Medzinárodný zmrd jasne na scéne

Najprv správa z webu:

 

S provokativní myšlenkou vystoupil v britském parlamentu vysoký představitel OSN Peter Sutherland. Tento zvláštní zmocněnec OSN pro migraci soudí, že by Evropská unie měla rozbít „národní jednolitost“ svých členských států a otevřít se migrantům z jiných kultur.

Sutherland se nechal slyšet, že budoucí prosperita mnoha národních států EU závistí na tom, zda přijmou multikulturní politiku.

Migrace má být pro některé státy „zásadním hybatelem ekonomického růstu“, řekl Sutherland v britské Sněmovně lordů. „Jakkoliv obtížné může být přesvědčit o tom jejich obyvatele“ dodal.

Stárnoucí nebo klesající počty domácího obyvatelstva v zemích jako Německo nebo jižní státy EU jsou údajně „klíčovým argumentem pro rozvoj multikulturních států“, dodal Sutherland.
Země jako Spojené státy, Austrálie nebo Nový Zéland, které byly původně založeny přistěhovalci, mají podle zmocněnce OSN menší problém se začleněním „lidí jiného původu, než jsme my sami“.

Vnímání tohoto rozdílu je prý přesně tou věcí, kterou je třeba rozbít. V poslední době se také údajně mění způsob, kdy si země vybírají migranty. Naopak, migranti si vybírají země, v čemž může začít dle Sutherlanda „EU v globálním měřítku začít zaostávat“.

Peter Sutherland, který je místopředsedou společnosti Goldman Sachs, předsedá Globálnímu fóru pro migraci a rozvoj. V minulosti zastával posty generálního prokurátora Irska, předsedy ropného gigantu BP nebo generálního řiditele Světové obchodní organizace. Účastní se setkání skupiny Bilderberg.

sutherland

-----------------------------

Vysvetlenie z nadhľadu:

 

Takže to tu máme, žiadne spiklenecké teórie, ale priamo na scéne. Predstaviteľ "mužov v zákulísí", priamo aktívny v anglickom parlamente, kde prezentoval ich silu a hlavne oficiálne ich názory, ich politiku. Aby naozaj všetci politickí poskoci mali jasno, kam treba tlačiť. Zároveň je to ukážka, aká dôležitá je situácia, že sa insider takto verejne aktivizuje, takto nezakryte odkrýva ich paprče a chápadlá.

Sutherland je predstaviteľom finančných kruhov a korporácií. Toto je základné zoskupenie, za ktorým už nik nie je - ak nerátame celkom apatické hovná válajúce sa na golfe či pri bazénoch, po večeroch vzývajúce svojich elohimov v smrade rôznych drog.

Zároveň je to priamy predstaviteľ OSN. Žiadne tajné spiknutie, priamo OSN a ich organizácie pre imigráciu sú naštartované, aby napumpovali špinavý odpad do bielej Európy.

 

Všimnime si, v jeho prejave je celkom zahodená báchorka o "azylantoch a o utečencoch". Hovorí otvorene o socioinžinierskom projekte, hovorí o prachoch, ktoré z toho korporácie majú získať. Hovorí o raste, o tom molochovi, ktorého vzývajú nadovšetko, o raste kvantity na úkor akejkoľvek kvality (stratu kvality ale prirodzene nespomína ani náznakom).

Hovorí otvorene o tom, o čom vás ešte pred rokom varovali len tie najradikálnejšie alternatívne skupiny: cieľom OSN je rozbiť národné štáty Európy. Citujem: nech by to bolo akokoľvek proti vôli ich obyvatelov. Ja k tomu len dodám novú prognózu, že na to bez hanby použijú priamo v srdci Európy aj zbrane, svoj mocenský aparát, ba aj teroristické najradikálnejšie náboženské organizácie - a to ako židovské, tak islamské aj kresťanské. O rok si o tom môžeme pohovoriť zas. Ak dožijeme a prežijeme, samozrejme.

Ale zostaňme pri texte. V treťom odstavčeku sa spomínajú ako typicky imigrantské krajiny Amerika a Austrália, sú vraj otvorenejšie. Nuž, dnes už nie sú, ale hlavne, proces otvorenosti bol kedysi nevyhnutný, kým oni dobýjali cudzie kontinenty. Potom sa uzavreli a teraz k sebe prakticky nikoho nežiadaného nevpúšťajú. Napriek tomu cudzie etniká a bolestivé rozpory z toho plynúce sú už v ich vnútornostiach a zožierajú ich tak, že majú bolesti a prudko upadajú. Aby si zachránili svoj mocenský vplyv, pokúšajú sa tú istú chorobu infikovať svojim konkurentom, Európe, Rusku a koniec-koncov aj Číne (ak môžu). V každom prípade, v Európe môžu, lebo tá je od roku 1945 a potom od 1989 celá v ich okupačnej moci.

Inteligentným čitateľom nie je treba vysvetlovať, že pokles populácie v Európe nie je problém a znak úpadku, ale naopak, prejav zdravia a rozumu. Pozorným to stačí pripomenúť, ale blbcom, tým je škoda to takto v skratke skúšať vysvetliť.

V ďalšom odstavci spomínaná téza, že "migranti si vyberajú zem", je len lož a úbohý pokus o strašenie politických funkcionárov. Migranti sú za prvé bezcenný a ten najhorší odpad zo svojich zemí, za druhé idú tam, kde dostanú prachy a svinský život (podľa predstáv, ktoré im niekto natlačil do hlavy). Ak sú taký cenný a významný faktor na medzinárodnom poli, prosím, nech si ich USA a Austrália berú všetkých. A Británia tiež, nech len si doprajú, do prasknutia.

Na záver ešte dodajme, že "multikulturálne štáty" znamená len jedno - nekonečná občianska vojna. Je to presne to, čo stvorili sionisti v paštáte Izrael, nekonečná občianska vojna, masakre, zabíjanie a ničenie. A teraz, nechcúc si priznať svoje ďalšie historické zlyhanie, ako malí nasrdení a závistliví Ferengovia sa snažia - tiež nie prvýkrát - rozhadzovať tú močovku, v ktorej sa váľajú, do Európy. Chcú, aby to všade vyzeralo tak špinavo ako u nich doma.

 

prasiatko Mlsko

http://9tv.co.il/news/2016/02/12/221613.html
http://9tv.co.il/news/2016/02/14/221646.html
pútavé lúskanie literatúry faktu rusofilným Európanom želá historicky podkutá ošípaná. :)

Tá nahotinka ma rozosmiala, a to sa počíta!

Ema

Za židofilmi milujúcimi obrezanú koncovku co.il si zájdi inde.
Len sa obávam, že medzi Európanmi ich nájdeš čoraz menej.

Náhodný okoloidúci

Hovorí mačka prasiatku : "Viem, čo z teba bude, keď vyrastieš."
"Čítala si môj horoskop?"
"Nie, kuchársku knihu."

prasiatko Mlsko

Vieš ty kroch o tom, že ten vtip je ..."politicky nekorektný?!"
Ale ok, viac ma trápi, že si o mne Ema myslí, že som židofilné..

Náhodný okoloidúci

Príde zajac do mäsiarstva a pýta sa: "Máte bravčové mäso?" A mäsiar odpovie: "Áno máme." Zajac vytiahne pištoľ, vystrelí na mäsiara a vraví: "To máš za prasiatko!"

Buheh

:)

Ema

Záhadný úkaz - títo Arabi z Iraku prichádzajú ako tichá cunami.

Ako to, že z Iraku sa valia títo týraní kresťania PRÁVE od minulého roka? Pozrime sa, kto je od od 1.1.2015 prezidentom International Catholic Migration Comission. Správne.

https://en.wikipedia.org/wiki/International_Catholic_Migration_Commission

Aj Fico podľahol tejto mágii. Kto vie, koľko týchto "asýrskych kresťanov", presídlených obsedantným magorom Sutherlandom, už máme na Slovensku.

Ak chce Sutherland silou-mocou experimentovať - nech sa páči. Firmy presunúť za černoškami do Afriky alebo za Arabmi do Arabska. Pracovnej sily tam majú po kkt. A v prípade potreby doplniť nejakými bielymi európskymi odborníkmi na odstraňovanie chaosu. Bude to zmysluplné, udržateľné a humánne.

Choromyseľný Sutherland si osobuje právo robiť arbitra etiky, keď odporcov zmrdskej globalizácie požierajúcej nielen zdroje, ale aj diverzitu sveta, nazýva amorálnymi.

Inak, tento priblblý strýco sa zabudol hrať na zholokaustovaného chudáka

http://jihlava.idnes.cz/iracti-uprchlici-udajne-nebyli-nadseni-z-nabizen...

...a keď sa médiá začali pýtať, čo tu robí tento "utečenec" - riaditeľ školy, ktorý očividne neprišiel ani z chudobných pomerov, ani nebol nikým ohrozovaný, rýchlo s tým prestali. Na otázku, kto mu sľúbil v Európe luxusnú vilu a plný hrant žrádla, len aby ho sem dostal, už nedošlo.
Apropo, čo tu chce učiť arabský riaditeľ školy - češtinu?

Náhodný okoloidúci

To je predsa normálne a vysoko pozitívne, že v Európe žijú Európania. Takisto ako je normálne a pozitívne, že v Afrike žijú Afričania, v Arábii Arabi, vo Vietname Vietnamci,v Japonsku Japonci, v Kórei Kórejci. Len neviem, čo robia v Amerike Európania, Afričania a Aziati, prečo ju nenechajú Američanom. A neviem ani, čo robia v Austrálii a na Novom Zélande Angličania a prečo ich nenechajú Austrálčanom a Novozélanďanom.

Ale prečo sa ten pán nepohoršuje nad tým, že v Afrike žije tak málo Európanov a že ich odtiaľ dokonca Afričania vyháňajú? Je taký hlúpy, alebo vôbec nemá prehľad o dianí vo svete?

Grigoriy Ilmoran

Pozname sa uz velmi dlhu dobu, a vselico sme si medzicasom povedali.
Aj sme sa kamaratili aj hasterili, ale viete, ze tak to uz byva na tomto svete.
Viete tiez, ze malokedy byvam vulgarny, ale raz som si dovolil povedat niekde inde, ze sme vsetci v pici.
Nerobilo to dobru krv, aj sme sa prave pre taku vec nemalo poharkali, aby to uz potom islo medzi nami len dolu vodou. Nerozumeli sme si.
Ale, je mi luto, aj ked nelutujem, lebo dobry konflikt nie je zla vec.
Tak.

