide o to, že Bránik chce byť "seriózny odborník" a pritom nemá problém skĺznúť do tej najhlbšej bulvárnej žumpy len aby presadil svoju agendu. Píše o "ľuďoch s jednoduchým videním sveta, ktorí čerpajú z (údajne) pochybných zdrojov, ale sám nemá problém vychádzať z tých najodpadovejších zdrojov vôbec - ako je napr. kniha Pink Svastika (Homosexuality in the Nazi party), na ktorú odkazuje pod svojim článkom - kniha, ktorú v historických kruhoch prakticky nikto neberie vážne. Ide o dielo dvoch fanatických kresťanov - trpiacich tradičnou kresťanskou obsesiou pokiaľ ide o homosexualitu - ktorí majú jasnú ideologickú agendu (áno, nacizmus je najväčšie zlo a Hitler je novodobý satan, tak z toho kresťania musia "logicky" vyvodiť, že nacisti boli homosexuáli a dnešní homo aktivisti sú zase nacistami. Aké jednoduché). Bránik je skrátka totálne mimo a ešte má tu drzosť sa prezentovať ako odborník, čo pozná "tajomstvo" (i keď je tiež možné, že tomu naozaj uveril). Normálne mi je ho až ľúto. :-)

Aman Againsttime

Písal som z hlavy a napísal som to mierne nepresne. Trochu som "pogúglil" a ten človek, ktorý mal byť vraj jeho amantom mal byť jeho hovorca, ktorý ho potom v strane nahradil: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1079772/Far-right-Austrian-leade... , hoci ani z tohto bulvárneho článku (kto berie dailymail vážne?) sa vlastne človek nič konkrétne nedozvie:

"He insisted that Haider’s widow, Claudia did not object to his relationship: 'She loved him as a woman. He loved her as a man. I loved him in a completely different and personal way. She understood that."

Sprostý bulvár ...akurát tak pre Bránika a jemu podobných :-)

Norman

je to obyčajný bulvár a to jediné stojí za zmienku.
Budem opakovať znova, že samotná homosexualita je nepolitický pseudoproblém. Samozrejme je umelo nafukovaná, aby provokovala, ale nie je to žiadne seriózne politikum. V prípade nejakých osôb je to vždy len snaha o diskreditáciu, či už to je alebo nie je pravda, podobne ako to, kto má milenky, alebo nemá, kto má aký majetok alebo nemá, a podobne. Moelemanna v Nemcku uštvali na daniach a jeho podnikaní, a potom ho tiež zabili.
Ako hovoríš, za zmienku stojí len tá podúroveň, a už ani nie len nejakého Bránika, ale všetkých týchto vyháňačov diabla, "antifašistov".
Tiež nie som nejaký expert na Haidera, ale bolo to tu blízko a dalo sa to jasne sledovať. Nepasoval im do plánu pre to, že nebol to, čo by chceli vytvoriť ako svojich oponentov - nejaký hrubokrký obmedzenec. Bol to vzdelaný a perfektne sa vyjadrujúci chlapík - teda vlastne to, čo sme my takmer všetci :)
Nechcem byť nejako patetický, ale naozaj - všetkých nás nezabijú. Raz aj za neho budú musieť splatiť účty.

Náhodný okoloidúci

Haidera údajne zlikvidovali preto, lebo sa chcel lepšie pozrieť na zákulisie bankovníctva a nahlas o tom prehovoril. Mal radšej konať bez varovania a nehovoriť nahlas o svojich úmysloch.

Norman

Haider bol v politike desťročia. Povedal toho veľa, ale určite nemal ešte moc robiť niečo konkrétne v bankovníctve, to sú mýty. Ako je uvedené vyššie, tá jedna veta to vystihuje - po prvom veľkom úspechu FPO sa podarilo sionistom vytvoriť štvanicu na Rakúsko a Haiderovci museli politicky ustúpiť.. ale po čase sa znova do toho pustil a úspešne urobili voľby.
V tom momente niekomu preplo a spustil verziu zavraždenia, ktorú mali pripravenú (v tom čase ešte nové technológie ovládania elektroniky auta, plus drobnosť s alkoholom v krvi). To bolo všetko, jasná a jednoduchá kauzalita.
Oni nejednajú nejako rafinovane .

Aman Againsttime

Homosexualita je zaujímavý biosociologický fenomén, o ktorom sa veľa "nakecá" nielen v alternatívnych kruhoch. Popravde, preštudoval som už kadečo, ale jej pôvod je pre mňa stále skôr záhadou - v poslednej dobe ma napr. zaujala teória od Gregoryho Cochrana, že ju spôsobujú vírusy (ale len v prípade mužov, ženská homosexualita bude má mať odlišné príčiny). Ale to je zase iba "ďalšia teória" bez skutočne presvedčivého dôkazu:

“Q: Is there positive evidence for your theory?

“A: There is no positive evidence. There is no positive evidence for any explanation, really. ”

http://web.archive.org/web/20050305131514/http://thrasymachus.typepad.co...

Ale v zásade s tebou súhlasím - je irelevantná (čo to sú 2-3% populácie? Takmer nič). Je to pseudoproblém, ktorý do istej miery slúži i na odvrátenie pozornosti od skutočne zásadných problémov (napr. dysgenického rozmnožovania istých skupín z heterosexuálnej majority. Schválne, koľko kresťanských skupín rieši tento problém? Neviem o žiadnej. Vlastne svojim hlúpym prístupom k antikoncpecii situáciu skôr zhoršujú).

Mimochodom, práve čítam na kresťanskom postoji, že s konzervativizmom Kotlebových voličov to nebude až také horúce:

"Ukázala sa aj ďalšia vec – hoci Kotleba sa profiluje ako ochranca tradičných hodnôt, prekvapením môže byť relatívne nízky záujem voličov ĽSNS o túto tému. V tomto ukazovateli ĽSNS výrazne zaostáva za KDH a dokonca aj za OĽaNO, respektíve pohybuje sa na úrovni SMERU."

zdroj: https://www.postoj.sk/12075/aky-je-rozdiel-medzi-volicmi-kotlebu-kdh-ola...

Bránik sa naozaj ukázal ako úplný diletant. Kotlebovi voliči ako celok proste nezapadajú do žiadnych nimi predpísaných škatuliek. Nemôžu povedať, že ich volia hlupáci či nevzdelanci (vyše 20% voličov LSNS má vš), ani fanatickí katolibanci či lúzri. Sú z toho fakt v prdeli. :-)

Norman

Je dobre vidieť, akí sú v oficiálnom vyháňaní diabla neschopní a mimo. Niekto by mohol povedať, že je to len ich oficiálna tvár - ale nie je to tak, na poli propagandy je priamo vidieť, čo majú.
Kto sú vlastne iní exorcisti? Smatana? Havran? Kde sú naši antifašisti vlastne? Kto to je? Azda dedo komunista Mešťan? Kde sú mladí židia? Kde hovoria? Na stránkach Sme a N a Týždňa - toľký defétizmus, tam to teda nevyhrajú.

Normálne som zhrozený, že sa nezdvihne vlna antifašizmu, hech. Kde sú vlastne dnes? Azda sa len nezľakli "utečencov" a nezabehlo im? Azda len neváhajú a nerozmýšlajú? Len to nie, súdruhovia sionisti.

Samozrejme, politici utrúsia ako vždy tie svoje sračky, aby sa nepovedalo. No veď si bránia svoje - ale aj to slabo.

A média sa koncentrujú na desiatku poslancov.
No, len do toho, len nech si na nich vytlčú zuby:)

Samozrejme, beštie sedia v bankách a zvierajú mechy prachov medzi nohami. Tam sú, vo svojich chrámoch Molocha.
Nikto nikdy ešte neubránil svoje osamelé pevnosti.
Rozmýšlam, či sa už boja.

Aman Againsttime

Smatana je naozaj tragický prípad - veď ide o človeka, pri ktorom musia krútiť hlavami i také anarcho-komunistické kreatúry ako Chmelár. Dokonalé potvrdenie výroku, že "iniciatívny blbec je horší ako triedny nepriateľ". Čo viac k nemu dodať?

Havran je už trošku vyššia latka. Možno to niekoho prekvapí, ale jeho texty na jetotak som zvykol študovať celkom často - áno, zvyčajne ide o typický neomarxistický odpad (tradične hrajúci na emócie, než ponúkajúci nejaké vecné fakty), avšak keď sa nevyjadruje k politickým či spoločensko - politickým otázkam, ale rieši napr. filozofiu, kultúru či dejiny ideí, tak nie je až taký zlý, resp. chcem tým povedať, že dokáže občas prísť i s myšlienkami, ktoré môžu byť zaujímavé či podnetné i pre niekoho takého ako som ja - čiže človeka z opačnej strany barikády. Alebo inak povedané, Havran je ideologický nepriateľ par excellence, ťažký klamár a manipulátor - o tom žiadna -, pričom nie je ani veľmi dobrý, ale (povedzme oproti zvyšku ľavičiarskej eskadry) predsa len na ňom vidieť, že "má niečo naštudované" a má i schopnosť to efektne "predať".

Norman

Postmoderna sa vyžíva v tom, že robí kudrlinky, ktorým netreba a ani sa nedá rozumieť. Ich umenie je vytvoriť prázdnu formu, ktorej sa ale nedá nič konkrétne vyčítať, lebo sa nedá formálne zachytiť, taká je slizká. Nedefinované slová a nedefinované frázy, slovník skombinovaný z rôznych oblastí. To celé sú klasické atribúty poézie - u postmodernistickcých pisálkov Havranovho štýlu je to zámerný nástroj. Poézia sa nedá kritizovať, nikto si nemôže byť istý, čo v nej je - a túto jej vlastnosť ukradli feťáci fejtonisti z kaviarne, aby si ňou zaistili nekritizovateľnosť.
Dosiahli tým ale len vlastnú bezcennosť.

Predstav si človeka, ktorý roztrhá obrazy Leonarda, Tiziana, Velasqueza a Vermeera a z ich franforcov poskladá čosi ako koláž. A potom príde niekto nový, čo nepozná originál a povie:
"Ale miestami sa na tej koláži dajú nájsť zaujímavé veci"

Áno, možno dajú, ale ten podvodník ich nestvoril, naopak, ich zničil a vykradol.

Popravde, ja som v tých jeho, prepáč, sračkách, nenašiel ani jeden kúsok zaujímavý, autentický či dokonca originálny. Nikdy.

Jeho meno padá vždy len v tej súvislosti, že cez neho ide jasný mediálny peňazotok, či tok moci. Ktorá politická strana podporuje jeho reláciu vo verejnoprávnej TV? Pravica to nie je, lebo on je ľavičiar, ľavica tiež nie, lebo on je proti Smeru. Len tým, že sa takto cez neho prejavuje ináč skrytá mocenská mechanika, je jeho postava predmetom diskurzu.
Ničím iným.

Aman Againsttime

Nemyslím si, že by sme sa v pohľade na Havrana nijako veľmi rozchádzali - takmer vôbec. Ty si iba inak (a uznávam, že lepšie) vyjadril to, čo si vlastne myslím i ja. Znova opakujem, Havran nie je veľmi dobrý a už vôbec nie originálny mysliteľ (nehovoriac o tom, že našej spoločnosti objektívne škodí). Ja som ho však hodnotil v kontexte toho, čo ponúka súčasná neomarxistická scéna na Slovensku - a v rámci nej je jednookým medzi slepými (mimochodom, i on má svojich stúpencov, pre ktorých je akýmsi filozofickým guru slovenskej Novej ľavice - a niektorých i osobne poznám). Chcel som však poukázať na to, že oproti zvyšku ostatných (slovenských neomarxistov, antifákov a podobných lúzrov - viď spomínaný Smatana) sa Havran naučil ako-tak pracovať i s intelektuálnou a filozofickou tradíciou Západu a čerpať z nej, pričom je mi jasné, že ju nechutným spôsobom deformuje za účelom presadenie svojej agendy. To je tá tebou spomínaná koláž, z ktorej občas presakuje niečo, čo vo mne dokáže zarezonovať (trochu odbočím, ja sa snažím vo voľnom čase študovať či spoznávať i neomarxistickú literatúru, aby som zistil v čom môže byť príťažlivá pre iného. No a pochopiteľne, že do tohto bahna vstupujem i za účelom nájdenia protiargumentov v prípade konfrontácie s kadejakými havranmi a jahve-kadešmi): http://studovna.antifa.cz/sites/default/files/02_smausova_rasa_jako_rasi...

Aman Againsttime

Pozerám práve z archívu Havranovu večeru ,tentoraz sa preberal Slovenský štát, fašizmus, extrémizmus i iné Havranove tradičné fetiše, pričom opäť sa tam pekne ukazuje, čo sme tu už viackrát spomínali: tí zmrdi sú totálne mimo a zúfalí z toho, že prehrávajú informačnú vojnu a nedokážu na svoju stranu pritiahnuť verejnú mienku.
Ako najhorší mi príde "historik" (áno, uvodzovky, pretože si ani nedával veľmi záležať na tom, aby nepôsobil ako jasne vyhranený ideológ) Drábik (zistil som, že práve on je autorom toho úsmevného článku o fašizme, ktorý som spomínal vyššie).
A priznám sa, že mi už začínajú liezť hore krkom tie neustále reči o "nedostatku kritického myslenia" (v poslednej dobe sa s nimi doslova roztrhlo vrece). Áno, o nedostatku kritického myslenia a tzv. čierno - bielom videní sveta vám budú do zlbnutia hovoriť práve ľudia, ktorí už nie sú schopní ani len predstierať nejakú snahu o "pluralitu názorov" a konfrontáciu s iným pohľadom, a o ktorých netreba pochybovať, že ak by mali tu moc, tak by "nás" bez milosti v mene ich lásky a pravdy vyhladili (tu opäť dávam do pozornosti "historika" Drábika a jeho reakciu, keď sa rozoberala Tisova poprava).

Norman

a stačilo.
Napríklad spomínali "hľadanie nepriateľa" - a pritom si neuvedomili, že to predsa oni nič iné nerobia len vytvárajú démonizovaného nepriateľa "fašizmus".
Samozrejme, ani náááhodou ich nenapadne privziať do debaty zástancu opačného názoru, zástancu kritizovaného názoru.

Škoda hovoriť, proste systém kolabuje a stáva sa tupým, bez ohľadu na to, že si sám odporuje.

Dnex v správach sa bruselskí frikulíni s nadšením vyjadrovali o nových ťažkých osobných prehliadkach pri vstupe do metra. Nuž, systém "antifašistov" dospel k tomu, že na každom rohu je po zuby ozbrojený uniformovaný poliš a ľudia sú na každom kroku kontrolovaní a prehliadaní.
Tomu sa povie "úspech ich doktríny". Gratulujem im.

Norman

Nie som samozrejme nejako zbehlý v dnešných "neomarxistoch", a určite nie v tých francúzskych či talianskych. Ale kľudne odporúčam pozrieť si to - neobávam sa, že by to niekoho inteligentného a vyrovnaného zvábilo. Ono tamtí južania sú vôbec skutoční a jediní marxisti, heh.

Ale zas - pochybujem, že tam niečo objavíš. No ale už si určite strácal čas aj nezmyselnejšie:-))
( asi Vždy lepsie, alo naomarxistický Leva.net :)

Ešte dodám, že neo-ideológie sú príťažlivé zväčša len tým, paradoxne, že sú staré. Všetci "neo" sú nostalgici, a tak u nich nehrajú rolu dôvody, ale proste korene.

Aman Againsttime

Neboj, ja už som prečítal relatívne dosť ľavičiarskeho či neomarxistického materiálu (mám teraz rozčítanú napr. knihu Druhé pohlavie od feministky Simone de Beauvoir - ale popravde veľmi ma toto dielo ani nebaví - hoci stále je to lepšie ako študovať zákony :-) ), pričom ako môžeš vidieť, tak zatiaľ ma neomarxisti veľmi nepresvedčili. :-D

Chcel som však k tomu povedať toto: veľa z tých, ktorých zvyknem označovať za neomarxistov vlastne ani nie je veľmi zbehlých v neomarxistickej teórii či neomarxistických autoroch, resp. ich ani neriešia. Len minimum z nich je naozaj "hardcore ideológmi" na spôsob Mihályho (ktorý sa i oficiálne hlási k ľuďom ako Adorno, Gramsci, Goldmanová a pod.). Výrazy ako dobrosráči, pravdoláskari, slniečkári vlastne ešte lepšie pomenúvajú týchto ľudí. Dalo by sa hovoriť i o ideológii tzv. "humanrightismu" či "pravdoláske" (akýsi konglomerát neoliberalizmu a kultúrneho marxizmu (neomarxizmu) - v podstate oficiálna ideológia EU).

Ja by som skrátka hovoril o Novej ľavici (či Ľavici obecne): a tam radím skrátka všetkých, ktorí nejako pracujú na vyhladení či zriedení bielej populácie, event. nemiestnom privilegovaní menšín na úkor väčšiny. No a netreba dodávať, že politická Ľavica je de facto židovským etnickým fenoménom - takže chápem i používanie výrazu sionizmus (v takom zmysle ako ho používaš ty), hoci ja osobne preferujem hovoriť skôr o Ľavici než o sionizme, pretože výraz sionizmus mám skrátka zafixovaný ako "židovský nacionalizmus" - úsilie o vytvorenie etnického židovského štátu (a sám vieš, že mnohí z ľavičiarov - vrátane niektorých židovského pôvodu - sa často voči sionizmu, resp. politike Izraela vyhraňuje, keďže ide o formu nacionalizmu - a nacionalizmus predsa tieto typy z duše neznášajú.).

Norman

a Sartre, Camus, a ktovie akí podobní.
He, kedysi, aj keď to znie neuveriteľne, nebol youtube, televízny program bol horší ako ten dnešný a v knižniciach síce mali aj iné, ale aj takéto knihy.
Nuž, človek to prečítal, naozaj to prečítal.

Preto sa neobávam, že by to zanechalo nejaké stopy.
Ale aj tak neodporúčam - ako vidíš, strata času :-))

Sú to proste autori overení časom - v zmysle časom jednoznačne odsúdení ako zbytoční a prázdni.

Aman Againsttime

Máš pravdu, že táto literatúra už na mne veľké stopy nezanechá - v mojom prípade je už na ovplyvnenie príliš neskoro. Chcem tým povedať, že ja som začal takúto literatúru (v intenzívnejšej miere) čítať až potom, čo som sa oboznámil s literatúrou, ktorá ľavičiarskych autorov a i ich dogmy vyvracia a až neskôr som začal študovať priamo ľavičiarske diela (hoci v niektorých prípadoch išlo i o nedobrovoľnú náhodu - napr. v prípade, keď som pomáhal jednej mojej kamarátke - študentke sociológie - s bakalárskou prácou. Vtedy som sa napr. oboznámil s množstvom feministickej literatúry - keďže jej témou bolo postavenie ženy v spoločnosti. A o mojom vlastnom štúdijnom obore je tiež škoda hovoriť - ten je tiež príšerne zideologizovaný - napr. v 1.ročníku na predmetoch ako teória práva a štátu či právnych dejinách doslova trénuješ anti-fašistickú rétoriku :-) )

Ale moja pointa je jasná: keď napr. čítam ten text zo študovne Antify o rase ako rasistickom konštrukte, tak dokážem prísť na to, kde autorka robí logické omyly, v čom sa mýli, pretože už predtým som preštudoval (a preložil) autorov, ktorí jej tvrdenia presvedčivo vyvrátili. Jasne vidím, že tam prezentuje tupý antropocentrizmus, ktorý sa tvári, že človek je oddelený od prírody a nepodlieha jej zákonom. Kľudne by som mohol napísať text, kde by som raz za radom vyvracal jednotlivé tvrdenia spomenuté v článku (ako som to urobil v prípade toho absurdného článku z In Vivo magazínu).
Vieš, ja, na rozdiel od toho, čo tvrdí Bránik, Havran a iná chamraď (začínam si už osvojovať slovník Nadhľadu :-) ), si myslím, že mám dostatočne rozvinuté kritické myslenie. Stále si kladiem otázku: nie som iba zmanipulovaný? Navyše sa snažím byť otvorený a nejako porozumieť i argumentom opačnej strany. Lenže nech už sa akokoľvek veľmi snažím, tak na základe mojej racionálnej úvahy - i empirickej skúsenosti - mi to jednoducho stále vychádza tak, že objektívnu pravdu máme my - a nie feťáci. Naozaj, neviem si dobre predstaviť, čo presne by ma dokázalo presvedčiť o opaku :-)

Norman

ten text Smausová je veľmi dobrý materiál. Samozrejme, tam by sa dalo presne ukázať, kde robia chybu (zámernú či nevedomú). Napríklad prvý bod je, že spájajú "rasizmus" s diskrimináciou, a okolo toho potom robia tanečky.
A ako hovoríš - primitívny antropocentrizmus, to je až zarážajúce a ťahá sa to pôvodom až k arogantnej rase na Blízkom východe. Nemyslím židov, myslím to, čo sa tam roztavilo a zdegenerovalo, a z čoho tradície dnešné tzv. židovstvo ale aj celý kresťanský západ čerpá.
Ako hovoríš, v duchu som písal text rad za radom to vyvracajúci a stále nad tým uvažujem, že to naozaj spravím, ak budem mať vôľu. Naozaj vysvetliť naše názory, ich názory, nech sikaždý porovná. Otázne je, aký by to malo efekt, či by to stálo za to. Ale asi treba.
Hovorím, ako materiál je to výborné, za ten link dík.