Nuz, prosim nehnevajte sa, ze Vam teraz s odstupom casu opat nieco poviem:

Cely svet je vo vacsej pici, ako si ktokolvek z Vas vie predstavit.

Clovek sa utesuje, aj Vy sa teraz utesujete, ze to tak vlastne bolo vzdy, ze pride velka zmena.
Nepride.

Norman

ako vieš, čo si my vieme predstaviť?

To prvé je, že svet bol dávno tam, kde je. O svet sa netreba báť, ten to prežije. Len možno ľudia nie.
Takže z toho zas netreba robiť až takú tragédiu.

Ľubov

http://intv.sk/live chcela by som poprosiť,keby niekto napísal,či program intv mu ide bez poruchy.Mne to nejde a tak som čakala((.

Jozef

ide bez poruchy...aj vcera, aj dnes

Norman

ako tak to ide, i keď trhá.
ale vysielajú tam obázky prírody - čiže ako kedysi monoskop. čiže nič. Nato budovali tie štúdia, he. takže o nič neprichádzaš, zatial.

čo sa týka samého tvojho technického problému, neviem, bolo treba schváliť adobe flash. skúšaj.

Norman

https://www.youtube.com/watch?v=cgb1YL8Blr8

sám som to ešte nevidel, je to zo včera? neviem, ale určite tie veci budú aj na youtube, postupne.

Yahwe-m'kaddesh

http://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

A nie sú tieto výkriky Ferengov skôr prejavom ich strachu? A čo ak sú iba príznakom, že ich SYSTÉM sa rúca a preto sa snažia vyprovokovať inú, ako finančnú krízu. Každý krach ich podvodníckeho systému končil vojnou a je úplne jedno, akú formu nová vojna bude mať!

Malý domček v neexponovanej lokalite, pozemok kde sa dajú nasadiť krumple, studňa, kotol na pevné palivo. Zásoba petroleja na svietenie. Petrolejky na predaj. Peniaze ani zlato nebudú mať žiadnu cenu. Zásoby tabaku a cigaretových papierikov, dobre uskladnené. (It's always good business to know about new customers before they walk in your door.)

To je IV. pilier pre nadchádzajúce zlé časy. Nerobte si ilúzie, dobre už bolo!

http://synopse.startrek.cz/database/rules.htm

Norman

ja som to mal z druhej ruky. Je dobré si všimnúť, že je to už z roku 2012. Už vtedy to bolo v diskurse, ale dokonca aj znalci by vtedy neverili, že to spustia tak naplno. No, správnejšie je povedať, že sa im to blbcom vymklo z ruky, preto je taký prúser, taká explicitná konfrontácia.

To, že je to prejavom ich strachu, obáv z finančnej krízy, nie je v rozpore s tým, čo tvrdím ja, je to len trocha iný popis. Je to len otázka stavu isch systému - ja sa prikláňam k (aj tvojemu) postoju, že sú možno na tom zle (viď v článku "rozhadzujú močovku, v ktorej sa sami válajú", trocha prenesene, nielen etnicky, ale aj ekonomicky).

PS k tomu linku na zásady ferengov.
Aj keď nie som židofil, chcem podotknúť, že aj keď tie ferengské zásady vyznievajú ako paródia židovských postojov, predsa len je to jednoducho esencia postojov samého angloamerického sveta. Bol ovplyvnený židmi, ale je to ich angloamerický postoj, ich unikátny (a nechutný) mišung. Pre niektorých naozaj ich ideál. Liberálna spoločnosť hommo economicus. Veď to všetci poznáme, netreba nič viac dodávať.

Slav

Chceli urýchliť zánik bielej rasy a žabu prihrievali až príliš rýchlo. Väčšina belochov to už začína chápať a má k inváznej vlne jednotný názor. A židom hrozí to, čomu najviac chceli zabrániť už po celé desaťročia – zomknutá a jednotná biela rasa. Vtedy sme najsilnejší. A sionisti dosiahnu presný opak toho, čo bolo v ich pláne.

Norman

to je to, o čom sa tu (niekedy) hádame, či je situácia dobrá, alebo zlá, a ak, tak pre koho, heh:)

Nech je ale stav a súčasné smerovanie akékoľvek, v každom prípade platí - po dlhom tlaku a pohybe jedným smerom, nastáva protitlak.
Ja toto nazývam niekedy ontologický optimizmus.

Alebo, ak by sme to zobrali na úroveň biologickej kvality (rasa, rod): môže sa stať, že biele národy budú akosi rozptýlené, rozpustené ... Ale aj tak v princípe by sa časom mali zákonite a samovolne vytvárať nové biele štruktúry. Nakoniec aj tak prevládne kvalita. Je to len otázka času a námahy medzitým.
V princípe.
Samozrejme, to nie je najmenší dôvod im ustupovať ani na krok. Práve naopak - akékoľvek ustupovaniu zlu je absolútna strata času.

Yahwe-m'kaddesh

Namýšľame si, akí sme racionálni... Amorálne postoje alebo jednoducho hlúpe rozhodnutia sú vraj len problémom dispozícií konkrétneho jednotlivca. (Narodil sa už taký! :-D)

V skutočnosti nás viac formuje prostredie, v ktorom sme vyrastali a v ktorom žijeme. Je veľmi ťažko odlíšiť genetiku, ktorá môže mať na svedomí sklon/náchylnosť k poruchám normálneho sociálneho chovania, od vplyvov prostredia.

Komunita bankárov Židov vyrastala v prostredí, do ktorého ho vytlačila stredoveká bigotná katolícka cirkev. Keď začali extrémne profitovať, zmenila názory - ale už bolo neskoro. Už boli na svete generácie, ktoré mali zafixované "ferengské" vzorce chovania.

Sú národy, ktoré majú podobné sklony (povestne známi sú Škóti ale aj "katolícki" Íri ) a naopak napríklad Slovania sú v tomto smere dosť indisponovaní.

Je naivné domnievať sa, že rasa vopred preddefinuje niečo v ľudskom chovaní. Ako Židofil poznám pár empatických inteligetných Židov, ktorí majú veľmi ďaleko k spomenutým ferengským zásadám. Ale poviem to inak - jednoducho ich nesmierne libido (životná energia) bola prostredím/výchovou nasmerovaná do iných sfér (napr. kultúra, veda). Ale to obrovské libido - proste vyvolený národ! :-D

Ale ak sa hyperlibido kombinuje so sociopatickou osobnosťou, vznikne ukážkový a nebezpečný hajzel. Slovan nemá inú alternatívu, ako študovať tento jav, vypestovať si intuíciu na rozpoznanie podobných pažravých grázlov! Mňa osobne ešte nik z nich nedostal! Buď som s nimi urobil rýchlo poriadok, alebo som sa jednoducho otočil na opätku a zanechal som ich osamotených s ich chúťkami.

Anglosaskú kultúru by som do toho neplietol. USA boli vzor toho antikultúrneho bordelu, čo sa nám snažia nainfikovať. Nemecko nám predvádza ešte žalostnejší obrázok. Tvrdím, že mám viac germánskych génov ako priemerný občan tento krajiny a tom som na Slovensku nie výnimka! Paradoxne sa za po storočia môže stať, že Slováci sa stanú poslednými Árijcami v Európe! :-D

Norman

hovoríš o ďalších témach.
K tomu najpodstatnejšiemu:

"Je naivné domnievať sa, že rasa vopred preddefinuje niečo v ľudskom chovaní"
Prečo by to bolo naivné? Už len to, že sme ľudia a nie zajace je preddefinované našou rasou. A to sa týka aj teda menších, ale v reálnom živote dôležitých iných parametrov. Schopností, ale aj mentality, charakteru. Samozrejme, veľa z toho je aj náhodne individuálne, vytvorené našimi skúsenosťami. Ale nejaký základ tam bezpochyby je. Ja to tu ani nemienim opakovať či argumentovať, len ma zaujíma, bez urážky, ako si možeš myslieť, že to tak nie je.

( čo sa týka toho, že poznáš "pár empatických inteligetných Židov" - veď v poriadku, veď toto nie je to, čo tvrdí oficiálna propaganda, že hovorenie o rase znamená považovať všetkých do jedného za rovnakých. Okrem toho, tiež stokrát som povedal, že európski židia nie sú žiadna rasa, nie sú to ani levantínci, semiti, sú to miešanci (to tiež nie je myslené, ako urážka).

Na rozdiel od teba ale nepovažujem túto problematiku za vzniknutú v stredoveku, ale za staršiu. Stret si sionizmom je odraz, jedna najvypuklejšia časť stretu s južanskými typmi, a s kultúrou, ktorá dozrela, prezrela a zhnila niekde na blízkom východe už pred pár tisícročiami. Je to stará vec, sú to staré skúsenosti, ktoré majú - ale, ako sám píšeš, sú skombinované so psychopatickým druhom osobností. Možno povedať, že sa dostali do nesprávnych rúk. To sa stáva, ba takmer vždy k tomuto problému dochádza.

Norman

čiste tak bokom, k tvojmu odhadu, že máš viac germánskych génov, ako priemerný občan, a že tým nie si výnimka.
Za prvé, myslel si to dobre, a v podstate s tebou súhlasím, že je to (v tvojom prípade, ale aj v mnohých iných) možné.

Ale vieš, čiste matematicky - čokoľvek, čo je nadpriemer, nie je výnimka, - až takmer 50% populácie je zákonite nadpriemer:)

Ale dobre, žarty a chytanie za slovíčko bokom, chcel som pripomenúť, že židofilstvo a germanofilstvo je veľmi často príbuzné. Židia sa vo východnej európe vydávali za nemcov (preto mali nemecké mená a nemecký jazyk). A v podstate sú aškenázi, tiež opakujem tisíci krát, kríženci semitov s (nemeckými) nordikmi.
Preto, a len preto, sú židia takí, akí sú.
Ináč by to boli arabi. Nič iné. Prinajlepšom čosi ako arménci - ale ani to nie.

Preto neprekvapuje, ak, zas bez urážky, židofil je zároveň germanofil.

Yahwe-m'kaddesh

„Samozrejme, veľa z toho je aj náhodne individuálne, vytvorené našimi skúsenosťami. Ale nejaký základ tam bezpochyby je. Ja to tu ani nemienim opakovať či argumentovať, len ma zaujíma, bez urážky, ako si možeš myslieť, že to tak nie je.“
Nakoľko som štatisticky spracovával vedeckú prácu z oblasti genetiky, musel som si aj niečo naštudovať.