Čo sa týka kritičnosti - samozrejme, my sme tu všetko výrazne nezaujatí ľudia. Nemotivuje nás nejaký osobný poryv, ani minulosť.
Ono to, že režim klame a nemá pravdu - to bolo a je vlastne isté vždy a v každom režime:). Čo tu robíme, to je hladanie a ukázanie správnej cesty - pretože okrem tej falošnej systémovej je ich ešte dosť veľa iných falošných.

Norman

ako sa tu a na prope pred časom viedla diskusia o tom, prečo aj inteligentní ľudia sa nechajú zlákať na túto ich agendu-
jeden z dovodov je aj to, že im poskytuje mnoho rébusov na riešenie.

Ono, ako sa všeobecne vie, ľudská myseľ má prirodzenú tendenciu veci usporiadať a pochopiť. A okrem toho jestvuje vlastne paralelná tendencia - zábava v riešení problémov. Preto ľudia riešia vo voľnom čase rébusy a hlavolamy, že. Nuž, a táto ľavicová, či sionistická kultúra ponúka svojim priaznivcom kopu intelektuálnych rébusov tvrdiac, že sú to objektívne problémy sveta.
Ale nie sú, sú to len ich umelé problémy. Patria tam aj spomínané problémy všetkých možných menšín, žien, atď atď, ale patrí tam aj mnoho iných špecifických komplexov. A naši sionisti na toto lákajú poctivú po rébusoch túžiacu inteligentnú mládež:
ponúkajú im poznanie tohto pralesa a ako odmenu núkajú následné privilegované postavenie v spoločnosti.

A sme doma.
Takto to funguje, lákanie nových čarodejníkových učňov a vytváranie pseudovrstvy, ktorá okolo seba potom sama šíri atmosféru či hmlu, ktorou chráni seba ale aj svojich pánov.

Takže si dávaj bacha aby si im neuveril, že svetové problémy sú zložité a nedajú sa pochopiť, že ich zatiaľ nik naozaj nepochopil, ale možno že ty, ty už si blízko, a možno... keď budeš používať ich slová a ich učenie .... tak sa to možno podarí ...

Na toto sa dajú mnohí nachytať a potom, keď zistia, že je to odpad, už nemôžu reálne zmeniť postoj. Už sa vezú vo svojom spoločenskom postavení, vo svojej role, a nie je vôbec ľahké sa z nej dostať.

Dokonca by sa to dalo vyjadriť tak, že súčasnému systému oponujú ani nie tak ľudia, ktorí niečo špeciáne pochopili z dôvodu svojich výnimočných schopností - nie, tomuto systému oponujú ľudia, ktorí napriek svojim predošlým ilúziam dokážu sa dostať z tej ich spoločenskej role, brázdy. (dôvody, prečo majú to šťastie, sú rôzne, zväčša náhodné a možno povedať, že majú proste šťastie).

Tak to je.
Preto vidíš ľudí,ktorí napriek svojej inteligencii sa správajú ako blázni. Proste ich drží ich spoločenská rola, postavenie, ich trieda.

Mimochodom, to, že sa spoločnosť správa kauzálne a dá sa racionálne zanalyzovať, nás učili marxisti, aj keď to prirodzene nie je ich objav. Súčasná ideológia to vidí inač, vo svojej postmodernistickej iracionalite a voluntarizme to priam popiera - čiže aj to je príklad, že samozrejme aj v marxizme je časť pravdivého a racionálneho, čo môže súčasného človeka obohatiť.

Grigoriy Ilmoran

Nikdy som neveril mýtu o tom, že každý človek má potenciál k tomu, aby mohol byť naozaj presvedčený o ideáloch buď náboženstva alebo ideológie, a podla toho naozaj aj žiť. Som presvedčený o tom, že take niečo prislúcha len výnimočným jedincom.
Práve preto sa všetky náboženstvá aj ideológie stanu nakoniec len formou bez obsahu, folklórom, dokonca fraškou.Pre väčšinu jednoducho ide VŽDY viac o stratégiu prežitia, ako o naozajstne bytostné a autentické vnútorné presvedčenie. Nech dôkazom toho je aj naša spoločná historická skúsenosť o tom, ako ľahko masy ľudí prechádzajú podla potreby, oportunisticky, z jedného spoločenského systému do iného, mnohokrát zvečera na ráno sa hlásiac k diametrálne odlišnej ideologii. Podla potreby.

Špecifikom ľavičiarstva je to, že skôr ako o naozajstne vyjadrenie vnútorného presvedčenia a hodnot, ide o psychologický typ, vyznačujúci sa pocitom neadekvatnosti a menejcennosti. Ľavičiar práve preto vnútorne odmieta hodnoty a kvality silného: hrdosť, nezávislosť, ušlachtilosť a individualizmus.
Práve pre pocit menejcennosti, pre strach z toho, že vlastným talentom, vlastnou vitalitou, nemoze v boji o prežitie konkurovať schopným, ľavičiar ja vždy hlasateľom ideálov stáda, teda kolektivizmu, a zarytým nepriateľom každého druhu individualizmu.
Len preto, že dnes celú akadémiu, umenie, média aj politicky proces takmer všade na svete ovládli ľavičiari, nemá nikto vôľu a možno ani povolenie vedecky preskúmať úzku súvislosť medzi následkami kombinácie náhodných, prirodzených aj riadených dysgenickych procesov v človecenstve na jednej strane, a univerzálnym nárastom moci ľavičiarov na strane druhej.

Je mojim presvedčením, že práve ľavičiari sú tou silou, ktorá vzďaluje človečenstvo od jeho "božského" dedičstva, a uvrhne ho do marazmu úpadku a konečného zániku.
Ľavičiari už k takému dosiahli prvy stupeň: na planéte Zem žije v mizérii a v duchovnej pusti jeden sedemmiliardový kolektív - otrokov.

baloo

ja to vidím ešte jednoduchšie.

Absolútne NIČ by z ich "neomarxistických" či "ľavičiarskych" (ach, aký zastaralý, prázdny terminus technicus) blábolov by nemohlo padnúť na úrodnú pôdu, keby nemali brutálnu, takmer absolútnu moc nad propagandistickými nástrojmi. Chápem pod tým predovšetkým tlačené média, telku, (internet zatiaľ funguje príliš organicky, ale už robia kroky aj tu) a bohužiaľ aj školstvo. Proste od rána do večera ti tlačia tie isté kaleráby do hlavy, k tomu aby si mohol dospieť k iným názorom, ty sám musíš vyvinúť isté úsilie. Keď sa príliš o to nestaráš, ani si nevšimneš ako ich prázdne mémy ti vkĺzli do hlavy. Tvoj mozog je fasa nástroj, dokáže spracovať informácie - ale oni úzkostlivo dbajú, aby sa ti do hlavy iná "surovina" nedostala, a teda nemohla byť spracovaná na prípadné iné, nežiadúce závery. Do istej miery to platí aj o "rovniciach riešenia", na tácke ti podsunú aj metódy, ako sa o tom danom probléme má rozmýšľať a u väčšiny ľudí to proste zaberie. Pričom keď si tak zamyslíš, čo dnes kwa znamená "ľavica-pravica"? Dá sa nabiflovať aj to, že keď ide o rýchlosť svetla, tak sa relatívna rýchlosť zdroja toho svetla neráta, lebo svetlo je proste svetlo a ujo Einstein povedal že je to tak... ale pre sedlácky rozum je to proste chujovina aj tak, ale keď to počuješ dosť častokrát a máš z toho aj skúšku a pod. tak nakoniec tomu uveríš, či skôr naučíš sa to používať a neriešiť. Aj keď to dieťa v tebe do konca života bude vedieť, že je to chujovina.

Bez takejto podpory by celý ich vesmír s umelými problémami, termínmi a škatuľkami, pseudoriešeniami a autoritami mohol ísť do prdele, pretože je proste v protiklade s realitou. Ich ovplyvňovací systém pracuje IBA pomocou cenzúry a zaujatých, vopred nalinajkovaných interpretácií. Čo by si ľudia pomysleli, keby sa dozvedeli o amerických koncentrákoch pri Rýne pre nemeckých vojakov, ktorí sa už vzdali? Keby nielen Hitlerom strašili furt, ale trochu hlbšie by sa zaoberali aj weimarskou republikou, z čoho Hitler vyrástol. Alebo keby sa dozvedeli, koľko je vlastne dvojitých občanov v parlamente a v rôznych NGO, príp. odkiaľ sú financované. Keď sa k takýmto informáciam nevieš dostať, tak ťažko si vytvoríš pravdivý názor.

Môj záver je teda asi taký, že celý tento umelý ideologický aparát je iba súčasťou širšieho systému a nemohol by existovať bez masívnej podpory médií a školstva, lebo vnútornú, "inherentnú" (vidíš, aj ja viem také slová :-) hodnotu nemá, všetko je v ňom umelé.

nonula

Aman najdi si cas pozri si toto dielko od wisnewskeho:
https://www.youtube.com/watch?v=Pj2BJ-6RvD4

Radovan Bránik

Toto je článok, ktorý je jedným z mnohých, v ktorých sa venujem zlyhávaniu médií z môjho pohľadu. A predstavte si, zverejnil ho denník N, to údajné semenisko blaváckych kolaborantov.

Päť miliónov malých Kotlebov

Nechceli sme ich počuť, nechceli sme im rozumieť, nechceli sme sa s nimi čo i len stretnúť a už vôbec sme si s nimi nechceli podávať ruky.

Hľadanie vinníkov dnešného stavu spoločnosti je obľúbenou kratochvíľou kaviarenských a krčmových povaľačov, ktorí majú na všetko vždy správne odpovede. Raz sú previnilcami politici, inokedy zas neprispôsobiví občania, potom zas všetci a inokedy zasa nik. Neraz sa stávajú terčom nevyberaných útokov médiá, svojho času označované za klasické.

Nepochybne lákavá predstava, ibaže na Slovensku klasických médií stredného prúdu vlastne už niet. Mediálny svet sa zmenil skôr, než to mnohí kľúčoví hráči vôbec stihli zaregistrovať. Uspokojení údajnou príslušnosťou k mainstreamu nepostrehli, že sa z bývalých serióznych médií stávajú informačnou alternatívou a prevahu v nevyhlásenej informačnej vojne získavajú bývalé alternatívne médiá. Mediálny a politický svet sa mení stále rýchlejšie a momentálne chýba na scéne kritická masa profesionálov schopných zvrátiť tento vývoj.

Najvýstižnejšou ilustráciou roky sa blížiacej katastrofy je niekoľkonásobné zlyhanie médií v súvislosti so zdanlivo nečakaným nárastom podpory pre extrémistické politické sily v ostatných rokoch. Naozaj sme to nevedeli a nevideli?

Víťazstvo krčmy nad kaviarňou

Médiá pokúšajúce sa podobať štandardným za vznik extrémizmu rozhodne nenesú priamu zodpovednosť. Neznamená to však, že s povolebným šokom, ktorý na niekoľko týždňov vyrušil krajinu zo sladkej nevedomosti, nemajú vôbec nič spoločné. Došlo k najhoršiemu: akokoľvek to neznie dobre a nik si to nechce pripustiť, lebo veď kto by chcel, bratislavská kaviareň sa tentoraz sekla a pravdu mala slovenská krčma. (Vedomý si idiotskej podstaty oboch týchto neprípustných zjednodušení, nepoužijem ich už viac, ale nič výstižnejšie mi v tejto chvíli neprichádza na rozum.)

Hneď vzápätí sa na jazyk tlačí otázka, ako je vôbec možné, že sa nepomýlili babráci neschopní často neurobiť hrúbku ani v slove „pivo“, zatiaľ čo desiatky voľakedajších mienkotvorcov a stovky novinárskych nádenníkov sa potkli minimálne o niekoľko percentuálnych bodov.

Predpovede na pofidérnych stránkach plných lží a rasistickej špiny v odhade volebných ziskov dokázali trafiť s presnosťou slepca, obvykle dobre informovaní profesionálni novinári strieľali mimo terča programovo a s nebývalou tvrdošijnosťou. Nech nám nie je barličkou, že mnohé z darebáckych webov predikovali Kotlebovi aj oveľa vyššie zisky. Mohol ich mať, nebyť toho, že je, čo sa personálnej politiky týka, exemplárny babrák. Našťastie.

Ak by z egoistických dôvodov nerozmlátil na poslednú chvíľu spoločnú kandidátku, mohol dnes šéfovať druhej najsilnejšej parlamentnej strane a Boris Kollár by zrejme vôbec nevstúpil do ringu. Detaily niekedy inokedy a v inom článku.

Nechceli sme ich počuť

Signály, že podpora pre zdanlivo protisystémové sily na Slovensku kontinuálne vzrastá, boli zreteľné a nezameniteľné už niekoľko rokov. Opatrne, no predsa na tento fenomén upozorňovali sociologičky z CVEK-u, upozorňovali naň solitéri a lúzri z blogov a koniec-koncov samotní darebáci si už dávno nedávali servítku pred ústa. Ako je možné, že sme ich prepočuli?

Odpoveď je až trápne jednoduchá. Nechceli sme ich počuť, nechceli sme im rozumieť, nechceli sme sa s nimi čo i len stretnúť a už rozhodne sme si s nimi nechceli podávať ruky. Cítiac morálnu nadradenosť, boli sme presvedčení, že existujú akísi dobrí a akísi zlí a že my rozhodne patríme k tým dobrým. Až sme sa jedného dňa priamo z titulky dozvedeli, že si voliči Kotlebu nezaslúžia rešpekt a úctu.

Nuž, áno. Ibaže sme už zabudli dodať, že typického protestného voliča stvoril práve brutálne neempatický a bezcitný systém, ktorý desiatky rokov nedokázal prejaviť ani štipku úcty a rešpektu voči ľuďom, ktorí sa z rôznych dôvodov nedostali na Harvard či prestížne žurnalistické štipendium.

Systém, ktorý stvorili na svoj obraz politici a ich priami nadriadení, systém, ktorý už zo svojej zlodejskej podstaty nemá ako poskytnúť daňovému poplatníkovi ani štipku kvality, ktorú si objednal. Systém, ktorý vedome stvoril zlomyseľného a nepriateľského úradníka, dnes odrazu začína dúfať v lojalitu a demokratické presvedčenie väčšinového voliča, tušiac, že prestrelil a že sa počet presvedčených demokratov medzi slovenskými voličmi znižuje geometrickým radom.

Ukradli nám 17. november. Teraz už ide len o to, kto si ho vezme späť. Záujemcov je hneď niekoľko.

Skutočný antisystém ešte len čaká

Kotleba bol pre slovenské médiá usilujúce sa patriť k mainstreamu brutálnym a nezvládnutým crashtestom. Na stole teraz leží kruciálna otázka: ako si poradia so stále viac hroziacou skutočnou nehodou?

Napravo od ĽSNS (sic!) totiž potichu rastie skutočná protisystémová scéna nadopovaná adrenalínom a inými voľne dostupnými stimuláciami pripravená na priamy konflikt so systémom. Je ozbrojená a nebezpečná. Vo voľbách našla svojho zradcu, demokraciu má za nepriateľa už dávno a systém nerešpektuje a pohŕda ním. Ak sa čoskoro nenájde spoločenská sila schopná ponúknuť frustrovaným voličom zmysluplnú alternatívu, Kotleba bol zrejme posledným slovenským fašistom poslušne prisahajúcim na demokratickú ústavu. Tí ďalší ju už hodlajú použiť na niečo celkom iné.

Médiá sú teda postavené pred hotovú vec. Buď uveria, že poctivá a dlhoročná investigatíva – iste, spojená s nákladmi a rizikom ľahších zranení – môže napomôcť znemožniť tento vývoj a, samozrejme, v dlhodobom horizonte zvýšiť čítanosť a počet klikov, alebo budú donekonečna tvrdiť, že sa to jednoducho nedá, a stredom ich sveta ostanú benchmarky a prieskumy čítanosti tu a teraz.

V čom médiá zlyhali

Pri Kotlebovi zlyhali hneď trikrát: prvýkrát, keď si buď nevšimli, alebo podcenili najživotaschopnejší politický fenomén ostatných rokov.

Druhýkrát zlyhal bulvár, ktorý umožnil vybudovať v hlavách bežného konzumenta obsahu obraz Kotlebu ako obete policajného násilia a represie – ležiaci statočný muž, na ktorom sedia zlí policajti s kuklami na tvárach. V každom z nás drieme malý Kotleba schopný mimovoľne siahnuť po vrecku s peňaženkou, keď oproti nám ide skupinka hlučných ľudkov tmavej pleti. Tento fenomén využil pán župan dokonale a médiá neboli proti.

Tretíkrát médiá zlyhávajú v priamom prenose: väčšina reakcií je nekvalifikovaných, úplne mimo, alebo sleduje len javy, ktoré Kotleba ostentatívne ponúka. Lačne sa vrhnú na problém s neudelenou dotáciou tanečnému divadlu, pritom si investigatívci – existujú ešte v médiách bývalého stredného prúdu nejakí? – vôbec nevšímajú, ako sa banskobystrickým krajom preháňajú vyholení snaživci núkajúci miestnym podnikateľom ochranu, ktorú v podstate nemožno odmietnuť.

Zlyhávanie médií bude pokračovať dovtedy, kým si nechajú vnucovať témy a nevrhnú sa dravo po Kotlebových slabinách, ktorých je bezpočet. Marián je šikovným trendsetterom a v médiách zatiaľ niet osobností, ktoré by sa rozhodli nenechať si brnkať po nose a chopili by sa iniciatívy. Paradoxne to zrejme budú práve jeho bývalí kamaráti, kto jedného dňa zverejní fotografie a informácie, ktoré Kotlebu pošlú do predčasného politického dôchodku. Ide o čisto bulvárne témy, na ktoré však jeho volič počuje.

Kotleba ukáže médiám hliadky vo vlakoch a ony sa idú zbesnieť, ale nik nerieši, že ide o ďalšiu udičku na odvedenie pozornosti. Ešte sa ho totiž žiaden slovenský novinár nespýtal, z čoho v skutočnosti zaplatil nákladnú kampaň a ako to bolo s masívnou predvolebnou podporou od strany rakúskych slobodných a kto za ňou skutočne stál.

Víťazoslávne odhalenie

Takže sme v paradoxnej situácii: štandardným politickým stranám – opäť, existujú tu vôbec nejaké? – médiá pred voľbami a ani po nich nič nedarujú, ale Kotlebov prázdny transparentný účet a more bilbordov po celej krajine nerieši nik. A to je ĽSNS iba slabým odvarom skutočného protivníka, ktorý čaká na svoju príležitosť.

Vrcholným výkonom mediálnej investigatívy od volieb je víťazoslávne odhalenie, že je Kotleba fašista. Akoby sme to už všetci dávno nevedeli. Tisícnásobným opakovaním tohto faktu mu už naozaj nemožno ublížiť, naopak, získava stále viac sympatizantov – z úst dlhoročných zlodejov a podvodníkov ovládajúcich slovenskú politiku znie totiž slovo „fašista“ už takmer ako vyznamenanie.

Ak médiá nenájdu vlastnú cestu a spôsob, akým sa porátať s týmto fenoménom, klesne ich dôveryhodnosť hlboko pod bod mrazu, na ktorom sa nachádzajú už dnes.

Norman

tento článok sme videli, samozrejme.
A čo ako?
Nuž dobre, podľa vás je Slovensko plné 5 miliónov kotlebov, samí fašisti a bosorky na každom kroku.

A, samozrejme, po vojne každý generál. Kopa prázdneho obviňovnia, kde a ako spravili soudruzi chybu, že voľby dopadli tak jasne.
Stále ste len na tej podúrovni bratislavskej kaviarne, nič lepšie v tom nie je.

Ale nie že by to nemalo svoje svetlé body. Napr.:
"Ešte sa ho totiž žiaden slovenský novinár nespýtal, z čoho v skutočnosti zaplatil nákladnú kampaň a ako to bolo s masívnou predvolebnou podporou od strany rakúskych slobodných a kto za ňou skutočne stál".
Som si predstavil, ako sa to novinár Kotlebu pýta a ako sa ten rozpadá pod tým strašným tlakom investigatívnej žurnalistiky :-)))))

Prosím, vás, sionisti, majte trocha sebakritiky, neskúšajte sa prekonať a generovať nejaké rádoby intelektuálske texty. Zostante len pri tom, čo jediné ako tak od čias židoboľševikov viete: vyhadzovy zo zamestnania, mlátenie opancierovanými policajtami, trestné stíhania za pocikanie holokaustu a podobne.
Na viac nemáte.

prasiatko Mlsko

Ahoj, chcem Ťa poprosiť kvik, či by si si našiel slabú polhodinku a pozrel si tento dokument na youtube (v angličtine): http://www.youtube.com/watch?v=pKVH2nKoX6s
Naozaj nechcem kroch otravovať, svoj názor mám, len by som rado zrovnalo s Tvojím. :)
Díky.