Len pre poriadok genóm z hľadiska informatiky môžeme popísať napr. ako veľmi dlhý súbor reťazcov znakov (ktoré pre názornosť môžeme popísať písmenkami).

Je vedecky preukázané, že ak zoberiem reprezentatívny súbor jedincov z dvoch rás a štatisticky vyhodnotím rozdiely v ich genómoch, paradoxne často sa našli väčšie rozdiely medzi jedincami v rámci rasy ako medzi rasami navzájom. Dá sa to aj zdôvodniť, ale na to tu nie je priestor.

Znamená to, že rasa nie je dôležitá, že to nie je faktor, ktorý by sme mali brať do úvahy? Aby bolo jasné, na rozdiel od niektorých „vedcov“ tvrdím, že je to omyl!

V rámci genómu môžem nájsť reťazce, ktoré majú na svedomí sklon/zraniteľnosť voči niektorým poruchám. Je vedecky preukázané, že za rozdiely v zdravotnom stave rás nemôže iba životospráva, ale aj zvýšený výskyt takýchto reťazcov v populácii rasy. Príklad – už bol identifikovaný reťazec spôsobujúci sklony k používaniu návykových omamných látok (napríklad alkoholu).

Problém je v tom, že jestvuje fylogenéza – vplyv prostredia na vonkajší prejav genómu a následne čo je ešte komplikovanejšie, (ne)prirodzený výber jedincov napríklad v izolovanej rasovo odlíšenej komunite. Napríklad deviantná komunita zvýhodňuje geneticky disponovaných deviantov a tí sa množia rýchlejšie, pričom nepostihnutí z tejto komunity utekajú (negatívny „prirodzený“ výber).

Následkom týchto procesov aj v rámci konkrétnej rasy môžu vzniknúť komunity, výrazne sa líšiace svojim genómom – dispozíciami. A preto tvrdím, že treba definovať komunity a že rasový príznak nepostačuje!

Problém, čo som tu iba zhruba načrtol, je koreňom mylných predstáv o riešení problematiky Rómov na Slovensku. Je to problém sociálny a iba v druhom (historickom) pláne rasový.

Obrovskou chybou multikulturalizmu je nepochopenie faktu, že hrozí riziko vzniku izolovaných, sociálne vylúčených deviantných komunít s parazitickým spôsobom života. Zákonite vzniknú problémy (ne)prirodzeného výberu a postupnej deformácie genetickej dispozície jedincov, v nich žijúcich. (Fuj, toto bolo politicky veľmi nekorektné, ale pravdivé!) :-D

Yahwe-m'kaddesh

Sú nádherný príklad takto sociálne definovanej komunitiy medzi Židmi. Sionisti detto.

Yahwe-m'kaddesh

Rasové (!?) nepokoje v Rwande.
https://en.wikipedia.org/wiki/Origins_of_Hutu_and_Tutsi
Oplatí sa prečítať!

Norman

Dobre, zobrali sme na vedomie, že navrhuješ namiesto termínu "rasa" používať termín "geneticky disponovaní".
Keď len v tom je problém, kľudne sa pri diskusii s tebou tomuto prispôsobím.

Yahwe-m'kaddesh

Ja som netvrdil, že rasy nejestvujú! Tvrdím, že je ich obtiažne definovať a teda hranice sú neostré!

Ja tvrdím, že riešenie problémov na rasovom základe je nekonštruktívne, naopak má v sebe nesmierny deštruktívny potenciál.

Asi si neprečítal ten link ... Sú Tutsi rasa? Alebo bol to problém skôr sociálny? Sú Rómovia rasa? Definujte kto je Róm a kto nie!

Zober si Róma (a poznám osobne pár), ktorý je adaptovaný na spoločnosť v ktorej žije a dokonca je veľmi úspešný. Nestratil nič zo svojej kultúry, vzhľadu a niektorých "indických" životných filozofických postojov. Nik s ním nemá problémy! A pozri sa na fotografie z Rómskych osád sociálnych deviantov, zájdi si medzi bezdomovcov!

Rasa nie je sociálny konštrukt, ale pri riešení problémov sociálne vylúčených deviantných komunít je konštruktívnejšie používať "sociálne konštrukty", ako operovať s neostrým delením na rasy, ktoré z hľadiska riešenia problému sú irelevatné!!!

"... namiesto termínu "rasa" používať termín "geneticky disponovaní".

A čo by si tým vyriešil? Vecnú poznámku o problémoch určenia rasovej príslušnosti na základe analýzy genómu?

Černošky a Rómky majú geneticky danú predispozíciu tučnieť po tridsiatke. Znamená to, že každá rodina, v ktorej sa tento jav vyskytuje, sú Rómovia alebo Černosi podľa vlastnej voľby?

Černosi a moja rodina majú vrodenú menšiu náchylnosť k zubným kazom. Som Černoch?

Nálepkovať ľudí je veľmi jednoduché a má to svoje korene uložené v podvedomí človeka. Ale riešia takéto nálepky skutočné problémy?

Najkrajším Árijcom v NSDAP bol Reinhard Tristan Eugen Heydrich (už len to árijské Tristan :-D!).
http://orig00.deviantart.net/42df/f/2013/042/f/9/heydrich_colored_by_iis... Proste Árijec krasavec! :-D
Porovnaj ich s inými "árijcami" zo špičky NSDAP a začni samotným Hitlerom! :-D

Norimberské rasové zákony, aké mali výsledky? Ferengovia ušli za hranice a naivná židovská inteligencia a zavšivavení zobráci Židia si to odsrali, lebo jedni kvôli svojej naivite, druhí pre chudobu ostali.

Ako to ovplyvnilo výsledky II. svetovej vojny? Ako vyzerá Nemecko dnes? Prečítaj si knihu "Už je tu zase" http://www.martinus.sk/?uItem=150303 , stojí to za to!

Nemeckú verejenú mienku zmasírovali Frengovia tak, že dnes vládne ich mediálne simulacrum Merkelová, neschopná ale veľmi agresívna komsomolka s popletenou hlavou, v ktorej sa poplietli idey otecka pastora, komunistická výchova a liberálne naivné drísty.

Nemecko zažilo dva hospodárske zázraky. Hitlerov a Adenauerov.

Nemecko malo úžasných vodcov, ktorých obdivujem (a bol som sa osobne pozrieť na ich pamiatky) -

https://en.wikipedia.org/wiki/Frederick_the_Great
https://en.wikipedia.org/wiki/Otto_von_Bismarck
https://en.wikipedia.org/wiki/Konrad_Adenauer

Prečo Nemci približne v roku 1965 odkopli odkaz svojich predkov? A okamžite to išlo s Nemeckom dole vodou, dnes zažívame finále! Čo to bol za ideologický vírus, ktorí Ferengovia nasadili Nemcom do hlavy? Nie je náhodou ten istý, čo u nás šírili po roku 1990? To je problém, nad ktorým je hodno sa zamyslieť!

Norman

Neurážaj ma arogantnými vetami, že som ťa nepochopil. V skutočnosti je to presne opačne - to ty nechápeš, čo ti píšem.

Okrem toho, namiesto aby si sa držal konkrétnej témy, odbiehaš, ako je to už zvykom, na iné otázky a aspekty.

Mali by sme si v prvom rade toto vyjasniť, že sa budeš správať slušne a racionálne.
Nemám náladu sa tu zahadzovať s trollom.

Yahwe-m'kaddesh

Prečítaj si po sebe, čo si napísal, porovnaj to s tým čo som napísal ja a bude Ti jasné, kto z nás dvoch je troll! :-D

Norman

Cigáňov a ostatné svetové problémy nechajme zatiaľ bokom, tie vyriešime zajtra. Nebudeme predsa hladať a dávať na jednu hromadu všetko, čo nás rozdeluje. Zostanme pri tom, kde začína náš rozpor.
Naša téma zatial teda nebolo to, ako riešiť "spoločenské problémy" , ale tvoja veta:

"Je naivné domnievať sa, že rasa vopred preddefinuje niečo v ľudskom chovaní"

Ty teda popieraš toto
"rasa preddefinuje mnoho vecí v ľudskom chovani"
Znova sa ťa pýtam, či si to myslel vážne, a ako je možné, že neveríš, že genetická kauzalita predefinuje "niečo" v ľudskom chovaní.

Mimichodom, dúfam že uznávaš variantu, a síce:
"rasa preddefinuje mnoho vecí v ľudskom zdravi a schopnostiach"

Ak ani to nie, napíš.

(samozrejme, ak chceš, nahraď si termín "rasa" termínom "genetická predispozícia", "súbor dedených génov" ... ak ti to ulahčí rozmýšlanie o veci a pomôže ti to aspoň trocha zbaviť sa tých dlhé roky zapečených predsudkov)

Yahwe-m'kaddesh

je hlúposť, ktorá bola už dávno vyvrátená. Prepáč za ten "neslušný" výraz, ale nedá sa to inak okomentovať! :-D Máme začať od základov, aby som Ti to vysvetlil na rastlinkách? :-D Asi by bolo treba začať na tejto úrovni, aby si sa vyliečil zo svojej "vedy".

Norman

Nedokážeš svoj výrok obhájiť.
Ani vysvetliť, ako si k mylnému postoju prišiel - možno by sme ti pomohli, aby si sa zbavil svojeho omylu.

Namiesto toho sa chytáš ďalších slovíčiek a ďalších tém, namiesto toho dávaš ďalšie jednoznačné výroky, ničím nepodložené.

Troll je človek, ktorého jedinou motiváciou je provokovať. To si ty. To nie je urážka, to je terminus technicus na tvoje pôsobenie.

Bolo zbytočné skúsiť s tebou viesť racionálny dialóg.
Samozrejme, ak sem budeš dávať ďalšie nepodložené výroky, budem im oponovať a odpovedať na propagandu - ale veľmi si ma sklamal, že ani na jednoduchej téme nie si schopný sa premôcť a viesť naozajstnú diskusiu.

Aman Againsttime

Norman, pekná debata, ktorá znovu ukázala aké slabé sú ich židovské argumenty (viď opätovné odvolávanie sa na dnes už prefláknutý "Lewontin’s fallacy". Sú fakt slabí ako čaj :-) ). Keď už pod ťarchou empírie a logiky nemôžu tvrdiť, že rasa je sociálny konštrukt (http://www.protiprudu.org/preco-rasa-nie-je-socialny-konstrukt/), tak jednoducho síce pripustia jej biologickú realitu, aby ju následne zase relativizovali ("Rasa síce nie je sociálny konštrukt, ale je naivné sa domnievať, že niečo preddefinuje v ľudskom chovaní"). Za tie roky, čo sa venujem vo voľnom čase štúdiu rasového realizmu môžem k tomu dodať len jedno: empirické fakty sú na našej strane a odbornú debatu sme už vyhrali. Bodka. To na čom musíme teraz zapracovať je sprostredkovanie faktov širokej verejnosti a následné ovplyvnenie verejnej politiky v súlade s týmito faktmi. :-)

Norman

presne tak, Aman, toto je len moja osobná debata ktorá ničomu globálne nepomôže.
Treba tieto veci sprostredkovať širokej verejnosti, čo znamená hlavne vypracovať-doladiť presnú a jednoduchú terminológiu.
Dokonca si myslím, že verejná mienka je na našej strane, netreba ju už ani presvedčovať - len potrebujú práve tú terminológiu, potrebujú ucelený nesprofanovaný systém.
Ten ale pri debatách s Jahwem určite nevznikne, to je mi jasné.

Náhodný okoloidúci

Nemám vo zvyku vyjadrovať sa škaredo, ale hovno bolo vyvrátené a nie genetická kauzalita.
Ľudské rasy vznikli v procese biologickej evolúcie v dôsledku prispôsobovania sa ľudských populácií najrozmanitejším prírodným podmienkam na Zemi, takže zákonite MUSIA medzi nimi byť rozdiely, či už v stavbe a proporciách tela, vo fyziológii alebo v správaní sa.
Eskimáka zabije pygmejská strava, Pygmeja zabije eskimácka strava. Alakalufovia vydržali celoročne holí v sychravom patagónskom počasí, ktoré by holého Masaja zabilo. Horúčava africkej savany by zasa zabila Alakalufa.
Ešte aj starý dobrý Desmond Morris v Nahej opici píše o rozdieloch v správaní sa bielych a čínskych detí v materských školách v USA.
A že existujú prechodné rasy - to je dávno známa vec. Napríklad na mapke s jazykovými a etnickými skupinami v jednom Atlase sveta sú Ugrofíni uvedení ako prechodná rasa medzi bielou a mongoloidnou. Aj medzi živočíchmi a rastlinami existujú rôzne stupne príbuznosti, čo je pre niektorého biológa len rasa alebo poddruh, to je pre iného dobre definovaný druh, a ani plodné vzájomné kríženie nemusí byť prekážkou uznávania samostatných druhov.

Ema

Pozrite sa na bojovníka proti rasizmu, ktorý napíše toto: "Tvrdím, že mám viac germánskych génov ako priemerný občan tento krajiny..."

GERMÁNSKE GÉNY? To je čo, doboha židovského?

Norman

nuž, ťažko to nerasovo vysvetliť :)

Yahwe-m'kaddesh

Kde som tvrdil, že tomu tak je? Máte popletené elementárne pojmy a potom "filozofujete"!

Norman

tu si na návšteve.
Popletené pojmy máš ty, pretože ty nás neustále tlačíš do termínu "rasa", aby si ho potom spochybňoval, hádzal naň tvoje vlastné predsudky, - a aj to takým spôsobom, že áno, aj nie ...

V realite nie sú dôležité ľudské výmysly, ale objektívna pravda.
Tou pravdou sú genetické, čiže dedičné kauzality. Dedičné predispozície, ktoré sa ťahajú ľudskými rodmi, a aj keď podlľa zákonov pravdepodobnosti, tak predsa len len nespochybnitelne platia.

Ak to popieraš, tak nemôžeš hovoriť nič o germánskych génoch a odvodzovať z toho svoje také alebo onaké vlastnosti.

My k tejto problematike pristupujeme vážne, ale ty len stále onanuješ so slovíčkami a pokúšaš sa preklznuť tam, kde sa nedá, a pokúšaš sa poprieť to, že si odporuješ.

Ema

na mňa tu túto lacnú džujšfintu "na otázku reaguj otázkou" skúšať nebudeš.

Ešte raz a pomaly: Čo sú to tie GERMÁNSKE GÉNY?

Nech sa páči. Čakám na ODPOVEĎ.

baloo

na Rockefellerovskom pozemečku... Podľa mňa sa síce opakovane dostávajú do rozporu s vlastnou zakladajúcou chartou ale nevadí. Už nejaký ten čas je jasné, o čo im ide s globálnym oteplením, Agendou21, očkovacími akciami a pod. len treba mať otvorené oči. Nasledujúce dosť dlhé a anglické videjko vrelo odporúčam každému.
https://www.youtube.com/watch?v=VAcNFQGKWPs

Grigoriy Ilmoran

Pretože tak často používam výrazy ako chamraď, pripečenec alebo prispatý, je už načase, aby som sa o niekom konečne vyjadril aj pozitívne, alebo aspoň uviedol príklad toho, čo pozitívne naozaj je, a splatil tak svoj dlh rovnováhe pohladu.
Prvých deväťdesiat sekúnd nasledovného veľmi dobre ilustruje to, čo ja vačšinou myslím, keď poviem chamraď. Zvyšok potom je ukážka toho, ako by veci mali byť v našej snahe aj povinnosti nastoliť poriadok:
https://m.youtube.com/watch?v=YFmDePLUNV0

Pritom vôbec nejde len o to, čo ten človek hovorí, ale o to, že ide naozaj o bystrého, slobodného a autentického človeka.

Ako dovetok k tomu už len pridám, že nemôžeme očakávať, že nastane taká situácia, že chamraď úplne vymizne z našej spoločnosti, ale, podla mňa, Slovensku by veľmi pomohlo, keby sa dnes aspoň jedno percento ľudí prebudilo a prestalo by sa chovať ako bezprízorná pripečená otrocká chamraď.

Grigoriy Ilmoran

Kedze nikto z nas nema moznost volit niekoho, koho by sme si naozaj zelali, hlasujme za toho, koho si najmenej zelaju nasi nepriatelia.
Je tiez nasou obcianskou povinnostou prehovorit k takemu hlasovaniu co najviac takych, ktori su este v tme, a sami sa nevedia rozhodnut.
Pevne verim, ze nas je okolo sedem percent.

prasiatko Mlsko

Aspoň si mal napísať číslo, akú stranu máš na mysli. Si moc roztržitý!

Grigoriy Ilmoran

Len to bolo zámerne formulovane tak, aby tomu rozumeli len tí, čo majú volebné právo.

baloo

predvolebnej diskusie a IN Tv (prodžekt Lichtner - Huďo) kde KONEČNE niekto dáva priestor aj "neštandardným" stranám. No kupodivu v mnohom sa aj shodli (Kotleba s maďarmi a komunistami a pod.) a keby neboli "štandardné" strany, možno tieto menšie strany by niečo aj dokázali zmeniť. Čo keby sa trochu viac propagovali tieto relácie a ľudia by volili tieto "neštadardné" strany...
1. časť: http://archive.intv.sk/230216_live_diskusia.mp4
2. časť: http://archive.intv.sk/240216_live_diskusia.mp4

Grigoriy Ilmoran

Marián Kotleba sa o týždeň dostane do NR SR.
Na naozajstnú zmenu to síce nie je dosť, ale bírešská chamraď , ktorá tu vládne už takmer sedemdesiat rokov, sa aspoň začne báť kradnúť.

Norman

začnú sa len báť.
aspoň dúfam, že aspoň to.

slaven1
ak výsledky volebná komisia čestne spočíta a neurobí zo 7% povedzme 4.95%. Prajme Kotlebovcom nech im vydrží ich predsavzatie budovať štát čo najdlhšie. PS: Volím nevoliť.
Rosemary

sympatizujes s nimi a nevolis ich?

Neboj sa, za plentou ta nikto nevidi :o)

VOL !!! :o)

Grigoriy Ilmoran

Nech už sa rozhodne akokoľvek, je to jeho vec.
Aj keby som s ním akokoľvek nesúhlasil, aj keby sa mi jeho príspevky a názory akokoľvek nepáčili, aj keby som si myslel, že má debilný očíslovaný nick, ja by som mu do volov nenadával.
Myslieť si jeden môže čokoľvek, ale nadávať by sme tu jeden druhému nemali.

Rosemary

vidim, ze si do seba naozaj vstupil :o)

Zelam, stastnu ruku pri volbach nielen tebe, ale naozaj vsetkym.
Nebojte sa, dobre to dopadne.

Rosemary

... lebo horsie to uz byt nemoze...

Rosemary

vidim, ze si do seba naozaj vstupil :o)

Zelam, stastnu ruku pri volbach nielen tebe, ale naozaj vsetkym.
Nebojte sa, dobre to dopadne.

slaven1
Tak tomu nerozumiem. Sympatizujes s nimi a nevolis ich? Neboj sa, za plentou ta nikto nevidi :o) Vysvetlenie: "Sympatizujem" s viacerými stranami, ktoré sa účastnia tzv. volieb, ale ani s jednou natoľko, aby som pokladal za dôležitejšie ísť danú stranu voliť než ísť nevoliť (ani sa neukázať vo volebnej miestnosti aby som nemohol byť započítaný do štatistiky ako účasť). Prečo nevolím: Nechcem svojou účasťou na tomto divadle dávať legitimitu víťaznej politickéj mafii (organizovanému zločinu). 58% bola účasť v minulých parlamentných voľbách. Čo myslíte, dáme to tento raz pod 50%?     ĽSNS je o týžden v parlamente ak výsledky volebná komisia čestne spočíta a neurobí zo 7% povedzme 4.95%. Toto je konštatovanie očividného faktu. Kotlebovci sú v parlamente. No môžu tam aj nebiť, pretože o voľbách značne rozhodujú tí, ktorí počítajú hlasy. Takto odstavili od parlamentu SNS v 2012ctom (4,56%). Prajme Kotlebovcom nech im vydrží ich predsavzatie budovať štát čo najdlhšie. Tento komentár je nadčasový (pracuje na dlhodobé procesy) + úspech a výsledky prajem každému, kto má uprimný  záujem budovať a zvelaďovať toto územie, nech už sa volá akokoľvek :)     Oficiálne volím nikoho, neoficiálne volím seba (odmietam odovzdať svoju moc niekomu cudziemu, vložiť svoj život a osud do cudzích rúk).
Ľubov

Hej,hej.Prvý krát volím tak,že možno "vedome zahadzujem"hlas,ešte aj dcéra ide so mnou. Volíme Kotlebu.
Na margo tých "bokoviek" by som však chcela upozorniť na mladého muža,všimla som si ho len predvčerom ,volá sa Stanislav Pirošík zo strany Vzdor-strana práce. Je mladý,dobre,veď bude starší za pár rokov . Trochu netypicky by som chcela teraz vyzdvihnúť jeho-vzhľad.Pekné modré oči, priamy pohľad,rovné plecia,jasný,znelý hlas.Nie,nie sú to bezvýmnamné veci. Toto spomínam jednoznačne ako pozitívny postreh.
Takto o týždeň budeme vedieť,ako to dopadlo,hoci to,čo píše Slaven je veľmi reálne,nebolo to také divné aj pri referende o vstupe do EÚ? Keď v noci záhadným spôsobom pribudli pre áno takmer dve percentá....pochopiteľne,môžu aj odbudnúť.Miestne komisie s tým nič neurobia.