Norman

Slušne si ma poprosil, ale môžem ťa len varovať - nežer takýto a podobný anglo-americký odpad.
Sú to dokumenty vyrobené primitívnym angloamerickým myslením. Niektorí ľudia v americkom kultúrnom svete proste nikdy nepochopia ani základ témy.
V horšom prípade sú to samozrejme provokácie a propaganda.

sandro

Ako povedal svojho casu Meciar, kazdy Slovak, ktory nieco urobil a znamenal pre tento narod, zomrel nie prirodzenou cestou. Vzdy v minulosti to vsak malo jeden vedlajsi efekt: narod sa nakratko narovnal a nadychol aby vydrzal dalsie desatrocia trpiet(ale prezit). Slovaci maju etremne silny pud sebazachovy, aj ked to tak niekedy nevyzera. Blizi sa cas, kedy sa zase nadychneme ale Kotlebovi zial dlhy zivot nepredpovedam...

Aman Againsttime

Neviem, či ste to už niekde čítali, ale Sulík poskytol analýzu Kotlebovho programu. Chamraď z denníka N samozrejme rozčúlilo, že si dovolil tvrdiť, že tento program nie je fašistický: https://dennikn.sk/428100/sulik-striela-kotlebovi/?ref=tit (tým blbcom stále nedochádza, že značná časť ľudí - ak nie väčšina - nevolila Kotlebu kvôli nejakému blbému programu. Kto vlastne číta programy strán? :-) ).
Tu je spomenutá Sulíková analýza: https://dennikn.sk/blog/kotlebov-fasisticky-program/?ref=top?ref=in

svarga

Sulík. Či skôr Šulíķ, to Š asi stratil v Nemecku, najskôr. Porušil pravidlo. A to pravidlo, znie začať prejav tým, že sa dištancujem od Kotlebu. Robia to všetci a preto nemá cenu ich menovať, až na Šulíka. Ten nepochopil, že síce nič zlé neurobil, ale spáchal zločin. Nedištancoval sa od fašizmu. Takže ho na výstrahu nakopú, vykopú a zakopú. Je to vážne a v podstate, to znamená Šulíkov koniec v politike. Korunu tomu nasadil tým, že si dovolil povedať, že Kotleba nie je fašista ani nacista.
Musím povedať, že ma tým milo prekvapil. Na rozdiel od Danka, ten robí presne to, čo sa od neho očakáva.

Náhodný okoloidúci

Medvedev, nech si o ňom myslíme čokoľvek, pred pár rokmi povedal jednu rozumnú vetu: Rusko nepotrebuje viac právnikov, ale viac inžinierov.
Vztiahnime to na Slovensko. Danko je právnik. Kotleba je inžinier. Niet čo dodať.

Aman Againsttime

Kotleba je vyštudovaný ekonóm (bohužiaľ, titul inžinier má i tento obor - vo všeobecnosti považovaný za jeden z najľahších), nie technik (mimochodom Univerzita Mateja Bela, kde získal titul, nepatrí k nejakej slovenskej špičke), pričom ekonómov je tu ešte väčší prebytok ako právnikov (nehovoriac o tom, že právnici sú pre spoločnosť predsa len potrebnejší :-) ).

svarga

Dúfam, že nie si pravotár! Slovensko potrebuje ekonómov ako soľ ! Keď hovorím o ekonómoch, myslím národohospodárov , hospodárov nie účtovníkov. Nájsť hospodára je veľmi tažké. Skoro až nemožné. Na Slovensku. Súhlasím s tým, že netreba íst cestou kvantity a veľkochovu. To vedie k degradácii a inflácii.

Náhodný okoloidúci

Ale no tak, nechytaj ma za slovíčka :D Pozri sa na to inak - čínsky prezident študoval ekonomiku v USA, aby pochopil ich systém, vyhol sa ich chybám a mohol brániť Čínu pred ekonomickými útokmi zvonku. Ja si to isté myslím o Mariánovi - úmyselne si vybral štúdium ekonomiky, aby pochopil systém a mal prehľad o finančných tokoch v štáte, na všetkých úrovniach.
Na druhej strane - potrebujeme takých právnikov ako bol Valko?

Aman Againsttime

A potrebujeme takých ekonómov ako Filko? Naozaj chceš argumentovať takto? Valko odviedol dobrú prácu pre systém. Takže otázku treba položiť inak: potrebujeme mať na našej strane viac právnikov? Odpoveď je samozrejme jasná: https://www.youtube.com/watch?v=z69kkJ4a6v0

svarga

Urobil to ,čo poriadny právník robí, rozkradol Lesostav.

Rosemary

Este aj to sa musi importovat z Afriky?
Nic proti Levom, ale to sa fakt nenajde ine Zviera zijuce v magickych Karpatoch?
Nieco domace? Napr. Liska.

Svarga, fakt, popros vnucika. V hrubkach si prekonal aj slavena1. On vsak nema vnucika, co by mu pomohol, tak k nemu musime byt zhovievavejsi.

svarga

Nič proti Levom ani levom ani iným zvieratám. Afrika je plná líšok. Lev žil voľakedy aj v Európe. Biely človek, ho vyhubil ešte v Staroveku. Preto je zachytený, nielen v mytológii ale aj na vlysoch pohanských chrámov. Pokiaĺ chceme byť pôvodný máme na výber medveďa, vlka, zubra, sovu, koňa,orla, leva, zajaca .To sú naše mytologické zvieratá. Každé má presný význam. Neviem, čo chcel Norman výberom povedať , podľa mňa je to dobrý výber. Ja by som zvolil bieleho koňa. To bolo veštecké zviera Slovanov. Ked už sa bavíme o našej budúcnosti. Toľko k výberu a pôvodine, milá Rosamunda. Vieš ,mne sa stačí sústrediť a moja gramatika je razom bezchybná. Nepotrebujem pomoc detí, môj rozum mi postačuje. Platí to aj u Teba? Alebo, kde nič nie je ,ani čert neberie?
P.S.: Lev európsky bol väčší a silnejší ako africký.☺

Buheh

ale v tejto vete Ti chýba čiarka:

"Vieš mne sa stačí sústrediť a moja gramatika je razom bezchybná."

Asi si sa nesústredil.

svarga

Nie je problém. Máš pravdu. Čiarka je dôlezitá. Vo veštbe, môže zmeniť jej zmysel.
Neber to osobne. Asi, ani Ty, si sa nesústredil . V každom prípade, Ti ďakujem.

Buheh

ich tam máš zas priveľa.

Trochu uber, mensch.

svarga

Obráť sa na jazykové okienko.

svarga

Nie je problém. Máš pravdu. Čiarka je dôlezitá. Vo veštbe, môže zmeniť jej zmysel.
Neber to osobne. Asi, ani Ty, si sa nesústredil . V každom prípade, Ti ďakujem.

Egal

Svarga, nedaj sa . Argumentacne mas navrh, ci uz s ciarkou alebo bez. My citajuca vacsina ti davame za pravdu . Musel som ta podporit , i ked to nepotrebujes .
Kedze nemaju co k veci , hladaju aspon tie ciarky :)

Norman

No, to je tiež argument tak na úrovni :)

Norman

opakuje sa tu stará známa chyb, že pri prechode na druhú stránku to zle zobrazuje zavesenie príspevkov. Lepšie povedané, ono to len dáva zle posunutý indent (ak náhodou neviete, čo to je, ste na tom ako Svarga - neviete, a napriek tomu to vidíte, proste talent :)

Vyriešime to ako vždy - ignorovaním.
Ignorovaním indentu.

Egal

mas pravdu

svarga

My katolíci ,hľadáme chybu vždy na našej strane. Kto má vedieť, dnes sa každý tvári ako majster sveta. Luterán by Ťa už zažaloval za psychické týranie. Poznáš to, nič nevydržia.☺

Aman Againsttime

"Zbožňujem" tieto situácie, keď jeden pomýlenec (ktorí si častokrát prečítal iba 1- 2 príspevky) utvrdzuje druhého pomýlenca v jeho sebaklamoch. Nedávno sme videli obdobnú situáciu i na Prope. :-)

Norman

v oboch prípadoch sa jednalo o niekoho, kto nepozná objekt, ktorý podporil.
Nech je obom podporovateľom odpustené, bo nevedia, čo činia. :-)

svarga

Viem, že nie si fiškáľ

svarga

Nechám prízemnosti iným . Prečítal som si jeden Tvoj príspevok k Haiderovi. Musím Ta opraviť. Podstatu jeho smrti, treba hĺadať práve v Hypo-Adria. Ak by mu to vyšlo , nič by ho nezastavilo v pochode na Viedeň. Tajomstvo jeho úspechu nebolo v táraní na stretnutiach landsmanšaftu ani teplej charizme. J.H bol geniálny ekonóm-národohospodár, aj keď vzdelaním doktor práv a politológie. Dokázal zjednotiť podnikateľov v Korutánsku a vytvoril podnikateľské prostredie. HypoAdria bola jeho báza. Zavraždili ho a rozmetali HAB. Aj právnik môže byť ekonóm-národohospodár, ako každý múdry človek s talentom. Ale je to veĺmi zriedkavé. J.H. si mimoriadne vážim ako človeka, vizionára, katolíka.

Aman Againsttime

Neviem prečo tento príspevok adresuješ mne, pretože ja som nerozoberal Haiderovu smrť, ale klebety z bulváru, ktorými sa oháňa "odborník" Bránik.

svarga

Potom je to môj omyl. Mňa nezaujímajú. Spojil som si , vidím mylne , viac vecí, myslel som, že sa bavíme o podstate. Právnik, hospodár, čo je dôležitejšie. Zrejme nie.

Aman Againsttime

Klebety ťa budú zaujímať, keď budu zneužívané proti tebe. To sa stalo Haiderovi. Každopádne, moja diskusia s Normanom sa točila najmä okolo Bránika a jeho sprostých analýz.