Kolodej

Aj ja mu dám hlas a vo svojom okolí vnímam tiež dosť ľudí, ktorí mu dajú hlas. Bývalí pravičiari volia Fica z mojho okolia :D

Yahwe-m'kaddesh

O genetickej kauzalite by sme mohli hovoriť vtedy, ak by platilo pravidlo
G = nejaká konkrétna sekvencia na konkrétnom mieste
V = dedená vlastnosť
G -> V (jednoznačne implikuje, kauzálny vzťah)

V realite ale platí
(G1,G2, ... Gn)(P1) -> V1
(G1,G2, ... Gn)(P2) -> V2
.....

Teda - v realite nejakú vlastnosť nikdy neurčuje jedna konkrétna sekvencia, ale väčšinou ich kombinácia a aj to za nejakých konkrétnech podmienok.

Napríklad tá istá genetická informácia v semene rastliny v rôznych podmienkach môže vytvoriť na prvý pohľad úplne inú rastlinu.

Už vôbec neplatí opačný vzťah - t.j. ak poznáme Vi môžeme tvrdiť že je prítomné Gi!

O genetickej kauzalite v medicíne je dobrý článok
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3846511/

Predstava že každej vlastnosti zodpovedná konkrétny gén je veľmi naivná. Vzťah medzi genetickou predispozíciou a vplyvom prostredia je veľmi komplikovaný.

Ak je možné identifikovať na základe štatistického vyhodnotenia súboru nejakých genotypov konkrétnu sekvenciu, ktorá znamená zvýšené riziko napr. alkoholizmu, neznamená to dokonca ani to, že vlastník tohto genotypu sa dokoca aj za rizikových podmienok nevyhnutne (s pravdepodobnosťou 1) stane alkoholikom. Naopak v rizikových podmienkach sa uchlastná aj človek, ktorý takúto génovú sekvenciu nemá.

O tom, aké je nevedecké používanie genetickej kauzality na sociálne chovanie ľudí sa popísalo more literatúry.

Ak vznikne uzavretá komunita s antisociálnym deviantným chovaním, je veľmi ťažko identifikovať postihutých geneticky, prevažuje skôr vplyv prostredia. Fakt je ale že sa v rámci takejto skupiny zvyšuje riziko dedenej genetickej predispozície. Dnešný stav vedy neumožňuje kvantifikovať podiel prostredia a genetickej predispozície.

Medzi genetickou predispozíciou a genetickou kauzalitou je obrovský rozdiel!

Norman

Aj keď to pravdepodobne nikomu nepomôže, kľudne ti to vyvetlím:

1. vektor G1,G2..Gn si môžeme zhrnúť pod G (potenciálový priestor určený týmito sekvenciami)

2.operácia G . P je základ, ktorý určuje výsledok.

Definujme, že je to logický prienik týchto dvoch množín.

To znamená, že

G . P1 -> V1, čo je podmnožina G,

a

G . P2 -> V2 je iná podmnožina G.

Oboje výsledky V sú teda podmnožiny množiny G. Množina G teda v každom prostredí determinuje výsledok.

 

3. Ak by aj kombinácia rônych prostredí P1, P2 atd dávali úplne rôzne výsledky V, stále plati, že pri prakticky rovnakom P je výsledok V determinovaný jeho G.

To je genetická determinácia, to je kauzalita.

 

Ale v tomto nie je nikde s nikým rozpor, toto sa rešpektuje pri všetkých telesných vlastnostiach, pri všetkých chorobách. Ticho sa to rešpektuje aj pri mentálnych profiloch, by som povedal - len sa o tom azda nehovorí. A politicky je to tabu.

 

4. V neurčuje jednoznačne ani P, ani G. Ako každý výsledok, nie je vždy zaručené nájsť príčiny. Ale v mnohých reálnych prípadoch to tak je. Možno farba očí by mohla byť spôsobená rôznymi genetickými sekvenciami - ale ak sa nemýlim, tak prakticky je určená iba nejakou jednou známou sekvenciou. Ergo spojenie medzi G a V  je jednojednoznačné, žiadne bežné V prakticky na tom nič nedokáže zmeniť.

5. Ale ak aj uznáme, že posudzovanie základov človeka podľa V zahrňuje faktor chýb, dnes máme možnosť posudzovať priamo faktor G. To sa aj robí pri chorobách. Kľudne sa to zajtra bude používať pri výbere partnera pre fyzický výzor, ale aj pre duševné vlastnosti.

 

6, Posudzovanie partnera podľa V sa používa milióny a milióny rokov a nieln u ľudí a funguje to - je na tom založený prírodný výber.

 

7. "Vzťah medzi genetickou predispozíciou a vplyvom prostredia je veľmi komplikovaný."

Toto tvoje tvrdenie nie je ničím podložené, Viď vyššie. Predispozícia určuje možnosti, ktoré môžu ale nemusia byť vyvolané. Ale určuje ich.

 

8. "Naopak v rizikových podmienkach sa uchlastná aj človek, ktorý takúto génovú sekvenciu nemá."

Nie je pravda, je oveľa menšia pravdepodobnosť,  že človek bez predispozície začne piť. Toto sú bežné veci, napr. známe aj z rakoviny a podobne. Predispozícia je predispozícia, Angelina Jolie si nedala odoperovať prsia bez dôvodu.

 

9. "O tom, aké je nevedecké používanie genetickej kauzality na sociálne chovanie ľudí sa popísalo more literatúry."

Toto je prosím ťa čo za argument, čo za úroveň? More literatúry? To rovno môžeš argumentovať svätými písmami a podobne.

 

10."Dnešný stav vedy neumožňuje kvantifikovať podiel prostredia a genetickej predispozície. "

To že dnešná veda nedokáže kvantifikovať nejaké presné pomery neznamená, že také nie sú.

 

11."Medzi genetickou predispozíciou a genetickou kauzalitou je obrovský rozdiel"

To je otázka definície. Nadefinuj obe, čo si pod nimi predstavuješ ty a ja ti poviem, či s tebou súhlasím, že je v tom rozdiel, a poviem ti, o čom hovorím ja. Bez tvojej definicie ti nemôžem povedať, či je alebo nie je medzi nimi rozdiel - lebo sú to zatal len tebou napísané slová.

Mne by pre praktické používanie v spoločenských-antropologických témach  stačil pojem "rasa", alebo "rod", ktorý som bol ochotný nahradiť pojmom "genetická predispozícia", aby som uľahčil tvojej politickej korektnosti:)

V praxi to znamená, že jestvuje množina ľudí, ktorá je geneticky príbuzná, ale hľavne, ktorá má genetickú predispozíciu mať priemerné IQ 80. Bežne sa im hovorí černoši a z dôvodu toho, že majú spoločný povôd izolovaný od zvyšku humanoidov, majú aj iné svoje vlastnosti rovnaké - tmavá farba pleti je len jeden z tých najznámejších.

 

Yahwe-m'kaddesh

Chýbajú Ti základy genetiky a poučuješ. Opakujem sú rastliny(!), kde identický(!) genotyp produkuje v rôznom prostredí iné vlastnosti. Teda žiadne podmnožiny, ale identické sekvencie! Naštuduj si to, alebo si to daj vysvetliť od niekoho kvalifikovaného v Tvojom okolí!

Práve pre rôzne variácie vplyvu rôznych kombinácií sekvencií a rôznych vplyvov prostredia je používanie genetiky na vysvetľovanie deviantného chovania niektorých komunít nekonštruktívne a nevedecké. Ja tvrdím, že určujúcim prvkom je prostredie a toto prostredie môže spätne ovplyvňovať genetické predispozície ľudí v ňom prežívajúcich.

Genetická predispozícia je možnosť, viac alebo menšej vypočítateľná pravdepodobnosť vzniku nejakej anomálie (fyzickej alewbo psychickej). Práve z dôvodu laickej interpretácie "genome sequencing" - komerčnej analýzy genomu - sa vážne uvažuje o jeho zákaze!

http://knowgenetics.org/dtc-genetics-pros-and-cons/

Otrasný príklad ľudskej hlúposti je
https://www.sciencebasedmedicine.org/angelina-jolie-surgical-strategies-...

K téme genetiky sme sa dostali cez rasu, ako sociálny konštrukt. Ja tvrdím že to nie je sociálny konštrukt, ale že určenie rasy nie je ostre, nie je praktické. A že ani genetika nepomôže. Som toho názoru, že táranie o rasových rozdieloch ne kontraporduktívne a že sa oplatí diskutovať o vplyve prostredia a jeho vplyve na (ne)prirodzený výber, ktorého výsledokom môže byť genetická predispozícia (nie kauzalita!) s vysokou pravdepodobnosťou nežiadúceho chovania.

Kauzalita je zjednodušene povedané predispozícia s pravdepodobnosťou rovnou 1!

Buheh

Síce si si niečo naštudoval, ale zdá sa, že podstata Ti unikla. Nauč jazvečíka trhať pitbulov a potom Ti budem veriť, že "používanie genetiky na vysvetľovanie deviantného chovania niektorých komunít je nekonštruktívne a nevedecké".

Ľubov

Poznala som v živote veľa psov,ušlachtilých,prešlachtených aj von Banhof.
Buheh,pretože sa nejakým vyšším riadením stále vraciaš k téme jazvečík,chcem Ti povedať moju skúsenosť,čo,skúsenosť,svedectvo.Jazvečík sa líši od ostatných takou mierou empatie a ničím nepodmienej lásky,že momentálne by mohol ísť robiť farára(mať tak ľudskú kožu).