Hospodár je rovnako dôležitý ako právnik (veď hospodárske vzťahy sú tiež regulované právom - ako takmer všetko v spoločnosti).

svarga

Totižto, v dobrej žaponskej ( podľa starej gramatiky)spoločnosti, bolo menej pravotárov v celom Žaponsku( 125 miliónov Žaponcov) ako v New Yorku na Manhattane, necelého 1,5 milióna v tej dobe. Podľa Žaponcov preto, že nie je dôležité ,koĺko ľudí, delí chleba ale koľko ho pečie. Dobrá žaponská spoločnosť bola do roku 1990.
Do roku 1990, prudko rástli, najrýchlejšie v ľudskej histórii. Dovtedy bola hanba zažalovať niekoho. Ak to niekto spravil, bol doslova opľutý a ľudia sa ho štítili, akoby mal svrab, mor, choleru. BOL TO MŔTVY ČLOVEK. Znak zdravej spoločnosti. Toľko k právnikom a podobnej hávedi. Zabi právnika, svet bude krajší. Alebo bobra? Bobra nie, ten je užitočný.
V Žapónii, skoro neexistovali do roku 1990 žiadny právnici, napriek tomu Žaponci, určovali svetový vývoj . Hmmm ? Ako to robili? Nemali zákony ani ústavu. Chudáci . Asi plakali. Celé dni. Bezradní viac ako 5000 rokov. Beeeé nemáme právnikov, béééé. Policajt napríklad nezasahoval. Len sledoval. Nastane wa, nenastane wa? Wa= súlad, alebo dohoda.
A predstav si, že môj otec, ani môj starý otec, vôbec nevedeli o žaponskej kultúre. Vôbec nič.
No a čuduj sa svete, vychovávali ma úplne rovnako. Slúžiť vlasti. Ctiť suseda. Dohodnúť sa. Slovo je viac ako zákon. Žiť v súlade s občinou. Nesúdiť sa. Zmluva nie je dôležitá ale dohoda. Dohoda je viac ako zmluva alebo zákon. Vyhýbať sa právnikom. Opovrhovať právnikmi, lebo sú to len supy, hodujúci na ľudskom nešťastí. Neschopný tvorby, zlodeji v oblekoch.
Voľakedy za mnou prišla dcéra. "Idem na právo." Otvoril som dvere, nech sa páči dieťa moje, štúdium Ti zaplatím , podľa zákona, lebo musím, ale ako odídeš týmito dvermi, my dvaja sme skončili. Čo je odpornejšie ako právnik, parazit na ľudskom neštastí? Ani vrah. Lebo ten koná, z vášne. Právnik zo zlého úmyslu. Ani kat nie je tak zvrátený. To je remeslo smrti. Jediné ospravedlnenie pre právnika, ak koná pre dobro blížneho. A to je aké percento?
Koľko mučeníkov, Haiderov položilo život?

Aman Againsttime

Svarga, uvedomuješ si ako pôsobíš na ľudí? Spamätaj sa. Budíš dojem ťažkého primitíva. Taká je nepríjemná pravda a niekto ti to už musel priamo napísať. A opäť šíriš skreslené či nepravdivé informácie:

 "Právnická obec v Japonsku tvorí elitnú časť spoločnosti. Právnická profesia sa nazýva hoso. Do hoso patria len advokáti, prokurátori a sudcovia. Tento pojem však nezahŕňa veľké množstvo úzko špecializovaných právne kvalifikovaných expertov. Rôzne zdroje poukazujú na dramaticky nízky počet právnikov v Japonsku, na to aby sme dostali objektívny obraz situácie je asi najvhodnejšie pozrieť si konkrétne údaje. V roku 1990 pripadalo v Japonsku na jedného právnika 9200 obyvateľov, kým v USA to bolo 360 obyvateľov a v Spojenom kráľovstve 880 obyvateľov.24) (V roku 2005 bola situácia ešte dramatickejšia, na jedného japonského právnika pripadlo 9600 obyvateľov.)25) Čísla sú však veľakrát zavádzajúce – v Japonsku študuje právo mnohonásobne viac študentov v bakalárskom študijnom programe ako napríklad v USA. Kenneth L. Port však uvádza, že len malá časť absolventov si vyberie cestu k privilegovanej vrstve bengoshi – úspešní uchádzači tvoria menej než 5% nádejuplných študentov."

Vzhľadom na kultúrne tradície a hodnoty, v Japonsku sa málokrát využíva inštitút súdneho konania. S nárastom patentových sporov a medzinárodných fúzií sa však Japonsko stretlo s problémom nedostatku právnikov.

Zdroj: http://epi2.epi.sk/odborny-clanok/Zakladne-crty-japonskeho-prava.aspx?Te...

svarga

Si právnik. A nevieš to ani priznať. Sam si protirečíš a stúpaš na jazyk. Čiže v Japonsku je 12 x menej právnikov na obyvateľa ako v USA. Poviem Ti príklad. Zo života. V roku 1984, sa stala susedská tragédia v Jokohame. Mladý manželia šli do divadla. Nechali malého syna, jedináčika u susedov. Chlapček padol do jazierka pre ozdobné kapre. Utopil sa. Manželia zažalovali starých susedov. Čo myslíš ako reagovala občina? Ľudia zo štvrte. Odsúdili manželov, ktorým umrelo dieťa. Ľudia od nich bočili, odpľúvanie bolo to najmenej, hoci jediné viditeĺné. Mŕtvy ľudia. Stiahli žalobu. Dohodli sa so sudedmi. A život šiel ďalej.
Občina mala súcit s manželmi a ich stratou ale nezniesla ich špinavosť. ŽALOVAŤ? SÚDIŤ SA? NEPRIJATELNÉ.
Áno, je pravda, že právnická obec, tvorí v Japonsku elitu. Elita je veľmi úzka, sú na ňu kladené extrémne nároky. Ešte viac ako extrémne. Kto zlyhá, musí spáchať samovraždu. Jednoducho musí. Občina ho donúti
Koĺko sudcov, právnikov, advokátov na SVK spáchalo samovraždu??? Hoci tak elegantne, tabletkami ? Žiadne rozrezanie brucha, tj. Sepuka. To by sme veľa chceli od našej občiny právnikov. Hmm, myslím nula. 00. Dobre čítaš 00. Občas je v správach , že bol zavraždený advokát, prepáč, nečítal som jedinú peknú vec o sudcoch najvyššieho súdu, o iných veciach ani nehovorme. Exekútor je synonymum slova zlodej. Advokát znamená spoluvinník. Dokonca ich odsudzujú vlastný kolegovia. Mohli by sme sa baviť do rána. Ale neviem ktorého roku. A ja som primitív? Ty si mi to musel povedať? Tak Ti ďakujem. Ja som primitív. A Ty si kto?
Právnik, elita spoločnosti. Aspoň viem, komu vďačím za túto spoločnosť. Gramatiku si mi vysvetlil. Výhovorky. Dobre. Skús to aplikovať aj na seba.
Pozrel som si Tvoje čísla, ešte raz, v USA je 26x viac právnikov ako v Japonsku na obyvateĺá!!!!!!!! Dobre si premysli, čo si vlastne napísal. Lebo si doslova, tancuješ na vlastnom jazyku. Čo už viac charakterizuje jednoduchého človeka( primitíva) ako to, že nerozumie ani vlastným slovám. Nielen ,že si potvrdil moje slová ale si ich priklincoval. V Japonsku je teda 12 500 právnikov. A aká je to rozprávkovo bohatá krajina Dvaja moji blízky ludia tam žili. Môj najlepší priateĺ tam pracoval viac ako rok. Jeho profesor bol u nás. Viem aké sú tam platy, lebo jeho doklady, som mal v rukách.Japonsky neviem, ale číslice su rovnaké. Viezol som ho na letisko. Letenka stála 300 000 , vtedy este Kčs, rovnaká u nás kupovaná menej ako 30 000 Kčs , rovnaké lietadlo, rovnaķá spoločnosť. Sociálny príspevok 750 000 Kčs. Jediná otázka, koľko je na malom chudobnom SVK, právnikov ? Nie náhodou viac ako v JP ? U nás je viac právnikov ako v ultrabohatom Japonsku.A kto ho ožobrácil, podla čích zákonov? Vieš čo ,chce sa mi vracať.Ty elita.
Podĺa mňa je primitív človek, ktorý vysloví vetu, že my potrebujeme viac právnikov. Nie že budí dojem, on je primitív. Primitív morálny, citový, rozumový. Neviem dať najavo pohŕdanie ktoré vo mne vzbudzuje. A pokiaĺ sa občina neobráti chrbtom nebude u nás dobre. Mŕtvi ľudia. Neviditeĺní a nedotknuteĺní.

Aman Againsttime

Idiot, prestaň vyskakovať, lebo odtiaľto poletíš, tak ako si poletel z Propu (a pravdepodobne i z iných webov). A to som sa raz za teba i prihováral u admina...

Za prvé, ja som sa predsa (nie síce úplne priamo, ale každý s IQ vyšším ako má orangutan si to vedel vyvodiť) priznal v tejto diskusii, že som právnik. To, že si to prehliadol už nie je môj problém. Hoci voči tvojim klamstvám a útokom by som sa ohradil i keby som ním nebol – už z princípu.

Za druhé, ja som reagoval na niekoľko do očí bijúcich klamstiev v tvojom príspevku. Konkrétne tvrdenie, že v Japonsku nemali ústavu, zákony a "takmer žiadnych" právnikov do r. 1990. Poskytni nám teda presvedčivé dôkazy, ktoré podporujú toto tvoje (už na prvý dojem úplne absurdné) tvrdenie.V Japonsku akurát nebolo do 19.storočia právo natoľko rozvinuté ako v Európe, pretože to bola zaostalá feudálna krajina/spoločnosť v porovnaní s Európou a sev. Amerikou (btw, i stredoveké Japonsko bolo zaostalejšie ako stredoveká Európa).

Za tretie, právnik nerovná sa iba advokát, sudca alebo prokurátor. Za právnika môžeme kľudne považovať každého absolventa právnickej fakulty. A očividne nevieš čítať, pretože v texte, ktorý som uviedol vo svojom príspevku sa jasne píše, že v Japonsku existuje množstvo právnických profesií, ktoré síce nespadajú pod primárne právnické profesie označované pojmom "hoso", ale stále tu hovoríme o absolventoch právnických škôl. V Japonsku máš jednoducho viac špecializovaných profesií ako na Slovensku. Úlohy, resp. rozsah činností vykonávaných právnikom býva totiž v každej krajine rôzny, pretože každá krajina má špecifickú právnu tradíciu či systém. Áno, v Japonsku máš menej právnikov na osobu ako v USA, avšak na týchto právnikov zároveň pripadá veľký počet rôznych ďalších funkcionárov, ktorí študovali právo a pracujú s právom. Dokážeš pochopiť, čo ti píšem?

Additionally, there are in Japan numerous specialists who deal only with specific legal matters. To cite some of these specialists, there are about 16 000 Judicial Scriveners who prepare legal documents mainly concerning registration of real estates, about 35 000 Administrative Scriveners who prepare legal documents related to administrative matters, about 56 000 Tax Attorneys apart from Certified Public Accountants and about 3 300 Patent Attorneys. Some people are of the opinion that these specialists should all be categorized as lawyers. The total number of Japanese lawyers would then exceed 100 000. This is perhaps a rational contention when viewed from a functional perspective.
http://svjt.se/svjt/1992/250

Za štvrté, zaujímavé, že o spomínanej tragédii v Jokohame som nič nenašiel na webe. Ale budiš. Ja som predsa nepopieral, že kvôli kultúrnym dôvodom sa Japonci snažia vyhýbať súdnym sporom (hoci niektoré spory – napr. patentové – sú v Japonsku na vzostupe). Predovšetkým právo, ktoré dnes v Japonsku funguje nie je z podstaty japonské, ale ide o európsky import: čiže prijali niečo, čo de facto sami nevytvorili. My sme odlišní ľudia a naše právo jednoducho reflektuje naše potreby, kultúru a mentalitu. U nás je viac sporov, pretože si možno ľudia nechcú toľko srať na hlavu a viac si stoja za svojou pravdou. Aj takto sa dá na to pozerať. :-)

Za piate, v Japonsku nemusí právnik, ktorý zlyhá spáchať samovraždu. Áno, Japonsko má o niečo väčšiu sebevražednosť, čo môže súvisieť i s tamojším historicky odlišným postojom k tomuto fenoménu (mimochodom, ako kresťan by si také niečo mal odsudzovať, nie?), ale pravdou je, že vysoká sebevražednosť skôr japonskú spoločnosť ako celok znepokojuje. Preto tamojšia vláda investuje pomerne veľké balíky peňazí do prevencie pred samovraždami a zlepšenia liečby u tých, ktorí sa o ňu pokúsili. Spôsob akým to celé popisuješ je opäť iba typická ukážka tvojho primitívneho zveličovania.

Za šieste, pokiaľ nedokážeš pochopiť význam práva a právnikov (teda tých, ktorí v starom Ríme ovládali umenie dobra a spravodlivosti) pre fungovanie vyspelej spoločnosti, tak si jednoducho blbec (A ver tomu, že mi tu každý dá pravdu). Viac sa k tomu naozaj nedá povedať. Môžeš sa hanbiť.

Za siedme, ja som nevyslovil vetu, že „potrebujeme viac právnikov“. Buď si neschopný čítať alebo opäť drzo, ba priam až psychopaticky, klameš, čo tu všetci môžu pekne vidieť.

P.S: Pochybujem, že si nikdy nevyužil služby nejakého právnika. :-)

P.S.S: Potrebuješ odbornú pomoc – súrne.

Norman

Leva považujem za európske zviera, starovek je nedávno. Biely lev svojou farbou navyše pripomína našu identitu - a, ako som pripomenul už, biele levy majú v Bratislavskej Zoo.
http://nadhlad.com/content/biely-lev

Ale jednoducho sa ten lev tak inšpiračne namosúrene a pohrdlivo pozerá, že som ho sem dal ako pripomienku. Mal som ho už dlho po ruke, na obrazovke, a prešiel skúškou času. A tá zemegula bola predsa len triviálna, a nie sme press agentúra. Podobnú peknú fotku bieleho medveďa či orla som nemal k dispozícii, ale ani som nehľadal. Nedravce nepripadajú do úvahy :) Možno vlk, ale lev práve tým, že je už bytosť staroveku, je vhodnejší.

Keďže na Slovensku nemáme žiadne znakové zviera, môže to byť lev. Aj keď sme skôr medvede:)

svarga

Lev je krásny symbol vlády nad pozemským svetom. V niečom má Rosamunda pravdu, ten náš lev európsky vyzeral inak. Nechajme chlapcom africkým, toho afrického krpca a daj tam nášho poriadneho. Že by biely kôň kráčajúci cez kopije??☺
Na Slovensku máme znakové zviera. Orla tatranského. A aký je to dravec ! A symbol !
Dokonca by som to zavŕšil, keď už máš panickú hrôzu z duchovna, nechajme koňa bokom, mám pre Teba inakší podnet. Nad podnety. Sedíš ? Ale ozaj sedíš?
GRYFA . A nie hocakého. Ale GRYFA PANNÓNSKEHO. To si ani nevedel ani nevidel. Môžes to ignorovať, ale aspoň Ťa poučím. A to by bol nádherný symbol. Náš. Gryf pannónsky. Bol symbolom XV. Legio Apollinaris. Umiestnenej na našom území. A ja mám dôkaz ako vyzeral, nemusím si ho vymýšlať. Ale keď nechceš, čo už. Nechaj si krpca afrického.☺ asi Ti stačí.

Norman

nuž, ty máš asi všetko väčšie a lepšie. Neunavuje ťa to, celý život si niečo dokazovať?

Ale k veci : napriek povestiam, naozaj, ale naozaj som nenavrhoval nový slovenský znak. Ale gryfy, harpyje a iné mrchožrúty by som ani tam nedával.

svarga

Lev európsky a africký sú dva rôzne zvery. Európsky bol väčší ako africký. To je pointa. Gryf nie je mrchožrút. Je to symbol. Vzniká spojením rôznych zvierat. Podĺa zvolenej kombinácie konkrétnych zvierat vzniká nový symbol, ktorý vypovedá o cieľoch. Keďže XV. Légia Pannónska-Apolónova bola takpovediac naša, jej symbol vypovedá o nás.
Niekedy mám pocit, že nespoznáš žart, ani keď Ťa kopne do nosa. Neviem ,kto si tu dokazuje. Keďže sa skôr pred ľudmi skrývam ako čokoĺvek iné. Chcel som Ťa vydráždiť k nejakého duševnému výboju, zjavne sa mi to podarilo☺☺☺, len znamienko je opačné.

Norman

buďme k sebe dobrí, veď sme všetci ľudia:)
Počuj, Svarga, si normálny?
Úplne vážne sa ťa pýtam, či ťa niekedy na niečo psychiatrické liečili.
Bez žartu.

svarga

Nie. Ale musím sa Ti priznať. Jeden človek mal podobné hefty ako Ty , voči mne pred 30 rokmi. O 4 roky na to, skončil v blázinci on sám.☺☺ Hovorím Ti vážne a úprimne. Keď ho tam zavreli a liečili, ja som sa s ním vôbec nestretával, ani som o tom nevedel. Vtedy mi dosť pil krv a vôbec to nebolo príjemné. Mal som ho plné zuby a dokonca som sa vyslovil, že mu to raz vrátim. A keď nie jemu, tak jeho deťom. Bol som mladý, prchký, ponížený. Môj otec mi to vytkol, s tým,že žiadne stromy nerastú do neba.
No a čo cert nechcel, naozaj mi osud, prihral jeho dcéru do rúk. Naozaj som sa jej pomstil. Tým, že som jej pomáhal. Ona vôbec nevedela, že jej otec ma prenasledoval. Ani som jej to nepovedal. Ani s ním ,som sa už nebavil. Neviem, či mu niečo povedala. Dodnes ma zdraví ako svojho dobrodincu, ked sa raz za roky stretneme. To bola moja pomsta, môj pocit zadosťučinenia. Že som premohol v sebe pocit krivdy, poníženia. Zvíťazil som nad sebou. Nezaoberal som sa sebou. A ten "nepriateľ"? Sám sa potrestal, ako mi povedala, na psychiatriu ho dohnal strach pred ľudmi, po ktorých skákal.
Už som Ti to povedal. Poznal som veľmi bohatých ľudí a jeden z nich, týždeň po našom stretnutí o všetko prišiel. Skončil na roky v base. Predstav si, jeden deň, vlastníš krajinu vačšiu ako Nemecko, rozhoduješ o živote a smrti iných ľudí. Do písmena, lebo aj za vraždu bol súdený. A na druhý deň Ťa vytiahnu z lietadla. Rovno do basy.
Preto vravím, ďakujem Bohu, za všetko čím ma požehnal. Také veci sa stávajú. Jeden deň si king Kong, riaditeĺ zemegule a na druhý prosíš o život. Viem, že Ty neveríš v Boha , si citlivý na túto oblasť, ale ja som videl také zvraty v živote. A radím Ti, nestraším Ťa, nemám dôvod. Videl som iných frajerov ako Ty na kolenách. Zle vykončených. V inom leveli ako si Ty. Ty alebo keď chceš ja, sme tak 5. Liga, okresné majstrovstvá. A videl som ľudí čo bavili svetovú ligu. V duševnej oblasti alebo materíalnej alebo fyzickej. Nespratali sa do kože . A skončíli blede. Prišli o to čo mali najradšej. Boháč o majetok. Génius o rozum. Atlét o zdravie. Nehovor druhým, že je blázon lebo sám tak skončís. Nesmej sa druhým že sú hlúpy, lebo Ta to postretne, alebo blízkeho. Nesmej sa tučným, ťarbavým, ked si krásny alebo zdravy, lebo môzes skončit na vozíku. Nevyhrážam sa Ti, vobec neprajem zle, prave naopak. Snazíš sa o dobré veci. Pochop iste zákonitostí.

Aman Againsttime

Norman, zbytočná otázka. Samozrejme, že nie je normálny. Ktorý normálny človek by ti odpovedal tak, ako ti odpovedal on? Veď je to úplne choré. Ako admin by si to mal nejako vyriešiť. Sám si videl, ako to vyzeralo na Prope a tu to nebude o nič lepšie (skôr ešte horšie, lebo na Prope mu nepúšťali tie najprimitívnejšie príspevky). Áno, do istej doby to môže byť sranda, ale vidíš kam sa to už teraz dostalo (celkom rýchlovka). A to som mal nejakú nádej, že ho tu snáď trochu prevychováme...

Pripomeniem ti tvoje vlastné slová: kto sa nevie prispôsobiť je jednoducho odpad. A ešte jedna podstatná vec – tu naozaj nejde o mňa. Ja som v pohode. Viem, že trepe nezmysly. Tu ide o princíp. Nemôžeme donekonečna ustupovať takýmto narušeným typom. Sám si to výstižne pomenoval: smejeme sa zo Švédov a z ich prístupu k neprispôsobivým, ale sami nie sme lepší.

Ľubov

že to tu potom stráca atmosféru literárnej kaviarne,a to ma veľmi mrzí.
Príspevkov bývalo menej,ale boli také iné.Niekedy trocha cynické,ale vždy vtipné a kultivované. Aman,dôverujme Normanovi,zas to tu bude ok.

Aman Againsttime

Nuž, opäť ti musím dať za pravdu. Áno, kultivovanosť - to je presne to, čo sa tu s príchodom svargu stratilo. Tiež verím, že Norman dá situáciu do poriadku a atmosféra kaviarne sa vráti.

Norman

sorry, som tu bol včera večer len krátko a aj dnes len teraz neskôr.
Dal som Svargovi zákaz vstupu.
Toto je internet, také veci sa vyskytujú, ale nie je to v podstate problém. trolovanie je psychologický či skôr psychiatrický fenomén. Žiadni ilegálni imigranti nemajú právo ísť kamkoľvek a robiť tam bordel.

Norman

musím povedať, že nám dvom to bolo bohužiaľ takmer jasné, ako to dopadne, lebo ho poznáme, ale muselo sa to nechať prehnať, aby aj ostatní pochopili, čo je vo veci. Ja určite netrpím prehnanou toleranciou, ani ty nie, ale niektorým azda trocha očkovania nezaškodilo.

Treba povedať, že sa to tu bude uchovávať aj v budúcnosti kľudné a čisté.

Aman Againsttime

Máš pravdu, že nám bolo jasné, ako to celé dopadne, keďže máme s ním bohaté skúsenosti.