Možno je to bohyňa lásky sama . No,zas som tomu dala.Rasa a sociálny status sú dve spojené nádoby,keď to niekto nechce prijať,čo my s tým máme.

Buheh

Tvoj návrh, aby jazvečíci robili farárov (rabínov, imámov, atď.) týmto oficiálne schvaľujem. Myslím si, že si to cirkvi presväté za svoj prínos k súčasnému stavu ľudstva zaslúžia.

Norman

zvieratstvo a ľudstvo sa skladá z tých istých základných kameňov. Ináč to ani nemôže byť, majú evidentne rovnaký pôvod a podstatu.
Rozdiel je zväčša len ten, že ľudstvo, teda jeden ľudský element, je gulášovitý, má mnoho zložiek, kým oproti nemu jednotlivé druhy zvieratstva sú integrované, relatívne ucelené a teda pôsobia čisto. Preto zvierata pôsobia ušlachtilo, kým ľudia pôsobia ako pomiešaná chamraď (som si dovolil požičať výraz klasika G).

Buheh

škoda by bolo míňať jazvečíkov na takú robotu.

Norman

by tá robota spotrebovala iba tak 50% schopností jazvečíkov.
Hav hav.

Yahwe-m'kaddesh

je asi podstatný rozdiel ... Ja tu diskutujem o aplikovaní genetiky na sociológiu, teda ľudí. Mimochodom, aj toho čistokrvného geneticky šľachteného psa keď necvičíš, tak sa "zopsuje" a stratí svoje umelo vyšľachtené vlastnosti.

Buheh

Celé zle. Nie si Ty talmudista? Kopa slov, ktoré sú vlastne len nejakým relativizovaním významu slov, ktoré sa nedotýkajú podstatnej myšlienky, ktorou sa debata začala.

Z hľadiska princípu je úplne jedno, či hovoríme o rozdieloch medzi rasami (alebo ak chceš, poddruhmi, populáciami, to je jedno) človeka, alebo nejakého druhu živočícha, prípadne rastliny. Ten rozdiel je v nejakom počte rozdielov v génovej výbave, čo spôsobuje, že tie rasy (poddruhy, populácie) sa v niečom líšia. Na tom nič nemení, že existujú kríženci či prechodné typy, že evolúcia mohla prebehnúť rôznym spôsobom, že variabilita rôznych znakov je veľmi rôzna, že korelácia medzi genotypom a fenotypom je komplexnejšou vecou, že existujú fenomény ako epigenetika, že človek má určité, najmä psychické danosti na vyššej úrovni ako jazvečík, atď. To všetko je v poriadku, ale je to odvádzanie pozornosti od úplne evidentnej a jasnej podstaty veci.

Norman

1. ty si absolútne pletieš slovko "pochopiť" so slovom "akceptoval". Ty si zrejme myslíš, že ťa možno len akceptovať, alebo nepochopiť. Neviem, ako prebiehajú tvoje iné (technické) diskusie, ale asi to bohvie čo nebude. Keďže si stále arogantný, dovolím si aj ja poznámu, že to bude asi výsledok tej vašej psychyckej úchylky, čo si spomínal.
2.Takže rastliny? Človek nie je rastlina, je ovela komplexnejší. K tomuto som dal argument o farbe očí.
3. Ty tvrdíš, že určujúci prvkom je prostredie - a to je tak na úrovni poznania ešte dávno pred lamarckom. Proste sa zásadne mýliš, nemáš vôbec pravdu.

4. Najprv menšie upresnenie: Genetická predispozícia je pravdepodobnosť výskytu ľubovolnej vlastnosti. Nielen "anomálie", každá jedna vlastnosť je zásadne predurčená. To je princíp kauzality ( viem, že pravdepodobne nie si schopný to všeobecne filozoficky pochopiť, ale mnohí to chápu).
5. Argumentovanie len linkami je drzosť, si diskutér bez úrovne. Nemienim predsa rozoberať celý článok, ja ti môžem dať desiatky linkov - vedz dialóg, používaj vlastné slová a , čo je ešte horšie, vlastný rozum.

6. K téme genetiky a k rase sme sa dostali tak, že si to sem vniesol. Je to len a len tvoj problém, ale som ochotný ti čokoľvek vysvetliť, ak budeš počúvať. Zatiaľ.

7. Dobre, zobrali sme na vedomie že si zásadne, teda ideologicky proti pojmu "rasa" a v podstate aj "genetika" je pre teba pre sociálne problémy "nie praktická". Môžeš dostať vysvetlenie, ale nik ťa nebude o ničom presviedčať. Sú ľudia, čo považujú matematiku za "nie praktickú", sú ľudia, čo považujú fyziku za "nie praktickú" atď atď. Malo by sa to zmeniť, ale všetkým vám, čo máte nejaké tabu, sa nedá pomôcť.

8 Kauzalita sa dá chápať aj ako predispozícia s určitým pravdepodobnostným rozložením - ale toto sú naozaj terminologické otázky priširoké, ktoré sú naozaj tu nepodstatné. Od začiatku som ti ponúkol TEBOU POUZITY termín "genetická predispozícia", že sa okolo neho na niečom zhodneme. Ale ty sa zhodnúť očividne nechceš. Dobre.

9. Ešte raz všeobecne pravda, ktorú potrebuje široká verejnosť pochopiť:
Rasový racionalizmus je všeobecne akceptovaný v otázkach "telesných" vlastnosti. Tam niet najmenších pochybností ani v oficiálnej vede.
Je len z dôvodu primitívnej ideologickej deformácie, že sa toto neakceptuje aj v oblasti mentálnych vlastnosti (charakteru, emočného typu, schopností), že sa toto neakceptuje a presadzuje sa tupý dualizmus, primitívne a iracionálne sa vyčleňuje "duch" mimo "hmotu".
Táto tuposť je, ako je tiež už dávno známe, zapríčinená nie nejakou neschopnosťou súčasných antropológov a genetikov, ale z dôvodu toho, že žijeme v totalite, ktorá zámerne deformuje objektívnu vedu.
Ergo, tento problém nie je vedecký, ale čiste politický, respektíve náboženský. Vy, čo popierate rasový racionalizmus, ste presne tam kde tí, čo verili, že zem je stred vesmíru. Racionalistov, čo tvrdili opak, ľudia ako ty upalovali. A vôbec nepreháňam.

Yahwe-m'kaddesh
Norman

alebo neschopný, si jedine ty.
Proste nie si schopný vyjadriť svoje vlastné názory vlastnými slovami.

No, ono to ale ani nejde, pretože by vyšlo najavo, ako si inkonzistentný.

(mimochodom, tie linky vôbec nie sú v rozpore stým, čo ti tu vysvetlujeme)

Yahwe-m'kaddesh

Ostaň si na úrovni kynologických predstáv o genetike (i keď aj ani tam nesedia, lebo psi sa vyberajú na základe vlastností a trénujú sa), keď Ti to stačí na odôvodnenie Tvojho názoru.

Bo som rozhodnutý rekapitulovať hlúposti a ukázať aký si nekonzistentný. Al ak si ohchotný napísať "tie linky vôbec nie sú v rozpore s tým, čo ti tu vysvetlujeme" tak si hlupák takého kalibru, že je škoda strácať na to čas.

Norman

Ak nie si lenivý, napíš mi, v čom sú tier linky v rozpore s tým, čo ti tu vysvetlujem.
Už sa teším.

Už si tu vyhorel pár krát, tak sa nenechaj zahanbiť.
A znova ti opakujem - nehádž okolo seba "hlupákmi" - vzbudzuješ dojem, že si neurotický idiot.

slaven1
Našiel som tento zaujímavý projekt TASR a tak zasmejme sa spoločne: http://www.vtedy.sk/na-mesiaci-pristala-sovietska-sonda-lunik-9 :)   Alebo ďalší príbeh: http://www.vtedy.sk/patrocnica-zrusenie-kriza-hospodarstvo-ocakavania   Stavba budovy vedenia VSŽViac obrázkov z výstavby: http://www.vtedy.sk/rok-1960:-slavnostny-zaciatok-vystavby-arealu-vychod... VSŽ ujebali Američania.
slaven1

Medzi tisícami Čechoslovákov, ktorí počas predmníchovskej republiky odišli pre skyvu chleba do cudziny, bol aj Ján Kučera z Detvy. Jeho túžba po domove však zvíťazila nad sľubne sa rozbiehajúcim hospodárstvom. Ján Kučera z Detvy sa v roku 1928 vysťahoval do Kanady. Pracoval tam ako sezónny robotník v poľnohospodárstve, na železnici a v baniach. Keď v roku 1937 prišla za ním manželka s deťmi, osamostatnil sa a na svojej 24 ha farme sa venoval špeciálne mliekárstvu. Túžba po domove však bola silná. V roku 1960 ho priviedla do Prahy na II. Okresný súd, kde požiadal spolu s manželkou o čs. štátne občianstvo a do Kanady sa už nevrátili. Svoj rodný kraj po tridsiatichdvoch rokoch takmer ani nespoznali. Dostali nový moderný byt v panelovej štvrti v Detve a zamestnanie v novom závode - Podpolianskych strojárňach, ktorý bol vybudovaný po oslobodení.
Zdroj s obrázkami a celým príbehom http://www.vtedy.sk/radostne-navraty-domov-vlast

Aton

"Nechceme jedlo" "Otvorte tie hranice" Mohli byste to dať do kategorie obrazy. Chcel som vám to poslať ale ja nepouživam outlook a ináč sa Vás neda kontaktovať.

http://media.gettyimages.com/photos/men-lift-a-young-man-in-a-wheelchair...

Norman

toto je najlepší kontakt.
emaily aj tak skoro nik nečíta.

Grigoriy Ilmoran

Počul som od jedného človeka, ktorý pracuje vo Vatikáne, že z kancelárie pápeža niekto ukradol tajný dokument, ktorý sa následne dostal do rúk šéfredaktora jedného z najvplyvnejších talianskych denníkov, a ten sľúbil, že cely dokument bude zverejnený na Veľkonočný pondelok.