Dobre, že spomínaš práve toleranciu. Nepovedal by som však, že by sme neboli tolerantní. Naopak, v skutočnosti sme ty a ja boli k nemu až prehnane tolerantní. A to pomerne veľmi dlhú dobu. Pamätáš si, ako si sa ho raz zastával na Prope? Ako si kritizoval admina za to, že mu maže príspevky? Spätne som si uvedomil, ako bol propácky admin prezieravejší ako my. Ako prvý zistil, čo je zač (hoci aj on ho toleroval viac ako mal) a nenechal sa popliesť jeho hranou žoviálnosťou a infantilitou.

Práve tá aureola detinskosti ("veď je to v podstate dobrák") je podľa mňa niečo, čo ľudí môže ľahko zmiasť. Pod tými smajlíkmi a kamarátskymi "heftami" totiž ľahko prehliadnu zlomyseľnosť (ktorá napr. pekne sála i z tejto jeho odpovede). Aj ja som sa často pristihol pritom, že mi ho bolo ľúto. Prišiel mi ako malé dieťa. A každý normálny človek má predsa rád deti.

Už by som k tomu len dodal, že keď si porovnám prístup na iných weboch (mám teraz na mysli najmä zahraničné disidentské weby, ale určite sa sem dajú zahrnúť i niektoré slovenské), tak ma musí až zaraziť stupeň tolerancie, ktorý vidím napr. na Prope (a videl som na Nadhľade). Napadá ma. napr. Counter-Currents, kde Greg Johnson nekompromisne maže a vyhadzuje i o dosť miernejšie prípady než je svarga (ten by tam nemal žiadnu šancu). To isté Occidental Observer a iné weby (a práve preto tam býva úroveň diskusií celkom vysoká). Takže to celé zhrniem: áno, súhlasím s nastoleným smerom a tiež som za väčšiu čistotu a kľud. Nič tým nepokazíme. Naopak, iba získame. :-)

Rosemary

;)
Tiez by si mal zvolnit, chlapce.

Aman Againsttime

Ale nečudujem sa, že sa obávaš zrovna ty. ;)

Rosemary

ja sa tak obavam, ze si to doslova vyprosim :o)
Norman, daj mi ban na rok, prosim:o), ako darcek k narodeninam.
Naozaj, vazne, mam zavislost. Ste mili vsetci, ale co je dost to je prilis!
Na rok si prosim distans. Prospeje to hlavne mne, ale snad aj vam .

Norman

Áno, Aman, infantilita je ten správny termín. Všeobecne povedané - určití ľudia sa buď hrajú na a/alebo sú naozaj infantilní.
Je to hranie sa na nevinnosť a dobrotu, to používajú voči etickým ľuďom. Ako si povedal: Každý má predsa rád deti.

Jeden z najväčších problémov súčasnej bielej civilizácie je to, že nedokáže trestať. Považuje občana za dieťa, ktorému nemožno ublížiť. Považuje každého človeka na svete za malé decko, ktoré treba brániť a starať sa o neho. A, samozrejme, každé decko a každého mentálne postihnutého.

To je proti prírodným zákonom. A tým nemyslím nejaký (eko)romantizmus, ale TVRDE neobíduteľné fyzikálne zákony, ako gravitácia alebo termodynamika.

Tak, ako sa do Európy tlačia deštruktívni pačmagovia, tak sa prirodzene objavujú úchylky v našich radoch a je to ten istý proces, ako sa musíme brániť. je to proste imunita, udržiavanie integrity.

Tieto veci boli vyhlásené za triviálne a nepotrebné, ale to je ilúzia, pýcha idiotov. Opakujem tisíci ráz - fyziku neobídu. A ja označujem všetko, aj čo pôsobí na človeka a spoločnosť, všetky prírodné zákony, ktorým podliehajú, nie za nejaké eufemistické "humanitné vedy" , ale za fyziku.

Rosemary

...davam ti este tyzden a potom ti poviem viac:)

svarga

A jesitny si myslela asi ješitný, nerád, naozaj nerád, Ťa opravujem milá Rosamunda, keďže však ide o viac ako gramatiku, nabudúce použi slovenské slovíčko márnomyseľný. Ješitný je české slovo. Skúsme sa posunúť na vyššiu úroveň. Považujme čistú gramatiku za úplnú samozrejmosť. Potom sa zľahka odpútame do výše.☺ keď nestačí jeden , píše celá rodina, pokiaĺ sa nejedná o čvargu. Nenáhli sa , za týždeň si premyslíš, času dosť. Keď Ťa nazývam Rosamunda, to je len pôvodná a krajšia podoba Rosemary. Morská ruža. Pekné, vskutku milé meno.

Náhodný okoloidúci

Samozrejme, reč je o súčasnom druhu leva, o vyhubenej európskej rase, nie o jaskynnom levovi. To bol úplne iný druh a samec ani nemal hrivu, podľa jaskynných malieb.

svarga

To vy ste, písali o Haiderovi a HAB. Áno, tam bol pes zakopaný. Haider a spol mali vlastnú banku. Už ich nedržali za oné. Preto ho zabili. Stávala sa z neho neriadená strela. A zabili ho rovnako ,ako toho bankára v 77 Baader-Meinhoffova, výbuchom zboku. Výbuch odpálil oceľovú platňu a tá vnikla do auta. Preto bolo auto zboku rozdrvené. Takej pasci neodolá žiadna pancierová limuzína.

svarga

Túto spoločnosť riadia právnici. Vláda je plná právnikov, parlament je plný právnikov.Skoro všetci predsedovia vlád po 89 boli právnici. Nikdy v histórii SVK, nielen moderného nikdy od roku 863 nebolo toľko sporov na súdoch ako dnes. Na Slovensku je viac ako 3 000 000 exekúcii, slovom tri milióny. Non stop. Začnú sa, skončia a začnú sa nové. Väčšinu, asi 95% vedie štát proti svojim občanom. Podĺá zákonov. Štát terorizuje svojich občanov. Podĺa zákonov, vytvorených právnikmi, schválenými právnikmi, žalovanými právnikmi, súdenými právnikmi, vymáhanými právnikmi. A VRAJ POTREBUJEME VIAC PRÁVNIKOV.☺☺☺ podĺa dotyčného bude lepšia, spravodlivejšia spoločnosť.
Dobre. Skonštatujem stav. Iba skonštatujem. Máme 6 právnických fakúlt , 4 verejné a 2 súkromné. Kazdý rok končí tisíce právnikov. Koncipientská prax 5 rokov. Sudcovské miesta sa dedia. Z dedka na otca. Z otca na syna. Žiadna oblasť nie je u nás tak skorumpovaná ako právo. Sudcovia najvyššieho súdu aj Generálny prokurátor sú nielenže zosmiešňovaní ale nielenže pranierovaní oni sami žalujú svojho zamestnávateĺa teda štát. Oni ho dávajú exekvovat!! Dobre čítate.
Toĺko smutnosmiešnych vecí sa u nás deje. A my potrebujeme viac právnikov.
Ten čo to vyhlasuje, má odvahu človeku, ktorý ma iný názor na situáciu, povedať, že je primitív. Hmmmmm.

Aman Againsttime

Znova opakujem, ja som nikdy nepovedal, že potrebujeme viac právnikov. Klameš. Naopak, budem prvý, kto povie, že v právnej praxi mnohé veci nefungujú tak ako by mali a že 6 právnických fakúlt je priveľa. A taktiež chápem isté všeobecné znechutenie ľudí z právnikov. O týchto veciach by sa zaiste dala viesť kľudná, inteligentná diskusia s normálnym človekom – lenže to absolútne nie je tvoj prípad. To, čo tu predvádzaš ty je jednoducho jedna obyčajná stoka. Priať niekomu smrť a množstvo ťažko pracujúcich ľudí – mojich kolegov a spolužiakov (áno, právo je pekná drina ), ktorí naozaj pomáhajú ľuďom zdolávať ich ťažkosti - označovať za háveď, parazitov a vrahov, môže iba primitív.

A ešte jedna vec: ty máš objektívne vážny problém. A nie je to teraz o tom, že by som ťa chcel nejako uraziť. Ak si voči sebe naozaj úprimný, tak si to priznáš. Prečo ťa vyhodili z Propu? Prečo si mal s väčšinou diskutujúcich konflikty? Nevidíš snáď, že vyvolávaš v ľuďoch averziu? Že pôsobíš ako troll? Povedal ti to baloo i Norman. Tvoje prejav je arogantný a nesympatický (a si tiež ukážkou typického kresťanského pokrytca, farizeja – to si zase dobre všimol i admin z Propu). A potom myslíš, že to uhráš nejakou predstieranou žoviálnosťou a smajlíkmi. Neuhráš. V tebe je problém, nie vo mne. Ja som tu nemal s nikým konflikty. Prišiel si ty a už si tu stihol zopár ľudí znechutiť. Skutočne, vyhľadaj nejakú pomoc, daj sa do poriadku. Nie kvôli diskusiám na webe, ale kvôli sebe – i tvojej rodine.

Buheh

mi to neprináleží, nakoľko som sa nezúčastňoval tých Vašich nekonečných diskusií z posledného obdobia (prepáčte, niektoré tie dlhé príspevky fakt nevládzem detailne čítať), ale cítim to podobne ako Aman, a tak sa aj ja podpíšem pod tento príspevok. Je to ten pocit, keď do spoločnosti, kde je dobrá atmosféra, príde niekto, koho je tam s jeho egom a spôsobmi proste priveľa.

A ani ja to nemyslím v zlom – napokon, veď píše aj rozumné veci. Ale taká nabudená pýcha a pocit, že má morálne právo všetkých poúčať, to sa len tak nevidí.

A nielenže ani tie čiarky nevie poriadne písať, ale ani si to nevie priznať.

Aman Againsttime

Dobrý postreh. Svarga napíše občas niečo fakt dobré alebo inteligentné, aby to neskôr potopil vlnami bludov, poloprávd, dezinformácií či otvorených klamstiev. A problém nie je ani tak v tom, že má na mnohé veci odlišný názor, ale predovšetkým spôsob ako svoj názor prezentuje. Dokonalá ukážka božského komplexu.
Mne už jednoducho došla s ním trpezlivosť, pretože jeho činnosť je mi už dlhodobo dobre známa z Propu. Predtým som isté veci u neho jednoducho odignoroval (navyše som mal možnosť vidieť i niektoré z jeho neschválených príspevkov - a z niektorých sa mi dvíhal i žalúdok), ale postupne sa to u neho nakumulovalo - až nastal u mňa výbuch.

afinabul

Broňa vie kto má, vy viete kto nemá, ale popísať toľko kravohovien?
Ale dá sa na tom pobaviť i keď priznám, že Broňu som si dal iba do tretieho postu, ale že Norman uletí k ich slovníku? Ale berme to z humorom, vie už aj študent čo bol Džále: https://www.youtube.com/watch?v=HX_HCMU3L7s