Nepoznám znenie celého dokumentu, ktorý vraj má len štyri strany, a je písaný v latinčine, ale bolo mi povedané, že jeho obsahom je približne toto:

Od začiatku januára tohto roku prebiehali vo Vatikáne tajné rokovania zvolané a iniciované pápežom Františkom, na ktorých sa okrem samotného pápeža pravidelne zúčastňovali aj tieto osoby: americký prezident Barak Obama, ruský prezident Vladimír Putin, nemecká kancelárka Angela Merkelova, čínsky prezident Xi Jinping, tibetský Dalajláma, prezident Svetového židovského kongresu Ronald S. Lauder, David Rockefeller, barón Rothschild a asi dvadsať vedcov-nositeľov Nobelovej ceny.
Všetky podrobnosti som si nezapamätal, ale to podstatné je, že sa dohodli približne na tomto:
1) Americký Federálny Rezervný Systém od 1.6.2016 musí odovzdať všetky svoje doterajšie právomoci a funkcie do rúk kongresu Spojených štátov. Vo všetkých ostatných krajinách sa zoštátnia všetky banky a poisťovne.
2) Barón Rothschild sa dobrovoľne vzdáva piatich percent svojho majetku, čo činí 32 biliónov dolárov, a vytvorí sa fond na dobrovoľnú relokáciu všetkých neeuropskych a moslimských obyvateľov z Európy, USA, Kanady a Austrálie do krajín ich pôvodu v Ázii a v Afrike. Každý relokovaný dostane z novovytvoreného fondu 65 000 dolárov po prichode do krajiny svojho pôvodu. Projekt počíta s presídlením asi tridsiatich miliónov ľudí.
3) Bolo dohodnuté, že krajiny, ktoré obývajú ľudia európskeho pôvodu dobrovoľne uvalia embargo na predaj a vývoz všetkých druhov zbraňových systémov, munície, vojensky použiteľných technologických zariadeni, know-how aj náhradných dielov pre techniku v takej oblasti do krajín mimo Európu, USA, Kanadu, Austráliu, Čínu a Japonsko. Do konca roku 2018 bude rozpustená organizácia NATO.
4) Do konca júna tohto roku vydajú najvyšší predstavitelia židovského, kresťanského a islamského náboženstva spoločne vyhlásenie svetu pod názvom: PRAVDA O NÁBOŽENSTVE.

Je tam toho ešte aj viac, ale som si to nezapamätal.
Však uvidíme na Veľkonočný pondelok.

Moja osobná poznámka: Vždy som chcel veriť, že ten nový pápež raz prestane hlásať nezmysly o pomocí utečencom, a príde s iniciatívou na skutočné, humánne, racionálne, pragmatické a bohumilé riešenie. Som rad, že som sa toho dočkal.

Grigoriy Ilmoran

Včera večer mi to už nedalo, a rozhodol som sa toho môjho kamoša vo Vatikáne osloviť
telefonicky.
Predstavte si, že ho vyhodili z roboty. Myslia si, že ma prsty v krádeži toho dokumentu. Konečne mi aj povedal, čo tam robil.
Pred štyrmi rokmi, ešte za Ratzingera, našiel v denníku Observatore Romano jeden malý inzerát v rubrike voľné miesta. Nemenovaná firma hľadala čašníka na plný úväzok s podmienkou, že hlásiť sa môžu len nepočujúci. Skôr zo zvedavosti, ako z naozajstného záujmu tam poslal svoje CV,, kde aj oklamal, že je hluchý ako peň. Má štyridsať rokov praxe, z toho pätnásť pre ŠTB a KGB. Trikrát absolvoval interview, pričom mu bolo čudné, že prvé bolo s nejakým farárom v Ríme, druhé s biskupom tamtiež, a posledné s kardinalom Tomkom.
Prijali ho za čašníka do pápežského paláca.
Nechcel mi prezradit všetko, ale z toho, čo mi povedal, ma najviac zaujalo toto:

Už roky vraj vo Vatikáne prebiehajú intenzívne rokovania o "zjednotení ľudstva pod jednou vládou a jedným bohom-Satanom". Zúčastňuje sa na nich zástupcovia celého spektra náboženstiev, politických hnutí aj finančnickych elít. Jedným z prvých úspechov tohto snaženia je vraj súčasný , svetovými bankami zorganizovaný a financovaný (podobne, ako väčšina revolúcii a vojen) frontálny útok Aziatov, Afričanov a mohamedanov na Európu, lebo je vraj potrebné zasadiť finálny smrteľný úder posledným zvyškom Árijstva.

Zaujímavé pre mňa bolo dozvedieť sa, že v plánoch týchto satanistov je okrem iného aj prvé zavedenie jednodnotneho, pre všetkých prijateľného, svetového sviatočného dňa v rámci zadosťučinenia jedinému z desiatich tzv. Božích prikázaní.
Menovite tretiemu: "Pomni, aby si deň sviatočný svätil".
Na žiadnom z ostatných prikázaní sa aj napriek dlhému haštereniu nevedeli dohodnúť a zaviazať sa k nemu. Absolútne vylúčili také, ako nezabiješ, nepokradneš a nezosmilníš.
Aj s tým jednotným celosvetovým sviatkom to bolo na dlhé lakte, lebo Židia chceli, aby to bola
Pascha, mohamedani chceli Ramadán, kresťania Vianoce a satanisti Halloween.
Napokon predsalen došlo ku kompromisu, a dohodli sa, že od roku 2020 bude posledný weekend vo februári celosvetovým trojdňovým sviatkom sv. Oskara z Hollywoodu.
Všetky média vraj už pred rokmi dostali inštrukciu pripraviť ľudstvo na takúto celosvetovú zhovädilosť, a denne v takejto veci ľudí osprostovať.
Neviem zistiť, čo je na takej informacii pravda, ale ponechám na každom čitateľovi, aby posúdil sám na základe vlastných skúsenosti a vlastného pozorovania, a je na kazdom, aby si rozmyslel, ktora verzia z tychto dvoch ocividne protireciacich, je pravdiva, a ktora je len hoax.

Ľubov

Máš po dlhšej dobe výbornú náladu,Grigoriy,keš sa takto jašíš.

Sinuhe

zatiaľ (z toho, čo som videl) najlepší:

https://www.youtube.com/watch?v=2ST6DG1MYRw

stojí za to pozrieť si to a prečítať aj diskusiu :-)

Rosemary
Volila som ho preto, ze uz davnejsie.  som ho pocula hovorit takto v nemeckej TV.
Náhodný okoloidúci

Voliť Sulíka znamená voliť idiotov, zmrdov a chrapúňov okolo neho. Riško s balónikom plní úlohu trójskeho koňa pre rôzne podvratné elementy a konečnom dôsledku je jedno, či vedome alebo nevedome.

baloo

čoho sa aj ja obávam. Samotný Sulík je ale v tomto kabarete s Hlinami, Matovičmi, Fígliarmi a inými klaunmi pre mňa asi najsympatickejšia osôbka. Nemôžem za to, ale mu nikdy nezabudnem, že jediný mal gule otvoriť si hubu proti eurovalu. Aj v nemeckej TV sa vyjadroval jasne a logicky, ale zároveň nie suchársko-inteleguánsky - to sú u mňa červené body. Ja síce nie som liberál v tom dnešnom zmysle, ale mi imponuje, ako sa Sulík skalopevne drží svojich ideí, že mystický "trh" to vyrieši. A preto, ako verný liberál sa MUSEL postaviť proti ESM, lebo to je v jeho očiach nedovolený zásah do "trhu". Teoreticky je možné, že v jeho osobe je najväčší potenciál reálneho a efektívneho boja proti korupcii, viacmenej z rovnakého dôvodu. Podľa mňa on verí v "čestný boj" a nemá rád kadeaké zákulisné polomafiánske ťahy. Si myslím ja, možno sa mýlim.

Keby ho neobbzučúvali tieto muchy...

Rosemary

bohuzial,
mas asi pravdu. Koli tomu som ho volit nechcela.
A asi napriek vsetkemu som ani nemala. Snad budem o 4 roky mudrejsia. Ak budem mat este opat sancu. Tak mi odpustte.

mino

Cez Sulika sa do parlamentu snazia recyklovat na pomerne zvolitelnych miestach Osusky, Dostal ..., nehovoriac o Poliacikovi, Nicholsonovej... Den po volbach to bude silne proimigrantska, pro Brusel a proamericka strana t.j. protislovenska.
Tiez v MOST-HIDe su na vysokych prekruzkovatelnych miestach jasni recyklanti OKS a SDKU.

Sinuhe

tak toto som prehliadol. Pravdupovediac, ja som tie kandidátky ani veľmi nečítal, lebo ja dám hlas Kotlebovi. Nie preto, že by mi dajako imponoval svojim ospevovaním farskej republiky, ale preto, že snáď aspoň on bude tou šťukou, ktorá bude v parlamentnom rybníku nahánať lenivých kaprov. Ak by hrozilo, že Kotleba vyhrá parlamentné voľby, tak by som mu hlas (asi) nedal. Ale z toho čo si napísal: Osuským Dostál, Nicholsonová, Poliačik je mi jasné, že SaS - tak ako ostatné etablované politstrany na čele s KDH, Smerom a SDKÚ - je tiež len jeden legalizovaný kriminálny gang....

za Slovensko

Občania, Slovensko je dnes v mimoriadnom ohrození. Ak v nasledujúcich voľbách zostavia koalíciu pravicové strany, ustúpi sa EÚ a začne sa realizovať Merkelovej plán.

Zo spoľahlivých zdrojov viem, že Fígel je už dohodnutý s Junckerom a Merkelovou na realizácii plánu prerozdelenia migrantov až do výšky 1% počtu obyvateľov štátu ROČNE, čo v praxi znamená, že by na Slovensko prišlo za rok 50 000 migrantov. K tomu ale musíme podľa platných zákonov EÚ prijať aj ich rodiny, čo v priemere znamená krát 10. Budeme doslova zaplavení Arabmi, s počtom 500 000 ročne a za 10 rokov by ich počet prevýšil počet Slovákov.

Už za 2 mesiace roka 2016 prišlo do Európy viac migrantov ako za 6 mesiacov predošlého roka a po skončení zimy sa očakáva tohto roku taká masová migračná vlna, aká nemá v novodobých dejinách Európy obdobu.

Neverte Matovičovi, ktorý tvrdí, že pravicová vláda bude proti kvótam. Kvóty sú už dávno minulosťou, toto je úplne nový plán a Matovič aj Sulík by museli zostaviť vládu s Fígelom, ktorý je dohodnutý! Ako bývalého eurokomisára ho majú v Bruseli podchyteného. Je to zrada na Slovákoch porovnateľná s Mníchovom!

Preto je nutné voliť Smer alebo SNS. Ja Fica neznášam, ale budem ho v týchto voľbách voliť, prípadne SNS aby bolo isté, že dosiahnu 5%. Oželiem predražené zákazky, vysokú DPH, či nejakého Kostku, ale nesmieme dopustiť, aby sa tu na uliciach vraždilo a znásilňovalo, aby tu bolo zamorenie radikálnymi hordami, džihád a nová vojna. Toto nesmieme spraviť našim deťom. Višegrád musí pretrvať, je to jediná zábezpeka proti migrantom. Naša jediná možnosť ako V4 udržať v súčasnej pozícii je koalícia Smer + SNS.

Občania, prosím vás kopírujte túto správu kde len môžete, na diskusiách, sociálnych sieťach, povedzte to aj vašim známym. Pretože Slovensko dnes čelí najväčšiemu ohrozeniu od skončenia druhej svetovej vojny!

Buheh

Aj oni sú poslušní. Fico síce pekne rozpráva, ale stačí sa pozrieť na jeho europoslancov, ktorí všetci hlasovali za kvóty. A Danka je plná televízia, čo o niečom svedčí. Ja budem voliť Kotlebu, presne z dôvodov, ktoré napísal Sinuhe. Netreba o ňom mať ilúzie, ale fakt je, že šebejovci sa pri vyslovení jeho mena musia najprv zhlboka nadýchnuť. A presne takých ľudí treba poslať do parlamentu: aj jeden bude stačiť, aby im videl na paprče.

Teraz ide o všetko, ako hovorí cirkusant Matovič – okrem votrelcov sa teraz bude rozhodovať aj o iných vážnych veciach, predovšetkým TTIP. Viem že v prípade Kotlebu je tu riziko prepadnutých hlasov, ale keby do parlamentu preliezol, tak nielenže by hnedastý sionistický zlepenec nedosiahol väčšinu, ale nová vláda by si musela dávať väčší pozor na totálne vlastizradné kroky.

Riziko spočíva v "kreatívnom" zratúvaní hlasov. Výsledok okolo 2,99 % alebo 4,99 % je reálnou hrozbou. Ale napriek tomu to treba skúsiť. Nenechajme sa zase vmanipulovať do toho, aby sme volili menšie zlo, ktoré vo výsledku možno nebude o nič menšie než to "väčšie".

Norman

Čo sú to za kecy? Ja mám Fica rád. Je to priamy chlap, v podstate s pozitívnymi názormi.
Ale voliť ho už nebudem. Dnes je to primálo. Aj Kotleba je primálo, ale Duke nekandidoval. Takže dnes v tom cirkuse odporúčam jednoznačne Kotlebu.
Nič iné nie je možné, ak tam človek vôbec ešte ide.

Ćo sa týka nebezpečenstva, určite je velké, ne najväčšie od 2. sv.vojny, ale ovela väčšie.

Prípadná koalícia Zlepenca na čele s pinochiom Procházkom či Fígelom by bola síce riadna komédia, ale určite nie katastrofa. Pre nás nie je katastrofa "kvóty", pre nás všetkých je katastrofa tento západný režim, ktorý sem NASAVA čvargu NEUSTALE, aj bez kvót. Pre nás je katastrofa LAHOSTAJNOST populácie. Pre nás nie je záchrana, aky by sa neumiestnili čvargoši na Slovensku, ak budú zároveň hneď v Rakúsku a Nemecku - tu nauzaj nejstvuje dlhodobá izolácia.
Pre nás je katastrofa UZ TERAZ. Každý jeden votrelec V Nemecku je zároveň votrelec aj na Slovensku.

Ľubov

si alebo na chvíľu oddýchneme,alebo nám bude ešte horšie.To je úplne normálna reakcia.
Niekedy si uvedomujem aj zvláštnu tragikomickú príchuť celej situácie,keď sú dve hodiny v noci a ja nemôžem spať kvôli chamradi.Vtedy si predstavujem plot,na hraniciach,vysokánsky a poistený aj nejakým tým prúdom. Ale nie signálnym.
Určite sa však veci zmenia a my budeme musieť aj konať.Byť pripravený,to je naša najdôležitejšia úloha.

Buheh

ak pre politiku nemôžeš v noci spať. Nech sa veci majú akokoľvek, okrem situácie, keď po človeku priamo idú a musí utekať a schovávať sa do myšacej diery, by človek nemal dovoliť politike, aby mu zasahovala do životného rytmu a metabolizmu. Treba sa tešiť, svet je krásny a bolo aj lepšie.

lebleu

Už bolo.

Buheh

A z toho sa treba tešiť. To nám už nevezmú.

Rosemary

ale mozte upresnit kedy to presne bolo?

Norman

no, napätosť nastáva jedine zo spomínanéh nedostatku konania.
No, povedal by som to, po určitom uvažovaní, takto:
po prvom (vlastnoručne) odfaklenom sa ukáže, že to nie je žiaden problém.

Ľubov

Tak nejako to chápať?

Norman

lokálne globálne, skôr ide o iný protiklad. Protiklad zdroje a ciel.
Niekto myslí stále na ciel a bojí sa, či a ako ho dosiahne.
Iný myslí na zdroje a rozmýšla, kde ich použije, nech už to dopadne akokoľvek.
Ten druhý sa menej znepokojuje.

Ale celkovo by som zopakoval:
My nič nemusíme.
Ak by nám to nemalo robiť radosť, tak to nerobíme, že. Nenesieme žiadnu zodpovednosť. Lavína sa už utrhla, nemusíme v nej ešte aj veslovať, aby išla rýchlejšie.

A pravdupovediac, utrhla sa už dávno, takže žiaden strach a nervozitu.

Náhodný okoloidúci

Ľudia túto inváziu votrelcov nepokladajú za nebezpečnú, lebo u nich na televíznych záberoch nevidia žiadne strelné zbrane (tie sa vezú v špeciálnych utajených zásielkách, ako bolo nedávno odhalené), navyše nájazdníci majú so sebou živé štíty v podobe niekoľkých žien a detí.

Norman

mám dojem, že ľudia sú relatívne dosť znepokojení.
myslím, že ich znepokojenie nie je dané videním zbraní - znova musím byť morbídny a definovať, ž eľudí začne určite znepokojovať, keď začnú rozhadzovať sami ručičkami nožičkami. A kedže sa tak už deje (Paríž, turisti v Turecku, Tunise, ale aj inde), tak sú znepokojení.
A okrem toho - KAZDY vie, čo je to rasa. Každý jeden z nich vidí tu rasu na TV obrazovkách a je z toho zákonite v panike.
To neogabú, túto samozrejmú obranu majú všetci v sebe, ešte aj liberáli typu Sulík.

Grigoriy Ilmoran

Tak sa mi veci vyvinuli, ze ja zajtra volit nemozem,ale aj tak Vas chcem porosit, aby ste volili Mariana Kotlebu.
Aj napriek tomu, ze NR SR je totalne skurvena institucia, predsalen by bolo dobre, keby sa tam dostal niekto, kto dokaze narusit pohodlie aj subordinaciu.
To je tak, ako ked Vam dive svine rozryvaju mrkvovy zahon, a Vy medzi ne hodite jeden poriadny kamen: nedufate, ze tie prasata namieste pozabijate, ani dokonca az tak nevyhnutne nepotrebujete velky kamen v mrkvovom zahone, ale aspon skodna nema pokoja.
Ked sa neda viac, treba byt aj s malom spokojny.

Keby ste boli tej dobroty, a upovedomili aj znamych.

Norman

Myslím, že v tomto by sme sa mali všetci zhodnúť.
Nejde síce o koniec ani o začiatok nového sveta, ale v súčasnej pozícii je Kotleba najracionálnejšia voľba.

Náhodný okoloidúci

Len ma dosť mrzí, že sa mi nepodarilo presvedčiť rodinu. Tí naleteli Dankovi. Ale teší ma, že mladí a dokonca aj starší kolegovia z roboty idú voliť ĽSNS.
Pre záujemcov tu je na stiahnutie stručný volebný program ĽSNS.

http://www.naseslovensko.net/wp-content/uploads/2015/01/Volebn%C3%BD-pro...

Rosemary

...som povedala mojej 86 rocnej mame, ked mi odpovedala na otazku, kohl bude volit:)
A to bez toho, aby som jej nieco vysvetlovala.
Ma moju otazku, ze preco sa tak rozhodla, Mi odpovedala, lebo ze uz ma dost tych rozkradaciek a ze v parlamente uz nie je jediny slusny clovek.
Heh....a Fran treba babky a dedkom zavriet pocas volieb do pivnice :)

Slaven, prosim ta, podaruj mi jedneho kotlebku, prosim....

Ľubov

som hrdá,že takto volí polovica mojej rodiny.Dedko Smer,neter SNS.Inak 19.

Grigoriy Ilmoran

Ludia starsej generacie sa rozpamatuju na casy, ked sa im v minulosti pokazil televizor.

Vedecke typy bez fantazie a stipky intuicie nevedeli inac, len hned volat draheho opravara, a minut dvesto Kcs.
Niekedy celkom zbytocne.
Taoisticky typ vedel, ze niekedy staci len dobre mierene buchnutie pastou na spravne miesto, a televizor bol zase ako fungl novy- bez namahy a nakladov. Rovnako aj hodinky. Stacilo poriadne zatriast, bolo vybavene, a kazdy vedel hodinu aj datum.

Aj NR SR uz potrebuje jedno buchnutie kamenom alebo zatrasenie.

Rosemary

No sit take uniformy?....to u fast nerozumiem

Grigoriy Ilmoran

Uniformy uz nik nenosi.
O to viac je vsak hlupakov s uniformovanym mozgom.

Rosemary

Skryteho, andrej neho vedca.

Rosemary

Uniformy LS Slovensko.
V takej capicke som ho kde si videla.

Rosemary

Uniformy LS Slovensko.
V takej capicke som ho kde si videla.

Grigoriy Ilmoran

Nieco z neho robit, lebo pre nase pouzitie je dobry aj v pôvodnom baleni.
"Na macke nezalezi, ci je biela alebo ciena, hlavna vec je, ze chyta mysi."
[Teng-siao-pching]

1488

ktorí politickí darebáci by mali tvoj hlas ?

Rosemary

sice nie som Iris, ale preco nie.